Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
tpeti78 #39997 üzenetére
Itt javasolták már a MyBackup-ot is, azzal elvileg lehet a beállításokat is menteni. (külön a rendszerét, vagy kölün az appokat)
(#39996) szezso155 : Ha nem is a legfontosabb, csak simán fontos, akkor is rakd vissza azt
(Engem egyébként nem zavar, ha te ezzel villogsz, vagy itt közlöd, csak poénkodtam
)
szerk: 40k!!! hsz.
-
latis666
aktív tag
Munkatársam telojára szeretnék romot tenni szüz 2.1-es blade-je van. Gondoltam felrakom rá a csudazipet ahogy a másik haverom telefonjával tettem de nem találom Kelzsóca blogjában. Gondoltam akkor az első Hsz-ben de ott is rossz a link gondolom ugyanazon okból.
Megtaláltam asszem de mindenetre az első hsz linkje rossz.
-
tpeti78
senior tag
válasz
alexdp7 #39993 üzenetére
Titaniumot nem használok,de Appmonsterel lementhető egyenként,és úgy is hogy az összeset menti.Ilyenkor létrehoz az SD-n egy mappát,amiben utána az összes .apk-t megtalálod,és vissza tudod rakni.Sajnos a beállításokat,ilyesmit nem menti,csak magát az appot,így mindent be kell újra lőnöd a felrakás után.
-
kelzsoca
félisten
válasz
szezso155 #39986 üzenetére
A 426 a reális, esetleg a heap-size emelésével és a cpu tuningolásával további pontok hozhatóak ki, de nem sok értelmét látom.
(#39988) xakta
Szerintem ilyen régi romot itt nem sokan használnak
(#39992) szezso155
Azt sem tudom melyik allin-re gondolsz, de nem gond, mert ha tudnám sem emlékszem már
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
anglergab #39982 üzenetére
Csak a végére válaszolok, mert hjanos1 kolléga megelőzött
Igen, alá kell írni minden esetben, de Edify scriptet az én jelenlegi tudásom szerint nem tudsz módosítani. Ha nem bánod kihagynám a részleteket. Bár ha érdekel leírom, csak senkit nem akarok vele untatni, amúgy is sok az olvasnivaló itt
-
kelzsoca
félisten
válasz
alexdp7 #39977 üzenetére
A recovery-s backup inkább az egész rendszer elmentésére jó a Titanium és társai pedig részletes mentés és visszaállításra való.
(#39968) Lasy
Magáról a scriptről volt szó szerintem.
................
Nem nagyon érkeznek problémás forumozók mióta kiraktam a romot, nem érnek rá írni, vagy nem nagyon találnak hibát? -
anglergab
addikt
válasz
Keeperv85 #39974 üzenetére
Így van, Edify telepítős kellene. Érdemes lenne minden zip esetén átállni az Edify scriptnyelvre, mert a jövőben már kizárólag az lesz csak támogatott.
Igaz, kézzel is át lehet írni. update-script, updater-script -- az egyik az Edify-os, a másik a régi nyelvű scriptek neve.
Egyébként, ha kicserélek egy scriptet a zip-ben, akkor újra alá kell írni? Vagy lehet úgy belerakni/kitörölni zipből fájlokat, hogy ne kelljen aláírni?
(#39976) hjanos1
Köszi!(#39977) alexdp7
A CW Backup és Restore az egész rendszerre, annak (szinte) mindegyik partíciójára (boot (kernel), system (rom), data (app-jaid, beállításaid), cache (átmeneti adatok, beállítások)) vonatkozik.
Olyan egy full backup, mint egy pillanatkép a rendszerről, beleértve a romot, kernelt, minden egyéni beállítást is. -
volvoguy
addikt
Üdv. A Blade (2.1) alapból tudja a megfelelő beállításokat az MMS küldéshez, netán első login-kor levadászta a beállításokat a Tmobil-tól? Tehát nekem nem kell semmit sem csinálnom, csak megírni az MMS-t és mehet is?
A bnőmnek akartam küldeni (iPhone 3GS Telenor) és azt írja ki hogy "Függőben"...
Ez mit jelent? Az ő készülékén nincs valami beállítva? Már vagy 5-6 órája elküldtem...
-
-
xakta
tag
Sziasztok ! Valakinek előfordult már hogy kikapcsolt állapotban rezgett a telefonja ?
Vagy 2x nekem csinálta. Csak a bekapcsoló gomb megnyomására hagyta abba.A jó öreg JJ Rls 6 ketyeg a telefonomon. -
Lasy
veterán
válasz
Lucifer6280 #39970 üzenetére
NSF shift a memkarira megy, csak a 4 mega apk fájl van a telefonon...
-
válasz
Lucifer6280 #39970 üzenetére
nekem 38 mb a shift neked mivel tud tobbet a 120 mb?
amugy az uj rom nekem nagyon lassunak tunt, ujra inditas utan leglaabb mar jol ment, de jatekszempontjabol kicsit megritkitva ux1 10b romja gyorsabb volt, megnezem ezt is meg jobban megkopasztva 1-2 alkalmazastol milyen lesz.
(#39973) Lasy
nekem az apk 38 mb es ennyi nem tolt le hozza semmit a 120 mega mitol mas?
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
Keeperv85 #39967 üzenetére
Az a probléma hogy nem is engedi feltenni. Most a FLB-R9 van fent amit kelcsoca csinált, találkoztam én is már avval a beállítással, de pl az angry bird-öt alapból a kártyára rakta fel, de minden mást nem, és nem is engedi áthelyezni őket, és mivel kevés a hely már a telefonban ezért nem engedi felrakni a NFS: Shift -et a maga 120Mb-ával
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Lucifer6280 #39964 üzenetére
Alapban nem tudja a 2.1-es rendszer ezt. A 2.2-esek kezelik megbízhatóan csak. Felteszed valamelyiket és az alkalmazás kezelőben lesz egy olyan gomb is már, hogy mozgatás SD kártyára. (Persze az olyan cuccoknál, ami támogatja, hogy onnan futtatható legyen...)
-
anglergab
addikt
válasz
Lucifer6280 #39964 üzenetére
Sok app átmozgatható a belső memóriából az SD-re. Lásd a Settingsben.
Kelzsoca:
a stock 2.2-es Froyo téma letölthető valahonnan a friss rom-odra (olyan zip-re gondolok, ami 3.0.0.6-os CW-ből is telepíthető)?
-
Lucifer6280
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy tudnám megcsinálni, hogy a memória kártyára telepítse fel a dolgokat a droid és ne csak a telefon belső memóriáját használja. Láttam az 1 oldalon 1 leírást amit recovery-ból átformázza az SD-t hogy oda is lehessen telepíteni, de nekem még mindíg nem akarja, lehet hogy én vagyok a szerencsétlen.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Beleczkil #39957 üzenetére
Üdv!
A SetCPU root explorer-el pár pillanat alatt törölhető a system/app mappából.
A bash és text editor pedig csak magától nem működik, pl: az editorhoz kellene az android terminál alkalmazás ami nincs is fent a lite romon, továbbá még ha fent is lenne, akkor is megfelelő parancsok használatával lehetne elérni.
Tehát a SetCPU eltávolítása az amit csinálj meg a többivel ne is foglalkozz.
(#39959) anglergab
Azért Te majd nézz rá a nano-ra
(#39961) Fail3D!
Természetesen tudok róla, a teszt alapját is én adtam
-
anglergab
addikt
válasz
Beleczkil #39957 üzenetére
Kezdő felhasználó nem is igen fogja (tudja) elindítani a nano-t.
A nano-hoz és a bash támogatáshoz terminal emulator app kell.
Röviden: a SetCPU egyszerűen eltávolítható, a terminal emulator meg defaultból fent sincs.
Egyébként nem értem a félelmedet (mivel teljesen alaptalan): aki nem ért ezekhez, az nem tud ilyen eszközökkel semmit sem "elrontani". A nano egy egyszerű, ám okos szövegszerkesztő (~Jegyzettömb Android terminal emulátorra, parancssorban indítható csak el). A bash támogatás (szintén csak a terminal emulatoron belül van) meg nehezen vehető észre -- még a haladó felhasználóknak is (és csak előnyei vannak).(#39960) kelzsoca
Ok, ma 19 óra után tesztelni fogom a nano-t, bash support-ot is! -
Beleczkil
tag
Egy kérdésem lenne Kelzsoca-hoz.
Van arra mód, hogy a SETCPU, a nano text editor és a bash shell eltüntethető legyen a ROM-ból?
Számomra fontos, több okból is:1, nem akarom piszkálni se a CPU-t se mást a rendszerben
2. nem csak az én kezemben van a telefon, nejem lányom is használja és nem tartom biztonságosnak ezen programok elérhetőségét.Válaszodat előre is köszönöm.
-
válasz
cowboy_bebop #39926 üzenetére
hat a legfrisebb rom mar nem aktualis ra, meg azert szerintem inkabb 1 skatrol nenzek mar meg bemutato videot, de vegulis jobb kesobb mint soha
-
V.Stryker
nagyúr
Ugye nem csak én érzem mekkora fikát kapott a Samsung, hogy miért drágább és milyen jól jött ki belőle a ZTE?!
Persze a Galaxy Minitől ennyi pénzért nem lehet elvárni azt, amit egy ZTE-től. Sok összetevője van ennek a történetnek, de maradjunk csak annyiban, hogy a Samsungnál költenek reklámra, ügyfélszolgálatra, szervizelésre, saját felület fejlesztésére, s valószínűleg a koreai mérnök, product manager, marketinges, grafikus, és egyéb szellemi munkát végző arc óradíja nem kicsit magasabb annál, mint amit ugyanezen területeken egy-egy kínai alkalmazott zsebébe tömnek. Úgyhogy a Galaxy Mini olcsó androidos jószág ugyan, de kompromisszumokat is kell kötnie a vásárlónak. Link -
anglergab
addikt
válasz
kelzsoca #39944 üzenetére
Kelzsoca:
ezt írod a rom letöltési lapján:
"- format boot
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext particiód)"A system partíciót nem kell(ene) formázni?
Ezt már régebben meg akartam kérdezni: egyszerűen lemaradt a system formázása, vagy van valami oka, hogy nem szerepel?
Előre is köszi a választ!
Szerk.: ok. A rom telepítése után érdemes valamit wipeolni/formázni (nyilván nem a boot vagy system partíciókra gondolok
)?
-
kelzsoca
félisten
KINT A ROMOK A BLOGOMBAN, HAJRÁ...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
pista59 #39936 üzenetére
Az elképzelés nem rossz, csak -mint írtam is- nálunk időszakos mérés is zajlik. Arról már nem is beszélve, hogy számhordozás is van. Komplikált eset a magyar szolgáltatók tarifarendszerét követni. Sokkal egyszerűbb lenne, ha az adott program le tudná kérdezni vagy követni az, hogy az adott időszakban éppen mennyi arra a számra a tarifa.Ehhez el kell fáradni az illetékes hálózatüzemeltetőhöz, egyeztetni velük hogy fér hozzá külső program ilyen infókhoz... Jó esetben szóba is állnának az emberrel...
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vampire17 #39928 üzenetére
Ha most lenne egy webcamem (nem tud valaki dirvert a régi Genusokhoz? Win7 alatt nem igazán mennek...) Felvenném neked, hogy látom a készenléti képernyőn, ahogy merül %-ról %-ra, pedig ki sem alszik még a képernyő (kb 25 mp alatt 1%!!)
- HSUSB dirver: használja a 2.2-esedét. Tedd fel úgy, hogy azt leveszed előtte valamivel. Nem fog menni.
- WiFi: megy. Csak ne menj "túl" messze. Egyből szétkapcsol. Ez az n8-ban még rendben volt.
- Igenis lassú! Alap 2.3 launcher van fent és azzal is akadozik a menüben a görgetés.
- Market: hát nálam nem telepít. megvolt a wipe is. működik az account. Semmi. elkezd letölteni, aztán mintha semmit sem csináltam volna...Mindezek után én biztos nem használnám folyamatosan, de ti tudjátok...
-
kopuler
tag
válasz
tpeti78 #39917 üzenetére
Call metert elég jól lehet paraméterezni.
Kétféle számolást biztos tud kezelni.
Hozzá lehet adni bizonyos kivételeket a tarifákhoz.
Pl. nekem Otthon Prémiumom van.
A mobilt 52 Ft a vonalast 11 Ft hívom.
Ez ugye két tarifa.
Kivételeket ugy adtam meg, hogy ami +3630 vagy 0630, +3670, 0670, +3620, 0620-al kezdődik azt a vonalasba ne számolja bele, a mobilba meg meg kellene adni 0662, 061, stb stb. ez kicsit sok.
Itt a [lista].Egyszerűbben is meg lehetne oldani. A mobil számokat +36-al kell bevinni a vonalasokat pedig 06-al a telefonkönyvbe. Innentől nagyon leegyszerűsödik a helyzet.
Igaz vannak olyan tarifák melyek nem csak kétféle dolgot különböztetnek meg.
Azt hiszem ezt igen nehéz lenne lekövetni, vagyis felkészíteni egy programot minden eshetőségre.tpeti78!
Kivételnek állítsd be a kedvesed telefonszámát és akkor az elvileg nem számolódik.
-
pista59
őstag
válasz
cowboy_bebop #39926 üzenetére
18 órára írja a legújabb rom-ot. Hallod, kelzsoca?
kelzsoca: De, én adom meg a percdíjat, nem tudom, máshol hány féle van, nálunk több, ezt nem tudom lekövetni. -
kelzsoca
félisten
válasz
pista59 #39929 üzenetére
Hát, a call meterben nem lehet átírni az értékeket?
(#39930) anglergab
Megmondom őszintén annyit néztem telefonon belül hogy feldobtam az android terminált a marketből, és beadtam neki hogy nano, és bejött az ablaka.
(#39932) pista59
Persze, tudok róla
Más erre alkalmas programot nem néztél ami esetleg több profilt tud kezelni?
-
vampire17
addikt
válasz
Keeperv85 #39924 üzenetére
egy oraja van font:
- proxy ugyanolyan mint elozo nightly-ban. Nem kell neki "imatkozni" letakarod, elveszed a kezed, mar vissza is jon a kep.
- ext-et nem hasznalok (ertelmet sem latom, de ebbe ne menjuk bele...)
- HSUSB siman telepult nalam....
- Marketbol 4 alkalmazast raktam fol eddig.
- Wifi megy. (ismert bugot leszamitva, ami ugye 2.2 ben is megvolt)
- Ugyanugy merul mint az elozo nightly.
- Nem lassu, csak a launcher. (mar le is csereltem alap 2.3 launcherre)
Ezt a "nem ertek hozza" dolgot kerlek hagyjuk jo? En ilyet sem neked, sem kelzsocanak nem irtam! Annyit irtam, hogy ugy gondolom, hogy aki tisztaban van a rom hianyossagaival (ami egyertelmuen ki lettek fejtve legalabb ezerszer) nyugadtan rakja fol. De ne irjuk mar azt, hogy veletlenul se rakja fol senki!
-
cowboy_bebop
őstag
Ma 18 órakor ZTE Blade teszt a HOC TV-n, flb-froyo-blade-r8_hun_update kelzsoca rommal.
Gratula!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vampire17 #39918 üzenetére
Leszámítva hogy azok sem javultak, csak rosszabbak lettek, pl a proxinak imádkozni kell, hogy működjön újra... meg az ext partíció használatára szó szerint darabokra esik szét az egész kezelőfelület (eddig legalább FC volt csak..)...
Semmi gond, ugyan... HSUSB driver nincs, Marketből nem lehet letöltést indítani már, a Wifi tökéletesen érzéketlen 5 m után. 20 perce van fent, de nem tud töltővel olyan gyorsan tölteni a teló, ahogy merül. Borzalom lassú. Szeretnél még valamit, vagy ennyi elég?
@Kelzsoca: Tényleg... elfelejtettem hogy nem értek hozzá.
@pista59: Hát csak ennyi erővel fogsz egy számológépet és beszorzod az adott időt... Kb 10 mp-el tart tovább, mint beírni mindig kézzel az adott percdíjakat, az adott számhoz, kiszűrni, hogy saját hálózatba megy a hívás vagy sem, roaming vagy sem... stb... melyik időszak...
-
anglergab
addikt
Felraktam a modacos FLB-R10-et. Egy nap alatt -- végig készenléti állapotban volt -- 95%-ról 30%-ra merült. A rom felrakásakor az akku ~95%-os volt.
Miért merült le ennyire?
Más is tapasztalt már ilyet?Más: a CW recoveryben töltődik a telefon USB-ről?
-
vampire17
addikt
válasz
kelzsoca #39919 üzenetére
Ilyet en nem modtam... de nekem is 2 verzioval ezelotti kernel van az ubuntum alatt (driver gondok miatt) akkor nem is 10.10 es a rendszerem?
Hagyjuk mar ezt a "ne tedd fel!" dumat. Sztm le van irva erthetoen h ezek tesztelesre valo romok. Ha valaki fel akarja rakni, hat had rakja!
Ha valaki stabil redszert akar, az rakjon 2.2-est, de azert mindenkit lebeszelni a teszt verziorol... nehez lenne ugy a fejlesztes, ha senki sem tesztelne...
-
tpeti78
senior tag
válasz
pista59 #39902 üzenetére
Kétféle tarifát be lehet állítani a call meterben is,nem? (Bár adott esetben az is kevés lehet...)
Olyan beállítást viszont egyikben sem találtam,ami bizonyos hívószámra indított kimenő hívást ne számolja bele.A kedvesemmel ingyen beszélek,ha ezt is számolja,hiába az egész....
-
zcsongor
tag
@kelzsoca: a tökéletesített r8-at mennyire ajánlod mindennapi használatra? A mostani gyári 2.1-update1 nem annyira sűvít, ellenben hibába nagyon még nem ütköztem.
-
vampire17
addikt
válasz
kelzsoca #39910 üzenetére
igazsag szerint, attol h regebbi a kernel, meg nem lesz "felver" ahogy te mondod.
Ha en nem frissitem ubuntu alatt a kernelt, attol meg a rendszer frissulhet.
(#39910) kelzsoca: hat figy, o a te honositott nightly 6-od (CM7) akarta felrakni... annal csak jobb a nightly 11 nem?
-
Saccco
nagyúr
Kicsit off...
Fizetett már itt valaki paypalon keresztül kártyával?
Ha igen dobjon rám egy privit plz.
-
vampire17
addikt
válasz
szezso155 #39905 üzenetére
Recoveryből menjetek végig ezeken:
- wipe data/factory reset
- wipe cache partitionadvenced menüpont alatt:
-wipe dalvik cache
mounts and storage menüpont alatt:
- format boot
- format data
- format system
- format cache
-format sd-extRomot pedig innen rakj fol: [link] (a legujabbat. Nightly 11)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Keeperv85 #39898 üzenetére
Igen, ezért mondom hogy egy keverék született, és nem fajtatiszta a cucc
Egyébként az okos banda senkitől nem fogad el segítséget, csak azt használják amit ők csinálnak/fejlesztenek/oldanak meg
A fordítás néhol sanszos hogy 2.2-es, viszont lehetséges hogy egy magyar user talán mégis besegít hátulról nekik (nem én, vagy mi) bár akkor meg nem lennének olyan hibák amilyenek vannak
(#39894) PpenoO
1 óra szándékos csúsztatás a beszólás miatt
(#39911) vampire17
Még mindig fejlesztői fázisban van a CM7 rom, nem hinném hogy nagyon ajánlani kellene
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
pista59 #39902 üzenetére
Ez így leírva rém egyszerű, megoldani viszont messze nem könnyű. Adott ugye egy függvény itt, ami számolja a hívás idejét. Na most ehhez már csak azt kell hozzátenni, hogy az aktuális percdíj mennyi, a kettő szorzata megadja hogy mennyibe fájt az utolsó hívás. ezzel viszont van egy kis gond:
-kellene egy adatbázis hozzáférés az adott szolgáltató díjaihoz, ráadásul folyamatos ellenőrzéssel, mert ugye időszakos díjszabás van
-kezelni kell a teljes hardvert, ami a hívás alatt működik. Tehát figyelnie kell az adott proginak az összes gombot, amit használni lehet ilyenkor (le kell tiltani a háttérbe dobást ugye, mert olyankor nem számolna), a proxit stb...szerk: FONTOS! C7 n11-et NE rakjon fel, aki kezdő!! Igen súlyos hibái vannak még, amiket nem fog jól viselni, aki tényleg használni akarja!
-
szezso155
csendes tag
Lécci segítsetek!!!
Megpróbáltam fölrakni a kelzsoca-féle cyaogemod 2.3-at de a teló az android bootanimációnál megáll és nem jut tovább rajta!Mit tegyek??
-
pista59
őstag
Úgy látom, azért vannak itt szakemberek.
Nem tudna valaki csinálni egy olyan programot, ami a Magyar tarifa sokféleséget figyelembe véve számolná a hívásdíjat? (mint a callmeter, csak azokban nem lehet többféle tarifát beállítani)
Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest