Hirdetés
- Apple asztali gépek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HP EliteBook / ZBook topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ybron
senior tag
-
Ybron
senior tag
#14995 hsz-om ha minden jó akkor kérném a listára

-
Ybron
senior tag
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
jones965
üzenetére
Igen, a valaszt rossz helyre nyomtam.
A masik, hogy nem kerdeztem, vagy lenyegeben nem erdekel ki mire hasznalja a gepet.
En sosem kopkodtem be hirdetesekhez, vagy forumokba hogy aztan ez mire kellhet, mire hasznalhatja az ember.
En csak azt irtam, hogy szerintem a 4. kartyanak "normalis" korulmenyek kozt lenyegeben mar nincs sok ertelme, de mint azt is irtam a teszteknel meg jol johet.
En arra voltam kivancsi, hogy jatek profital-e a 4. kartyabol, amiert "megerheti" osszerakni 4 utas rendszert.
Erre irtam hogy ha jol sejtem, ott mar nem eri meg +100k-t egy 4. kartya.
1 ok. 2 ok.. 3. mar kerdeses, 4 meg szerintem felesleges (reszemrol legalabbis).
Azert is kerdeztem, hogy 3-6x eye meg tud belole kihozni valamit, vagy nincs sok jelentosege.
Szerintem kicsit felre ertetted, mire gondoltam az elozo uzenetemben.Tehat engem nem erdekelne az sem, ha 184vga-t fuznel ossze.

En nem turkalok senki zsebeben, nem erdekel miert / mire vette. Nezegetem sokszor a teszteket, mit "erdemes" venni. En is vettem mar sok olyat, amit sose hasznaltam ki, vagy sosem volt ra szuksegem.
De ilyen dolog ez.

-
jones965
Modder
válasz
fRooStzzZ
üzenetére
Bár nem nekem válaszoltál, de tartalomban-mondani valóban igen. Ezeknél a benchmarkoknál nem azt nézzük, mi éri meg és mi nem, hanem a minél magasabb végpontszám elérése.
Azt meg hogy elsődlegesen mire használom ezeket a kártyákat, abszolút csak rám és az engem közelebbről ismerőkre tartozik.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Johni5
üzenetére
Lenyegeben ahogy nehez, nincs sok jelentosege mar a 4. kartyanak.
Marmint ha az ember jatekban gondolkodik. Vagy en latom rosszul?
Jo.. a tesztekre megint mas., igaz ott is 10-20 fps-rol beszelunk mar +100k-ert.1 kartya ok. 2, ok.. 3.nal mar gondolkodik az ember.. 4. szerintem meg sem fordul "normalis" ember fejeben.
Vagy pls egy 3-6x-os eye-nel van azert jelentosege meg a 4. kartyanak?
Mellesleg szep, grat hozza -
jones965
Modder
Köszi srácok!

Ez a cpu golden sample. Na ha ezen érték közelébe sikerülne stabillá tenni, lehetne menni WR eredményekre is. -
jones965
Modder
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ebben a formában viszont értékelhetetlen az eredményed. Egyedül a gpu score ami mérvadó a cpu frekvenciához mérten, a többi így érdektelen.
-
helkis
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ok, de ha már vetted a fáradtságot, akkor célszerű lenne egy összehasonlítható eredményt felrakni ha csak a topicba is megy, én jelenleg egy 660ti-vel "játszok", a gpu-pontszám hasonló mint a tiéd, de a physx-GPU-n futtatás miatt, nem lehet összemérni a két konfigot..
szóval két klikkelés és megint 10perc az életedből, hogy mindenkinek jó legyen! köszi!
-
helkis
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
physx-et tedd cpu-ra mert így nem listaképes, vagy frissíts vantage verziót..
+kell még egy cpu-z a memoria füllel nyitva..
-
joshua7
veterán
Legyen egy eredmény is. HD 2900 XT: 6961
-
VGYke
addikt
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
válasz
tom_tol
üzenetére
Köszi, ettől azért valamiért többet reméltem, bár így sem panaszkodom.

subaruwrc: 103bclk-n a coldbug -150°C körül van ennél a procinál. A fesz amit a cpu-z jelez valós. Ma megnézem 125 bclk-val, hátha a szorzó ami hátráltató volt.Tartok tóle, hogy lehet a lap is lekorlátoz, mert eddig ami proci volt benne, 53 szorzónál mind kék halálozott.
-
joshua7
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Ez a Vantage még nem győzött meg.
1 ezressel többnek tűnik.
Megtennéd, hogy úgy futtatod, hogy megy közben egy Hwinfo/Aida/Cpu-z log, ami mutatja a frekit? Tényleg érdekelne. -
Johni5
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
akoska07 a Biostar mestere.Kérdezd tőle.
-
joshua7
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
jones965
üzenetére
Nem, akkora jelentőséget nem képvisel számomra a dolog - ha legalább 990-1000 MHz elérhető lenne a gpu-nak, akkor talán, de így nem. Lefuttatom a többi 3dmark-ot is, ha már új kártya, csak valamiért a Vantage marad nekem mindig a kedvenc, a rövid életú DirectX10 fénykor miatt talán, ezért kezdtem ezzel.
-
jones965
Modder
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
A win 8 egyébként sem alkalmas vantage teszt futtatására. Az eddigi tesztjeim során kb 10-12%-al hoz kevesebb pontot, mint win7 alatt.
Bár feltételezem emiatt nem akarsz másik oprendszert telepíteni. -
Taifa Díaz
őstag
És akkor a tuningolt eredmény, elég szerény sajna...Antituning darab szegénykém (a HD6970-esem). Semmilyen feszemelés nem hoz eredményt, 940 Mhz-es gpu órajelen már nem futtat le semmilyen tesztet. Érdekes módon, 920 MHz-en éri el a csúcsteljesítményét, ettől feljebb emelni nem érdemes, mert nem hoz semmi pluszt, még 935 Mhz-en se. A memória viszont sokkal többet is tudna, de sose láttam értelmét AMD kártyáknál a Catalyst adta maximum értéken túlhajtani. Vagy tévedek...?
A processzort Mugen 3, a vga-t stock cooler hűti - utóbbiban az a hihetetlen számomra, hogy jól is hűt, ugyanakkor csendes is marad, igazi egyensúlyt találtak a mérnökök

-
joshua7
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Turbo off?
-
Johni5
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
-
Johni5
őstag
-
F e Z o
veterán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
A két teszt CPU pontszáma között van 3000 pont különbség...Legközelebb kapcsold ki a vga physics-ét, a proci speedstep-et, a c1e-t, s teszt előtt indítst el egy cpu-z-t és egy gpu-z-t a magad védelme érdekében.
-
Johni5
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Az első esetben tutira nem 4500-on ment a proci,hanem csak 4 körül.Kevés a cpu pontszám.
-
Johni5
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Azért azt lehet tudni,hogy mennyin ment a proci és a vga?
-
helkis
veterán
válasz
Szinyák
üzenetére
az alaplapon a memóriavezélő nem fog tönkremenni, mivel az a prociban van, ahhoz hogy az tönkremenjen sokkal több fesz, ill sokkal magasabb hőfok kellene.. 90+ tartósan.. nálam 1.25v szokott lenni a VTT és 1.65v ramok fesze, sosem volt még gondom vele!
most hogy ilyen jól megy, kellene kezdeni csökkenteni az időzítéseket..
bár ettől elég hamar be tud halni a win, szóval csak óvatosan, egy 10-11-10-30-at CR1-et megpróbálhatnál.. 
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Helkis: Köszönöm a segítséget és a tanácsot
sikerült be lőni faxául
így most már megy stabilan 2133Mhz-en a gyári órajelén DRAM Volage : 1.612v VTT Voltage: 1.122v... Ez a Fesz emelés a ramoknak illetve a VTT-nek nem túl sok nem árt neki ?? Nem akarom ,hogy ramot vagy az alaplapon a memória vezérlő tönkre menjen
, nem szeretnék új deszkát vagy ramokat venni ...Nyomtam is egy Vantage tesztet így ezekkel a beállításokkal nem sokkal lett jobb ,de akkor ez a végleges eredményem ... Kérem ezt töltsétek fel a listára...
THX...
Válaszokat előre is kösz...
Üdv,
Szinyák -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Szinyák
üzenetére
admi kéne egy kis feszt a VCCIO/VTT-nek, pl 1.15-1.25v! ramfesz mehet így 1.65v-ra..
próbáld eltolni 10-11-10-30-re a beállítást, magyarul az írást vedd csak lassabbra..pontosan milyenek a ramjaid?
bár ahogy nézem geil evo corsa ramjaid vannak, (nálam is voltak 2400-es példányok, aminek a VTT-igénye 1.4v volt!
) -
Szinyák
őstag
Tudom így 1600mhz megy most a 2133 -as Ramok
sajnos így stabil ..... -
-
joshua7
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ok.
11-et is csinálhatnál a topikba, érdekelne a Physics score.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Motoros topic
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HP EliteBook / ZBook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalos klub
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gpu fesz 1.35V mert 740-en kifeküdt.Nem egy jó darab.Majd a köv talán jobban szalad.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nem szeretnék új deszkát vagy ramokat venni ...