- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen asztali médialejátszót?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz Danecay #10065 üzenetére
Gondolom ezzel arra gondolt, hogy egy másik használt mobilra nem cserélné le.
Mondjuk én meg igen."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
shootme2
senior tag
válasz Danecay #10008 üzenetére
A fejlesztői beállítások előhozásához az android verzió, biztonsági csomag, tárhely és társainál kell nyomkodni a miui verzió sort. Ahhoz hogy a frissítésnel a 3 pötty alatt megjelenjen a frissítő csomag kiválasztása sor (ahol tallózhatod a zip-et) azt kell csinálni amit írtam. Ez két külön dolog aminek semmi köze egymáshoz.
-
Feri1977
senior tag
válasz Danecay #10003 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy megnézted! Fejlesztőn vagyok, már megnyomogattama miui és android ikonokon, kiírta fejlesztő megvan, de nincs semmi a 3 pöttynél továbbra sem.
+Lehet, hogy csak az 5G-s redmi note 9 pro-kra jön a 14? Nekem még 4G-s.Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
MODERÁTOR
-
Faby
senior tag
válasz Danecay #9927 üzenetére
Folyamatosan porondon van, nagyon megy az a bizonyos vezérhangya, csak a Note 9 Pro az céges. Egyelőre nem akarnak másikat adni, magamnak meg most nem engedhetem meg, hogy 100+ eFt-ért vegyek telefont, amikor van egy teljesen jól működő, xiaomi.eu rommal jól használható készülékem (a céges IT egyelőre nem tudja a nyitott BL+custom rom párost - remélem így is marad)
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Danecay #9925 üzenetére
A kamerát azt passzolom,
1. Nincs Poco F5–öm, így nem tudom összehasonlítani
2. Nem fotózok telefonnal, arra ott a DSLR (Canon)Pusztán a számokat, adatokat nézve vagy nincs diffi (64MP), vagy az F5 jobb (OIS megléte)
-
Faby
senior tag
válasz Danecay #9923 üzenetére
Talán a microSD kártya hiánya írható fel, mint hátrány (már akinek, 256 GB belső tároló mellett ez eléggé szubjektív), ill üveg (Note 9 Pro) hátlap vs műanyag (Poco F5) ami esetleg felmerülhet.
Minden egyébben egyértelműen jobb az F5.
GSM arena összhasonlításIlletve az Amoled vs IPS téma lehet, de ez is egyénfüggő.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Danecay #9919 üzenetére
Én Poco F5-öt nézegetem, ha cserélnem kellene most, akkor azt választanám.
Ár-értékben most sztem elég jó.Gshopperről gshopperpocof5 kuponnal, német raktárból 339$, azaz kicsit kevesebb, mint 118 ezer forint a 8+256 GB verzió, ingyen szállítással. 12 GB-ost most nem találtam.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #9871 üzenetére
Segít ha a modul fejlesztője és te is karbantartod folyamatosan a dolgokat.. meg a Google (meg az app fejlesztők) se akar túl erősen belemenni a macska-egér harcba..
A Xiaomi.EU most dolgozik egy saját modulon is egyébként..Ha zavar de kell a MIUI dialer meg a hangrögzítés akkor backup -> MiFlash && indonéz (vagy pl. tajvani?) gyári ROM -> bootloader zárás -> restore && újra belakás. Sokan indultak most ezen az úton.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #9861 üzenetére
Igen, második rebuild, oka van, azt is leírtam mi, az történik pontosan veled is amit itt leírtam. Nincs semmi hókuszpókusz. Rebuild van. Az utolsó rebuild ROM nov 19-n jött ki, azt linkeltem, arra is hivatkoztál de a rendszered még az egyel azelőttit láthatta.
Más: drivered rossz, a leírásodból ítélve Windows-t használsz úgyhogy az eszközkezelőben keress hiányosan telepített vagy simán felkiáltójeles eszközt. Vagy a kábel/aljzat adta fel vagy koszos és az egyik data pin nem érintkezik rendesen.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #9399 üzenetére
Mert még mindig csak Mi Pilot utáni kis körös OTA frissítésen van kint, aki nem élt vele mikor feldobta mostmár vagy megvárja hogy kikerüljön publikusra vagy ha szerencséje van és a ZIP-et engedi feltenni akkor be lehet tallózni kézzel..
Egyébként EUXM-re kint van a ROM, itt van a history.
Joyeuse EEA Global V14.0.4.0 SJZEUXM Android 12:
miui_JOYEUSEEEAGlobal_V14.0.4.0.SJZEUXM_c7b18271cb_12.0.zip
https://bigota.d.miui.com/V14.0.4.0.SJZEUXM/miui_JOYEUSEEEAGlobal_V14.0.4.0.SJZEUXM_c7b18271cb_12.0.zip[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #9332 üzenetére
Így van, amit csináltál az -ahogy írták- magának a Fox-nak a jelszavazása, semmi köze ehhez.
Neked azt kellene megadni a decrypt-hez amit megadtál a telefonnak mint screen lock pin vagy minta vagy jelszó.
De valami nálad nem kerek. Az OrangeFox-ban az utolsó tabon van olyan hogy User decrypt - azzal kéri a kódot? Azzal se akar menni? Anno ugye a Xiaomi.EU feltevésekor csináltál format-ot, ugye? Vagy eleve valamikor fastboot ROM-ból ment fel és azóta frissítgeted? Volt fent valaha más ROM, úgy értem bármi ami nem MIUI? Volt olyan hogy ROM-ot úgy tettél fel hogy format data vagy wipe után DE még egy friss reboot előtt flash-eltél Magisk-t vagy bármi mást? A Dungphp féle TWRP-ből az FBEv1-esek közül a TWRP-miatoll-12.x-13-MIUI13-FBEv1-21102022.zip fel tudja oldani az encryption-t? (Gyűjtője itt vagy itt).
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #9330 üzenetére
A belső tár az a /sdcard lesz.
De amúgy nem teljesen értem minek kell a könyvtár mert a Files tab bal felső részén van egy kis lefele nyíl, az a tárhelyválasztó.
A feloldást pedig már a boot után kérnie kellene. A Menu tabon lenne User unlock ha külön fel akarsz oldani felhasználót (pl. második user, second space, etc).
Fotózd le egy másik készülékkel.. amúgy hang le és power gomb.. a /sdcard/Fox/screenshots könyvtárba teszi ha sikeresen mount-olta a belső tárat.
De amúgy magad szivatod ezzel csak mert a recovery log-ot nézd, bug report-ot se tudsz leadni screenshot-al (le se fogják s.*rni). Az meg a Menu tabon a More alatt a Copy Log to SD-vel megoldható (lenne ha feloldotta..) vagy megtalálod a /cache/recovery/ könyvtárban onnan meg oda teszed ahova akarod, USB OTG, MTP-vel PC-re, át a microSD-re, vagy amit akarsz. -
crok
nagyúr
válasz Danecay #9323 üzenetére
"Nem tudom, hogy én emlékszem e jól vagy rosszul, de" - totálisan rosszul emlékszel, pontosabban rosszul csináltad mikor csináltad.. Olyan recovery-t használtál ami nem a ROM-odhoz, pontosabban nem a /data encryption-höz való volt (FBEv1 vs. FBEv2) és ötkilences valséggel feltettél egy magasabb verziós de FBEv2 recovery-t egy FBEv1-es ROM mellé. Ezt a topikban többször is írtam már, a #9320 is két verziót mutat, aláhúzva, kiemelve, changelog-al és build notes-al, még azt is beleírtam hogy MIUI-hoz FBEv1 kell - nem véletlen. Jó verzióval ha volt beállítva PIN, pattern vagy valami akkor arra rákérdez mert nem tudja rendesen mount-olni. Ha rossz verziót tettél fel akkor nem kérdez viszont a /data tartalma random nevű file-ok és könyvtárak katyvaléka lesz vagy simán nem tudja mount-olni (0byte nagyság).
[ Szerkesztve ]
-
ispi
tag
válasz Danecay #9271 üzenetére
Biztos nem lehetetlen vállalkozás, csináltam anno még, mikor volt Cyanogen mod, meg tabletemen is csináltam, de már nagyon nincs kedvem ilyesmihez. Ha vacakolna a teló, biztos nekiesnék, mert hát mit veszíthetek, de így, hogy minden ok, nem piszkálnám inkább. A mindenféle autentikátor, meg banki, meg közmű, meg távoli elérés és hasonlók appok beállításait, bejelentkezéseit meg sajna nem menti a google, legalábbis én nem tudok róla és akkor jönne mindenhol a mindenféle nagyon biztonsági procedúra, mert már annyira biztosan biztonságos minden, hogy még engem is ki akar zárni, a saját fiókomból. A leírások most nem tudom, hol tartanak, mennyire pontosak, de arra emlékszem, hogy akárhányszor fogtam ilyesmibe és szereztem be a tuti leírást, ha nem is rögtön az első, de legkésőbb a 2.-3. lépés már mindenképp teljesen más volt, mint amit a kijelzőn épp bámultam értetlenül.
[ Szerkesztve ]
Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
ispi
tag
válasz Danecay #9269 üzenetére
Igen, vagy az Indonéz rom is működik, ha jól rémlik, csak én romolgatni nem akarok, semmi kedvem hozzá, túl is van bonyolítva szerintem és újra belakni sem akarom a telót, de eléggé hiányzik ez a funkció. Ez már a 3. Xiaomi-m zsinórban, az előző kettőnél ez még simán ment mókolás nélkül, de azóta változott a világ... Amúgy én a kihangosítós - hangszóróból fölvevős verzióval továbbra is kiegyeznék, a Cube is így működött eddig, segített is többször, de a frissítés után teljesen meghalt a felvétel.
Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #9169 üzenetére
Biztosan rosszul olvastál valamit mert a Xiaomi.EU ROM -mivel a gyáriból van csinálva- nem FBEv2 hanem FBEv1. Xiaomi.EU-hoz vagy gyári bármelykhez FBEv1-es kell, vagy pl. az OrangeFox-miatoll-stable@R11.1_3_A12_FBEv1.zip vagy pl. a Dungphp féle TWRP-ből az FBEv1-esek közül ami megfelel a futó Android főverziódnak, mint pl. a TWRP-miatoll-12.x-13-MIUI13-FBEv1-21102022.zip (gyűjtő itt vagy itt).
Felmenne a recovery csak egyáltalán nem látná a belső tárat.. -
crok
nagyúr
válasz Danecay #8759 üzenetére
"Ez is közrejátszhat" -- akkor nincs meg, hogy kb. másfél tucat hasonló kialakítású power + ujjlenyomat olvasós készülék ROM-ját próbálják reszelni a power gomb beragadása miatt (hogy legalább a ROM nagyobb hiszterézissel kezelje a megnyomást) csak van az a szint amit még lehet így meg van, amikor már a SoC mondja azt hogy mivel nyomva érzékeli így restart (mert az az alap hogy ha sokáig nyomod akkor hard restart).
-
peltar
tag
válasz Danecay #8630 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet. Letöltés, ellenőrzés, régi törlése, új átnevezve a helyére, újraindítás, induláskor elindul egy folyamatjelző, 1 2 százalék után ismét újraindul és visszakapom az eredeti verziót. Ja, és egy üzenetet, hogy nem sikerült a frissítés, töltsem le és próbáljam újra.
Peltar#21369
-
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #8629 üzenetére
Kipróbáltam. Újraindítást előtt töröltem, csak a 12.5.8.-ra átnevezett V13.0.1.0-es volt a mappában, nem kevertem össze őket, mert törlés után az üres mappába húztam bele PC-ről a V13.0.1.0-es ROM-ot, ahol a mappában, de még a partíción is csak V13.0.1.0-es ROM van, a Fastbot-os és a Recovery. Innen másoltam a telóra a Recovery romot és neveztem át 12.5.8.-ra. Újraindulás után elkezdődött a telepítés, de ugyanúgy 12.5.8.-al jött fel a telefon. Nem lehet, hogy amikor ahogy írja, hogy visszafejt, akkor valamilyen ideiglenes mappába rakja a telepítőt és onnan telepít, ezért én hiába cserélgetem és nevezgetem át a ROM-okat, mert a visszafejtett elérés alól telepít?
Gondolom nem, mert akkor másnál sem működne. Akkor viszont csak egy magyarázat lenne lehetséges, hogy egy V13.0.1.0-s ROM-ba bújtatott V12.5.8-at töltöttem le, vagy, hogy valamiért nem megy végbe a frissítés, mert mondjuk hibás a fájl. EZT töltöttem le egyébként. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Peterhappy
őstag
válasz Danecay #8507 üzenetére
Rátoltam a hülye kerületi app-ra a legszigorúbb aksikorlátozást (Restrict background activity), egy óra múlva úgy feldobott egy értesítést, hogy öröm volt nézni
És tudom, hogy az értesítést ki lehet kapcsolni, de én azt szeretném, hogy egyáltalán ne fusson az alkalmazás. Nem az értesítés zavar, hanem hogy megy. És így jó eséllyel még másik 50 app, amelyből legalább huszat tényleg csak nagyon ritkán használok.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8466 üzenetére
Az updater az a saját OTA szerverétől szedi fel az infót hogy van-e frissebb ROM, abban benne van egy verziókód, egy file URL és egy file nagyság / hash is - az pedig arra mutat amit legenerált a script abból amit talált a Xiaomi OTA szerverein. Az most fastboot ROM, az most NEM működik OTA updater-en keresztül. Hiszek a technikának, hiszek a screenshot-nak is Te meg csak simán nem érted Vagy nem is akarod.. ez engem nem kell érdekeljen. De folytasd csak, mostmár kezd mókás lenni Úgyhogy várom tőled a Xiaomi.EU MIUI 13.0.1.0 SJZMIXM recovery ROM linket meg a hozzá hivatalosan (a Xiaomi.EU Note 9 Pro fórumán is) ajánlott recovery-t is Ami amúgy valszeg (majd!) az OrangeFox lesz ami még mindig beta.. van belőle két változat, egyik FBEv1 a másik meg FBEv2 data encryption-re és 2021 Október vége óta nincs stable, se OrangeFox-ból, se TWRP-ből, se PitchBlack-ből, se Skyhawk-ból.. vajon miért nem adták ki recovery ROM-ként az Android 12-t.. talán mert nem megy a régi TWRP-vel az Android 12 FBEv2 encryption feloldása?.. #ohwaitaminute vagy csak még nem adaptálták rendesen.. szóval vajon miért nem adták ki recovery ROM-ként.. Nyilván a gyári a gyári recovery-vel működik.. csak ez nem gyári hanem custom. Megnéztél legalább egyetlen linket azokból amiket beszúrtam a hsz-ekbe? Mert mostmár tényleg úgy érzem, hogy a teljes nullához konvergál az értelme hogy válaszolok neked.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8464 üzenetére
Kizart mert a Xiaomi.EU-nak sajat OTA updater alkalmazasa es szervere van. Varhatsz kitartoan, nem lesz recovery zip. Most meg nincs. De tudod mit? Kerdezz ra a Xiaomi.EU forumon is mert latom nem csak nekem de a sajat szemednek se hiszel. FYI: En is Xiaomi.EU-t hasznalok az egyik keszuleken.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8462 üzenetére
Biztosan nem. Toltesd le vele - ha tudod, mert a linkelt gyujto oldalakon amik megtalalhatok a Xiaomi.EU MIUI 13 stable ROM forum [link] legelso posztjaban is nincs csak fastboot ROM, az emlitett forum aktualis eszkozlistajaban [link] a joyeuse MIUI 13 mint fastboot ROM szerepel, sot, a Xiaomi.EU Note 9 Pro forumban [link] de meg a How to install forumaban [link] se fogsz MIUI 13 recovery ROM-ot talalni (most). Mert (meg) nincs. Azt mutatja hogy verzioszam szerint van magasabb (mert ez van az OTA json-ben) es mutatja a nagysagat is ami 3.2GB, pont mint a Xiaomi.EU fastboot ROM zip.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8458 üzenetére
Te erősen kevered szerintem a gyári ROM-ot a Xiaomi.EU-val, én viszont minden bejegyzésben egyértelműen odaírom melyikre gondolok.
A joyeuse-ra a Xiaomi.EU-t a gyári globál MIXM-ből csinálják. A gyári MIXM-ből van recovery ROM. A Xiaomi.EU-ból nincs csak fastboot ebben a pillanatban (nem tudom mit meg hol néztél, de se az SF se az AFH gyűjtőben nincs csak fastboot) mert úgy ítélték meg hogy.. nem írom le mégegyszer, mert ezt se igen olvasod.
"A jelek szerint már van "normál" Recovery-s verzió is, nem csak FASTBOOT-os." -- nem, nincs. Ha látsz valahol akkor linkeld.
"Akkor mégis jó az aktuálisan fent lévő Recovery?" -- értelme nincs a kérdésednek, mert úgy veszem észre mostmár direkt kevered (pontosabban összemosod) a ROM-okat.
"Kérlek ne vedd kötekedésnek" -- inkább mostmár trollkodásnak vélem..
"most jön az OTA-s verzió is, ami még sehol nincs kitéve, valahogy nem következetes" -- ne keverd a ROM-okat, olvasd és értelmezd is amit írtam és akkor rá fogsz jönni hogy következetes. Csak nem mindegy hogy gyári Global EU (EUXM), gyári Global (MIXM) vagy Xiaomi.EU (ami custom és a gyári MIXM-ből csinálnak). Vagy simán ne trollkodj, tudlak és foglak igonrálni.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8456 üzenetére
Nem, nekem nem érthető. Sajnálom. Ez mindig így működött. Pilot-ból vagy Partial release felé vagy rollback felé megy majd. Partial release-ből is vagy rendes kiadás lesz vagy rollback. A Joyeuse-nak nincs kínai változata, így nem is lehet beta-ja. A Xiaomi.EU script alapján generál build-et, ha talál forrás ROM-ot akkor csinál build-et. Ha a ROM nem lett volna kiadva hanem visszavonják akkor annyi, attól még abból is lett Xiaomi.EU ROM ha később hívták vissza mint ahogy le lett generálva - max. törlik SF-ről / AFH-ról.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8429 üzenetére
"Csak úgy konyhanyelven, hogy megértsem" -- úgy nem tudok meg nem is akarok.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8301 üzenetére
A kicsikart valasz ellenere is rakerdeztel megegyszer. Az a baj hogy mindenki okosabb mindenkinel es senki nem kovet utasitasokat, foleg nem helyesen. Ha csak az utasitasok lesznek leirva akkor se lesz ugy.. annyiszor jartam mar vegig hogy unom. Azert irom mindig melle a mit hogyan melle hogy miert hogy ertsek, hogy ne menjen a dolog felre, hogy tudd mit miert csinalsz. De am legyen. Ez nem az XDA. Bar ott is ugyanez megy, csak pepitaban. Es epp ezert nem irtam mar ide se custom ROM osszefoglalot vagy ujdonsagokat, tweak-eket se meg semmit mert felesleges. Szoval visszaterve a sajat dolgodra ujra ugyanazt tudom mondani, hogy a biztos az az, ha ROM install, format, egy start, vissza recovery-be, data visszaallit. Azt mar nem is irom le hogy miert. Se azt hogy mi es hogy lehet buktatoja mar maganak a mentesnek es azt hogy lehet megoldani. Es akkor itt igy nekem ennyi is lesz, majd max. kuldok ROM linkeket mikor van aztan jonapotkivanok, emelemkalapon, ajanlommagamat.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8299 üzenetére
"Tehát az én szempontomból, úgy hogy ott van a biztonsági mentés, nem teljesen mindegy, hogy formázom e vagy csak wipe-olom a partíciót, miközben ha jól értelmezem a leírtakat, elég csak wipe-olnom, de a helyzet ismeretében, nem teljesen mindegy?" - #8282:
”Ebből következik hogy ha most is fut a készüléken ugyanaz a Xiaomi.EU ROM akkor elég a wipe (esetleg egy reboot vissza a recovery-be) és a /data visszaállítása a backup-ból.""a wipe ugyanaz mint a működő rendszer alól elvégzett gyári visszaállítás, Factory Reset." - nem, a wipe az wipe, a format data meg a factory reset, a factory reset viszi magaval a belso tarat is.. mert az format.
Ugy erzem mindent 2..3x irok le.. most vagy en fogalmazok nem jol erthetoen vagy nem tudom.. lehet fel kene hagynom az irassal, valaszolassal.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8296 üzenetére
"de mi értelme lenne visszaállítani bármi mást?" - #8291-ben irtam is hogy nincs.
"Nem tök mindegy, ha egyből formatálom? Minek ez a varia, hogy ha titkosított akkor formázni kell, ha nem titkosított akkor elég törölni?" - ha titkositott mar akkor a ROM megcsinalta, ha nem titkositott a ROM el se indul mert force-encrypt-es, olvass vissza mit irtam.
"Végeredményben nem tök mindegy, az adatok így is úgy is törlődnek és a biztonsági mentés tartalma fog a helyére kerülni?" - nem, egyaltalan nem! Olvass vissza.
"Nem tudom, hogy volt e Vendor partícióm, ha volt akkor biztosan lementettem" - termeszetesen van de vissza se kell allitanod mert nem piszkaltad, mellesleg ha flash-eled a ROM-ot (ahogy irtam, biztos ami sicher) ugyis felkerul helyesen.
"Van elvileg Recovery partíció is, amit ha tud menteni az Orange Fox akkor szintén lementettem. Ha tartalmazza a mentés, akkor ennek is értelmetlen a visszaállítása hiszen van működő Recovery partícióm amin Orange Fox van, nem?" - #8291 vegen irtam hogy nem kell recovery se.. amugy is az OFox van benne.
"Nos hát a fentiek miatt kérdezem, hogy a DATA-n kívül van értelme bármi mást visszaállítani?" - es megegyszer.. #8291 vege.
"Még azt akartam kérdezni, hogy esetleg csináljak e egy gyári visszaállítást a telón a visszaállítás előtt, de elvileg a wipe vagy a formáz" - elvileg es gyakorlatilag SE ugyanaz es sose volt ugyanaz a wipe es a format! A vegtelensegig egyszerusitve a format a teljes belso tarat, a teljes /data particiot formazza vagyis a particio encryption header-je IS megsemmisul, a belso tarral es az osszes app adattal egyutt mig a wipe csak a /data tartalmanak torlese (alkalmazas adatok..) de a /data/media vagyis a "belso tar" tartalmanak megtartasaval es a titkositas megtartasaval. Ezert eleg a wipe ha ugyanarra a ROM-ra allitod vissza a DATA-t mert titkositas mar van, a ROM fel fogja tudni mount-olni, a recovery is.. es igy mar csak az alkalmazas adatok kellenek vissza a mentesbol. Es ugyanezert keri minden ROM hogy ha egy masik ROM-rol jossz akkor kell a format mert majd a ROM megcsinalja sajat maganak a titkositast, az elozo ROM titkositasaval ugyanis ossze fog akadni, nem tudja majd mount-olni es a ROM nem fog boot-olni (tisztelet a kivetelnek).
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8290 üzenetére
Nandroid manager - ez lesz a neked való felhasználóbarát megoldás szerintem erre a melóra ha még mindig érdekel / esedékes:
* Support for TWRP, Clockworkmod, and OrangeFox backups.
...
* Extract files from backup files.
* Restore SMS data from nandroid backup.
...
* Restore call logs.
* Restore apps+data from nandroid backup. (WIP) <-- ehhez viszont root kell tuti -
crok
nagyúr
válasz Danecay #8290 üzenetére
"utánaolvastam, hogy hol vannak tárolva a telefonon" -- annyira nem kellett hiszen ott volt a link a #8287-ben (a helye meg pl. itt), ott a guide, ott van a tool amit használni lehet: a db-t másolgatni nem szerencsés ugyanis.. általában nem működik a sima másolás mert nem tud vele mit kezdeni a készülék (file jogosultság, db változás), jó esetben is csak egy restart után olvasódik be jól. Talán.. DE! Az említett tool tud csinálni abból az SQLite DB-ből egy XML-t amit az SMS Backup and Restore ismer és vissza tud állítani neked.
Visszaállítandó fileok: neked abból nem kell most pl. a se a persist, se a cust, se az efs, se a modem, se a vbmeta, se a dsp, se az efsg, se a bluetooth, se a recovery, se a dtbo, se a firmware, se a super, se a se a cache.. data kell meg boot ha volt Magisk hogy ne szivasd magad + a ROM ZIP. Szerintem úgy már elfér az USB-n. De nem is kell ezt az utat járnod ha elég az SMS db.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8288 üzenetére
"Nem egészen értem. Úgy érted, hogy mentéskor hiába pipáltam ki az összes partíciót és lehetőséget, a fenti adatoknak így is lőttek?" -- igen. Sose mentette a /data/media tartalmát a TWRP, csak egy patch-el lehetett "úgy" egyben elmenteni mindent a belső tárral együtt.
A mentésben ha benne van a /system és /vendor is akkor annak a file-jait hagyd ki a másolásból és visszaállításból is - így spórolhatsz önmagában cca. 2GB-t.
Az az ár amit néztél szerintem nagyon sok.. gyors google és gyári Samsung adapter van 2500-ért amire 690 a posta, de debreceni boltban 10..20cm pigtail kábelek vannak 1600..2000-ért, Gembird, TPLink, a célnak bőségesen megfelel.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8286 üzenetére
Az az alkalmazés erre nem biztos hogy megfelelő, mondjuk kontaktlista vagy SMS adatbázis kiemelésére épp jó lehet de onnan visszaállítani meg nem egy leányálom meg nem is triviális. Ha engem kérdezel önmagad szivatod ezzel az egésszel.. kölcsönkérsz vagy veszel egy rendes OTG kábelt és megcsinálod a visszaállítást, leszeded amit csak akarsz a futó rendszerről (SMS backup & restore-ra van ajánlott alkalmazás root nélkül is..) és azt csinálsz a továbbiakban amit akarsz.. viszont szerintem te itt most lehet félreértésben vagy: a belső tárhelyen ha volt adatod bármi, fotó, videó, hangfelvétel.. az ment mind a levesbe, azt nem menti a TWRP (az a /data/media/0 alatt volt) és ha volt format vagy akár wipe akkor annak már sanyi.
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8283 üzenetére
"van e bármilyen más opcióm?" -- szerintem nincs.. ezt adb-vel sideload-al nem tudod csinálni. Esetlet a tetherback amit írtam fentebb az egyik hsz-ben.
exFAT-al meg kellene bírkózzon - de a kisördög meg nem alszik. FAT32 és jónapot, 5..10 perc alatt meg lehet oldani hogy a rajta levő cuccot leszeded, formázod, visszateszed.
USB3-al a Xiaomi-nak elég sokszor baja van, olyannyira hogy pl. adb / fastboot műveletekhez meg bootloader nyitáshoz még a c.mi.com-on is azt ajánlják hogy használj USB2-t + lehetőleg Intel gépet
"indiai Youtuber barátaink szerint" -- nem tudom mennyire hiszel nekik, az a te dolgod, mindenesetre semmi köze egy USB pendrive felcsatolhatóságának az adb-hez (mert ugye ez az USB hibakeresés).
"a lementett biztonsági mentés, egy decrypted, vagyis titkosítatlan mentést jelent." -- igen, természetesen.
"Ebből nem lehetne kinyerni valahogy a szükséges dolgokat anélkül, hogy a 1:1-ben vissza legyenek állítva a telefonra?" -- ennek a kérdésnek nincs értelme. Eleve benne van minden a mentésben, még kódolva sincs, gyak egy sima tar, neked annyi lenne a dolod hogy megoldod hogy legyen egy olyan tárolód amiről vissza tudod állítani. Nem tudom mi a "szükséges" amit ki akarsz nyerni ha nem a rendszer az összes almalmazással és adattal. Van egyébként egy WIn-es alkalmazás amivel ki lehet szedni kvázi egyszerűen adatot a TWRP mentésből (csak most nem találom.....)
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #8280 üzenetére
"Milyen irányban induljak?" -- Hát így ennyi infóból vagy mégis OTG kábel + átalakító baj lesz vagy pl. NTFS a pendrive partíció amivel meg nem tud mit kezdeni, viszont USB hibakeresés nem kell.
"Hogy őszinte legyek az az encrypted, decrypted rész sem teljesen világos, mikor encrypted és mikor decrypted a teló?" -- ma már nagyon-NAGYON ritka az olyan ROM ami nem azzal indít hogy formázott /data-t a default_password-el első startkor titkosítja (gyári nincs is, custom is csak elvétve) - az ilyen ROM-ot force-encrypt-es ROM-nak hívtuk vagyis így lesz a /data encrypted, hogy első boot-kor a ROM fogja megcsinálni. Mivel első startkor megcsinálja az encryption-t a ROM így amikor te a menüben azt mondod hogy "titkosítod" egy PIN-el / mintával akkor te igazából már csak megváltoztatod a default_password jelszót, ezért megy pikk-pakk. (Régen lehetett úgy csinálni (főképp custom ROM-okkal) hogy nem volt force-encrypt és mikor titkosítottad a futó rendszert akkor tényleg akkor csinálta meg és az azért tartott sokáig.) A TWRP / egyéb custom recovery amikor elindul akkor először ezzel a default_password-el próbálja meg feloldani a titkosítást ha látja hogy a partíció titkosított és ha nem megy akkor kér PIN-t / mintát ha egyáltalán ismeri (a minta "átszámítható" PIN-re // official (többe közt) csak akkor lehet egy TWRP ha a titkosítás feloldása működik).
A decrypt-nek azt hívjuk amikor ezt a titkosítást fel tudja oldani a rendszer vagy pl. a recovery és fel tudja mount-olni a /data tartalmát "rendesen" írható/olvashatóra - ekkor mondod hogy decrypted. Ha ilyenkor csinálsz róla egy backup-ot akkor ugye meglesznek a file-ok a /data-ról titkosítatlanul. Ezt így 1:1 egy format /data után nem tudod visszaállítani hogy működjön is ha a ROM alapból force-encrypt-es hiszen a ROM azt várná hogy a /data titkosított és nem fogja mount-olni a /data-t, karikázik majd.. esetleg bootloop-ol.
"Jelenleg a telefonomon fent van az Orange Fox recovery, valamint verziószámra ugyanaz a xiaomi.eu-s MIUI ROM, mint ami akkor volt rajta amikor lementettem. Hogyan tovább?" -- leírtam a #8273-ban levő hsz-ekben:
"A trükk nagy vonalakban annyi, hogy mentéskor a /data-t decrypt-elni kell és úgy menteni a file-okat majd viszaállításkor a /data-t formázni kell, a ROM-ot egyszer el kell indítani hogy megcsinálja az encryption-t majd utána vissza a recovery-be, ekkor decrypt-eled a /data-t ÉS már csak wipe kell majd visszaállítod a /data mentést - így helyes marad az encrypt."1, "mentéskor a /data-t decrypt-elni kell és úgy menteni a file-okat" -- ez megvan, ott van a mentésed
2, ahogy a Xiaomi.EU ROM telepítője is mondja: format /data majd ahogy írtam "a ROM-ot egyszer el kell indítani hogy megcsinálja az encryption-t" ami annyit jelent hogy tényleg egyszer induljon el a ROM, elég a welcome screen-t megvárni és mehet a restart vissza a recovery-be
3, recovery-ben "decrypt-eled a /data-t" amit megcsinál az OrangeFox magától majd "már csak wipe kell majd visszaállítod a /data mentést - így helyes marad az encrypt" mivel már csak a file-okat teszed vissza az titkosított /data-ra így most kell a wipe hogy ne legyen rajta adat és a ROM által megcsinált titkosított /data-ra (amit ismer, amit tud már mount-olni és amit fel is oldott a recovery) mostmár mehet vissza a mentésből a /data tartalma - így encrypted a /data és már az az adat van rajta amit elmentettél.Ebből következik hogy ha most is fut a készüléken ugyanaz a Xiaomi.EU ROM akkor elég a wipe (esetleg egy reboot vissza a recovery-be) és a /data visszaállítása a backup-ból. Én még a ROM zip-et flash-eltetem utána nehogy valami overlay vacaksággal vagy "ottmaradó" Magisk modul vagy egyéb ROM visszamaradvánnyal szívjon aki csinálja (láttam már "dolgokat".. ). Ha volt Magisk és a mentésben volt /boot mentés is akkor a root és minden más is megmarad ugyanúgy (a boot-ban ott lesz a ramdisk-ben a Magisk mert meg van patkolva és a /data/adb-ben ott lesz minden beállítás és modul és egyéb Magisk-hez tartozó dolog) de ha nem volt /boot mentés akkor vagy megpatkolod a boot.img-t és felteszed vagy eleve megvolt valahol a patkolt.. vagy flash-eled a Magisk apk-t zip-ként (OrangeFox-ban ma már átnevezni se kell) de egy a lényeg: a /data/adb-ben benne lesznek a beállításai, dolgai.
Remélem érthető, de szerintem ennél jobban én nem tudom elbábozni. Nem bonyolult és megvagy vele pikk-pakk csak így leírva néz ki bonyolultnak (főleg mert leírtam mi miért van úgy ahogy van).
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #8270 üzenetére
"Még jó, hogy van egy Orange Fox-al készített mentésem az egész előző rendszerről "
Hát nem volt egyértelműen szerencsés a biztonsági mentés visszaállítására tett kísérletem, sajnos, olyan dolgokat láttam mint még soha. Újbóli bootloader és Orange Fox flash-elés után, visszamásoltam a ~33GB méretű Orange Fox által készített mentést a telefon háttértárjárta, de feltűnt, hogy a másolás végeztével csak ~25GB volt a telefonon a mérete. Total Commander-el másoltam, és kicsit furcsa is volt, hogy kb. olyan 3/4-nél járt a másolási művelet, amikor rákérdezett egy log fájl felülírására, aminek a nyugtázása után azonnal be is fejeződött a másolási folyamat, miközben ott volt még 1/4-nyi adat. Gyanús is volt, a méret sem egyezett ugye, mondom ez így nem jó, újból átmásoltam, ezúttal simán a Windows saját fájlkezelőjével, viszont a telefonra átmásolt adatmennyiség így is ugyanannyi lett mint korábban a TC-el. Nem igazán találtam magyarázatot, próbáltam ráfogni az eltérő fájlrendszerekre, clusterméretekre, meg mittudomén Az Orange Fox a Backup visszaállításnál gyönyörűen látta a felmásolt biztonsági mentést, és mivel ellenőrzőfunkciót is be lehetett pipálni, bátor voltam. Látszólag sikerült is a visszaállítás, újraindult a telefon, jött a MIUI logó, majd ismét az Orange Fox-ban találtam magam, újra és újra. Később vettem észre, hogy 2 db. 50GB-os DATA partícióm lett ugyanazokkal az adatokkal. Gondoltam felmásolom valamelyikre a ROM-ot és megpróbálom azt telepíteni, nem pedig a biztonsági mentés visszaállításával próbálkozni tovább, csakhogy nem engedett másolni ezekre a tárhelyekre. Külön poén, hogy közben el kellett indulnom melóba is. Egy pendrive-ra felmásoltam gyorsan a ROM-ot, magamhoz vettem a gyári kábelt, mondom éjszakás műszak, bele kell, hogy férjen Nem nagyon volt ötletem, formatáltam a DATA partíciót, majd normalizálódni látszott helyzet, felbootolt a telefon, kérte, hogy jelentkezzek be a Mi fiókommal, és ott volt a Wifi hálózatkezelési opció is ugye, viszont az nem listázott ki egyetlenegy elérhető Wifi hálózatot sem, pedig szokott lenni egy pár, de azt a Hotspot-ot sem amit a kollégám csinált, így persze nem tudtam bejelentkezni. Win alatt már csak egy partíciót láttam, és fel tudtam másolni a ROM-ot, majd Orange Fox alól telepítettem. A telepítés után ennyire volt képes a telefonom, ill még ennyit sem, mert az érintőképernyő sem nem működött.
Nem volt más ötletem, gondoltam felmásolom ismételten a ROM-ot és megpróbálom újratelepíteni, és akkor tapasztaltam ismét, hogy a fájlkezelőben ismételten 2, tartalmilag azonos partíciót lát, ahol mindkettőn ott van a korábban felmásolt ROM, annyi különbéggel, hogy most a korábbi 50GB- os partíciók helyett 100GB-osak voltak.
Orange Fox Recovery-be való újrabootolás után és a ROM újratelepítése után, már egy használható rendszer jött fel, egy DATA partícióval, működik is rendesen, meg minden, viszont egy csupasz rendszerrel. Be lehetne persze újból lakni a telót, de mégiscsak ott van a 33GB-os Backup-om, de nem tudom mitévő legyek, mi lehetett a gond? Jó, persze hülye kérdés, először is próbáljam meg úgy felmásolni telóra a Backupot, hogy stimmeljen is a mérete. Na jó, de a leírtak után már megkérdezem, hogy hogyan, vagy mi lehetett az oka annak, hogy 2X sem másolódott fel rendesen, és mindkét alkalommal hibaüzenet nélkül kb. méretazonos adatmennyiség került át a telefonra? Nem tudom mennyire lehet szétszedegetni ezt az Orange Fox féle backup-ot és manuálisan kiementeni belőle a fontosabb dolgokat, most nincs előttem. Amennyiben ez megoldható, az adatmentésre vonatkozó dolgokat megoldaná, de mégiscsak bosszant, és érdekelne az oka, hogy miért nem sikerült a visszaállítás, ami még az ellenőrzési checkbox dacára is félrement. Gondolom annak a művelet megkezdése előtt lenne szerepe, nem utólag, ami ha hiba van akkor már úgyis mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Xenophobermn
csendes tag
válasz Danecay #8260 üzenetére
Igen, mostmár rájöttem, hogy ez nem megy egyről a kettőre. Nem gond, várok egy hetet. Köszönöm szépen azért!
A rendszeralkalmazás frissítéssel nekem is volt ma gondom, folyton befagyott, miután valamit lefrissített. Töröltem a teljes alkalmazás adatokat és egyből jó is lett.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
-
HoTaZo
addikt
válasz Danecay #8192 üzenetére
Ilyet nekem akkor csinál, ha a mágneses csatlakozóval valami érintkezési gondja van. Tehát normál töltésen.
Ilyenkor megtisztítom a csatlakozót és megy rendesen.
Gyors -turbo töltésen kéthetente szokott lenni a telefon, akkor még ilyet nem produkált.
Szerintem, érintkező hiba okozza ezt.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Winnie The P
őstag
válasz Danecay #8190 üzenetére
Ezt nálam is csinálta. Már megszoktam. Én is saját töltőjét és vezetékét használom. De úgy néz ki, hogy elhagyom a topikot, vettem egy S21 FE-t.
Kösz mindent!
Minden jót aki még itt van!Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #7890 üzenetére
SMS app válogatja hogy hogy lehet kikapcsolni ha egyáltalán használatban van vagy lehet, Google Messages-ben ez a Chat / Csevegés funkció egyébéknt. És ahogy Viktor0610 is írja valahogy mindig VoLTE mellett (és eddigi tapasztalatom szerint) itthon valahogy csak a Telenor / Yettel esetében, személy szerint elvétve láttam csak Vodafone-os vagy Telekomos esetet de évekkel ezelőttről (bár azt mondják vért izzadnak hogy az RCS szerverük stabilan menjen), és szerintem az az oka amit pl. [itt] tomp is ír még 2020 Szeptemberéből hogy amúgy is lassú volt mindig is a Telenornál VoLTE mellett és az RCS kikapcsolással legalább azt az időt lerövidítheted amúgy az RCS vacakol, VoLTE lekapcsolással meg nem marad más csak a sima, GSM alapú SMS.
-
MODERÁTOR
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #7888 üzenetére
VOLTE meg RCS.. olyat láttam sokat hogy RCS-en próbálkozott, tekert.. aztán vagy sikerült elküldeni RCS-en.. vagy várt-várt aztán elküldte SMS-ben rendesen GSM-en (fallback).. vagy egyszerűen nem küldte el, teleszemetelte a logcat-et oszt' annyi. Ezt valahogy csak Telenor-on láttam eddig.
-
HoTaZo
addikt
válasz Danecay #7840 üzenetére
Most mondjam neki, hogy tegye vonat alá?
(#7842) boxoslaca : Mivel az enyém, az igényeimnek kielégítően működik, továbbá van egy Samu A12-es céges és egy Huawei G(X)8, inkább navigáció kiegészítésre mellette, így további porfogóra nincs szükségem.
Én megértem, hogy nagyon zavar, elkeserít, hogy amiért pénzt adtál az nem működik. De már eleget taglaltad, hogy heroltod van tőle. Az ilyen dolgoktól, sőt személyektől meg szokás válni.
Ha valaki már eleget panaszkodott a párjára a haverjának (csak, hogy a metaforát színesítsem), nem a legjobb ötlet felajánlani neki, hogy járjon vele inkább ő...[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
válasz Danecay #7817 üzenetére
Hát, én egy saját vagy kölcsön helyett inkább a sajátot választanám. A 10S nem egy nagy durranás a 9 Pro mellett. A 10 Pro már az lenne...ha ebben a kategóriában kellene keresgélnem, akkor Realme GT Masterre váltanék. Kisebb az akku, de mindenben jobb. A gyorstöltő meg valami brutál...
janos 1988: szimplán indítsd újra a telefont. Magától megjavul. Valami bug lehet, nálam is csinálja néha. Nálam engem nem hallanak (hagyományos telefonként minden oké ekkor is).
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
crok
nagyúr
válasz Danecay #7776 üzenetére
Érdekes viszont, hogy most meg a SourceForge link megy - úgyhogy lehet onnan szedni vagy megvárni hogy mi lesz a mai build-ből, de nem lesz benne változás, csak a dátum:
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V12.5.4.0.RJZMIXM_v12-11.zip/download -
crok
nagyúr
válasz Danecay #7776 üzenetére
Lehet most megint csinálnak belőle build-et. Szokott ilyen lenni ritkán, automatizált ugyanis a dolog, a scraper már látta a ROM-ot, most lehet megint build-et csinál. 2..3 óra múlva általában szokott lenni Xiaomi.EU build ha van ROM, meglátjuk estig szerintem. Ha kell feldobom valahova egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- ASUS routerek
- Suzuki topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest