Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
a brutál erős az tolerancia kérdése, mert nekem pl ami nyami-nyami, az másból hüppögést meglevegő kapkodást vált ki...szerintem ez nyami, párom szerint te nemnormális bolond
@LuckyL van persze, folyamatosan készítjük téli piacravalónak. írjatok pm, mert ezer a dolgom most és nem nagyon ülök a gép elé csak esténként, vagy ha dobok egy kvt napközben.
-
BalanceR
addikt
Igen, voltak remek interjúi, érdekes témákban, érdekes emberekkel és voltak borzalmasak, az hogy hajlik a szélsőségek felé elvitathatatlan.
Sokszor viszont infantilis, naív ( erre vonatkozott hogy nem egy PHd-s multitálentum)
Szvsz a személye túlhypeolt , már rég nem az a Rogan aki volt korábban, ha régóta követed, biztos észrevetted a vátozást.
Persze mindig is Showember volt , médiaközelben így nagy a kapcsolati tőkéje, persze, hogy egy Musk, vagy Neil leáll vele beszélgetni. Korábban érezhető volt, hogy a kérdéseit, témákat átgondolt, logikus, profi csapat tervezte, viszont, mivel már nagy a hype körülötte sokszor érezhetően olyan dolgokat enged meg magának, mondanivalóban, témavezetésben, ami nem túl okosak, pláne egy "véleményvezér" alakjában. -
perempe
veterán
-
A vitaminbizniszre céloztam, aminél Laca termelő vállalkozása 100x tudományosabb alapokon nyugszik.
-
-
Qtyii
aktív tag
-
A kettő között van összefüggés. Ha nem szándékos ferdítés lett volna a cél, akkor abszolút szakmai minimum, hogy megemlíti hogy UK-ben a rizikósabb, egyéb problémával élők oltottsága sokkal magasabb mint a fiataloké.
Nagyonalap: egy kalap alá veszi a teljes 10-59 korosztályt: ezzel sikeresen kreált egy olyan csoportot, aminek a legalsó vége (10-12év) még egyáltalán nem oltható, 12-~40éves részében pedig az egyébként egészséges egyedek oltottsága fényévekre van az 50-59évesektől.Az ábrából annyi látszik tehát, hogy egy random nyugati populációban a tinédzserek halandósága alacsonyabb, mint az 50-60as populációé. Frenetikus felfedezés, és igen, antivaxx csúsztatás, amivel min 10percet elb@sz a gondolkodó ember idejéből ÉS magyar "nővérismerősöm mondta, h televanaz intenzív oltottakkal" szintnél szofisztikáltabb síkokon mozgó nyugati antivaxxer térítőknek ad muníciót...
-
"a vakcinák ellenére akkora teher van a rendszeren" - még ez sem igaz, sem a kórházi számok, sem a halálozások nincsenek kanyarban se az alfa és a vuhani hullámok csúcsidőszakához képest.
Láti, ennyit ér egy igényes grafikus tájékoztató felület, nem lep meg, hogy az állami "covid" felületén érdemi infók helyett nyugdíjat reklámozó Mo.-on harapódzott el inkább az oltásellenesség.
-
Ami eddig előkerült és megállt tudományos vonalon covid-témában, egy mm-t sem ütközött a mérnökvilágból hozott "józan ésszel". Pedig a Vuhani lockdown és a Diamond Princess óta követem a sztorit, napi frissítésben pörög a medRxiv a telefonon.
A nagy bukták jellemzően pont azok voltak, amit mérnökként nem tudtam felfogni, hogy képesek meglépni/magas orvosi polcról nyilatkozni: "svéd modell", "nem kell maszk", "kínán kívül nem terjed emberről emberre", "sok évig jó lesz az első oltás", "nem lesz negyedik hullám", "nem kell variáns oltás", "iskolákban nem terjed", "nem kell az 5-11éveseket oltani" stb. Persze ezek nagyrésze nem tudomány, hanem politikai nyomásra kialakított "szakvélemény".
-
lacafaca
addikt
dehogy...próbáltam megmutatni, hogy van biza ilyen is, létezik szabad élet is mindenféle "társadalmi" megkötésektől mentes...de mára már tiszta, ez a platform nem az ilyen népek gyülekezete. nektek szükségetek van a parancsokra, nem tudtok létezni nélkülük...parancsra keltek reggel, hajtjátok a javakat, irányítjátok a mindennapjaitokat, vagytok egészségesek, majd betegek...majd észreveszitek a végén, hogy eltelt, de mi volt az értelme, mit teremtettem...semmit, csak egy gyalog voltam a sakktáblán, amit hol előbbre, hol hátrébb tett a sakkmester.
dehogy kell nekem önigazolnom doki, ezen ti fáradoztok folyamatosan
pocok ☝☝
-
-
Csókolom
tag
eppen hogy alacsonyabb
-ha összehasonlitod a mostani angliai es különösen a mostani francia magas inzidenz-szamokat es a sulyos korhazi apoltak szamat a tavalyi evvel, ahol meg a vuhani valtozat volt, akkor egyertelmü lesz, hogy alacsonyabb-es ebben a beoltottsagnak is van szerepe
-
lacafaca
addikt
nem magamtól vagyok ilyen pro nyugi...háborog a világ, háborognak az oltott zsidók, max ti nem akartok tudni róla...de mit kellene idetenni, hogy ne legyek alusipkával ábrázolva?
...nekem 8 amit ti nyomtok, amúgy sem más ez, mint a fostenger ami dől mindenhonnan, de ha csak egy tagot tudok innen megmenteni ettől az ármánytól, már nem fölöslegesen voltam itt hosszú hónapok óta
-
skroy
senior tag
Nem irigylem őket sem, azt hiszem ők azért megtesznek minden tőlük telhetőt. Ha gebasz lenne, drága kormányunk úgyis rájuk tolja a felelősséget.
Az astra beszerzési ára elég alacsony, dobhatnának mellé mindenkinek egy doboz protect-et, még akkor sem érné el a Pfizer árát sem. -
Sub-S
senior tag
Mindig ezt hangoztatod de tudnál is erre valami forrást mutatni?
Jelenleg nem inkább az lenne az álláspont, hogy tünetmentes fertőzöttnél jó eséllyel nem okoz gondot, tünetes fertőzöttnél viszont célszerű kerülni az oltást(vagyis ebben az esetben nem is szabad)?"Ahogy írtam lentebb"-nél picit hitelesebb forrásra gondolok.
-
stickermajom
addikt
Nem követem aktívan a topikot, erre van elérhető tanulmány már? A családban és egy barátom családjánál is történt sajnos gyanús eset, ahol esetleg lappangóra oltottak. Persze lehet független a két dolog, csak jó lenne tudni, hogy oltás előtt érdemes-e gyorstesztet csinálni.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
Ricardo
titán
" Eleg egyszeru adatelemzest csinalt, csak lehet, hogy idaig mas ezt nem nezte meg ebbol a szemszogbol."
Ja az más. Akkor felejtsük el amit azok mondanak, akik nap mint nap ott vannak a kórházakban, és tapasztalják, hogy mit művel ez a szutyok az idősekkel (a mostani verziók már a fiatalok egy részével is, de ez más téma), hiszen az adatokat egy bizonyos szemszögből nézve nem is olyan gáz a helyzet.
pjen: Ebben igazad van
-
Ricardo
titán
A matematikus még ok, de azon belül nem véletlenül vannak kimondottat járványmatematikusok.
Ugyanúgy mint ahogy az orvosok között is vannak szakágak. Gondolom nem örülnél ha a szemműtéteded mondjuk egy ortopéd szakorvos végezné.
Pedig ő is egy csomót járt az orvosira.Ettől függetlenül véleménye lehet (még akár igaza is) , csak a helyén kell kezelni.
-
A Pfizert kérő társasággal kapcsolatban azért annyit megjegyeznék, hogy nemcsak a tüdő-agyembólia réme miatt népszerűbb, hanem egyelőre az a hivatalos álláspont, hogy a Pfizer jó a már vastagon €urópában lévő D-Afrikai variáns ellen, az AZ meg nem. Ezekután teljesen megértem...
-
Ricardo
titán
-
-
- Sputnik (idősebb nő): egy hét múlva egy nap kemény fejfájás
Egy hét múlva? Ez mindössze azzal lehet összefüggésben, hogy még mindig élő személyről van szó, nem?
MásNagyon úgy fest, hogy a húsvéti oltakozás durván beindult, épp az előtt az oltópont előtt jöttem el, ahová holnap kéne mennem reggel közvetlenül meló után....200 m sor kb, no most ha valakit odarendelnek 9-re, az beáll a sor végére és beér e regisztráló ablakhoz 10-re!? Vagy hogy megy ez, van valakinek ebben gyakorlata? Érdekes lesz számomra ez, mert eddig max 8-10 emberes sor után álltam be, ha nagyobb volt, már mentem is onnan.....ja egyébként a 2,5 millió beoltott nyugger szöveges agyalapi mirigyek megnyugodhatnak, egytől egyik mind normál felnőtt korú sorbanállók voltak.
-
-
NavySeal
senior tag
Az jó, mert azt jelenti, hogy a feleségem kb. 10-ik nap körül jár a fertőzésben (április 1-én lett pozitív a gyorsteszttel és márc. 25-én kezdett köhögni) így magas láz és folyamatos (azért picit van) köhögés és mellkasfájdalom, nehézlégzés hiányában talán nem fog súlyosbodni már nála. Most nagyon fáj a hasa, tegnap meg a bal karja fájt nagyon.
-
-
-
El Kebir
őstag
a fertőzés antitestfüggő felerősítése (antibody-dependent enhancement, ADE) elég nyomós érv, hogy ne az elölt vírusos vakcinákat preferálják a fejlesztéseknél. Elölt vírusnál többféle és különböző hatásosságú antitest is termelődhet, az ADE elkerülésére, az a jobb stratégia, ha csak specifikus és a vírust erősen gátló antitest keletkezik. (tüskefehérjét célzó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info