Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Howkeddlee
üzenetére
az jó
abból alapból ki van kapcsolva a phsyx gyorsítás
lehet hogy kevesebbet kaptál de az legalább a reális pontszám. -
-
subaruwrc
félisten
-
Lui76
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Benéztem ....
Az én cpu score-om 1000-el kevesebb . -
subaruwrc
félisten
válasz
Howkeddlee
üzenetére
phsyxet kapcsold ki, vagy a legegyszerűbb,hogy frissítsd a vantaget az 1.1-es verzióra és futtasd újra az egészet.
Jones
ja, valóban jobb az újabb driver.

-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy gtx680 lightningom,és csináltam egy 3dm vantage tesztet,performance módban futtattam,1280x1024 felbontásban. Az összpontom túl magas lett (46888) mert ahogy más eredményeit elnéztem,ott alacsonyabbak voltak.
A GPU score 41106pont lett,de a CPU score túl magas lett,mert 81ezer felett adott egy 3770K-ra,és ahogy elnéztem ennek kb a felét vagy mégkevesebbet kellene adnia. Vagy tévedek? Mire figyeljek a beállításoknál?
Köszönöm a segítséget! -
subaruwrc
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
h100-zal az 5200mhz eléggé valószínűtlen is. nem lehet egy forró proci ha 5ghz 3dvantage cpu teszten megfogja a h100 1.47v mellett

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Gyereknap van.

-
joshua7
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
11/13 is jöhet. Proci 5GHz körül jobban nézne ki.
H100-zal szerintem menni kéne. -
jones965
Modder
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Bár nem kötelező, de sokkal " beszédesebb" lenne egy vantage képmentés cpu-z és gpu-z társításával.

-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
-
Johni5
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szép kártya lett! "Fika nem kell! " Ezt nem tudom miért írtad ?Nem hinném,hogy valaki itt közülünk ilyet tenne.Nem 16 évesek vagyunk.

-
ForRedGlory
félisten
Nem hivatalos, érdekességképpen teszem be. Fika nem kell, információ jellegű adat.
3dmark Vantage eredmény, GTX 780
Graphics Score: 39903
CPU Score: 36895 -
joshua7
veterán
Érdekes, hogy mekkora szórás van ilyen összeállításnál. 2x 8c/8t nálad ad 56k-t, másnál 65k cpuscore-t. Azért az csak ~10% eltérés.A Vantage nem áll a helyzet magaslatán...
Egyébként visszakapcsoltam az eredményt.Kíváncsiságból nézhetnél 2x 8c/8t 3dmark11 eredményt a meglévő 2x 8c/16t mellé, meg az aktuális 3dmark-ban is mindkét variációt.Csak hogy azok skálázódnak-e.
-
lenox
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Most már csak ezt kell eldönteni, hogy ez esetben mi számít default eredménynek.
Ezen csak akkor kell gondolkozni, ha valaki azt szeretne, hogy az en eredmenyem ne szerepeljen a listan, mert amugy eddig jo volt, de akkor most eloszor 'erdekes' lett, aztan 'egyre erdekesebb', aztan hogy mas is azt merte, akkor most esetleg majd nem fog default eredmenynek szamitani. Hat, erdekes... Pedig amugy abban szerintem semmi meglepo nem kellene legyen, hogy 16 mag gyorsabb tud lenni, mint 6 vagy 8.
-
jones965
Modder
Ezek szerint a vantage 16 szálig tudja kezelni a processzor(oka)t, az fölött már visszaskálázódik.A 16 core HT nélkül nagyobb számítási kapacitású, mint a 8/16 thread. Ez valószínűleg a dual qpi-nak tudható be.
Legalábbis az eredményekből ez tűnik ki. Most már csak ezt kell eldönteni, hogy ez esetben mi számít default eredménynek. -
lenox
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Amit Johni5 linkelt be eredményt előttem, az ténylegesen dual cpu-s xeon eredmény, aminek a cpu pontszáma reális.
Ott is be volt kapcsolva a HT, es 45k lett, nekem ugy csak 44k. Miert is lenne az olyan nagy csoda, ha nem skalazodna 32 threadre a cpu score? Mashol is latom, hogy talalgatjak, hogy HT off-fal esetleg jobb lenne az eredmeny, de meg nem talaltam olyat, aki be is irta volna. Ha jol ertem, akkor azt kisakkoztatok, hogy ki volt kapcsolva a physx, tehat emiatt ujra merni gondolom felesleges.
-
jones965
Modder
válasz
joshua7
üzenetére
Egyre érdekesebb ez az eredmény. Amit Johni5 linkelt be eredményt előttem, az ténylegesen dual cpu-s xeon eredmény, aminek a cpu pontszáma reális.
Az is biztos, hogy lenox nem a gpu-val számoltatta a fizikát- ebben subaruwrc-nek van igaza, mert akkor nem 65 op/s lett volna, hanem 256-260. Erre meg itt a bizonyíték, most futtattam le:Itt valami anomália lehetett, csakúgy mint nálam a legutolsó 3dm2013 eredményemnél.
-
Johni5
őstag
Felrakom az i-re a pontot.3DMark Vantage 1.1.2 verzió és 4.17 s.i [link] Ennél frissebb nem kell.
-
subaruwrc
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
nem néztem végig őket, csak ezt az egyet
2*8 magról / szálról beszélünk ahogy a jelenlegi képet nézem annyit meg még a legrégebbi vantage is terhel, a legfrisebb azt hiszem akár a 64-et is. szerintem reális már csak azért is mert a vga phsyx nem 65ops lenne hanem 100+ de inkább 200 v 300 + egy titannal. -
subaruwrc
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
titan számolta volna az 300+fps lenne
szerintem rendben van, 16 szálat a vantage kihasznál, egy 2011-es cpu 3100mhz-en hozhat közel 30ezer pontot,így ebből kettő a közel 60kval és a rengeteg csatorna ddr3 memóriával szerintem rendben van. igaz a phsyx be van pipálva a gpu-z fülön viszont a 4.15-s systeminfo arra enged következtetni hogy a legfrisebb verziós vantage fut amiben alapértelmezetten disabled a gpu phsyx. -
joshua7
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Hmm, keresgéltem a neten, igaz, nincs sok találat, valóban nagyon magas a pontszám a 2 proci ellenére (azt olvastam, hogy nem nagyon használja a 2. procit a progi, illetve itt még csak 43k volt a cpuscore ). Egyelőre off-ra raktam az eredményt, megkértem a kollégát, hogy mérjen újra.
-
jones965
Modder
Most elemeztem lenox eredményét. A screenshot-ból ugyan nem derül ki, hogy a vantage melyik verziója futott, de cpu-z alapján ( HT off) irreálisan magas a physics pont, ami arra enged következtetni, hogy utóbbit a gpu számolta. A 8 mag nem tud normál körülmények mellett majd 60 ezer pontot hozni.

-
joshua7
veterán
MSI GTS 450 Cyclone: 14667
-
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Tudom még hiányoznak dolgok bocsi most olvasgattam a hsz-eket.
Csak közben rájöttem hiába húzom a procit......ez ide kevés. -
Johni5
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Ez nem 1.2V-os verzió hanem 1.138v-os. 1.2v-on 1240/1350.A fenti eredmény +fesz nélküli.
Közben Update 31832
[link] -
Johni5
őstag
Asus GTX 650 DCT :P17131
-
tom_tol
addikt
XFX 5870 Msi bios, vmod 1,35v
[link]
Hűtés a szokásos "víz" -
Johni5
őstag
Sapphire HD 4870x2 CF P32025
-
lenox
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Hat egyelore csak siman a listara akartam felkerulni, de gondolom ki lehet majd probalni. A max cpu-nal mire gondolsz? A turbot vissza tudom kapcsolni, de ezen kivul ezen a gepen nincs allitasi lehetoseg, szoval peldaul frekit nem lehet allitani. Egy slit akartam meg esetleg valamikor kiprobalni, de egyszer mar probaltam, es siman nem ment, annyira meg nem erdekelt, de van egyebkent 2 titan nalam.
-
Peti1978
csendes tag
Szia Mindenkinek!
Épp VGA vásárlást tervezek. Jól látom, hogy egy 2gb DDR5 memóriával szerelt ATi HD7850 OC kártya olcsóbb,mint egy nvidia GTX660 és teljesítménybe is üti a 660GTX-et? Nektek mi a véleményetek?
1998 óta gépezek és mindig nvidia kártyám volt, de úgy látom, hogy árban kedvezőbb az ATI és többet is teljesít.
üdv.: Péter -
Lui76
őstag
Újjítottam egy másik Phenom II procit(B60BE) , ami fut 4Ghz-en (1,45V), és a 3Dm11 le is fut de a Vantage-al újraindul a gép. 1,475-sem fut le. többet meg nem szeretnék adni neki.
a Vantage érzékenyebb ilyenre mint a többi , esetleg telepítsem újra (vagy az oprendszert is) ?
A W7 kb 3 éves , és sok teszt miatti reboot van már a háta mögött. -
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Grat!

próbáld meg a ramokat finomhangolni, nagyokat tud dobni a cpu-scoorban, pl az írást tartsd cl9-en, a tras-t is 25 körül, esetleg egy szorzóval kisebben a ramsebességgel, elvileg akkor is jobbnak kell lennie..

valamint a memtweekit-el tudsz még menet közben is válzotatni az efficiency-n.. használd ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A mai estém rászántam erre a dologra.