Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Bocs, ha már volt, de nem találom.
Arról tudunk valamit, hogy a ma bejelentett idősek védelmét szolgáló rendelet mikortól él, és milyen boltokat érint? Vagy ez most nem csak az élelmiszer üzleteket érinti?
-
vzsryl
nagyúr
Egy újabb példa arra, hogy a média fújja nagyobbra a lufit, mint kéne:
Napok óta úgy jelent meg ez a kiemelt hír, hogy közölték a fertőzöttek számát is. De mivel már egyre jobban csökkent az a szám, ezért most csak a halottak számát írták ki, mert annak nagyobb súlya van.
Mindenki vonja le a következtetését a dologból, én megtettem. -
vzsryl
nagyúr
Nem. Az csak és kizárólag politikai nyomás miatt kell.
Az előfordulhat, hogy szükség lesz rájuk, de a felszabadításukat politikai érdekből kellett elrendelni.
Többször felhoztam már a példát, de ez ugyanolyan, mint az elektromos autózás. Minden mérnök és megfelelő műszaki tudással rendelkező ember tisztában van vele, hogy a jelenlegi elektromos autó technológia/felhasználási mód egy hatalmas zsákutca, de mégis nyomják a gyártók, mert muszáj.
Ugyanez igaz a járvány megakadályozására szolgáló politikai reakcióra is. Nem biztos, hogy a helyes utat választják, sőt nagy eséllyel nem azt, de mivel elvárják tőlük a cselekvést (főleg a média nyomása miatt), ezért cselekednek.
Nem, nem a svéd példa a helyes, illetve nem teljesen úgy, ahogy ők ezt kigondolták. És nem, a SARS-CoV 2 nem egy szimpla nátha/influenza, hanem annál sokkal veszélyesebb vírus. Mielőtt még valami pánikhuszár belém kötne a hülyeségével. -
vzsryl
nagyúr
válasz
attiati #21266 üzenetére
Jó volt olvasni, érdekes volt.
"Nekem átjött."
Az is átjött, hogy az idősek és betegek halálát teljes mértékben telibe fossa? Ahányszor feljött a dolog, már ugrott is tovább, mintha tök természetesen lenne, hogy hullanak a "gyengék"? Kissé spártai. Nem, bocs, ez nem kissé, ez modern külsőbe csomagolt spártai eszme. Gratulálok nekik!
Szerk.: Még annyit hozzátennék, hogy én alapból olyan felfogással rendelkezem, mint ők. Tehát simán hagynék meghalni rengeteg embert (hülyéket), mert sz@rok bele a lelkivilágukba. De! Az idősek és betegek rohadtul nem tehetnek arról, hogy ők a veszélyeztettek ebben a helyzetben. Csak békésen szeretnék még néhány évig kihúzni valahogy. Erre jönnek a svédek (hülyék), akik tulajdonképpen a nagy liberalizmusban, nagyfiúskodásban' hagyják őket elhullani.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Ezekiell #20521 üzenetére
Mivel hatalmas ország, így akár elképzelhető is lenne a dolog, mert ugye ellenpéldának ott van NY. Hatalmas népsűrűség, világváros, fegyelmezetlen viselkedés (eleinte) = járványügyi katasztrófa.
Igen, valószínűbb, hogy politikai haszonszerzésből adódóan látunk ilyen adatokat az oroszoktól, de amíg ez nincs bebizonyítva, addig nem lehet teljesen kizárni sem az igazukat.Btw. köszönöm, hogy indulatmentesen és korrekt módon próbáltál meg reagálni a feltevésemre. Reménykedtem, hogy legalább egy ilyen fórumtársba belefuthatok.
-
vzsryl
nagyúr
Nem tudom volt-e már róla szó (ha igen, akkor sry), de úgy tűnik, hogy Dél-Koreánál és a németeknél is jobban teljesítenek az oroszok:
Total tests: 2,053,319
Total cases: 47,121
Total Deaths: 405Tudom-tudom, biztos hazudnak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
radi8tor #20380 üzenetére
Ebben van logika, de szerintem Te is sejted, hogy egyrészt nagy eséllyel nem ültek otthon (látod élőben is meg a médiában is), másrészt a szülők nagy eséllyel eljártak dolgozni, tehát ha az érettségiztető teremben van 1 hordozó, akkor az átadhatja még 1-2 tucat embernek.
Más: Volt ez a vírus főző kihívás, amit az index lecikkezett. Arról esetleg tudni valamit, hogy a mosógép-szárítógép kombó mennyire hatékony a korona ellen?
-
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Jablocskov #18826 üzenetére
Ha ez tényleg működhet "laikusokkal", akkor oké. Mindenesetre fenntartásokkal kezelem ezt a dolgot.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Jablocskov #18819 üzenetére
Ez mind szép és jó, de ki látná el a betegeket azokban a szállodákban? A takarítónők vagy a recepciósok?
Még a jelenleg üzemelő kórházakban is túl kevés az egészségügyi dolgozó. -
vzsryl
nagyúr
válasz
t72killer #18419 üzenetére
A 75 év feletti, és főleg a 85 év feletti halálozási arány kicsit becsapós. Azért emelkedik meg olyan hirtelen a nők körében a mortalitás, mert sokkal több a nők átlagéletkora, így értelemszerűen sokkal több szép korú hölgyet tud elvinni magával a covid-19. Tehát hasamra ütve 10k 90 éves nénire jut 2k 90 éves bácsi, akkor ha a férfiaknak elviszi mondjuk a 20%-át, a nőknek csak a 10%-át, akkor is 400 vs 1000 halottról van szó.
Tehát nem megy elég mélyre ez a statisztika sem. -
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kékes525 #17838 üzenetére
Csúcsidőben a bevásárlásom: [link]
Olyan helyre kell menni, ami népszerűtlen, és akkor el lehet kerülni szinte minden kontaktot.(#17846) Kékes525: Ezért jó kockának lenni ilyenkor. Az én feleségem is kezd becsavarodni, de én tök jól elvagyok. Internet, kaja és p**@ legyen, aztán jöhet bármilyen dögvész.
Btw. nekem heti ~3 alakalommal muszáj bemennem dolgozni, tehát ez is egy "könnyítés". -
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Polllen #17445 üzenetére
Zanzásítva:
1. Az új koronavírus terjedési sebessége sokkal magasabb az influenzáénál.
2. Az új koronavírus a gyengébb immunrendszerrel rendelkező embereknél súlyosabb tüneteket produkálhat, de természetesen nem minden esetben.
3. Az új koronavírusra még nincs védőoltás.Ez a 3 dolog teszi veszélyesebbé az influenzánál. És most leírom, hogy mi az a dolog, amitől veszélyesebb mindennél, még akár egy világháborúnál is:
4. A médiának nagyon tetszik, mert egy "új" fenyegetés, amit jól el lehet adni.Az emberek (főleg nagy tömegben) nagyon fogékonyak két dologra: pánik és újdonság. Sajnos ez a kettő együtt a legpusztítóbb "vírus" jelenleg a Földön.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Depression #17418 üzenetére
Sokat mérgelődtem már a vásárló tömegeken, de ha jobban belegondolok, akkor ez csak járvány szempontjából probléma. Gazdaságilag az a jó, hogy még van kereslet. Ha már az autóipar és a felvásárló piac közelít a nullához, de a többi piac valamilyen szinten tud működni, akkor van rá egy aprócska esély, hogy a gazdaság nem zuhan le életveszélyes szintre.
Még abban reménykedem, hogy kis hazánkban nem lesz olyan össznépi bank utálat, mint a ~2008-2013-ig tartó időszakban, mert akkor nagyon ráfaragunk.(Nem az élelmiszeres pánikvásárlókra gondolok itt első sorban, hanem a “szabálysértőkre”.)
-
vzsryl
nagyúr
Na, most voltam bevásárolni. Előre megtervezett, útközben részben újratervezett útvonalon.
Ahogy számítottam is rá, a népszerű üzletek parkolóinál még a füvön is álltak az autók (még az OBI-nál is
). Élelmiszer kellett és néhány drogériában kapható termék. A kaja 90%-át egy kisboltban meg tudtam venni, de kenyérért egy CBA-ba kellett átmennem. Drogériából először az Euro Family-re gondoltam, de benéztem az ablakán és rajzás volt bent, tehát inkább megvettem mindent egy Rossmann-ban.
Ahol vásároltam, sehol sem volt 10 vásárlónál több, sőt csak a CBA-ban volt 5-nél több (ha jól láttam 7-8).Tehát még ilyen ünnepek közötti armageddonban is simán be lehet úgy vásárolni, hogy elkerüld a tömeget. Autóra szükség van ehhez, de sajnos ez ilyen.
(#17225) inf3rno: Egyik oldalra se szeretnék beállni, mert ahhoz kevés vagyok, hogy eldöntsem melyik a helyes. De abban egyetérthetünk, hogy bármilyen eszmét is próbál meg bevezetni az emberiség, azt mindig részrehajlóan teszi, tehát a vége mindennek a népirtás/válság/stb... lesz. Ha az emberek tudnának önzetlenül viselkedni - természetéből fakadóan képtelenek, és nem is lehet elvárni tőlük - akkor szvsz. működhetne néhány jól hangzó elgondolás.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
FattyDove #17177 üzenetére
Ha neked ez azt jelenti, hogy a nemzetek számíthatnak egymásra, akkor nincs miről beszélnünk. Az én nézetemben nem összeegyeztethetőek, de természetesen elfogadom, ha valaki másképp gondolja.
Ez a nemzeti felfogás számomra mindig is fura volt, mert minden embert egyenlőnek érzek (nem vagyok marxista), de ahogy a történelem is igazolni látszik, sajnos én vagyok a helikopter, és nincs igazam. A jelenlegi tudásommal elképzelni sem tudom, hogy miképpen lehetne olyan világot élni, mint amit keldorpapa88 fórumtárs vizionált. Vagy nincs megérve rá az emberiség, vagy nem is lesz soha, mert képtelenség.(#17180) keldorpapa88: Ez a boltfosztás mindenhol így történt, nem csak kis hazánkra volt jellemző. Semmivel sem vagyunk jobbak vagy rosszabbak másoknál.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
keIdor #17173 üzenetére
"El kéne engedjük az ilyen elavult nézeteket, mint a nemzetek és el kéne kezdeni emberiségben gondolkozni, nem nemzetben."
Ezt pont rosszkor írod, mivel a nemzetek jelentősége minden eddiginél erősebb lett jelenleg. Kb. senki sem számíthat másra, csak saját magára hangulat lett urát. Persze egy-két látszat gesztus volt néhány állam részéről, de azok abszolút nem számottevőek.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
viharhozo #17152 üzenetére
Értelemszerűen fejlett civilizációban nem az össztársadalmi érdeket kell nézni, hanem azt, hogy minél több embert meg lehessen védeni, még akkor is, ha a következménye rosszabb lesz attól, mint amit a valódi fenyegetés okozna.
Vicces hasonlat, de Thanos is gonosznak lett beállítva.
Nem Spártában élünk i.e., hogy a gyengéket hagyjuk meghalni. -
vzsryl
nagyúr
válasz
this is life #16971 üzenetére
Valamikor késő éjjel/hajnalban jön a végleges napi adat.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Narxis #16806 üzenetére
Te már tudod, hogy közel sem olyan veszélyes ez a vírus, hogy jelöletlen sírba temessenek téged, tehát szerintem ne rugózz tovább a rossz híreken. Örülj, hogy simán megúsztad.
Egyértelmű, hogy a világ egyik központjában (NY), ahol hatalmas a népsűrűség, ott az ellátó rendszer nem bírja a tömeges megbetegedést kezelni, ezért sajnos a gyengébb immunrendszerrel rendelkező emberek hullanak.Ez sajnos ilyen helyzetben így normális. -
vzsryl
nagyúr
"Ismered azt a fogalmat, hogy részarányos szabi."
"A munkáltató és a munkavállaló a kieső időtartamra az éves szabadságot akkor tudja kiadni, ha ebben a felek megállapodnak. Ha ilyen megállapodás nem születik, úgy az általános szabályok szerint a munkavállaló éves szinten 7 munkanappal rendelkezik, illetve a szabadság akkor biztosítandó, ha akár a munkáltató, akár a munkavállaló a szabadság kiadását/kivételét 15 nappal korábban jelzi."
De most azt hiszem ezzel a 15 nappal is csinált valamit a veszélyhelyzet, de ezt egyelőre nem találom.
Magyarul ha megegyeznek a felek, akkor az éves szabadságot is el lehet lőni tavasz végéig, sőt még hamarabb is. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Redneck #16587 üzenetére
Tudjuk: [link]
(#16606) Parci: Az baj, hogy ebben nagy az igazság, és valószínűleg ez okozza a legnagyobb a problémát az egész koronavírus járvány körül.
(#16613) Narxis: Kereskedelemben dolgozom (nem élelmiszer/gyógyszer), és a korlátozások ellenére közel 100%-on pörgünk. Pedig rövidített nyitvatartás vonatkozik ránk és a vásárlók 99%-a szabálysértést követ el azzal, hogy hozzánk jön vásárolni, mivel senki sem kér számlát, illetve egyértelmű, hogy nem a munkavégzéséhez elengedhetetlen terméket vesz.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Hieronymus #16201 üzenetére
Nem tudom hol élsz, de errefelé van, főleg cipőipar, viszont őket is be lehetne vetni, mert ott is van alapanyag hozzá, meg gépek és munkaerő is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Ringman #16192 üzenetére
NY-ban hatalmas a népsűrűség, ráadásul a 4 alfa világváros egyike, tehát ilyen szintű gócpontra nem nagyon lehet számítani az USA-n belül.
(#16193) Hieronymus: Nem értem, hogy a textilipar miért nem áll rá kb full kapacitással erre... Tök felesleges mást gyártani ott jelenleg, úgysincs túl nagy piaca jelenleg...
(#16196) Ricardo: A pozitívra tesztelt emberek 12%-a, szóval nem kell csíkot húzni az alsógatyába. Olaszországban matematikailag csak az jöhet ki, hogy bőven millió felett van a fertőzöttek száma.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Hieronymus #16188 üzenetére
"placebo 20%-al megemeli"
Ezt ugyan nem lehet számszerűsíteni, de szvsz. sokkal nagyobb mértékben. A pszichikai erőnlét a legfontosabb ebben az időszakban, meg amúgy is...
-
vzsryl
nagyúr
Nem tudom, hanem tippelek ugyanúgy, mint mindenki más minden más számmal kapcsolatban. Egyébként a spanyol meg az olasz számokból indulok ki. Ott is ezen a környéken volt a tető, és az igaz, hogy az angolok az elején elengedték, de ez igaz a latinokra is, pl. Velencei karnevál, El Clásico...
-
vzsryl
nagyúr
UK kezd tetőzni, 938 RIP.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kékes525 #16139 üzenetére
Igen, és ez a lényeg. Biztos "erősebb" is valamennyivel, mint az influenza (erről jöhetne valami komolyan vehető link valakitől), de a leglényegesebb gond azzal van, hogy túl sokáig fertőz anélkül, hogy tisztában lennénk a jelenlétével.
(#16140) windlord: 20°C és ünnepek jönnek. Most érdeklődés hiányában elmarad Magyarországon a koronajárvány.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Memmaao #15784 üzenetére
Te szvsz. nem bagatellizáltál, szóval ezt nem rád értettem. Legalább valódi tapasztalatokkal bírsz, emiatt inkább ki kéne emelni minden hozzászólásod (erre már utaltam is a #15711-esben), de erre esély sincs...
(#15786) t72killer: Mostanában nem láttam ilyen influenzázó embert errefelé. Aki tehette, már mind belátta a helyzet súlyosságát, vagy telekakilta a pelenkáját.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
t72killer #15778 üzenetére
Szerinted az általad felsorolt idióták közül hányan olvassák ezt a topikot, vagy bármilyen más rémhírterjesztő médiát?
Itt jelenleg egy szűk közösség riogatása megy, akik között nem sok olyan idióta van, hogy bandázzon a Velencei-tónál.
Konkrétan azt látom, hogy viszonylag értelmesebb emberek próbálják meggyőzni egymást a saját igazukról, de közben a sérülékenyebb lelkivilággal rendelkező fórumtársak összevissza sz@rják magukat a "400 ezer magyar halott" meg "5-10%-os mortalitást" pedzegető emberek miatt.
Akik próbálják valamilyen szinten bagatellizálni a vírust, azok is több tucatszor leírták már, hogy csak a rémhírterjesztés miatt csinálják, de valójában ők is komolyan veszik a helyzetet, csak nem kerekítenek neki nagyobb feneket, mint amire szükség van. -
vzsryl
nagyúr
válasz
keIdor #15617 üzenetére
"Ettől függetlenül a kínai szigor tényleg meghozta az eredményét. De ez nem a járvány végét jelenti, csak a második hullám késleltetését – amely a sok tünetmentes fertőzöttel minden bizonnyal meg fog érkezni."
Értem, tehát minden bizonnyal, kiemelve...
(#15618) Kékes525: Ez főleg a kedves fórumtársnak szólt. Egyértelmű, hogy a legtöbb betegség melegágya a rossz pszichikai állapot. Ha valaki agonizál a koronavírus miatt, akkor igen, jobb besz@rni, mint rettegni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
carl18 #15521 üzenetére
Megoldás:
1. Még csak véletlenül se nézz rá a "hír"oldalakra (pl: index, 444, 24, origo, magyar hang stb...)
2. Ezt a topikot is felejtsd el örökre.
3. Ha TV-zel, akkor kerüld a híradókat.
4. Facebookon se lógj túl sokat. (Nem vagyok facebookon, de gondolom ott is mennek a rémhírek.)
5. Lefekvés előtti szex nagyon jól stimulálja az idegeket, és nagyobbat tudsz szundítani. -
vzsryl
nagyúr
"Tavaly tavasszal már pedzegették kollégáim az ország több pontjáról is, hogy olyan a helyzet, mint a 2008-as válság előtt."
Kb betűről betűre ezt fogalmaztam meg március 10-én az egyik ismerősömnek, mivel a Kondratyjev-ciklus többször is szóba került a cégünknél az elmúlt 1-2 évben, aztán egy kis marketing hiba után helyreálltak a dolgok, és az utóbbi fél évben elkezdettek durván felfele menni a számok.
Nem szeretem a konteokat, sőt kifejezetten felcsesznek, de most már kezd nagyon furcsa lenni minden. Ettől függetlenül a hulla hegyek tényleg megmagyarázhatatlanok. Előtte ilyet sosem hallottam a fejlett nyugatról... -
vzsryl
nagyúr
Így van kölcsönök/hitelek nélkül megállna minden. Ezért is volt kis hazánkban súlyosabb következménye a 2008-as válságnak, mint máshol, mivel itt nagyon megrengett a bizalom a bankokban.
Btw. az észszerű hitelfelvételről beszélek, nem az egyszeri polgár hitel halmozásáról, aki a hónap közepén már vakarózik, aztán hitelből fizeti a hitelt. -
vzsryl
nagyúr
"Egy rendesen bekapott influenza az úgy nyolc-tíz nap, és ennek tekintélyes részében semmi kedve kikelni az embernek az ágyból mert fáj (minden) és lázas."
Tehát akkor lehet, hogy én még sosem voltam influenzás, vagy csak kisgyermekkorban? Mert nekem azok az 1-2 napok tényleg nagyon intenzívek, főleg ha még lázam is van, de a 3. napon általában úgy kelek fel reggel, mintha előtte semmi bajom sem lett volna. Egyedül az orromon hámlik a bőr (túl sok orrfújás), de amúgy fizikailag semmilyen különbséget nem veszek észre. Ezért orvoshoz sem szoktam menni.
Vagy pedig előfordulhat, hogy az asztmám ellenére is nagyon erős az immunrendszerem?
Tudom, ezekre a kérdésekre senki sem tudja a választ, de azért van egy kis para, mert pont a leggyengébb szervemre pályázik a korona... -
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Egy megfázás/nátha/influenza átlagosan hogyan szokott zajlani?
Én ugye asztmás vagyok, és a következőképpen szokott történni a dolog:
Évente átlagosan kétszer van felső légúti problémám, amik általában úgy zajlanak, hogy 1-2 napig taknyom-nyálam összefolyik (300 zsepi/nap), és nagyon ritkán (néhány évente) kíséri egy kis láz is. De az első tünettől számítva 48 óra múlva kb. semmi bajom sincs, csak annyi, hogy pár napig sűrűbb váladék formájában ürül a szervezetemből a kórság, de közben a közérzetem és fizikai állapotom 100%-os!
A legtöbb embertől viszont mindig azt hallom, hogy ők 1-2 hétig agonizálnak 1-1 ilyen felső légúti megbetegedéstől.
Mi a valóság?Ui.: Annak idején, kb. 10 éves koromig viszont minden felső légúti problémával kórházba kerültem 1-2 hétig, és 3x volt tüdőgyulladásom is (egyoldalú). Akkoriban az asztmám rendkívül súlyos volt, akár nagyobb mértékű allergiát okozó tevékenységtől is kórházba kerülhettem, pl. takarítás (házi poratka allergia).
-
vzsryl
nagyúr
[link]
Szokásos félrevezető cikknek tűnik, de javítsatok ki, ha tévedek.
Ez a felvétel egy rendkívül súlyos tüneteket produkáló ember tüdejéről készült.
Gondolom a CT-n egy tünetmentes, vagy enyhe tüneteket produkáló ember tüdejéről készült felvételen nem látszana semmi. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Snowy_owl #12433 üzenetére
Néhány ezer Nyugat-Európából származó emberrel találkoztam már az életem során, és a nagy részünknél komoly probléma volt az alapvető higiéniával, továbbá rengeteg olyan ismerősöm van, aki kint dolgozik/zott, és mindegyiktől kivétel nélkül olyan visszajelzéseket kaptam, hogy a helyiek nem szerettek túlzottan sokat fürödni, és az ismerőseimre úgy néztek, mint a véres késre, amikor látták, hogy minden este mennek zuhanyozni.
Lehet, hogy csak az én személyes tapasztalataim ilyen jellegűek, de nem tudom az ellenkezőjét állítani, ha ezt így láttam/hallottam/szagoltam. Simán el tudom képzelni, hogy ez az egész egy sima sztereotípia vagy csak rosszkor voltam/tunk rossz helyen.Továbbá a mi hősünk találta fel a "kézmosást". (Semmelweis Ignác)
(#12437) Motion_Blur: Igen, a kétoldalú tüdőgyulladás nagyon komoly betegség, és fokozottan életveszélyes, mint ahogy ezt látjuk is. Nekem gyermekkoromban rendkívül súlyos volt az asztmám és 3x volt tüdőgyulladásom is, de mivel egyoldalú volt mind, ezért 1-2 hetes kórházi kezeléssel "simán" átvészeltem őket. De ha a tüdő mindkét oldala elesik, akkor értelemszerűen a teljes légzés is leáll/hat.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
freeknight #11308 üzenetére
Szerinted.
Szerintem csak pótolhatatlan ember létezik. -
vzsryl
nagyúr
Választ most sem kaptam, viszont olyan alapvető/3 éveseknek való kioktatást kaptam, aminek semmi köze a kérdésemhez. Ez van.
Tisztában vagyok vele, hogy a vitaminok nem gyógyítanak. Arra irányult a kérdés, hogy az immunrendszerrel mi a helyzet. Valaki szerint nyugodtan szedjünk vitaminokat, mert erősíthetik az immunrendszert, és az segít a koronavírus elleni harcban. Valaki szerint meg inkább gyengítsd az immunrendszered, mert az segít a koronavírus elleni harcban, mert ha túl erős, akkor könnyen megölhet. Igen, azzal is tisztában vagyok, hogy nem a SARS-CoV-2 öl meg, hanem a saját immunrendszerünk nem megfelelő reakciója.
Ha ebben valaki tud segíteni, az válaszoljon. A többi okoskodásra nem vagyok kíváncsi, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest