Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozmy
őstag
Ezt a fajta pedált nem érdemes ilyen gumi dolgokkal tuningolni mert a tengely rögzítésnél a műanyag eltörik. Erősebb rugót belerakni nem érdemes mert megint csak a tengely rész fog eltörni előbb és nem a rugó. Ha erősebb pedál lenyomásra vágysz akkor cseréld le egy tuningolható pedálsorra.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
Kommy
veterán
-
arty
veterán
ha webshopból van, 14 napig visszakérheted az árát ... és veszel egyet máshol ...
szerk: jajó, már megvan.
hallod, nem irigyellek, ismerős is ilyen, bármit vesz, alaplap, cpu, ram, táp - mindig mindene behal. amikor komplett gépet rendelt, két cucca is tönkrement, a routerei sose huzzák ki a gari végéig... uj gamepadja is behalt... (mondjuk kormánya már vagy ~10 éve ugyanaz )
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Jack@l
veterán
Nem lehet minden kormány szar amit megveszel. Nézd meg mi vonatkozik netes vásárlásnál a 8/14 napon belüli hibára, lehet hogy instant csere.
@tikshow: én assettoban érzem kicsit a kormányon, főleg ha kanyarban váltok. (IR-t nemtom mostanában nem játszottam)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Ha nem vágtad tönkre a kocsi futóművét, akkor gari...
A váltásoknál rángás az normális ffb effekt.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
barcalaci84
őstag
load cell vs poti kérdésben sincs szerintem igazad
értem h berakod az erősebb rugót és nehezebb lesz benyomni (kb squash labda trükk ) ...ettől függetlenül ugyanúgy nem izommemóriára épül majd mint rendes autóknál, hanem ugyanúgy a pedálút számít majd... tehát azt kell majd me"megjegyezned h meddig nyomhatod be a pedált míg az adott autó nem blokkol...
loadcellnél nem a pedálút számít hanem ténylegesen h milyen erővel nyomod..a lényeges dolgok ott akkor történnek amikor már lényegében nem mozog a pedál..DFGT-t is imádtam, de azért nem cserélném le a csp-t a pedáljaira pedig az is egész jó ha raksz bele squash labdát meg keményebb rugót
na de mindegy , az a lényeg h tetszen neked....
-
barcalaci84
őstag
nincs gond a g27 pedáljával , nagyon szerettem is...semmi problémám nem volt vele, nagyon jól éreztem a blokkoláshatárt is...
de a clubsport más kávéház...a PTR mod nagyon átgondolt és egyáltalán nem csak a load cell a lényeg benne , hanem a hosszabb pedálok, más rugó stb...ezek együttesén van a lényeg...
értem én h szerinted a keményebb rugóval ugyanazt fogod érezni mint ha csp-d lenne ...de szerintem közel se...
belerakod a rugót és nehéz lesz nyomni...erre költenél 8 ezret vagy mennyit...aztán csak rájössz h azért az se hátrány ha normálisabban elférne esetleg a lábad , meg csak kéne a hosszabb pedál is ( ezek nem poénból vannak a PTR-ben sem) erre linkeltél valmi modot 16000 Ft környékén...
meg csak nem olyan jó h a g27 pedálja csak 256 bites úgyhogy csak kéne egy Leo boidnar kábel is...az is meglesz egy 10 ezres...és még m indig egy műanyag potméteres pedálod van...
(amúgy mintha lenne a Ptr modnak olyan változata amiben nincs load cell és az olcsóbb is volt régebben jelentősen, hamár ennyire nem szeretitek a load cellt
-
Garsza
veterán
Én még nem használtam semilyen load celles féket a G27. De nem vagyok benne biztos hogy csak egy szimplán felkeményítettt fék ugyan olyan jó lenne mint egy load celles. Az indok pedig az hogy még a load cell -nél egyre kissebb utat kell megtenni a pedálnak ahogy növekedik a fékerő ugyan úgy mint a reális féknél.
A potméternél meg ez az út lineáris függetlenül attól hogy keményedik. De hangsúlyozom ez részemről csak elmélet. -
arty
veterán
kik mondják?
csak mert a TH elég sok pénzt (hardvert) szétszórt, hogy dicsőítsék az emberek a túlárazott cuccaikat... (durva mennyi yt csatornán ott a "logó" így vagy úgy) - ezzel a gyártóval kapcsolatban teszteknek már egyáltalán nem hiszek, ami itt felmerül tapasztalat, azt elfogadom, de amikor egy fórumon th melletti érvként egy tökismeretlen belinkeli a yt csatornáját, ahol szolidan a monitorja alatt ott a felragasztott thrustmaster logó... hááááát....
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Joshi
titán
Őszintén bevallom hogy nekem is csalódás a Load Cell, nekem a mai napig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Talán a MOD BRAKE G25/G27 V2 jobb lenne, de ezt is ki kellene próbálni hogy rá merjem mondani hogy igen jobb.
-
VegyesTamás
senior tag
kb ennyi a történet...kicsit túllihegik a dolgot...sokat játszottam kocsikkal életben is...utána /közben/ a standard G25 pedáljával megtanultam fékezni..u.a. csúszáshatár megvolt pikk pakk, semmi hiányérzetem nem volt. Jobban hiányzott a kézi rendesen, de azt meg 1. nap csináltam egyet hordozhatót, meg egy fixet is
Mindenki aki gumit keres a pedálba, vegyetek autósboltban (kb ladáé a legolcsóbb) szilentgumit, bármilyet amiből kivágható a rugó közepébe a méret, és az szerintem jó lesz, egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
barcalaci84
őstag
50 körül szoktam látni hirdetve ...de gyak tök mindegy h csp1 v1 vagy v2 vagy akár "csak" egy csr elite talán olcsobban is...mindenképpen normálisabb , jobb (később könnyebben eladható árában) mintha a g27 pedálját moddolgatod...
15 ezerért én meghirdetés napján eladtam a g27 pedálomat mikor beszereztem a clubsportot...így jön ki a 30-35 ezer körüli ár
-
ozoli78
tag
Nekem van gondolom a fékre gondolsz.
Én a legolcsóbb megoldást választottam nixim rugo és vettem hozzá leo kábelt nekem nagyon bejött .
Sokkal de sokkal jobb volt a fék hatás szépen felkeményedett gyorsultam is vele nem sokat és inkább az
átlag időm lett jobb.
De a Tillus féle mod is jó csak drágább,pont egyik haverom kipróbálta a fana pedálját és azt mondta rosszab
mint a tillus féle mod.
Itt prohardveren árulnak nixim copy rugot azt meg venném és ha gondolod meg kérdezem milyen gumit
tesznek bele,mert ugye a niximhez jár egy gumi bak amit a rugo közzé kell berakni.
Ez meg lenne 2-3000ft ból,és már ezzel is sokkal jobb.
A leo kábel az csak hab a tortán a felbontást javítja azt hiszem 255-1080 ra
Most T500 am van de nem igazán érzem.
[ Szerkesztve ]
OSW SimuCUBE & Alcantara & Dtm style Rim & Heusinkveld pro pedal
-
Jack@l
veterán
Rakjál bele még egy rugót vagy gumihengert, hogy felkeményedjen a második fele, azt megúszod 1-2 ezer forintból. Load cell drága(már alapból maga az elektronika is) és nem árt ha nincs rákókányolva a pedálra, hanem eleve úgy készült.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
barcalaci84
őstag
én is ezt mondom sőt én azt mondom h egyáltalán nem éri meg rá költeni...lesni kell h mikor lesz aprón clubsport vagy csr elite..a g27 pedált meg még aznap elmegy min 15 ezerért
GTeye-t még nem próbáltam , Niximet már igen...Nixim mod kb annyi pluszt adott hozzá az élményhez mint mikor a dfgt-be squash labdát tettem...
kb ilyen Niximhez hasonló megoldás lehet szerintem amúgy a g29-ben gondolom... -
barcalaci84
őstag
ezért lehet hasonló érzésre..első benyomásra de mikor menni kell azért más érzés lesz...mert továbbra is a pedálutat számolja...ahogy hozzácombosodsz majd úgy fog kiderülni h ugyanúgy nem az erő számít hanem a h adott helyen álljon a pedál...
ez kb olyan mint amikor dfgt pedálba sqash labdát rak az ember..csak a profibb változat
mindenesetre rohadt kicsik a pedálok így is úgyis hacsak nem 30-as lábad van -
barcalaci84
őstag
ahogy Kommy is a rugó az rugó marad, apotis pedál is potis marad
alapvetően szerintem eleve felesleges még plusz költeni a g27 pedáljára...nem csak a load cell hiányát fogod érezni, hanem pl h 10 éves gyerekekre méretezték(a g29 videon is látszik )...nem lehet állítgatni stb...a PTR mod tök jó, loadcell meg minden...viszont árban sem valami olcsó és ugyanúgy csak egy moddolt G27 pedálod lesz(később pl ha kijön valami jóság akkor nem fogod tudni eladni árában)...nekem seciel a clubsport v1 pedál árban még olcsóbban is jött ki, mintha PTR-re váltottam volna (eladtam a meglévő g27 pedált)
aprót érdemes figyelni h mior lesz fenn megint clubsport...
szerintem
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
KaraDani
addikt
iRacingen kívül sehol máshol nem fogsz tudni csak úgy csatlakozni multihoz értelmesen. Még ha össze is hozod valahogy hogy a megfelelő modod legyen a megfelelő pályával, az hogy értelmes versenytársakat találj random és ne roncsderbi legyen elég esélytelen. Keress egy ligát, ha rFactorozni akarsz multiban.
#12410: jó régi, azóta se hallani semmit magáról a játékról
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Update kint van, a hangokkal kapcsolatos dolgok:
"- Reverb effect removed
- New default volumes preset
- Engine volume tweaked for all cars
- Backfire samples tweaked for all cars (that have them)
- Rumble strip, tyre rolling, tyre scrubs and wind samples tweaked
- BMW M3 e30 interior sounds improved
- BMW M3 e30 fixed missing gearshift sounds
- BMW M3 GT2 interior and exterior sounds improved
- Tatuus FA01 interior sounds improved
- KTM X-Bow interior sounds improved
- Ferrari 458 Italia overall engine pitch tweaked
- Lotus 49 interior sounds improved
- Lotus Elise SC and Scura engine and compressor volume levels tweaked"Majd este kipróbálom.
-
fagy53
nagyúr
Kihagytad az értékelésedből az LFS-t! Nálam az netKar-Pro és az LFS a befutó, ha kizárólag a vezetés élményét nézzük, ezért érdekelt volna, hogy mi véleményed az LFS-ről, miután kutyafuttában végigpróbáltad a pályaversenyes szimulátor palettát...
Az első hsz-aidban említetted, hogy szereted a keskeny utakat, miért nem kóstolsz bele a rally-ba is?[ Szerkesztve ]
-
Tecsa
aktív tag
Nem kritika jó tanács akart ez lenni! Hidd el ha azokra odafigyelsz amit mondtam rengeteget tudsz faragni az idődből. A kigyorsítás pedig ezzel a moddal nekem inkább magasabb fokozatokban jött be, nem volt olyan rohadt ieges a kocsi. Félelmetes mit művel 6-7000től!
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
KaraDani
addikt
"3 hét után tegnap jöttem rá, hogy iracinigben a jobboldali kormányos Mazdát vezettem eddig. kicsi a FOV. Sokszor furcsáltam is dolgokat..."
Ez jóNekem volt, hogy már majdnem nekiálltam szétszedni a pedált, mert hogy valami nem jó a gázpedállal, amikor rájöttem hogy véletlenül benyomtam a TC-t mediumra, és azért van olyan érzésem, hogy nem tudok kigyorsítani, és nem jó a gázpedál
Nem mész rosszul tényleg, nagy szó, hogy tudsz vele szépen menni és nem repülsz el folyton Az ívek tényleg szűkek még sokszor, de arra majd automatikusan ráérzel.
Ha szeretnél egy kis kedvcsinálót: [link] 42:00 környékén indul a rajt. 45:00 nál amit művelnek az 1. helyért, na az a versenyzés
Nem kell schumahernek lenni, hogy akár egy ilyen bajnokságban indulj a quali időknél látszik, hogy már a 15. környéke 4 secet kap, szóval aki nem alien annak is van mindig kivel egy jót versenyeznie. Úgyhogy kezdj el valami multi lehetőséget nézni lassan szerintem[ Szerkesztve ]
-
Tecsa
aktív tag
Az egész pálya a rendelkezésedre áll! Nagyon sokszor a pálya közepén indítod a kanyart. Próbáld meg a kanyart minnél szélesebben kezdeni, a csúcspontot érinteni, és onnan a kormányt engedni egyenesbe és már akkor óvatosan kigyorsítani. (tudom mondani könnyű) de amúgy jó kis menet!
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
Jó ez. LS a világ egyik legjobb pályája, a DRM meg A legjobb rFactor mod. Szóval remek páros. Bár én Capri/M1 párti vagyok.
Amúgy a steering lock autófüggő is, hogy mi a kényelmes. Elvégre a futóműgeometria nem egyforma, így nem jelenthető ki, hogy mondjuk ~12:1 steering ratio (ez a 22+540, amit írtál --> 540/2*22=12.27) minden esetben jó. Ideális esetben persze úgy lenne jó mindig, ha az igazi szerint tudná beállítani az ember, de az infó hiányában nem mindig sikerül.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
KaraDani
addikt
A steering lock az a maximális kerékelfordulása az autónak. Ezzel és a kormányod elfordulásával tudod beállítani mennyire legyen érzékeny a kormányzásod. rFactorban és simbimes játékokban arányszámot szoktunk számolni esetedben 540/22 = 24,5 Ha csökkented a steering lockot és/vagy növeled a kormányelfordulást, akkor érzéketlenebbét teszed a kormányzást, fordítva az ellenkezője. Ugyanezt az érzékenységet kapnád például 720/30 = 24,5-al is, csak nagyobb lenne a maximális kerékelfordulása az autónak, így kisebb a fordulókör. Érdemes kihasználni az autó adta lehetőségeket, ha kell akkor ott legyen a tartalék manőverezésre.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem tudom hogy te próbáltad-e az Oculus Riftet de én próbáltam, szerintem ez még messze van a használható kategóriától főleg az alacsony felbontás miatt. Amikor én próbáltam ott egy hullámvasutas animáció ment ami tényleg jónak tűnt de jeleztem is az embernek hogy a felbontás nagyon gáz és a kép is elég töredezett volt. Én is látok benne fantáziát de szerintem is várj még ezzel mert ez még nagyon sokat fog fejlődni. Egyébként nem olyan rég olvastam ezt a cikket és ott nem írtak túl optimistán a rendszerről.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Assettoban is benne van, én is várok a véglegesig.
-
KaraDani
addikt
Véletlenül se vedd kötekedésnek, de ez most igazából mivel jobb, annál, hogyha a kormány az asztalra a pedál meg a földön lenne rögzítve? A váltó-t kicsit lejebb tudod rögzíteni meg a kormányt könnyebben tudod arréb rakni ennyit látok benne, a poziíció meg minden tök ugyanaz, csak még egy rúd is van a lábad között . Régen ilyen nagy asztal volt nekem is csak kicsit kilazítottam a kormányt és arréb toltam az asztalon ha nem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Tecsa
aktív tag
Így elmondva, nekem jobban tetszene ez, de mondjuk ebből is inkább tervezek magamnak egyet és azt csináltatom meg. 30x30x2-es és 25x25x2 zártszelvényből. És még pár acél lemezből. Megtervezem, utána kiderül mibe kerül, ha sok, akkor rendelek egy ilyen GT-omegát.
-
Jack@l
veterán
UI: alulról kell csavarozni az alu lapot süllyesztett fejű csavarral.
-
Jack@l
veterán
Már látom mivel van gondod, bármelyik csavarboltban kapsz rövidebbet, de ha valami vastagabb alátét szerűt raksz a csavar alá, az is megteszi. (vagy egy kazal kicsit)
Vagy valami bőrből készült pánttal fogod oda alulról az alu lemez helyett. (ez tényleg nagyon ház így ebben a formában)[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Tegnap este kijött egy 30 megás update assettohoz, az rendbetette az ffb-t. (bár valakienk meg nem indul tőle a game )
-
Gain (ez ugye az erősség) 50%, minden más 0. Néha kicsit kevésnek érzem, de most kicsit instabil az asztal, amin nyomom... Meg sajnos a G25 nem egy bajnok, 50% felett már akár jelentős clipping van, szóval nem is éri meg fölé tenni (bár valamennyir változó autónként, de 60% a top).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Jack@l
veterán
Mert nincs is benne még, egy bétás(bár inkább nagyon alfás) izé. Ez is az egyik panasz fórumokon, szinte csak a kormány ívre húzás van benne leprogramozva.
@BigBlackDog: Sokan tolják már sg fórumról, de elég vegyesek érzelmeket váltottak ki belőlem atz első beszámolók, én még kivárok a vétellel.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Sajnos azt én is tudom, hogy garantálni nem lehet, hogy jó lesz hubbal, nekem nincs gondom vele szerencsére. Logikusan ez a kényelmes megoldás egy cockpithez.
Buttkicker téma nálam ki van zárva, fejhallgatóval játszok amúgy is, hogy ne zavarjak másokat Szóval arról semmit nem tudok nyilatkozni.
-
Jack@l
veterán
Ezt egy régi kiszuperált rohadt nagy hangszóróval is megtod csinálni sztem
-
KaraDani
addikt
Egy normál mezei autóülést Semmi szükség a szobába egy sportülésre, hatalmas G hatások nem fognak érni, hogy szükséged lenne az ülés oldaltartására Nekem valami francia autóból van egy ülés, ami cockpit készítőjennél pihent 3000 Ft-ért hozzámvágta. Kényelmes, lehet állítani előre-hátra, az ülést dönteni, és magasságot is állítani. Szvsz ez így sokkal kényelmesebb mitn a szobába egy kagylót venni. Persze a szép sportülés mutatósabb, de egy mezei autóülésre veszel tescoban ~2000 ért egy pár első ülés huzatot, és máris jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Kipróbálni csak ki lehet(ha pesti vagy), de gyanítom oldalról fog nyomni a széle.
Az elülső dudorok közti távolság az ülőlapon 31 cm, kicsit szélesedik kifelé, így a dudoron magasabban 35 cm széles nálam.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Írtam már hogy nekem is ilyen van csak bőr, én anno kicsit kevesebbért vettem használtan(az ára tuti megéri, mert a fapados ülések is ilyen 23-25e körül kezdődnek, de nagyon gagyik, amit belinkeltél piros először).
Befürödni csak akkor fogsz vele, ha vastag combod és nagy hátsód van.
Keményebb szivacs van benne, fotelhez képest kicsit emiatt kényelmetlen, de arra az 1-2 órára (nekem) teljesen megfelel, amit autózok.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Még 20 kilónál is nehezebb bakke? az azért már durva. Van benne anyag
Vám az = (vételár + szállítási költség) * áfa[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest