- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
gerlaip
addikt
Figyelj! Nem arról van szó, hogy egy noname kártya nem használja ki egy brand meg igen. Egyszerűen nem produkál annyi adatot, amennyi kihasználni a 8szoros agp-t.
Noname és brand között amúgy sincsen forradalmi különbség ilyen téren. Egy brand jobban húzható, ésmegbízhatóbb, mert drágább alkatrészeket használnak fel, és jobban odafigyelnek a gyártás körülményeire. (jobb esetben) -
zsberta
csendes tag
Letesztelni!?
Itt most nem arról van szó hogy fogok egy 4x agp-s kártyát és lapkát és letesztelem egy 8x agp-t bíró lapkával és 8!x os kártyával.
Az új lapomat például hiába tesztelem bármilyen sebbességmérő progival (3d mark
stb...) Mert egyszerűen nem ismerik a Chip-setemet normálisan kb.fele annyi pontot kapok mint a régi lapkámmal és mégis a teljesítménye azért szemmel láthatóan nőtt a beavatkozás óta.
Azt írják egy páran hogy a 8x-os AGp-t nem használja ki egy 3d-s kártya sem!
És mi van akkor ha csak a Noname kártyákon nem használják ki a 8x-os Agp-t
Mint már említettem low-price kártyám van (Ati9200 nem SE!!!) viszont Gigabyte!
szóval nem egy roszz istállóból! Szóval lehet ,hogy ez a kártya jobban kihasználja a 8x Agp-t mint a többi noname low-price)
A képminőséget meg arra értettem ,hogy például 4X Agp-n nem volt ilyen éles a kép sokkal elmosottab volt bizonyos játékokban amig már olyan texturákat alkalmaznak melyen igénylik a 8x agp adatátviteli sebességet. -
gerlaip
addikt
válasz
Cathfaern #45 üzenetére
Igen. A 8szoros agp-t se tudják kihasználni, de azért jó lenne, ha mondjuk a PCI Express megjelenése után jönnének olyan kártyák, amelyek ki tudják használni azt. Hihetetlen távlatok nyilnánakmeg. A mostani rajzfilmszerű gémek helyett már komolyabbakra is lehetne keret. Igaz ehhez meg kellene írni a megfelelő játékprogramot...
-
zsberta
csendes tag
Hi!
Előtte Asrock K7vt2 266 volt! A kártyám az nem változott (Gigabyte Radeon9200)
Annyiban külömbözk ez a régi alaplapomtól, hogy Fsb266,DDR266, és 4x Agp
renszerbusz!
Amúgy meg hülyeség ,hogy a 8x Agp-s kártyámat 4x módban kéne mérnem és
a kettő közti külömbséget kéne néznem. Mert: ha egyszer a 8x Agp-ről beszélünk akkor már inkább a 8x-ost hasolnítom a 4x-eshez nem?
Amúgy köszi szépen az észrevételelt -
Sidaries
őstag
Nem tudná valaki letesztelni? Kb. negyed óra alatt véget lehetne vetni ennek a vitának. Sajnos nekem csak 4x-es Agp-m van.
-
darerik
csendes tag
Akkor most mi van?
Nem nagyon értettem amit összebeszélgettetek, tehát jobb a 8X, vagy nem jobb?
Én is új alaplapot vettem, de nem ezért, csak mellékesen lett AGP változás -
Még egy dolog nem tiszta szerintem.
Itt nem külön kártyákról hanem különböző sebességű AGP 4X/8X buszról van szó.
Tehát ha ott van az AGP 8X kártyád akkor azt vedd vissza 4X-es sebességre és nézd meg mennyivel lassabb.
Korrektül csak akkor lehet összehasonlítani, ha mindkét konfig ugyanaz. (a vga is)
Te viszont két különböző (AGP4X és AGP8X)kártyáról írtál.
Vagy te tudod hogy a gyártó és az nvidia semmit sem optimalizált a 8X-es kártyán? -
A régi 128Mb-os Gef4Ti4200-ak memóriái 444Mhz-es órajelen mentek. A 64Mb-os verziók használták az 500/512Mhz-es órajelet.
Ehhez képest a 8X verziók jóval magasabb órajelen járnak (550Mhz). kb. Gef4ti4400 telj.
Ha a gef4 órajelei nem tiszták teljesen akkor idézek az Anandtech geforce4 tesztből neked:
''While both cards are clocked at the same 250MHz GPU clock, the 64MB cards use faster 250MHz DDR SDRAM while the 128MB cards are stuck with 222MHz memory. The 11% slower memories hurts performance as it reduces memory bandwidth from 8GB/s to 7.1GB/s, which is noticeable at higher resolutions. This brings up a handful of questions that need to be answered. ''
256Mb-os Radeon 9800 kártyánál, brutál konfiggal, 1600*1200-ban 6*FSAA mellett kevesebb mint 1% volt az eltérés.
Persze én elhiszem hogy nálad alapból 25%-ot gyorsult a 8X AGP-re váltástól a kártya. :) -
zsoltee10
addikt
Persze volt már egy ilyen topik, még hír is...
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=3560[/L]
Van már kereső régóta... :( -
Keitaro
addikt
Ja, láttam készülsz elpasszolni :)
Egyébként nem tudok mit kezdeni vele, mert ha nem használ AGP textúrázást akkor semmi sem indokolja a teljesítménynövekedést. Én most egy 8X AGP-s kártyát használok 4X-es alaplapban, és nincs bennem az az érzet, hogy gyorsabb lenne 8X-en. Főleg, hogy megnéztem és olyan eredményeket hozott amiket elvileg kell neki. -
-
Keitaro
addikt
-
Keitaro
addikt
Á ne bántsatok, most fejeztem be az Alice-t még nem tudok koncentrálni :DDD
-
beeboy
addikt
szerintem gyorsabb!!!!
4x agp gépemet (a7a266+xp1700+ti4200)
lecseréltem 8x-osra
(a7v8x+barton2500@3200+9700radeon)
és tényleg gyorsabb ;]
azonkívűl a gyorsabb agp jótékony hatással volt pölö a super pí tesztre is.
ezt már végképp nem értem..... -
-
Különböző AGP beállítások közötti különbségeket nem szokás különböző kártyákkal tesztelni.
Szerintem a Gef4 ti4200 8X-ek gyárilag jóval magasabb órajelen üzemelnek (550Mhz) mint pl. egy 128Mb-os régi kiadású Gef4Ti4200.
AGP 4X és 8X közötti különbséget úgy érdemes mérni hogy ugyanabban a gépben ugyanazt a 8X VGA-t, 4X-es módban járatod, és nézed a két üzemmód közötti különbséget. -
Vitus
őstag
Legjobban a ti4200 4x és a ti4200 8x kártyák között lehet látni. Olyan 25%-al gyorsabb a 8x agpvel ellátott. Bár itt az újabb széria miatt más különbségek is lehetnek de szerintem, hogy szebb a képe a 8x-nak ez butaság.
-
Ez nem ilyen egyszerű.
Függ attól hogy mennyi memória van a vga kártyán, és attól hogy milyen felbontásban, milyen FSAA stb. beállításokkal játszol.
A 4X/8X AGP sebességek közötti különbségek akkor látszanak, amikor a VGA kártya memóriája a választott felbontás és egyéb beállítások miatt már kevés, és az AGP buszon keresztül a rendszermemóriát kezdi használni a VGA kártya.
A belinkelt teszten jól kátszik hogy az AGP 4X/8X között csak akkor látható számottevő különbség amikor 1600*1200 6*FSAA mellett játszunk, és a VGA memória nem nagyobb mint 128MB. A 256MB-os kártyák esetén még ezeknél a beállításoknál sincs különbség, mert a vga-nak nem kell használnia a rendszermemóriát.
[L]http://www17.tomshardware.com/graphic/20030604/radeon_9800-04.html[/L] -
zsberta
csendes tag
Csak azért nem írtam konkrétumot mert kívácsi voltam ,hogy érdekel -e
valakit a téma!
szóval! A minap le kellett cserélnem a jól bevált kis 4x Agp-t használó alaplapomat
mert nem teccet,hogy nem méri a Cpu venti fordulatszámát!Mindegy
Vettem egy (szerintetetek low-price) SiS748 chippes lapkát ami támogatja a 8x-os
Agp-t!Illetve a videókártyám is (szerintetek ez szintén low-price)Gigabyte Ati9200
támogatja
Az első külömbséget játék-ban vettem észre! Nevezetesen a Freedom Fighters-ben
kb. 50 % kal szebb a kép (kicsit mintha élesebb is lenne) és ez még csak az INTrója meg a Menüje.
Belépvén a játékba (Full grafikán játszom) kb 20%-kal gyorsabb A játék! -
zsberta
csendes tag
Hi! mindenki
Azért dobtam föl ezt a témát mert szerintem azért nem teljesen igaz az hogy:
A 4x-es Agp és a 8x Agp között nincs szinte semmi külömbség!
mivelhogy sokan ezt állítják itt errefelé!
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- E-roller topik
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged