- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
pzstm
titán
Megerősítem Morden24 kollega korábbi állítását.
Most frissiben felraktam a 9.4-es Catalyst mobility kártyámhoz, majd install után a gadgetek fele eltűnt, és azstalon jobb klikk>>>gadgetsre sem reagált semmit.
Feladatkezelőben lelőttem sidebar.exe-t, majd utána jobb klikk asztalon>>>gadgets, és minden tökéletesen helyreállt...Mostmár egészen biztos vagyok benne hogy ATI drivere okozza... mondjuk én CCC-t nem telepítettem fel, csak drivert
-
ben89
csendes tag
na a hang dolog megoldódott!most a másik h a BSPlayer nem jeleníti meg a képet?!
tök fekete az egész de megy a film tehát hang van!
-
Furky
őstag
válasz
CPT.Pirk #12588 üzenetére
Azt nem próbáltam, de a CMSS, és CMSS2 ment rendesen, sajnos a kártyát el kellett adjam, úgyhogy kipróbálni már nem tudom.
mod: viszont daniel_k csinált ilyen csomagot Audigy SE-re is, ahol azt írja, hogy a Bass Redirection megy Vista alatt. Feltételezem, hogy Win7 alatt is menne.
-
pzstm
titán
válasz
petersmith #12595 üzenetére
szerinted miért használok 64bitest?
Fáj már ezeknek az új gépeknek a 32bit, ők is a jövőre gondolnak, 64bitre -
petersmith
csendes tag
[P]eddig több verzsönt is feltettem és egyre jobb sztem...[P][/P]
egy "problémám" vagy megjegyzésem lenne csak... 32bites verzióknál kikapcsoláskor kb 1 percet malmozott magában mindig, 64bitnél meg 1ből lelőtte magát a notim, ez sztetek miért van? -
petersmith
csendes tag
van már 7079es build is
[link]
-
westcoastog
veterán
kéne valami driver pedig az audigy hez mert igaz hogy most az alaplapi alc888-at használom xp-alatt realtek x-fi mod driverrel, és x-fi mb softwareval, de win7 alatt esélytelen lenne az alaplapit használnom , ott nem műxik a software pack rendesen, és ha origi realtek drivert teszek fel az nem hajtaná meg az 5.1et (olcsó szar 5.1 nincs benne erősítő
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
westcoastog #12589 üzenetére
A Furky és nálam linkelt driverben mengy a Bass redirrection, ezt próbáltam. Ellenben stereo surround csak vistán ment.
szerk:
Hopp, most látom hogy SE a kártyát, az meg a buta fajta audigy, ha jól tudom, ahoz nem jó ez a driver. -
D@ni88
addikt
válasz
Macsek1988 #12584 üzenetére
ha újraindítom akkor okés... majd játszok, ésegyszer kivág... aztán nem bírok visszamenni
-
westcoastog
veterán
esetleg valakinek olyan driver audigy se -hez amiben van bass redirection és cmss3d vel stereo surround win7 alatt? gondoltam újra kérdezősködöm hátha
-
Macsek1988
tag
válasz
D@ni88 #12578 üzenetére
Üdv!
Az általad írt jelenség vírus miatt is lehet. Ajánlom egy jó vírusirtó telepítését/futtatását. Egy PokePoke nevű vírus csinálja ezt, amit a windows könyvtáron belül megtalálhatsz. Egyik ismerősöm gépe is ezt a jelenséget csinálta játék indítás után (nála nfs-undercover-nél), amit leírtál. Érdemes ezt is figyelembe venni.
Bár nála XP-n volt ez.
üdv
Macsek -
-FreaK-
veterán
Kipróbáltam AHCI-vel a telepítést, nem változott semmi, ugyanúgy vár kétszer.
Ha ezt nem csinálná, 10, max 15 perc alatt fenntlenne a rendszer pendrive-ról.
Remélem ezzel már nem lesz annyi problémám mint a 7000-es build-el mint pl.: hogy nem lehetett steam-et meg google chrome-ot telepíteni meg hasonlók.
Tényleg, CS1.6-al játszott valaki valamelyik ujjabb build-en? Nekem a régivel valamiért csak max 30fps-t tudott miután nagy nehezen elindítottam. Az újjal még nem próbáltam.Audigy drivert tudna vki linkelni w7 alá? nem találom. A legutóbbi youp-pax driver recsegős volt előző builden.
-
Morden24
nagyúr
válasz
dudika10 #12579 üzenetére
Szerintem ha aktív játék fut az ablakban,akkor csak alt+tabbal jöhetsz át a desktopra/másik app-ba. Tehát nem "mászik ki" az aktív ablakból az egér. Mondom, szerintem, de szinte tuti.
Lokalizált változat a Final kiadása után kb. 1 hónappal. Beták, RC-k alatt magyarra semmiképpen ne számíts. Ha valahol esetleg ilyesmit látnál, akkor garantált, hogy valami sufnihegesztett vacak.
-
dudika10
veterán
válasz
kovacszk #12576 üzenetére
Kösz a linket, sokat segített.
Furky: kösz a választ, az egéráthúzás egy játéknál érdekel (ha egyáltalán működik játékkal a funkció), hogy kilép-e az ablakból az egér ha oldalra húzom vagy csak úgy tudom áthúzni a másik ablakba ha pl.: alt+tab-al átváltok. (remélem érthető amit írok)
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de van magyar nyelvi csomag?
-
D@ni88
addikt
Nálam most a GRID szarakszik... elkezdi fel le dobálni az ablakot. aztán ha újra bele akarok lépni, videó után lehal ugyan így..
-
Furky
őstag
válasz
dudika10 #12575 üzenetére
A tálca tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint eddig, az azonos programok egybe vannak csoportosítva. Erre XP/Vista esetében is volt/van lehetőség, ott mindig utáltam, de itt olyan könnyű megszokni, köszönhető talán annak, hogy itt legalább már vannak miniatűrök (pont mint Vista-nál). Szörnyen egyszerű kezelni, és gyors is.
Az egéráthúzás alatt mit értesz? Ha megfogod az ablakot, és felviszed, és a képernyő tetejéhez érinted, akkor teljes méretű lesz, ha a bal oldalához, akkor a bal felét foglalja el, ha a jobboldalhoz érinted, akkor a jobb felét foglalja el. De ugyanezeket megteheted gyorsgombokkal is. Start gomb a billentyűzeten, plussz a nyilak segítségével.. -
dudika10
veterán
válasz
Morden24 #12572 üzenetére
Kösz a gyors választ, akkor ha most felteszek egy 7077-es buildet az nagy valószínűséggel még elég sokáig aktív ezek szerint.
Arról a funkcióról tudnál egy 4-5 sorban beszélni nekem? Hogy működik az egér áthúzás, milyen programokkal működik, meg ilyenek. Valamint érdekelne a tálca működése is, nem értem a lényegét.
Kissé félek még ettől, nem szeretem a bétákat. -
Morden24
nagyúr
válasz
dudika10 #12568 üzenetére
Addig nem válnak "illegálissá", ameddig az aktivációs idejük szól. Tehát ha van egy legitim kucsod (amit ugye nem nehéz szerezni, mert public), akkor használhatod. A Vistánál is nagyon sokáig aktív maradhatott az RC változat (rc2 asszem). A W7-nél is a mostani build-em (7068) 2010. márciusáig aktív. Az RC valószínűleg még tovább fog tartani.
Ami illegális, az az, hogy valami krekkel feltöröd, de igazából ha már krekkel valaki, akkor nyilván a final-t fogja, nem az RC-t.
A másodikat nem tudom, bár a beépített játékoknál működik (pasziánsz stb.)
SymbianOS: Maga a win telepítés max 20 perc, de ami utána van.....
Nekem az is max. egy óra
-
dunc
nagyúr
válasz
Kolondrum #12569 üzenetére
Most rántom le,és fel is rakom,nekem nem engedte updatebe,mert nem volt 16 gb szabad hely,útánna meg azért rinyált mert nem volt ok a rendszerinditás a 100 mb-s partricion....ugyanis az nem volt mert a xp megette.....
...ezért most arhiválok ,és csinálok egy új partricionálást,és tiszta telepitést.
(#12569) SymbianOS :van egy kicsi bluetooth adapterem (telefonhoz használom) hihetelen mennyi szívtam vele xp alatt,mondom rádugom win 7 alatt....és láss csodád felismerte feltelepitette,és faxa!
-
dudika10
veterán
Üdv!
Volna két kérdésem. Ha megjelenik a végleges változat akkor ezek a béták illegálissá válnak? Tehát nekem meg kell majd vennem az 'eredetit' és újra kell telepítenem?
A második kérdés: hallottam valami olyasmit, hogy ha "kirángatunk" egy ablakot a képernyő egyik oldalára akkor azt kiterjeszti nekünk a képernyő felére. Ez a funkció játékokkal is működik hogyha ablakban futnak?
Köszönöm a válaszokat!
-
dunc
nagyúr
Na milyen a 77-es pupákok?
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Valaki próbálta már a Win7 WMP-ét lecserélni a Vistás11-es verzióra?
Egyáltalán lelehet-e? -
pzstm
titán
válasz
Core2duo6600 #12557 üzenetére
-
Gerisan
tag
Én legutóbb 57-ről 68-ra upgradeltem és csak 55 perc vót
hoszabb volt ugyan mint a sima telepítés elötte mindíg azt csináltam de én kivárom mert így mindenem megmaradt.egyedül a NOD-t és az Nvidia drivert kellett újra telepítenem.
Valószínű ha lesz 77 64bit akkor az is upgrade lesz. -
Apollyon
Korrektor
Aha értem köszi a választ.
Nem a telepítéssel van gondom amúgy, hanem hoyg most mehet a backup, meg kb kétmillió programot kell majd újratelepíteni, de szerencsére a Win7-en már gyors a telepítés. -
Furky
őstag
válasz
Apollyon #12551 üzenetére
Én minden esetben a Clean Install-t ajánlom, habár látod sokan upgrade-elnek, és csak 1-2 embernek jön elő ezekután valami probléma, a többségnek semmi.
RW lemezről én sem értem miért lenne problémás telepíteni, eddig az összeset arról telepítettem fel, és egyetlen egyszer volt csak problémám, akkor a nero valamit elromtott, mert egy ponton mindig megállt a telepítő, majd kiírtam egy másik RW-re a 7 beépített írójával az iso-t, és azzal ment rendesen. Azóta a problémás RW is formázva lett, és egy másik build-et már azzal raktam fel. -
-
Apollyon
Korrektor
Amint lejött az új build, hogy telepítsem?
Mert látom páran frissítettek, szóval új telepítés, vagy nem olyan gáz ha rányomom a 7022-re?RW-ről meg mért problémás telepíteni?
-
ben89
csendes tag
nem értem nem értem...leszedtem a hivatalos drivert felraktam és most már legalább a saját progiján keresztül beállítottam h lássa az 5.1et!és a windows is látja már tehát ha rányomok h test akkor körbe megy a hang!de zene lejátszásnál nem jön össze!próbáltam már winampal és wmp is!
-
pzstm
titán
Előre is elnézést, hogy kcisit OFF leszek, de szerintem ez közérdekű, és hátha nem mindenki figyelt még fel rá:
PHShare -
Reaper
őstag
válasz
Core2duo6600 #12544 üzenetére
Hát a gépben van 2 sata vinyó, egy ide, és a DVD író is satás, az AHCI-t nem találtam a biosban, P35-ös Gigabyte lap.
-
Core2duo6600
veterán
-
Reaper
őstag
Hát én még egy torrenteset szedtem le:
7077.0.090404-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULFRER_EN_DVD.iso
próbáltam neroval, meg infra recorderrel is
Most szedem azt amit ide linkeltetek, hátha jó lessz, a google sem sokat segitett, de láttam olyat, hogy a Vistával is voltak ilyen gondok. -
Reaper
őstag
Valaki tud erről valamit?
Indítom az installt, átjutok a régió választáson, aztán szenved kb 2 percig, majd ezt irja ki:
A required cd/dvd drive device driver is missing....
ahogy leveszem nem találja a dvd drivert, a gond csak az, hogy ilyesmit nem lehet letölteni, mivel sosincs rá szükség.
Valakinek valami ötlet?
Ja kiírtam egy DVD/RW-re onnan próbálkozom. -
ben89
csendes tag
na most raktam fel a legújabbat és isteni
csak van egy problémám: a hangkártyámat felismerte fel is rakott vmi drivert neki de nem ismeri fel h van 5.1em!rámegyek h config.és csak kettőt látt?!?és ez így elég gyengusz
-
Vistaboy
veterán
Hát, én ezt most kihagyom, jó nekem a 7068 is egyenlőre.
Úgyis nemsokára megint jön újabb.
-
kw3v865
senior tag
Feltettem a 7068-at. Nagyon gyors, azonban előjött egy probléma: amikor le akarom állítani a gépet, a logging off felíratnál kifagy
Találkoztatok már ezzel a jelenséggel?
-
Milan24
aktív tag
Nekem már csak az az 1 bajom van ami a 7068-nál is jelentkezett, ha torrent fájlt töltök a FireFox-ba hiába állítom be, hogy az uTorrent programot használja (1.6) És, hogy meg is jegyezze, minden egyes letöltésnél be kell állítanom. Eddig mindegyik Buildbe rendesen ment, szal lehet én nyomkodtam el valamit, de aki tud megoldást az jelezzen.
-
GodHeart
senior tag
Teljesen meg vagyok elégedve a win 7077-es verziójával. Azok a problémák amik valamiért az én gépemen jelentkeztek mind megszűnt. Megy az ujjlenyomat olvasó, nem inicializál folyton a hangkártya, netet gyorsan talál, megy a legújabb wlan driver rajta. Szóval egyszerűen szuper.
Persze ezek nagyrésze lehet betudható annak, hogy most kapott a rendszer egy clean install-t. De a lényeg a lényeg, minden nagyon jó!
-
AthlonXP
őstag
válasz
t_ferenc #12498 üzenetére
Én az Avast Home kiadását használom. Leszedtem a honlapjáról, regeltem és kaptam hozzá kúlcsot amivel egy évig tudom használni, teljesn legálisan és ha lejár a kúlcs, akkor kapok újat. Én teljesen meg vagyok elégedve vele és még a magyart is ismeri, napont frissíti magát ( néha többször is és ha van újabb verzió a progiból, akkor azt is felrakja )
-
Nektek mennyit foglal a win 7? Nekem ha ez így megy tovább akkor egy 2 DL-DVD-re lesz szükségem, megvan szinte az összes build.
t_ferenc! Verzió? Legális? átállítottad arra hogy automata frissítsen ha van új virdef adatbázis?
pzstm! elírtam, több kell!
-
Furky
őstag
válasz
t_ferenc #12498 üzenetére
Szerény személyem az Avira Antivir Personal-t használom. Ingyenes, és nem fogja a gépet... Naponta frissítéskor feldob egy ablakot, hogy vásárold meg a fizetős verziót, leOKézza az ember, és más zavaró tényező nincs.
Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest