-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
abalint88
csendes tag
Sziasztok, körbejártam a kérdést, de nem találtam választ.
Olyat szeretnék megoldani, hogy a wifi adó csak akkor kapcsoljon be, ha a vevő érzékel egy bizonyos jelet, elég erősen sugároznak ezek a cuccok, így jó lenne, valami olyasmi mint a gépeknél a magic packet az ébresztéshez, tudtok ilyesmiről?
-
Soma01
veterán
válasz
eszgé100 #21280 üzenetére
Én pontosan nem is értem mi a helyzet, mert honnan is jön a net? pl UPC és azt osztja egy másik router és a telókat most AP-ként használod (usb- wifi vevő helyett??)? Az ájfónnak honnan jön a netje? Valami 3g? Nekem kicsit homályos ez.
...vagy mindig is 3g-n neteztél és az mindkét telcsire elő van fizetve és eddig szórtad MyFi-al és vetted a PC usb vevőjével? Szóval kellene egy másik vevő a PC-be? 2000ft..... -
Soma01
veterán
válasz
nemdan #21283 üzenetére
Persze, minden telcsi tud modem lenni. Szerintem úgy használja most és ez zavarja pont. De szerintem is ez a legjobb. Úgy is be kell kapcsolni a telcsin azt amit, a wifi-hez. A géphez meg úgy is le kell ülni ha netezni akarsz. Szóval nem mindegy ha viszi magával a telót is. Legalább töltődik addig is mert a wifi szórás eléggé meríti a telcsiket.
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
nem tudom találkoztatok hasonló kérdéssel, mint ami nekem kipattant, remélem azért tudtok segíteni.
adva van egy iPhone 4S, egy iPhone 4 és egy pc, aminek volt egy wifi stickje, de sajnálatos módon elhalálozott. annyi a problémám, hogy most ha netet akarok, akkor mindig be kell dugnom valamelyik telót, de ez sokszor kényelmetlen, mert szeretném akkor is használni, amikor épp nem a gépen böngészek, elvégre nem azért mobil, hogy kábel végén csücsüljön egész nap. itthon még találtam egy TP-Link TL-WR642G típusú routert, és az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet-e vevőként használni? valahogy úgy kellene kinéznie, hogy az iPhone netjét befogva, a gép ethernet csatlakozójába kellene küldenie a jelet. nem tudom ez kivitelezhető-e, remélem, hogy igen, mert így net is lenne a gépen, közben pedig használhatom a telefonom bárhol a lakásban
előre is köszönöm
-
sanrx8
csendes tag
Sziasztok. Kerdesem a kovetkezo: hogyan tudom a laptopomat osszekotni a muholdvevovel (DREAMBOX DM 800 HD) egy thomson TG587 routeren keresztul hogy a laptopon tudjam nezni az adast? A belteri ethernet kabellel van osszekotve a routerrel a laptop viszont wireless. segitseget elore is koszonom Sandor
-
nemdan
senior tag
erről jut eszembe, hogy kb. 1 hónapja frissítettem firmware-t aztán az istenért sem tudtam belépni 192.168.1.1.-el..na mondom meghalt a router..aztán 1 nap után gondoltam elolvasom már a leírását az új firmware-nek.. hát látom oda van írva, hogy megváltoztatja az IP-t .0.1-re..
na mondom az isten f@szát, hogy nem olvasok végig semmit.
-
admin4911
tag
helló!
egy access pointtal hogyan tudok internetet (nyitott wifit) befogni?már próbáltam de nem megy!
-
allein
addikt
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudom meg a router ip címét. Elvileg cmd, ipconfig /all, utána alapértelmezett átjáró lenne a router ip címe. Hiába írom be a bőngészőbe nem csatlakozik.
-
Biriboyka
senior tag
válasz
atos19881101 #21258 üzenetére
Kaspersky Internet S 2011-est használok. Abban hozzáadtam az EM7075 ip címét, de akkor sem reagált.
