- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- RAM topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Peterhappy #7898 üzenetére
Akkor valami nem kerek.
Az egy dolog használattól gyűlik a szemét (cache,stb...) ami engem nem érdekel ,mert ez a dolga így nem törölgetem.
A memóriát nem hiszem hogy beleszámolja. Nekem jelenleg 2.3Gb a "szemét" és 3 Gb a foglalt ram. Nem jön ki a matek.
@Croft-21
Miért kell egyébként törölgetni?
Elfogy a ram , vagy a tárhely, lelassul a készülék? Ilyen esetben biztosan nem a törölgetés a hosszútávú megoldás.Pc-n sem törölgetjük a ramot vagy a cache/temp mappákat naponta (legalábbis nekem nem szokásom). Azért vannak a hardverek hogy a szoftverek használják őket. 😀
-
Croft-21
őstag
Vajon mitől jön össze 2 naponta 4-5 GB szemét? Nem győzöm törölgetni, most is kiírja: 5,30 GB felszabadítása, pedig 2 napja töröltem utoljára. Nem csinálok semmi extrát.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Viktor0610 #7894 üzenetére
Örök hálám!!!!!!!!
-
válasz
Anonymus23 #7893 üzenetére
Ez a "csoda" a Mi Videóhoz tartozik.
Az "Értesítési felületen eszköztár" opciót kell hozzá kikapcsolni. -
crok
nagyúr
válasz
Danecay #7890 üzenetére
SMS app válogatja hogy hogy lehet kikapcsolni ha egyáltalán használatban van vagy lehet, Google Messages-ben ez a Chat / Csevegés funkció egyébéknt. És ahogy Viktor0610 is írja valahogy mindig VoLTE mellett (és eddigi tapasztalatom szerint) itthon valahogy csak a Telenor / Yettel esetében, személy szerint elvétve láttam csak Vodafone-os vagy Telekomos esetet de évekkel ezelőttről (bár azt mondják vért izzadnak hogy az RCS szerverük stabilan menjen), és szerintem az az oka amit pl. [itt] tomp is ír még 2020 Szeptemberéből hogy amúgy is lassú volt mindig is a Telenornál VoLTE mellett és az RCS kikapcsolással legalább azt az időt lerövidítheted amúgy az RCS vacakol, VoLTE lekapcsolással meg nem marad más csak a sima, GSM alapú SMS.
-
-
crok
nagyúr
válasz
Danecay #7888 üzenetére
VOLTE meg RCS.. olyat láttam sokat hogy RCS-en próbálkozott, tekert.. aztán vagy sikerült elküldeni RCS-en.. vagy várt-várt aztán elküldte SMS-ben rendesen GSM-en (fallback).. vagy egyszerűen nem küldte el, teleszemetelte a logcat-et oszt' annyi. Ezt valahogy csak Telenor-on láttam eddig.
-
Danecay
addikt
Ha már ilyen nem, vagy nem jól működő szolgáltatás volt a téma. Korábban már kérdeztem itt is, hogy mi okozhatja, hogy nem, vagy elég nehézkesen tudok elküldeni 1-1- SMS-t? Szerencsére nagyon ritkán küldök ezért annyira nem is foglalkoztat, de azért mégiscsak jó lenne ha működne rendesen. Először az alapértelmezett SMS app-ot használtam, de az talán még azt sem jelezte, hogy nem lett elküldve az üzenet. Aztán váltottam a Messages-re, ami legalább jelezte ha nem ment el egy üzenet, és nagy nehezen el-el is küldi az üzeneteket, de percekbe telik, így amíg el nem megy az üzenet, folyton ellenőrzöm , hogy valóban elküldte e, mert nem bízom benne, mert ha mondjuk fontos dologról van szó és mégsem megy el akkor az gáz. Amióta utoljára érdeklődtem ezzel kapcsolatban, az óta számos ROM frissítésen vagyok túl (xiaomi.eu), és a Telenor, pontosabban most már a Yettel a szolgáltatóm.
-
crok
nagyúr
válasz
Dexter68 #7886 üzenetére
Abban, hogy lehet nincs frissítve a ROM-ban - ezért kezdek mindig azzal hogy beállítom minden SIM-hez a szolgáltató által megadott adatokkal az APN-t. Roaming közben olyan APN-t kell használnod amit "ismer" a nem honos hálózat is, így ha az régi (vagy esetleg rosszul beállított, IPv4 vs. IPv6.. etc..) esetleg a roaming közben használt hálózat ha nem ismeri akkor nincs mire csatlakoznod. (A mostani hivatalosan az internet.telekom de régen ugye volt az internet, a
wnw
, etc..) -
crok
nagyúr
válasz
Dexter68 #7882 üzenetére
Első körben azt mondanám add hozzá a Telekom APN-jét kézzel.
Csak a készüléken kapcsoltad be az adatroamingot vagy az előfizetésben is? Nem tudom milyen (esetleg régi típusú?) előfizetés és nincs-e benne valami korlátozás. -
Dexter68
addikt
Sziasztok, Olaszországban vagyok tegnap óta (Bologna, ha ez számít) és a telefonomon nem működik a mobilnet. Előfizetésem ok., adatroaming bekapcsolva. Újraindítás volt.
v 12.5.7.0 (RJZEUXM) Banggoodról vettem másfél éve, Telekom előfizető vagyok. Feleségem Samsung Galaxy S7 edge-je simán vette az akadályt. Van megoldás? -
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Kapunk Android 12-őt vagy esélytelen?
Mit lehet tudni? -
-ZeeZee-
senior tag
Jelentkezem.
Nem telepítettem semmit, vasárnap éjjel magától lefrissült 12.5.7-re. Reggel csak azt vettem észre, hogy kéri a pin kódot. Azóta viszont ismét helyreállt a fogyasztásom, már 2 napja használatban van a teló és jelenleg 69%-on van, visszaállt a 0,6%/h fogyasztásra, ami 12.5.6-on 1.1-1.5%/h volt. Hiába indítottam újra, akkor is ilyen rossz értékeket hozott.
Én egyelőre örülök neki, hogy lefrissült, hátrányt még nem tapasztaltam.
-
colonell
senior tag
válasz
bubumaci74 #7875 üzenetére
Amúgy a kisegítő beállításoknál is van ilyenopció
-
kanyi51
senior tag
válasz
bubumaci74 #7875 üzenetére
ACR Phone (play áruház)
-
bubumaci74
tag
Sziasztok!
Az volna akérdésem, hogy miképpen lehet beállítani azt a funkciót, hogy kimondja a hívó nevét?
Esetleg másik program?Köszi.
-
lac1
csendes tag
válasz
Peterhappy #7873 üzenetére
Köszönöm, erre, pontosabban ilyen megoldásra gondoltam átmenetileg, aztán átmásolom SD kártyára a képeket a biztonság kedvéért, megnézem van-e (van?) ami a CSAK a beállításokat állítja vissza gyárira, ha nem, akkor jön a reset.
-
Peterhappy
őstag
Csak fileatvitel a lenyeg?
Probald total commanderbol, ftp-n keresztul, ezzel az appal.
Hatha. -
-
lac1
csendes tag
...hát... hiába töltöm le, kapcsolom ki a védelmet, valami problémás file lehet, mert nem csomagolja ki a fájlokat.
-
lac1
csendes tag
Sziasztok,
kis segítség kéne. A telefonom nem csatlakozik a win10-hez.
A telcsit semmilyen módon nem baszogattam, a géphez csatlakozva tölt, de ennyi. más kábellel, más gépen sem jó.
Code 43 a hibakód, az eszközkezelőben ha rádugom, sárga figyelmeztető jel van az eszköz ikonjánál.Köszönöm előre is, ha valaki tudna segíteni.
-
-
Wolverine
félisten
válasz
Viktor0610 #7858 üzenetére
Memóriakártya eleve nem volt benne, a SIM-et meg rég kivettem, mert telefonálnom azért kellene valahogy. Gyakorlatilag amikor lemerülés után töltőre dugtam, hogy a szervizbe küldéskor legyen benne némi kraft, azonnal bekapcsolt és folytatta a rebootokat, nem tudtam kikapcsolni sehogy.
-
csodavas
tag
válasz
fireman123 #7822 üzenetére
Szóval akkor nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Ezen a héten már 2 alkalommal is előfordult hogy hosszabb beszélgetés közben egyszer csak újraindul, ráadásul elég hosszú idő mire történik valami...azért ez annyira nem kellemes.
-
-
-
janos1988
addikt
válasz
Viktor0610 #7841 üzenetére
Szürke maradt az ok gomb, pedig felment 27-re is. De a másiknál előszór mért értéket (13-17), aztán a következő próbálkozásokra semmit (-1 maradt).
Lehet bármi köze a kompresszoros tisztításnak ehhez?
-
gabor_01
senior tag
válasz
#46824192 #7836 üzenetére
A mienkkel is ez volt. Alig használtuk az elmúlt 7 hónapban.
Inkább szervizben és fiókban volt.
Két hibája volt: a hangszóró és az újra indulás.
Emagos vásárlás. Első alkalommal simán visszajött, hogy hibátlan.
Második alkalommal szintén visszakapta az Emag a TMX-től, hogy nem hibás, ezután elküldték egy Bukaresti szervizbe. Közel két hónap után visszakaptuk, egyenlőre jó.
Cseréltek bekapcsológomb szalagkábelt is. Ez utóbbi okozhatja az újra indulást.
Sajnos vannak érthetetlen típushibái ennek a telefonnak (egy-egy sorozat). A forgalmazás elején ilyen volt a kamerasziget belső porosodása.
Egy korábbi vásárlásom viszont tökéletes új kora óta. -
-
snooze
veterán
sziasztok!
meg lehet valahol nézni,hogy mikori gyártásu a telefon? -
crok
nagyúr
válasz
Wolverine #7849 üzenetére
Zart bootloader mellett.. ugy nem sok.. kis szerencsevel felkuzdhetsz egy gyari ROM-ot (abban van egy gyari belso tar is) talan a XiaomiToolV2-vel vagy talan a MiFlashPro-val de inkabb szerviz..
-
Wolverine
félisten
válasz
Wolverine #7828 üzenetére
Tegnap este 11 órányi reboot után feladtam, és rányomtam a recovery menüben az adattörlésre. Azóta 2 dolog történt: 1. lemerült az akkumulátor és emiatt kikapcsolt a telefon; 2. miután rádugtam a töltőre, elindult, és az első bekapcsolásnak megfelelő MIUI logónál megállt
Megpróbáltam kikapcsolni, mondván felesleges szórakoznom, de kikapcsolás helyett is csak újraindult és most megint a MIUI logónál áll. Gondolom, a szervizen kívül semmilyen opcióm nem maradt...
-
kanyi51
senior tag
Szép napot mindenkinek!
Egy új téma : eddig tökéletesen működött a mobil netem úgy hogy Digi kártya az egyesen, Vodafon a kettes helyen, a mobil net a Digin. Nem tudom mitől de elszállta a DIGIn a net, viszont 2 másik telefon is azonnal felismerte, és működött. Tehát a kártya jó. Ha átkapcsoltam a Voda net is működik. Egyszer csak gondoltam hátha..... és kicseréltem a 2 kártyát. 1 Voda 2 Digi. Láss csodát mind 2 kettőn tökéletes lett a mobil net. ezek szerint akkor a kártya jó, és a slotok is jok a telon. Most erre valaki, valami okosságot esetleg? -
törölt tag
Bárhogy is annak látod, nem ugyanazt szoktam leírni 12* egymás után. Üdvözölni szoktam a klubban az újdonsült tagokat, akik szintén benyelték ezt a hibát.
Nálam ez az akadás sem volt eddig. Gondoltam majd valaki reagál rá, akinek szintén hasonló hibái vannak ,hogy tapasztalt e ilyet (is).
+Az sem hátrány ha valaki ilyet akar és olvassa akkor elmegy tőle a kedve
Ha már csak pár ember hanyagloja ezt a csodát ,akkor jót tettem a világgal.
Igen tudom ,most akkor másé miért gondolom hogy rossz lesz. Én sem gondoltam ,mégis az, és még a garis szerviz is telibe sz..rja.Meghirdetem, aztán veszek valami csamcsungot,,,hátha.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Danecay #7840 üzenetére
Most mondjam neki, hogy tegye vonat alá?
(#7842) boxoslaca : Mivel az enyém, az igényeimnek kielégítően működik, továbbá van egy Samu A12-es céges és egy Huawei G(X)8, inkább navigáció kiegészítésre mellette, így további porfogóra nincs szükségem.
Én megértem, hogy nagyon zavar, elkeserít, hogy amiért pénzt adtál az nem működik. De már eleget taglaltad, hogy heroltod van tőle. Az ilyen dolgoktól, sőt személyektől meg szokás válni.
Ha valaki már eleget panaszkodott a párjára a haverjának (csak, hogy a metaforát színesítsem), nem a legjobb ötlet felajánlani neki, hogy járjon vele inkább ő... -
-
Danecay
addikt
Csak ilyenkor ugye ott lebeg a kérdés az ember feje felett, hogy ugyan kinek ajánlja jó szívvel, vagy ha úgy tetszik, kire sózza rá, hogy utána ne járjanak a nyakára, ha valóban ilyen problémás a készülék. Nem hiszem, hogy a tulajdonos aurája van ilyen hatással a készülékre csupán
-
janos1988
addikt
válasz
Viktor0610 #7835 üzenetére
Beszélek bele, de csak az érték változik (13-21). Az OK gomb elszürkítve marad.
-
-
törölt tag
Egyre jobb ez a telefon.
Már nem csak újraindul hívás közben, hanem lassan a hívásig sem jutok el.A nyomorultja úgy be tud akadni szám beírás közben ,hogy a gomb animációt még időm is van kifotózni (+ utána egy fél cigi is belefér
)
Aztán néha megkérdezi ,na most mi a pékfa..át csináljunk? Várjunk még vagy bezárjuk a tárcsázót?
Most már komolyan elgondolkodtam ,hogy ifosra kell e átmenni vagy pl egy nokia 3310-re, ha telefonálni is akarok a telefonnal.
-
-
janos1988
addikt
válasz
Viktor0610 #7833 üzenetére
Kicsit eltér a sorszámozásban, nálam "15. a Main mic Test" és "16. Sub mic Test". Rányomtam, ok gomb elszürkítve, a másik error gombot megnyomva visszatért a listához és piros Fail van. Mindkettőnél.
-
-
janos1988
addikt
Megvolt. De továbbra sem jó. Érdekes, mert telefonálni lehet, messenger hívás is jó, csak a kihangosítás néma ezeknél, én hallom a hívottat, de ő engem nem. A mikrofon az jó, mert a zenét felismeri a shazam és diktálni is tudok a telefonnak. Nem értem mi a baja. De lehet egy full reset nem ártana, mert gyakran "beakadozik" a képernyő, ilyen darás akadozó az animáció.
-
Wolverine
félisten
válasz
fireman123 #7829 üzenetére
Eddig nekem is.
#7830: Én manuálisan indítottam el a frissítést, nem automatikus volt.
-
Wolverine
félisten
Majdnem másfél év után csak belefutottam
Feldobta reggel a telefon a 12.5.7-es frissítést. Eddig sosem volt gondom ilyesmivel, ezért simán elindítottam. Ennek 4,5 órája. Azóta többször recovery menüt dobott fel, de sem a Safe Mode, sem a sima Reboot nem akar csinálni semmit. A MI Assistantot még nem próbáltam (lenne értelme?), az adattörlést meg inkább elkerülném...
Gyári ROM volt mindig is a telefonon, semmi más, kártyafüggetlenül vettem az Euronicsban (ha már ott dolgozom). -
-
DaWehun
tag
erre van már esetleg megoldás, mert a mai napig nem jól működik ez a két simmel. -
fireman123
őstag
-
crok
nagyúr
válasz
Nálunk se.. de hajlok mostmár arra, hogy a hardverösszetételében lehet valami különbség a készülékek közt hogy egyikben előfordul, másikban egyáltalán nem.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Asszonynál és nálam sem fordult elő ez a hívás közbeni újraindulás probléma az eddigi 1-1,5 év használat alatt. Nála EEA rom van fent, én meg ide-oda verődöm a custom romok között
-
fireman123
őstag
válasz
elfelejtette #7820 üzenetére
ez nekem is előjön elég gyakran, főleg hosszú beszélgetéskor (nálam csalódás ez a teló, az előző redmi 3 pro-val semmi gondom nem volt, használtam 3-4 évig, ritkán váltok de a note 9 pro nem jött be
...legközelebb lehet, hogy nem xiaomi vonalon keresek )
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #7820 üzenetére
Üdv A klubban
Ezzel a hibával küldtem gari szervízbe, visszaküldték hogy nincs baja.
-
elfelejtette
veterán
Ma reggel volt egy bejövő hívásom, a beszélgetés közben a telefon fogta magát, és újraindult. Az érdekes az, hogy a híváslistában nem jelenik meg a hívás, pedig jó lenne, mert még folytattam volna a beszélgetést, és nem volt még elmentve a hívó fél száma...
-
válasz
Danecay #7817 üzenetére
Hát, én egy saját vagy kölcsön helyett inkább a sajátot választanám. A 10S nem egy nagy durranás a 9 Pro mellett. A 10 Pro már az lenne...ha ebben a kategóriában kellene keresgélnem, akkor Realme GT Masterre váltanék. Kisebb az akku, de mindenben jobb. A gyorstöltő meg valami brutál...
janos 1988: szimplán indítsd újra a telefont. Magától megjavul. Valami bug lehet, nálam is csinálja néha. Nálam engem nem hallanak (hagyományos telefonként minden oké ekkor is).
-
janos1988
addikt
A kihangosítás mitől némulhatott el hívás és messenger hívás közben? De beszélni/diktálni lehet a telefonnak.
-
Danecay
addikt
Szól, bármilyen érv egy Redmi Note 10S-re való váltás mellett?
Csak azért kérdezem mert lenne rá lehetőségem, hogy lecseréljem kvázi ingyen, sőt csak profitálnék belőle, mert nem a csere nem kerülne pénzbe, hanem a 10s lenne ingyen, így pénzé tudnám tenni a Note9 Pro-t. Annyi, hogy a 10s nem a sajátom lenne hanem hosszabb távra kapnám kölcsön.
Ahogy nézem a 10s mellett, leginkább az Amoled kijelző szól, már amennyiben ezt pozitívumként tekintjük. Már csak azért is írom ezt mert vannak akik nem szeretik. A MediaTek Helio G95, viszont inkább visszalépés lenne szerintem, ha jól sejtem már csak a custom ROM-ok nélkülözése miatt is, valamint a nagyobb fogyasztás miatt, és a kamera is bizonyos szempontból. Frissítés szempontjából viszont naprakészebb, frissebb. -
törölt tag
Ezzel a hol van ,hol nincs frissítéssel is csak itt találkozok.
Ez valami bevált xia szokás?Ha egyszer egy telefonon nekem felajánlotta (nem ez a márka),akkor az nem tűnt el estére.
Itt meg legutóbb egy évet vártam , mert munkaidőben bátorkodtam anno elhalasztani egy frissítést -
crok
nagyúr
Neked (ha ez a helyzet nem változott, akkor) EUXM vagyis EEA ROM van fent úgyhogy ha mindenképp csinálni akarsz valamit vele bootloader nyitás nélkül akkor max. azt erőltesd (: Itt megtalálod a ROM history-t is. Most épp a V12.5.7.0 a legfrissebb. Le is töltheted, fel is teheted kézzel ha akarod.
-
HoTaZo
addikt
-
crok
nagyúr
Az egyik a Xiaomi.EU custom ROM, a masik megy a gyari EEA (EUXM) ROM - annyi kozuk van egymashoz hogy vegulis ugyanarra a keszulekre valoak (:
Egy PC-s chkdsk (vagy linux-on fsck) azert vastagon ajanlott mert valami megiscsak volt/van es egy chkdsk mondjuk par perc - fel ora de ha adatot vesztesz vagy beakad a MediaServer egy indexelhetetlen file miatt az meg sok bosszusag alapja lehet.
-
törölt tag
Beállítottam ,hogy híváskor kimondja a telefon a hívó nevét.
A csengőhang és a hang ami beszél,nagyon nincs kontrasztban egymással. Az előbbi ordít , az utóbbit szinte nem hallani. Van erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Viccrovat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hegesztés topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest