Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • almostsaint

    tag

    Elnézést azoktól, akik már segítettek, de sajnos, még nem tudtam megoldani az XP telepítési problémámat, és már nagyon kezd idegesíteni, hogy mi lehet. Mielőtt az alaplapot visszaküldöm, azért leírom még egyszer összefoglalva a jelenséget, hátha valaki aki most olvassa, mond még ötleteket.

    - Vadi új alaplap: Asrock G31M-S, vadi új proci: Pentium Dual Core E6500 2,93GHz, vadi új ram: 2GB Kingston 800 MHz.
    - Integrált VGA, hang, ezeken kívül nincs másik egyelőre.
    - Mindent összeraktam rendesen (már vagy 5ször leellenőriztem), aztán bedugtam, elindítottam a gépet.
    - Behozom a biost, mindent lát szépen, ahogy kell neki.
    - Elkezdem az XP telepítést. Biosban beállítom a boot sorrendet, hogy előbb CD, aztán vinyó. Beteszem az XP telepítő CD-t, el is indul.
    - Telepítő CD-vel megformázom a lemezt, kijelölöm hová tegye, elkezdi másolni a fájlokat.
    - Ezután ugye újraindul. Na itt, miután újraindult a gép, bejön az XP logo, elkezdődne a telepítés, de nem. A gép itt újraindul, és utána nem folytatódik a telepítés, hanem ha nyomok gombot, hogy cd-ről induljon akkor ewlőről kezdi a telepítést, ha nem, akkor ugyaneddig eljön, és megint újra..
    - Legalább 10-szer megpróbáltam, 3 fajta XP CD-vel, 2 fajta vinyóval (egyik SATA-s, másik IDE-s), de mindig a telepítésnek ugyanabban a pillanatában újraindul a gép.
    - Csináltam egy memóriatesztet is, hátha azzal van valami gond, de semmi hiba nincs rajta.
    - Úgy is próbáltam, hogy egyszerre csak az a vinyó van bedugva, amire épp telepíteni akarom, úgy is, hogy egy másik gépben megformáztam előtte, de mindig ugyanaz.

    Olyat már olvastam, hogy a SATA-s vinyóval lehet, hogy küzdeni kell kicsit, de az a furcsa, hogy az IDE-snél is ugyanazt csinálja, mindig ugyanott újraindul.

    Mi az isten lehet, mert ennyit még nem kínlódtam XP telepítéssel!

    Köszönöm szépen a segítséget...

Új hozzászólás Aktív témák