-
JoinR
őstag
Sziasztok!
Melyik a jobb?
TP-Link TL-WN721N 150 Mbit
TP-Link TL-WN422G 54Mbit, de van antennájaÁrban mind2 ~2500-3000, esetleg ha valaki tud jobbat, ne tartsa magában :-)
-
Biriboyka
senior tag
A kérdésem a következő:
van egy Eminent 7075-ös médialejátszóm mely össze van kötve egy D-link 514-es routeron keresztül a pc-vel.
A minap rendszert kellett újraraknom ( finomhangolt win7 ) melynek során a Total Commander
7.56-os változatának a "hálózat" gombjánál már nem érem el a médialejátszóhoz kötött vinyó adatait. A telepítés előttig minden rendben volt így gondolom valami nincs bekapcsolva/beállítva a rendszerben. Szerintetek hol lehet megtalálni a hiba okát?
A megosztásnál engedélyezve van az EM7075D médiamegosztás. -
válasz
Soma01 #21255 üzenetére
Igen, én is valahova oda teszem a határt! Természetesen nekem is nagyon tetszik az RT-N66U, de ennyit nem adok érte! Nekem nem szempont, hogy "0 day-es" legyen a vas amit megveszek, jó lesz az 1 éves modell is (vagy akár több is). Jelenleg még bőven kiszolgál az RT-N16, sőt messze nem is használom ki a teljesítőképességét, így nem is sürget a tatár. Majd ha az is lesz 30 körül, akkor elgondolkodom, hogy tényleg szükségem van-e rá...?!
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #21254 üzenetére
Nekem is. Nálam kb. 30 a max.
-
-
válasz
Intruder2k5 #21251 üzenetére
Reméljük akkor lejjebb megy majd picit ennek a cumónak az ára, O!Play ügyben meg még nézelődöm mi hogyan merre... Köszi az infókat neked és a többieknek is!
-
válasz
JoceeHunt #21250 üzenetére
Ja, hát ilyen ideiglenes megoldásra meg beteheted a régi routert switch üzemmódba, és készen is vagy! Igaz csak 100Mbps-el, de megy...
Én személy szerint nem használok WiFi-t, nálunk minden be van drótozva, még a laptopok is, egyedül fiam telefonja lóg WiFi-n. Igaz van egy USB-s, 54-es TP-LINK stick-em, de azt hozzád hasonlóan csak akkor használom, ha éppen gépet telepítek egy ismerősnek, és kellenek cuccok a LAN megosztásról, vagy éppen netre van szükség, stb... Szóval évente háromszor ha előszedem.
-
válasz
Intruder2k5 #21249 üzenetére
elég kell hogy legyen a 4
. Egyedül géptelepítéseknél kell 1-2 csatihely, de azt megoldom, majd kihúzok arra a pár órára valamit.
Wifivel abszolút nem foglalatoskodtál eddig? -
-
válasz
Intruder2k5 #21247 üzenetére
Szia!
Köszönöm, szuper, te is sokat segítettél, azt hiszem a router kiválasztva: RT-N66U.
Így már nem kérdés, és egyébként pont nyáron lenne a beszerzés, csak szeretném időben körbefutni a témát.
Akkor elméletben:
A routerra tudok rakni USB-s külső adattárolót + 1 nyomtatót (ez még annyira nem is szükséges, de ha már van rajt hely....)
Akkor ha jól értelmezem 1db LAN-t fenn kell tartanom a O!Play javára?
Mert ugye 4 helyes amibe megy 2PC + 1 buffalo NAS. Tudom, a router tud már "nas" dolgokat is, de ha már megvan a buffalo, akkor nem változtatnék a jó szokásomon.
Tehát a fennmaradó 1 helyet le fogja foglalni a mediaplayer.
Akkor ha kábelon lesz a kapcsi, a media player látni fogja a routerra kötött adattároló tartalmát?Alakulunk...
))
-
válasz
JoceeHunt #21230 üzenetére
Szia(sztok)!
Itt vagyok, átjöttem, köszönöm szépen a bizalmat, bár WiFi téren nem én vagyok a legalkalmasabb ember akivel konzultálnod kellene!
A felsorolt routerek közül "természetesen" az RT-N66U-ra szavazok, ami az RT-N16-hoz hasonlóan szintén Tomato kompatibilis. Bevallom az RT-N53-ról nem sokat tudok, RT-N56U-t nem vennék, mert nem alkalmas 3rd party fw futtatására. Tudom, hogy van valami kezdetleges fejlesztés hozzá OpenWrt és más vonalon is, de én ezekben nem bíznék még! Így tehát pénztárcától függően RT-N16, vagy RT-N66U! A vásárlással kapcsolatban mondhatnám, hogy az RT-N66U most még rohadt drága, ami bizonyára 2-3 hónap múlva akár jóval olcsóbb is lehet, egyrészt mert ezen a piacon ez többnyire így működik, másrészt pedig, ha várhatóan megszületik az a kérdéses megállapodás nagyjaink és az EU/IMF közt, akkor a jelenlegitől még sokkal kedvezőbb valutaárfolyamok is jöhetnek, ami jelentősebb áresését is hozhat! Persze tudom, ilyen alapon mindig lehetne halogatni, és ha valakinek most van szüksége routerre, akkor most kell venni, ezt csak úgy mondtam... Az előttem szólókhoz hasonlóan a NAS és a Media Player tekintetében én is a kábeles kapcsolatot javaslom. Bár mondjuk én egyáltalán nem vagyok WiFi párti, de ez megint egy másik kérdés...
-
nemdan
senior tag
válasz
Soma01 #21229 üzenetére
Hát nem tudom én ezeket a cuccokat nem nézem sokba, szerintem nem is tudnak valójában annyit amennyit írnak rájuk, főleg ennyi pénzért nem.
Egyébként ilyen van a netvadász extra-n ami ugye 1000mW:
Chipsetje pedig az alábbi: RT307X vagy RT3070
Itt egy közvetlen link ha esetleg a kép nem látható: Netvadász Extra
-
válasz
atos19881101 #21243 üzenetére
Engem még a Mini, mini plus, Gallery, TV Pro is érdekelne fejlődésileg :s
-
válasz
atos19881101 #21241 üzenetére
Próbálgatom kideríteni, hogy vannak az O!Play-ek fejlődési fokozatai?
Esetleg te tudod melyik volt az első, és hoyg követték egymást?
A gyári oldal elég szegényes számomra leírásokban :S -
atos19881101
senior tag
válasz
JoceeHunt #21240 üzenetére
Ha csak sima avi filmeket néznél rajta, akkor szerintem eldöcögne a wifin is. De egy sávszél igényes HD filmnél már nem biztos hogy menne szaggatás nélkül, pluszban még ha mellette valaki netezne is wifin ...
Nekem a sima Asus O!Play HDP-R1-esem van, és 100as LAN-on nagyon szépen muzsikál egy WD NAS-al.
-
válasz
atos19881101 #21237 üzenetére
Ha LAN összekötés mellett döntök, akkor gyakorlatilag felesleges is lenne a WIFI O!Play nemde? Bár ha képnézegetés + egyéb dolgok lennének másik TV-nél akkor jól jöhet az a Wifi. Na ezt átrágom
.
-
-
válasz
Soma01 #21234 üzenetére
Tudom, hogy a 2 véglet, de közben megláttam
. Szeretnék egy stabil jól használható rendszert. Eszközeink a házban:
2 asztali PC kábelesek
1 Buffalo NAS kábelesek
4db laptop (wifis hálón), 2db napi szinten, másik kettő alkalmi.
2 db telefon wifin néhaMindemellett jó lenne ha a NAS által nyújtott lehetőségeket az öregem nézhetné a TV-jén, ezért gondoltam egy O!Play-re. Nem tudom mennyire jó a mai technika wifis filmezésre :S. Olvasgatom a teszteket.
Javaslat? -
Soma01
veterán
válasz
JoceeHunt #21230 üzenetére
"Asus RT N16 esetleg még RT N66U"
A két véglet árban, ha jól sejtem. De ebből a kettőből válasssz. Szerintem a külső antenna fontos és a gigabites portok. De azok megvannak. Az N66 szerintem gyorsabb (max 730 mega, messzebb van a vége, erősebb hardver, több felhasználót bír, két sávos), de 120-as netet simán kiszolgál a N16 is (max 140 megabit). Az N16-ra lehet majd tenni ha akarsz más, okos firmware-t is. -
smog86
senior tag
válasz
atos19881101 #21232 üzenetére
Switch az egy netgear 8portos POE-s, pontos típust nem tudok.
Kontrollerrel? Hogyan?
Roamingot láttam még hogy ajánlották máshol, csak akkor egyik AP-ről csatlakozna a másikra, de jobb lenne közvetlenül a swichről menne mindegyik ha már kivan kábelezve. -
smog86
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy van egy switch (poe-s) és 4db Cisco wap200 AP (ezek is poe-sak), azt kellene megoldani, hogy ugyanazt a jelet szórja mindegyik, tehát ne kelljen mindig átcsatlakozni az AP-k között. Ezekkel a Cisco-kkal megoldható?
-
Szevasztok!
Szükségem lenne némi segítségre.
Tervezem az otthoni hálózatom fejlesztését XXI.-ik századira.
Egy Linksys WRT54GL routerom van, amit cserélni szeretnék, a következőkkel szemezek:
Asus RT N56U
Asus RT N53
Asus RT N16 esetleg még RT N66UA router csere a stabilabb és bővebb szolgáltatások miatt kellene (nyomtató menne rá, esetleg valami külső tároló, illetve egy NAS (ez már megvan megy.)
A régi filmeim megosztásához valószínüleg be lenne fogva egy Asus O!Play médialejátszó, mindenképpen a WLAN-os, még nem tudom eldönteni melyik legyen, eléggé összehasonlíthatatlanok számomra (eddig).
Szerintetek mifelé lenne érdemes elmenni fejlesztésileg? A mostani routeremmel is elvoltam 8 évig.
-
-
nemdan
senior tag
Ha valakinek viszonylag nagy nyereségű (2.4ghz) antennára lenne szüksége akkor ajánlani tudom EZT, a héten vettem egyet tegnapelőtt kaptam meg és beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.Ára teljesen elfogadható és kapunk egy vízhatlan kültéri dobozt is( egybeépítve ugye), ami meglehetősen nagy helyet ad így sok mindent bele lehet szerkeszteni.Jelenleg csak wifi "vadászatra" használom és egy ilyennel hajtom meg meglehetősen jó eredményeket elérve.Van 2 db házilag épített biquadom is ami elvileg 11 dbi nyereségű na már most csak példaképpen ahol azzal 50 hálózatot láttam ezzel 64-et változó, de viszonylag jó jelerősséggel. (kb. -70 - -80 dB)
-
eketomy
senior tag
válasz
trézsi67 #21221 üzenetére
Létezik olyan méghozzá az Ubiquiti Nanostation!
Kell egy adaptert venned hozzá meg egy antennát és annak utp-s a vége az mehet a routerbe, de a normális antennái nem a legolcsóbbak!
-
trézsi67
csendes tag
sziasztok!
Csak olyan antennát találok, amelynek a vége RPSMA-csatlakozású, ezt nem lehetne átalakítani a routeremben UTP-re ? Azt továbbá a számítógépembe.Szerintetek van olyan csatlakozó, és milyen és hol keresem ?
-
trézsi67
csendes tag
Van egy routerem UTP-és és nem tudok hozzászerezni egy antennát.Valaki nem tudna nekem szerezni egyet??
-
trézsi67
csendes tag
wifi
-
eketomy
senior tag
Milyen a neted? Ha pppoe alapú azaz adsl akkor amit kaptál felhasználónevet ill. jelszót azt kell megadni a routernek és akkor lesz net!
Ha kábeles neted van pl. UPC akkor viszont a számítógép hálókártyája alapján azonosítják neked a netet, magyarul a számítógépben lévő hálókártyádnak a számát kell megadni a routernek, pontosan mac adress címe kell! -
kiszu
senior tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném. Számomra eléggé érdekes problémával állok szemben.
Adott egy számítógép.
Asus A8NE-FM/S alaplappal. Az egy dolog,hogy normális driver oldala nincs,de kiderítettem,hogy az A8 ill A8N driverek jók hozzá.
A gond a következő.
Nincs internet kapcsolat ha wifi routeren keresztűl használnám a gépet. Tehát ha a wifi routerrel kötöm össze a gépet,kábellel. Kábel jó és új,de több példánnyal is tesztelve.
Ha sima nem wifi routerrel akkor van net.
A routerben nincs semmi állítgatva,minden alapértelmezett. és minden wifi routerrel ezt csinálja. (3 különbözővel próbáltam)
Már vettem új hálózati kártyát,de az sem volt megoldás.
Friss telepített xp és win 7 esetén ugyanez.Valami ötlet,hogy sima routerrel is használhassam?
-
And
veterán
válasz
admin4911 #21214 üzenetére
Önmagában az antennanyereség nem határozza meg egyértelműen az elérhető hatótávot. Az függ még a következőktől: környezet, beépítettség (rálátás az ellenoldalra), sáv kihasználtsága (zaj), eszközök vételi érzékenysége, antenna kábelezése (csillapítás), plusz ugyanezektől a tulajdonságoktól a link másik végén. Szerencsés esetben sok kilométer, de erre nincs és nem is adható semmiféle garancia.
-
válasz
Blue Eagle #21211 üzenetére
igen!
-
Blue Eagle
őstag
Tv kábelmodemem van (Motorola) Lan kábelel csatlakozik a pc-hez. Ennek az asus routernek ( http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN12/ )van ilyen bemenete? Szóval erre rá tudom kötni majd a modemet?
Bocs az idióta kérdéseimért, de wifivel még soha nem volt dolgom. -
And
veterán
válasz
Blue Eagle #21209 üzenetére
Igen, egy router alapvetően arra való, amit írtál.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Ez a Wifi router megfelelő lenne arra, hogy egynél több számítógépet csatlakoztassak rá internet elérésre? Amúgy erre rá lehet kötni a modemet úgye?
http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN12/ -
nazar
csendes tag
Bocsánat!
-
nazar
csendes tag
Jó estét!
Münchenben az o2-s mobil net nagyon lassú, sajnos a dsl-t nem köttethetem be és a környéken sok a kódolt wifi
Lehet, hogy nem szabadna ilyet írnom. Valamelyik hálózatra fel szeretnék csatlakozni
pl. egy WPA-s ra.
Esetleg, ha valaki tud rá valami megoldást, megköszönöm ha segít.
Ha nem kellett volna ezt megkérdeznem akkor Elnézést kérek!Üdv.
-
And
veterán
válasz
eketomy #21199 üzenetére
Rengeteg emberhez hasonlóan te is kevered a wifi-funkciókat (AP / kliens) a rádiótechnikai adó / vevő fogalmakkal. Mivel a wifi kétirányú (félduplex) kommunikációt valósít meg, ezért minden wifi-eszköz ad és vesz is. Ettől természetesen egy kliens nem lesz 'csak úgy' access point.
(Mod.: mellesleg igen, az ad-hoc mód pont arra való, hogy egy 'kártyával' /klienssel/ egy másikra tudj csatlakozni, AP nélkül.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest