Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Beleczkil
tag
Egy kérdés, mivel nem lesz allin - csökken a rizikó -, az azzal használt/telepített telókon kell e valamit csinálni vagy a szokásos zip feltelepítési eljárást kell követni a jövőben?
-
ux1
addikt
válasz
Stirlitz #38591 üzenetére
Egy sima ROM felrakásban tulajdonképpen nincs rizikó, max bootloop. De amikor magát az alacsony szintű (~BIOS) folyamatot piszkálod abban van. Nem hiszem, hogy itt bárki úgy telepíti PC-jét, pláne Laptopját, note és net-bookját, hogy BIOS-sal együtt. Mert kb. ennyi ez a beavatkozás, leegyszerűsítve. Nekem pl. nem volt rossz és hibás az SD-m.
Nem is beszélek arról hogy Kelzsocát már bootloopos, tényleges user-erroros saját f*szság miatt is támadták, fenyegették és piszkálták emlékeim szerint.
-
kelzsoca
félisten
válasz
hjanos1 #38594 üzenetére
Köszi uram, intézem
(#38592) Mr.C
Persze, tedd fel simán, ahhoz sem kell gurunak lenni
(#38591) Stirlitz
A romokat úgy fogom készíteni hogy beférjenek a 128mb alá is, továbbá data/app módszerrel fogom valószínűleg megoldani a további nem rendszer alkalmazások telepítését.
-
Lenry
félisten
Hol állítok karakterkódolást? Egyszer már megtaláltam, de akkor nem piszkáltam, most meg hogy kéne, sehol se találom...
-
hjanos1
senior tag
válasz
kelzsoca #38588 üzenetére
Bár a logout oldaladról eltűntek a csudazip és all in rom linkek, de a topicban szétszórva még elég sok helyen megtalálható:
(#30017) kelzsoca
(#30078) kelzsoca
(#32207) kelzsoca
(#33109) kelzsoca
(#33300) kelzsoca
(#37377) kelzsocaSzerintem szólni kéne egy moderátornak, hogy szedje ki ezeket is.
-
Mr.C
őstag
Lebeszéltetek az ALLIN rom felrakásáról.... pont most kezdtem el letölteni.
Felis hagytam vele.... ink marad a biztonságosabb módszer -
Stirlitz
senior tag
válasz
kelzsoca #38588 üzenetére
Egy allin-t már eltettem, nekem tetszik a megváltozott belső partíció méret, amíg készülnek olyan romok, amik elférnek így a pengén, így is fogom használni. (nem hiszem, hogy egyedül leszek ezzel)
Elismerem, nem rossz szándékból szóltak 3an, hogy veszélyes módszer. De melyik nem az? Mindegyikben van kockázat.
-
Beleczkil
tag
Az nagyon jó, hogy a guruk által kritikusnak tartott eljárások eltűnnek.
Lehet hülyeség, de Én jónak tartanék egy átfogó leírást (pdf vagy valami hasonló), ahol minden egyben le lenne írva - tudom ott az #1 bejegyzés, nekem kicsit szétszórt a sok link ami különböző stílusú írásokat hoz fel - hogy még a teljesen lámák is meg tudják tanulni.
-
bodoraudio
aktív tag
hogyan lehet radiot telepiteni cm 7 re?
-
kelzsoca
félisten
válasz
SteveBeard #38583 üzenetére
Igen, lehetséges hogy a hibás SD kártya miatt történtek a dolgok, de az is lehet hogy alapból hibás volt egy szektor, és 1 ilyen flash is hazavágta a készüléket.
(#38587) xlife11
Biztosan nem lesz sem ALLin rom sem csidi-csoda-csudazip többet
Megkérek mindenkit hogy NE veszekedjetek, vagy öljétek egymást
Attól hogy ezen könnyített megoldások megszűntek, még továbbra is készülni fognak romok, például ma szerintem Paul R12-t ki tudom rakni
A mostantól érkező kezdő pedig semmit nem is fognak érezni ezen dolgok hiányából.
-
xlife11
senior tag
válasz
kelzsoca #38582 üzenetére
Én örülnék ha megmaradna az All-in módszer is,így ha kijön egy új ROM pl. hétköznap (szerdán
) akkor nincs sok időm gép előtt felrakom a zipet a telóra,és még on-the go módon útközben felrakja magát és kész is
nekem tettszik mind2 módszer csak nem szeretek pepecselni
-
Stirlitz
senior tag
Figyelj, ha rosszul és félreértelmezhetően fogalmazol, azért ne én legyek a hülye. Nem szükséges fordítani, előbb fogalmazni kell tanulni.
Update1: A többit töröltem, mielőtt a próféta kiakad.
Update2: Szerintem is a memoriakártya hibája miatt sikerült rosszul ez a történet.
-
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok.
R8_All_in ROM-ot használva találkozott már más is azzal, hogy a Market/My apps lista időnként eltűnik? Pontosabban vagy üres, vagy az látszik, hogy az alkalmazás telepíthető, és nem az, hogy telepítve van. Arra már rájöttem, hogy az Application management-ben egy clear data a Market alkalmazáson segít a dolgon (alap állapotba hozza a market-et, és minden újra rendesen jelenik meg).
A kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka, vagy mit lehetne ez ellen tenni?
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Minden tiszteletem a nagy "öregeké", köszönöm a leírásokat, én használom is az ott található scripteketigyekszem megfogadni a tanácsaitokat. De nagyon átmentetek kioktató stílusba és egy szót nem szóltok arról, hogy mi okozhatta a problémát.
Szerintem jó lenne ezt is megemlíteni, mert adott esetben szükség lehet a "csodazipre" .
Számomra teljesen egyértelmű, hogy a hibás sd kártya okozta az emberünk vesztét, többször le is írta, hogy eltűntek az adatok a kártyáról. Ennek ellenére újra, meg újra megpróbálta. Ilyen bizonytalan működésű sd kártyával nem szabadna a "csodazipes" vagy hasonló típusú műveletet végrehajtani.
Bocs, hogy belevau... -
kelzsoca
félisten
válasz
sto1911 #38576 üzenetére
Rendben, akkor marad minden a régiben.
Lesz a PC-s és lesz az emulátoros telepítés.
Egyébként ne csodálkozz hogy nem használják a scriptet, hiszen még egy dos ablak elindítása is problémát okoz a legtöbb esetben
(#38581) mira72
Ux1 kollega azt olvasta másik forumokban hogy azért elszállt pár telefon ezen módosítások miatt.
-----------------------------------------
Továbbá sokan írnak még mindig privátban nekem, ott kérve segítséget.
Éppen erre való a topic, hogy a felmerülő problémákat meg lehessen beszélni, az információ közös, és nem érek rá naponta 100 emberrel privátban beszélgetni, de még ha segítenék is nekik, akkor másnap megint jönne helyettük másik 100, szóval ennek privát formájában semmi értelme. -
mira72
őstag
válasz
kelzsoca #38577 üzenetére
aham, az lehet. de akkor se kellene particionálástól behalnia..
ez a 1,5. teló ami megadta magát ( ne haragudjon a kedves tulaj, nem zárnám ki az user errort se ! ) mert ha jól tudom ux1 megoldotta...olvassatok egy SGS fórumot, minden 10. user elk*rja a telóját, és viszi vissza garba.. havernak is sikerült, és valami ellenállásos módszert kukáztunk netröl, azzal leheltünk bele újra életet, na de sokna az imei.s fileokat nem mentik le, azok cseszhetik
szal ezzel azt akarom mondani, lehet elég jól állunk elkúrási arányokkal..az az 1-1 darab lehet amúgy is hibás volt, és megadta volna magát mástól is...
pár... de nem hiszem h túl sok
legalább még gariidőn belül cserélik
-
kelzsoca
félisten
válasz
sto1911 #38572 üzenetére
Persze, csökkenteni kell a hiba arányát és az esetleges kockázatot, éppen ezért döntöttem a megszüntetés ellen, 1-2 helyen még fent van a módszer, de majd megkérem az illetékes urakat hogy töröljék az oldalakról.
Megy minden ahogy régen, majd megpróbálom még jobban és érthetőbben megoldani a dolgokat, vagy egy exe telepítős változattal megoldani a recovery telepítést.
Bár valóban egy parancssor megynitás és 3x copy-paste nem egy nagy tudomány, és aki ennyit nem tud megoldani az még a számítógépet is felejtse el.
(#38574) mira72
Az a baj hogy ezek a flash chipek nem biztos hogy megfelelő minőségűek, és számtalan esetben már alapból hibát is tartalmaznak.
(#38578) api29
Persze, nincs is erről szó, viszont nekem roppant érdekes hogy az SD kártyára felmásolt image mappa tartalma flash után eltűnt.
(#38579) Fail3D!
Minden visszaállítható, de előtte recoveryből le kell ellenőrizni hogy nincs -e hibás szektor.
-
sto1911
veterán
válasz
mira72 #38574 üzenetére
Ha a vinyonal elbaxod a particionalast, akkor helyre lehet hozni otthoni modszerekkel. Ezt meg nem, vagy nem trivialis
Ennyi sztem a lenyeg.
(#38577) kelzsoca: megmondom miert hagyd el az exe-sitest es a hasonlo konnyiteseket: rengeteg ember abszolut onallotlannak mutatkozik, nem keres, nem olvas utana, beir ide, mi meg szajaba adjuk a megoldast. Volt mar errol tobbszor is szo itt is. Aki okostelefonon ROM-ot akar cserelni, az vegye mar a faradtsagot, es olvasson utana az amugyis szajbaragos leirasokban, vagy frissitse fel vagy szerezze meg az alapveto IT tudasat. Sajnos-nem sajnos ez az elethez szukseges. (lattam mar CV-ben IT tudashoz irva olyat, hogy internetbongeszes... pfff
) Szoval aki nem tudja a parancssort elinditani, akkor elobb olvasson utana, aztan kerdezzen. Nagyobb lesz a sikerelmeny is.
Latom kozben egyetertettunk
(aki ennyit nem tud megoldani az még a számítógépet is felejtse el.
)
-
TRob1
veterán
válasz
kelzsoca #38569 üzenetére
+1 (Támogatom, mindenki jobban jár 'hosszú' távon, és szvsz semmivel sem nehezebb a normál módszer, ha már valaki okostelefont akar nyomkodni. Akinek az bonyolut, annak meg a teló se való.
)
(#38574) mira72: "azt is akárhányszor szabad" - Na én ebben se vagyok olyan biztos (de az okosabbak majd úgyis kijavítanak ha tévedek). Én pl. megveszem a vinyót, partícionálom, és annyi, onnantól kezdve én még sose csináltam többször (kivéve 1 alkalom, kb. a 15 aktív pc-s életemből), és még csak formattálni se nagyon szoktam feleslegesen, nem is ment még tönkre soha vinyóm (kopp-kopp), pedig aztán azokból is szép számmal válnak téglák.
-
mira72
őstag
válasz
kelzsoca #38571 üzenetére
ha jól veszem ki itt a particionálós dolgok ellen szólnak páran.
miben más egy ilyen mint egy hdd particionálása, azt is akárhányszor szabad..
attól hogy ez egy chip? akkor nem olyan mint egy pici ssd? azt se tudom hogy nem szabad kismilliószor particionálni.
lehetett a történet user error is, ki tudja mit tett szegény telóval? -
havast
aktív tag
en meg ugy gondolom, hogy elso cserere tokeletes volt az all in modszer.
-
sto1911
veterán
Akkor kopkodjenek engem is, mert egy velemenyen vagyunk, es isemerem a mondast, miszerint biztost bizonytalanra ne cserelj
@(#38571) kelzsoca: nem az a lenyeg, hogy hany telo lett tegla, hanem az, hogy a recoverys modszerrel meg nem tortent ilyen (legjobb tudomasom szerint), a csodazip*-el meg mar igen. Nyilvan lehet a telo vagy a user hibaja, de torekedni kell arra, hogy minel biztosabb legyen a siker.
"A hozzászólásoktól függetlenül döntöttem így": vilagos, en sem ugy gondoltam, hogy 2-3 ember miatt kerult le (habar mint latszik, nekem sosem volt kedvencem egyik csoda sem
)
A figyelmeztetesek meg latod, mennyit hasznalnak... (pl. miert nem jon be a recovery, ha egyszer nyomom a hang fel gombot? Aze', mer' a lefelet kell nyomni... Az ilyeneknek mindegy...
)
Es ahogy mar parszor (nem biztos, hogy eleg cizellaltan) kifejtettem, aki nincs tisztaban a parancssorral, az ne kezdjen bele ilyen dolgokba.
-
kelzsoca
félisten
X ezer telefonból most elszállt 1db (igen ux1-é is is a forumban, de ő nem 1x hajtotta végre a műveletet) ami lehet hogy egy sima csodazip felrakás alatt is elment volna, viszont ami számomra nagyon érdekes, hogy az image mappa hogyan lett üres a telepítés után....
Továbbá ha lefut sucess-el a telepítés akkor miért nem jön be semmi.
(#38572) sto1911
A hozzászólásoktól függetlenül döntöttem így, nincs hibás vagy akit hibáztatni kell/lehet.
A művelet sosem volt veszélytelen, és szerepelt is hogy csak saját felelősségre, mert akár működésképtelenné is válhat a készülék.Továbbá az sem hiányzik, hogy az ilyen hibák miatt a T még keményítsen a gariztatáson.
-
kelzsoca
félisten
Allin és csudazip csomagok/módszerek eltávolítva!
A romokat mostantól úgy alakítom hogy csak és kimondottan recoveryből lehet feltelepíteni!
-
rezme
tag
egyéb nightly 8 tapasztalatok? Még mindig sok a bug?
Már nagyon felraknám -
thomikaf1
tag
kelzsoca! Mennyire használhatók azok a témák amik a blogodban vannak FLB_R9b alatt? Az ALLIN pakkot raktam fel...
-
ux1
addikt
válasz
Stirlitz #38555 üzenetére
Az lehet hogy te itt csak 2-ről hallottál. Viszont mikor velem megtörtént, akkor bújtam a netet rendesen... Hááát nem 2 a kettő...
A sok lame meg mindíg így fogja a ROM-ot rakni. Aztán csodálkozik, amikor ROM a teló....
Klasszikus módszerrel bricket gyártani szinte lehetetlen.Szvsz semmi szükség a 128M systemre... és nagyobb datára, ha jól megy az app2sd. CM7-et csak nyirbálva tudod a 128M-re pakolni.
-
sto1911
veterán
Reecoverybe bemesz, a mounts and storagenal felmountolod a /systemet, aztan adb push uj_lancher_neve.apk /systam/app
Levalaszt, reboot, orul, legkozelebb figyelmesebb(#38554) api29: "elsőgenerációs partíció modosítás,ami "csak"60Mb-al növeli az int memóriát" - hiaba irtam meg a rizikomentes system ala installalos scripteket, nem hasznalja szvsz rajtam kivul senki, holott kb. uazt csinalja, mint a particionoveles, csak veszelytelenul. Nem baj nyugodtan teglazzak a telot.
Majd beviszik a T-hez, radugjak a kabelt, es latjak, mi a gond, a user meg majd jon ide szitkozodni... Ha ez kell, hat hozok popcornt...
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Most töröltem nagy sietségemben az összes launcher-em.
De így nem indul el a telefon.
Kérdés:
Tudok-e valahogy recovery-ből telepíteni egyet, és ha igen, akkor hogy?(Nem, nem volt biztonsági mentésem. :-) )
-
bodoraudio
aktív tag
cm 7 müködö rádiot tudna calamity linkelni
-
Stirlitz
senior tag
Ha jól számolom, még mindig csak 2db TPT közben elhalt telefonról olvastam itt.... Van benne kockázat, persze, miben nincs?
"uraim egy kicsit gondolkozzunk el rajta,hogy aki nem tudja hogy mi az a CMD vagy parancssor és 3 parancsot nem tud bepötyögni a megfelelő helyre,annak minek az okostelefon????Főleg az Android." Te, ezt, hogy bírtad kitalálni? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Ha legalább azt írtad volna, hogy ne akarjon rom cserét aki a parancsorral nincs tisztában...
Miért is ne csináljon All in zip-et? Mert elég egyszer végrehajtani, és kész? Sosem mondta Kelzsoca, hogy mindig így tegye fel mindenki az új romot.
-
djozsi
senior tag
Akik 2.3-as CM-et használják tapasztalták azt, amit a google ígért, hogy javul az akkumulátoridő vagy ez azért annyira nem látványos újítása a 2.3-nak?
-
MartOOn
addikt
hali! costum romot akartam felrakni all in módszerrel, akkor halt meg a telóm. de tuti én csesztem el valamit, vagy a telómmal nem stimmelt eleve valami mert sok embernek meg 3 perc alatt sikerült. úgyhogy megpróbálok cseréltetni telót.
csak a szééép kijelzőmet sajnálom! több haverom is vett utánam pengét és nekik olyan halványabb volt a kijelzőjük... ehh. na mindegy csak kicseréljék!
-
r0by
addikt
Új CM, Nightly 8.
Aki CM-et használ, próbálta valaki a RunKeepert, hogy megy-e? -
xakta
tag
Bocsesz nem olvastam vissza, természetesen a csodazip fent van, azt hittem valamelyik custom ROM-tól halt meg a telód! Késő van na (vagy korán?). Az éjszakázás negatív irányba befolyásolja a bioritmusomat.
-
MartOOn
addikt
csak engem zavar hogy nem reagál semmire a teló? mit vátoztat az ha mégegyszer rárakom a zipet az sdre?
hálózati töltőn van de még a led sem világít...
de csinálom...
-
Ronam
addikt
hogy egyezik e a mérete azzal ami a zip-ben van.
#38521:vmi tré lehet azzal az sd-vel.töltsd le újra a zip-et,aztán tömöritsd sd-re,és utána próbáld indítani.telót addig hagyd a töltön,és ne usbről tölts
-
Ronam
addikt
válasz
MartOOn #38513 üzenetére
ahogy nohab is írta,rakd a töltőre,töltsd le újra a zip-et,másold fel rendesen az sd-re,csekkold a méretét.sd-t a telóba,akksi ki-be,aztán próbáld a hangerő +-t.szerintem te lennél itt az első,akinek az első tpt-től tégla lett a telójából,bár nem hinném hogy az lett
#38519:megnézted az sd-t?rendesen rajta van az image mappa?
-
Nohab61
aktív tag
válasz
MartOOn #38512 üzenetére
Tedd fel töltőre és hagyd rajta egy darabig! Valószínű utána be tudod kapcsolni. Ekkor már telepítheted is újra persze rendesen töltsd fel.
(legrosszabb eset: Nem fogod tudni bekapcsolni, vissza a t-be és cserélteted mer ezzel ők se tudnak majd mit csinálni) de szerintem csak lemerült.
(#38515) MartOOn: Hagyd rajta de nézd meg azért hogy az akksi jól áll-e.
-
MartOOn
addikt
basszus hogy csába tünik el az sd/image mappából a cucc???????
3x ra másolm bele! kártyaolvasóval... berakom telóba astroval megnézem, benne vannak cuccok...
telefon kikapcs
hangerö fel + menuvel bekapcs = zöld robot
akksi kivesz
sd kivesz kártyaolvasóba be... = image mappa ÜRES!!!!
wttafasz van?
na megvan a zöldduma... végzett... sötétség...
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Okos Otthon kezdőknek
- Autós topik
- Milyen program, ami...?
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest