Hirdetés
- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
Aktív témák
-
Még egy dolog nem tiszta szerintem.
Itt nem külön kártyákról hanem különböző sebességű AGP 4X/8X buszról van szó.
Tehát ha ott van az AGP 8X kártyád akkor azt vedd vissza 4X-es sebességre és nézd meg mennyivel lassabb.
Korrektül csak akkor lehet összehasonlítani, ha mindkét konfig ugyanaz. (a vga is)
Te viszont két különböző (AGP4X és AGP8X)kártyáról írtál.
Vagy te tudod hogy a gyártó és az nvidia semmit sem optimalizált a 8X-es kártyán? -
A régi 128Mb-os Gef4Ti4200-ak memóriái 444Mhz-es órajelen mentek. A 64Mb-os verziók használták az 500/512Mhz-es órajelet.
Ehhez képest a 8X verziók jóval magasabb órajelen járnak (550Mhz). kb. Gef4ti4400 telj.
Ha a gef4 órajelei nem tiszták teljesen akkor idézek az Anandtech geforce4 tesztből neked:
''While both cards are clocked at the same 250MHz GPU clock, the 64MB cards use faster 250MHz DDR SDRAM while the 128MB cards are stuck with 222MHz memory. The 11% slower memories hurts performance as it reduces memory bandwidth from 8GB/s to 7.1GB/s, which is noticeable at higher resolutions. This brings up a handful of questions that need to be answered. ''
256Mb-os Radeon 9800 kártyánál, brutál konfiggal, 1600*1200-ban 6*FSAA mellett kevesebb mint 1% volt az eltérés.
Persze én elhiszem hogy nálad alapból 25%-ot gyorsult a 8X AGP-re váltástól a kártya. :) -
Keitaro
addikt
Ja, láttam készülsz elpasszolni :)
Egyébként nem tudok mit kezdeni vele, mert ha nem használ AGP textúrázást akkor semmi sem indokolja a teljesítménynövekedést. Én most egy 8X AGP-s kártyát használok 4X-es alaplapban, és nincs bennem az az érzet, hogy gyorsabb lenne 8X-en. Főleg, hogy megnéztem és olyan eredményeket hozott amiket elvileg kell neki. -
Keitaro
addikt
-
-
Különböző AGP beállítások közötti különbségeket nem szokás különböző kártyákkal tesztelni.
Szerintem a Gef4 ti4200 8X-ek gyárilag jóval magasabb órajelen üzemelnek (550Mhz) mint pl. egy 128Mb-os régi kiadású Gef4Ti4200.
AGP 4X és 8X közötti különbséget úgy érdemes mérni hogy ugyanabban a gépben ugyanazt a 8X VGA-t, 4X-es módban járatod, és nézed a két üzemmód közötti különbséget.
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest