Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eddie1978

senior tag

Az alábbi Al keretről néhány gondolat.

Már két hete megvan. Ezalatt voltam vele pár kört országúton.

A tok maga rendben van. Szép, pontos megmunkálás ahogy kell. Többnyire. A villa rögzítéssel van egy kis gondom. Néhány tized millimétert el tud fordulni. Ez tegnap okozott majdnem galibát. Még szerencse, hogy a lejtő elején kezdett kilazulni és ott még meghallottam. Nem biztos hogy megtaláltam volna belőle bármit is ha 67-nél elszáll. Az elfordulás ellen kipróbálok egy kétoldalas ragasztó rögzítést. Nagyon rövid a 1/4"-os menet a kamerában. Éppen hogy egy menet fog csak.
    A másik, amit már a vásárláskor tudtam hogy vignyettál keményen. Emiatt lehet szétszedem és lemaratok a lencsetartó részből. Ez kiküszöbölhető szoftveresen a rectification opció bekapcsolásával. Ez kiveszi a halszem torzítást.

A fentiektől eltekintve van előnye is. A hűtése jobb mint a zárt tokoknak. Párásodás még nem volt. Szerintem nem is lesz nagy valószínűséggel, mivel nyitott.
    Védelem? Tuti nem maradna egyben a kamera egy nagy buktánál mert hátul nyitott. Itt fedelekre, akksira gondolok. Más nem tud leesni/kiesni.

Más téma:
    Én csalódtam egy picit a műanyag rögzítésekben. Mint korábban is írtam a marokcsavarokat lecseréltem M5x20 imbusz nyílású csavarokra, mivel így jóval kompaktabb lesz a konzol. Jobban használható és forgatható.
    A műanyagoknál sokkal-sokkal jobban beváltak nálam az Al rögzítési megoldások. Most itt van egy doboz cucc, de igazából egy Al kormány és egy nyereg konzolt fogok használni. Plusz egy mellkas hevedert.

Új hozzászólás Aktív témák