- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
ody42
senior tag
válasz
CounterBoci #80 üzenetére
oké, csaj legyen, mondjuk vmi olyan mint amilyen az új ATI demóban van, elvégre az lesz a mérce az elkövetkezendő évek játékaiban
-
ody42
senior tag
válasz
CounterBoci #69 üzenetére
erről beszéltem, leveldesignhoz nem kell művésznek lenni...
de modellezz le pontosan pl. egy embert csak úgy térlátással, aztán linkeld be ide, és ha tényleg olyan lesz, akkor leborulok előtted... de ez az ''onnantól semmi nehézség'' ez naggyon vicces... -
ody42
senior tag
Nna, nem tudom te kit ismersz, aki hozzáértő, de én még nem láttam senkit Gimpet használni, aki komolyan foglalkozik designnal, ennek ellenére legyen igazad, az legalább ingyenes. (amúgy nem hiszem, hogy valaki emiatt használná, mert egy Photoshop ára baromi hamar visszajön)
Viszont már kezdem kapisgálni, hogy mire gondolsz a 3d munkával kapcsolatban.Ami téged érdekel, az az engine-ek, pluginek programozása, ha ilyennel akarsz foglalkozni, akkor ajánlom, hogy feküdj rá a Directx SDK-ra, meg tanuld meg az OpenGL-t is, ha két lábon szeretsz állniHa plugint akarsz programozni, akkor első lépésben a Maxscriptet próbáld ki, ha nem megy el a kedved, akkor pedig a 3dsmax SDK-ját, és ha valami ütős plugint csinálsz, akkor elég hamar meggazdagodhatsz
esetleg konkrétan animátor, leveldesigner melőkhoz nem feltétlenül kell művészi érzék, de mondjuk ha megnézed pl. a Shreket, ott biztos kenték néhányan az anatómiát, biológiát, stb. hogy úgy rezegjen a háj a hasán, ahogy kell.
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
Gimpet felejtsd el...
2d-hez a CorelDraw, Photoshop, Illustrator,Zbrush a te barátaid (esetleg Freehand)
3d-hez Maya,Rhino,3dsmax esetleg Softimage vagy Lightwave, ha szeretsz kísérletezni
na most jól összekevertem a vektorgrafikus meg a pixelgrafikus progikat, de sebaj
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
nem mindenhez kell művészi véna, pl. leveldesignernek elmehetsz, de szerintem a 3d-hez ugyanúgy komolyan kell tudni rajzolni, kreatívnak kell lenni, és pl. egy ilyen oldal tipikusan jó arra, hogy belődd magadat, hogy kábé hol is tartasz a nagyokhoz képest(pl. az isten szerintem Steve Stahlberg, ő csinálta a csajokat az NFSU-ban, de már régóta nagyon ott van a szeren), és van-e jövőd a szakmában. Persze ha nincsenek olyan nagy álmaid, mint pl. egy Blizzard volumenű cégnél dolgozni, hanem jó valami kisebb magyar cég, akkor lehet, hogy nem lesz szükség művészi vénába, de te tudod, hogy mire vagy képes, nem én
-
ody42
senior tag
Ajánlom a cgtalk.com fórumait, főleg a WIP részleget nézegetni. Nekem akkor ment el a kedvem az egésztől, amikor láttam, hogy ott miket művel néhány ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest