- Milyen monitort vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
SunMount3r #1293 üzenetére
Mégis mi ne forduljon elő? Mit akarsz streamelni? Nekem pl. simán streameli a 4K filmeket, igez a TV-m valamiért nem akarja lejátszani, de ez sztem a TV-m hibája nem a NAS-é. A notim pl simán lejátsza hálón keresztül. A TV-m meg csak USB-ről. Ami azért kicsit idegesítő de ez már egy másik téma.
-
krealon
veterán
válasz
SunMount3r #1289 üzenetére
"140Mbit/s akkor gondolom simán menne neki stabilan?"
https://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_41190-41190.html
-
krealon
veterán
válasz
LeviBoy2014 #1285 üzenetére
"Viszont olyan problémám van, hogy hálózaton csatolni és belépni is csak a gyári mappákba tudok, hiába akarok belépni adminként bármelyikbe. Mellékelem a hibaüzenetet."
-
válasz
SunMount3r #1286 üzenetére
Ezt azért nem olyan könnyű kimérni, mivel egy multimédiás anyag streamelési sebességénél jó esetben nem a hardver, hanem az anyag sebessége a meghatározó. Én legalábbis nem szretnék fél óra alatt végigpörgetni egy két órás filmet...
A legnagyobb letöltésem eddig egy 34 GB-os fájl volt, ami pontosan 6 perc alatt jött le a NAS-ról.
MaCS
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Mérte már valaki, hogy a gyakorlatban milyen stabilan maximális sebességgel tud másolni/stream-elni nagyobb file-okat erről a NAS-ról Gigabites hálózaton? Értsd: ami akár órákig tud tartani a sebességben.
Köszi!
-
LeviBoy2014
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nemrég üzemeltem be egy NAS-t. Regisztráltam a mycloud-on, párosítottam a saját eszközömmel, ami sikerült is. Két kérdésem lenne. Hogyan tudom ezek után internetről elérni a NAS tartalmát? Mit és hol kell beállítani hozzá? Illetve mi az elérési útja a weben? Belső hálózaton prímán elérem, akár böngészőből akár intézőből. Az egyik mappát be is tudtam állítani hálózati mappának.
A másik dolog meg az lenne, hogy a NAS-on létrehoztam új felhasználókat a System default group-ba. Mindenki kapott egyéni jelszót. Viszont olyan problémám van, hogy hálózaton csatolni és belépni is csak a gyári mappákba tudok, hiába akarok belépni adminként bármelyikbe. Mellékelem a hibaüzenetet.
A NAS-nak kézzel beírt ip címe, dns kiszolgálója, átjárója van. Mégis egy furcsaságot látok, hogy a Vezérlőpult/Hálózat/UPnP port mapping-on belül a UPnP router fül alatt ezt írja ki, hogy Állapot - UPnP támogatott router megtalálva, az IP-cím 0.0.0.0Köszönöm előre is a segítséget!
-
válasz
windlord #1282 üzenetére
Mármint asztali gépen TotalCommander? Nem igazán látom át, hogy miért lenne ez (akár FTV-vel) megoldás a problémára, mivel ezt éppenséggel a Windows Intéző is tudja, pont az elkerülendő problémával: a hálózaton oda-vissza másolja az állományokat, brutális időigénnyel.
A megoldás a MidnightCommander, amit alternatív repository-ból (pl. FFP, rengeted szó esett itt róla) lehet feltenni a NAS-ra, és mivel ott fut, csak házon belül mozognak a bitek.
MaCS
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #1279 üzenetére
Uhh, sztem én úgy is próbáltam, de valamiért nem ment. Talán vmi olyasmi volt hogy csak a HDD-n belül tudtam másolni/mozgatni, külső merevlemezre nem, mert az ugye oldalt jelent meg, és oda nem engedte a drag&drop-ot? Vagy nem is tudom már.
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez az eszközhöz elérhető valami értelmes fájlkezelő? A gyári fájlkezelője igazából csak egy lister, vagy legalábbis én nem találtam benne pl. olyan opciót hogy a belső merevlemezről átmásoljak tartalmakat egy USB-n csatlakoztatott külső meghajtóra. Ha lenne egy normális fájlkezelője (pl. egy sima MC bőven elég lenne) akkor sztem sokkal gyorsabban lehetne másolni külső eszköz és a NAS között direktbe, mint hálózaton keresztül, ahogy pl. most is használom.
Tud erre valaki vmi megoldást?
-
válasz
Lacielvtárs #1270 üzenetére
A TotalCommanderről nem sok fogalmam van, de próbáld meg a következőket:
1. Böngészőbe beírod a NAS IP-címét -- be kell jönnie a kezelőfelületnek;
2. A sima fájlkezelőbe beírod \\ után a NAS IP-címét -- be kell jönnie a NAS fájlrendszerének. Akkor pedig már tudsz meghajtójelet is rendelni hozzá.MaCS
-
huan
őstag
Sziasztok!
Ez sehogyan sem oldható meg a NAS-al?
Egy linket egy filmről elküldve valakinek, az a böngészőben lejátszódik, mint pl. a youtube, nem letöltődik fájlként.
Ez kivitelezhető valahogy? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1269 üzenetére
Hát, az ip cimes kapcsolatot még nem próbáltam, azt hogy kell totál Commanderem belül?
Bocsánat, de ilyet még soha nem csináltam, eddig mindig minden ott volt a hálózati helyek között...szerk:
érdekes FTP-vel megy csak így meg nem látom a tárhely méretét hogy mennyi van szabadon
de legalább "valami" -
válasz
Lacielvtárs #1268 üzenetére
IP-cím alapján sem tudsz kapcsolódni hozzájuk?
Az SMB 1-et nem ajánlott engedélyezni, és szerencsére szükség sincs rá.
MaCS
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, a tegnapi napon jött valami win10 frissítés, és azóta a hálózati helyeknel eltűnt a két ilyen NASom (zyxel 326) és nem tudok másolni vagy barmit csinálni a nasokkal erről a win10es laptopomrol...
Korábban volt - lehet nem ebben a topikban - egy regedit kép ahol valamit be kellett pipalni az SMB 1-hez hogy lássa a nas-okat.
Hol találom ezt a win10ben?
Remélem érthető amiről gagyaraszokElőre is köszönöm ha tudtok segíteni
Ui, semmi nem volt állítva, a frissítés után tűnt el egy csapasra...
-
-
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
NAS már működik, eddig minden ami kell. viszont az egyik gép nem tud rácsatlakozni itthoni, belső hálóról.
Ha böngészőbe IP-t írok, ott nincs gond, bejön az admin felület, be is tudok lépni.
Hiabkód: 0x80070035, hálózati elérési út nem található.
Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítsát megcsináltuk, az nem odlotta meg. Valakinek volt ilyen gondja/van rá tipp? -
hozelujiz
tag
Sziasztok,
Tudna ajánlani valaki iOS-re jelenleg letölthető, működő Remote App.-ot Transmission-höz?
Köszi.
Üdv.
-
Fürkész
tag
Próbáltam a Fagyi 15-hozzászólásában leírt beállítást a zClound-hoz, de nem csatlakozik, pedig ugyanezzel a bejelentkezési adatokkal a Zyxel drive gond nélkül csatlakozik
http://img1.indafoto.hu/1/1/141691_a7997f2a1b7499b8be02ddf8cab4b7a6/25687021_49ae169814730fe8eaf6b54ff80610bd_m.jpg
-
Fürkész
tag
Sziasztok!
Van a NAS-hoz használható, Zyxel Drive-hoz hasonló program, ami normálisan használható is mobilon? Barátnőm nézne filmet a mobilján tőlem, de ez a program olyan vacak, hogy sok kodeket nem támogat. Avi kiterjesztésűeket el sem indítja, de volt, hogy az mkv is csak hang nélkül fut. Jobb lett volna ha a cég a zClound-hoz hasonlóan megcsinálta volna, hogy magam válasszam meg milyen lejátszóval játszhassam le a filmet.
-
dananaj
csendes tag
Sziasztok, még egy kis segítség kérés. A Google drive client pontosan most mire jó? Mert vagy nekem nem megy de valami nem timmel valami. A drive-on megjelent pár mappa amit feltöltött, de le nem tölt semmit. Nem két irányú szinkron ez?
-
numera007
tag
Üdv! Jelenleg egy 3TB-os Toshiba megy a NAS-ban hiba nélkül. Ha fejleszteni akarom, és beteszek egy másik HDD-t mellé, akkor össze tudja vonni a területeket adatvesztés nélkül?
-
bexinho23
őstag
válasz
hozelujiz #1240 üzenetére
Elméletileg a NAS ilyenkor még - mikor befagy - tölti az anyagot (keresd vissza ha látszólag befejezte, hogy hova töltötted le). Nálam is kezdetekkor volt ilyen probléma. Elindítottam egy torrentet korlátlan letöltési sebességgel (1000mbit van otthon), és egyszerűen nem tudtam elérni se a NAS felületét, se a TRM mobilalkalmazásban a fájlokat (time out miatt). Viszont mióta teljesen belaktam, minden tökéletesen beállítottam, azóta nincs ilyen problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest