Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz
barcalaci84 #18999 üzenetére
CSP V1-re gondolsz? Mert V2-t tuti nem kapsz 35-ért. Sztem még V1-et sem.
Amúgy a max amíg elmegyek a G27 moddal az a Nixim ~8e Ft-ért, ennél többet nem éri meg foglalkozni vele (nekem). De amúgy lehet először kipróbálom a szilikonos, a szivacsos és az o-gyűrűs modokat olcsón.
-
fLeSs
nagyúr
G27 modok keresgélése közben ráakadtam erre, itt sztem még nem is volt róla szó: [link]
Sztem sokkal jobban megéri, mint a Nixim vagy a GTEye, és ha azt veszem, hogy a PTR-től csak a load cellben különbözik, akkor is megéri.
-
Potyka03
senior tag
Van egy Thrustmaster Ferrari 458 Italia kormányom,Win 7-sen minden fasza volt,de pl. ETS2-nél a Gáz és a Féktengely-t Z-nek érzékeli,és megfordítja..
hiába próbálom kalibrálni,valami gond van vele
Mit csináljak? :S
Eszközkezelőben jók a beálltások,ott mindent faszán érzékel. Bár ott is Z tengelynek érzékeli a gázt és a féket,de ha a gázt nyomom balra megy,ha féket jobbra megy,alapból közép álláson van. -
törölt tag
Nekem a megjelenés napjától működik a több usb eszköz kezelése. Jelenleg egy T500, th8 és egy kisipari kézifék dolgozik együtt nagy boldogságban!
A H-s váltóval az lehet a trükk, hogy amíg a nehézségi szintnél nem választod ki, nem fogod látni a kormány menüben sem.
Az EA miatt egyébként se konzekvens a program, mert a GamerPC-men keresztül nem látja a TX kormányt, míg egy kutyaközönséges laptopon meg igen...
-
Chapel
addikt
beszerztem projekt carst, már csak a kormány van hátra, azért kipróbáltam bill-el, lássam hogy fest, hangok stb, huhh de jóó lesz ez
Letisztult menü, szép graf, megy kb. maxon 40-60 fpssel és elsőre bőven elég ez a 65 autó meg a pályák is.
Eleinte még szoknom kell majd dfgt-t, de utána jönnék multira, van helyi csapat?Ahogy látom éppen izzik a topikja, most kicsit pihentetem
-
Joshi
titán
válasz
barcalaci84 #18987 üzenetére
Akkor ez lesz a gond, a TH8-nál semmi ilyet nem találtam a Controlsban.
-
Joshi
titán
válasz
barcalaci84 #18985 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
barcalaci84 #18983 üzenetére
Pontosan hol? A Controlls menüben én nem találtam ilyen opciót.
-
Joshi
titán
Igazad volt, sajnos nem működik. De olyan szinten nem, hogy a G25 H váltó részét se érzékeli, az 1-es és 2-es fokozatot nem érzékeli. Kipróbáltam az Assettoban de ott hibátlan mind az 5 fokozat.
Az a gond, hogy a Dirt-ből hiányzik a részletes konfigurálás, ha a sebességeket egyesével konfigurálni lehetne akkor bármilyen eszközzel működne. -
válasz
barcalaci84 #18977 üzenetére
thrustmaster tx + th8a a teljes konfig
ezért is nem mertem megvenni most az akcióban, de majd elkérem ujra havertól (az accát) és megnézem, hátha. annyira nem fáj a szívem amugy, mert a rally nem az én műfajom, de azért jó lenne néha menni vele
Joshi:
-
Garsza
veterán
Köszönöm a sok segítséget amit kaptam. Nagyon segítőkészek vagytok.
-
válasz
barcalaci84 #18974 üzenetére
tudom, h a régiek nem kezelték a több usbs eszközt, sajna nekem a dirtrally se engedte használni a th8a-t, amikor néztem (másfél-két hónapja talán?)
-
barcalaci84
őstag
a dirt rallyt vagy valamelyik korábbi DIRT--tel próbáltad ..a régebbiek ha jól tudom akkor valóban nem szerették több usb-s eszközöket..
illetve a dirt rally -nál is is írták páran h gond van a külön usb-s váltókkal (pl fanatec clubsport váltó egyik ismerősnél csak szeki módban hajlandó menni ) ezélrt is (na meg h h kéne memegcsinálni az analog kéziféket hozzá) próbáltuk ki...nem a nyugger bénázásom volt a lényeg a videóban...hanem h valóban minden probléma nélkül felismerte kezelte a Herry féle váltót....
de mintha th8 -casl is olvastam volna problémát a játék fórumán h nem akar menni....
-
válasz
barcalaci84 #18963 üzenetére
ezekszerint már kezel végre két usb-s eszközt a dirt?
-
ozoli78
tag
Nekem van gondolom a fékre gondolsz.
Én a legolcsóbb megoldást választottam nixim rugo és vettem hozzá leo kábelt nekem nagyon bejött .
Sokkal de sokkal jobb volt a fék hatás szépen felkeményedett gyorsultam is vele nem sokat és inkább az
átlag időm lett jobb.
De a Tillus féle mod is jó csak drágább,pont egyik haverom kipróbálta a fana pedálját és azt mondta rosszab
mint a tillus féle mod.
Itt prohardveren árulnak nixim copy rugot azt meg venném és ha gondolod meg kérdezem milyen gumit
tesznek bele,mert ugye a niximhez jár egy gumi bak amit a rugo közzé kell berakni.
Ez meg lenne 2-3000ft ból,és már ezzel is sokkal jobb.
A leo kábel az csak hab a tortán a felbontást javítja azt hiszem 255-1080 ra
Most T500 am van de nem igazán érzem.
-
bajzal
őstag
Most egy hülye kérdés jön... G27-em van, de hogy tudom így beállítani ebben a játékban a kormányt, hogy vissza húzza magát középre? Mert ha bekapcsolom a force feedback-et a játékban akkor a kormányt nagyon nehezen lehet eltekerni és tekerés közben olyan rohadt hangos mint ha a fogaskerekek között por vagy kavicsok lennének. Nem is tudom mihez hasonlítani. Ha meg kikapcsolom az ffb-t akkor meg ugye nincs, de akkor nem húzza be magát középre.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
barcalaci84 #18964 üzenetére
Az o-gyűrűs mod poénnak tűnik, csak szerintem az önmagában nem olyan jó, mint amilyennek tűnik.
Még esetleg megpróbálom ezt [link] -
barcalaci84
őstag
tegnap beszereztem a dirt rally-t ...ki is próbáltuk a Herry féle H-váltóval
mondjuk tök béna vagyok (az FFB-t is tökre elállítgattam mielőtt jöttek a váltóval), de a váltó fasza lesz (na meg a kézi is remélhetőleg könnyen beköthető lesz majd
[link] -
Nekem progressziv rugo kerult be, meg megcsinaltam az o gyurus modot melle, a rugot pedig egy 50es es egy 20as segitsegevel meg kemenyebbe tettem.
Mikor jobb labbal fekezem, mindig meglepodok, mekkora kulonbseg van a ket labam kozott.
Aki beul a cockpitembe, es elsonek megy 2 kort nordon, sirva szall ki meg a gazpedaltol is. A feket a vegen mar nem is nagyon hasznaljakEn teljesen megszoktam, persze nem olyan mint egy loadcell, de azert szepen lehet tartani blokkolashatar kozeleben. Es kerult 1000ftba xD akarom mondani 1070be
-
barcalaci84
őstag
én is ezt mondom
sőt én azt mondom h egyáltalán nem éri meg rá költeni...lesni kell h mikor lesz aprón clubsport vagy csr elite..a g27 pedált meg még aznap elmegy min 15 ezerért
GTeye-t még nem próbáltam , Niximet már igen...Nixim mod kb annyi pluszt adott hozzá az élményhez mint mikor a dfgt-be squash labdát tettem...
kb ilyen Niximhez hasonló megoldás lehet szerintem amúgy a g29-ben gondolom... -
fLeSs
nagyúr
válasz
barcalaci84 #18958 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem fogok 100+ USD-ért G27 modot venni, mert annak nincs értelme, inkább veszek egy Fanatec szettet, szóval most az van, hogy a G27-ből akarom majd kihozni a maxot a legolcsóbban.
Melyik a jobb, a GTEye vagy a Nixim?
Btw a legjobb progresszív fék
-
barcalaci84
őstag
ezért lehet hasonló érzésre..első benyomásra
de mikor menni kell azért más érzés lesz...mert továbbra is a pedálutat számolja...ahogy hozzácombosodsz majd úgy fog kiderülni h ugyanúgy nem az erő számít hanem a h adott helyen álljon a pedál...
ez kb olyan mint amikor dfgt pedálba sqash labdát rak az ember..csak a profibb változat
mindenesetre rohadt kicsik a pedálok így is úgyishacsak nem 30-as lábad van
-
fLeSs
nagyúr
válasz
barcalaci84 #18954 üzenetére
Amúgy most jutott eszembe, hogy egyszer darabokra szedtem a CSP V2-met hogy megtisztítsam, és azon a fékpedálon a rugó abszolút nem különleges, viszont a "házban" van benne egy ilyen izé (gumiszerűség) mint amit a Nixim modhoz adnak. Akkor még egyáltalán nem tudtam, hogy ez mire van, fogalmam sem volt.
Meg ugye a Fanatecen ott van még az a szilikonnal megtöltött kis tartály is. -
barcalaci84
őstag
ahogy Kommy is a rugó az rugó marad, apotis pedál is potis marad
alapvetően szerintem eleve felesleges még plusz költeni a g27 pedáljára...nem csak a load cell hiányát fogod érezni, hanem pl h 10 éves gyerekekre méretezték(a g29 videon is látszik)...nem lehet állítgatni stb...
a PTR mod tök jó, loadcell meg minden...viszont árban sem valami olcsó és ugyanúgy csak egy moddolt G27 pedálod lesz(később pl ha kijön valami jóság akkor nem fogod tudni eladni árában)...nekem seciel a clubsport v1 pedál árban még olcsóbban is jött ki, mintha PTR-re váltottam volna (eladtam a meglévő g27 pedált)
aprót érdemes figyelni h mior lesz fenn megint clubsport...
szerintem
-
fLeSs
nagyúr
válasz
barcalaci84 #18932 üzenetére
OKs.
Szal nekem korábban Fanatec CS V2-m volt, de eladtam mindennel együtt.
Most viszont lesz egy G27-em, a Fanatecre túl sokat kéne várni.
Szóval olvasom ezeket a GTEye meg Nixim modokat amik lényegében csak a rugót cserélik ki a fék alatt.
És ugye van a loadcell.Az érdekelne, hogy mi a f@szom a különbség érzésre?
Jó lenne, ha a G27-et kb. olyan szintűre tudnám modolni, mint a CS volt, és én ezalatt csupán annyit értek, hogy annyira kelljen lenyomni egy bizonyos fékezéshez, amennyire.
Tehát tegyük fel megveszem a Nixim pedál rugót (meg azt az izét ami belemegy), és úgy érzem, hogy jó kemény, nehéz lenyomni a féket, ami már egy pluszpont.
Ha ezután a játékban beállítom, hogy adott lenyomásnál érje el a fék a 100%-ot a játékon belül, akkor lényegében olyan lesz, mint a load cell, vagyis a játék szempontjából és a talpammal kifejtett erőhatás szempontjából ugyanolyan, nem?Elképzelhető, hogy teljesen értelmetlen amit írtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest