Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
t72killer #15492 üzenetére
Ahogy írtam is, alábecsültük. Én is. Mikor láttam a vuhani üres utcákat a képernyőn, én is azt hittem, hogy regionális marad és "majd megoldják", ott ez rendszeres, mint az araboknál a háború, mondtam.
Senki nem számolt azzal, hogy mindenki jön-megy, soha nem látott méretűvé nőtt a turizmus, olcsón és gyorsan lehet utazni az országok 95%-ba, csak pénzkérdés. Ezért jelent ez meg mindenhol ennyire gyorsan. Onnan meg a vírus tette a többit...
Az ember hajlamos alábecsülni dolgokat és könnyen felejt. Ez igaz a döntéshozókra is. Nálunk az Orbánt is a szakemberek győzték meg, hogy be kell zárni az iskolákat. Ő sem fogta fel, hogy mi verte be az ajtót. Ugyanez gondolom igaz Trumpra és Johnsonra is. -
ooloo
őstag
válasz
FrezeR #15491 üzenetére
Azt hiszem én már átestem rajta ... február elején influenzára utaló tünetek jelentkeztek nálam . Levertség és láz . A doki elküldött tüdőröntgenre , ami pozitív lett . Kezdődő tüdőgyulladás . Három hét táppénz . Szerencsére kijöttem belőle .
Voltam már influenzás , de ott a tünetek között rendre jelentkezett a hidegrázás és az intenzív ízületi fájdalom . Itt ezek elmaradtak . A fene tudja , hogy koronavírus volt vagy sem ... -
válasz
keIdor #15493 üzenetére
" fenntartható gazdasági növekedés. Az utóbbi pár évben ezen túlmentünk."
Ez kb a kőkorszakban létezett, azóta kamu. XX.századtól kezdve egészen biztosan. Mind1, hogy a földközi-medence erdeit irtják ki hajóépítés céljából vagy a nagy "zöld" lázban feltúrják Kongót és Bolíviát+K-EU-t elárasztják roncsokkal. A nagy zöld multik pedig gyárakat telepítenek a kínai hőerőmű mellé miközben a Frankfurt-i HQ-t "szuperzöld" fával fűtik. Ez 40éve se volt "fenntartható" és ma sem az.
-
azbest
félisten
válasz
t72killer #15492 üzenetére
"ha valami lazább törzs végigment a népességen és immunizálódtak milliók"
vagy nem volt lazább, szimplán csak korábban még nem tudtak róla és nem hordták össze egy-egy kórházba a fertőzötteket, hanem mindenfelé szerteszét kezelgették őket. Most azt hiszem mindenütt elkülönítő központokba viszik a betegeket. Szóval egy-egy kórházba kerül az összes potenciális elhalálozó is.
Egyébként a szabolcshír és a borsodhír is csak egy-egy klón oldala ugyanannak
-
keIdor
titán
Így van, létezik egy fogalom: fenntartható gazdasági növekedés. Az utóbbi pár évben ezen túlmentünk. A németek idén, ha nem tévedek 2-3%-al akartak is lassítani.
Nem forgatom ki a szavaidat, csak értelmetlen belelátni dolgokat a mostani helyzetbe. Pont most jött, ennyi.
Mindig is voltak járványok, ettől sokkal pusztítóbbak, évekig, évtizedekig ellenszer, gyógyszer nélkül.Az van, hogy elfelejtette a világ azt, hogy ez megtörténhet. Akik most egy ország élén állnak és azok tanácsadói, soha nem éltek még át ilyet, mert akkor még nem éltek. Ilyet csak a történelem könyvekben láttunk, ők is. A fél világ alábecsülte, mert az emberiség elkényelmesedett. Azt sem vette senki figyelembe, hogy globalizmus van, sokkal könnyebben fog terjedni, mivel 2020 van, egy nap alatt a bolygó másik oldalára el lehet jutni tömegesen és olcsón. Millióknak van rá lehetősége és utaznak is. Ezért jutott ez el mindenhova.
Az EU is megmondta, hogy lehet lassítani, csak a gazdaság látja kárát. Nem tudjuk mennyire, mert még sosem volt ilyen ekkora globalizmus mellett, meg a mi életünkben. Az egész bolygó most egy kísérlet, mert nincs más megoldás.Elengedhetjük, csak milliók halnak meg és az eü meg összeomlik világszerte. Lehet választani...
-
válasz
keIdor #15487 üzenetére
Ez ment a maga útján, nekem azzal kapcsolatban vannak hátsó gondolataim, hogy miért nem léptek sorban egymás után egy csomó ország vezetői azután, hogy a spanyolnáthás tapasztalatok tisztán le vannak írva és egyértelmű a tanulság. Színtiszta hülyén viselkedtek, lázmérős cirkusz a reptereken, amikor már bőven tudták, hogy tünetmentesen is terjed, stb-stb. Még egy "apróság", hogy miért oda kerültek a gócok, ahova.
#15491: ez szuper hír, decemberben-januárban sehova se kellett katonai konvoj a holttestek elszállításához: ha valami lazább törzs végigment a népességen és immunizálódtak milliók, akkor megúsztuk.
-
FrezeR
senior tag
-
keIdor
titán
Akkor látom most már nem a "ki terjesztette el a vírust" elmélet van divatban, hanem a "háttérhatalom szándékos gazdaság tönkretétele"?
Egy valamibe tessék már belegondolni. Ha a tömeg munkanélküli, éhes, kilátástalannak látja a jövőt, akkor az a tömeg elkezdi bontani a rendet. Meg elvenni a gazdagtól a tulajdonát. A gazdagoknak, sőt menjünk tovább: a nagytőkének (amit szokás háttérhatalomnak hívni) sem érdeke a lázadás, forradalom. Már a fogyasztói társadalomban van a pénz. A nagytőkének is érdeke, hogy legyen fogyasztás, mert ha nincs, akkor ő sem tud kinek előállítani, magyarul a gazdag réteg is elszegényedik, csődbe mennek a multik. Olajtársaságok, gyógyszeripar stb.
Ezért buták ezek az összeesküvés elméletek. Egyik sincs igazán átgondolva. A bubópestist meg a spanyolnáthát a mai napig nem válaszolta nekem meg senki, hogy azt ki terjesztette el. Pedig kérdeztem már többször is.
-
-
azbest
félisten
Az oldasz vérellátós vizsgálat statja szeirnt az antitestek voltak kb 70%-ban. Nem mindegy, hogy melyik tesztről van szó. Ha pcr-es, akkor az aktív fertőzöttségről van szó. Az ettől lehet 15%, mert akik hónapokkal korábban rejtve átestek rajta, azokban már csak antitest van.
És ez egybe is vágna más korábbi hírekkel arról, hogy tán több tüdőgyulladásos esetet kezeltek az év elején (arra nem emlékszem, hogy ez az olaszoknál vagy a magyaroknál volt kibeszélve a topicban). Csak akkor még senkit sem teszteltek, mert hivatalosan nem volt európában a vírus.
Nehéz lesz ezt még utólag is kibogozni. Még az elhunytak esetén sem így már utólag a korábbi hónapokból.
(#15486) csƵ
múlt héten mintha valamelyik videóban Cecília mondott volna olyat is, hogy tán kevesebb a szokásos éves átlagnál a halálozás. Persze arról is volt hír, hogy közúti baleset, stroke és infarktus statisztikák sokkal kedvezőbbek a korábbi évekhez képest a korlátozások mellékhatásaként. [link] Ebből sem lesz sima kihámozni a vírussal összfüggő adatokat. Attól függ, hogy mennyire lesz valós, hogy mennyire mossák egybe a különböző okokat. -
vzsryl
nagyúr
"Tavaly tavasszal már pedzegették kollégáim az ország több pontjáról is, hogy olyan a helyzet, mint a 2008-as válság előtt."
Kb betűről betűre ezt fogalmaztam meg március 10-én az egyik ismerősömnek, mivel a Kondratyjev-ciklus többször is szóba került a cégünknél az elmúlt 1-2 évben, aztán egy kis marketing hiba után helyreálltak a dolgok, és az utóbbi fél évben elkezdettek durván felfele menni a számok.
Nem szeretem a konteokat, sőt kifejezetten felcsesznek, de most már kezd nagyon furcsa lenni minden. Ettől függetlenül a hulla hegyek tényleg megmagyarázhatatlanok. Előtte ilyet sosem hallottam a fejlett nyugatról... -
csƵ
addikt
Mennyi betegeket vettek át a németek? Az olaszoktól kb. 6 darabot.
A németek miért nem padlóznak le, ha mindenki más igen?
Az a helyzet, hogy már hónapok óta minden ország kórházainak kihasználtsága 90%-kal megy, egy járvány most főleg totál bedönt minden egészségügyet. Sok az idős beteg, még többük otthon hal meg.
Én úgy gondolom, hogy ez a vírus csak ürügy arra, hogy a világgazdaságot bedöntsék. Nem tudhatjuk, miben állapodtak meg a nagyhatalmat. Nem szoktam ilyen konteós dolgokat olvasni, szóval ne gyertek ezzel.
Tavaly tavasszal már pedzegették kollégáim az ország több pontjáról is, hogy olyan a helyzet, mint a 2008-as válság előtt. Aztán nem jött sehogy se, így csináltak egyet járványra hivatkozva. -
Ügyesen összeszedte a dolgokat és durva a forrásgyűjtemény is. Le a kalappal tényleg.
Bennem csak azok a kérdések fogalmazódtak meg, hogy akkor miért kell átvenni betegeket franciországtól a németeknek, mert azok is lepadlóztak? Miért állnak hűtőkamionok new yorkban a holttestek számára? Miért került szóba az egész amerikai belföldi légiközlekedés leállítása? Miért ketyeg 60% körül az europai gazdaság, sok terület pedig gyakorlatilag 10-20%-on? De lehetne még sorolni. Ez nem a videó készítőjéhez kérdés, hanem szerintem ellentmondanak a különböző információk a történéseknek.
-
Asbee
veterán
Nálunk már több helyen is az van megírva, hogy lélegeztetőre került. Itt is, hogy sikerült lélegeztetőre kerülnie. Ilyen kis csúsztatásokkal van tele a fél internet....
The prime minister is understood to be conscious and to have been moved as a precaution in case he needs ventilation.
Nyílván egy ilyen embert, ha valahol igazságtalan is, nem az utolsó pillanatban fognak betolni a lélgeztetőgépre, hanem odateszik a közelébe és megfigyelik. -
Asbee
veterán
válasz
freeknight #15455 üzenetére
Nem még nem sikerült lélelgeztetőgépre kerülnie. Intenzíven van, figyelik és állapotától függ mit lépnek.
-
Kuter
senior tag
válasz
A lélegeztetőgép meg és az oxigén között van ám különbség.
-
gergo5991
őstag
-
válasz
azbest #15459 üzenetére
ahol exponenciálisan nő a tesztek száma, ott is 15% körüli a fertőzöttség. hacsak nem vagyunk sokkal hanyagabbak a korlátozások betartásában, akkor nálunk is erre lehet saccolni első körben. itthon azért relatíve hamar lettek bezárva a sulik stb., szóval szerintem nem tudott ész nélkül terjedni.
továbbra is az a véleményem, hogy illúzió ez a "stikában már mindenki átesett rajta" elmélet. sajnos.
-
csƵ
addikt
válasz
Nincs lélegeztetőgépen.
-
freeknight
őstag
válasz
radi8tor #15456 üzenetére
Amit én néztem tőle videókat egy neves, vagy nevetlen virológustól sem idézett.
A mondandója 80%-a az, hogy ez csak egy kis megfázás, csak az aggastyánokra veszélyes. Ebbe eléggé bele lehet kötni, bár tudom, hogy te is ezt a nézetet vallod.Ha hiteles, magyar nyelvű youtube videókra vágytok, akkor őt tudom ajánlani, egy thaiföldön élő és tanító orvos prof. Bár ő is úgy vélte még február elején, hogy nekünk itt magyarországon nem kell aggódnunk a vírus miatt, de érdekes módon ő nem szedegette le ezeket a videóit, és később el is ismerte, hogy tévedett.
-
ooloo
őstag
válasz
Én is kerestem korábbi videókat az oldalán ... akkor azért nem találtam , mert már törölte .
A mi cégünk kamionjai rendszeresen járják az Észak-Olasz régiót , de eddig egyetlen egy megbetegedésről sem tudok . Igaz , hogy a legtöbb sofőr 50 évesnél fiatalabb , de vannak nyugdíjas sofőrök is , akik a pénz miatt bevállalják az orosz rulettet . Vannak Erdélyi sofőrjeink is , akik nem mernek hazamenni , mert vissza már nem engedik őket . Inkább bevállalják , hogy 2-3 hónapig - vagy hosszabb ideig - nem jutnak haza .
-
azbest
félisten
válasz
radi8tor #15449 üzenetére
No ezért lenne jó tudni, hogy mi a valós helyzet. Hiszen, ha a lakosság jelentős része már benne van vagy átesett rajta, akkor egészen másképp kell hozzáálni. Nem csak a gazdasági részére gondolok, hanem arra, hogy így nem csoda, hogy könnyen behurcolták náluk az idősek otthonába is. Mondjuk a veszélyeztetettek ellenanyag vizsgálatával lehetne tudni, hogy melyikük nem veszélyeztetett már - mert bár nincs még konkrét adat, de rövid időn belül azért csak nem reális, hogy újra elkapják. Ráadásul már azonosítottak több változatot, szóval nem értem hol késnek a vizsgálatok arról, hogy egyik változatból felépült ellenanyaga másik változat mintájában mit alkot.
-
Vladi
nagyúr
Már bejelentette a kormány, hogy kedvezményes hitelt biztosít a vállalkozásoknak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy bank ad 1000 forintot visszavár 1200-at, ebből 1020-at ad a vállakozás, 180-at az állam (adófizető.)
Szal jah. Egyszerre fejheti majd az államot és a vállalkozót is. -
keIdor
titán
válasz
born 19 June 1964, tehát elvileg megkapta.
-
freeknight
őstag
válasz
#95561216 #15443 üzenetére
Ezért mondom, hogy még várjunk ezzel a bcg-oltás miatt nem kaphatom el a vírust elmélettel.
UK-ben '53 és 2005 között kötelezően adták a bcg-t tippre Boris is beleesett ebbe a korosztályba, mégis sikerült lélegeztetőre kerülnie. Nem is az a kimondott aggastyán.ooloo: az előző videóiban nagyon-nagyon alábecsülte a járványt, pedig akkor már lehetett látni, hogy igen nagy para van olaszban, és még a kozmetikázott kínai számok is elég veszélyesnek tűntek. Egyébként ezzel még nem lenne baj, csakhogy ezeket a videóit szépen eltüntette.
A mostaniról már nem tudok nyilatkozni, mivel ha saját magának nem ér annyit a véleménye, hogy kiálljon mellette, akkor én sem fogok fél órát eltölteni vele az életemből. -
ooloo
őstag
válasz
freeknight #15453 üzenetére
Nem egy hiteles pali , annyi szent . Amúgy mi az amit vitattok abból amiket elmond a videójában ?
-
ooloo
őstag
A benzinkutak forgalma is jócskán lecsökkent .... ingyenessé tették a budapesti parkolást . Aki teheti a BKV helyett járjon autóval .
-
Ringman
nagyúr
[link]
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet átírta a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény rendelkezéseit. Szabálysértést követ el az, aki veszélyhelyzetben az intézkedésre jogosult szerv vagy személy veszélyhelyzettel kapcsolatos megkeresésére lényeges adat tekintetében a valóságnak meg nem felelő statisztikai adatot szolgáltat, vagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad.
Ezért a bírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint. A veszélyhelyzet ideje alatt a törvény egyéb rendelkezéseit is a kormány rendeletében foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. -
-
vzsryl
nagyúr
Így van kölcsönök/hitelek nélkül megállna minden. Ezért is volt kis hazánkban súlyosabb következménye a 2008-as válságnak, mint máshol, mivel itt nagyon megrengett a bizalom a bankokban.
Btw. az észszerű hitelfelvételről beszélek, nem az egyszeri polgár hitel halmozásáról, aki a hónap közepén már vakarózik, aztán hitelből fizeti a hitelt. -
törölt tag
-
KRoy19
őstag
Troll on: Ez vót má?
-
Tajrexi
tag
Itt mindenki write-only?
-
natë
nagyúr
-
sb95
csendes tag
válasz
freeknight #15420 üzenetére
Igen, végre valaki szintén észrevette. Full mást mondott és amikor lebőgött vele, akkor a videói eltűntek. Bár mit is várunk egy olyantól, aki 2018-ban 100+ millió közpénzt nyúlt le a kamupártjával (Közös Nevező).
-
szabi__memo
nagyúr
NY: közparkba temetés
-
kisfurko
senior tag
Azt kéne megérteni, hogy az intenzív kapacitás véges. Nagyon kevés van belőle, mert rohadt drága. Tök mindegy, hogy mennyire veszélyes a vírus, ha egyszerrre többen lesznek betegek, mint amit a rendszer elbír. És nem lehet az összes intenzíves ágyra "koronás" beteget tenni, mert a "sima" betegeknek is kellenek, nem építenek meg ilyen felesleges kapacitásokat csak azért, hogy százévente egyszer szükség lehet rá. Az ágyakat se lehet csak úgy növelni, mert az ellátáshoz képzett szaknővérek és orvosok kellenek, nem csak ráteszed a pumpára, oszt jóvan.
-
ooloo
őstag
Csak úgy ... gondolatébresztőnek : [link]
-
szabi__memo
nagyúr
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ez a mostani videója is elég rosszul öregedett máris:
- 1 szó se az észak amerikai helyzetről
- svédeket hozza példának, hogy hát ők milyen lazán kezelik, erre pont most durvulnak be ott is a korlátozásokkalHiteltelen a faszi
-
Paxker315
addikt
válasz
Attól függ milyen influenza. Azért a 1918-1919-es nem volt csirke .
-
azbest
félisten
válasz
Valamiért a vitaminárusoknak nem tetszik a karantén, mert nem mennek a vásárlók.
-
Tajrexi
tag
válasz
Ez is marha jól öregedett. Végülis semmi problémát nem okozott ez a ratyi vírus Európában.
-
Paxker315
addikt
Nem árt odafigyelni. Tavaly nyáron vlszeg szr borotva miatt orbanc és két hét antibigyo, most két hete rosszul levágott benőtt köröm fertőződött, és voltam két napig lázas, hidegrazosan. Antibigyo. Klimas helyen való tartózkodás után meg rutin a 4-5 nap nyelni sem bírok torokfájás, KO állapot. Októbertől áprilisig meg a nátha és 2-3 hetente egy kis torokfájás, gyengeség, levertseg.
addig örülök, amíg mindent összeszedek, addig tudom, hogy életben vagyok. Újabb tüdőgyulladást nem akarok, vótmá többször, nem kellemes.
-
passzolom kérdésed
a munkahelyemen és az egészségpénztáramnál is van erre lehetőség, a kettő csak kiad valamit...
Parci:
nah igen, én is már egy jó négy+ hete köhögök, egy hónapja jöttem vissza síelésből, és már azóta megvan. láz nincs szerencsére. kedden voltam egy vérvételen, hogy kiderítsük mi is ez, majd holnap megkonzultálom az orvossal -
szabi__memo
nagyúr
-
én viszont nem vagyok egy aggódós fajta. nem tudom, hogy van-e gyereked, amióta van, minden vírusszezon úgy néz ki, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal lerobbanunk. az oviból igazi biológiai fegyverek jönnek haza.
egyébként ezen a ponton kezdem azt gondolni, hogy tényleg van egy bakteriális fertőzésem, de mára javult picit, várok még pár napot, aztán konzultálok orvossal és legrosszabb esetben nyomok egy antibio kúrát.
-
Paxker315
addikt
válasz
kecsawi #15381 üzenetére
Illness Anxiety Disorder a becses ajánlott megnevezés, engem a "hypochondria" kifejezetten irritál :) az ajánlott név leíró, az állapotra jobban utal. Preferált.
Egy ismerősöm benne szenved, szegény most nagyon ki van
Vannak betegsegnevek, amiket nem kedvelek, az eponymakra meg durczizok ."a jerk trying to get his name in print".
-
válasz
bandus #15406 üzenetére
nekem is fáj a fejem napok óta. volt pici hőemelkedésem is. köhögök, egyre erősebben, ráadásul emlékeztet a hörghurutomra............
.......de ha hozzáteszem, hogy másfél hónapja náthás vagyok, hogy a köhögés részben hurutos, akkor máris más a leányzó optikája
(az igazi férfiak előbb beszednek egy bacit a tüdőbe és csak utána koronázzák meg magukat
)
-
fant0mi
őstag
Kijarasi korlatozashoz kapcsolodoan, ha mar megint feljott a ha idemegyek azert megbuntetnek-e kerdestipusok kapcsan.
Ja, kiskapumindig van. Aki keres. Miert is ne? Mert nem a torvenyalkoto szandekat nezzuk, hanem amit sikerult magukbol kiszenvedni. Fercmunka sokszor, de ertjuk mit akar, mi a szandeka.
Persze a zemberek keresik a kiskaput. Talalnak is, sebtiben osszerakott a rendelet. Az a baj, hogy nem ertjuk meg, hogy ertunk van. Magadert, apadert, ertem, oreganyamert, a fiamert. Mert kifogas mindig van, az elso joidos hetvegen tele a velencei plazs parkoloja, dugig van emberrel minden. Mert ha ugy facsarom a szavakat, akkor szabalyos. A rendor sem tud belekotni, hogy adjon egy otezres csekket. Mert a rendortol tart, meg a csekktol. Nem attol a szartol, amit egy egy perccel elobb egy ugyanilyen nemerdekel allampolgar otthagyott egy hapcival vagy kohintessel, amibe Te, egy nemerdekel allampolgar johiszemuen belesetaltal es beleszippantottal. Nem azert mert barmelyik ember is gonosz lenne es szantszandekkal terjesztene a betegseget. Egyszeruen nem erdekli, vagy meg nem erintette meg szemelyesen az ugy, vagy tul stupid felfogni a jelentoseget. Vagy csak mar tele van a toke az egesszel, es csakmostazegyszer kimozdul. Igen, csak meg masik 1000-nek is pont ez jutott eszebe, mert meg eppen nem torvenyellenes es rafogom hogy egeszsegmegorzes van vagy eppen hiteleti tevekenyseget vegzek. Nem.ez.a.lenyeg.
Meg kell allni kicsit gondolkodni, es oszintenek lenni, foleg magunkhoz. Muszaj nekem odamenni? Nem lehet mashogy elintezni, vagy nem lehet maskor elintezni?Kimorogtam magam. De mar kellett.
-
Sir Pocok
őstag
-
envagyok
veterán
"A brit miniszterelnök számos vizsgálaton esett át, amely során többek között a vér oxigénszintjét, a fehérvérsejtszámot, valamint a máj- és a vesefunkciókat ellenőrizték, sőt EKG-vizsgálata is volt. Tüdejét is megröntgenezték."
Ez átlagembereknek is jár, vagy miniszterelnöknek kell hozzá lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info