Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
radi8tor #6096 üzenetére
Aldinal, lidlnel? Ahol 1 ember csinal mindent, pakol es kasszazik is
Ha pl limitalnak hogy egy idoben max 10 v 20 vasarlo lehet ben es mindenkia maxX db cuccot vehet, akkpr lehet, hogy a kasszasnak nem 8percenkent kellene cserelni a raklapos lisztet, hanem csak 3-4 ora - drasztikusan csokkene a hattermunkaDe csak nem lennenek ezek annyira ordogtolvalo otletek ha mar a kereskedelmi kamaranak is ugyanez jutott eszebe:
[link] -
Kobe
veterán
válasz
radi8tor #6092 üzenetére
Ha kidolnek a dolgozok, lehet csokkentett modban uzemelni, annyi vasarlot engedsz be egyszerre ahany kassza van, mint a patikakban.
Vagy extrem esetben megmondod ki mikpr mehet vasarolni, nalunk pl munkahelhen eleg koran bevezettek h 11-12 ora kozott X emelet mehetett a kajaldaba, deltol egyig a masik, es igy tovabb.
Ettol nem lesz kevesebb aru a polcokon, a vasarlokat kell idoben szamban "teriteni", nem az arut -
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur #5989 üzenetére
Tele van minden öregekkel! Főleg 60+-tól felfelé. Nálunk a környék, város, Westend. Tegnap bejött a Westendbe egy 91 éves néni égőért!!!! 80+ bácsi ellemért!! Mi van veletek emberek???
-
radi8tor
MODERÁTOR
HA kijárási tilalom lesz, akkor azért már nem fognak ennyire járkálni az emberek. Gondolom úgy vannak vele, hogy ameddig kapható addig vásárolnak be.
A gond szerintem akkor fog kezdődni, ha az üzletben dolgozók ágynak dőlnek. Akkor nem lesz ki feltöltse a polcokat, lepakoljon a kamionról. Na ennek akarnak sokan elébe menni. -
Kobe
veterán
válasz
sasa134 #6082 üzenetére
Uszkve negyedoraja volt egy tok jo interju Balazsekkal a radioban, az Agrarkamara elnoke beszelt benne.
Tok logikusan elmagyarazta, h mivel Mo agrarorszag 150-160% elelmiszerellatasi kapacitassal, a jarvany miatt nem hogy hiany lesz hanem tultermeles, mert pl a magyar buzat nem tudjak olaszorszagba, a tejet nemetorszagba, stb kivinni, es a jelenlegi hiany nem elelmiszerhiany, hanem logisztikai, egyszeruen a kamionok nem tudnak egysegnyi ido alatt annyit fordulni h ujra polcra kerulhessen az aru.
Egysegnyi ido = az a par perc amig a sok rettego istenbarma ket fordulas alatt lefoszt egy lidl / tesco tesztaallomanyt mondjuk
Par honap mulva a plafonrol is tejpor es sajt fog hullani, mert nem tudnak vele most mit csinalni, romlani nem hagyjak ezert a hosszabb erlelesu, pasztorizalt termekekbe megy dompingjelleggelEhhez kepest reggel piacokon minden elado elott 20 meteres sor....
Mindegy, honap vegeig tart ez, kivancsi leszek a fizubol elok 20.-a utan mibol fognak 30-40ezerer lisztet halmozni -
7Sony7
addikt
Üdv. Lenne egy kérdésem: Olvastam itt, hogy a vírus a levegőben elpusztul, kiszárad.
Viszont olyat is olvastam, hogy ruhán, kilincsen, műanyagon több napig is elvan. Ezek azért elég száraz dolgok. itt miért van el olyan sokáig?
És amúgy mennyi a lappangási idő? -
Floyd80
addikt
https://www.valaszonline.hu/2020/03/17/jordan-ferenc-koronavirus-interju/
Két hónappal számol.
-
-
Alex91
félisten
válasz
aprokaroka87 #6072 üzenetére
Lehet, de idot lehet nyerne...
-
őstag
őstag
válasz
sittes79 #6065 üzenetére
Onnan idézel. Te nem olvasod?
Indoklás nélkül vonta vissza. Kínában. Sose tudjuk meg a valódi okát. Csak emlékeztetőül, úgy kezdődött a járvány, hogy elhallgatták, és retorziókat alkalmaztak azokkal szemben, akik beszélni mertek róla.
(#6062) Depression
Van felvétel, be vannak kamerázva a buszok. Bár ha arra célzol, a vírus valóban nem látható szabad szemmel. A feltételezés azon alapult, hogy a légkondícionáló jobban szétszórhatja a vírust a zárt térben.
A feltételezésekre alapozott cikkek értő olvasás hiányában egyeseknek úgy mehetnek át, hogy azok már tények. És így adják tovább. És következtetéseket is vonnak le belőle. -
NavySeal
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6072 üzenetére
Igen, kíváncsi leszek a MI mennyiben fogja segíteni az előrejelzést, terjedést. Nagy "tanulópénz" ez a covid most az emberiségnek, csak félő, hogy amint elmúlik gyorsan felejteni is fogunk.
-
Rive
veterán
válasz
sittes79 #6065 üzenetére
Anno amikor a hivatkozott cikk megjelent, reflexből utánanéztem a tanulmánynak, a szerzőnek és az eredeti közlőként megjelölt folyóiratnak. Mind létezik, minden részlet passzol, mind azzal foglalkozik, amivel 'meggyanúsítják'. Sajnos a visszavont cikket nem sikerült már beszereznem.
Az egyetlen részlet, ami talán kicsit több figyelmet igényelt volna, hogy a hosszas utazás alatt csak a légkondi kavarta/fűtötte a levegőt a buszban, szellőztetés nem/alig volt.
Illetve, hogy egyetlen maszkot viselő se betegedett meg utóbb - de legalábbis nem a feldolgozott utazástól. -
aprokaroka87
nagyúr
58 a fertözöttek száma.
-
aprokaroka87
nagyúr
A gond csak az hogy amikor a világon már az első beteg megjelent, már késő.
Szerintem a jővöben rendkívüli-en fontos lesz a tudomány szerepe, az előrejelzések szerepe, a virologiai kutatások segítése.
Ha a szakemberek azt mondják hogy hogy gond lesz, akkor azonnal cselekedni. -
DS39
nagyúr
Kínában nagyon megtorpantak a számok, vajon ezek valós adatok, és találtak megoldást a gyors terjedés ellen?
-
-
petipetya
nagyúr
Csak a saját okfejtésemet olvashatod most: azt irják, hogy műanyagon 72 órán is megmarad a virus. Józan paraszti ésszel bármilyen felülettel érintkezhetünk, emellett 72 órán belül tucatnyian érhetnek egy-egy felülethez, szóval folyamatos virus jelenlétre számitanék. Egyszóval a gumikesztyű egy védelmi vonal, amit a nap végén alaposan le kell mosni szappanos vizzel. Ha készpénzt fogsz meg, akkor azt ne is tedd szabad kézzel, mások véleménye, vagy hogy nézel ki kesztyűben, ne érdekeljen.
-
sittes79
addikt
444 ne már kattintasos éljünk jobban zsindex cikk faxnak olvasunk ilyeneket de komolyan?
"Frissítés 09:22: A tanulmány részleteiről beszámoló South China Morning Post friss közlése szerint a cikk alapjául szolgáló tanulmányt indoklás nélkül visszavonta az azt megjelentető Practical Preventive Medicine folyóirat. A lap megkereste a tanulmány szerzőit, és a cikk frissítését ígéri. Ha választ kapnak, mi is így teszünk"
-
UHHH
őstag
válasz
Depression #6062 üzenetére
Március 11-i hír, Kínában történt, van videó, meg minden róla a kínai hatóságoknak. [444-es link]
-
Depression
veterán
válasz
Ajándékok #6020 üzenetére
"Volt hír, hogy buszon a vírusgazdától 4 méterre ülő ember megfertőződött."
Ki? Hol? Honnan tudja, hogy pont a buszon, pont attól az embertől, és nem fogott meg ott semmit, de volt nála mérőszalag, vagy készült videófelvétel arról, ahogy éppen elkapja, és utólag lemérték?
Ne irogassunk már baromságokat!
Itthoni helyzet alapján, ahol csak a garantáltan veszélyeztetett emberek egy kis részét vizsgálják csak, fogalmad sincs, hogy honnan kaphatod el, de még arról sem lesz, hogy már elkaptad-e már, vagy sem. És reméljük, hogy a statisztika alapján legalább a 80%-a az embereknek azt sem fogja tudni, hogy már túl van rajta. -
Alex91
félisten
Remelem, ha tul leszunk rajta, akkor kidolgozzak az ilyen esetekre a szabalyokat. Azert gondolom mindenki erzi, hogy nem az iskolakat kellett volna eloszor lezarni, hanem pl. a repteret...
Ha valahol a vilagban feluti a fejet valami hasonlo, akkor az EU hatarait kivulre lezarni, csak aruforgalom mehet. Amint EU-n belul barhol feluti a fejet a nyavaja, akkor orszaghatarok lezarva, repterek EU-n belul is lezarva.
Most termeszetesen nem minden nyavaja megjelenese eseten, de ami ennyire gyorsan, es sokakat fertoz... -
törölt tag
Pozitív dolgok: Az emberek feltalálják magukat... Rengetegen bicikliztek, sétáltak, kertészkedtek. 2 hétig biztos, hogy lesz munka az autóiparban(Audi leállás). Márciusi megrendeléseket nem mondják le amik ált. több száz kg-os szerszámacél bélyegtömbök(anyagár 300-800k + CNC+ felüleletkezelés).
Most nagy költekezést látok, súlyzókat is veszik...de ez a későbbiekben vissza fog ütni. Korábbi hszban írtam, " pénz nem számít".
Arra meg figyeljünk, hogy a 3 éves gyerekre más veszélyek is leselkednek. Egyedül biciklizett, járdán... Nagyszülők így értelmezhették a számukra biztonságos unokafelügyeletet.
-
kory24
őstag
Sziasztok.
bocs ha volt már.Eladó vagyok.
Gumi kesztyű mennyire hasznos?
Bőrön át nem fertőz virus.
Gumi kesztyű felületén megmarad?
Baj akkir van ha arcomhoz nyúlok (száj, orr, szem), de ilyen szempontból van haszna a kesztyűnek?
-
Alex91
félisten
Ugye azt lenne jo tudni, hogy a valos, de akar a regisztralt fertozottek kozul hany szazalek szorul korhazi ellatasra. Van erre valami adat?
-
Shin Chen
tag
válasz
macikos #6046 üzenetére
Anno a szomszéd lakást felújították és a munkások cigifüstje átszűrődött a konnektoron keresztül.
Leragasztottam a konnektort és megszűnt a dolog.
A bejárati ajtóval sajnos más a helyzet, azt nem lehet sajnos teljesen légmentesen lezárni, de az ablakon az aereco is kötelezően nyitva van különben nem lenne szellőzés és befulladnánk.
Szvsz otthon maradni annyival 'jobb' ,ha már a környezet 'problémás', legalább izolálható a terjedés valamilyen szinten - Arról nem is beszélve hogy cseppfertőzésről lévén szó, a direkt kontakt kellene csak problémát jelentsen.
A terjedés lassítása most az elsődleges, reméljük a legjobbakat. -
PitLee
őstag
A tesztről tegnap itt is mondott pár sort Müller Cecília Országos tisztifőorvos
https://youtu.be/eJT-ObgrtHo?t=1465 24:25
Miszerint, akár óránként is mérhetnének akkor sem kapnak biztos eredményt csak a lappangási idő végén, ha jól értemA másik válasz a "Pintér Sándor vs EÜ dolgozók"-ra
https://youtu.be/eJT-ObgrtHo?t=1561 26:01
Van egy eljárás, arra hogy kinél végeznek tesztet, azoknál akik bizonyítottan szorosan fertőzött közelében tartózkodtak. -
válasz
Ajándékok #6052 üzenetére
Jó ötlet, és számítana is, de sajna ez nem ilyen egyszerű. Mondhatni túl sok a bürokrácia.
Egyébként van önkéntes toborzás jelenleg is, kicsit más jellegű munkára, ha valaki kedvet érez, unatkozik, bár jelenleg elsősorban egészségügyi végzettséggel rendelkezőket várnak. -
válasz
#22743424 #6043 üzenetére
Szerintem igazából mindegy. Egy cca. 10 milliós országban nem egészen releváns, hogy 1600 tesztet végeztek-e el, vagy 800-at. Egyik szám sem túl bíztató, tudva azt, hogy a sokkal előrébb tartó országoknak mi a véleménye a tesztelésről.
Egyébként az igazság valahol a kettő között lehet, mert a múlt héten még egy teszt is elég volt. Ez a kettős tesztelés csak a napokban jött elő.
macikos: úgy gondolom kissé túl van spilázva ez a fertőtlenítés téma. Mint a kutya és a vírus esete fentebb. Lehet, hogyha majd lesz ezer ismert fertőzött, és pár tízezer potenciális versenyző ámokfut odakint, lesz reális esélye a csomagolásról elkapni valamit, de egyelőre nem tartunk itt. Személy szerint semmit sem fertőtlenítek amit a boltban veszek. Feleslegesnek tartom. Pláne zsemlét újrasütni a mikróban. Személyes vélemény...
-
macikos
addikt
Ja, nincs 100%-os védelem!
Hányszor előfordul, hogy cigiszagot, parfümöt érzel az utcán és nincs melletted senki, hanem az utca túloldaláról átfújja a szél...
Valaki tüsszent, azt is viszi magával 20 métert...Csak otthon biztonságos, de ott sem, mert amikor a szomszédtól átjön a kajaszag, akkor ezzel az erővel más is jöhet...
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #6038 üzenetére
Ezt tényleg jó lenne tudni mert már nekem is b@cca a csőrömet azóta amit te hoztál fel mint kérdést
Remélem lesz holnap egy *tökös újságíró aki ezt holnap megkérdezi.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ajándékok #6020 üzenetére
Tévedtem. Nátrium-hipoklorit van itthon. Az a hypo.
A Vesa által linkelt írás szerint a 0,1% nátrium-hipoklorit 1 percen belül kiirtja.
A hypo töménységére annyit találtam, hogy gyártáskor 5% alatt van, és gyorsan csökken a klórtartalma. -
Orlin
addikt
válasz
Motion_Blur #6038 üzenetére
Okés.
Csak nagy mennyiségű a komment pár óra alatt és nem görgettem végig mindent.
Sorry. -
Ringman
nagyúr
Ott is kevés a védőfelszerelés, ahol elkülönítő részlegen látják el a koronagyanús betegeket
Vízálló zubbonyból, védőszemüvegből és arcvédő plexiből azonban a koronavírusosokkal foglalkozó részlegen is nagyon kevés van. A helyzet javítása érdekében a kórház kiadta a dolgozóinak, hogy aki tud, szerezzen be vízhatlan köpenyt és védőszemüveget magánúton,
akár valamelyik barkácsáruházból.
„Az rendben van, hogy létezik egy protokoll, de ki ellenőrzi, hogy a kórházak biztosítják-e az előírás szerinti védőfelszerelést a dolgozóiknak?” - tette fel a kérdést az orvos, hozzátéve, hogy ha a Szent Lászlóban, ami a koronavírus elleni küzdelem frontvonala, ilyen a védőfelszerelés, mi lehet a többi kórházban. -
azbest
félisten
Végre megerősítették a nyilvánvalót:
"Karantént rendezhetnek be a kollégiumokban, ezért kellett kiüríteni őket" [index/emmi]
Itt egyetemi kollégiumokra gondoljatok, nem közoktatásira. -
azbest
félisten
Természetesen így van
Leginkább az ösztönzött az előző kommentre, mert páran nagyon rettegnek attól, hogy szabad levegőben vajon több méterről elkapják-e. Tárgyakról, ételről közvetve rájuk ragad-e. De nem biztos, hogy belegondolnak, hogy a házi kedvenc is ugyanabban porban mászkál, ugyanahhoz ér hozzá, mint mondjuk egy gyerek. Szóval nem árthat hasonló higéniai lépéseket megtenni, amit egy gyereknél vagy magunknál megteszünk.
Nameg lehet a cípőket sem árt kicsit körültekintőbben tárolni, kezelni. Hiszen arra is rátapadhat minden retek az utcán ami esetleg otthon szétszóródhat.
(#6032) Orlin
és ebből a mai sajtótájékoztatón elhagzottak szerint ~40 fő a múltkor miniszteres pacsi/vacsora résztvevői. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ma este az ATV-én volt egy jó kérdés.
Azt írják 1 587 mintavétel van jelenleg.És azt is tudjuk elvileg mindenkitől kettőszőr vesznek.
Akkor elvileg csak 793 embertől vettek volna mindössze?
Vagy az 1 587 az embert jelent?Köszi.
-
DarkByte
addikt
Ezt kicsit én is túlzásnak gondolom.
De lehet csak a tagadás mondatja velem, mert pár nap múlva kénytelen leszek maszk nélkül kimenni pótolni pár dolgot.Amúgy mi működik még itthon például a kilincsek takarítására? Domestos / Hypo, ilyenekkel ha áttörlöm az megöli ezt a dögöt? Vagy csak az erős alkoholos cuccok jók?
-
Szerintem jelenleg iszonyat kicsi annak az esélye, hogy valaki pont kiköp magából valamit, ami pont életben marad, a kutyád pont összeszedi, majd a cucc túléli otthonig, és még be is nyalod a kutyáról... már bocs.
Tehát, azért lássuk be, valahol meg kell szabni a valós veszély, és az ésszerűség határát. Ennyi erőből a kórházi védőfelszerelés sem ér semmit, mert mivan ha... Érted. 100%-os védelem nincs. Mert még ha otthon is maradsz, és nem mész ki a lakásból két hétig, lehet, hogy épp a pizzafuti fog beköpni. Ki tudja. De reális keretek között jócskán lehet csökkenteni a kockázatot nem túl nagy erőfeszítéssel. -
Nincs biztos távolság. Nem tudom azt mondani, hogyha mindenkit 3 méter 10 centire kerülsz, tuti nem kapod el. Függ széltől, időjárástól, napfénytől, páratartalomtól, milyen sebességgel köpi ki a kultúrparaszt a cuccot tüsszentés közben...
De ez a két-három méter amit én már biztonságos zónának tekintek. Általában a vírusok távolabb nem életképesek, és valahol azt olvastam, hogy kb. ez is ennyit bír, de ez nem hivatalos. Kerüld az embereket amennyire lehet.
Egyébként, ha direktbe pofán tüsszent valami jólszituált tag, a szemen, és az orrnyálkahártyán keresztül is fertőz a vírus. Tehát, ha annyira biztosra akarsz menni akkor szemüveg is kéne... Zárt. -
Floyd80
addikt
válasz
Fecogame #6012 üzenetére
Mi is itt ketten HO-ban, 45 nm, macskák, sétálni ki kell menni valahogy.
Ehhez vegyük hozzá az olasz óvárosokat, a szűk kis utcákban egymás mellett kinn üldögélő mammák világát, hogy az milyen durva lehet, ott aztán vannak lyuk lakások.
De bízom benne még egy kicsit, hogy hátha ez az 50 fő nem inkompetencia, elmulasztott tesztek eredménye, hanem itthon tényleg nem lesz ilyen berobbanás, szlovákoknál is elég kevés. Ugyanakkor AT-ben már 10.278 tesztnél járnak...
-
azbest
félisten
No és a kis kutyus lába, amivel végigtipeg árkon bokron át, ott ahol sok ember járt előtte és ahová minden lepotyog? Meg a kis orrocskája, amivel szimatol, nyelvecskéje, amivel megkóstol dolgokat az utcán?
Bár neken nincs szoba kutyám, nem tudom, hogy szoktak -e bármi lábtörlést végezni sétáltalás után vagy azzal a lendülettel ugrig a gazdi nyakába vagy nyalogatja az arcát.
Bocs kutyások. A macska ezt önállóan is megteheti
Lapos tetejű társasház esetén esetleg fenn egy kis körséta? Bár gondolom sokkal kevésbé érdekes, mint az utcán. És nem minden háznak lapos.
(#6026) mave13
gyerekkoromban űrhajós akartam lenni, most ki lehet próbálni milyen a mars utazás, otthonHa meg home officeban a főnök panaszkodik a lassú reagálás miatt, akkor ráfoghatom a távolságra.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
anorche1 #6015 üzenetére
A külföldi gyakorlat az volt, hogy otthoni karantén esetén a kutyasétáltatás is sztornó, de kijárási tilalom esetén csak a lakóhelyedet (települést) nem hagyhatod el, a falu széléig meg vissza nyugodtan mehetsz. Mondjuk nagyvárosokban gondolom ez sincs.
(#6024) azbest:
Hát ha ez felmerül gondolj bele azok a varjak és galambok amik minden kültéri szemetesbe beleturkálnak mekkora kockázatot jelentenek. De gondolom az afrikai sertéspestis is valamelyik jó képességű vendéglős által kiszórt fertőző moslékból került ki a természetbe. Ez sajnos ilyen, lehet figyleni arra, hogy Morzsi ne szedjen össze minden eldobott papírzsepit, de sajnos még így sem ő lesz a legnagyobb kockázati tényező, megvannak a bevett vírushordozók amúgy is. -
-
Vesa
veterán
válasz
Ajándékok #6014 üzenetére
Ennyit tudunk, ma már biztosan (közben kiderült, hogy már több kutató is hasonló megállapításra jutott). (tehát műanyagon pl. akár 3 napig is aktív marad)
A felületek fertőtlenítésével kapcsolatban az alábbiakat tették közzé:
- Akohol minimum 70%-os oldata
- Hidrogén-Peroxid 5%-os oldata
- Nátrium-hipoklorit 0,1%-os oldataMinimum 1 perc behatási idővel.
Forrásde ezekkel a zsömlét nyilván nem tudod bekenni. Magánvéleményem szerint, csomagolatlan pékárut venni manapság nem ajánlott!
-
válasz
anorche1 #6015 üzenetére
Nyugodtan levileheted a kutyát sétálni. Vegyél maszkot, kerüld a tömeget, vagy az embereket legalább 1-3 méterre. Ne fogj kezet, ne fogj meg olyan dolgokat, amiket más is taperász. Ha hazaérsz, először moss kezet, majd utána vedd le a maszkot, vagy vetkőzz le. Első a kézmosás.
Ennyi. Ennél többet nem tehetsz, és nem is kell tenni. Egyelőre még nincs kijárási tilalom, a többi meg kb. józan paraszti ész. Nem attól fogsz megfertőződni, hogy egy levegőt szívsz a többiekkel. Akkor kapod el, ha azt a levegőt szívod be, amit más kifújt. Ez kb. 2-3 méterig érvényes. Utána, időjárástól függően az aeroszol elpárolog, a vírus kiszárad és megdöglik.
emvy: maszk. Semmi több. De, ha el tudod kerülni az embereket 2-3 méterre, úgy hogy nem fújja rád a szél azt a levegőt, amit kifújnak, kitüsszentenek még az sem kell. Amikor sétáltam hazafelé rajtam is csak addig volt, amíg emberek jöttek szembe a járdán. Utána minek? Nem terjed tovább.
Tömegközlekedésen, tömegben, zárt helyen viszont szigorúan.
Az is probléma, hogy ez a dög 12-14 órát életben marad több felületen is. Tehát, először kézmosás, utána matatás az arcon, ha ilyesmit taperolok. -
Az szerintem teljesen oké, hogy kocog, kutyát sétáltat, ilyesmi. Nem ezekben a szituációkban fertőz a betegség. Sőt, ilyenkor kell még ezeket tolni, hogy megőrizzük a mentális egészségünket, nem? Kinek árt, hogy elmegyek futni, ha két méterrel kikerülök mindenkit?
A para meg a pánik káros. Kocsmába, tömegbe, moziba ne menjünk, de biztonságos távolságban sétálni szerintem tök jó.
És nyilván a következő két hétben brutálisan fog emelkedni a konfirmált esetszám, hiszen pár napja vannak lezárások, és 10 nap után látszik majd az eredmény.
-
DarkByte
addikt
válasz
Floyd80 #6008 üzenetére
Én mondjuk alapból introvertált típus vagyok, de annyira nem félek. Ha a HO mellett marad energiám még bármire akkor azért van millió film, sorozat, könyv, játék amire ez most kiváló alaklom hogy pótoljam. El se kezded jóformán, vége lesz az egésznek.
Tisztán önsúlyra építő sport gyakorlatok is vannak dögivel, tudod pótolni a mozgást is ha akarod. Vannak pl. kimondottan ilyen crossfit WOD-ok mint pár hete rájöttem.
Rendelni azért még lehet ezt-azt korlátozottan, én pl. gondolkodtam rajta hogy rendelek MIDI billentyűt és majd most megtanulok játszani rajta. (a másik ötletem egy Oculus Quest volt
de azt alapból is esélytelen beszerezni, hát még most hogy az Amazon leállít minden nem szükséges termék kiszállításával) Lesz időm. De akár tanulhatsz új nyelvet is, vagy számítógép és internet mellett gyakorlatilag akármit, YouTube-on található csatornák felfedezésére is kb. az emberiség összes ideje nem elég.
Kreatívnak kell szerintem lenni és főzni abból ami van.
-
Ajándékok
aktív tag
Laborasszisztenst írtam, ők laborokban fordulnak elő, ahol mikroszkóp is előfordul. Otthon máshogy hívják őket.
Otthon használható válasz: nem másodperc pontos, hanem átlag emberek számára, átlag körülmények között elégséges pontosságú válasz.
Amit szerintem kísérletek nélkül is tudna mondani most is egy szakértő.
pl ha szerinte a kenyérnek 250 fokon 1 perc kell, mondjon 2 percet.
Ha 1 perc ecetbe áztatás elég, mondjon 10 percet (kevésbé számít a +idő). -
Az a baj, hogy nem értik. Vagy nem is akarják érteni.
Hiába tennél be szép színes ábrákat, szarnának rá.
Ma kb. 27 óra "szolgálat" után jöttem ki a kórházból. És mintha egy másik világba léptem volna át a kijáraton keresztül. A készülődés, átszervezés, egyéb para és stressz után napsütés, tavasz, sétáló emberek, közepes forgalom semmi extra. Kivéve, hogy rajtam maradt a maszk, mert annyira megszoktam, hogy nem vettem érszre, hogy rajtam van. És többen furán néztek. 35 perces séta, mire hazaérek a kórházból, ebből kb. 10 perc aktív forgalomban, meg kicsit kerültem a pláza felé, hogy milyen a forgalom (közepes volt). Senkin sem volt maszk, vagy bármi jele, hogy értené mi is zajlik épp. És azért ennyire az sem hiánycikk... főleg, hogy mennyi fogyott belőle az utóbbi időben. Az a készlet nem tűnhetett el nyomtalanul.
Délután át kellett autóznom a város másik felébe, az oda és a vissza út alatt egy emberen láttam maszkot, pedig figyeltem. Mindenki kocogott, kutyát, gyereket sétáltatott, mintha minden rendben lenne.A vírus kb. 1-2 héttel jár előttünk... és mi ezt röhögve hagyjuk, sőt még provokáljuk is.
A következő napokban a pozitív esetszám masszív emelkedését várom... nem pánikkeltés, tény. De ne legyen igazam. -
Vesa
veterán
Hetvenezerszer el lett mondva, cikkekben is, itt is, hogy a hirtelen, robbanásszerű betegszámmal az Eü ellátórendszer sehol a világon nem tud megküzdeni (értsd: ninics elég lélegeztető, és személyzet a betegek ellátására). A karantén célja, a járvány lassítása, hogy a betegek ne egyszerre, nagy számban, hanem elosztva érkezzenek meg az ellátórendszerbe, mert akkor nem omlik össze. Ezt pedig gyógyszer és oltás híján jelenleg egyetlen módon lehet elérni: ha az emberek nem érintkeznek tömegesen, így nem tudják egymást megfertőzni. Ezért kell betartani a karantént és nem bandázni, meg nagycsaládos rendezvényeket szervezni ezekben a hetekben, mert akkor valóban nem ér semmit az egész.
-
Nordik
őstag
Amúgy én azt nem értem, hogy bevezetjük mondjuk a lakhelyelhagyási tilalmat először csak a gocpontokon nyilván. Majd az egész országra. Legyen ez mondjuk 2-3 hét. Több időre szerintem képtelenség az embereket bezárni, komoly problémákat okozna. De mit erunk ezzel? Nyilván kevesebb fertőzött lesz, de attól még ugyanúgy terjedni fog és vakcina akkor se lesz. Gyakorlatilag lehetne addig karantén amíg nem találnak ellenszert. Ez kivitelezhetetlen. Minden tönkre menne, az emberek is megorulnenek. Olaszoknál is alig bírják, hiába fegyelmezik őket az ember nem bezartsagra született. Egy darabig lehet csak ezt ép ésszel felfogni, hogy maradj otthon...
-
Vesa
veterán
válasz
Ajándékok #6004 üzenetére
A vírus nem élőlény! Nincsenek életfunkciói! Vagyis csak úgy tudod megnézni, hogy még aktív-e (fertőzőképes-e), ha "beoltod" egy sejtbe, netán egy kísérleti állatba, és megnézed, hogy szaporodik-e. Emellett nem árt hozzá egy orvosi, netán elektronmikroszkóp. Ráadásul számos körülményre tekintettel kel lenni.
-
törölt tag
Most már így oké. Csak eddig én legalábbis nem tudtam, hogy ez a tesztelői folyamat így megy konkrétan. Csak a Dél Koreai gyors teszteket láttam ahol nyálkahártya mintavétel után ellenörizék az embereket. Nem is tudom, hogy ez itthon így elhangzott-e , hogy ez a tesztelői folyamat miböl is áll, vagy csak átsiklottam felette. Mindenesetre köszönöm, hogy leírtad
-
Ajándékok
aktív tag
Otthon használható válasz kikísérletezése, nem hiszem, hogy egy laborasszisztens 1 napját elvenné.
Egy betegtől vesznek nyálmintát. Tárgylemezekre kenik. És be a 250 fokos sütőbe. Félpercenként kivesznek egyet. Ha a 30 másodperces már tiszta, akkor közlik, hogy 1 perc elég. -
PitLee
őstag
Az operatív hercehurca előtt lehetne valami pár perces összefoglaló szép ábrákkal, ami berögzül az emberekben.
Elmondanák, hogy miért kell otthon maradni ..mert a vírus már előrébb jár .... ect.
Hogyan és mivel fertőtlenítsünk házilag, élelmiszereket, tárgyakat, öltözéket, lakást
Hogyan készítsünk szájmaszkot, házilag esetleg ...
Sokan úgy vannak ha nem magyarázzák el vagy nem indokolják miértjét az elvárásnak csak úgy mondják akkor nem megfelelő hozzáállással kezelik. -
Vesa
veterán
"Hogy tiltod meg a sok gyereknek, hogy ne bandázzanak?"
Szülőn múlik! Azért zárták be a sulit, hogy ne gyülekezzenek a srácok tömegesen. Ha ezt bandázva teszik, akkor semmit nem ér az egész! Ezt kéne felfogni. A vírusnak teljesen mindegy, hogy az iskolában terjed, vagy a haver szobájában, ahova összegyűltek az osztálytársak elütni az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI FPV Racer drón
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest