- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
nekifutok újra, hátha innen valaki el tud igazítani. a cél sudo-s ubuntu rendszer rsyncelése másik ubuntus gépre (nem az élő rendszerre, másodlagos, offline rendszerre. eddig jutottam:
az alábbi példában épp pin van jelszó helyett, meg /tmp/, de a lényeg ugyanaz.
lapa@egyik:~$ sudo rsync -avz --delete -e "ssh -t" --rsync-path='sudo rsync' /tmp/forras/ lapa@masik:/tmp/cel/
Please insert your Smart card or enter your username.
Found the Smart card.
Welcome lapa (User PIN)!
Smart card PIN:
Pseudo-terminal will not be allocated because stdin is not a terminal.
Enter PIN for 'lapa (User PIN)':
sudo: no tty present and no askpass program specified
rsync: connection unexpectedly closed (0 bytes received so far) [sender]
rsync error: error in rsync protocol data stream (code 12) at io.c(601) [sender=3.0.7]
lapa@egyik:~$valahogy csak meg lehet ezt oldani, annyival frappánsabb meg hatékonyabb lenne mint tarolni. ez lenne a remote install meg az update managger egyben, egyszerre tudnám elrontani a gépeket. kulcsfájl nem opció. guvasztottam már a szemem erre az askpass dologra, de nemigen értem hogyan kéne összerakni a fenti rsynccel. példakódot ilyet találtam:
ssh (server) SUDO_ASKPASS=/usr/lib/ssh/ssh-askpass sudo -A (command)
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest