- Alamuszi AI: növekszik az utasításoknak ellenszegülő modellek száma
- Felfüggesztette egyes memóriakártyáinak forgalmazását a Sony
- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tiszta szolárium: élőben brutális a TLC új SQD-Mini LED-es csúcsmodellje
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Mini PC
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
perge666
üzenetére
Előzmény:
Szüleim gépére Linux Mint 16 KDE-t tettem fel a hétvégén, Windows XP leváltás miatt. Otthon klasszikus Ubuntu-Unity van fent a gépemen, tehát nekem is szokatlan a KDE. A KDE maradt csak megoldásként, mert Apám a Firefox File dialog-ban mindenképpen Tile Preview opciót akar. A Gnome Preview egyszerre csak egy képet mutat.A probléma:
Fénykép letöltés SD kártyáról - a tálcán feljönnek pár pillanatra a lehetőségek (importálás GwenView, importálás DigiKam, megnyitás Dolphin), de ez túl gyors Apámnak. Hogy tudom beállítani, hogy a DigiKam induljon el, és rögtön töltse is le a képeket? A DigiKam indítását mutattam neki, de túl sok lépés letölteni a képeket.Lehetséges megoldás:
1. külön script, parancsikon az asztalon
2. módosított parancsikon a Digikamhoz, hogy rögtön a letöltéssel indítson
3. Rapid Photo Downloader vagy Shotwell használata a KDE-ben?
4. valamilyen szinkronizáló program, rsync alapon?A 2-es tűnik talán a legjobbnak, de nem találom, milyen paramétereket kellene megadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG K42 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest