Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Tudom minden tuningos fanatikus, hirtelen azt hittem magával beszélget zebra..
-
válasz
zebra_hun
üzenetére
10c16t, ultra light w7 kevés service-szel, lod, driver binnelés, energy savings off. Daily ssd-k, meg vinyok lekotve, 1 db dedikalt drive, sima 120GB sata öreg ssd is jó, de clean, csak erre. Hang, bt, wifi, másodlagos sata chip, stb biosban off.
Elsőre ennyi tippem van.
-
zebra_hun
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Köszi a részletes beszámolót. A prociba direkt huzalozott foglalat nálam üres, le volt ragasztva, hogy késöbbre fenntartott vagy mi. Még az F6 BIOS-szal teszteltem tavaly amikor megvettem, akkor nem ment, most el is feledkeztem róla. F21-nél jár most a legújabb, lehet már életre keltették, ezt ki kell próbálnom. Tesztre lehet dobok bele egy sata ssd-t, az nvme meghajtókat jó lenne ha nem kéne kiszednem, le lehetne tiltani úgy, hogy benne maradnak. Hűtés miatt még a matricákat is leszedtem, úgy csuktam rá a hűtőajtókat mindkettőre. Néztem már amúgy a magok kikapcsolását, hogy lehet őket tiltani, de a HT az egyszerűen ki vagy be. Már melóból írok, majd reggel megnézem az erre vonatkozó részeket. Nagyon megtetszett ez a Bench dolog, már piszkálja a fantáziám egy jobb alaplap, de ha belegondolok és ezért megtenném, sose lenne vége ;) Bf5 miatt fejlesztettem, és arra tökéletes, gyönyörűen fut is rajta 5GHz-en, ami nálam a legfontosabb, az 1 és 0.1% fps is nagyon rendben van. Ezek az extrém oc-k, amit már az Elite AC nem tud stabilan kiszolgálni. Pl egy CineBench R23 nálam amit stabilan meg tud tenni, az 5350MHz, az 5400 -nál megrogyik. Persze ez egy őrült avx-es terhelés, de ott már olyan feszt generálhat, hogy a cpu nem igazán díjazza.
A hűtést megoldottam úgy, hogy pont alattam van a pince, födém átfúrva, radik le a mélybe ;) Ez a nyári kánikula jól megnyomta, jelenleg is 17C van lent, de majd megy az lejjebb. Gépház viszont teljesen kultúráltan itt van fent, a vrm-et pont nem tudom rendesen hűteni. Memória oc-ból is profitált kicsit, de jobban már nem akarom feszíteni. A 4266-os profilom is 1.5V-on van, 1.31V IO és SA mellett. Nem tudom mi a határ, de pl csináltam egy 4533-as profilt, azt 1.62V-on tudtam nagyjából belőni 1.4V körüli IO-val. Az már sok sztem, nem is lőttem be teljesen, még dobál hibát a testmem.
Ok, köszi az infókat, még jelentkezem majd. Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra.
Szép estét!
-
helkis
veterán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Hogyne szabadna!

A GPUz-ben ezen adatok szerintem csak a kártya képességét mutatják, a physx-nél pedig hogy a gpu vagy a cpu számolja-e éppen, de ha valaki tudja pontosan majd cáfolja/megerősíti..
A biosban le tudod tiltani a magokat illetve magonként a HT-t is, ott tudod állítani, ez sokat hoz a konyhára, mivel a vantage max 16 magot kezel..
Igen, minden ami a pcie sineket eszi az korlátozhatja a vga-ra kiosztható lane-ek számát is, szerintem nincs nagy különbséga 8 és a 16 között, de ha kiveszed az egyik ssd-t, akkor már lehet hogy be tud lépni 16x-os módba. főleg ha a prociba közvetlenül bekötöttet veszed ki, már ha ott van..

A PCIE4.0 csak 11x seriás procival jöhet elő, intel a 10-esen nem engedélyezte ezt a fícsört..
Mostanság az intel nem a jobb pontvadászós proci sajnos..

Régebbi bencheknél jól megfigyelhető, hogy az újabb vga-k tudása nem érvényesül, ezért is adnak ki mindig új benchmarkokat, sokkal inkább a procierő fog dominálni, ezért is lehet pl vantage-ben. hogy a 3080 kb 2080ti szintjén van, hasonló konfigban, de majd ha belövöd a 16 szálat akkor nyilván elhúzol..

-
zebra_hun
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Szia,
ha szabad kérdezni, akkor élnék vele
Nézem a képeket itt mindenkitől, és vannak nem világos dolgok számomra.
Egyik a GPU-Z-ben azok az aktivált/működő dolgok. Ezeket hol kell/lehet kikapcsolni, és van e egyáltalán hozzáadott értéke? (RT, DirectML, PhysX)
Másik amit ki is próbáltam, 10/20 HT-el a proci, gondolom nem is megy rendesen minden szál, HT Off-al, azaz 10/10-ben csináltam. Azt hogy csinálják itt mások is, hogy 10/16 szál?
Harmadik, hogy nálam ugyan van PCI E 4.0 (F21 BIOS Ver), de látszik is, hogy @3.0 (GPU-Z) Gondolom ez ugyanaz lesz, mint a CPU-Z -ben az Mainboard fülnél a "Link Width x16, de a Current az csak x8. 2 db nvme van nekem a sínen, gondolom x8,x4,x4. Az is lehet, hogy valami farkashibát csinálok, ezért informálódok.
Ez csak egy feltételezés, Z490 -el ez a max, ha PCI E 4.0 -át akarok, akkor Z590?
Nem titkolom, nemrég kezdtem foglalkozni tuninggal, eddig ez nem számított nálam. Igazából nem is a versengés, hanem a meglévő rendszeremből szeretném a legjobbat kihozni. Persze igencsak megtetszett ez a Benchelés
CPU Score-ban igencsak így alulteljesítek, pedig ha [ezt] vagy [ezt] megnézzük, azért nem teljesít rosszul.
VGA téren szintén nem igazán értek pár dolgot, az RTX3080 abszolút nem szól nagyot, holott van kimondottan ilyen GPU teszt, ahol igencsak adja magát. Persze a saját kategóriájában csak, ez nem egy Ti, vagy egy brutális AMD kártya.
Superposition 4k optimized: 17100 pont, [link]Persze, ezt nem csak tőled kérdezem, szívesen olvasok akár építő kritikát is bárkitől.
Köszi, üdv., z
-
zebra_hun
veterán
Egyenlőre ez lefuttatva. HT ki és be, nem jelentett szinte semmit. Jó kis teszt, ez inkább arról szól, hogy a CPU mennyire tudja kihajtani a videokártyát. Ha valaki írna pár trükköt azt megköszönném
Ez itt az Default BIOS-szal és VGA-val készült:
Ez itt 5425 MHz 1.46V Vcore,
4266 MHz RAM, 5000 Uncore:
(HT Off,100.5 BLCK)CPU típusa: Intel Core i9-10850K
Alaplap neve: Gigabyte Z490 Aorus Elite AC
RAM Modul neve: G Skill TridentZ RGB F4-3200C14-16GTZR (2*16GBRam)
Opr. neve: Microsoft Windows 10 HomeKöszönöm,
Üdv., z -
csabika0001
senior tag
Sziasztok, amit kiad a 3dmark Vantage mentéskor 3dr filet. Mivel lehet megnyitni vagy újra megnézni a Vantage-ben?
-
jones965
Modder
Szép eredmény, de szerintem ott a vga körül valami bibi volt, ettől több gpu score-nak kellene lennie ezeken az órajeleken.
-
helkis
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
köszi!

érdekes, mert kb pont ugyanannyi a gpu score..

node:
a gt1 az inkább már cpu teszt és az amd-s kártyával jobban ment (sőt a cpu score is jóval több, indokolatlanul), tehát az lesz, amit írtál is, hogy itt valami handshake van mert egy ívásúak a hw-ek
a gt2 pedig az nvidián ment jobban és itt nincs tess opti sem.. szóval mégis a 3090 lesz az erősebb, a többi az csak "varázslat"
szvsz..az nv is ígért valami gyorsítást 30xx-re intelhez, az működik már?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
bug
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
én is szerettem volna rájönni
de gyanítom ahhoz van köze hogy amd cpu amd gpuval ezen esetben most jobban fut
semmi más változás nem volt csak átraktam a 3090-et és egyből gyengült. -
Alister71
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A Q6600-ot megköszönném, bár ezt a gépet csak a telken használom, 9800GT-vel.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Fazsa !
Meg sem kérdezem, megy-e a 4x2. 
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
hja.. ez van, az nagyon jóféle akkor..
az első 5960x-em valóban jobb volt, az 4900 körül ment, de ehhez meg kedvezményesen jutottam hozzá..
-
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
nem akarom szétküldeni, ez nem sponzor cpu..
-
-
helkis
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
találtam itthon még 4db 2900XT-t.. is..
sajna ebből csak 1db jó.. 
pedig nagy álmom, hogy egy ilyen quadCF-et összedobjak, bár most kevés slotom is lenne hozzá295-ből van itthon 2db, azok leglább jók..

ja meg 9800gx2-ből is van 2db, mindegyik felvizezve..most faragom az xp-t a gépre..
-
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igen, ez még a szendvics kártya

Igazából vásárlás után próbáltam beüzemelni, a driver látja, hogy GTX295, a két GPU-t is, de valami nem tuti...
Mondjuk így jártam a 8800Ultrákkal is. 3 is van belőle itthon, abból az egyik kipróbáláskor ment, utána soha többet
A másikon találtam valami sérülést a hátulján, pár kis bizbasz hiányzik róla, de az még megyeget kategória, SLi-ben is mentek.
Meg van az amivel most csináltam a tesztet, elvileg refhűtős Sparkle!!, de rátettem az egyik vacakról az Accelerot.
Szóval ezek a régi kártyák igazi időzített bombák
...és nem mindegyik meg vicc árban. Kb ezért nem akarok GTX690et, meg a két GPU-s ATi kártyákkal sem foglalkozni.
Pedig az 5970 jól ment, és nem is volt annyira meleg. Valaki innen pH-ról vette meg őket.
-
-
Laraxior
titán
Én annyira nem fogok belemerülni, mert ez a 24/7 rendszerem. Tiszta kínlódás egy VGA csere

De van itt egy Q9650 is, majd azzal elbohóckodom
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mint a régi szép időkben 580-al?

De akkor küldj nekem is egy 6600-ot tudó 10900k-t..
-
Januári eredmény, 3/3 helyre elég eddig.
P9280
-
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
szia! épp 2hét szabin vagyok, gondoltam rendet rakok a pincében, nemrég vettem 2 újszerű 88gtx-et ismerőstől, a terv az volt, hogy azokat letesztelem léggel, ez meg is lett, de emlékeztem, hogy van még egy valahol, hátha össze tudok rakni egy 3way sli-t, keresgéltem, és találtam még itthon 4db-ot..
az egyik nem működik, a többi ok, azokból az egyik egy heatkiller x2 8800 blokkal volt szerelve, az van a képen..
utánajártam hogy lehet egy vmodot összedobni rá, sajnos már alig van kép bármilyen fórumban, de azért összejött..ja +ban találtam még egy ugyanilyen blokkot is..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
később lesz!

-
-
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Na ez már combos eredmény.
-
Hétvégi bohóckodások:

Procin nitró, vga-n gyári Strix 3 ventis léghűtő. Max boost 2052MHz volt. -
subaruwrc
félisten
-
-
Kókuszdió
nagyúr
Nem annyira vagyok jártas ,” részeredmények” alatt mit is értesz pontosan?
Alapra rakom bios ban a ramokat ,az OK.Bocsánat ,ide ment a kérdés.
-
bobalazs
nagyúr
5600 xt + i5 8500

-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Talán most hétvégén lesz időm a ramok finomhangolására, csak sajnos az MSI bios-a elég távol áll tőlem, az asus-on szocializálódtam. Jelenleg XMP profilban fut.
-
válasz
jones965
üzenetére
Pörkölj oda a ramoknak egy picit! ez a proci sebesség tud 85.000+ cpu pontban és a Vantage pontszám súlyozása miatt nálad sokat dobna nagyon. 1.100 ponttal erősödne az összpontszámod a ram kimaxolásától, ami szerintem elég sok.
Amúgy nagyon erősek a 2080Ti-k, basszus!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szvsz..
írtam messenger