Új hozzászólás Aktív témák

• Nestor16

senior tag

Üdv.

Spec:
    Laptopom
    nestor@Samsung-NP300-E5Z-S03HU:~$ cat /proc/version
    Linux version 3.13.0-61-generic (buildd@lgw01-50) (gcc version 4.8.2 (Ubuntu 4.8.2-19ubuntu1) ) #100-Ubuntu SMP Wed Jul 29 11:21:34 UTC 2015

GeForce GT 520MX

Hozzátok fordulok segítségért, már nincs több ötletem.
    Röviden: Hogyan tudom feltelepíteni az nvidia drivert?
    Már próbáltam elég sokszor Szoftver és frissítésekben, ami elég egyértelmű, de nem működött rendesen. Általában lefagyott pár perc használat után a gép. Vagy 3-4 félét próbáltam már innen.
    Aztán weben böngésztem, turkáltam és próbáltam a geforce oldalról magamtól keresni valami frisset, a manuális telepítéssel megszenvedtem így egy béta verzióst próbáltam feltenni (a stable helyett próbáltam mást feltenni, lehet az pont nem volt telepíthető), végül sikerült feltenni, de aztán alig bírtam megoldani, hogy bejelentkezésnél beengedjen a grafikus felületbe (ugyanis mindig visszadobott, hogy írjam be a jelszót).
    Aztán kipróbáltam ezt a megoldást: link - nem hozott eredményt, csak több lehetőséget kínál fel a driverek közül
    az elérhető driverek
    Ugyan be van pipálva az egyik, de az nvidia-detective eredménye none.

nvidia driver
    nvidia-settings parancsra csak ilyen vacak felületet kapok.

Szívesen fogadnám az ötleteket, tanácsokat. Már próbálkozni se nagyon merek az előző bug után, ez egy belakott rendszer, így szeretem, nem akarom újratenni. Olyan közepes szintén talán már értek a Linuxhoz.

Új hozzászólás Aktív témák