-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
KV2-vel hamarabb meglesz...
sz: Plusz gondolj a későbbiekre... Ugyanez a küldi T28-ért már egy tank kilövése és a másik megsebzése, T55A-nál már kettő másikat kell megsebezni, Ob260-ért pedig bombavető.
Szóval valami nagy kaliberű dögöt kéne becserkészned, ha tényleg akarod az artis cuccokat is.
-
dfsz34
őstag
Ott a link, meg lehet nézni a konkrét értékeket. Pl egy kigyúrt leopard1 396m-ről fog téged felspotolni ha mozogsz és 445m-ről ha lősz. Ha bokor mögött vagy, megint más a helyzet.
Van hatása a kamo skillnek, de lövés után már egészen minimális. Illetve amit nem tudhatsz, hogy pl az ellenfélnek éppen átképzett 90% (vagy még rosszabb) parancsnoka van, nem használ modul-t, megsebesült a parancsnokot, nem gyógyította meg stb. Van pár olyan eset, amikor drasztikusan csökken az elméleti látótáv.
Van pár tank, ahol jól ki lehet ütni a parancsnokot, úgy értem jól felismerhető és lőhető helyen van, de általánosságban a torony lövések ezek. Ilyenkor gyakran nem gyógyítanak és valami embertelen rossz látótávja marad neki, könnyű préda tulajdonképpen csak a távolságot kell tartani. Felismerhetőek ezek, mert valóban ahogy írod, nem spotolnak fel.
Azt kb tudja az ember, hogy melyik tankra kell odafigyelni, aminek nagy látótávja szokott lenni, ha ezek nem spotolnak, máris tudom, hogy valószínűleg ki van ütve a parancsnoka, csak annyi a dolgom, hogy tartom a távolságot.
Volt már olyan végjáték amit így hoztam le, szándékosan HE-t töltöttem, beleb.sztam a tornyába, persze minimális sebzés, de kiütötte a parancsnokot, ezt meg is kérdeztem a sráctól utána és mondta, hogy igen, ez történt. Olyan vaksi lett, hogy tényleg könnyű préda volt.
Ugye lehet ezzel kicsit játszani, nagyon gyakran rámegyek az ellen parancsnokára he-vel, persze gyógyítani tudja, szóval nem egy biztos módszer, de bejöhet.
Talán kézzel foghatóbb példa az m103 tornya, ugye az m103-al úgy kell kezdeni, hogy a torony aljába beleb.szni egyet és jó eséllyel nem tudja utána forgatni (kéne az a javítás skill rá, de sokan csak ilyenkor értik meg, milyen fontos
). Nagyon érzékeny a tornya és a nyomorult utána a testét kell forgassa, gyakorlatilag sima liba kiszedni ha körbe tudom futni.
A parancsnok kiütése azért trükkösebb, mert a spot alapján tudsz csak következtetni arra, hogy sikerült vagy sem.
(#83574) Mogyesz75 Ez része a mókának, nem? Amúgy tényleg lopják a frageket. Nekem általában nem jön össze a lopás, de most ennyire pofátlan módon sikerült, úgyhogy igen, nagyon mulatságosnak találom, evvan sajnos, hiába nem érted a poént.
-
dfsz34
őstag
Az FTR-n is kint volt, hogy senki ne vegye meg a panther8.8-t, mondjuk eléggé rablás szerű dolog volt a bevezető áron. Most szerintem a helyén van kb.
Tipikus WG reakció, ahelyett, hogy jó és használható és/vagy különleges képességekkel bíró (pl. e-25 vagy a francia arty) prém tankokat csinálnának, inkább megakadályozzák, hogy a teszten kipróbálják őket. Az élesben úgyis kipróbálja pár ember rögtön és ha sz.r vagy nem éri meg az árát, ugyanúgy elterjed a hír, csak így mondjuk 100-al több balekot behúznak a csőbe.
Szerintem ez egy elhibázott stratégia, persze azt elhiszem, hogy nem egy egyszerű dolog egy prém tankot megtervezni és főleg ugye a su76i fiaskó után még óvatosabbak, de könyörgöm, ne vegyék fel a piaci kofa mentalitást, hogy ott b.szom át a vevőt, ahol tudom.
"A teszt arra lesz jó, hogy kipróbáljam a Francia 6-os SPG-t, hogy tud-e splash dmg-et bevinni 2 tankba egyszerre."
Ott a replay alul, megcsináltam az amx-el is a dupla sebzést sztálingrádon. Mint a sakkban, van pár bevett nyitó lépés, ahova jönnek az ellenfelek, oda kell fókuszálni és bejöhet. Persze, korábban nem jött össze, most meg egymást után kétszer is az angol crusaderrel (igaz azzal aranyat köptem) meg a francia hatossal is. A francia nehezebb jóval, kisebb splash és az arany lőszere nem is alkalmas a feladatra egyáltalán.
Tényleg, hogyan kell youtube-ra minőségi videót feltölteni? Próbáltam korábban, de nem müxik. Ezzel az overwolf-al tudtam rögzíteni videót, ami elég nagy file volt és jó minőségű de amikor a youtube feltöltöttem pocsék minőség lett belőle.
-
rlazol
veterán
h1mpi: igen, tudják használni.
Én pl csak kreditért képzek át, vagyis 90%-os legénységgel kezdem az új tankot, de pl a parancsnok 6. érzéke működik, ha a skill-nek megvan a 100%.
annyi van, h amíg az alapskill nem érte el a 100%-ot, a további ké.pességek nem fejlődnek. De a meglévők nem blokkolódnak.dfsz34: köszönöm! tehát nem kell most sebtében kifejlesztenem azt a tankot, amire akarom őket, ráér akkor, amikor megvan mind az öt ág.
-
Pete55555
addikt
Pont nem érdekelt. Ez mára betette a a kaput. Nem is árt ez a pihi.
Ezek a küldetések jól ki vannak találva, hogy ott ülj a gép előtt...
Ha fel lehetne venni egyszerre mindet, a felét megcsinálnám egy csata alatt. De minddel szenvedni kell.Na meg a játék is direkt szivat. Bemegyek csatába szakaszban. Én Comet-el, haver Pershinggel.
Általában hova szokott rakni? A magasabb MM-ű tagot nézi, tehát a pershinget, és megyünk T10-be. Na de nem most. Mert most nekem pont egy 1-el magasabb szintű heavyt kellett ölnöm. Mentünk szépen T8-ba.
És volt T8-as heavy? Dehogy volt, csak 7-es...(#83507) Mottie Ugyan miért? Ő is többet érdemelne ennél, csak sajnos nem a szomszédban lakik.
-
Vitiris
aktív tag
Ugyan nem teljesen világos hogy mi szerint kaptál 2700-t! Én azt gondolom hogy a csata közbeni wn8 számláló. Az pld nem számolja a felderítéseket stb.. csak a sebzés alapján próbál megközelitő wn8-t számolni.
A stat mód ezzel ellentétben pedig a csata után mindent beleszámol.(megjegyzem wn8 számolásból is 3 féle verzió létezik, a stat mód azt az egyenletet használja amit az XVM is.)
-
[HUN]Dani
őstag
Visszajátszás. Nem nagy szám, mert távolról lövöldöztem, de ha van még 1 perc akkor nyerünk.. Tudtam, hogy ratyi a csapat ezért nem mentem előre, hanem inkább sniperkedtem.
-
-
edari
őstag
-
törölt tag
Nekem jobban bejött, ráadásul a küldik szempontjából is jobb vas.
T6-ban több sebzést lehet kiosztani mint T5-ben.
Szerintem a legényeket pakold át, mert egy stock tank 75%-os legényekkel már a mazochizmus határát súrolja.
A T-34-nél kapcsold be a legénységképzést az új legényeknek. -
Dryman
őstag
Ezzel azt akartam írni hogy a 6-os arty-k nagyobb löveggel már képesek splash-ből is sebezni, de az alap löveggel valószínű hogy nem! Ekkor se gondolj valami egetverően nagy sebzésre olyasmire emlékszem hogy két egymás mellett álló ellenséges tanknál ez úgy alakult hogy belevertem az egyikbe 250-et a másikba meg 59-et...Ez a X-es GW E-100-nál már azért jobb, itt 900 körüli az egyik tank sérülése és 350körüli a másiké....
Sokszor azt tapasztalom hogy telibetrafálom a nagyobb HP-jú ellent pl IS8, 1000-1200 körüli sebzéssel és ennek a járműnek a robbanása öli meg a mellette álló kis Hp-n maradt pl. Borsig-ot...olyan mintha nem is splash robbanás lenne...a csata végén tisztán látszik hogy az Is8 ammot kapott, és a robbanása okozta a mellette álló vesztét...
Viszonylag sokat artyzom...ennek ellenére a bombavető pusztán szerencse kérdése, mert lehetsz pontosan célzó emberke ismerve az arty minden kényes pontját...kell hozzá a Jóisten is hogy összetereljen két alkalmas célpontot a one shot two death jelenetre.... -
Dryman
őstag
2 tank kilövése egy shot-ból artyval=bombavető medál
nekem az első ilyen a 7-es szintű GW Panter-rel sikerült, majd a GW tiger P-vel, S51-el, és Su14-02 vel is...
A Te kérdésed arra irányul milyen szintű arty-val lehet egyszerre sebzést bevinni 2 ellenséges járműbe...
emlékeim szerint a Hummel-el is szórtam anno az ilyen találatokat tier 6-ban. -
dfsz34
őstag
A hatos francia nem jó, annak csak 3,78 a robbanási sugara és az arany lőszere meg nem is alkalmas erre egyáltalán az nagy átütésű kumulatív oco, nincs splash.
A birt 7-es amit még ismerek, ebben az alap lőszer 3,15m de az arany lőszer már 4,5m splash sugarú, ami már esetleg alkalmas lehet, de akkor aranyat kell előre töltenem, szóval költséges, de mivel más nincs, azzal próbálom vagy várok a nagyobb artyra, kb 1 hónap mire meglesz.
Kell hozzá a nagy űrméret, sajnos, a splash-t kell nézni, minél nagyobb legyen, ha kell aranyat kell tölteni. Szerintem tier8 alatt kutya nehéz ezzel a 3-4m splash-el, ami az jelenti, hogy a két ellenséges tanknak szó szerint egymás seggében kell állnia.
Más, hétvégén adnak egy ingyen (értsd könnyedén) mexerezhető prém napot. Jól is jön kredit termelésre, mert nagyon kiköltekeztem és a sok dög stock tank fejlesztése rengeteg kreditet is igényel.
(#83263) Balika23hun Az a hiba, hogy rossz a kiírás, nem írja, hogy egy embernek kell a 3 frag-et mexereznie, hanem csak annyit, hogy a szakasz, ami nyilván hibás.
-
echterion
nagyúr
Engem meg pont az uccsó küldik érdekelnek (kivéve az artit, mert azt nem tudom, hogy egy gwtigerrel meg lehet-e csinálni), azokat kihívás lesz, a többi csak idő kérdése akkor is, ha nem feszül rá az ember. PErsze, csak a stugról beszélek most, a többit nem is néztem meg, addig nem is akarom, míg ez nicns kész. Az első 7-8 medes küldi pl. elsőre meglett minden csatában, medig nem vagyok igazán jó a medekkel, elég ránézni a T69-es statomra.
Mondjuk a Panther jobban fekszik, az tény, a T69 teljesen más stílust igényel, ami nem áll olyan közel hozzám, a legnagyobb motor nélkül ráadásul kifejezetten lomha is. -
iwu
addikt
én bemákoltam
stálingrád. alul átgázoltam a map szélén egy type59-el, csak egy ac td volt...és jött az arty
hevel beledurrantottam, majd lendületből belegázoltam (typenak írtam , hogy ramos küldi, nem tom jó fej volt-e, vagy csak nem látott rá, de meghagyta
aztán hátulról végigpuffogattuk a bandát, 1 oszt. kaptam. Neki is lett vmi medál...1-2 helyen végeztünkfasza kanyar volt.
előtte a t-54el mellégurultam egy lightnak azt lezúztam a mélybe... nyélgázon
-
dfsz34
őstag
Minden fórumon panaszkodnak ilyesmikre. Én magam is megtapasztaltam, pl med-14 küldetés "egy méltó ellenfél". Nagyon feltűnő volt a váltás, előtte alsó tier, hemzseg a csata nagy nehéz tankoktól, kiválasztottam ezt a küldetést és kaptam 1db T57-t, mondjuk valóban méltó ellenfél az obj416-nak. Aranyat töltöttem és helyezkedéssel meg némi szerencsével kilőttem.
Mondjuk az összeesküvés elmélet ott bukott el, hogy nem volt kiválasztva a küldetés
úgyhogy vagy 20 további csatámba került, mire teljesítettem újra
Sok ilyen fricska van a játékban.
(#82995) r1E3S3E7T Az csak a mellék küldetéshez kell. A mellék küldetések egyébként néha nagyon kemények, már úgy értve hogy a fő és a mellék küldetést is meg akarja valaki csinálni.
Én azt csinálom, hogy elrohanok mindenhol a szakazozós részig, a szakaszos két küldetést éppen mikor van ráérő átverekszem majd. Ha teljesítem utána a 15. küldetést és felmarom a jutalmat, akkor még mindig vissza lehet menni javítani. Most ezt csináltam a med-el és pont ma reggel martam fel az egyik mellék küldetésért a plusz kreditet.
-
dfsz34
őstag
Az A43 mozgékony, de a fegyverzete gyenge, hiszen ugyanazokat kapja, mint a T-34, ha jól emlékszem a RoF talán jobb egy kicsit, de egy tier-el feljebb ezek már elég sovány ágyúk. Kicsit úgy kell használni, mint a könnyű tankokat. Az A44 megint egy érdekes dolog, kap egy brutál ágyút, ami 10m-ről is képes mellé lőni, ha nincs becélzás
, de ha betalál, akkor nem lesz őszinte az ellenfél mosolya. Az obj416 meg fullosan egy jónak mondható tank. Van rajta egy alapból is kiváló ágyú, de az arany a 330 pennel mindent meg tud ölni. Én nem használok sok aranyat, de azért nem mindegy, hogy mit tud az a lőszer, ha mégis szükség lenne rá. Cserébe ezt is érdekesen kell használni, lapos tank nagyon, hátsó torony, ami nem is forog teljesen körbe, nulla ágyú süllyedés, de cserébe gyors, jól forog, meg ott a kiváló ágyú.
Én is erre mentem, mert nem tudtam dönteni, hogy melyik tier10 med kell majd és erről az ágról elérhető mindhárom, a másikról csak kettő.
A tier6-7 szerintem gyengébb, mint a másik ág (a 6 biztos, a 7 határeset) , a tier8 obj416 viszont jobb, nem is kicsit, főleg a kiváló ágyú miatt, ami alapból is jobb lényegesen, mint a T44 bármelyike, arannyal meg...
-
dfsz34
őstag
Azt nem tudom, csak MT-25-m van de nagyon lassan haladok vele, egyszerűen nem szeretem, nem akaródzik kigurítani a garázsból és ennyi free xp-t nem fogok elpazarolni, hogy átugorjam.Nincs rá papírfestéket tűrő kifejezés. Vagy mondjuk úgy, hogy futkosni lehet vele, lőni nem nagyon. A tier7-t nagyon dicsérik, akinek van, a tier8-ból sokat nem látni, de állítólag az sem rossz.
-
rlazol
veterán
dethroner: modok frissítve?
h1mpi: ha jól tudom lelövöd a láncát és utána más is láncon sebzi, akkor már ő tartja láncon, tehát ha megölik, nem a tied a dicsőség, szerintem ezért nem kaptad meg.
Szerk.: akkor nem tudom, persze replay mindig sokat segít. biztos be volt kapcsolva? nem volt olyan feltétel, h nyerni kell-top 10ben kell lenni stb?ezek a küldik mindenkinek ugyanazok? csak mert artyból a belépő az volt, h sebezz 1000-et. A második szint: sebezz 500at + maradj észervétlen. Ez egy GW Tiger P-vel nem épp kihívás...
-
Plasticbomb
addikt
Kicsit gyenge fogalom az, hogy noob... Néztem, az egyik körben Sand Riveren alulról próbált belőni egy T57 torony tetőt... Tisztán látható volt, hogy nem lövi be, egyszerűen nincs az az isten, hogy normál lőszerrel bármi sebzést okozzon, de ő NÉGYSZER!!!! is megpróbálta, és közben visított már, mint az újévi malac.. Egyszerre szörnyülködtem és fetrengtem a röhögéstől, hogy mit bénázik...Meg ahogy berohant a két T8as heavyért a köldetés végett, és szembe kapott egy JPII-t, majd még egy IS-7et is a seggébe, és végül három heavyből csak egy jutott neki...XD
-
dfsz34
őstag
Amúgy ha kimaradna a latótáv nerfből az E-25 az egy érdekes helyzet lesz.Nekem most így felturbózva 397m alap látótávja van a tanknak (erre jön ugye a bino +25%) úgyhogy a nerfelt tankokkal szemben elég komoly előnye lesz, pláne ha nem jönnek hasonlóan kigyúrt legénységgel és modulokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest