- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Canon EOS DSLR topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
Másik kérdésem a következő szemlélet rendbe rakása. Windowson kényelmes a root jog, de itt biztonságosra szeretném, amit csinálok. Az egész onnan jött, hogy több helyen láttam felhasználót hoznak létre bizonyos szolgáltatásokhoz. Gondolom init scripttel indulhatnának rendszerindításkor, bár nincs még tapasztalatom vele. Ezt elmagyarázná valaki? Tehát mit érdemes külön userre rakni és gondolom érdemes leszabályozni a hozzáférést. Esetleg link is jó.
Azt tanácsolták nekem az MYSQL-t mindig érdemes külön userre rakni, no de erről nem találtam sok írást. Itt is azt írják nem kell aggódni.
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-security-4/how-can-run-mysql-as-normal-user-903616/#post4475255Ezek fognak futni: kodi (filmlejátszás - ehhez van jó leírás mellesleg [link]), emby (streaming), owncloud (ez felrak egy apache2-t és egy msqlt-t), akarok mellé egy tomcat-et, qbitorrent távoli elérése és a távoli asztal elérésre Windows alól valami program. A Webmin-t amit ajánlott sonar még nem néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest