Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
DuncanGhola
üzenetére
hogy lenne mindig?
ati chipset drivert catalyst igp-nek hívják. -
X-COM
nagyúr
válasz
DuncanGhola
üzenetére
mindig? akkor tehát, például?
amúgy mijazhogy rc2-rc3 lesz a befutó, abból sem lesz rtm csak úgy, azután is van javítgatás, míg rtm lesz belőle.
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
az hogy RC 1 meg egy teljesen más tészta
RC 2 lenne az igazi, de sztem nem éri meg ennyit szarakodni vele míg ki nem jön a rendes változat...sokan aszondják rc2 a befutó, abból lesz de erős a megérzésem hogy lesz még rc3 is belőle 
-
Kobe
veterán
válasz
DuncanGhola
üzenetére
vagy nem támogatott vagy ezeréves ...ez teccik...főleg hogy az egyik alaplapi kari, integrált, szinte minden második lapba ezt integrálják, és ha 64bites procihoz való a lap akkor tény hogy ezer éves
a másik meg alig 2 hónapos 
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
nah egy rövid összefoglaló a tapasztalataimról:
kb 2 napja raktam fel a win xp x64 rc1 built 1289 et. Örült a fejem hogy minden simán megy telepítésnél, na meg driverek is akadtak szép számmal. Minden driver megy, van antivirus is, menjunk netre, gondoltam én ...aztán jött a 2 napi szívás, mert másnak nem nevezném...egyszerűen képtelen bámiféle realtek hálókarit felismerni működőképes állapotban. eszközkezelő látja, de ha vmit akarok kezdeni vele akkor Cannot find proper NIC...ez men egy darabig, vagy 10 féle drivert próbáltam semmi,...oszt elegem lett, uj hálókari be, alaplapi letiltva, bootolás...Found new hardware, de jó, van egy kis remény, hát a nagy lópikulát, ugyanaz ...ehhez is driver vadászat, és a szokásos 2 alternatíva helyett iktassunk be egy harmadikat, vagy akár negyediket...na akkor se ment, és itt kezdtem elveszteni a fonalat, erősen szidtam Bill Gates apánkat...aztán eltöprengtem és azt mondtam : há kell ez a f@szomnak, vissza jó öreg stabil xp és csókolom -
Ms2
csendes tag
Szasztok!
Az a kérdésem lenne,ha nekem van egy lejjebb látott konfigom(márpedig van!
) és nem indul el a mikoszopsz oldaláról letöltött X64 es rendszer az vajon miért lehet?Már minden elkébzelhető problémát végigrágtam.eredménytelenül.
NVIDIA nForce 3 250Gb , AMD Athlon64 3400+ , 512 DDR400 , ATI Radeon SAPHIRE 9200 128 Mb
[Szerkesztve] -
Christoph
aktív tag
Ebbe a topicba még azt hiszem nem linkeltem be...
Remélem nem késtem el nagyon.....A lényeg hogy kijött az RC1-es verzió, ami azt sejteti, hogy hamarosan kijön a végleges is. Itt egy teszt róla, igen érdekes (persze angolul): Bővebben: link -
Melafoto
senior tag
A konfigom:
-Asus A8N alaplap (nForce3 chip)
-AMD 2800+ 64 proci
-DDR 512 Mb 400Mhz
-Ati Readon 9555 videokartya
-120 Gb 7200 vinyó
-Sound Blaster Live 5.1 hangk.
Már a bootolás kezdetekor elkezd sípolni, vagyis nem folyamatosan hanen szggatottan, de folyamatosan még ki nem kapcsolom.
Még akkor is ha csak az alap dolgok voltak benne.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
válasz
DuncanGhola
üzenetére
32 bites driverekkel megy a 64 bites? Én úgy tudom, hogy nem, de cáfoljatok meg.
-
LordX
veterán
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Ha az IDE/SATA vezérlőt nem ismeri fel, akkor nem fog elindulni..
-
Melafoto
senior tag
Kicsit eltértünk a kérdésemtől, de hát azért fórum.
Az előző +jegyzésem csak vélemény volt nem tény. Gondolom azért éreztem úgy, hogy gyorsabbak a 32bites dolgok mert előtte egy 2400+ proci volt benne.
Az elsődleges kérdésem csak az lett volna, hogy miért nem akar föltelepülni a
64bites Windows? Én gondoltam arra ia, hogy hardwer akadás van, de szerintem nem, mert kiszedtem mindent csak az alaplap(+proci)+videokartya+vinyó+memória
maradt és a hibajelenség ugyan az volt.
Még egy másik videokartyával is kipróbáltam, de semmi.
Ezért gondoltam tanácsot kérek vagy ötletet adtól aki már kicsit jártas az uj winbe.
Ha valaki tudna segíten jó lenne, már nagyon kiváncsi vagyok milyen az új win64.
-
Melafoto
senior tag
Nekem nem akar sehogyan sem fölmenni ez a Winfos64.
Ha winfos alól indítok akkor azt írja bootoljak a lemezről.
Ha ezt teszem akkor +csak sípol az alaplap.
( (a régi winxp egyből megy)
Konfig: Asus K8N, AMD 2800+ (64bit), 512Mb (400Mhz) RAM, ATI Readon9550,
Tanácstalan vagyok, de még ki sem tudom máshol probálni mert a közelemben
még nem nagyon van ilyen cucc.
Ha van ötlete vkinek az nagyon jó lenne.
Ui: Amúgy nem estem hasra ettől a 64bites dologtól.Talán egy kicsivel gyorsabban megy rajta a 32bites cucc.
-
Ecsém
csendes tag
Azért nem szeretném annyiba hagyni, elképzelhető, hogy az alaplap ütközi a videókártya driverrel? Én már kifogytam az ötletekből, szívesen fogadnám a továbbiakat.
Köszi -
PPeter
addikt
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Hát nézegessél képet akkor azzal a vacakkal ami az Xp-ben van....
-
L3zl13
nagyúr
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Nem értem, mi köze a Daemon Toolsnak az archiváláshoz...

-
DuncanGhola
aktív tag
Gondolkozz mielőtt hülyeségeket irsz

Ha a linux lenne annyira elterjedve azt támadná mindenki és azt lehetne foltozgatni, amugy ahhoz még több javitás készül csak kissebb adagokban, és persze nem olyan nyilvánosan...elég linuxot használtam, és ne mondd hogy egy progi ami mondjuk duplája a HL2nek (nome edition) neked drága, a linux se olcsobb ha dobozost veszel
legalábbis nem sokkal, van 1-2 disztribució a polcon
Jah és a linuxok mellett a játékok és az egyéb szoftverek dobozai is itt figyelnek
bár a játékokét lassan le lehetne selejtezni, de a doom3 doboza olyan szép
-
gakoska
tag
Húha...
Nem gondoltam h itt mindenki legális szoftvereket használ...
Amíg a Windows-oknak ilyen magas lesz az ára (a fizetésekhez képest), addig én nem fogom megvenni, mert szerintem ez nem olyan lopás, mint a boltból, mert: én csak egy elméleti terméket loptam el, amit egyszer találtak ki (a biztonsági javításokat ne nézzük, azok úgyis csak azért kellenek, mert az eredeti szar (hibás)), és nekik semmibe nem kerül a többszörözése (gyakorlatilag), viszont ha a boltból tejet lopok, akkor elvettem valami pótolhatatlant, mert akkor azt újra elő kell állítani.
(És nem vagyok büszke erre, csak egyszerűen LOL, h nem ismerek olyan embert, akinek legális windows fut a gépén. Olyat meg végképp, akinek a játékai, egyéb programjai is legálisak. De az utcán fölszedett pénztárcát mindegyik visszaadná annak aki leejtette...) -
MoP_FX 57
őstag
kosz-kosz
-
MoP_FX 57
őstag
Lenne egy gyors kerdesem: 32 bites progik futnak a 64 bites Windows-on?

-
Ecsém
csendes tag
válasz
DuncanGhola
üzenetére
már sajnos próbáltam. azzal az a probléma, hogy még nem ismeri a 6600GT-t. úgyhogy meg kell várnom a következő nvidia display drivert.
suxxxx.
-
Ecsém
csendes tag
sziasztok!
Belelkesülve a témán, letöltöttem a 64-bites windowst a microfos webről. Szépen felment, Chaintech vnf3-250 lapkám (nForce3) meg 6600GT (AGP) - inno3d-m van, benne egy sb live!-val. Első lépésként feltelepítettem a hivatalos nvidia unified drivert (ez mégcsak béta), rendben is vót. Újraindítás, aztán a hivatalos nVidia display drivert (ez már NEM béta!!!), újraindítás... na ezután beindult a hurok, ugyanis a windows-t elkezdi tölteni, de megáll, és újrindul. magyarul sz@r.
Hát, gondoltam talán az alaplapi driverekkel van a gond (ugye azok mégcsak béták), először megpróbálom feltelepíteni a display drivert. Feltelepítettem és szvasz ugyanaz a hurok. A display driver a hibás. Még ekkora lúzerséget. SZAXXX
Szal ennyi....

[Szerkesztve] -
-kozo-
csendes tag
válasz
DuncanGhola
üzenetére
yeah, köszi szépen

-
L3zl13
nagyúr
válasz
DuncanGhola
üzenetére
daemon-toolsból hogyan gazdagodik meg bárki is?
-
DuncanGhola
aktív tag
vedd meg a szoftver és nem lesz bajod vele, amugy mivel senki nem kapta meg a virtual meghajtók forráskodját, ezért senki nem csinált még virtual drive-ot, egyet tudsz csinálni, winimage 7.0 és az simán kitömöriti a bin-t, havernál igy minden ISOt fel lehetett nyomni
virusirtó www.avast.com
egyenlőre ez az egyetlen, otthoni célra meg még asszem ingyenes is
amugy felejtsd má el azt a démontulzt, ilyenekből gazdagodnak meg az smswebesek
-
gakoska
tag
nekem felment a k8ne deluxra, csak ha föltettem az uj nforce drivert, akkor utána kékhalál lett bootnál, de csak ha az nvidia firewallt is fölteszem, tehát arrol lemondtam
egyébként 1007-es bios van rajta
nekem beválik ez a vin,, és (nem mintha fosnék) tényleg jó h még ingyenes, addig sem b@sznak meg büntivel, ha majd lesz finál, akkor persze az is biztonsági másolat lesz...
Víruskereső mejik van rá?
És vmi virtuális meghajtó?
Kurvára gáz h démontulz, alkohol, és még a ms saját cd-rom control panel-e se megy rajta, nagyon sokat kell gányolni igy. -
-kozo-
csendes tag
hi all
kérdésem hogy van-e az XP 64 alá Audigy 2 driver, a videokarihoz meg az alaplaphoz találtam persze mindkettő béta, tiszta zsír lesz a béta op. rendszerhez béta driverek, szóval ha valaki tud irja már meg mert én még nem találtam,THX -
dpek
tag
Azt szeretném megkérdezni hogy valakinek felment a 64-es win Asus K8NE Deluxe lapra?
Mert nekem kék halállal megfagy a telepítés elején.
Van rá valami megoldás?
Kösz
Üdv: pek -
válasz
DuncanGhola
üzenetére
leszedtem az nvidiához 64-bites drivert és azóta megy
-
DuncanGhola
aktív tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
ezek azok
-
Don Vittorio
őstag
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Bővebben: link
Ez nem az?
Ezek meg az archívok:
Bővebben: link -
Sanyo
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
SoundBlaster Live/Audigy/Audigy 2 AMD 64-Bit Driver Preview
Bővebben: link -
válasz
DuncanGhola
üzenetére
nekem az integrált gigabites lanom illetve hangkártyám nem megy

-
SzuMe
tag
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Sajnos nem találtam...

-
SzuMe
tag
Ma én is felraktam a 64-es Xp-t. Az első problémám az, hogy nem megy fel a Matrox P650 drivere. Hogyan lehet esetleg megpatkolni?
SzüMe -
Zenty
őstag
mint már emlitett!

pl
Bővebben: link
van egy pár még kis keresgélés szükséges! -
Deathcourier
aktív tag
''Kellemes karácsonyt monitorfejüek'' lol
-
Arhquis
aktív tag
Láttam a képeket a 64bit Windowsrol. Egy pár észrevétel...
Add 1: Már kiadtak hozzá service packet????
Add 2: A dátom kicsit necces... ( 1985 - 2001 )
Ugyhogy most vagy én vagyok hülye, és nem figyeltem, vagy ezek moddolt képek... -
xion_81
csendes tag
Nagy reményeket fuztem a win64bit hez.Sok program ment is rajta de mar most jonnek elo a hianyossagai...
Autocad 2002 nem indul el.
Acdsee7 hibat csinal egy kepet se jelenit meg.
Irfanview szinten nem hoz be egy kepet sem..
Igaz ezek az SP2 ben is bugosak.Nem tudom miert nem lehet kiküszöbölni ezt.De az SP2 ben legalabb indulnak
ez nagy elony. 
uh. ''hosszas'' teszteles utan sajat velemenyem szerint még nem érdemes áttérni hisz sokkal több gyerekbetegsége van a rendszernek mint hittem volna.De a jovo a 64bité..és talan a longhorn már ugy jon ki hogy kiadját a 32bites és a 64bites változatát.
A winfos még csak ismerkedik a 64bittel addig a ''linux'' világ már természetesnek veszi és rég rendelkezésre áll. lásd. Suse Linux
uh nekem most.: format c:\ és Win XP Prof 32bit telepíto betáraz
-
xion_81
csendes tag
Valaki tud valahol speci 64bites programokat ? Hol találom a vírus írtot és a tuzfalat ??
-
xion_81
csendes tag
Lehet hogy nem ugy akartad de nagy igazsagot irtal !!
Mégpedig ha kijon az sp3 rom addigra az osszes programot az sp2 re fejlesztenek majd.Mint most az sp1 re..Tehat ha kijon az uj akkor az fog bugzani az sp2 es programokkal. Tehat magyarul egy kicsit mindig le kell maradni hogy minden jol mukodjon..
Amugy nem mondom hogy az sp2 o full xar. Csak a sok ezer programbol van par ami nem az igazi vele. Az meg pech hogy pont azokat akartam használni...
WinXP prof sp1 64bit.: Feltelepítettem ! Ugyan azt az eredményt hozta mint az SP2 o. Az nforce3 chipset és az ati catalyst 64bites verzioja semmivel se jobb mint a 32bites..
Aki azért telepítené a 64bitet mert gyorsabb az még várjon vele egy kicsit és aki nem akar egy teljesen kiforrott rendszert használni.Akinek fontos a stabil megbízhatoság win xp prof sp1 !! -
Nyuf
senior tag
-
cortez25
senior tag
Widows 98 64-bit!!! Ruleeeez !!!

[Szerkesztve] -
DuncanGhola
aktív tag
a rendszer kompatibilis, csak van emylik progi a telepitésnél visszadobja hogy nem ismeri ezt a verziót, igy oldottam meg a doom3at is, megtartottam az install könyvtárt és csodálatosan megy
tunereket el kell felejteni egyenlőre, aminem nagy kár
amugy azért nem gyorsabb egyenlőre, mert a VGA driverek egyenlőre nem 64 bitesek, csak emuláltak hogy egyáltalán menjenek, majd ha kijön az első hivtalos 64 bites AGP, vagy pci-x driver akkor majd lehet nézelődni
addigis mivel nem lassabb, és már virusirtó tüzfal is van hozzá, ezér nálam marad
-
xion_81
csendes tag
Nem vitatom hogy neked nincs gondod vele..Mindenki másra használja a számítógépet.
Én képszerkesztés,autoCad,kicsi játék,wap oldal szerkesztés,film nézés.
Az Acdsee powerpack-al voltak gondok ! Acdsee 7 ! És az AutoCad-del. Ha ezeket nem használod lehet stabil is az SP2..De ezt az álláspontot hogy SP2 őt nem szabad használni nem csak én mondom.
Demokrácia van.Mindenki azt használ ami neki megfelel és jó ! Suse Linux után is kacsingatok
-
FireLord
aktív tag
64 bites win visszafelé kompatibilis? Futnak rajta a 32bites progik/játékok?
-
X-COM
nagyúr
hát miután lejár újrabootol, vagy kék halált dob (ha beenged lépni normálisan egyáltalán), ez így szokott lenni ezeknél a termékeknél.
de lehet, hogy eula-ban az is ki van kötve, hogy termék megjelenését követően, ezt a bétaváltozatot már nem vagy jogosult használni, vagy legalábbis újratelepíteni.
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
Öszinte leszek.

Nem szoktam letagadni tudatlanságom..
Tudom hogy lejár..de 360nap múlva..legalábbis ami nekem van. De kb. fél évenként úgyis újra telepítem a winfost..64bit ide vagy oda.
Azt viszont nem hallottam hogy újra bootol menet közben!! Milyen időközönként ?? Pl.: játék közben csak úgy kilép ?? Hol hallottad ezt,vagy hol tudok ''hivatalosan'' utána nézni ? -
xion_81
csendes tag
Szisztok !
Végig olvastam ezt a topicot. Nem tudom mit kell parázni ! Fent volt a gépemen a Win XP Prof. SP2 Hun ami szerintem elég megbízhatatlan néhány programmal. Letöltöttem a win xp 64 bit angol verziot.
Simán kiírtam az ISO fájlt cdre majd feltelepítettem a winxp sp2 ''fölé''. Simán fel is ment..Mikor indul a rendszer megkérdezi okosan hogy a 32 vagy a 64bites rendszert szeretném használni..Felraktam rá a 3dmark01se pont.:12 986 pont sima xps driverekkel... 32bites win xp sp2 legújabb catalyst és nvidia chipset driverrel 3dmark01se pont.:13 289 !!!
Ma letöltöttem a 64bites drivereket az alaplapomhoz és a videókártyámhoz.Kíváncsi vagyok mi lesz az eremény..
DE ! Ha a 32bites rendszer = 64bites rendszer eredmény születik vagy egy kicsit lemarad a 64bit akkor is 64bites rendszerem lesz. Ugyanis ez teljesen ingyenes..win xp 64bit free !!! A 32bites win xp-m meg illegális...
A jövő a 64bit !!! Ha most átálsz 64bitre mire mindenki átáll rá, tudni fogod a 64bit összes baját és előnyét mit hogyan mikor. Tehát mindenépp érdemes feltenni az INGYENES 64bites WIN XP SP1 -et mégha néha hülyeségeket is csinál.
Azt hiszed a többi winfos verzió tökéletes ??!! az SP2 olyan bugos mint az állat !!! Aki a 32 bitnél marad hagyja meg az SP1-et az használható!
Persze ezek az én saját véleményeim. Senkire nem akarom rá erőltetni..
-
killerjohn
addikt
Na jó ! El6ároztam magam, és felrakom holnap a 64 bites XP-t, csak még azt nem tudom, hogy mit fog szólni hozzá a 32bites XP-m
vajon +lesznek 1más mellett ? 
-
Anonymous_19
tag

-
v-paci
aktív tag
Srácok nyugi...
Várjátok meg a kiforrott verziót, talán csak 1 évet kell várni rá. Minek elsietni mindent?
A játékok nem lesznek gyorsabbak, mivel azokat is kell optimalizálni 64 bites architektúrára. Akinek meg másra kell, annak tudom ajánlani a kiforrott Linux rendszert. Egyébként meg minek erőltetni? Az K8 32 biten is a legtöbb esetben odaver a pentiumnak...
Szubjektív vélemény
-
Anonymous_19
tag
Hat nem tudom, nekem nem valt be..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Thx.. És ez a fenti verzához való?
Mer 2 verza is van nekem itt letöltve, de nyilván a nagyobb verziószámút rakom fel, próbaképp..
32bites drivereket nem fogadja el?
Gondba leszek a Live 5.1-el (tudom h van beépített de az sz@r
)
Bt878 tuner? Sehogy sem lehet vele megetetni?
Thx a választ előre is!
-
flogidcpp
tag
tűzfalat valaki tud? esetleg a sygate megy alatta?
-
X-COM
nagyúr
kér serialt, amit mailben küld a regisztráció után
-
LordX
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ingyenesen letölthető. Szerinted?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
DuncanGhola
üzenetére
Kér vagy nem serialt a 64bit xp???

Valaki! Halló! Grrrr
-
válasz
DuncanGhola
üzenetére
tv tuner?
hmm még szerencse hogy eddig nem ruháztam be rá, pedig terveztem -
DuncanGhola
aktív tag
2800+ k8ns
és nálam 10%al gyorsabb gamékban kb
meg 3dmarkban
a lényeg hogy nem lassabb, de mivel ezek még 32 bites SGP driverek ezért ez csak gyorsabb lesz
az olyan progik amik meg 60 megákkal mennek, (corel, photoshop) sokkal használhatóbbak...egyedül a tuner nem megy alatta az meg kit érdekel?
-
válasz
DuncanGhola
üzenetére
ó véleménnyel vagy róla?
milyen konfigod van? -
DuncanGhola
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
lassabbb?

érdekes
az életbe nem teszek fel több 32 bites rendszert
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung A17 mobiltelefon
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) és nem indul el a mikoszopsz oldaláról letöltött X64 es rendszer az vajon miért lehet?Már minden elkébzelhető problémát végigrágtam.eredménytelenül.

( (a régi winxp egyből megy)