- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Objektívek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
rauschie #747 üzenetére
LOL A tápok szívják ki a levegőt a gépből
Elég lesz a házad szellőzése, de ez úgyis a gyakorlatban fog kiderülni. Ha meglesz a gép, bepakolsz mindent, használod a gépet és pár óra terhelés után leveszed az oldalát majd belenyúlsz és megállapítod, hogy melege van-e vagy sem. Én is így csináltam, így vettem észre, hogy a meleg a táp és az optikai meghajtók között igen megreked. Itt kezdődött az egész modding.... -
Winner_hun
félisten
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
rauschie #731 üzenetére
Nem az, bár ha nincs otthon dekopírod akkor valószínű állványos fúrógéped sincs de azért leírom
Szerettünk volna tökéletes köralakot gépházra és elkezdtünk gondolkodni mivel is lehetne ezt kivitelezni, mindenféle megfordult a fejünkben de túl sok lett volna állandóan az utómunka így arra a következtetésre jutottunk, hogy szerszámot kell készíteni (szerintem boltban lehet is ilyesmiket kapni de ha az emberek megvan minden eszköze hozzá akkor miért ne csinálja nemde?)
Szóval a cucc úgy néz ki, hogy van egy központi felfogatórész ami a fúró tokmányába megy be, a felfogatórészen van egy furat amibe bekerül egy állítható hosszúságú fémrúd a végén egy vágóéllel. A fémrudat meglapoltuk és egy csavarral be is lehetett tökéletesen rögzíteni kívánt hosszal (sugárral) a központi felfogatórészbe. A közp. felfogrésznek az alja egy 5mm-es átmérővel végződik.
Ezt az egész cuccot befogtuk egy állványos fúró tokmányába, alátettük a vasat amire egy 5,5mm-es lyukat fúrtunk, beállítottuk a megfelelő helyre a megfelelő sugárral és szép lassú fordulaton(3-500rmp) elkezdtük kivágni a lemezt.
Utána elég durva frizbit kaptunk, tökéletes gyilkolóeszköz
Ezután már csak le kellett reszelgetni a peremet és kész is volt a köralak, ami tényleg kör!!! -
Winner_hun
félisten
válasz
rauschie #731 üzenetére
Nem kivitelezhetetlen, csak akkor kell egy reszelő is.Naszóval. Az első lukakat a gép tetejére vátam ki. Először azt csináltam, hogy felrajzoltam a ventik helyét, majd fúrtam egy 10es lukat, amibe bedugtam a dekopírt és elkezdtem vágni. Nem a leggyorsabb dolog volt, ezután taktikát váltottam. A kört kifurkáltam 3-as fűróval, majd végigtoltam rajta a dekopírt, majd a legvégén egy dremmelszerű csiszolóakármivel kör formát adtam neki. asszem így volt, másfél éve vágtam ki a gép tetejét
Winner_hun
és nem lesz átírva, egyenlőre
-
Winner_hun
félisten
válasz
rauschie #721 üzenetére
Még szép, a jelenlegit topikcímnek be kell teljesülnie
Milyen stockról beszélsz? Az tudomásom szerint a gyári hűtőt jelenti. Szerintem nézd át az első hsz-t, egy fél percet nem ment az a hűtő
Hogy hogy fog elférni? Az legyen a legnagyobb probléma, felfér az a kis drágaság mindenhova -
Winner_hun
félisten
válasz
rauschie #715 üzenetére
Első ránézésre az az idióta mintázat, ami nem tetszik a ház oldalán. Ha ez nem zavar, után természetesen oda és annyit lyukat teszel/tetetsz, amennyit csak akarsz, az én házamban sem volt, csak elöl és hátul egy egy ventinek hely, a többit én csináltam bele. Azthiszem nagyon nem bántam meg
Miaz, hogy fémben nem alakítható ki esztétikusan szellőzőnyílás?
Amúgy szvsz nem lenne elég az a 2db 8-as és a táp. Vagyis nem teljesen, különben nem csinálnának ilyen házakat. Elég az, de sokkal melegebb lesz benne, ezért nem árt egy két plusz ventit bele. Az oldallapon a CPU magasságában, amikor a másik gépem volt, ott volt nekem is a lyuk: [link], de a BAT miatt nem fért el, ezért alulra raktam kettőt nagyon nem bántam meg, sőőőt és a proci mostmár hátulról kapja a friss levegőt.
Ha elfér, lehet előre 12 centis ventit, szoktak is, de SZVSZ az nem éppen elég, mert a meleg felfelé száll, az alsó 12 centis a VGA hűsítésére jó lehet.
Ha képet szeretnél rá matricázni, akkor: [link], ha festeni, akkor pedig: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3233
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest