Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Akkor folytatom a beszélgetést magammal! :D

Közben sikerült mindent feltenni sshfs csatolásos chrooton keresztül, szépen lebuildeltem az initrd-t és a vmlinuz-t, majd készítettem egy nfs share-t a chrootomra és módosítottam a pxe menüt, hogy benne legyen a friss, ropogós Diskless Ubuntum.

Jó, ezután kilőttem az nfs-t, hogy lássam, hogy hogyan reagáll arra, ha nem tud nfs-t használni. Ahogy vártam, már az elején connection refused-et dobott.

Ezután tettem még egy próbát, de már aktív nfssel. Szépen elkezdett bootolni, felismerte a csatlakoztatott eszközöket, majd feldobott egy szokásos terminálszerű ablakot, ahol nyomon lehet követni, hogy most éppen mit indít. Szépen látom, hogy a cups szerver is elindul, meg az általam még chrootból feltett freeradius is stb, de egyszer csak megáll... Ez az utolsó: Starting Network Connection manager... [OK]

Namost, amire tudok tippelni, az az, hogy egy külföldi fórum leírása alapján az initramfs moduljai közé beraktam egy aufs-t és az aufs-be pedig bemásoltam, amit írtak a fórumon. Namost, ez csupa mountból állt és csodálkoztam is, hogy akkor ezt mé' nem fstabba tesszük.

Namost, arra tippelek, hogy ezmiatt nem bootol a cucc, mert mondjuk az egyik mount nem tud lefutni és beragad. Lehetséges ez? :F

Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák