Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Dyingsoul #3996 üzenetére
aki 50kg lisztből akar tésztát készíteni az nyugodtan kapcsolatba léphet a nagykerrel, nem a sparból kell megvenni. ezek csak nyerészkedni akarnak. usa-ban ugyanez megy a wc papírral, ott arról tették ki az első képet facebookra hogy elfogyott és arra kapott rá a nép.
-
blu79
addikt
Megy a sajtótájékoztató ... már látom előre milyen kérdéseket tesznek majd fel a 444.hu , index, hvg, rtl és tásai
-
DarkByte
addikt
válasz
#22743424 #3994 üzenetére
Én Szegeden csütörtök-pénteken kb. 8 helyen voltam, köztük kis bolt, nagy bolt, patika. Elfogyott.
Kollégámnak fodrásza azt mondta már az a fajta szeszt se tudja legalább két hete beszerezni ami kellene a munkájához.
Úgyhogy én feladtam, van itthon pár utántöltő folyékony szappan, sima szappan is. Majd 1-2 hét múlva megpróbálom megint. Így hogy HO-ban vagyok amúgy sem kell ész nélkül mosni a kezet.Maximum az étel futár hozhat egy kis koronázási ékszert.
-
törölt tag
Reggel írtam, hogy tudtam venni a coopban kéz fertőtlenítőt hospi-sept. Most fogtam magam bementem Tesco, nincs majd lesz, Penny nincs, Aldi, nincs, Rossmann már papírral ki van írva, hogy átmenetileg nincs. Két nap alatt kétszer mentem be arra a helyre ahol lehetett kapni.
-
-
villamos
őstag
KAP
[link] -
myckey
veterán
válasz
macikos #3987 üzenetére
Erről most az Androméda Törzs c. film jutott eszembe
Xenon lámpa ( vagy mi ) kezelés ....levitte a komplett szőrt meg a hámsejteket is. Zseniálisan festettek a színészekPsszolom a dolgot.
Láttam már Izraeli kutatásról is cikket, de USA ból is volt hír.
Lehet még Kína is képbe került már, de ez nem rémlik .Legjobb lenne, ha már tegnap megtalálták volna az ellenszert.
-
blu79
addikt
Érdekesség, láttátok már ? :
-
macikos
addikt
Az UV-s fertőtlenítés milyen? Asszonynak év elején vettem egy brutál körmös lámpát. 86W-os, levehető az alja, olyan a fénye, mint egy atomvillanás
Kézfertőtlenítésre tuti jó. Vagy ahhoz UV-C fény kell?
"Dosages for a 90% kill of most bacteria and viruses range from 2,000 to 8,000 μW·s/cm2"
Forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet_germicidal_irradiation -
myckey
veterán
válasz
#95561216 #3982 üzenetére
Ezek szerint akkor a magasabb hőmérséklet és a páratartalom kedvezőlenül hat a vírusra?
Már elég sok minden megjelent ezügyben.Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy a szauna mennyire lenne tuti.
Gőzfürdő is érdekes lehetne. ( bár erről már itt is volt szó, ez annyira nem megfelelő ) -
azbest
félisten
(hétfőtől) "Lezárják a sofőrök körüli területet a BKK járatain" [444]
Lefújták a satótájékoztatót? Nem értettem az indexes közvetítésben, hogy mit mondott a hölgy.
szerk:
Áh már visszanézhető a leállított közvetítés. Nem tudja pontosan mikor kezdődik majd. Akár két óra késés vagy több késés, de nem tudja [link]
4 perctől a videóban -
törölt tag
-
-
-
Kezdődik az Operatív törzs sajtótájékoztatója.
-
AMD Power
titán
Példátlan EU-s döntés a koronavírus miatt: Magyarország is hatalmas összegekhez jut
"EZ NEM PLUSZ EU-S PÉNZ, HANEM AZ ELŐRE MEGÍGÉRT, DE EDDIG MÉG FEL NEM HASZNÁLT PÉNZEK ÁTCSOPORTOSÍTÁSA A KORONAVÍRUS ELLENI KÜZDELEMRE. ÍGY TEHÁT A GAZDASÁG MÁS RÉSZÉRŐL MAJD HIÁNYOZNI FOGNAK, DE MÉG ÍGY IS NAGYON JÓL JÖNNEK A VÉSZHELYZETBEN."
-
sb95
csendes tag
Nem tudom, hogy volt e már, de hátha valakit érdekel: [link]
-
azbest
félisten
Btw, ha már statisztika: vajon utólag mennyi ideig mutatható ki, hogy valaki fertőzött volt?
Csak azért kérdem, mert ha még hónapokig kimutathatóak esetleg az antitestek, akkor esetleg utólag lehet pontosabb képet kapni, ha reprezentatív mintavétellel csinálnak majd tesztet a lakosság körében. Ha csak rövid ideig kimutatható, akkor csak becsülni lehet. Erre írtam napokkal korábban, hogy majd úgy 5 év múlva térjünk vissza arra, hogy a több éves átlagok alapján megbecsüljük mi lehetett a mostani érték.Szóval az utólagos résszel egyetértek Tetsuo-val, inkább csak félreértésről van szó.
-
Csak az aktuálisan megfertőződött emberek számát vetik össze az elhúnytakéval, ami nonszensz - te is beismered. De végre ebben egyetértünk.
Dehogyis, nem ismert be semmit.
Ezt írta:
Nem a jelenleg pillanatnyilag igazolt pozitívak és a végső halálozási szám végeredménye adja a valós értéket.
Amit korábban is, hogy ti két időben eltérő adatot próbáltok összekutyulni. Ez hibás.
(#3967) azbest Oké, azonban írtad már ezt korábban is, szóval szerintem érthető volt.
-
azbest
félisten
válasz
radi8tor #3965 üzenetére
This Is Why Eating Healthy Is Hard (Time Travel Dietician) [link]
(#3968) Lauda
közben pontosítottam (először a mindenkori szót használtam végső helyett), szóval lehet még a félreérthetőbbet olvasta. Ha így van bocsi. Egyszerűen arra akarok csak kilyukadni, hogy zavar az értelmetlen matekozás. Ha választani kell, akkor már inkább az étrendtanácsok. Bár annak sem sok köze van a topic témájáhozMegyek, főzök is valamit
-
Tetsuo
őstag
válasz
Hieronymus #3963 üzenetére
Az egészséges életmód minden paramétere nem mérhető és nem is mérték még, amit lehet, azokat sem mindent (messze nem). Mi a kérdésed?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #3963 üzenetére
Személyre szabottan kell diétát folytatni. Menj el egy dietetikushoz és összeállít neked egy étrendet. Ha azért mész, hogy minél jobb immunrendszered legyen olyanban is tud segíteni.
-
Tetsuo
őstag
Egyetértek. Félrebeszél az, aki az adott számokból indul ki, pl. te.
Csak a járvány lefolyása után lehet meghatározni a halálozási arányt, addig spekuláció minden efféle szám, kivéve, ha mintát vesznek adott közegből a statisztika végett. Ilyen mintavétel (véletlenszerűen kiválasztott betegek nyomonkövetése) nem publikus. valamiért nem tesznek közzé ilyen adatokat.
Csak az aktuálisan megfertőződött emberek számát vetik össze az elhúnytakéval, ami nonszensz - te is beismered. De végre ebben egyetértünk. -
válasz
szuszinho #3868 üzenetére
"A legtöbb betegség alapja a helytelen táplálkozás. Erre kellene megtanítani az embereket. Aki egész életében baszik rá, hogy mit eszik-iszik össze, azokról kell főként az eünek gondoskodnia."
Csak egy szerény kérdésecske!
Az eddig eltelt életemben több, sokszor a többivel tökéletesen ellentmondó étrendet kiáltottak ki tökéletesnek.A maradék életemben meg szeretném tudni, hogy milyen a valóban egészséges étkezés. Mérhető tények és nem hitek alapján.
-
villamos
őstag
Zállatorvos:
Mennyire (nem) halunk meg? (COVID-19) -
azbest
félisten
ne erőltessük ezt... nem mindenki hazudik és hülyeség 50%-okkal dobálózó butaságokat elhinni. Nem a jelenleg pillanatnyilag igazolt pozitívak és a végső halálozási szám végeredménye adja a valós értéket. Különböző értelmezési tartományokat és értékkészleteket kevertek, mert nem értitek, hogy időbeli eltérés van köztük. Csak valaki ki akarja hozni matekozással azt, amit a valós tapasztalat is azonnal cáfol azokról a helyekről, ahol sokkal több tesztet végeztek el és ezért pontosabb a statisztikájuk is. Nameg, ahogy más is írta, nem ugyanúgy értelmezik a beteget sem az olaszok, mint mások.
Szerintem engedjük el a kamu matekozást.
-
MrChris
nagyúr
Sokan hiányolják, hogy spórolósak a tesztekkel, az egészségügyben magasan jegyzett Svédeknél már kifogytak. Valszeg nem olyan egyszerű beszerezni/gyártani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842 #3936 üzenetére
Röhögni fogsz, mondtam a főnöknek hogy akkor én bemennék jövő héten is dolgozni. Úgyis üres az egész iroda, kb 5 perc kocsival, nyugi lenne.
Jött a válasz, hogy nem olyan jó hogy üres az iroda, mert ha megsérülök nincs aki segítsen nekem. Wáá.
Úgyhogy nem megyek, mert még a végén én leszek a hibás valamiért. -
Tetsuo
őstag
Az igazolt fertőzöttek és elhunytak aránya nem a halálozási arány, hogy is lenne az?!
Hiszen az igazolt fertőzöttek közül még valószínűleg meg fognak halni többen is, erősítve a másik számot.
A halálozási arány azt mutatja, a már lezárt esetek betegei hány százaléka halt meg. -
Motion_Blur
félisten
Irán friss adat:
+1,365 fertőzőtt
+97 halottMindkét adat rekord..
-
Tetsuo
őstag
válasz
Intruder2k5 #3764 üzenetére
Ennek a hírnek semmi valóságalapja nem lehet. Ez egy hivatalos adat, semmi több.
Szerinted a megfertőzötteket mind hermetikusan elzárták és ellátják úgy, hogy nincs több fertőző ember az adott országban?
Kína jórészén biztosan végigmegy a vírus, milliókat, szerintem sokmillió embert megfertőzve, és nem lehet elszeparálni adott területeket, lehetetlen.
Hogy egy járvány exponenciális beindulása után még bőven a csúcs előtt hirtelen nincs több haláleset, az ordas hazugság.
Miért tenne ilyen Kína?
Mert veszélyben a gazdasága, az ipari, mezőgazdasági exportja és a turizmusa - ezért. -
válasz
VinoRosso #3940 üzenetére
Oké, te számold így.
halottak száma/összes ismert kimenetel
Ez esetben akkor tök mindegy hány fertőzött van és kérdés, hogy miért jegyezte meg ezt az az orvos:a milánói Sacco Kórház fertőző osztályának főorvosa szerint a 6,6 százalékos olasz halálozási ráta azért ennyire magas, mivel Olaszországban kizárólag a tünetet mutató fertőzötteket veszik figyelembe, nem számolva azokat, akik pozitívnak bizonyulnak a vírustesztre, de tünetmentesek. [link]
?? -
A te általad preferált számok a véglegesnél kedvezőbb arányt mutatnak.
Fogalmam sincs itt mit írtál, én nem preferálok semmit.Ő írt olasz adatokat:
Eredetileg ugye 3%-os mortalitásról beszéltek ami az olaszoknál felment 5%-ra.
Az olaszoknál jelenleg van 17760 eset, ebből 1439 aki felépült, 1266 halott, és 14995 aki beteg. [link]
Erre reagálva idéztem neki egy olasz fertőző osztály főorvosának a véleményét:a milánói Sacco Kórház fertőző osztályának főorvosa szerint a 6,6 százalékos olasz halálozási ráta azért ennyire magas, mivel Olaszországban kizárólag a tünetet mutató fertőzötteket veszik figyelembe, nem számolva azokat, akik pozitívnak bizonyulnak a vírustesztre, de tünetmentesek. [link] [link]
Én továbbra is azt mondom, ilyesmin nincs értelme vitatkozni.
Szerintem sincs, ez egy teljesen normális beszélgetés, szó sincs vitáról. -
azbest
félisten
válasz
VinoRosso #3940 üzenetére
te most valami rettenetes számot akarsz kierőlködni az adatokból
szerintem már más is megmondta, hogy a te képleteddel az a hiba, hogy nem egy időbeli adatokat akarsz összekombinálni. A járvány után, amikor mindenki meggyógyult, akkor felépült + elhunyt = fertőzöttek számával. Addig meg igazolt fertőzöttek és eddig elhunytak száma ismert. A többi csak csűrés és csavarás, hogy nagyot lehessen mondani.
(#3948) VinoRosso
"a mortalitási ráta nem függ a megbetegedések számától."
jó, engedd ezt el. Ha nem érted miért, akkor azért. Sokkal tovább tart meggyógyulni (negatív teszteredmény), mint belehalni annak, aki veszélyeztetett. -
-
AMD Power
titán
En is "bevasaroltam". Vettem 5 lii
ter dobozosort! -
VinoRosso
veterán
Rossz definíció. Nem x betegből y elhunyt, hanem elhunyt/(felépült+elhunyt).
Mutatom hol a hiba a gondolatmenetedben.Van egy pakli kártya, az egyszerűség kedvéért 100 lapos:
A pakliban kétféle lap van, az egyikre az van írva, hogy élő(É) a másikra az, hogy halott(H). Minden kártya fejjel lefelé van, így nem lehet látni mi van ráírva. Azt nem tudjuk, hogy a 100-ból hány darabon van É és hány darabon van H.
A feladat az, hogy találjuk ki, hány darabon van H.1) Húzol egyetlen egy(!) lapot legyen mondjuk H lap. Kijelenthető ez alapján, hogy a maradék 99 darab az É lap? Nyilván hülyeség lenne kijelenteni, hiszen a maradék 99-ből akár mindegyik lehet H, mivel a 99 az ismeretlen lap.A te gondolatmeneted mégis ezt csinálja, az ismeretlen lapokat ismertként kezeli.
2) Hogy lehet akkor helyesen számolni? Úgy hogy húzunk még egy lapot, és odatesszük az előző húzás mellé. Aztán húzunk még egyet és még egyet és így tovább és szétszortírozzuk É és H szerint és megnézzük, hogy a két szám hogyan aránylik egymáshoz.
Tegyük fel húzunk 20-at és a lapok fele H és fele É. Milyen arányszámot sejtet ez? Nyilván azt, hogy a H aránya 50% a pakliban vagyis arra számítunk hogy a 100 lapból 50 darabon lesz H.
Milyen számot kapnánk abban az esetben ha az 1)-es pont szerinti logikával számolnánk?
Húztunk 10 darab H-t 100 lap van a pakliban 10/100=10% >> HIBA
Ugyanezt a hibát(vagy inkább csalást) követik el a korábban említett mortalitási számokkal előhozakodó statisztikák.
A pakli lapjainak a száma a megbetegedések száma, a kártya értéke (É vagy H) az pedig a betegség kimenetele. Az ismeretlen lapok azok a fertőzöttek aminél a betegség kimenetele még nem ismert. Lehet meghalnak, lehet életben maradnak, ezért őket nem lehet úgy számításba venni mintha életben maradnának. Amit lehet hasonlítani egymáshoz azok az ismert kimenetelek, vagyis a felépülők számának és a halottak számának az összege.
Tehát a helyes számolás:halottak száma/összes ismert kimenetel
nem pedig:
halottak száma/összes megbetegedés
-
őstag
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842 #3933 üzenetére
Persze, kell a francnak ennél nagyobb pánik ami már ilyen kevés infótól kialakult. Ha publikus lenne, hogy honnan származik a fertőzött simán átköltöznének az emberek az ország másik felébe és így még jobban terjedhetne.
-
Soulfly842
addikt
Szerencsére itt Nyíregyházán kelet-mo egyik legforgalmasabb, legjobban 'pótolt' lidl-je. Volt minden fő élelmiszer.
A tegnapi Nyíregyházi történések után (iskola kiürítés, Marso kft székhely kiürítés stb) az emberek őrült felvásárlásba kezdtek, Interspar tömegnyomor, kipakolva, de itt a lidl jól szerepelt, maximális kassza számmal mentek sokszor (alapban 2-3 kassza szokott menni, most 7 ment)
Lidl-s dolgozótól hallottam (fél 10-kor), hogy reggel a kisvárdai lidl-t be kellett zárni, mert minden elfogyott...
Egyébként telefonos egyeztetések után engedték csak egy vásárlónak hogy vagy 6 zsugorfóliás lisztet vásároljon egyszerre (nála ez nem extrém tétel, vállalkozó, a liszt a mindennapi munkához kell)
Kicsit egyébként aggódok amiatt, hogy most 6 fővel nőtt a fertőzöttek száma és most elsőnek nem hozzák a nyilvánosság tudtára, hogy hova valósiak, kik a fertőzötttek... Meg van az esély arra, hogy az utolsó 'helyszín' a ludas ebben... Nem akarnak pánikot kelteni?
Mindegy, alapban home office-ban dolgozok, csak én szabom meg, hogy mikor tárgyalok cégvezetőkkel - max most maradok itthon a se'emen
-
őstag
őstag
Csak nálad az x az a regisztrált betegek száma. Már többször leírta, hogy ez miért nem lesz igaz a végén.
Nála pedig az x a már lezárult esetek száma. De ez sem ilyen arányú lesz a végén, mert a gyógyulás hosszabb ideig tart, így adott ponton arányaiban több a halálos áldozatok száma, mint a végén lesz.
Ezek alapján felesleges számolgatni. Az így kapott számokon pedig nem sok értelme van vitatkozni. -
Nimrod
addikt
En tegnap effektive Lidl-ben elgondolkodtam, hogy mikor kapja ki valaki a cumot a kosarambol, vagy kezd okolharcba.
De itt meg nem fajultak addig a dolgok.Szoval helyzetjelentes ma reggel gorogok.
Boltja valogatja. Van, ahol husok, tesztak, rizs, tojas, banan tucatszam fogynak. Kozben ket utcaval arrebb senki nincs a hentesnel, szep aruval toltve, mellette levo bolt is.
-
myckey
veterán
-
válasz
VinoRosso #3914 üzenetére
Halálozási arányszám. X betegből y elhunyt.
Ha megnézed az olasz adatokat amit írtál, akkor van x regisztrált eset, abból ha kivonod a gyógyultakat, a még betegeket, akkor megkapod az elhunytakat. Az a 60 eltérés nem tudni honnan jön, de szerintem nem is lényeges ennyi esetnél.
------------------------------
(#3911) cybermanus Lett még plusz 2000 gép? Tegnap este még összesen 2000-et mondott a miniszterelnök.
-
omfgk
veterán
Németország 4 ezer beteg és 8 db beteg hunyt el.
Az olaszoknál március 5-én volt 4 ezer beteg. 148 halott jutott akkor erre a számra...
De lehet a német számokat a franciához vagy a spanyolhoz is hasonlítani.
Ott 79 és 133 halott van.
A terjedés hasonló ütemű volt (kivéve a spanyolok utolsó 2-3 napja).Nem nagyon értem ezt az eltérést mi okozza.
-
AMD Power
titán
válasz
#22743424 #3911 üzenetére
Lesz ennek a korona vírusnak pozitív eredménye is. Vagyis remélem. Talán rájön a Kormány, az EU , hogy az egészségügyre nem ártana egy elég erős "fejlesztés". Mo-n meg főleg nem lenne szabad ezen spórolni. Mondom úgy ,hogy én 20 éve Fideszes vagyok. Szóval nem a baloldal mondja ezt belőle.
-
VinoRosso
veterán
Azt nem is értem hogy jön ide a gyógyultak száma. A gyógyultaknak semmi köze a mortalitási adatokhoz.
Akkor ezek szerint nem érted, hogy mi a mortalitási ráta. Nagyon is van köze a gyógyultaknak a mortalitási rátához. Szerintem teljesen érthetően leírtam:
Nem tudom miért megy ennyire nehezen egy ennyire egyszerű statisztika
megértése az embereknek, de ha ez egy ilyen fórumon ahol javarészt reál beállítottságú emberek vannak ilyen akkor nem csodálkozom, hogy trükköznek a statokkal. -
törölt tag
Én nem pánikolok, már nő az erkélyen a retek
Az a 4000 lélegeztető csak elég lesz egy darabig az országnak. -
szabonagyur
félisten
Egyik nyugdíjas a boltban tegnap meséli egy másiknak: 2 hete csak vásárolok, 100 ezret otthagytam de még a fele sincs meg ami kell. Amit tudni kell mellé, hogy a nénike a kis húzós táskával volt, szóval gondolom tényleg 2 hete egyfolytában csak vásárol, de hogy mit az jó kérdés...
-
Stylerr
addikt
USA-ban hajnalban 2700 fertőzött volt, most 2330. Ezt mégis hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest