- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topik
- Léghűtés topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koanla
aktív tag
válasz
levberta #27003 üzenetére
Tegnap este megérkezett a base és az LC kit is, Simán rá tudtam fúrás nélkül csavarozni a base-t a pléjszítre, teljesen pontosak a furatok. Napközben vettem három csavart hozzá (ugye, 16 mm-nél mélyebben nem mehet beljebb a base-be a csavar, ahogy a manulban olvastam előtte) és simán be tudtam hajtani mindet. Nem tudom, azóta mit sikerült Nálad, de ezek szerint mennie kéne ott is. Mondjuk fura is volt, mivel a pléjszít elvileg a három gyártó (Fana, Logi, TH) cuccaival kompatibilis, szóval akkor is csodálkoztam, mikor először írtad. Hacsak a Tiéd nem korábbi és az mondjuk még nem az a Fanával. Vagy nem tudom.
-
h_benjamin
aktív tag
válasz
kovta23 #27146 üzenetére
Dehogy csökken ettől csak felfele van de felesleges szerintem. Régi kormányok illetve a gyagyibbak kevesebbet tudnak mint 540 fok de azokat nem kell megvenni. Mostanában 900-1080as fordulási szögek vannak. Amik bőven elegek ETS2 ahova kell a 900 vagy az 1080. Verseny autók általában 540 fokot forog a kormányuk. Vagy ott az F1 ott csak 360 fokot használnak..
-
fagy53
nagyúr
válasz
kovta23 #27146 üzenetére
T150 - 1080° a többieknél 900°.
Nincs jelentősége a nagyobb szögnek, talán a kamion szimulátoroknál rúghat labdába. Pályaversenyzésnél a 900° ajánlott kivéve az F1 szériát. Rallyhoz az 540°elegendő. Ezek a kormány elfordulási szögek és pl: 270°balra - 270°jobbra = 540°
A 100-200 ezres kormányok sem tudnak többet a kormány elfordulási szögben, de finomabbak, pontosabbak. Az esetedben 100 ezren innen is van élet és hidd el igazi különbség a 20-30 ezres és az általam ajánlott kormányok között van, nem kevés... -
fagy53
nagyúr
válasz
kovta23 #27142 üzenetére
Mindenben jobb, de ha néhanapján veszed elő és kicsit is egy autóban akarod érezni magad, akkor neked a T150, TMX Thrustmaster kormányok 50000Ft körüli áron a nyerők. A Logitech G29, G920 70000Ft környékén még megéri, bár ez nagyon akciós ár, lutri.
Ezek bolti, vadiúj kormányok mindegyik elfordulási szöge 900° vagy nagyobb, FFB azaz erővisszacsatolásúak, a Logitech még kuplunggal is rendelkezik. -
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #27143 üzenetére
Én úgy tudtam hogy a 2.5 nem erősebb, ezért nem is kerestem róla infót. Az ffbnel tudtommal csak a frissítés lett nagyobb.
-
kovta23
tag
Sziasztok! Tudnátok abban tanácsod adni hogy miben jobb egy 100-200 ezres kormány mint egy 20-30 ezres? Mire figyeljek vásárláskor? Számit milyen játékhoz kell? Igazából nem napi használatra kell hanem néha néha venném elő. Pc-hez lenne. Köszi
-
Joshi
titán
válasz
osztraksajt #27115 üzenetére
Nem a motor maga ami költség, hanem a szoftveres környezet és driver hogy az tényleg jól működjön. Motort én is tudnék szerezni, de azzal nem sokra mennék. Egyébként beszéltünk már itt erről.
-
Joshi
titán
válasz
ForRedGlory #27135 üzenetére
Ha linkeled a cikket akkor minek idézed be a komplett szöveget?
-
ForRedGlory
félisten
Születésnapi ajándék a Trustmastertől
A Ferrari 250 GTO kormányának replikájával a legendás autógyártó hetvenedik születésnapját ünnepelnék meg.
Idén lett hetvenéves a Ferrari – ennek örömére pedig a Trustmaster a legendás autógyár egyik leghíresebb termékének, a Ferrari 250 GTO-nak a kormányából készített most replikát, 8:10-es méretarányban.
A limitált szériában készülő, és az eredetivel nemcsak külsőleg, de anyagában is megegyező, 33 cm-es kormánykerék a TS-PC Racer, TS-XW Racer, T-GT, T500 RS vezérlőkkel, illetve a T300 és TX sorozatokkal kompatibilis, aki pedig a maximális élményre vágyik, az megveheti még mellé a TH8A váltót és az Assetto Corsához a Ferrari 70th Anniversary DLC csomagot.
A Ferrari 250 GTO Wheel Add-On árusítása december 20-án kezdődik, és limitált példányszáma miatt valószínűleg sokáig nem is érdemes halogatni majd a megrendelést. Persze exkluzivitása az árában is tükröződik, ez ugyanis 400 dollár lesz – és ne feledjük, ezért még csak a kormánykereket kapjuk meg, ami önmagában nem sok mindenre használható.
(#27134) tome0001: reális lehet, de passz, nem néztem utána alaposabban.
-
tome0001
Topikgazda
válasz
ForRedGlory #27131 üzenetére
És az létezhet hogy a felsoroltakon kívül a Fanatec CSL Elite wheel base meg 6nm?
-
kozmy
őstag
válasz
ForRedGlory #27131 üzenetére
Szerintem a Fana DD lesz vagy 1000Juró
-
ForRedGlory
félisten
Ez kinézetre nekem túl csicsás, gyerekes és nem tűnik minőséginek.
Attól még lehet az lesz, de tuti nem vennék ukrán cuccot, mert mi van, ha a játékok fel sem ismerik ezt a csodát?
Nálam Fanatec DD lesz, ha kaphatóvá válik és nem száll el az árazása, mert nálam már bizonyított a minőségével.
Amúgy itt egy leírás, hogy melyik kormány hány Nm-es:
- Logitech DFGT: less than 2.5 Nm
- Logitech G25: 2.5 Nm
- Logitech G27: 2.3 Nm
- Logitech G29: 2.1 Nm - not a retail release version of wheel
- Logitech G920 2.2 Nm
- Fanatech GT3 v2: 2.6 Nm
- Thrustmaster Tx: 3.9 Nm
- Thrustmaster T500: 4.4 Nm
- Fanatec CSW v1: 4.8 Nm
- Fanatec CSW v2: 7.1 NmSajnos a Fanatec CSW v2.5-ről nem találtam, de mintha 8-at olvastam volna régebben, bár nem mernék rá megesküdni.
-
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #27126 üzenetére
mármint zokniban használom persze, nem mezítláb...
-
kozmy
őstag
válasz
tobias88888 #27122 üzenetére
Várunk pár hónapot aztán tele lesz a net videókkal hogy milyen is az új kormány, de én egyenlőre nem szándékozom leváltani a fana V2.5
-
DummyBoy
senior tag
válasz
tobias88888 #27126 üzenetére
Köszi szépen! Azért is csodálkoztam, mert bár a 65-ös jónak tűnik, de a review-kban mintha lett volna 45-ös is... De így ok.
-
tobias88888
őstag
válasz
DummyBoy #27124 üzenetére
Azt hiszem 3 különböző van már csak, kezdetben volt 4. Pont 45ös azt hiszem már nincs, mert nagyon gyenge volt és nem használta senki. Elvileg 65-85-95 (18.5-40-90kg) az ami kell hogy legyen, legalábbis nekem márciusban még úgy küldték. A 65ös is nagyon gyenge, én a 85öst használom maxon mezitláb, 95öst próbáltam de az inkább már cipő mellé kell
-
alexbp39
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Fana Gt2, CspV1, Hvalto kombom lassan öt éve es tok megvagyok elégedve veluk, és meg bajuk sem volt soha:-) Most gondolkodom egy PS4, esetleg Xone vásárlásán Pc mellé. A cuccokat nincs kedvem lecserelni, és megint venni 200-300k-ert újat:-) A kérdéseim a következők::
1, Az a pár jatek, ami alapból támogatja ezt a kormányt az jól működik?(asszem csak Ps4-en van ilyen)
2, A CspV1 tényleg nem megy rajtuk?
3, Valaki probalta vagy esetleg használja rendszeresen a Cronusmax Plus-t, vagy a Cronusmax Drivehub-ot és mik a tapasztalatok? (mert igeretben,amiket olvasok az oldalukon, talán ez lenne a megoldasom)
Előre is köszi! -
DummyBoy
senior tag
Azokat kérdezném akik rendeltek Fanatec Load Cell pedált is Black Friday alkalmából: a tiétekben volt 45-ös gumi szett? Az enyémben ugyanis nem...
-
peetyy
őstag
Igen, nekem is szimpatikusabb a második
Így őt rendelem
De van ám itt profibb kialakítású is, ennek azonban durvább az árazása.
Ennyit már semmiképp sem adnék ki érte -
tobias88888
őstag
Facebookon írtak a motor erősségről, de hogy az oldalon miért nincs az nagy kérdés
"It has 350w 12 Nm custom motor, 262,144 PPR and about 300 RPM max speed."
A Pimax-nak VR esetén legalább már van működő kütyüje és még úgy is kétkedve fogadom az új terméküket. Egy valós megbízható tesztig szerintem teljesen felesleges még csak említeni is ezt a kormányt
-
tobias88888
őstag
válasz
Nem is az erő a lényeg, hanem hogy mennyire reszponzív. Minimum és maximum erőhatás között nagyon gyorsan kell váltania, különben nem alkalmas kormánynak
-
wollnerd
aktív tag
válasz
Tom100 #27116 üzenetére
"A gt sportba pl. fényszóró meg elakadásjelzőt lehet vele kapcsolni. A kormány házon balra van egy kapcsoló PS3-PS4 kiválasztás. Meg egy nyomógomb ha pirosan világít akkor a bal pedál a fék jobb a gáz, Ha megnyomod és zölden világít akkor felcseréli a pedál funkciókat."
A GT Edition-t mégis megvárom, adok nekik még kis esélyt, hiszen már "külső" raktáron"-t írnak. ill. valamikor felhívom őket.
A pedál dolog igencsak érdekes... Van olyan autó ahol bal a gáz és jobb a fék? -
JoinR
őstag
válasz
"mi kerül 3-4x annyiba ezeken mint amiket mi használunk"
A haszonÉn is komolytalannak tartom a 3-400k-s kormányokat, hiába tart ki 50 évig...fölöslegesen túlméretezettek.
Nah beüzemeltem a CSL Elite-et. Hát egyelőre nem vagyok odáig a szíjas hajtástól, nekem a G27 valahogy mechanikusabbnak érződött, az csattogott, ütött meg ilyenek.
Nyilván ez sokkal erősebb még nagyobb átmérőn is, de igazából arra önmagában nagy szükségem nem volt. Szoknom kell még..
-
Tom100
újonc
válasz
wollnerd #27085 üzenetére
Szia !
Nekem is T300 Ferrari GTE van PS4 pro-hoz. Ahogy összedugtam az usb vel egyből felismerte.
Minden gomb működik. A kék gombok X,O, stb. A piros gombok R1-L1. A pillangó váltó R2-L2.
Az a fordítható kis kapcsoló jobbra lent a kormányon a PS gomb ha megnyomod. Jobbra fordítva opcio , balra fordítva Share (megosztás). És a kormány házán is van két gomb R3-L3. A gt sportba pl. fényszóró meg elakadásjelzőt lehet vele kapcsolni. A kormány házon balra van egy kapcsoló PS3-PS4 kiválasztás. Meg egy nyomógomb ha pirosan világít akkor a bal pedál a fék jobb a gáz, Ha megnyomod és zölden világít akkor felcseréli a pedál funkciókat. -
osztraksajt
őstag
Mi a cégnél használunk directdrive rendszerű motorokat a gépsoron, igaz más léptékben és méretben, de annyira azért nem különböznek ezektől, sőt még erősebbek is. Mindig hüledezve nézem itt az 1000+usd árakat amibe csak a motor kerül... Már esküszöm poénból keresek valami specifikációt és kérek rá ajánlatot, mert nehéz elképzelni mi kerül 3-4x annyiba ezeken mint amiket mi használunk.
-
Gijon
senior tag
válasz
tobias88888 #27113 üzenetére
Náluk még a tv-k is fogaskerekekkel mennek.
-
Gijon
senior tag
válasz
tobias88888 #27108 üzenetére
Miért ne hozhatnák ki ennyiből? Ukrán átlagbér 6600 Ukrán hrivnya, ("A törvénytervezet alapján az egységes tarifák szerint az első kategóriájú munkavállalók fizetése 2018. január 1-től 1762 hrivnya, 2019. január 1-től 1921 hrivnya, 2020. január 1-től pedig 2073 hrivnya lesz."). Nincs kínai gyártás, utaztatás, marketing, minőségbiztosítás stb. Szoftveres téren is tudnak azért valamit, pl. a dune médialejátszók alapjai, pluginok. A hackereik meg már be is szerezhették a "recepteket".
Ha belegondolunk, akkor náluk ez erősen luxuscikk ezen az áron.
-
v!ct0y
veterán
Vagy mások adják háromszoros áron
-
kozmy
őstag
válasz
Lehet ők állítják elő a motort is. Irreálisan olcsó az tény.
-
Joshi
titán
válasz
Igen, pont ezért kételkedek én is.
-
tobias88888
őstag
Ennyiből kizárt hogy ki lehessen hozni. Majdnem csak a directdrive motor kerül ennyibe. És akkor az még benne sincs hogy mekkora fejlesztői munka szoftveres oldalon ezeket normálisan működésre bírni. A legtöbb DD-s rendszerhez még mindig béta állapotú szoftver van. Plusz a fogkefém motorja is technikailag direct drive, szóval az erő nem ártott volna ha ott van
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy Driving Force GT-m és tegnap azt vettem észre, hogy ha felengedem a gázról a lábamat, akkor az még úgy érzékeli egy ideig, mint ha még esze veszettül rugdosnám azt. Gondolom rá férne egy kis karbantartás. Gondolom, szétszedem, ha poros/mocskos, akkor kitisztítom, meg gondolom kéne neki adni valami kenést is. Mit kéne alkalmaznom hozzá?
Köszi!
-
v!ct0y
veterán
iRacing fórumról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged