- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
Még egy dolog nem tiszta szerintem.
Itt nem külön kártyákról hanem különböző sebességű AGP 4X/8X buszról van szó.
Tehát ha ott van az AGP 8X kártyád akkor azt vedd vissza 4X-es sebességre és nézd meg mennyivel lassabb.
Korrektül csak akkor lehet összehasonlítani, ha mindkét konfig ugyanaz. (a vga is)
Te viszont két különböző (AGP4X és AGP8X)kártyáról írtál.
Vagy te tudod hogy a gyártó és az nvidia semmit sem optimalizált a 8X-es kártyán? -
A régi 128Mb-os Gef4Ti4200-ak memóriái 444Mhz-es órajelen mentek. A 64Mb-os verziók használták az 500/512Mhz-es órajelet.
Ehhez képest a 8X verziók jóval magasabb órajelen járnak (550Mhz). kb. Gef4ti4400 telj.
Ha a gef4 órajelei nem tiszták teljesen akkor idézek az Anandtech geforce4 tesztből neked:
''While both cards are clocked at the same 250MHz GPU clock, the 64MB cards use faster 250MHz DDR SDRAM while the 128MB cards are stuck with 222MHz memory. The 11% slower memories hurts performance as it reduces memory bandwidth from 8GB/s to 7.1GB/s, which is noticeable at higher resolutions. This brings up a handful of questions that need to be answered. ''
256Mb-os Radeon 9800 kártyánál, brutál konfiggal, 1600*1200-ban 6*FSAA mellett kevesebb mint 1% volt az eltérés.
Persze én elhiszem hogy nálad alapból 25%-ot gyorsult a 8X AGP-re váltástól a kártya. :) -
Keitaro
addikt
Ja, láttam készülsz elpasszolni :)
Egyébként nem tudok mit kezdeni vele, mert ha nem használ AGP textúrázást akkor semmi sem indokolja a teljesítménynövekedést. Én most egy 8X AGP-s kártyát használok 4X-es alaplapban, és nincs bennem az az érzet, hogy gyorsabb lenne 8X-en. Főleg, hogy megnéztem és olyan eredményeket hozott amiket elvileg kell neki. -
Keitaro
addikt
-
-
Különböző AGP beállítások közötti különbségeket nem szokás különböző kártyákkal tesztelni.
Szerintem a Gef4 ti4200 8X-ek gyárilag jóval magasabb órajelen üzemelnek (550Mhz) mint pl. egy 128Mb-os régi kiadású Gef4Ti4200.
AGP 4X és 8X közötti különbséget úgy érdemes mérni hogy ugyanabban a gépben ugyanazt a 8X VGA-t, 4X-es módban járatod, és nézed a két üzemmód közötti különbséget.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest