Aktív témák
-
The Thing
tag
Hát ezért van a PCI Express is, miért ne találjunk ki valamit amiről csak annyit lehet tudni hogy ujjabb mint elődje(AGP),és gyorsabb de hogy arra valójában szüksége van-e a felhasználonak azt pont a felhasználó nem tudja ezért azt fogják venni mert azé a jövő. Az ilyen dolgokat hivják parasztvakitásnak.
A számitógépben nagyon sok olyan dolog van amit gyorsitanak de nem sok szükség van rá,viszont vannak olan szük keresztmetszetek amiknek nagyon kéne
a fejlődés. -
gerlaip
addikt
ha kicsikét figyeltél arra, amit mondtam, akkor kiszűrheted: jobb alkatrészek (ram, nyák) és nagyobb körültekintéssel legyártott vga, megbízhatóság, tuningolhatóság.
Nem f@sz az, aki megvesz egy brand kártyát, de ennek semmi köze a nyolcszoros agp-hez.
Amúgy szerintem fullra hülyeség a nyolcszoros agp-ről vitatkoznunk, hiszen ez van, nem ezerszer jobb, de nem is rosszabb, mint a 4szeres. Igazán még nem használható ki egy átlag kártyánál, de senki sem jár túl rosszul, és túl jól sem...
Egy létrafok a fejlődés létráján :U -
Fején találtad a szöget :DD :D
Viccen kívül: ez főleg marketing. Egyszerűen ha valaki nem jártas a témában, akkor inkább veszi azt, amielyikre nagyobb szám van írva. És mivel az egyik gyártó (legyen ez mondjuk az Nvidia) kiad egy kártyát, amire egy nagy 8X van ráírva, a másik gyártó (legyen ez mondjuk az ATI) is kénytelen kiadni egy ilyen kártyát, mert hiába vannak vele tisztában, hogy semmivel nem lesz jobb a kártya, mint 4X-esen, az emberek a konkurens cég kártyáját veszik meg, mert azon nagyobb a szám.
Az, meg hogy egy noname kártya kevésbé használja ki a 8X-os agpt, mint egy brand, az színtiszta hülyeség. -
zsberta
csendes tag
Ezek szerint te azt véled hogy egy brand és egy nubrand kártya között minimális külömbségek vannak! (ha egyáltalán vannak JOBB ESETBEN!)és én egy fasz vagyokmhogy kiadtam egy márkásabb (alacsonyteljesítményű) kártyára kb 5e
ft-val többet mint a (szerinted hasonló teljesítményű) pl Powermagic-re
DE akkor eggyet nem értek minek adnának ki egy 8x AGP-s kártyát ha szinte
semmi értelme ennek hisz majdnem ugyanannyi a teljesítménye mint a 4x-esnek
Hol ebben a logika?
Ja ,hogy az olyan hülyéket jól átverjék vele mint én? -
gerlaip
addikt
Figyelj! Nem arról van szó, hogy egy noname kártya nem használja ki egy brand meg igen. Egyszerűen nem produkál annyi adatot, amennyi kihasználni a 8szoros agp-t.
Noname és brand között amúgy sincsen forradalmi különbség ilyen téren. Egy brand jobban húzható, ésmegbízhatóbb, mert drágább alkatrészeket használnak fel, és jobban odafigyelnek a gyártás körülményeire. (jobb esetben) -
zsberta
csendes tag
Letesztelni!?
Itt most nem arról van szó hogy fogok egy 4x agp-s kártyát és lapkát és letesztelem egy 8x agp-t bíró lapkával és 8!x os kártyával.
Az új lapomat például hiába tesztelem bármilyen sebbességmérő progival (3d mark
stb...) Mert egyszerűen nem ismerik a Chip-setemet normálisan kb.fele annyi pontot kapok mint a régi lapkámmal és mégis a teljesítménye azért szemmel láthatóan nőtt a beavatkozás óta.
Azt írják egy páran hogy a 8x-os AGp-t nem használja ki egy 3d-s kártya sem!
És mi van akkor ha csak a Noname kártyákon nem használják ki a 8x-os Agp-t
Mint már említettem low-price kártyám van (Ati9200 nem SE!!!) viszont Gigabyte!
szóval nem egy roszz istállóból! Szóval lehet ,hogy ez a kártya jobban kihasználja a 8x Agp-t mint a többi noname low-price)
A képminőséget meg arra értettem ,hogy például 4X Agp-n nem volt ilyen éles a kép sokkal elmosottab volt bizonyos játékokban amig már olyan texturákat alkalmaznak melyen igénylik a 8x agp adatátviteli sebességet. -
gerlaip
addikt
válasz
Cathfaern #45 üzenetére
Igen. A 8szoros agp-t se tudják kihasználni, de azért jó lenne, ha mondjuk a PCI Express megjelenése után jönnének olyan kártyák, amelyek ki tudják használni azt. Hihetetlen távlatok nyilnánakmeg. A mostani rajzfilmszerű gémek helyett már komolyabbakra is lehetne keret. Igaz ehhez meg kellene írni a megfelelő játékprogramot...
-
zsberta
csendes tag
Hi!
Előtte Asrock K7vt2 266 volt! A kártyám az nem változott (Gigabyte Radeon9200)
Annyiban külömbözk ez a régi alaplapomtól, hogy Fsb266,DDR266, és 4x Agp
renszerbusz!
Amúgy meg hülyeség ,hogy a 8x Agp-s kártyámat 4x módban kéne mérnem és
a kettő közti külömbséget kéne néznem. Mert: ha egyszer a 8x Agp-ről beszélünk akkor már inkább a 8x-ost hasolnítom a 4x-eshez nem?
Amúgy köszi szépen az észrevételelt -
Sidaries
őstag
Nem tudná valaki letesztelni? Kb. negyed óra alatt véget lehetne vetni ennek a vitának. Sajnos nekem csak 4x-es Agp-m van.
-
darerik
csendes tag
Akkor most mi van?
Nem nagyon értettem amit összebeszélgettetek, tehát jobb a 8X, vagy nem jobb?
Én is új alaplapot vettem, de nem ezért, csak mellékesen lett AGP változás -
Még egy dolog nem tiszta szerintem.
Itt nem külön kártyákról hanem különböző sebességű AGP 4X/8X buszról van szó.
Tehát ha ott van az AGP 8X kártyád akkor azt vedd vissza 4X-es sebességre és nézd meg mennyivel lassabb.
Korrektül csak akkor lehet összehasonlítani, ha mindkét konfig ugyanaz. (a vga is)
Te viszont két különböző (AGP4X és AGP8X)kártyáról írtál.
Vagy te tudod hogy a gyártó és az nvidia semmit sem optimalizált a 8X-es kártyán? -
A régi 128Mb-os Gef4Ti4200-ak memóriái 444Mhz-es órajelen mentek. A 64Mb-os verziók használták az 500/512Mhz-es órajelet.
Ehhez képest a 8X verziók jóval magasabb órajelen járnak (550Mhz). kb. Gef4ti4400 telj.
Ha a gef4 órajelei nem tiszták teljesen akkor idézek az Anandtech geforce4 tesztből neked:
''While both cards are clocked at the same 250MHz GPU clock, the 64MB cards use faster 250MHz DDR SDRAM while the 128MB cards are stuck with 222MHz memory. The 11% slower memories hurts performance as it reduces memory bandwidth from 8GB/s to 7.1GB/s, which is noticeable at higher resolutions. This brings up a handful of questions that need to be answered. ''
256Mb-os Radeon 9800 kártyánál, brutál konfiggal, 1600*1200-ban 6*FSAA mellett kevesebb mint 1% volt az eltérés.
Persze én elhiszem hogy nálad alapból 25%-ot gyorsult a 8X AGP-re váltástól a kártya. :) -
zsoltee10
addikt
Persze volt már egy ilyen topik, még hír is...
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=3560[/L]
Van már kereső régóta... :( -
Keitaro
addikt
Ja, láttam készülsz elpasszolni :)
Egyébként nem tudok mit kezdeni vele, mert ha nem használ AGP textúrázást akkor semmi sem indokolja a teljesítménynövekedést. Én most egy 8X AGP-s kártyát használok 4X-es alaplapban, és nincs bennem az az érzet, hogy gyorsabb lenne 8X-en. Főleg, hogy megnéztem és olyan eredményeket hozott amiket elvileg kell neki. -
-
Keitaro
addikt
-
Keitaro
addikt
Á ne bántsatok, most fejeztem be az Alice-t még nem tudok koncentrálni :DDD
-
beeboy
addikt
szerintem gyorsabb!!!!
4x agp gépemet (a7a266+xp1700+ti4200)
lecseréltem 8x-osra
(a7v8x+barton2500@3200+9700radeon)
és tényleg gyorsabb ;]
azonkívűl a gyorsabb agp jótékony hatással volt pölö a super pí tesztre is.
ezt már végképp nem értem..... -
-
Különböző AGP beállítások közötti különbségeket nem szokás különböző kártyákkal tesztelni.
Szerintem a Gef4 ti4200 8X-ek gyárilag jóval magasabb órajelen üzemelnek (550Mhz) mint pl. egy 128Mb-os régi kiadású Gef4Ti4200.
AGP 4X és 8X közötti különbséget úgy érdemes mérni hogy ugyanabban a gépben ugyanazt a 8X VGA-t, 4X-es módban járatod, és nézed a két üzemmód közötti különbséget. -
Vitus
őstag
Legjobban a ti4200 4x és a ti4200 8x kártyák között lehet látni. Olyan 25%-al gyorsabb a 8x agpvel ellátott. Bár itt az újabb széria miatt más különbségek is lehetnek de szerintem, hogy szebb a képe a 8x-nak ez butaság.
-
Ez nem ilyen egyszerű.
Függ attól hogy mennyi memória van a vga kártyán, és attól hogy milyen felbontásban, milyen FSAA stb. beállításokkal játszol.
A 4X/8X AGP sebességek közötti különbségek akkor látszanak, amikor a VGA kártya memóriája a választott felbontás és egyéb beállítások miatt már kevés, és az AGP buszon keresztül a rendszermemóriát kezdi használni a VGA kártya.
A belinkelt teszten jól kátszik hogy az AGP 4X/8X között csak akkor látható számottevő különbség amikor 1600*1200 6*FSAA mellett játszunk, és a VGA memória nem nagyobb mint 128MB. A 256MB-os kártyák esetén még ezeknél a beállításoknál sincs különbség, mert a vga-nak nem kell használnia a rendszermemóriát.
[L]http://www17.tomshardware.com/graphic/20030604/radeon_9800-04.html[/L] -
zsberta
csendes tag
Csak azért nem írtam konkrétumot mert kívácsi voltam ,hogy érdekel -e
valakit a téma!
szóval! A minap le kellett cserélnem a jól bevált kis 4x Agp-t használó alaplapomat
mert nem teccet,hogy nem méri a Cpu venti fordulatszámát!Mindegy
Vettem egy (szerintetetek low-price) SiS748 chippes lapkát ami támogatja a 8x-os
Agp-t!Illetve a videókártyám is (szerintetek ez szintén low-price)Gigabyte Ati9200
támogatja
Az első külömbséget játék-ban vettem észre! Nevezetesen a Freedom Fighters-ben
kb. 50 % kal szebb a kép (kicsit mintha élesebb is lenne) és ez még csak az INTrója meg a Menüje.
Belépvén a játékba (Full grafikán játszom) kb 20%-kal gyorsabb A játék! -
zsberta
csendes tag
Hi! mindenki
Azért dobtam föl ezt a témát mert szerintem azért nem teljesen igaz az hogy:
A 4x-es Agp és a 8x Agp között nincs szinte semmi külömbség!
mivelhogy sokan ezt állítják itt errefelé!
Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest