-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
A gumibakokkal tudod variálni az ellenállást az LC pedálnál tehát lényegében megoldható a dolog de még ha a leglájtosabb variációba rakod össze, szerintem akkor is nagyobb ellenállás kell majd neki. Esetleg ha szerzel hozzá puha gumibakokat vagy csinálsz akkor megoldható.
-
Jacek
veterán
Kérdés hátha tud valaki válaszolni.
A lentebb említett Fana szett meghiusultAlapvetően semmi problem csak amikor indultam érte írt a manus hogy nem talalja a kuplung pedált....
Namost sima pedált nem lehet a CSL szetthez kapni csak a loadcelles féket, ha veszek egy loadcelles féket azt tudom loadcell nélkül kuplungnak használni?
Mert akkor bealkudom a pedál árát és elhozom. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!
Hátha tudtok tanácsot adni, nem nagyon vagyok otthon a témában öszintén szólva.
Assetto Corsahoz keresek kormányt illetve minden autósba ahol lehet driftelni, igazából csak ez érdekel, pc-hez.Anno sokat használtam egy ps4-en granturismoval egy g27+shifter kombót aztán g29-et is.
Igazából ezt a családot ismerem és erre a célra szerintem tökéletes.
Jelenleg kb 60körül már kapok g29-et ahogy nézem garanciásat, vagy akár újonnan is beleférne a keretbe, érdemes keresnem más alternatívát ?Szempont ugye:
-3 pedál ha lehet normális legyen illetve erővel kelljen nyomni azért.
-kényelmes fogás, és jól konfigolható ffb, bár ez már mindenhol adott, driver és app szinten is.Ami nem lényeges:
shifter, teljesen elvagyok a pillangó váltóval de majd gyártok úgyis kéziféket akkor lehet egy szekvenciálisat is igazából 3 mikro kapcsoló kell, nyomtatni meg tudok(3d) -
Puffin
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam a "Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz" részt, és sajnos nem kaptam választ a leendő kérdésemre.
Az alábbi dilemmával állok szemben:
Szeretném Steamről megvásárolni az Assetto corsa competizione-t. Az lenne a kérdésem, hogy működik-e, kompatibilis-e a HORI RWA kormánnyal?Előre is köszi a segítségeteket.
-
-
Jacek
veterán
En most vettem T300-at meg ra egy sparco perecet., ket harom hete.
Erre feldob valaki aprora(nem mo) egy base2.5+BMW gt2 es a csl loadcelles pedalszettet, fel eves szamlaval 550 euroert. Hat elhoztam holnap hozom haza, kivancsi vagyok ennyit megert szerintem.
-
frelife
aktív tag
válasz
Sántha Lajos #33202 üzenetére
Fehér zsír kell kell kenésnek.
-
Sántha Lajos
aktív tag
Egy kérdés .Nem rég vett T300 RS GT Edition kormánynak a gáz pedálja időnként nyikorog . Ez természetes , vagy érdemes befújni valamivel ?
-
frelife
aktív tag
Hát igen,sajna az árak el vannak szállva. Talán most még ez ad exkluzivitást neki. Azért a v3 360euro plusz posta kicsit sem olcso, de a maga kategoriájában szerintem elfogadhato.
Egyik ismerősöm kuegészítőket gyárt simre, most épp mclaren féle kormányon melizik, mindent ő csinál, a váz meg a markolat, pillango fülek m ár legyártva, festve matricázva, a technika most megy majd bele.. Saccra kb 90 rugo mire elkészül. Ergo nincs rajta még haszon. Prototipus ami azt jelenti még fejlesztés alatt a maga hibáival együtt. Szoval ha azt nézzük hogy lézervágott, 3d nyomtatott, stb stb.. Kifejlesztés, munkaora, levédetni.. Azt mind meg kell fizetni. Árba vannak. Azt nem tudom hogy 1500 akármennyi eurot egy DD base megérte, de a szettem ami van nem volt olcso, de megérte...minden tekintetben. :) -
Perbal1
tag
Akkor lehet, hogy beruházok egy v3-as fanatec-re, mint egy sima loadcell-re! Gondolom a v3 mindenre elég, vagy érdemes nézni drágábbat! Most eléggé belelendultem az iRacing-be, és 1 éven belül szeretnék venni egy direct drive kormányt, ha még meg lesz a lelkesedés!
-
frelife
aktív tag
válasz
Perbal1 #33190 üzenetére
2éve szimezek igazából, addig csak autokáztam, nos a fanatec loadcell vagy pl egy heusinkvel vagy vagy a fana v3 bazi nagy előre képés. De.. Ezt meg kell szokni, meg kell tanulni és az csak akkor fog menni ha rohadt sok kört mész, mert érzésre megy. Én közepesre keményitettem fel a féket és a fana beállitásban 50-en van. Lágy, mégis jol kezelhető de már nem puha, igy be kell nyomni, taposni full fékre. A 60 jobb lenne egyes játékokban. Nos van egy elő fék, ugymond kis holt játék egy köztes szivacs, gumi miatt a pedálon, ez kb 5-10%féket jelent, utána kezd bekeményedni. Ezt kell megszokni, megtanulni hogy mennyi fék kell. Baromi jo mikor nár egyszerre nyomod a féket és a gázt, adagolod őket, hol csak hogy az auto tömegét áthelyezd hol meg hogy 10centire menj csak a násik seggében. Egyszoval kötelező a jobb pedál.
-
Perbal1
tag
válasz
Dzsidzsi32 #33192 üzenetére
Köszi!
A kérdés még annyi, hogy egy jobb pedáltól még gyorsabb is lehetek a pályán?
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Kezdő / heti 1-2 óra szimhez, xbox one-on melyik kormányt javasoljátok?
Logitech G920 Vs Thrustmaster TX - Ferrari 458 GTE kormánnyal (és 2 pedálos kivitelben).
A logit garival tudnám megvenni annyiért, amennyiért gari nélkül a TX-et (2 éves, de keveset használt).
A kuplung nem fontos igazából.A szíj hajtás mozgatja a fantáziámat, de kíváncsi vagyok mit gondoltok.
Köszi előre is!
Balázs -
Perbal1
tag
Sziasztok!
Jelenleg a fanatec alap pedál szettet használom!
Van értelme drágábbat venni! Miben tud többet egy drágább szett!
Még ennek a loadcell változatán gondolkoztam a fékpedál helyére, de nem tudom, hogy van e értelme! -
Dzsidzsi32
tag
válasz
_kovi_ #33178 üzenetére
Te úgy szeretnéd használni a kormányt, ahogy én használom :) Igaz nekem osw van, de a lényeg hogy mindenféle effektet, kerékvető meg ilyesmi azt vedd le minimum közelébe . Akkor olyan érzete lesz mint ahogy igazából kell lennie. Kanyarban bekeményedik. Tempós kanyarban jobban. Kövezzetek meg, de szerintem a mindenféle rángató erőt azt nem a kormánynak kéne jeleznie. Ok nekem a kasztni mozgást az ülésem adja vissza. A kormány pedig azt amit neki kell. Ülése meg nem lehet mindenkinek tudom. De engem mindigis zavart. Az f1 pilótáknak se repül ki a kormány a kezükből, pedig ők keményen kerékvetőznek. Van aki így szereti van aki úgy. Nekem is kitekeri a kezemet ha éppen borulás vagy ütközés van. De ilyenkor a valóságban is elszabadul a pokol :) Nekem csak a számomra felesleges dolgok vannak kivéve. Szerintem a kolléga is valahogy ezt keresi.
-
Danecay
addikt
válasz
_kovi_ #33184 üzenetére
Amennyiben csak F1-re használnád a dolgot és ez mondjuk a Codemasters játéka lenne akkor próbáld meg a játékon belül az effekteket lentebb venni, a Wheel Weight effektet pedig fentebb állítani mert ez felel azért az ellenállásért amit Te érezni szeretnél, ha jól értettem.
-
koanla
aktív tag
válasz
_kovi_ #33184 üzenetére
Hmm. Akkor - énszerintem - próbáld meg úgy, hogy átteszed 'by the wheel'-re és lehúzod a csúszkáját nullára. Aztán picit próbálj meg játszani a damperrel. Mert ezek szerint Neked mégsem a Centering Force hiányzik (ami mesterségesen középre húzza a kormányt), ha jól értem, hanem az, hogy kicsit nagyobb általános ellenállást adjon, de kisebb rázkódás mellett.
És mivel a damper már maxon áll, ezért az általános erőt vidd feljebb és a többit vedd picit lejjebb. Sajnos nem tudom, melyik az, ami Téged zavar, de mivel nincs sok belőlük, így viszonylag hamar azonosítani tudod.
Amúgy ha még nem tetted, akkor érdemes elolvasni Szabi összefoglalóját, mert nagyon sokat lehet belőle tanulni; akár ezekről az effektekről is. -
_kovi_
aktív tag
válasz
koanla #33183 üzenetére
Köszi szépen, természetesen a Te véleményedre is kíváncsi vagyok!
Lehet hogy nem jól fogalmaztam. Ha leveszem a FF-et akkor könnyű tekerni a kormányt, kvázi nem valós! Csak kicsit "'ellenállóbbá" akarnám tenni, mint a való életben. Hogy úgymond nehezebb legyen tekerni. Tudom furán hangzik...
Nekem pont ez az FF érzés ami fura, megyek Ferrarival az ausztrál pályán és pl össze-vissza remeg, rezeg, stb... Ez a gondom, "csak"..
De köszi Jaceknek és Havrinak is -
koanla
aktív tag
válasz
_kovi_ #33180 üzenetére
Ahogy havri kolléga is írja, az alsót. Viszont jelenlegi formájában az alkalmazásra van bízva.
Két választásod van:
- így hagyod és az alkalmazáson belül állítasz (ha lehet és ha azokon belül akarsz külön bajlódni)
- átváltod 'by the wheel'-re és a csúszkával próbálgatod, melyik érték ad Számodra megfelelő ellenállást.Tudom, hogy nem kérted a véleményem, de én is azt gondolom, hogy ez egy mesterséges effekt és valahol pont a FFB lényegét veszi el. Ha ránk halgatsz, akkor 'by the wheel' és lehúzod nullára. Elviekben a játéknak kell ezt adni és pont ezzel fogod tudni érezni az út és kerék kapcsolatát. Az egyenesfutás miatt a valódi autók kormányán is ébred erő, hogy kitérítésből középre álljanak. Viszont ez az erő - elviekben - arányos az épp rendelkezésre álló tapadással. Vagyis a visszajelzésnek nagyon fontos része ez és ha rámaszatol a kormány szoftja egy mesterséges és "valós körülményektől" független állandó effekttel, azzal sokat el tud venni. Kis túlzással akkor tényleg megfelel a rugós kormány is.
De még egyszer: a Te ízlésed, a Te kormányod, az Általad használt szoft kérdése a doog, nekünk semmi közünk, csak kéretlen jótanáccsal szolgálhatunk. -
_kovi_
aktív tag
Srácok, Thrustmaster T300 esetén kikapcsolom a FF-et viszont szeretném hogy legyen egy természetes ellenállása a kormánynak. Mint kvázi a valóságban.
Jelenleg könnyen tekerhető, s ez azért zavar.
Csak F1-re használnám, ott ne rezegjen állandóan mert zavar.
Ilyet lehet állítani? -
Kamikazeman
aktív tag
válasz
havri1 #33175 üzenetére
Igen, hirtelen ellenkormányzásnál jön elő. Szóval nincs megoldás, ami baj, mert gyakorlatilag gáz vele játszani. pl driftnél ez sűrűn előjön, de f1-nél is, mert ott nagyon gyors reakció és rántás kell, ha picit elindul, mert különben késő. Közben megtaláltam, ez valami hall szenzor hiba. Van leírás a tisztításhoz, de mivel mind a 2 kormány garis még, inkább gariban javíttatom.
-
pointer4
tag
Nincs valakinek elérhető, vagy olcsó forrása (jó bontós) elektromosan állítható ülésre? Csak ki lehet totózni, hova kell kötni a 12V-ot, hogy szimbe is működjön.
-
frelife
aktív tag
válasz
Kamikazeman #33172 üzenetére
Nekem sose csinálta.. Még szoftveresen se ~s hardveresen se volt gondom vele pedig 1 évet gyilkoltam.
-
havri1
félisten
válasz
Kamikazeman #33172 üzenetére
Momo ugyanezt csinálja. Atugrik a fogaskerék, vagy csak szoftveresen elkalibraja. Nem kell ujraindítani, elég, ha teljes bal/jobb tekerés megvan. Verseny közben ez mondjuk kivitelezhetetlen.
-
Kamikazeman
aktív tag
Van 2db Logitech G920. A probléma sajnos mind a kettőnél fent áll, ha hirtelen belerántok(ami azért versenyzéskor sűrűn előfordul), akkor a kormányközép elmegy, tehát 5-10 gokkal általában balra állva megy egyenesen az autó. Újraindításkor helyreáll. Még garis mind a 2, de nem tudom van-e rá megoldás. Gondolom nem egyedi, ha nálam mind a 2 ezt csinálja.
-
Botamas
csendes tag
Sziasztok!
Fanatec base 2.5-nél azt vettem észre tegnapi napon, hogy nem megy a ventilátor. Volt egy kikapcsolás játék közben, majd vissza és ekkor jött ez a probléma. Eddig állandóan ment bekapcsolás után. Valaki tud erről valamit mondani? Abba bele sem merek gondolni, hogy valami gond van vele, beszart a venti... -
JoolsNOS
veterán
válasz
havri1 #33168 üzenetére
Nagy nehezen találtam olyan drivert ami rendesen települt. (a hivatalos oldal drivere csak végigsuhant és kb semmi se történt) Meg a logitech profiler kellett. Azt nagyon nehezen találtam meg. Mindenhol csak a Logitech gaming service vagy mi volt. Az meg nem jó neki. Már megy.
Köszi -
-
GalaHU
addikt
Igen, ez így van, megy a Fana kézi magában is, USB-n keresztül PC-n. Csakhát a kolléga PS4-re keresett megoldást...
@Segal
Nem is tévedsz nagyot, az A-csoportos érában az X-Track váltók megjelenésekor (újdonság volt, hogy csak a rajtnál kell kuplungolni) kísérleteztek a VB-s csapatok a negyedik pedállal. De valahogy minden Fahrernek a régi módszer "állt kézre"... -
GalaHU
addikt
Sajna valóban így van, konzolon csak egyetlen USB kommunikációs csatorna van. A Fanatecnél ez jobban működik, és a kézifék is olcsóbb...
Na jó, a teljes konfig már nem, de használtan azért ki lehet fogni CSL Elite PS4-et, ahhoz meg remekül passzol a kézijük.
Ne engedd el ezt az analóg kézifék kérdést, mert nagyon sokat hozzátesz a hangulathoz, ráadásul ha "rumli van" és féktávon össze-vissza csóvál a kocsi mondjuk 720 fokos elfordulásnál akkor nehezen fogod megtalálni a megfelelő pillanatban a jobb pillangót...
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tegnap elővettem a Logitech Momo kormányomat. (kb 10 éve állt a dobozban) a probléma a következő:
Játék alatt nem megy a force feedbeck. (Asetto Corsa illetve Dirt Rallyval próbáltam) A motor tuti működik, mert gépinduláskor szépen végigmegy a két végpont között. Elvileg a legfrissebb driver van fent. Win10 home 64 bit. Lehet hogy az oprendszerrel van gondja? Illetve mintha úgy rémlene hogy mindkét lednek kéne világítania a kormányon (a második pont a ff ledje), de csak az egyik világít. De ezt lehet csak félregondolom. Valakinek ötlete?
Köszi -
Sántha Lajos
aktív tag
Köszönöm a válaszokat , úgy vagyok ezzel a kézifék dologgal hogy nem annyira fontos , csak gondoltam egy próbát megér hogy megkérdezzem , én már annak is nagyon örülök hogy meg tudtam venni ezt a kiváló kormányt a váltóval , nagyon szuper a cucc .
-
válasz
Sántha Lajos #33157 üzenetére
nem lenne jo.
konzolon alig van opcio, TH nem gondolkodott elore, azert ilyen gany a megoldasuk :(
-
frelife
aktív tag
válasz
Sántha Lajos #33157 üzenetére
Hát.. A konzoloknak ez a szűk keresztmetszetük. Önnálloan nem ismerik fel a perifériákat. A bázisba kell bedugni, az vezérli, onnan kapja és küldi a jelet. Mert a bázis kommunikál a konzollal. Pc más, ott nem kell egybekötni.
-
Sántha Lajos
aktív tag
Javítanom kell magam , most már értem a váltót kéne usb -vel a konzolba dugni , és a kéziféket a kormányba .(Csatlakoztassa a TH8A váltót a PS4™ egyik USB portjához.)
Bár ettől függetlenül még keresem az alternatív megoldásokat mert 80 000 Ft nekem nagyon sok egy kézifékért .
például van egy Logitech G27 kormányom , és ha a váltóját át lehetne úgy alakítani hogy a ps4 felismerje usb -n keresztül az is jó lenne , bár sejtem hogy ez nem nagyon lehetséges .
közben csak találtam egy átalakítót , ha valaki tudja hogy ez jó lenne , kérem írja meg (köszönöm)
https://kabelvilag.hu/Unitek-Adapter-USB-Serial-RS232-atalakito-1-4m -
Sántha Lajos
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Thrustmaster T300 RS GT Edition kormányom , meg egy TH8A váltóm , PS 4 -en. Nézem a Thursmasters kéziféket , nem egy olcsó dolog , és jól láttam hogy nem is tudnám használni a PS4 konzollal ?
- Soha ne használja a levehető DIN / USB kábelt (6) PS4™-el és Xbox One®-al. A TSS
HANDBRAKE-et minden esetben egy kompatibilis Thrustmaster kormányhoz csatlakoztassa,
soha ne a konzolhoz.Tehát ha jól értelmezem nem elég a kéziféket megvenni ,kb 80 000 Ft-ért , még vegyek hozzá ,valami sim hub eloszót még 20 000-ért ?
Mert ha igen én biztos nem fogok ennyi pénzt kiadni egy kézifékért . (akkor marad a jobb pillangó váltó -kéziféknek .) -
frelife
aktív tag
Bocsi. Csak bemásoltam, linkelhettem is volna, sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest