Hirdetés
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Most költöztem új helyre, és sajnos a szobába, amibe a gép került, elég nehezen ér el a wifi jel (telefonos app 26-32%-ot írt). Egy jól elhelyezett "jelerősítő" megoldás lehet a problémámra (kábelezés nem kivihető sajnos)?
-
Amit ismerek az a Ubiquiti UniFi In-Wall HD de dupla annyiba kerül mint a TP-Link.
-
csƵ
addikt
Üdv!
TP-Link EAP615 alternatívát tud valaki ajánlani? Sehol se találok elérhetőt.
1000/1000Mbithez keresek beltérbe AP-t. -
And
veterán
-
Frond
csendes tag
Ó de van különbség, a gyári antenna csatlakozójánál (SMA-J)-nél van egy kis tű középen, az RP-SMA csatlakozón meg nincs, ott a routeren van. Akkor kell valami átalakító.
-
Frond
csendes tag
35-40 méter a távolság. Kipróbáltam a kamerát egy másik 5 dBi- antennával azzal is hasonlóan rossz jelszintet mutat, még akkor is ha közel viszem a routerhez.
Arra gondoltam, hogy nem e lehet hogy az a probléma, hogy RP-SMA csatlkozó van az antennán de a kamera gyári antennája SMA-J female csatlkozós.
Lehetséges, hogy így nem megfelelő az illesztés? Bár így ránézésre, nem látok különbséget a két csatlakozó között.
Elvileg ezeket támogatja:
https://www.foscam.com/faqs/view.html?id=154 -
sztanozs
veterán
ha körsugárzó, akkor azonos polarizáltságúaknak kell legyenek: ha az adó antennája felfelé áll, akkor a vevőnek is úgy kell állnia, ha vízszintesen, akkor pedig vízszintesen. Viszont arra figyeli kell, hogy az adó antenna ne álljon a vevő irányába (se a vevő antenna az adó irányába), mert a körsugárzó antenna csúcs/talp felé (antennával párhuzamosan) a legrosszabb az teljesítmény/érzékenység, és rá merőlegesen (az antenna középpontjának a síkjában) a legnagyobb.
-
And
veterán
Mekkora a táv? Más (RP-SMA csatlakozós) kliens-eszközzel vagy routerrel is próbáltad azt a TP-Link antennát? A router webfelülete is kisebb vételi szintet jelez a csere után, vagy csak a kameráé? Valós tesztek, megbízhatóság ill. hatótávolság alapján is rosszabbul teljesít az összeállítás a csereantennával, mint az eredetivel? Próbálkozhatsz a pozíció / dőlés enyhe módosításával, de ha rálátás mellett is ennyire látványosan rossz az eredmény, az gyanús. Túl sok dolog nem tud elromlani egy olyan egyszerű szerkezeten, mint egy körsugárzó, de ha más összeállításnál is hasonló vele a tapasztalat, kis valószínűséggel akár az - pl. belső kontakthiba - is előfordulhat.
-
And
veterán
"tudtam kölcsönkérni egy 9 dBi-s antennát "
Az valamilyen körsugárzó? Ha nem az, akkor valószínűleg tartozik hozzá kábel. Olyan már elméletben sem létezik, hogy 'ne tudna meghajtani' egy wifi-eszköz egy nagyobb nyereségű antennát. Sokkal valószínűbb, hogy egyéb probléma van vele: például ha nem körsugárzó, akkor hibás a kábel, mégsem jó az iránya vagy a polarizációja, esetleg kamu a specifikált nyeresége. -
Frond
csendes tag
Sziasztok
Van egy beltéri wifis ip kamerám(Foscam R2M) cserélhető antennával, azonban ahova most fel van szerelve elég gyenge jelerősséget mérek. A user manualban található adatok alapján egy 2dBi nyereségű antenna van rajta. Gondoltam kipróbálom egy nagyobb antennával, tudtam kölcsönkérni egy 9 dBi-s antennát feltettem rá és sokkal rosszabb jelerősséget mutatott a kamera a webes felületén mint eddig. Közvetlen rálátás van kamera és router(tp-link tl-wr841n) között. Az antennák jó irányba állnak.
Előfordulhat az, hogy a kamera nem tudja "meghajtani" a nagyobb méretű antennát? Lehetséges ez? -
Borisz76
nagyúr
válasz
enginev3.0 #62381 üzenetére
Nem érdemes mert úgy sem lesz automatikus váltás....
Külön SSID és legalább tudod, hogy hová vagy csatlakozva.
Más-más csatorna, hogy a "közös" részen ne zavarják egymást. -
enginev3.0
félisten
AP routert, (nem mesh), mennyire érdemes ugyan arra az SSID-re állítani, ugyan arra a csatornára stb....
Két egymás mellett lévő házban vannak a routerek, az udvaron mindkettőt látják az eszközök, a házakban csak az abban a házban lévőket (vagy nagyon gyengén látják a telefonok a másik házban lévő routert is)
Kábelen csatlakozik a fő routerhez az AP router, mindkettő asus
-
viktorhu
veterán
válasz
Oliverda #62379 üzenetére
Én sokakkal ellentétben nem ellenzem alapból az aliról rendelt hálózati eszközöket, de legalább legyen mögötte egy cég, amelyik a nevét teszi a készülék szoftvere mögé, és kiad frissítéseket rá. Egy totolink, egy comfast, egy tenda, bármi, de egy rosszul megcsinált firmware a jó hardvert is használhatatlanná teszi.
-
Gekkito
tag
Egy ilyen splitterbe menne a repeaterből a kábel. Ez 36-56V képes 5V-re alakítani. Amúgy egy senseCAP M1-et kéne hajtania. A 48V egy elterjedt érték a PoE-k esetén, ezért gondoltam 48V-s PoE kimenetre. Legalábbis a PoE injectorok többsége vagy 24V vagy 48V.
Van amúgy már egy ilyen setup-om, csak ott úgy van hogy: Telekom Router - PoE injector - PoE splitter.
És mivel az új helyen nincs lehetőségem ezt így megcsinálni, illetve sokat kéne fúrni, és az egész házon át kábelt kéne húzni, gondoltam ha létezik ilyen repeater akkor jóval egyszerűbb lenne úgy megoldani.
Viszont valszeg akkor maradnak azok a megoldások amiket itt javasoltak a többiek:
Vagy felvezetek egy hosszabbítót a padlásra és egy sima reapetert rakok a padlásfeljáróba és WiFi-zek, vagy veszek egy repeater üzemmódos PoE-s routert a padlásfeljáróba és úgy viszem fel UTP-n a splitterbe a netet és az áramot. -
Oliverda
félisten
válasz
Gubek-Einste #62374 üzenetére
Netgear WNDR4300 (2,4 GHz).
-
SP4C3
veterán
válasz
Oliverda #62371 üzenetére
Te és #62370Gekkito is olyanokat kértek...
Neked egy DD WRT képes router kell, Client mode, 3-4-5-6-8 ethernet port és meg van oldva.
@Gekkito
-"Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan WiFi repeater amiben van PoE kimenet."
-Kétlem! Mikrtotik kell neked. 48V-ra kicsi az esély... hAP ac lite jó lenne, de az max 24V USB-C-s dolognál szétesett az elmém, ott nemtudom mire gondolsz. -
-
-
Gekkito
tag
Tehát egy sima routert kéne vennem aminek van repeater módja is és van benne PoE kimenet?
Azért nem jó a 230V mert az eszköz a padláson lenne aminek kell net és 5V hajtja. Van saját átalakítója ami a fali 230V-ből 5V-t csinál, viszont a padláson nincs áramforrás és gyenge a wifi jel is. Legközelebb a kamrában van áram forrás ahonnan a padlásfeljáró indul. Ezért gondoltam oda a reaptert lehelyezni, és UTP kábelen kapná az áramot és a netet a splitter ami szétszedni 5V USB-C-re és net-re. Ez a kettő kell csak az eszköznek.
A sima alap router 3 falnyival arrébb van a kamrától, és nem fúrnék meg 3 falat csak ezért, főleg hogy nem is az én házamról van szóEgy ismerősömhöz szeretnék amúgy Helium miner-t elhelyezni, és ehhez keresném a legkézenfekvőbb dolgot, hogy minél kevesebb fúrásra, minél kevesebb kábelre és minél rövidebb antenna kábelre legyen szükségem.
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani két Ethernet aljazattal rendelkező, cserélhető antennás Wi-Fi range extrendert? Kliens módban használnánk, vagyis az eszközök (egy PC és egy POS terminál) lennének vezetékkel rákötve, az extrender pedig 2,4 GHz-es WLAN kapcsolattal csatlakozna a routerhez.
mod: Ilyesmire gondoltam, bár ennek mintha fixek lennének az antennái.
Köszi
-
Gekkito
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan WiFi repeater amiben van PoE kimenet. Lehetőleg 48 Voltos. Tehát egy olyan eszközt keresnék ami belemegy a konnektorba jelerősítőként is funkcionál, de PoE LAN kimenete is van. Befelé nem menne UTP kábel, WiFi-n keresztül csatlakozna a fő routerhez.
Sajnos nem igazán találok ilyen eszközt, de nem vagyok jártas a témában.
Továbbiakban egy USB-C-s PoE splitterbe menne ami 5V-t csinál, és majd az hajtana meg egy eszközt.Előre is köszi.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zsiga68 #62365 üzenetére
Oksa ez lesz az első kör, rápróbálok
mezis ! Ha a fenti dolog nem sikerül, akkor mérek egyet és jelzem! Köszi neked is!
Gubek-Einste!
Továbbra is a legnagyobb tisztelettel kérdezem! Miért esetleg tudnál valami konkrét javaslattal előállni, ha azt mondom, hogy egy X típusú TP-Link router, illetve egy másik javaslattal, ha pedig azt mondanám, hogy Asus Router-ről van szó? Csak mert naivan úgy gondolom, hogy ez továbbra sem lényeges információ jelen esetben... -
-
bacsis
Közösségépítő
Minden tisztelettel kérdezem... Ezek miért fontos információk?
Sajnos nem tudom.. Az biztos hogy a Wifi kártya a laptopban eszi a 2,4Ghz és az 5GHz-es frekiket is.
Jelszó nem hinném hogy problémás, hiszen a kapcsolódás sikeres! ÉS néhány weboldal be is tölt.
Illetve ahogy írtam, más eszközök tudják használni hibátlanul a routers, illetve a laptop is megy más routerrel/telefon adat megosztásával... -
skippper
senior tag
Sziasztok! Van egy Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200 eszköz nálam, de sehogy nem sikerül összelőni az itthoni hálózattal (D-Link DAP 2680-ból van kettő, mögöttük egy EdgeRouter 4). 2.4 és 5GHz külön SSID-n vannak, az egyik AP 6 és 36 csatornákon, a másik a 11 és 100as csatornán, mindkettő AUTO 20/40 és 20/40/80 módban, WPA2 AES securityvel. Próbáltam átpakolgatni őket más csatornákra is (családi ház, nincs interferencia kívülről), de sehogy nem sikerült csatlakoztatni a repeatert. Megtalálja az app, át is küldi rá az információkat, de amikor a Repeaternek kellene csatlakozni az itthoni hálózathoz, timeoutol az egész. A Xiaomi appon próbáltam magyar és német szerverrel is, de egyik se sikerült (mainland chinas szerveren nem volt fent ez a típusú eszköz)
Ötletek?
-
válasz
eumano #62358 üzenetére
Mit ronthatok el?
40 méter van a két pont közt, valamint egy sor tuja
Meg is van a válasz.1; Az eszköz alapvetően pont-pont kapcsolata való vagyis az ideális működéshez mindkét oldalra kellene 1-1 eszköz.
2; Ilyen linkhez tiszta, zavarmentes rálátás kell ami a tuják miatt nincsen meg.
3; A használt kliens eszközök gyengék egy ilyen kapcsolathoz, ezért kellene oda egy másik CPE210 és egy olyan eszköz ami nekik adja tovább a jelet. -
-
eumano
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy TP Link CPE210-es kültéri POE AP-t.
Az alap beállítást követően mellette állva hibátlan az internet viszont ahogy távolodok tőle úgy gyengül a jel. Gyakorlatilag 20-30 méter után már teljesen megszűnik a jel.
Beállításokat tekintve próbáltam, hogy nem sugárzok b/g/n csatornákat csak b-t vagy g-t.
Próbáltam 5-10 és 20 Hz-en is, gyakorlatilag a legkissebb adatátviteli sebességgel is de mindíg ugyan ott fogy el a kraft.
Mit ronthatok el?
Küldök egy képet a helyszínről (40 méter van a két pont közt, valamint egy sor tuja):
A: itt szeretném fogni a wifi jelet (kapunyitás valamint kamerás csengő)
B: a ház bal alsó sarkához van jelenleg felszerelve a TP Link
-
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Adott egy mattomén milyen laptop Win10-et... ha "otthoni" WIFI-re csatlakozik, legyen az 2,4GHz-es vagy 5GHz-es jel, az még sikeres, mutatja, hogy minden frankó. Bizonyos oldalak bejönnek, bizonyos oldalak pedig némi malmozás után jelzik, hogy "nincs internet". Más Wifire rácsatlakozva vagy akár mobiltelefon mobiladatát megosztva nincs ilyen probléma. Csak az "adott, otthoni" Wifinél rácsatlakozva van ez.
Az az érdekes hogy más eszközök erre a Wifire rácsatlakozva nem produkálja ezt a jelenséget... Mi lehet ennek az okát?
Köszönöm a válaszokat előre is -
-
Dyraxx
tag
válasz
woodworm #62352 üzenetére
Köszi! Tehát minden ilyen PCIe Bluetoothos hálókártyán van egy usb konektor a BT-nek, és akkor a tápellátás gondolom a PCI-e porton keresztül zajlik, jól értem?
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy ezeknél a kártyáknál lehet használni együtt a wifit és a bluetooth-ot, ugye? Mert a legtöbb usb sticknél együtt nem megy állítólag, vagy wifi, vagy BT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Netflix
- Philips LCD és LED TV-k
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest