- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
z123456789 #942 üzenetére
Sima fájlmegosztáshoz, fájltároláshoz elég egy WD MyCloud is. NFS-t szerintem az is tud, és Linux alapú annak is a szoftvere (ha jól tudom Debian). Erre írtam, hogy erre a feladatra elég.
Itt a topikban ha visszaolvasol, akkor pont dedikált zenelejátszókról, vagyis annak használt (mini)PC-kről beszéltünk + a hozzá leginkább ajánlott szoftverről.
Ha a WD MyCloud mellé ajánlani kellene valamit, akkor a Málna PC második változata már jó lehet, de nincs még arról infóm, hogy az USB2 bugot megoldották-e már. Ha igen, akkor USB-s DAC-kal simán jó.
Ha a Raspi nem OK, akkor HummingBoard vagy Cubox-i.
Esetleg egy minimál fogyasztású, Atom procis lap is megfelel a célra (használtan), mert ezek is elbírják azt a szoftvert, amit ajánlunk mellé.
Ez a szoftver az MPD (Music Player Daemon), ami egy linuxon futó zenelejátszó(szerver). Több változata van: Voyage Linux (MPD, Cubox), Volumio, Audiophile Linuxon is futtatható, vagy más Linux disztrón is elmegy.
Ehhez az egészhez minden képen szükséges egy aszinkorn USB-s DAC. Ebből is fogsz sokat találni, pénztárca- és ízlés függő, melyiket veszi majd az ismerősöd.
Ha ez az egész túl bonyolult, akkor viszont hálózatos zenelejátszók jöhetnek szóba, mint a már linkelt Denon, bár szerintem túl sok egyéb, felesleges szolgáltatás van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest