Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
janeszgol #86295 üzenetére
[EU Vaccine Certificate Could Open Door to Russian, Chinese Shots]
Csak sírnom kellett.Persze ez még csak tervezet, de legalább van valami mozgolódás. Mire hozzám odajutnak talán meg is lesz.
-
DarkByte
addikt
Van egyébként már bármi összeszedett infó arra vonatkozólag, hogy ez az egységes EU oltási igazolvány hogyan fog kinézni, milyen vakcinákat fogad el, a magyarországit hogyan tervezik majd "beváltani" rá, esetleg hogy a keletiek engedélyeztetése hol tart?
Vagy ezzel utazzak a jövőbe egy évet még? -
DarkByte
addikt
válasz
Soulfly842 #85093 üzenetére
Hát jó, de a tegnapi bejelentéseket nem ma reggel kellett volna megjelentetni? Így az egészet halaszthatták volna mára, és akkor az embernek a vérnyomása is nyugodtan marad.
-
DarkByte
addikt
És Magyar Közlöny új száma mindig nincs kint. De úgy látom az emberek többsége feladta a lap frissítgetését, mert már nem úgy tölt be mint a csiga az akácosban.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ribobon #84935 üzenetére
Anyum így kapott most email-ben. Erodium nevű betegirányító rendszer amit egyes háziorvosok használnak kapott egy covid modult aminek van ügyfél portálja. Be lehet lépni, kiadja milyen vakcinák elérhetőek, a nem kívántakat be is jelölheted, hogy ilyet nem kérek. Ha van elérhető felajánla az időpontokat amikor foglalni tudsz. Egészen meglepődtem hogy van ilyen itthon. Teljesen korrekt.
Körülbelül ez lenne a minimum amit elvárnék a témában. Dehát 1+ év telt el és nem sikerült egy ilyen egyszerűnek mondható 3-4 képernyős webapp-ot se összepattintani.
Végül a héten ráadtam a fejem és regisztráltam, és még mindig semmit se változott az egész, és ugyanúgy semmi se jön róla. Minek is.
-
DarkByte
addikt
Én most csak érdeklődve kérdezem, hogy azzal hogy a "mindenki kapja meg az első oltást asap" lett a fő csapásirány, nem mennek ellene a gyógyszergyártók javaslatának picit? Gondolom okkal van az hogy 3 hét után fel kellene venni a második adagot is, mert így váltja ki a legjobb immunválaszt. Ettől most megfosztják azt, aki így szeretné.
Kezdem már unni ezt a kavarást, és még igazi oltási terv a mai napig nincs, csak ad-hoc tűzoltás.
Ilyenünk mikor lesz mint a briteknél? [link]
bigdady: nekem az jött le, hogy a második oltásosak technikailag ezzel a döntéssel teljes prioritási sor végére kerülnek át. Szóval mindenki után, akik még semmit se kaptak. Az meg majd talán jövő halloween
-
DarkByte
addikt
válasz
Soulfly842 #83280 üzenetére
Meg az is milyen érdekes, hogy pont most paráztatnak, amikor március 1.-el az orvosok szerződés problémája is terítéken van.
-
DarkByte
addikt
De gondolom még Te is vársz rá.
Mindenesetre a videó pont azt említi, hogy a természetes úton (a covid-ot elkapva) szerzett immunvédettség jóval gyengébb, mint a bármelyik vakcina által indukált. Ez viszont tényleg azt sugallja, hogy valamelyiket érdemes felvenni, ami kéznél van.
Már csak ezt a hülye tűfóbiámat kell félretenni, de majd fellocsolnak. Ha húsvétra kapom meg, még vicces is lesz
-
DarkByte
addikt
Ez a Kovidők tök jó cucc, köszi a tippet!
Nem sok mindent osztok meg Facebook-on, de most ezt megtettem. Hacsak páran megnézik ismerősök közül már megérte.Ez most jobban meglökött a regisztrálás felé mint bármi. Nem gondoltam hogy az erősebb variánsokkal ekkora para van kialakulóban.
Lehet a napokban meg is lépem.De ha nagyon őszinte akarok lenni, a kínaival igazából még a március hónapot megvárnám mi lesz vele itthon az éles tapasztalat (már ha lesz elég doki és márc. 1-el nem állnak fel túl sokan). Nekem 34 évesen tuti azt fogják elsőnek felajánlani. Igaz 34 éves egészségesként szerintem még sokáig ülök a kispadon mire szólítanak így is-úgyis.
-
DarkByte
addikt
Egy éves a topik. Semmi örömtánc meg ilyenek?
-
DarkByte
addikt
válasz
[CS]Blade2 #79139 üzenetére
Alapból nem gondolom hogy idén bármi esélyem lesz felvenni. Hacsak nem majd a munkahely pattog és soron kívül szerez valahogy munkadokihoz (doubt).
A 35 évemmel ha jól számoltam úgy laza 4,5 millió ember lesz előttem a sorban prioritási sorrendben. (és ha még mellé teszem hogy nem is regisztráltam..
) Havi 20 ezerrel emberrel úgy 18 év múlva jöjjünk vissza ide beszélgetni hogy sikerült.
Egyébként már most hallani ilyen "dugi" oltásokról hogy mennek, pont Magyarországon ne oldanák ezt meg okosban? Mint ahogy szeretett vezéreink is megkapták már, arról sincs kétségem.
-
DarkByte
addikt
Nálam ez az egész oltás téma kezd olyan irányba fordulni, hogy alig várom hogy megjelenjenek a magán oltópontok ahol ugyan fizetni kell érte, de olyat és akkorra hoznak nekem amilyet szeretnék. Ezt az egész állami hóbelevancot meg szeretném kikerülni a fenébe. Egyre jobban remélem hogy lesz ilyen, mert folyamatosan csesződöm felfelé ezen ami nap mint nap szembe jön a témában.
-
DarkByte
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #78572 üzenetére
Akkor már fejeljük meg azzal is hogy ki regisztrált oltásért. Bevallom én még egyelőre nem. Előbb szeretnék látni valami asztalra lerakott konktér oltási tervet.
Egy picit meginogok ebben az olyasmiktől, hogy pl. 85 éves tatámat oltják a héten úgy néz ki, de hozzám még így is nagyon-nagyon sokára fognak odaérni. -
DarkByte
addikt
Oltópont adatbázis amúgy van már hozzáférhetőben valahol? Én még csak az eü. dologzós adatbázist láttam megtekinthetőben. Vagy a lakossági oltópontokról nem is lesz, majd hívnak és akkor megtudod?
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #74265 üzenetére
Ma pont ilyesmikről beszélgettek a Partizánban amiről itt írtam. Ez a rész itt kb. pepitában amit leírtam (eddigi oltási ütemmel nem voltam pontos, de nem jelent lényegi különbséget sajnos). [Hogy áll a kormány az oltási program teljesítésével?] De amúgy a többi részét is érdemes megnézni szerintem. (Tudom hogy 2 óra+, én 1.75x-el néztem)
-
DarkByte
addikt
Úgy, hogy heti 5000 adag oltás jön, marha egyszerű mit kellene csinálni: nyomkodni az F5-öt és rakni a webshop-ban a kosárba a Pfizer-t raklapjával.
Mitől félnek, túlrendelnek? Bár itt tartanánk.
Még ha az ország 2/3-mada nem oltatja be magát (nagyon remélem nem így lesz, különben még 2025-ben is álarcos énekesezünk), az akkor is ~6 millió adag oltást jelent, hogy minden érintett 2x beadathassa.
Egyébként a regisztrációval kapott is bárki bármilyen visszaigazolást, amivel majd az orvosnál ki lehet váltani az oltást? Mert én szülőket regisztráltam, egy aktiváló link se jött vissza, nem hogy valami nyomtatható dolog. A weboldalakon a hírlevél regisztráció működik így.
Lassan elment újabb két hét az évből úgy, hogy még mindig nem jelölték ki legalább az első pár száz oltópontot (legalább is úgy tudom). Mire ideér a vakcina már az első pár heti oltási ütemnek egyeztetve kellene lennie ezeken a helyeken, nem hogy milyen címre kell egyáltalán kivinni. Számomra picit döbbenetes, hogy most kell kérdezgetni, hogy hol van az országban olyan orvosi rendelő, ahol van ehhez alkalmas személyzet hűtővel. Azt gondolnám körülbelül az influenza oltópontokra mehet egy ctrl+c ctrl+v és lapozzunk. De még ha nem is csak ennyi, mi a túrót csináltak november óta? Mire számítottak, elviszi a vírust a szél?
Ha megvannak az oltópontok, akkor azok el tudják kezdeni szervezni a beosztást, hogy melyik napon melyik negyed órában kit akarnak beoltani. Itt kapcsolódik amit írtam. Így is-úgy is ki kell értesíteni a delikvenst, időpontot egyeztetni, lesz akinek nem lesz jó, meggondolta magát, szervezni kell helyére mást, mert a vakcina adagot fel kellene használni, stb.
Nem egyszerűbb lenne kifordítani, hogy meglenne melyik napokon tervezi ezt csinálni az adott hely, és megnyitni negyed órás "slot"-okat amit lehet foglalni (interneten, telefonon, füstjelekkel, stb.)? Egy+ hétnyi országos adag bent lehet központi raktárban valami extramélyhűtőben ahol hosszabb ideig bírja, rákövetkező héten lehet vinni oltópontokra akár futárszolgálattal, postával szárazjeges dobozban. Minden hét végén lejelentik következő héten mennyire lesz még szükség, ez szabályozza hogy mennyit kell még utánrendelni.
Valaki írta itt az ügyfélkaput, hogy ott lehetne foglalni időpontot. Ez marha jó ötlet szerintem, mert gyanítom nem lenne lehetetlen ha még virtuális kormánypontként is, de felvenni a rendelőket, és ott lehetne oltáshoz időpontot húzni (időpont foglalás funkció erre tökéletesen jó lehet). Meglévő infrastruktúra felhasználható lenne, és a személyes hiteles azonosítás is megvan.
(A félkövér, aláhúzott és indulatos dolgaidra nem is reagálnék. Rémeket látsz ott, ahol nincsenek.)
-
DarkByte
addikt
válasz
[CS]Blade2 #74162 üzenetére
Személy szerint úgy tudom elképzelni, hogy amint már tényleg lesz lokális oltópont, és készen állnak a fogadásra, akkor oda biztosítsanak lehetőséget a regisztrációra. Ez az a momentum amikor már karnyújtásnyira van az egész, és addig számomra kb. annyira meggyőző mint egy Kickstarter kampányt támogatni.
(Én jelen pillanatban azt sem tartom kizártnak, hogy a munkahelyem majd hamarabb megoldja ezt az egészet üzemorvoson keresztül amint beindul rendesen a vakcina szállítás, ahogy minden évben van lehetőség influenza oltás felvételére is így.)
-
DarkByte
addikt
válasz
ubyegon2 #74154 üzenetére
Igen, pont ezt próbáltam anyámnak is árnyalni tegnap telefonon, hogy kicsit gondoljon bele, hogy majd amikor ez már azon a szinten lesz, hogy lesznek lokális oltópontok (én ezt még azért hónapokra teszem, legyek kikiáltva pesszimistának), szerinte pont egy ilyen ömlesztett lista alapján fog bármi is történni?
Gyanúsan a lokális oltópont kezdi majd szervezni a saját emberi erőforrásai, a várható beszállítási logisztika, a rendelő technikai adottságai alapján, hogy adott napra hány beteget lehet behívni és kezelni.
Illetve azért csak fejlesztő vagyok, el tudom képzelni orvos segéd Marika fejét a rendelőben, mikor mondják neki, hogy akkor most nézze végig az összes kezelt beteget, hogy szerepel-e ebben a központi nyilvántartásban, amihez tippre még felület sincs, maximum egy kiexportált Excel, mert azért mégis Magyarországon vagyunk, itt ezek jól szoktak működni, főleg a nagy hajrában
Személy szerint én most még azért sem szívesen regisztrálnék, mert annyi kérdőjel van a mikor és hogyan és mivel körül, hogy még kicsit kivárok. Bár gyanúsan utólag is mondhatod hogy köszi nem, de mint fent is írtam, szerintem gyakorlatilag se lesz sok jelentősége ennek a regisztrációnak. Kis túlzással újabb mézesmadzag, hogy úgy tűnjön történik valami.
-
DarkByte
addikt
Irigylem az energiát és kitartást amit ebbe a topikba öltök, hogy meggyőzzétek újra és újra a másikat a saját igazatokról, látszólag teljesen sikertelenül.
-
DarkByte
addikt
Még "szerencsére" mindenki bírja ammunícióval ebben a topikban.
Bár én sokszor tényleg tekerni szoktam, mert rengeteg az ismétlés.--
De hogy on is legyek (bocsi ha már volt) Szegedre is megjött az első adag Pfizer. Meglepő az a -80 fokos hűtőszekrény. Azt hittem ez valami batár nagy dög, ehhez képest tökre olyan, mint amit az ember kinyit és ott van a csirkepöri mikrósedényben. -
DarkByte
addikt
Talán még nem volt.
Új adatokat adott a kormány: megmutatjuk a koronavírus magyarországi terjedését - Portfolio.huEz vajon ilyen karácsony pre-kondicionálás, vagy tényleg lehet kicsit bizakodóbbnak lenni?
-
DarkByte
addikt
3 napig nem nézek be.. 1100 új hsz
-
DarkByte
addikt
válasz
#20749568 #60575 üzenetére
Nekem újonnan a munka teljesen kiüti hogy ezen járjon folyton az agyam. De amúgy is igyekszem magam mással elfoglalni és csak napi max. 20-30 percben elolvasni a fontosabb híreket.
Anyum eléggé parázik, neki is javasoltam hogy próbálja ignorálni kicsit, mert ez még nagyon sokáig fog tartani és bele fog csavarodni. Egyénileg pontosan ugyanannyit lehet tenni az ügy érdekében, mint tavasszal, ha akkor betartotta az óvintézkedéseket most is menni fog. A többi már nem rajtunk múlik.
-
DarkByte
addikt
válasz
proci985 #59512 üzenetére
Tény. Konkrétan most az a bajom hogy a Valve ezzel olyan magasra tette a VR-os lécet, hogy egyszerűen semmi más cím nem tűnik elég tartalmasnak.
Mostani Humble Bundle VR pakkban megvettem a Walking Dead: Saints & Sinners-t, kíváncsi vagyok az mennyire jó, de még nem jutottam oda hogy rápróbáljak. -
DarkByte
addikt
válasz
#20749568 #58591 üzenetére
Ne haragudj, de fordítva ülsz a lovon. Egy felnőtt embernek igenis fel kellene fognia, hogy most ezt nem szórakozásból csináljuk és az egyéni felelősség is erős szerepet játszik. Igenis önző és gyerekes az a dac, ha valaki az opcionális dolgokat nem tudja helyettesíteni vagy a tényleges szükségüket átértékelni ebben a szituációban. Főleg, hogy saját magával tol ki, mert csak elnyújtja ezt a kényszerű időszakot amit amúgy mindenki a háta közepére kíván, de már nem lehet visszazárni a szellemet a palackba. Persze sokszor voltam én már naív és hittem azt hogy intelligens lényekként kezelünk bizonyos szituációkat és nem ösztönállatként, de úgy tűnik újra és újra csalódnom kell.
-
DarkByte
addikt
Szerintem a többi cucc amit tol sem hülyeség. De azt se felejtsük el, hogy ő leginkább az ötlet forrás (bár ezt is megkérdőjelezném), valamint a pénzcsap. A Tesla-nál vagy a Boring Co.-nál is nagyon sok tehetséges mérnök csinálhatja azt, amire túl sok más helyen nem lenne ilyen típusú keret. Leginkább az ő érdemük az, ahol ezek a cégek tartanak, és én nagyon bírom a merész innovációt
A SpaceX is elképesztő. De csak most amit a napokban néztem, a Starlink még ugyan erősen béta, de már most se rossz.
-
DarkByte
addikt
Szerintem engedd el. Az úgy sem fog megállni. De így már egy zárt kör ez a rész, nézők nem lesznek legalább, játékosoknak meg szívük rajtuk. Na meg ugye ott tudnak tesztelni sűrűbben, van pénz lóvéra.
Ellenben huh, érdekes hogy szombaton én is ugye leálltam a sporttal önálló döntésre, erre két napra rá meg hivatalos lett. Lehet lottózni kellene? Mondjuk nekem a 100 halott / nap volt a threshold ami után úgy gondoltam rá lesznek kényszerítve. Úgy tűnik így is lett, csak volt egy kis lag a döntéshozásban.
Amúgy még ugye a rendkívül jogrend elfogadásától függ az egész, szóval azt még azért megvárnám a parlament mit lép erre. Bár szerintem muszáj lesz elfogadniuk, akármennyire is csípi a szemüket (amit megértek amúgy).
-
DarkByte
addikt
Nem pontosan a duplája az intervallum bal oldalának a jobb, de szemléltetésnek elmegy (az aktív fertőzött szám grafikonról Worldometers-ről):
Szept.26-Okt. 22 : 17248 -> 35653 (26 nap)
Okt.22-Nov.5: 35653 -> 69946 (14 nap)Szerintem gyorsulunk
És a halottak száma kb. ugyanezt a növekedést követi le késéssel.
-
DarkByte
addikt
Piszok gyorsan elértük a száz halottat. Én november 10.-re tippeltem, még annál is pesszimistábbnak kellett volna lennem.
Gyorsulunk, két hét kellett duplázni (aktív fertőzöttek és összes halott), elnézve a trendet, a következőhöz lehet elég lesz egy is. És még a lejtmenetnek nincs vége. Illetve szerintem ez így fog menni tovább tavaszig, mert már a gát átszakadt. Az eü. letérdelésére sem kell decemberig várni szerintem. Én a "csodaszuriban" is erősen kételkedek, hogy itt lesz év elején (na meg milyen teszt minősítéssel és gyártási kapacitással ugye). Számomra ez inkább csak red herring-nek tűnik, hogy bírják ki az emberek addig, mert utána lehet bontani a következő évi szabadság keretet mindenkinek a záráshoz.
Most én is az edzőterembe járás leállításába kezdek belenyugodni dühösen, mert már egyértelmű kommunikációban is, hogy nem zárunk. Én azt hittem ez mostanra megtörténik és legalább az leveszi ezt a dilemmát a vállamról és haragudhatok önmagamon kívül másra (mindig is ott volt, csak nagyon rossz érzés saját kezűleg ellene menni a több hónap feszített munka árán felépített eredménynek
na meg tudom hogy a terem üzemeltetőknek sem könnyítem meg ezzel az életét, hogy még az a kevés bevétel is megszűnik).
Sajnos én is csak kábítottam magam, hogy ez az egész növekedés valami csoda folytán még meg tudott volna torpanni. Igen gyanúsan tavaszig megint kuksolhatunk otthon.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ringman #53913 üzenetére
Talán úgy lehetne megoldani ha az egyidejűleg teremben tartózkodók számát erősen limitálnák. Nálunk pl. a teremben jelentkezni kell az órákra, az optime tippre megengedné a felső jelentkezési limitet. Persze edzővel nem bírnák.
Az az igazság hogy ha a megfékezéshez az is kell hogy 1-2 hónapig nincs terem, hát nincs terem.
Dehát itt lófa** se történt, nem hogy érdemi szigorítás... excuse my French. -
DarkByte
addikt
válasz
Soulfly842 #51447 üzenetére
Kár hogy az ilyen cikkek viszont teljesen elsüllyednek a hangzavarban itt.
Olyan problémákra keresik a többiek a megoldást amit nem lehet sehogy sem jól elvágni, és örülök is hogy nem nekem kell egy ilyen morális dilemmát eldönteni. Valami úgy is sérülni fog.Engem sokkal jobban zavar, hogy az emberek teljesen be vannak zavarva a málnásba a mindenféle irányból érkező impulzusokkal és ebből még előnyt is próbálnak kovácsolni.
Hogy az életben lesz ebbe egy tényleges krízis helyzet esetén rend vágva, azt nehezen tudnám megmondani.
-
DarkByte
addikt
Szerintem napi 200 halottnál sem lesz semmiféle zárás. Hihetetlenül önző és magának való a kor társadalma, megfejelve azzal hogy sokan azt hiszik érinthetetlenek.
Én is most már azt tartom valószínűbbnek, hogy gyanúsan az előtt el fogom ezt kapni, mint lesz működő és biztonságos vakcina (ami a néha beeső jó hírek ellenére is még mindig olyan mint a Blizzard játékok: when it's done, ami lehet jövőre, vagy 5 év múlva is). Addig meg millió eshetősége lesz még ennek a dögnek becsúszni. Ez van, remélhetőleg nem fog úgy szólni a tüdőm mint egy Tesco-s szatyor.
-
DarkByte
addikt
Ez a predikció
- dec. 13-ra teszi a napi halálózási csúcsot (144 fő/nap)
- a napi új fertőzöttek számát pedig nov. 24-re (21432 fő/nap)Ami még érdekesebb lentebb a korházi kapacitás. Sima ággyal jól állunk, de az intenzív ágy kapacitás jelen projekció mellett betelik november 6.-án.
-
DarkByte
addikt
válasz
perempe #49718 üzenetére
Tisztában vagyok a kockázattal. Ennek ellenére megyek, mert itthon nem tudok olyan minőségben edzeni, mint egy edzőteremben, dedikálva és rászánva az időt. Illetve ott picit működik az "egymást húzzuk" rész is, hogy nem egymagam küzdök. 400 nm2-es a crossfit terem, 10-20 ember simán el tud úgy helyezkedni, hogy ne legyünk egymás szájában. Szereket egymás után fertőtlenítjük. Az oda és vissza séta is jót tesz, kellemes ráhangoló-levezető; meló után jó kikapcsolni és kiszellőztetni az agyamat.
-
DarkByte
addikt
válasz
Floyd80 #49714 üzenetére
Eredetileg az "első elérhető" mellett ott volt zárójelben az "orosz/kínai vakcina" rész is. De kivettem, mert nem egyértelmű az lesz-e az első, és más is lehet rossz minőségű. Szerintem itt inkább a piacra rohanás része érdekes, hogy megbízunk-e valamiben ami rajt-cél győzelemre lett fejlesztve esetleg.
-
DarkByte
addikt
válasz
andor80 #49707 üzenetére
Nem azért csináltam ezt a poll-t hogy majd ebből egyöntetűen kiderül mit kellene mindenkinek követni. Inkább csak érdekesség hogy ki hogyan látja, és maximum fontolóra veszed amit látsz. Számomra egyik vélemény sem fáj igazán.
Én a "megvárnám legyen vele tömeges tapasztalat" mellett voksolok. Ahogy továbbra is a "valahol középúton" viselkedem az egésszel, ahogy tavasszal is a kezdeti pánikhangulatot követően. A kelleténél többet nem megyek el itthonról, boltban maszk, hazatérve kézmosás, ruhaváltás. De pl. cuccokat már nem fertőtlenítgetek, mennek külön polcra, másnap piszkálom elsőnek. Már nem hőbörgök azon hogy a futáron nincs maszk, mert nem érek el vele semmit. Lakásba néha nekem is be kell engedni szerelőt, ezt-azt.
Nem tagadom hogy létezik a vírus, mert kollégáim között is van már aki átesett rajta. Nem is egy.Itthon vagyok HO-ban, nem járok bulizni, kocsmázni, C+D vitamint és cinket szedek egy hónapja (de ezt már a vírustól független is csináltam a téli hónapokra). Ugyanakkor heti 3x elmegyek edzeni edzőterembe, mert egyszerűen kell, és még mindig úgy gondolom hogy lepukkanva sokkal rosszabbul ér majd a nyavaja mint totál legyengülve (mellesleg márciusban kihagytam és nagyon leamortizáltam magam, most jobb azért). Kockázatot vállalok? Persze. Ahogy ebben az életben mindennel kockázatot vállalunk. Egyénileg mindenki eldönti mi fér bele, és hajrá.
Még nagyon messze van 2022. Addig nem ülhetek üvegbúra alatt.
-
DarkByte
addikt
válasz
Soulfly842 #49628 üzenetére
Amin a legnagyobb infó az volt hogy a SZÉP kártya emelt limitek meg lettek hosszabbítva jövő nyárig.
Oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.
-
DarkByte
addikt
Ma várható bármi bejelentés?
Eddig mindig pénteken volt az ilyesmi és most az emelkedés akár indokolhatná is.Mi cégnél most lettünk ismét visszaküldve home office-ba visszavonásig.
-
DarkByte
addikt
válasz
Elektrosokk #36369 üzenetére
-
DarkByte
addikt
Azon emberektől várod el ezt a viselkedést akik egy 3 napos ünnep előtti utolsó nap vásárolnak be úgy, mintha minimum világvége lenne. Két napra előre sem tudnak gondolkodni/tervezni, nem hogy hónapokra.
Már régen nem várok értő gondolkodást az emberektől. Főleg úgy, hogy egy évtizede szájba van rágva mit kell gondolni miről.
-
DarkByte
addikt
Az embereket már hetekkel ezelőtt sem érdekelte az egész. Felkerült a folyton súlykolt rettegni való dolgok közé a polcra. És én sem tudom hova tenni amit látunk. Nem kerek továbbra sem az egész, ennyire nem "viselkedtünk" jól, hogy ilyen mértékben kimaradjunk a szórásból. Illetve jó ideje ki vagyunk nyitva és ahhoz képest nincs itt semmiféle Armageddon.
-
DarkByte
addikt
Ja oké, fáradt vagyok és lehet kicsit összefolytak a hsz-ek. Csak reagálni akartam a Golyobises thread-re, hogy közel lehetetlen megmondani mi a jó vélekedés a témában, így összefoglalni sem nagyon van mit. Vagyis de: a vírus létezik. Habár ugye ezt is van aki tagadja.
Teljesen egyetértek abban, hogy erről az egészről majd konzisztens értelmezés több év múlva lesz (ha lesz). Jelenleg pedig minden kis impulzusra millió szem ugrik, de leginkább is a média.
Ennek ellenére én azokat is megértem akik mostanra kiszálltak, mert minden nap valami egészen mást mondanak a dologról.
Részemről nem letojom, de erősen leszorítottam minimálisra az egész zajt ezzel, és csak azt figyelem hogyan változnak az eset számok. Viszont amúgy meg élem az életem. Munkahelyre is fokozatos visszatérés van. Nem lehet elbújni a föld alá. -
DarkByte
addikt
Már bocs, de ha ennyire egyértelmű mi igaz és mi fals, akkor miért is nem írod meg azt az összefoglalót a topik elejére, hogy mit érdemes tudni a témáról?
Te sem mernéd így kategorikusan kijelenteni. Ember életeket befolyásoló dologról van szó. Nyilván vannak az egyértelmű baromságok (5G, már Nostradamus idején itt volt a vírus, stb.), de azért bízok benne hogy ezeken az emberek többsége már régen túl van.
Az meg hogy egy ilyen méretű veszélyt megpróbál egyénileg értelmezni az ember valamilyen módon, hogy pszichésen el tudja helyezni és ne ezen kattogjon folyton az agya, az pedig egy tök normális emberi hozzáállás. A viselkedési spektrum összes elemével való folyamatos találkozás szerintem igen gyorsan ilyen egyéni mércéhez sodorja az embert.
Számomra például a paranoia szint ebben a topikban egy ideje sok, pedig visszatekintve március végére, magamon is szörnyülködhetnék.
Millió plusz egy másik dologban meg lehet halni ebben az életeben, és azoktól se rettegek ennyire, pedig lehet nagyobb esélye van annak, hogy holnap elüt egy autó vagy rám esik egy virágosláda valamelyik erkélyről (vagy a húszon milliomodik rendkívül fontos meeting közepette agyvérzést kapok
); legalább is a jelen körülmények között idehaza.
Ettől még nem azt mondom, hogy nem kell legalább informálisan figyelni a témát és a minimális higiéniai vonzatot betartani, de egyszerűen nem fér bele, hogy ez töltse ki a gondolataimat hónapokig. Ha majd ismét kimaradunk két dobásból (ismét kötelező HO), akkor úgy teszünk, de most még nem tartunk itt.
-
DarkByte
addikt
Most már két hete én is járok edzeni. Amíg ilyen nyári meleg van edző cuccban megyek-jövök, nem használom az öltözőt, tusolót. Most még meg lehet csinálni, télen már eléggé reménytelen. A termet lényegében teljesen keresztbe szellőztetik, így nem sokban más, mintha szabadban lennénk.
Nyilván mindenki máshogy áll hozzá és teljesen szíve ügye; én június eleje óta tkp. elengedtem a témát, pedig előtte azért én is paráztam rajta, de már egyszerűen a körülmények nem teszik reálissá, hogy ennyit pörögjek rajta. Az életnek is mennie kell tovább.
Most úgy vagyok vele, hogy próbálom kihasználni a nyári pár hónapot amit úgy tűnik nyertünk valami csoda folytán. A késő ősz/tél lehet megint a lakás négy fala közt fog telni.
-
DarkByte
addikt
válasz
radi8tor #30404 üzenetére
Oké, de abban is van olyan hogy visszamenőleg módosít vagy kiegészítve valami olyasmit ami egy másik közlönyben jelent meg.
Egyébként a net.jogtar.hu egész jól "össze merge-eli" ezeket most hogy nézem [link] (csillagra mutatva a cím mellett látszik mikből rakta össze) -
DarkByte
addikt
Aláírta Áder a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt
Lassan már annyi patch van erre az egész rendelkezésre hogy az ember követni nem tudja most még mi él és mi nem. Kellene egy holmaszkoljak.hu vagy tudomisén
-
DarkByte
addikt
válasz
ncc1701 #29940 üzenetére
Mondjuk azt könnyen be lehet látni, hogy társasági igények terén is mindenki teljesen más. Valaki tök jól el van otthon a négy fal között hetekig, más már az első hétvégén megőrült, hogy nem mehet a haverokkal sörözni.
Én pont a napokban kaptam meg a főnöktől arra, hogy kiírtam még magam a hónapra HO-ra végig, hogy látszólag nekem totál nincs szükségem az irodára, mert a produktivitásomon abszolút nem látszik meg és még otthonról kisimultabbnak is tűnők.
Ja, hát én se vagyok egy társasági lény, meg utálom a folyamatos zajt/mászkálást az open office-ban mikor koncentrálnék, stb-stb. Szóval nekem ez kimondottan jót tett. Mondhatni fel se tűnt hogy elment ez a 3 hónap, mert rengeteg dolgom volt folyamatosan, ami lefoglalt.
De ettől még teljesen elfogadom, hogy más számára ez maga a kénköves pokol. Élethelyzetünk se egyforma, nekem pl. elég egyszerű volt a történet, egyedül élek, senkihez nem kellett alkalmazkodni, az itthoni munka terület mint olyan is már épülőben volt jóval a járvány előtt. Nekem ez kiváló próba volt arra, hogy működne-e egy tisztán remote pozíció. És simán.
-
DarkByte
addikt
Egyrészt, örülök hogy így alakult, és talán június közepére tényleg közelítőleg teljesen visszaáll az élet itthon.
De a nagy tranzit és légi forgalom újra indulásával kíváncsi leszek mi változik. Remélhetőleg maradunk így. Illetve ott a cikkben a legalsó grafikonon én még mindig felhúzom kicsit a szemöldököm.
-
DarkByte
addikt
Csináltam egy szavazást.
Miképp állsz most (05.25) a vírushelyzethez?
Kíváncsi vagyok mi jön ki belőle -
DarkByte
addikt
Számomra egyik legjobb indikátora annak, hogy mennyire lazult az emberek fejében ez az egész, hogy jövőhét szerdára már full üres volt Szegeden a Tesco házhozszállítási időpont foglaló az imént. Április elején még 3 hétre előre koppra tele volt, de még a személyes átvételi előkészítési lehetőség is.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ezekiell #23523 üzenetére
Jó, de ő úgy kalkulál, hogy ahhoz hogy belehalj, előbb el kell kapni. Ő nem fogja elkapni, mert szúrós szemmel ránéz és még a levegőben visszafordul.
Asbee: na ja, csak ha utólag kiderül hogy mégse gondoltuk jól, akkor már régen elkéstünk.
Az a helyzet hogy sehogy se jó.
Egyénileg a többség szeretné elkerülni hogy megfertőződjön, ha másért nem, a túlélési ösztön miatt. Viszont minél tovább húzzuk az egészet, annál gyanúsabb hogy előbb utóbb whiplash effekttel utolér a hatása a gazdaságon át. Ha évekig elhúzódik, kevés olyan szektor lesz ami nem érzi meg a hatását.
-
DarkByte
addikt
Részemről azt vallom, hogy amikor valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az jó eséllyel nem az. Ezt most értettem arra, hogy valami szokatlan folytán minket elkerül ez a nyavaja teljesen. Szerintem ebbe kár beleringatnia az embereknek magukat.
Mégis mi lenne az az egyértelmű tényező ami miatt ne ugyanúgy működne a vírus nálunk, mint máshol? Egyszerűen csak úgy tűnik tényleg sikerült időben korlátozni, de majd most hogy megint kinyitjuk a zsilipet, jönni fog az. Reméljük aki kezeli a szelepet tudja mikor kell nyitni/zárni.
Mondjuk én alapból olyan vagyok, hogy mindig a rosszabbra készülök és inkább pozitíven szeretek meglepődni.
-
DarkByte
addikt
[NOBODY KNOWS WHAT IS GOING ON, 13 minute read, by Mark Manson]
Nagyon jó írás szerintem. -
DarkByte
addikt
Valaki tudja hogy melyik az a topik itt PH-n amelyikben jelenleg a legtöbb hsz van (nem számolva az előzmény thread-jeit)? Nekem a Politika topik lenne a tippem a maga 100+k-jával.
Csak mert ez is jön fel a nyakára veszettül. -
DarkByte
addikt
válasz
Jablocskov #21488 üzenetére
Ez az oldal még április elején május elejére 10k körüli fertőzött számot becsült ha jól emlékszem, abban az esetben ha maradunk az exponenciális görbén.
Április 14 óta viszont azt jelzi, hogy átmentünk a logisztikai görbére (turning point). Ha kivetíted vele 30 napra az expert mód alatt, a logisztikai gyakorlatilag megáll 2800 főben. Valahogy én ezt nem akarom elhinni.
Nade nyilván ez is csak abból következtet amit adnak neki.
-
DarkByte
addikt
Ez az össze-vissza kommunikáció sokkal jobban felcsesz, mint bármi járulékos nehézség amit eddig az otthoni munka, vagy az önkéntes karanténba vonulás okozott.
Jelen hozzáállásból úgy tűnik júniusra közel mindent rollback-elni fognak az intézkedésekből. De azért közben TV-ben riogatnak, hogy "most már tényleg mindjárt tömeges megbetegedések lesznek", illetve úgy küldik hazafelé a betegeket a kórházakból, mintha zombi apokalipszis lenne a láthatáron. Maszk is annyi érzekik naponta hogy Pest mellett szerintem a gabona tárolók is maszkkal vannak tele. Mindezek ellenére jóformán nem is tesztelünk. (kvázi csináltunk egy dózis mérőt ami csak 3.6-ig mér
) Május 3.-án tetőzik a járvány, de azért majdnem másnap megtartjuk az érettségit.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻Teljesen hülyét csinálnak az emberből, döntsék már el mi a túrót akarnak pontosan.
Rosszabb mint a Brexit. Akarjuk is kezelni, meg nem is.
Nem is csodálom, hogy az emberek többsége félvárról veszi, már én se tudom hogy mit gondoljak az egészről.
-
DarkByte
addikt
válasz
#95561216 #19948 üzenetére
Továbbra is tartom hogy az a becslés iszonyat kevés adattal operál.
Melyik másik környező országban van ~10%-os halálozási ráta a regisztrált esetek / halottak arányában? Ebből csak az látszik jól, hogy nem tesztelünk eleget. Kevés adatra meg nem lehet szerintem hasznos kivetítést csinálni. Ez a torzítás jön ki ezekben a kivetítésekben is.
-
DarkByte
addikt
válasz
pilóta #19291 üzenetére
Egyébként ha jól értem te itt a jobb oldali modellt preferálod. [link]
Vagyis mindenki éli az életét, de teszteléssel gyorsan kiválasztják és elkülönítik a fertőzötteket, így a járvány lefújtható.Szerintem is ez lenne az ideális, de itthon gyanúsan nem adottak a feltételek ahhoz, hogy ezt meg tudják csinálni. Ezért van ez a csiki-csuki rétestészta most.
-
DarkByte
addikt
Szeged topikban felfejtettem a rendelkezést amennyire sikerült. [link]
tl;dr: úgy tűnik nincs egyértelműen korlátozva, de én azt sem mondanám hogy nem lehet belelátni, ha valaki azt úgy akarja.Abban én is egyetértek hogy ez a maszatolás a szabályozásokkal nem fog működni hosszútávon, pont ez miatt mert így mindenki kicsit saját szája íze szerint értelmezi.
-
DarkByte
addikt
Hétfőtől kinyit Szegeden néhány konditerem.
Eddig ezeket a FB bejelentéseket találtam meg.
Nyit: Global Fitness, Forma 1 Fitnesz
Zárva tart: Izometria FitnessJó kérdés hogy ugyan az edzőtermeket nem rendelték el hogy zárva kell legyenek, de mint vendég egyénileg tartózkodhatsz ott szabály szerűen?
Csak mert se nem muszáj oda menned, se bevásárolni nem bevásárolsz, se dolgozni nem ott dolgozol (kivéve persze az üzemeltetők).Mod: ja, de látom, a cikk vége is írja.
Aki ilyen helyre tér be, az szabálysértést követ el, ahogy az a vállalkozó is, aki felhúzott rolóval, nyitott ajtóval azt sugallja, hogy szabad bemenni a boltba – mondta a lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára
-
DarkByte
addikt
Born to Deliver - Future Imagined by Yevgeny Zubkov
Marhára bírom az ilyen képeket -
DarkByte
addikt
Azért nekem is vannak barátaim, megoldjuk online amennyire lehet. Nem a világvége, és nem is börtönbe vagyunk zárva. Eleve ha akarnám kimehetnék, én döntöttem úgy, hogy betartom amit kértek tőlem amennyire tudom. Sajnos mindenkinél ez nem reális.
Igen, természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem dolgozhat mindenki otthonról. Mélységes tiszteletem mindenkié, aki a kórházakban, futár cégeknél, konyhákon, boltokban, gyárakban, rendőrségen, katonaságnál, stb. szolgálatot teljesít, hogy minden zsírozottan mehessen. De náluk nem is feltétlenül téma az, amire reagáltam, vagyis hogy még jóformán egy hónapja se tart az otthon lét, de már megy a hiszti, hogy kezdünk megkattanni.
Ezek az emberek mit csinálnának magukkal, ha ne adja az ég bekerülnek egy hónapra a kórházba és ágyhoz lennének láncolva, ami úgy kb. sokkal rosszabb mint otthon szabadon mozogni és azt csinálni amit akarsz? Én mondjuk sorkatona már nem voltam, de az alapján amit elmeséltek, ott se lehetett csak úgy szabadon azt csinálni amit akartál, és az sem 3 hét volt, valahogy mégsem őrültek bele az emberek.
Tényleg műhiszti számomra.#16846: apám oldali nagyszüleim be is vannak rezelve ennyire, hogy már pár hete ki se mozdulnak otthonról. Ha vesznek nekik a szülők bármit is, azt is csak ablakon át átveszik és ennyi volt, majd telefonon megbeszéljük. Egyedül az anyum oldali mamám az, aki nem hajlandó összeköltözni az apám oldali szülőkkel, hogy izolációban lehessenek, mert össze van nőve anyummal. De azért minden alkalommal elmondja mennyire fél. Félhet is, infarktus és két szívműtét után. Ott se lehet értelmes dolgot mondani.
Félek is nagyon ettől az évtől, nagyon szerencsés vagyok hogy ennyi ideig együtt élhetek nagyszüleimmel, nem lesz ez sajnos így örökre. -
DarkByte
addikt
válasz
radi8tor #16837 üzenetére
Mert nem egy városban élünk. Sajnos nekem a munka miatt muszáj itt lennem. Náluk sajnos a HO-hoz teljesen rosszak a feltételek, se rendes internet, nincs egy külön ház rész ahová el tudnék vonulni egész nap dolgozni, zaj (mamám TV függő), nem igazán értik hogy bár otthon vagyok én most dolgozom, stb. Próbáltam már párszor, működésképtelen. Kénytelen vagyok itt maradni.
Abban is tutira biztos vagyok, ha bevásárolnék nekik előre 2-3 hétre, akkor is lenne valami két nap múlva, ami miatt elmennek vásárolni. Mert találtak egy süti receptet, vagy mert eszükbe jutott hogy más is elfogyott. Meg türelmem velük veszekedni, hogy most akkor igen is, egy helyről veszünk mindent és nem járunk végig négy boltot a városban, mert az egyik helyen 20 Ft-al olcsóbb a tej, vagy mert ez a fajta tej nekik finomabb, mint a másik. Ezt szerintem még a legnagyobb vészben se fogják elengedni.
Például itt Szegeden rendeltem házhoz egy nagy bevásárlást, mutattam anyámnak, megnézte az árakat és ez volt az első hogy ez nagyon drága. Nem ment át, hogy most nekem az fontosabb volt, hogy nem kellett emberek közé menni és mégis van mindenem.
De igen, ez is egy hülye helyzet, hogy én megtehetem, hogy nem megyek el itthonról, apám viszont nem, és náluk vannak veszélyeztetettebb korosztálybeliek.
Arra számítok viszont, hogy azzal hogy én nem betegszem le és marad munkám (egyelőre stabilnak tűnik), távolabbról hasznosabb leszek, ha neki el kell mennie kényszer fizetetlen szabira és ki kell őket segíteni anyagilag.
#16840: játék, sorozat, filmekből millió plusz egyel el vagyok mardva. Múlt héten jött Kindle-öm, pár könyv is pótlásra vár, teraszra lassan ki lehet majd ülni napozni és olvasgatni.
Van egy MIDI billentyűm amin tanulni akarok kicsit játszani, zenét szerkeszteni.
Múlt nyár óta van 3D nyomtatóm, még nem jutottam oda hogy saját dolgokat tervezzek, pedig már ahhoz is lassan minden van otthon, elektronikai projektjeimnek próbálhatnék házikót produkálni.Iratokat írtam rendbe lehetne tenni, van egy egész szekrénnyi, lehet rendelek egy scanner-t és bescan-elem, mert már azt is ezer éve meg akartam csinálni hogy lehessen full text keresni.
Lomtalanítás is ráférne pár szekrényre.
Virágokat rendbe lehetne szedni, átrakni nagyobb cserépbe.Backend fejlesztő vagyok, már egy ideje szemezek azzal hogy tanulok kicsit frontend-es dolgokat, vue.js-t, Electron-t. Van is egy kinézett célpont, Money Manager Ex-et át akarnám írni totálisan webre, mert nagyon fos a desktop/mobil app sync-je, de mégsem lehetetlen feladat lenne egymagamnak mondjuk 2 hónap távlatában.
Folytassam?
-
DarkByte
addikt
válasz
t72killer #16830 üzenetére
Március 13. óta nem hagytam el a társasházat. Jelentem élek, és nem őrültem meg. Eddig mindent meg tudtam oldani rendelgetéssel, és kis türelemmel. Jóformán fel sem tűnt, hogy eltelt ennyi idő, mert érzésre több munkám volt a HO-val mint ha bent lennék. De most 20.-áig nincs munka, itthon pihenek.
Pillanatok alatt el fog menni ez is, van egy csomó pótolható film, sorozat, játék. A marha sok iratomat csoportosítani akarnám már egy ideje, megvettem hozzá a gyűjtőket vagy fél éve, de sose jutok oda. Majd most. stb-stb. Csak felfogás kérdése, hogy az ember azon hergeli magát, hogy "nem mehetek ki" vagy "hmm, tök jó hogy most van időm olyasmikre amelyekre amúgy sose szánok". Mondjuk én sosem szenvedtem attól, hogy nem tudom lekötni magam.
Oké, ahol gyerekek vannak az más szituáció. Ők nem értik, és eszméletlen mennyiségű levezetetlen energiájuk van. Talán most az egyszer jó, hogy nincs még senkim (amúgy 34 évesen aggasztó, de eléggé introvertált és antiszociális vagyok, ez tény).
Szerencsére itt van társasházi udvar, bár ott is jó kérdés mennyire jó, hogy vegyülnek a családok. Én elengedtem ezt a dolgot, végső soron úgy is a saját egészséged számít és mindenki felnőtt ember, vállalja a felelősséget a döntéseiért.
Egyedül a szülőket féltem, ők meg valahogy képtelenek felfogni, hogy nem kellene majd minden nap mászkálni ide-oda. Most is nagyszülőkhöz visznek tojást, mert hogy azt most akarják megfőzni. Tényleg ez a legfontosabb most, főleg hogy a klasszikus húsvét most elmarad.
Az a baj, már ott is telítődtem annyira, hogy nem akarom szajkózni tovább, meg csak még jobban paráznak akkor és már nem tudom melyik a jobb. Illetve látom, hogy az a generáció teljesen a rutin és megszokásaik rabjai és ezen semmi sem fog változtatni.
De nem nehéz hülyének éreznie magát az embernek kinézve az ablakon tegnap, és látva mennyien vannak az utcán, hogy nem-e kifordítva gondolkodik. De én továbbra se akarom elkapni idő előtt, és ez a legjobb módja a késleltetésnek.
-
DarkByte
addikt
Gondoltam kíváncsiságból megnézem már processzoros csíkszélességben mit jelent ez a méret amivel a koronavírus bír. Ugye kb. 60-140 nm méretű. Ez durván a Pentium 4, Athlon 64 korszak (2000-2005 között gyártott procik). Azokban vannak ekkora tranzisztorok mint ez a vírus.
Úgy is mondhatnám elképesztő mennyire kicsi. Nem csoda hogy kell hozzá az FFP3-mas maszk. -
DarkByte
addikt
válasz
Motion_Blur #8692 üzenetére
Omg, ez az oldal cím
Már csak azt kell kitalálni, hogy
- bízok-e én ebben az oldalban ahol hirtelen azt se látom ki üzemelteti, csak úgy megadsz bankkártya adatokat (oké, van webkártyám)
- van-e értelme venni ha úgy sem nagyon véd semmitCsak úgy locsolni sem érdemes rá a pénzt.
-
DarkByte
addikt
válasz
Somatom #8688 üzenetére
Én arra számítok, hogy most hogy megegyszerűsítették a házhoz szállítás bevezetésének feltételét, így gomba módra szaporodnak fognak az ilyen üzletek akik ilyen kiszállítást vállalnak. És majd oszlik a terhelés. Nekik is érdekük, hiszen ha személyes érintkezést totál betiltják az üzletben, akkor máshogy nem tudnak életben maradni.
-
DarkByte
addikt
Ha meleg ételt rendelsz, mondhatod hogy tegyék le az ajtód elé és akkor nem kell személyesen találkozni senkivel.
Csomagolás jelen ismert tudás szerint nem képes sokáig megőrizni a vírust, az étel melegítése/főzése pedig biztosan megöli.
Ha extra paranoid vagy át lehet tenni érkezés után saját edénybe, eredeti csomagolást kidobni, majd alapos kézmosás.Én biztosan rendelgetni fogok amíg lehet. Annyit változtattam hogy inkább közeli helyről rendelek, nem pedig a nagy kifőzdéktől amelyek a fél országon átutaztatják.
-
DarkByte
addikt
Ezt eddig nem láttam említve.
Lett hivatalos M1 YT Live stream (mondjuk csúnyán késik a hang). Plusz egy forrás, ha a többi stream lehalna a sűrűbb időszakokban. -
DarkByte
addikt
Amúgy akkor végül is lesz egy kiemelt topik ahol csak a fontosabb hírek lesznek fent?
Erősen gondolkodom hogy mellőzöm ezt a topikot, de az Index címlapot is, mert sok a zaj és mindenki ugrik teljes erőből minden fűszál mozdulásra. Ennyire nem kívánok belebetegedni a történésekbe, semmivel sem jobb, ha a világ összes atomját tudni fogom mit gondol a témáról, sőt. Majd pont a stressz miatt előgyöngíti mindenki magát.
-
DarkByte
addikt
válasz
Viktor0610 #7272 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy minden bank küldeni fog tájékoztatást a dologról kb. egy héten belül és lehet majd nyilatkozni, hogy kéred-e vagy sem (remélem tisztán elektronikus úton is, és nem kell sehova utazgatni). Nekem is van lakás hitelem Fundamentánál (ugyanolyan végig fix mint amit mave13 ír) és amíg kapok fizetést nem fogok élni vele.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ringman #7162 üzenetére
Az az előrejelzés brutális. Közel 200 napos lecsengés.
Ha 75%-os távolságtartás lenne, akkor tetőzne augusztusban, 50%-nál júliusban.
Megnézem hogyan tartják bent egy esetleges kijárási tilalom esetén 3-6 hónapig a lakásban az embereket. Szóval pesszimista módon azt mondanám hamarabb lesz a nagy gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info