Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dunc
nagyúr
Sziasztok 64 bit xp alá magyar nyelvi csomag letölthető,és webkamera driver kellene..
Creative live vista im ..Ha valaki tud esetleg segitsen. -
Heló!
Gondolkodom 64 bites XP felrakásán, mert hamarosan érkezik az új procim, és szeretném kihasználni a 3dsMAX 64 bites képességeit. Ehhez kellene a 64bites XP, de nem tudom, hogy pl. játékokat mennyire hátráltatja, esetleg más programokat?
Azt olvastam itt többször is, hogy nem érdemes felrakni csupán a 64bit miatt, de nekem jobban működna rajta a munkaeszköz. Ennek ellenére a döntés a többi progitól függ.
Kösszi!
-
fradi81
veterán
Hali, egy gyors kérdés. Most vettem új gépet, AMD X2 4400-as, 2 giga ram. Érdemes-e felrakni a 64 bites XP-t? A programok 64 bites verziója gondolom gyorsabb, de mi van a többi programmal, vannak kompatibilitási meg stb gondok? Kösz

-
Kloss
őstag
válasz
zippofcy
üzenetére
Ez azért van, mert a Total Commander nem támogatja a 64 bitet. Ha feltelepítesz egy 64 bites fájlkezelőt, mint a Speedcommander, az nem teszi a lomtárba a fájlokat, hanem véglegesen törli. Nekem sincs lomtáram, a TC nálam is beleteszi a törölt fájlokat, de a 64 bites SC nem.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
zippofcy
üzenetére
Ha Total Commander alól törlök valamit shift+delet-tel, akkor nem kerül a recycle binbe.
Mondjuk most hogy nézem én is hiába kapcsolom ki akár az egészet, akár csak egy adot drive-on, ugyanúgy a recycle binbe teszi őket sima törlésnél.
Szóval csak a shift+delete combót tudom ajánlani. -
zippofcy
senior tag
Hali!
Nekem sincs gondom a 64 bites XPvel, megjelenése után 1 évvel (akkorra lett mindenhez driver) felraktam, 1 év használat után lecseréltem egy kiherélt TinyXP 32bitre (a swapfile-t alapból kikapcsolom és 1GB ram úgy már nem volt elég mindenhez 64bites XP alatt) de nemrég visszaraktam (vettem még 1GB ramot
) mert aminek van natív 64 bites módja (első volt a Far Cry, aztán Steam-es gamék, Unreal3 engine, stb) azok egyértelműen gyorsabbak alatta. (vagy csak a TinyXPm fáradt el az idők során
)
Viszont egy dolog nagyon idegesít benne: hiába állítom be a Recycle Bin-ben hogy ne abba törölje a file-okat hanem rögtön menjenek a lecsóba, nem csinálja meg.
Sőt, pl. uTorrentben ha a ''Remove & delete torrent''-el szedem ki a listából a már letöltött file-okat akkor még csak a recycle binbe se rakja át őket, hanem hagyja az eredeti helyén.
(ezt amúgy a másik HDDmen fent levő 64bits Vista alatt is így csinálja)
Tudja vki hogyan lehet megcsinálni XP 64bit Pro ill. 64 bites Vista alatt hogy ne használja a recycle bin-t?
'93-óta jól megvagyok nélküle (előtte Amigán se használtam a Trashcant
) én nem akarok 2x törölni mindent, ne fogja már az oprendszer a kezem mint vmi retardáltnak.
Előre is köszi ha van vkinek megoldása a problémámra.
-
adalbert1
veterán
válasz
Integrator
üzenetére
Hello!
Nekem személy szerint bejön a dolog. Ami natív 64 bites alkalmazás, az egyértelműen gyorsabb a 32 bites társaihoz képest. Játékokkal nem nagyon voltak gondjaim, talán az Outlaws című 97-es játék nem futott el. Viszont ez nem jelenti azt, hogy neked nem lesz, érdemes az adott programokat leellenőrizni, hogy futnak-e. Van 32 bites kompatibilitási mód, a régi programokat így futtatja, viszont nem minden megy simán neki, nekem pl. az easy cd extractor meg se mukkan.
A win észrevételeim szerint magában gyorsabb, stabilabb és kiforotabb, mint 32 bites elődje, nekem még talán gyorsabnak is tünik, persze mindkét állítás szubjektív.
Egy darabig még biztos nem lesznek csak 64 bites programok (kivéve, amiket direkt oda szánnak, pl. víruskereső 64 bites rendszer alá, stb.), a nagy többség még biztos 32 bitet használ jó darabig, a vistából is kijött külön a 32 és 64 bites is. -
adalbert1
veterán
Miért síránkozik, hogy your virtual memory running too low, mikor fizikai memóriába még bőven dolgozhatna, több mint 1 giga volt szabad?

-
Integrator
aktív tag
Sziasztok,
Már lassan 3 éve Windows XP 32-bit-et használok (Akkor mikor vettem még SP1 volt). Most lehetőségem van cégen belül egy csereprogramra (ingyen), hogy a régi eredeti XP-ket új XP 64-bitesekre cserélik. Namármost a kérdésem az az lenne, hogy a gépen abszolute 64-bit kompatibilis, de érdemes lenne-e átváltanom 64-bitre? Lassulna-e a tőle a gép? Vagy épp ellenkezőleg? Játékoknál jelentene ez problémát (Fiam játszik a gépen)? Lassabb lenne? Gyorsabb? Van már annyira kiforrott trechnológia ez a 64-bit, hogy érdemes legyen használni? Stb?
Kérem válaszoljon olyan valaki, aki valóban tudja is, hogy mit beszél.
Előre is köszönöm,
Dani -
-
Marty8
tag
Hello! Szeretném feltenni én is a 64-es xp-t! Érdemes? Én is kíváncsi lennék milyen akadályok várnak rám...
előre is köszi... -
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a x64-es XP alatt milyen progik nem szoktak működni? Én egy éjjel-nappal működő fájlcserélős, torrentezős, levelezős, messengerezős (ICQ, Skype, MSN, yahoo, AIm, index.hu indafon) gépet szeretnék vele használni, valamint azok az - általában régebbi - játékok is ezen a gépen futnának, amik Vista alatt nem mennek..
Szerintetek milyen akadályok várnak rám?
A gépben AMD proci lenne, de nem tudom még, hogy egy-vagy két magos. A videokari még bizonytalan.
Köszi!
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
Én Agnitum Outpost-ot használok alatta, ez nem ingyenes, de 30 napos próba lehetséges [link]. Ez elég lehet, hogy találj egy free tűzfalat, én nem tudok ilyet. Vagy végleg maradsz Outpost-nál, érdemes, 32 bitben is az egyik legjobb
(spyware-szűrés, content-block, stb, továbbiak itt: [link])
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
halihó
tűzfallal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Most raktam fel a 64bites XP-t, és egyenlőre egészen jól kijövünk egymással, egyedül tűzfalat nem találok hozzá. Eddig ZoneAlarmot használtam, az nem települ fel, ugyanígy Kerio, se Comodo. Tudtok valami ingyenes tűzfalat, ami használható 64bites XP alatt? Nem sokáig szeretnék tűzfal nélkül bolyongani... -
Kloss
őstag
válasz
Satrafuckar
üzenetére
Elég ha használod a keresőt

Amúgy feldobod az XP64-et aztán meg is lesz a válasz, hogy a te gépeden gyorsabb-e?
Játékokban nem hinném, hogy különbséget fogsz látni, leginkább az X1300Pro miatt, sztem nálad az a szűk keresztmetszet. -
Kloss
őstag
válasz
Satrafuckar
üzenetére
Tényleg olvass vissza

Én AMD-vel próbáltam, azzal kicsit gyorsabb lett néhány játék. Win lassabban töltődött mint XP 32 alatt. -
törölt tag
válasz
Satrafuckar
üzenetére
eleg csak par oldalt visszaolvasnod

-
Kloss
őstag
válasz
Satrafuckar
üzenetére
Az más

Szerintem teszteld le, próbaképp felrakod egy vinyóra v másik particióra.
Túl nagy változásra ne számíts, főleg mivel kevés 64 bitre íródott program van. -
Kloss
őstag
válasz
Satrafuckar
üzenetére
Hali!
A várható gyorsulás 0% lesz, mert fel sem települ erre a gépre. A P4 nem tud 64 bites kiterjesztéseket, előbb venned kell egy olyan procit, ami támogatja a 64 bitet.
Szóval ebből elég nagy gondok is lehetnek
Szerk: a 6xx procik közül válassz
[Szerkesztve] -
Satrafuckar
tag
üdv mindenkinek!
elkeveredtem énis erre, és elkezdte piszkálni a csörömet a téma...
kérdésem az lenne h ha az adataimnál láthato gép játékra, netre van használva, akkor érdemes e feltenni ezt a cuccot, és hány %-os gyorsulást várhatok töle, ill mien gondok lehetnek?
elöre is köszi a válaszokat! -
rétisün
veterán
válasz
Deathmatch
üzenetére
ennek a cikknek a második felében van róla szó, hogy lehet bootolható windows cd-t csinálni: [link]
-
Deathmatch
tag
Hali!
Kaptam egy XP 64bites verziót, de amikor fel akarnám tenni, kiírja hogy CD-ről bootol-jak! De a lemez nem bootol! Hogy lehet megoldani hogy bootoljon? Mert akkor annak erejére átmásolnám egy RW lemezre!
Előre is köszi! -
törölt tag
válasz
dulifiO
üzenetére
[link]
Helló!
Tegnap éjjel magától jelezte a gép, hogy new hardware-t talált egy PCI Flash személyében, holott semmi nem volt hozzá csatlakoztatva, ugyanis az új Avermedia TV Tuner, amely csak egy line-in kábellel csatlakozik a géphez is több mint egy napja érkezett, tehát semmi változás nem volt. Magától jelezte, drivert nem talált az új hardwarehez. A tuner a Sounblaster X-FI XtremeMusic line kábelére van téve, és így néz ki:![[kép] [kép]](http://www.avermedia.com/docs/productimage/TVBox7.jpg)
Mikor indul a gép azóta egy kis pukkanó hangot adnak a hangfalak elképzelhető ,hogy van összefüggés ? de éjjel másik érdekes dolog is történt ugyancsak magától pont fórumozásközben mind az 5 hangfal elkézdett bömbölve sistergő hangot adni kimagából. Tényleg megijjedtem. Ma reggel indításkor megint jött a PCI Flash-es dolog. Ezért újratelepítettem az XP-t. 64 bites XP-ről van szó amúgy. Telepíteni akartam fel az X-FI-t mire közölte az installer, hogy nincs ilyen hardware... ekkor arra gondoltam, hogy az X-FI meghibásodott. Az Alaplapi AC97-t visszakapcsoltam a Biosban gondoltam,hogy az X-FI vissza megy a szervízbe, a gépből ki is szedtem az X-FI-t megnéztem, lefújtam a portól, majd visszaraktam a gépbe, és most megy
hink: . Viszont az eszközkezelőben van egy új hardware amiről nem tudom, hogy milehet. Csak az X-FI, és a Geforce 6600-as PCI-os utóbbi PCI-Express-es. Hogyan lehetne megtudni, hogy most ez milyen hardware-t jelez ? Drivert ugyanúgy nem talál, alaplapi AC97 drivere pedig fennt van. -
dulifiO
aktív tag
válasz
rétisün
üzenetére
végülis az is elég ha csak a 64 bites progik gyorsabbak, mert pl engem a nod32 zavar kicsit 32 bit alatt, de ha az gyorsabb lesz akkor minden perfect!
esetleg ha valaki megnézné, hogy test drive unlimited meg a colni DiRT megy-e x64 alatt azt megköszönném!
sima 32bites progit is lehet telepíteni ugye?! pl ati tool az működik 64biten? total commander? nero? ezek a progik amik számomra fontosak lennének!
-
rétisün
veterán
válasz
dulifiO
üzenetére
hogy sokkal gyorsabb lenne, azt nem vettem észre, talán azok a porgramok, amiknek van 64bites verziója. drivert én mindenhez találtam, még a tunerkártyámhoz is (régebben volt egy pixelview-em is, ahhoz mondjuk nem volt driver) játékok nagyjából mennek, a lost planet demo nem települt fel, meg az o&o defrag, igaz ez nem játék....
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Lesz nemsokára egy A64 3700+-om. Azt olvastam már nem is tudom hol, de a lényeg az volt, hogy sokkal gyorsabb volt az X64-es XP mint az X86-os. Ez igaz vagy csak egy nagyon elfogult írományát fogtam ki?
Vannak driverek hozzá rendesen vagy sok probléma van? Játékok futnak rajta ugyanúgy?
Biztos hogy ezek már mind le vannak írva, de bocsi, nincs időm sajnos visszaolvasni, mert rohannom kell!
-
10GoBall
aktív tag
Egy kis help needed!
Nem tudom telepíteni a Microsoft Network clientet? Így nincs hálózat. /xp64 pro coorporate sp2-vel//
A hibüzi: The remote procedure call failed.
A hálókártya driverét már újra raktam, de semmi javulás.
Előre is köszi!
-
PPSH
őstag
hi emberek.lenne egy kerdesem.melyik a ''legujabb''kiadas a win xp 64-bol
nekem a build 3790-es van.olvastam a neten hogy van mar RC 1 es RC 2 is de melyik a legujabb
azt irta hogy a ''latest relese'' az az 1830-as igaz ez? 
-
Kloss
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Nem hülye kérdés, csak nem olvastál vissza.
A válasz: nincs. (sajnos) -
animatrix11
őstag
hi
hülye kérdés létezik xp64ből magyar verzió? -
juliabrilke
veterán
Hello!
Hány logikai és pszihikai processzort támogat az xp 64bit?
-
Kloss
őstag
válasz
Deathmatch
üzenetére
Gondolom támogatja a 64bites kiterjesztéseket.
Kipróbálhatod, de nincs magyar nyelven, nagy különbséget nem fogsz tapasztalni.
Én azért használtam, mert X2 alatt gyorsabban futottak a progik. -
Kloss
őstag
válasz
Deathmatch
üzenetére
Hali!
Több memóriát kezel. Ha az alkalmazások támogatják a 64 bitet, akkor valamivel gyorsabb mint 32 bit alatt.
Eddig én azt tapasztaltam, AMD-s konfig profitál a 64 bitből, Core 2-es konfig nem igazán, ugyanannyit megy mint 32 bit alatt. De C2 alatt nem futtattam túl sok tesztet. -
Kloss
őstag
válasz
Petykafiam
üzenetére
Nem tudok erre mit mondani. Szerezz 1 másik CD-t.
-
Deathmatch
tag
Hi all!
Azt szeretném megkérdezni hogy a 64bites rendszer mennyivel másabb a 32-eshez képest?
Azt hallottam hogy jobb, de pontosan miben jobb?
Előre is köszönöm a választ! -
Ala
tag
Hali!
Én mos tcsatlakoztam a 64-esek klubjához még szokni kell.De kapásból meg van a problémám.
Van egy Canon Pixma iP 4300-as nyomtató a másik gépen ami viszont 32 bites home xp-vel van telepítve és hálózatba vannak kötve a gépek így a nyomtató meg van osztva de nm akar összejönni a dolog.
Légyszi segítsetek!
-
10GoBall
aktív tag
Már elnézést a láma kérdésért, de a 64bites xp mennyi memót tud kezelni ? /A 32-es a 4x1 gigát már nem látja/
-
Kloss
őstag
válasz
Petykafiam
üzenetére
Hát ez érdekes. Nekem SP1-es, bár sztem nem ez a gond.
Először a nyelvet állítsd át (majd alkalmaz), utána lesz a keyboard opciónál az, hogy melyik az alapértelmezett. Addig ott fel sem kínálja.
Szerk: SP2 integrálásakor nem léphetett fel vmi hiba? Ami miatt mondjuk törlődtek a nyelvek? Ez csak 1 ötlet. Próbálj ki 1 másik verziót.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petykafiam
üzenetére
hozza kell adni
az hogy megnezed, nem eleg 
-
westlake
félisten
válasz
Petykafiam
üzenetére
nekem is olyan verziom van es van benne magyar.. sot, en meg nem lattam olyan xp telepitot, amiben nem lett volna hungary...
-
Kloss
őstag
válasz
Petykafiam
üzenetére
Hali!
Hát én már telepítéskor ki szoktam választani
A vezérlőpultban a Languages and.... menüpontban át tudod állítani -
Petykafiam
csendes tag
Hello. Az a kérdésem hogy a XP x64-ben hogy lehet megcsinálni azt hogy legalább a billentyűzet magyar kiosztású legyen mert angol kiosztással nagyon idegesítő
hogy ékezetes betűket nem tok írni. A választ előre is kösz.
u.i.: ezt az üzenetet magyar 32bites xp-ről íróm
-
törölt tag
pontosan, ahogy kraftxld mondja

-
kraftxld
félisten
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Nincs, szerintem nem is lesz.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Üdv.
Még mindig nincs az x64-hez magyarosítás? -
törölt tag
hat gyerekek, milyen buta vagyok
most olvastam egy logoutos irast, miszerint van windows xp 64 bit edition es van a windows xp x64
nekem utobbi van, sztem ti is ellenorizzetek le a vezerlopult - rendszer resznel, hogy mit is raktatok fel valojaban 
-
dilipok
veterán
Hali,
sikerült hozzájutnom 1 win 2003 server telepítőhöz. Ez mennyiben különbözik a windows xp pro 64Bit-től? Csak mert szeretném kipróbálni a 64bites cuccot, de nemtom hogy ez kb ugyanolyan-e mint az xp pro
thx
[Szerkesztve] -
yoogie
aktív tag
Sziasztok!
Egy láma kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy Intel C2D T5500-as procival szerelt notim. Vistával kínálták, de fel akarok nyomni rá egy XP-t a Vista kiforratlansága miatt. Nem igazán vágom a dolgot, de a C2D úgy tudom 64-bites ez azt jelenti, hogy a 32 bites Windows-t nem fogom rá tudni feldobni?
-
Kloss
őstag
válasz
rétisün
üzenetére
Ezt értettem, de sztem 32bit alatt nem sikerül(het). Kis pluszmunka ugyan, felrakja az SP1-eset, majd beintegrálja és újrainstall.
XP esetén is jobb ha SP2 integrálva van, SP1-re telepítve érdekes dolgok lehetnek.
Blue@X: hát, kitartóan kell keresni, nem tudok mást javasolni. A 64 bit még nincs nagyon támogatva.
[Szerkesztve] -
Blue@X
senior tag
Hali
A kérdésem a következő lenne
Soundmax hangkarim van integrált és ahoz kellene driver...
Help please -
Blue@X
senior tag
Segítséget kérnék.
Motorola telefonom van, és kellene hozzá modem driver x64 alá de nem találok sehol.
Valaki nem tud véletlen?
Mert x64 XP alatt nem ismeri fel modemként, így nem tudok rá tölteni cuccot a Motorola Mobile Phone Tools-sal.
Az az érdekes hogy x64-es Vista alatt meg talált hozzá drivert automatice.
Help Please! -
Innox
tag
Hello mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e hogy nem stimmel a driver a DVD-ROM hoz? LG GSA 4160B. Eddig működött, de mióta fent van az SP2 nem látom a sajátgépben csak az eszközkezelőben..
Mi lehet a bibi?
Előre is köszi -
10GoBall
aktív tag
Csinált valaki már sp2 integrálást 64 bitre 32 bites win alatt? Normál módon nem megy, mivel az updete.exe nem 32 bites alkalmazás.
-
törölt tag
-
YOZ
tag
Hali. Kéne nekem serial a XP 64-bitre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) mert aminek van natív 64 bites módja (első volt a Far Cry, aztán Steam-es gamék, Unreal3 engine, stb) azok egyértelműen gyorsabbak alatta. (vagy csak a TinyXPm fáradt el az idők során
) én nem akarok 2x törölni mindent, ne fogja már az oprendszer a kezem mint vmi retardáltnak.

hogy ékezetes betűket nem tok írni. A választ előre is kösz.