-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Akkor folytatom a beszélgetést magammal!
Közben sikerült mindent feltenni sshfs csatolásos chrooton keresztül, szépen lebuildeltem az initrd-t és a vmlinuz-t, majd készítettem egy nfs share-t a chrootomra és módosítottam a pxe menüt, hogy benne legyen a friss, ropogós Diskless Ubuntum.
Jó, ezután kilőttem az nfs-t, hogy lássam, hogy hogyan reagáll arra, ha nem tud nfs-t használni. Ahogy vártam, már az elején connection refused-et dobott.
Ezután tettem még egy próbát, de már aktív nfssel. Szépen elkezdett bootolni, felismerte a csatlakoztatott eszközöket, majd feldobott egy szokásos terminálszerű ablakot, ahol nyomon lehet követni, hogy most éppen mit indít. Szépen látom, hogy a cups szerver is elindul, meg az általam még chrootból feltett freeradius is stb, de egyszer csak megáll... Ez az utolsó: Starting Network Connection manager... [OK]
Namost, amire tudok tippelni, az az, hogy egy külföldi fórum leírása alapján az initramfs moduljai közé beraktam egy aufs-t és az aufs-be pedig bemásoltam, amit írtak a fórumon. Namost, ez csupa mountból állt és csodálkoztam is, hogy akkor ezt mé' nem fstabba tesszük.
Namost, arra tippelek, hogy ezmiatt nem bootol a cucc, mert mondjuk az egyik mount nem tud lefutni és beragad. Lehetséges ez?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest