Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #100621 üzenetére
Nem tudom mi igaz vagy sem Kínában de kicsit más az intézkedések szintje...
Ismerős - párom 2 kollégája - tavaly ősszel ment ki munka ügyben a repülőn leszállás után 1 gyorsteszt pozitív lett a gépen lévők közül...
- mindenkit azonnal karanténba raktak (később kiderült, hogy az az egy se volt beteg)
- ha jól emlékszem 2-4 hétig voltak karanténban...így azért elég jó eséllyel meg lehet fogni a COVIDot ha aki csak ránézhetett is egy pozitív betegre azt is karanténba rakod
-
válasz
the_mad #100568 üzenetére
ez azért butaság, mert ha kigyógyulsz rákból akkor utána úgyis lesz más bajod.. minél tovább él valaki annál többféle gyógyszert szed tehát igen a rák gyógyításából sokkal több pénzt be lehet szedni (főleg aki első ezen a téren egy átütő eredménnyel), mert utána még sok-sok évig szedheti a gyógyszert a páciens az egyéb bajára (cukorbetegség, szív és érrendszeri problémák, és ami még jön öregségi korra...)
-
válasz
fatal` #100499 üzenetére
arról meg fingja sincs, hogyha egy kutató állít valamit akkor azt máshol reprodukálni akarják... Vagy felhasználnák ha nem úgy van kiderül, hogy csaló...
mondjuk így volt a Dr. Andrew Wakefield kutatása is ami jelenleg is hivatkozási alap az oltástagadóknál, hogy bizonyos oltások elősegítik az autizmus kialakulását...
Az oltás tagadók idáig olvassák...
Aztán sok kutató rárepült és kiderült, hogy Dr. Andrew Wakefield csalt a kutatásban... Persze ez már senkit se érdekel mert az ő igazát igazolta... -
válasz
Rage47 #99825 üzenetére
nem pfizer esetén mRNS-t visznek be a szervezetedbe amely sejt ezt felveszi az fog gyártani olyan fehérjét ami a vírus fehérjéjére hasonlít és erre reagál a szervezet.
Elvileg az mRNS nagyon bomlékony így csak ott a környéken jut be a sejtekbe ahol az injekciót adják... tehát a kb a heréd is ezt fogja gyártani ez költői túlzás de előfordulhat...
-
válasz
t72killer #99821 üzenetére
az oltások 80-95%-ban a megbetegedéstől védenek... Szerb teszt alapján kórházba ha jól emlékszem a megbetegedés esélye 1-2%, kórházba kerülés meg va,ami 0-0,2%
Ha így nézzük bőven jó a Sinopharm 2% lesz beteg -> 0,2% kerül kórházba eset is,
Persze sokkal jobb a Pfizer 1% lesz beteg és 0% kerül kórházba.
Ha jól tudom a szerbeknél nem volt halálos áldozat a vírus következtében abban akutatásban ahol ezek a számok kikerültek. S itt csak 1. oltást vette fel mindenki... -
válasz
BalanceR #99798 üzenetére
akkor csak, hogy az árnyoldalai is meglegyenek:
- új technológia és nem ismerjük még 100%-ig (az orvosok se de tény ez a legmodernebb és ez jövő)
- az elölt vírusok tulajdonképpen sima fertőzés (Sinopharm), itt azért a szervezeted gyártja a vírus egy alkotó elemét amivel nincs gond, de azért elég perverz mikor mondjuk a heréidben lévő sejtek is ezt gyártják, mert ezt kapták "parancsba"
- jelenleg a legkevesebb ismert mellékhatása a Sinopharmnak van, ha a panaszos facebook csoportokat végignézed tán még súlyos mellékhatás nem ismert általában 2-3 nap és mindenki túl van... Persze más a védelem és nem olyan erős elvileg mint a Pfizer, de ezt a mutánsokkal szemben a jövő fogja eldönteni.félreértés ne essen én is Pfizert akartam de nem volt kedvem még 2-3 hetet várni (végül kiderült, hgy csak 1-1,5 hetet kellett volna).... s felvettem a Sinopharmot. Majd 1 év múlva a pfizer új mutáns koktéljával ráoltok
-
válasz
Rage47 #99735 üzenetére
pfizet első oltás után 2 héttel már 60+%-os védettséget bír... így érthető, hogy ahol gyorsan kellett védelem ott ezt használták... Amúgy az EÜ dolgozók azért is kaptak pfizert mert akkor csak az volt
... De emellett több orvos ismerős megvárta a kínait
(3-4 orvosról tudok ami elenyésző a kb 100-200ból)
-
szerintem simán el fogják fogadni...
- magyar munkavállaló kell a németeknek
- az osztrákoknak kell a síelő magyar
- a horvátoknak kell a nyaraló magyar...
- spanyoloknál most se kell simán lehet menni negatív teszttel...
- ráadásul ha a WHO engedélyezi a Sinopharmot akkor még kevesebb kifogás lehet ellene
És érdekes lenne, hogy menekültek mehetnek, kínai vendégeket engedik majd be de közben európai állampolgárokat nem engednek be mert jaj neki kínai oltása van
főleg abba az euba ahol nem érhet senkit hátrányosan semmi -
válasz
Narxis #99656 üzenetére
az a baj, hogy az emberek bebizonyították, hogy demokráciában nem képesek élni és a társadalmi összefogás és felelősség vállalás nem igazán működik (van kivétel) ettől még demokrácia párti vagyok, csak észre kellene venni, hogy valamit rosszul csinálunk... (Például mikor egy kisebbség érdeke miatt a többség érdeke sérül...)
Kína a társadami és diktatórikus beállítottság miatt meg tudta fogni a COVIDot de több ország is megtudta (Új zéland, Ausztrália, Dél-Korea is tudta kezelni)
Hasonlóan gondolkodtam / gondolkodok mint te... mikor a Sinopharmot engedélyezték idehaza még a főnökömmel is összevesztem, hogy hülye meg hogy hogy lehet így gyógyszert (oltást) engedélyezni...
Viszont azóta ott is sok új információ jelent meg és az eddig beoltott 30m+ oltottból nem derült ki komoly probléma. A többi oltásnál is már olyan számú oltás van amivel a problémák rövidtávú 0-1 év közötti problémái kiderültek, kiderülhettek... (AstraZeneca vérrögképződés)
De még ez is elenyésző a COVIDhoz képest...
A baj, hogy kötelezővé nem lehet tenni az oltást (vagyis ez nem baj, mert ezt én se tartanám jónak), de az, hogy előjogokkal minimális presszúrát toljunk az emberekre az szerintem elfogadható kompromisszum (oltási igazolás, meccsekre bejárás, hasonlók)
Ha jól csinálták volna itthon a fejesek, akkor jobb lenne az oltási hajlandóság és nem kellenének ilyen eszközök, ha Cilike helyett hiteles emberek álltak volna ott és a TV-ben megmutatták volna a helyzetet és nem politikai harcra használták volna a vírushelyzetet hanem szakértőkkel képezték volna a TVt bámulókat akkor simán lehetne 70-80% közötti átoltottság... -
válasz
Tewe013 #99631 üzenetére
Feleségem 2020 márciusa elején valószínű elkapta a Covidot kb 1 hét szagvesztés és 3 hét gyengeséggel majd látás zavar, szívritmus szavar, pajzsmirigy alulműködés...
mindig maszkban voltunk fertőtlenítés mindig volt, de valószínű orvosnál kapta el... mivel nagyrészt állt így mindent magánba intéztünk .. S tényleg minden jött (látás romlásnál hát van egy ér ami nagyobb mint kellene így beutalták MR-re is...) Cirka 500-600e Ft volt a magán eüs költség amibe nekünk került... Például ő is felvenné az oltást (én már felvettem), csak többször volt már anafilaxiás tünete és autoimmun problémák még vannak (feltételezett covid fertözés utózöngéje 1+ év távlatában) így még az orvosok se tudják, hogy mivel lehetne beoltni...
sajnos tavaly nem csináltunk tesztet így csak a tünetek alapján tippelünk... De annyira nem volt beteg tavasszal, hogy akkor nem gondoltunk rá és nem voltak ismertek a további szövődmények így mire 1-1 szövődmény kiderült addigra mi azon már túl voltunk és más problémával foglalkoztunk. Ősszel október-november környékén kezdtünk el tüneteket problémákat összeírni és így lett 95%-ban biztos, hogy covid okozta a problémáit... Csináltunk vérvételt de ellenanyag már nem volt a vérébenígy bizonyítani nem sikerült...
-
válasz
Narxis #99604 üzenetére
vaxxer mindent megtett amit jelenleg elérhetően megtehet arra, hogy ne fertőzzön..., nem ugyanaz a szint... Szóval soha ne tolt fullba a kretént
...
amúgy már több helyen felvetettem ezt mindig csk az antivaxerek ugranak rám, akik szerint ez nem is veszélyes vírus, meg az oltás veszélyesebb, meg ez csak egy sima influenza .... akkor mért para ha a kezelését annak kell állnia aki nem oltatta be magát amikor már volt lehetősége?
-
válasz
-Skylake- #99607 üzenetére
senki nem mondta, hogy ki kell dobni azt aki beteg lesz... De tudomásul kell venni, hogy EÜ alapba X összeg folyik be és Y kapacitása van az egészségügynek... Közösen fizetjük közösen vesszük igénybe...
Nem véletlen az sem, hogy egyes ellátások esetén már most megtagadhatják a kezelést (vagy kevésbé hatékony olcsóbb kezelést javasolnak). Konkrétan emiatt halt meg nagybátyám volt kollégája, mert 55-60 éves kor között rákos megbetegedést kapott. Ahhoz, hogy a modern személyre szabott kemoterápiát kapjon kérelmet kellett írnia az ellátónak. Írt elutasították és sima kezelést adtak neki ami hatástalan volt ráadásul meg is kellett szakítani... újabb kör 1 év múlva megint hasonló eredménnyel... a 3. évben megkapta volna a modern kezelést már de addigra már sajnos nem volt szükség rá...
Sőt 30 éves "végstádiumú" betegtől megtagadhatják a kezelést, mert nem éri meg / nem tudja a TB kifizetni...
Tehát akkor ha valaki nem fogadja el az ingyenes COVID oltást és COVID beteg lesz azt továbbra se dobnám ki a TB alól, mert az gyilkosság lenne, s nem ezért fizet TB-t viszont ezt az ellátást utólag beszedném tőle (egyben / részletekben) ez már részlet kérdése... És akkor még mindig nem kezeltük az alábbi problémákat:
- kiket fertőz meg (ez igazából kezelve van részben mert aki felveheti az oltást azzal nincs gond, de aki egészségügyi okból nem veheti fel és a sok antivaxer miatt nem alakulhat ki nyájimmunitás akkor az ő egészség károsodásával esetleg halálával ki számol el?)
- túlterhelt egészségügy esetén aki nem kért oltást mert nem akart, miatta nem jut ellátás egy olyannak aki nem volt oltható egészségügyi okból pedig kérte volna? Vagy beoltatta megát de nem alakult ki védelem? Akkor annak ne jusson ellátás?
- vagy például az EÜ túlterheltség miatt nem jut időben ellátáshoz egy sima stroke-os akkor az kinek a sara?
Itt nem csak egyéni szerep van az oltással kapcsolatban, hanem társadalmi is.Ott van India, eddig 2 mutáns szabadult el onnan, ha ott már az oltásokkal tudtak volna úgy állni, hogy 80%-a az embereknek be van oltva nem lennének ezek a mutánsok. De ugyanígy a világ többi részén ha mindenki beoltattná magát (értsd 80%-a az embereknek) akkor akár el is tudna tűnni a vírus...
Amúgy meg aki antivaxer aszerint ez nem is vírus... szóval nem értem a parát, hogy mi lenne ha egy nem létező, influenzuánál veszélytelenebb vírust elkap... hiszen az oltás rizikója sokkal nagyobb ... így esélytelen hogy ez hátrányként érje amit fent leírtam...Persze tudom, hogy ez a nagy demokráciában nem megoldható, meg mindenkinek csak joga van, de pont ez a felfogás vezet az emberiség legtöbb problémájához...
-
válasz
Narxis #99601 üzenetére
sajnos muszáj most ezt tenni... Ahhoz hogy minél hamarabb részleges nyitás lehessen kell az oltási igazolvány... Nem kényszerítés ez csak a gazdaság és társadalom érdeke, hogy aki védett az most kapjon átmeneti előnyt... De ez szerintem 1-2-3 hónap múlva meg fog szűnni és mindenki azt csinál amit akar....
Én amúgy csinálnék egy másik igazolványt is az oltás elleneseknek aki nem akar oltást az nyilatkozzon erről... És ezt rögzítsék be az EESZT eProfilba... És akkor a COVID19-cel kapcsolatos ellátásokat - ha később szükség lesz rá - fizetheti saját zsebből utólag...
Mivel ahhoz, hogy azok akik nem olthatók védettek legyenek ahhoz pedig jelenlegi számítás alatt 80%-os átoltottság kellene.
Gondolj bele itt aki oltat azért teszi, hogy magát - és mondjuk 1-1 hozzátartozóját védje (feleségem sem biztos, hogy oltható mert többször volt már anafilaxiás reakciója gyógyszerekre, bár próbálunk Orvos ismerőssel intenzív előtti oltást intézni) ha a sok idióta oltás ellenes miatt valamelyikben kialakul egy olyan mutáció ami megkerüli az oltást ott leszünk mint 1-1,5 éve és kezdődik minden előröl... -
válasz
Narxis #99587 üzenetére
ha úgy nézzük minimális.... De ha arról nézzük, hogy a közvetlen közelemben:
- 59 éves sportos (rendszeresen sportoló) férfi hunyt el
- 21 éves fiatal (statisztikába sem került be) hunyt el
- 36 éves nő - párom - 1 éve szenved a lábon átvészelt Covid szövödményektől (cirka 500-600e Ftot hagytunk orvosnál mert minden csak magánban működöt...) mellékhatások: pajzsmirigy működési zavar, felerősödő hisztamin intollarencia, erősődő (korábban határértéken belüli) inzulin rezisztencia. Kezdődő PCOS alakult ki... most ott tartunk 13 hónap után, hogy ezek így kezdenek talán elmúlni / újra rendeződni
- 45 éves szintén sportos ismerős 1 hónappal a betegség után nem tud 100 métert futni mert fullad...
Arról se feledkezzünk meg, hogy a 10-12e korházi ágynál telt ház köteli állapotok voltak a hazai kórházakban... Ha nem korlátozunk nem oltunk akkor hogy oldjuk meg, hogy végre a kórházak tudjanak normálisan működni? És aki beteg (nem covidos...) az normális ellátáshoz jusson?
Szóval mi a javaslatod akkor a gazdaság újra indításához? -
válasz
Elektrosokk #99522 üzenetére
ismerősöm (igazából főnököm) 70 éves édesanyja kínai oltást kapott a felesége és ő (orvosok) pfizert...
A feleségének néztek ellenanyag szintet és az édesanyjának... És édesanyjának 10x-es mennyige volt a kínai oltással mint a feleségének a pfizerral... Persze egy eset így tulajdonképpen semmit nem lehet ebből se levonni.... -
válasz
bod101 #99457 üzenetére
az 100-ezerre vetített érték (2. és 4. oszlop) miért kellene összeadni? esetleg átlagot lehetne számolni belőle (mert ugye mindegyik 100.000-re számított érték, de ott meg attól függően, hogy fent hogyan miből számították át az eredményt 100e egységre az alapján az ot kalkulált érték és a összesre kalkulált eltérhet - és el is tér egymástól
akik hivatalson ezzel jöttek, hogy nem jön ki a matek (valahol olvastam ilyet is) az adja vissza a dipomáját (bármilyen is van
)
-
válasz
Qtya123 #99056 üzenetére
abban az euban ahol nem lehet hátrányosan megkülönböztetni azt aki nem oltatott vagy nem oltható?
... azt majd pont egy kínai vakcina miatt fogják korlátozni ... aham... max kérnek negatív tesztet... Bár ez is már negatív megkülönböztetés... mert ugye oltott is lehet fertőzött...
-
válasz
this is life #99053 üzenetére
sose érdekelte őket a vírus, az áldozatok, a valóság... mindig azt csinálták amit az emberek többsége elvárt és így a rövidtávú haszonszerzés a cél... most is
-
válasz
Karmko #99045 üzenetére
nem ezt mondtam, csak azt, hogy a nyáron a több napfény, több UV, magasabb hőfokok miatt csökken az R0-ja vírusnak... Például valaki bemegy vásárolni a maszkon arcán haján ott lehet a vírus... sétál fél órát a napon ennyi idő elég lehet akár, hogy a vírus elpusztuljon... Így mikor hazaér és leveszi nem törzsöli be a szemébe szájába az élő vírust mint télen
-
válasz
Motion_Blur #98969 üzenetére
Orvos ismerőssel ezekről az adatokról beszéltünk 1-2 napja,mert már ők tudták...
Sinopharm oltotak átlag életkora 8 évvel több mint a pfizerrel oltottake.
Pfizer azért rosszabb csak mert a nagyon idősek és nagyon betegek is azt kapták. Az átlag életkora pedig azért kevesebb, mert tanárok orvosok is pfizert kaptak. A Sinopharmot most kezdik fiatalokat oltani.
Összességében annyi látszik az adatokból (hazai, szerb, szaúdi), hogy tudja a vakcina amit ígértek a kínaiak... Mutánsok ellen lesz érdekes, hogy melyik a jobb... Mert ha a T sejtes immunvalaszt kikerüli egy mutáció akkor a kínai lehet még más immunvalaszt is adhat a teljes elölt vírus miatt... De ez egyelőre tippeles csak.
-
válasz
ubyegon2 #98892 üzenetére
szövegértés sem ment, mert nem lélegeztető gépet "ajánlottam" hanem oxigén terépiát ... és még ezt ki is hangsúlyoztam, hogy nem szeretném ha komoly baja esen az illetőnek...
#lacafaca: nem vagyok egyáltalán befeszülve csak van itt 2-3-4 ember aki abba a kategóriába esik amiért már laposföldhívő díjat osztogatnak... akinek nem inge nem veszi magára...
#Wn2tl: szerintem nem írtam, hogy India annyira parább jelenleg, mint itthon csak azt írtam, hogy pár hét és látni fogjuk ott hogy alakulnak a dolgok a hazai lakosszámot nézve cirka napi 2500 fertőzött szint amit látunk, de nem tudni, hogy ott a tesztekkel halálozásokkal kapcsolatos statisztikák mennyire validak. Ezért kell figyelni azokat az országokat ahol jól áll az oltottság és jól áll a tesztelés is (Anglia, Izrael)#HellGreg: itthon 1,5m ember van túl két oltáson... A Sinopharmnak 5 hét kell azaz a második oltás + 2 hét... ez alapján ha feltételezzük a többi oltásnak elég az 1. oltás a Sinonak nem akkor is mag 2-2,5 millió ember védett jelenleg részben 1,5 millió közel egészben. ez a baj ezért kellett volna várni kicsit nem sokat kicsit
De ki fog derülni mi lesz itt 3-4 hét múlva és kiderülhet, hogy tökéletes döntés volt, mert ennek is van esélye...
Fontos: publikus lett amit nekem tegnap orvos ismerősöm mondott (bár kért ne terjesszem) ami alapján minden vakcina véd... Nincs jelentős különbség... Pfízer adatait rontja, hogy nagyon idősek és betegek kapták főként.
Amúgy a Pfizet és a Sinopharm oltást felvevők között 8 évvel több az átlag életkora a Sinopharmmal oltottaknál... Ennyi megjegyzés még az adatokhoz. De ez se jelent sokat, mert a Pfizer átlag életkorába belenyúlt a tanárok, orvosok, egészségügyi dolgozók oltásai
[link]
Itt a cikkben említik a szerb adatokat is ott se kiugróan teljesít máshogy a Sinopharm, sőt ha azt nézzük ott több idő kell az immunitáshoz igen jó eredmény, hogy a többi vakcinával hasonló adatokat tud hozni. -
válasz
ubyegon2 #98884 üzenetére
te személyeskedsz folyamatosan, így nálad nagyobb baj lehet mint nálam
minden 2 IQ nál többel rendelkező egyén tudhatta tavaly nyáron is már, hogy mi várható télre... mi várható tavaszra (ahogy korábban az influenza a télen kimerült immunrendszert a vírusok - most a koronavírus - jobban meg tudja tépázni... Az is tudható, hogy bár a koronavírus nem szezonális, mégis jellemző rá a szezonalitás, mivel a jó nyári idő segít lentebb tolni az R0-ját.
Mi például nyáron tudatosan készültünk a következő időszakra, s ha a sok "bulikázó" életerős fiatal illetve oltás szkeptikus (vagy realista vagy hogy hívják magukat) nem teszi oda magát akkor jövő télen is hasonló szívások lehetnek még.
Nem ismersz szóval nem a még 2 hét típusú ember vagyok hónapok óta azt mondom, hogy május lehet a nyitás ideális időpontja... sajnos a tavasz lassabban indul idén mint tavaly ezért van benne némi csúszás s ezért tartom május közepét reálisnak.
Természetesen le egyen igazam és tegnap s a jövőben "bulikázó" emberek reméljük nem okoznak végül tömeges fertőzést még májusra ami miatt mindenki szívni fog még 2-3 hétig pluszban (az én 2-3 hetemhez képest). De ez volt már márciusban is mikor kisütött a nap mindenki maszk nélkül volt a parokokban / rakparton...
Nem gondolom, hogy lótücsöknyit is deformáltabb lennék nálad... Nem én remegek a szabadságért, mert én meg tudom élni munkaidő után, hétvégén a jelenlegi keretek között is az életem úgy, hogy ha kell kimegyek füvet nyírni, metszeni, (pedig nem nagy a kert) grillezni, kirándulni... Attól, hogy én 2 éve home officeban tolom, lehet jobban is tudom kezelni az ilyen élet helyzetet... és még egyszer nem szeretem és nem örülök neki, de megtanultam kezelni
... Mondjuk annak örülök, hogy anyósékhoz nem kéthetente megyünk
-
válasz
ubyegon2 #98866 üzenetére
nekem nem változott az életem az elmúlt 1 évben 1-2 hónap kivételével amikor komolyabb szigorítások voltak... minden nyitva mindent lehet... Szerintem neked ártott meg valami...
Mi tudtunk kirándulni, persze kevesebb rokon látogatás volt, nem 30-40 fős összejöveteleket csináltunk hanem kisebbeket próbáltunk egymásra vigyázni... Kertben gyümölcsöket termeltünk, rendezgettük a kertet és dolgoztunk. Én teljes home officeban immár 2. éve (korábban is volt már 3-4 éves időszakom - nem szeretem de ez van) párom meg heti 2-3 nap ját dolgozni így oldották csökkentették a kontaktust.
Kaját onnan rendeltünk ahova korábban jártunk enni, ha jártunk a városban beugrottunk a kedvenc éttermünkbe és rendeltünk elvitelre kaját... Tehát még a költésig kosarunk sem változott...Mondjuk nekem - majdnem teljes az életem - mert van családom és amit el akarok inténzni azt el tudom, nem rettegek re realistaként látom ahogy többen meghaltak vagy hónapokon keresztül kezelésekre szorultak a covid miatt... Ezért tartom azokat hülyének akiknek a bulikázás a partika fontosabb mint az egészség... s nem bírtak várni még 2-3 hetet...
Feltehetően egyszer már átestünk a víruson is 2020 márciusában én könnyen 1-2 hét gyengeség. párom 1 éve szív a post covid miatt...Itt meg van két csökkent képességű aki mindenkit hülyének tart aki az óvatos nyitással kapcsolatban próbál érvelni és aki 2-3 hetet várt volna a mostani lazításokkal... Az oxigen témát meg akinek nem inge ne vegye magára... Ebből is egyértelműen látszik, hogy pont azok vannak a leginkább beszarva és sérti minden az öntudatukat akik ezt másokban látják... Mint például Gödény is nagyon kemény volt a kamera előtt de bezzeg mikor mondták hogy lehet önkénteskedni a kórházakba behúzta fülét farkát...
-
válasz
Karmko #98461 üzenetére
linket én is szívesen fogadnék amúgy sok külön labor megerősítette, hogy a vírus természetes lehet és nem mesterséges mert semmi nem utal a szerkezetében mesterséges kialakításra... De biztos jön valami laposfold.hu oldal link ami hitelesen alá tudja támasztani az állításod
-
válasz
ubyegon2 #98848 üzenetére
azért van itt baj ... a "bukneresek" pont hogy a mutációk ellen "dolgoznak", mert minél kevesebben fertőződnek meg annál kevesebb osztódáson / szaporodáson megy át a vírus, s minden szaporodás potenciális mutálódási lehetőség. Ebben lehet előnyös és hátrányos mutáció is. Szerencsére hátárnyos több van a vírus szempontjából és azok elhalnak ... De az előnyösre annál nagyobb az esély minél többen betegednek meg.
Az oltás is ezért fontos. Persze ha lesz olyan mutáció ami az oltottakra is veszélyes akkor az lesz ami jobban el tud terjedni...
Az itt nagy arcoskodó embereknek kívánnék két hét oxigén terápiát egy kórházban kovid miatt... (nem nem lélegeztetőt, csak kis oxigént)...
-
válasz
El Kebir #98842 üzenetére
azért a most nincs és 1-1,5 hét múlva lesz az nem ugyanaz a szint
a héten az egyik Pesti kórházban minden nap oltottak pfizerral de volt nap amikor összesen 2 ampulla (12 oltás) érkezett... Amúgy pénteken mikor a legnagyobb esélyem volt leeső oltásra akkor is 5 vagy 6 ampullával oltottak (ismerős volt az oltóorvos...) de így se esett le mert a kórházban karbantartók, ápolók közül még volt aki nem volt beoltva ...
-
válasz
BalanceR #98670 üzenetére
jelenleg nem nagyon van pfizer szabadon. egyik pesti kórházban ismerettség útján vártam 1 hetet leeső megmaradt készletre de a kórházi dolgozóknak kellett... pedig 5 napig telefonhívásra vártam, hogy bármikor indulni kell... Így hétfőn kapom a Sinopharmot... Mivel háziorvos is olthatja túl nagy para nem lehet belőle... amit tudunk, hogy lassabb a védettség kialakulása.
Amúgy várhatóan 2-3 hét és lehet válogatni az oltásokból mert kb végére fognak érni a regisztráltaknak és egyre több oltóanyagot tudnak a gyártók szállítani
-
városban irodákban sokkal több a kontaktus ezért is terjed jobban... Ettől terjedhet máshol is, de összességében egy városlakó irodában élőnek az immunrendszere kedvezőtlenebbül működő lehet mint egy könnyű vagy nehéz fizikai munkát végző (persze egészségesen élő) vagy akár mezőgazdasági munkát végző egyénnek. Az immunrendszer számára szükség van napra (D vitamin) és megfelelő táplálkozásra.
Így annyiben javítanám a fentieket, hogy a mesterséges fényben dolgozókra veszélyesebbek a vírusok. (ugye a reggeltől estig dolgozó munkások is ide tartoznak)
-
válasz
zsolt_64 #98810 üzenetére
én konzultáltam orvos ismerőssel (többel is), a Kínai hátránya a lassú immunválasz kialakulása. Más hátránya elvileg nincs. Sőt statisztikák szerint igen jól működik az is ha halálozási adatokat nézünk... Szóval hétfőn én felveszem...
Nem tudom melyik a jobb oltás és igazából senki se tudja...
- Sinopharmról, Szputnyikról sok mindent nem tudnk
- Astra esetén ott a vérrögképződési gond (ismerős kórházban van emiatt... pedig férfi és 70 feletti)
- Pfizer mRNS új technológia modern de azért elég perverz amikor a heréid is T sejteket gyártanak -
válasz
lacafaca #98784 üzenetére
viszont Indiában kevesebb az átlag életkor, az emberek aktívabb (mozgás, munka) életet élnek, többet vannak napon. Kevesebb túlfinomított feldolgozott élelmiszert esznek.
Valahogy a koronavírus főként az idősek betegek valamint az irodisták között tarol főként (kevés nap, mozgásszegény életmód) ... Tehát így összehasonlítva sokat nem mond az, hogy indiában mi van.Riogatni nem kell az indiai mutánsokkal mert egyelőre kevesebb beteg van náluk mint nálunk (bár ki tudja, hogy ott mennyire tudnak tesztelni - mondjuk vidéken a városoktól távol)
-
sinopharm esetén második oltás után 2 héttel alakul ki védelem. A Pfizer esetén az első után 2 héttel már jelentős (60-70%-os) védelem van... Ezért a szerb tanulmány nem teljesen pontos (mert a Sinopharmnak több idő kell). Információk szerint a Sinopharm is jó arányban csökkenti a covid halálozás esélyét a második oltás után...
-
válasz
radi8tor #24856 üzenetére
Mikor? A kórházak ellátásokra kapnak pénzt, amiből tudnak működni... A fejlesztés teljesen külön forrás... Kevesebb ágy kevesebb finanszírozás... S így is nagy az adósságuk a kórházaknak... Inkább a korrupciót kellene kiszoritani a korhazakbol is és végre csinálni egy EÜ reformot... Csak akkor a Kormányunknak dolgoznia kellene a saját zsebek tömése helyett..
-
válasz
Somatom #23303 üzenetére
igen el tudjuk látni magunkat... csak mégis valahogy szükségünk van csomagoló anyagra, feldolgozó ipari gépekhez eszközökre... szóval ha minden határt lezárunk akkor nem lenne élesztő a polcon
... várj por élesztő még most sincs
... szóval nem nem tudja egyik európai gazdaság se ellátni magát... ami nem jó, de nem is tragikus mert az áru fuvarozásnál a vírus terjedése jól kontrollálható...
-
-
-
válasz
inf3rno #22549 üzenetére
bőrtípus jó kérdés... mint írtam míg nyáron kint voltam a földeken sose égtem le...
mióta irodában dolgozom egyből rákvörös leszek
tavalyi év volt a kivétel mert csináltuk a kertet és többet voltam napon... nyaraláskor se égtem meg 0 fényvédővel (9-11 és 15-17 óra között voltunk napon) míg párom aki tavaly nem nagyon járt szoliba ő jobban pirult mint én... korábban mindig én voltam a rák...
Tehát ha mást nem akkor lehet barnulni szoliban (bár az se egészséges...) szóval akinek van erkélye és oda süt a nap akkor reggel 9-10 között vagy este üljünk ki kicst -
válasz
Reggie0 #22543 üzenetére
8-11 között és 15 óra után nem kapsz bőrrákot a naptól
elég sok bőrrákos mezőgazdász és kőműves lenne ha naptól bőrrákot lehetne kapni... persze veszélyes az uv tiszta sor de lehet ésszel is csinálni
18-21 éves korom között dinnye földön dolgoztam leégni se égtem le pedig egész nap kint voltunk a dinnye földön... Mondjuk az izzadságba ragadt por se rossz fényvédő krém -
válasz
csiga8 #22520 üzenetére
D vitamin és szelént én is hallottam C vitamin hiánya nem nagyon van annak aki rendszeresen eszik zöldséget / gyümölcsöt ...
viszont párommal évente csinálunk nagylabort, s vollt hogy augusztus elején neki is és nekem is 100-150 közötti D vitamin szint helyett 40-50 körüli D vitamin szintünk volt...
- pedig heti 1 nap kint voltunk a kertben és csináltuk a kertet... tehát keveset voltunk még így is napon...
- szóval aki irodista (párom kutató, én programozó vagyok) annak lehet nyáron is muszáj D vitamint szednie... vagy napi fél-1 óra napozást beillesztenie nyáron... de télen meg mindenkinek kellene D vitamint szedni... -
válasz
t72killer #22366 üzenetére
kérdéseim nem véletlenül provokatív jellegűek a már végén járunk hozzáállásúakkal szemben... mert a legjobb eddig ismert eredmény szűk körben ha jól tudom 15%os átfertőződés volt a világban ... Magyarországon a legjobb általam ismert kb 2000 teszt (BP önkormányzat és általam ismert kisebb céges - it cég és magánegyészségügyi cég - tesztek) 5% átfertőződés alatt hoztak... ez utóbbi kettő kis mintás 1% alattit...
-
Budapesten önkormányzatok esetén 5% ha jól tudom a pozitív tesztek aránya... szóval Budapesten 5% körül lehet az átfertőződés ... bár aki home officeban tolja az valószínű ront ezen (mi is), mert egyszerűen nem tudta elkapni...
Amúgy ismerek 50 fős IT céget ahol mindenkit teszteltek és 1 pozitív teszt lett amiről kiderült az ismétlésnél hogy téves pozitív volt ... szóval nagyon nem vagyunk még átfertőződve ... jelenleg 20 és 25 ezer között lehet a valós fertőzöttek száma szerintem az országba szóval ez inkább fél százalék lehet... és már van 270 halottunk.. lehet tovább görgetni a számokat
25.000 - 270
50.000 - 540
100.000 - 1080
1.000.000 - 10800
10.000.000 - 108000
az 108.000-en az ronthat drasztikusan ha mindenki egyszerre betegszik meg... mert akkor ez egyől 2-3x-a is lehet az ellátási problémák miatt... -
válasz
csiga8 #22303 üzenetére
egészséges volt ... most komolyan ki egészséges?
- én 35 évesen allergiás vagyok és refluxom van
- párom 35 évesen különböző gyógyszer allergiákkal él és IR-e vanszerinted most komolyan nálad biztos, hogy nincs semmi apró rendellenesség? amit be lehetne írni?
... esetleg lúdtalp?
-
válasz
csiga8 #22273 üzenetére
Csak egy dolog influenza? Még nem lehet kimutatni a halálozások számában a megugrást? Akkor ez mi?
Segítek... New Yorkban kétszer annyian haltak meg március második két hetében, mind szeptember 11en...
Azóta még meg háromszor ennyien... Csak hogy láss valódi statisztikát...
De volt már itt amerikai, olasz, spanyol, francia, német grafikon is, hogy jelentősen több halott van a korabbi évek hasonló időszakához képest...
-
Én most leginkább a nap és a D vitamin erejében hiszek... Más eséjünk nagyon nincs (gazdaság / betegszám) az oltásig de oltás idén szerintem nem nagyon jut el hozzánk... még ha 6 hónap múlva lesz is mire legyártanak belőle (1 milliárdot és akkor még csak európát és amerikát számoltuk) hát az is idő lesz...
Reméljük a tavasz / nyár miatt erősödő immunrendszer elég lesz a lazítás kompenzálásához és nyáron sokan átesünk enyhébb tünetekkel... -
válasz
Depression #21571 üzenetére
erről jut eszembe... szerintetek mikorra várható, hogy újra lesz fogászati ellátás?
-
válasz
Depression #21571 üzenetére
hordj maszkot és senkit nem fog érdekelni a mosolyod
-
válasz
Braddock #21163 üzenetére
nehéz lesz... majd figyelj az egyéb kajákra is, mert már a fokhagyma is kínai
ruha kb nincs olyan amihez ne lenne köze Kínának ahogy akármilyen akkus eszköz esetén is kb 0 az olyan eszköz ami nem kínai...
Remélem sok cég rájön, hogy nem jó Kínában gyártani és euba is hoznak gyártás legalább részben, mert így nagyon kiszolgáltatottak vagyunk
-
magán egészségügy van ... (fogászat nincs magánba se)... De több magánegészségügyi szolgáltató szinte normálisan működik... [link]
ha most nyitnánk ész nélkül akkor is összeomlana az EÜ... az, hogy az emberek alkalmatlanok arra, hogy pár egyszerű szabályt betartsanak ezért vagyunk még 1-es R0 felett... ha betartanának pár szabályt... és feleslegesen nem bandáznának, nem mászkálnának, és maszkot hordanának már 1-es alatt lennénk... most olyan 1,05-1,1 között mozgunk... szóval nem sok kellene 1 alá kerülni és akkor 1-1,5 hónap múlva lehetne piknikezni...
-
válasz
Ezekiell #21124 üzenetére
GDPR része nem lenne rémálom
a privacy se sőt igazából ha
- egy QR kóddal lehetne kliens oldalon a teszt eredményt beolvasni akkor kb 0 személyes adat kellene a rendszerbe...
- mivel az alkalmazás egy - mondjuk TS - hasht generál ami nem azonosít semmit csak magát az telepített alkalmazást (nem tudnánk, hogy kinek a telefonján van csak az azonosító lenne meg) ...
- a telefonok felhőbe küldenék, hogy melyik kulcs melyik kulccsal találkozott bluetooth alapján
- QR kód titkosított speciális kód lenne ami csak annyit állít be, hogy az adott "telefon" fertőzőtt (hashelve saltozva meg miegymás, hogy ne tudjon akárki ilyen qr kódot összerakni)
- az alkalmazás ha fertőzést igazoló QR kódot olvasott be akkor felküldi a felhőbe, hogy az ő kódja fertőzött...
- a többi alkalmazásnak meg azonosító alapjn mehet a push üzenet, hogy vizsgáltassa meg magát
Persze ezzel nem oldjuk meg, hogy ha valaki szarik rá - mármint nem teszteli magát akkor mi legyen... de azt már tényleg csak személyes adattal lehetne megoldani -
-
válasz
VinoRosso #20955 üzenetére
akkor te rendszeresen hazudsz a fórumon, ha a ma írt dologról kiderül holnap, hogy nem igaz?
Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem baj ha egy újságnak vállalja a helyreigazítást tévedhetnek ők is az ő informátoraik is. A cél, hogy alapból ne az legyen a cél, hogy hazudjon az újságíró / cikk amit ír... Lásd 1-2 másik színvonalas újság (origo, 888, TV2, Magyar tv, Mészáros és társai lapok) akik kamu cikkeket közölnek majd elbukják a pert, de addigra már senkit nem érdekel a kártérítés és a helyreigazítás mert embereket radíroztak le az eredetileg is hazugságként írt cikkel...
-
válasz
Motion_Blur #20335 üzenetére
De akkor mi az oka, hogy más országokban volt berobbanas? Tényleg ennyit ért egy kis napsütés az immunrendszerunknek?
Üdv Rolanf
-
Sok sebből vérzik a szakitasod...
A 3 millió nyugdíjas elkülönítve is elkoltene a pénzét ételre, gyógyszerre mint eddig csak nem ő menne érte, hanem az ellátó szolgálat...
A most a bezárt bolti és éttermi eladók tudnák végezni az ellátást, vagy utca / panel szintén kellene ember aki ezt elvégzi...
3 emberhez nem kell 1 ellátó... Cirka 20-30hoz elég egy 16-24 perc / nap / ellátott (és ugye ahol nyugdíjas pár van máris jobb a helyzet) plusz kellene aki beszerzi a gyógyszert és az élelmiszert nekik de ezek már csak a helyi ellatokhoz vinnék a csomagokat...Gyógyszer erecepttel és futárral gyorsan megoldható...
Élelmiszer hasonlóan futárral + ellátó segítségével.Persze vannak / lennének problémák... Például az én nyugdíjas rokonaim 2/3a de inkább 3/4e legalább dolgozik meg nyugdíj mellett...
-
válasz
ncc1701 #19052 üzenetére
Ha igaz az 1% halálózás akkor kb 15600 beteg (*5 a 80% tünetmentes miatt) lehet, ha a halálozás ennél nagyobb márpedig tapasztalatok alapján inkább 2-3% lehet főleg, hogy itthon az idősotthonok a járvány gócpontjai így szerintem 5-6000 beteg lehet szór 5 a tünetmentesek miatt szóval 25-30e beteg lehet az országban
-
válasz
Ringman #18914 üzenetére
Meg olyan keresztény illetve kedves a kormányunk, hogyeg a húsvétot se bírták kivárni...
36000 kórházi héj akkor kell majd ha kb 80-100e között lesz a fertőzöttek száma... Szóval nem ertem, hogy miért kell kapkodni...
Radi8tor:
- akiket hazaküldenek most tesztelés nélkül és fertőzöttek azt nem lenne értelme tesztelni?
- ahol van beteg ott nincs értelme tesztelni?
- ahol van beteg miért elég ha ő már negatív ha a többiek meg nem akkor a karantén feloldás miatt fertőzöthetnek...A fenti 4 pont az körülbelül a gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés tárgyát legalább kimeríti...
-
válasz
aprokaroka87 #18806 üzenetére
amikor több véletlen kiderül és több 4-6 öregek otthona legalább van ahol kórházból került be a vírus úgy gondolom, hogy ez lassan kimeríti a szándékos veszélyeztetést, de lehet a szándékos emberölési kísérletet is...
-
válasz
aprokaroka87 #18802 üzenetére
kb mintha direkt akarnák a beteg, idős, öregek otthonában élő embereket eltenni láb alól... Kicsit olyan mintha kiszámolta volna valaki a fejesek közül, hogy okés akkor jó lenne ha meghalna 50-100e idős ember mert akkor évi 60-200 milliárd forintot meg tudnánk rajtuk spórolni ...
-
lehet, de nálunk nyáron augusztusban nézték a D vitamin szintet páromnak is alacsony volt (a normális harmada) és nekem is alacsony volt a normális fele...
- igen nyáron
- úgy hogy hétköznap nem volt időnk napra menni (irodában dolgozunk)
- hétvégén 1 napot kint voltunk a kertben csúcsidőben általában nem
- illetve én heti 1 nap a kertet csináltam reggeltől estig egész nap napon voltam -
válasz
bopeti98 #17935 üzenetére
3-4 évig dolgoztam home officeban (40 nm-es lakásban szerencsére gyerek nélkül) napi 1x mentem ki vagy ebédelni vagy párom elé a metróhoz... Nem volt túl jó de legalább tudtam napi 10 órákat dolgozni
, mert nem kellett tömegközlekedni... November óta újra home office van szerencsére már kertes házban - bár itt a szomszéd gyerekek csinálnak ki mert ikerház
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Fujifilm X
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest