- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
AMD Power
titán
Várom nagyon... Bár a gépigényére kíváncsi leszek...
-
tzsolesz
nagyúr
virkir, Morden24 Huhh, akkor OK. Annyira azért nem szeretek bíbelődni. Mondjuk kicsit gyanús is volt az a sok hiba a kollégánál. egyből 3 hardver is. Miközben a többiek még nem sokat panaszkodtak.
Nah, le is jött. Mindjárt kiírom.
-
tzsolesz
nagyúr
-
haxy27
aktív tag
Nem tud nekem valaki a vistában lévő jegyzetömb gatget alkalmazáshoz hasonlot Win7 Alá, mert ebben nincs alapon. Csak tudnám mért nincs benne
-
Morden24
nagyúr
válasz
Elisha_ #11980 üzenetére
Vagy osztott telepítési mappát használ a 32-essel, vagy kicsikét unintelligens, és oda települ.
Indítsd el, és nézd meg about-ban, hogy hány bites a téma.
Ha az about-tal nem mennél semmire, akkor a task manager process füle alatt keresd meg az fx-et, és nézd meg, milyen módban megy. Ha van mellette egy *32, akkor 32 bites megy, ha nincsen mellette semmi, akkor 64-es. -
Elisha_
tag
Én próbáltam a 64 bites Firefox-ot de az x86 mappába települt. Most akkor hogy is van ez?
-
Morden24
nagyúr
Mindannyian rendkívül összetörtünk, mester.
Innentől fogva a saját farkunkra csak, mint "hímcsikló" fogunk hivatkozni.pzstm: Mert azt is akartam írni, csak a WED7000-emet éppen cserélik, és egy ezeréves noname szar billentyűzetet használok, aminek legalább két tucat gombja már tetszhalott
-
virkir
veterán
válasz
wolfman #11973 üzenetére
Érdekes, hogy mind a kettővel gond van.
Csinálhatnál egy screent az eszközkezelőről főleg a system device ágról, hátha ki tudunk okoskodni valami megoldást.
Úgy tűnik, hogy a chipset driver valamiért nem települt megfelelően.
A SATA konfig
Belépsz a biosba
Első fül Main->SATA Configuration->SATA Config [Enhanced]->Configure SATA as [IDE]
Ha véletlenül AHCI módban volt akkor nem biztos, hogy elindul a win, Xp, Vista nem szerette ha a település után lett átállítva. -
Morden24
nagyúr
válasz
wolfman #11973 üzenetére
Bios-ban általában valamilyen advanced settings címszó alatt szokott olyasmi lenni, hogy native/legacy ide és/vagy raid/ahci.
Valszeg ennek az állításával megoldódna a gondod, de ha nem értesz hozzá ne böködd, mert nem fog elindulni a Win. Ha akarod, elmagyarázhatjuk, csak az is kell hozzá, hogy benézz a bios-ba, és megmondd, hogy most hogy néz ki a beállítás.
-
pzstm
titán
válasz
Kolondrum #11968 üzenetére
hát én csak firewall részét raktam fel és virtuálisba, de sajnos nem nagyon megy ha jól gondolom...elindítottam 2gigás tesztfile letöltést, csináltam egy screent, hátha én nem vettem észre rajta valamit
ComodoSebességet ki akartam halványítani hogy ne törjek össze annyi szivet
, de rájöttem hogy így rengeteget nőhet az e-penisem
(aminek hála ugyebár nekem több emopuncit fog kidobni a gugli
-
Zsankee
aktív tag
válasz
wolfman #11970 üzenetére
Nalam 7000 alatt optiarcos dvd iromat neha eltuntette, foleg iras elott szerette kivenni a telepitett eszkozok listabol, meg eszkozkezeloben hardver frissiteskor sem talalta meg, valamint ujra csatlakoztataskor sem. Viszont minden ujrainditas utan latta, es lehetett is hasznalni dvd olvasasra. Irasnal viszont neha eltunt.
-
wolfman
veterán
Sok elégedett felhasználó közül én vagyok a kakukktojás. Persze egy két dolgot leszámítva tetszik a windows, de nagy mértékben tele van hibákkal. Nagyon nem mindegy az ember milyen hardvert használ mellette.
Továbbra sem ismeri fel a lemezmeghajtóimat, így használni se tudom őket. Szoftvert nem tudok feltenni hozzájuk, mert "nem kompatibilis oprendszer", még ha beállítom a kompatibilitást sem jó. PowerDVD minden ok nélkül hibásan játszik le egy két filmet. Internetkapcsoltatom indulás után kb másfél percig még elérhetetlen, valamint van hogy tetszés szerint a programok alaphelyzetbe állítják magukat. Google Chrome egy két honlapon nem jegyzi meg a jelszavaimat.
Persze pozitívum, hogy a böngészés gyorsabb lett, valamint a játékok is folyamatosabbak.
-
virkir
veterán
válasz
Goose-T #11954 üzenetére
Ezt ki is próbáltad? Biztos, hogy a 64 bitest nyitottad meg?
Mivel hivatalosan nem létezik 64 bitre flash és nekem nem is jön össze amit linkeltél.Zsankee
Próbáltam 7000-en, nem jött össze a fent említett 64 bit hiány miatt.
Majd ha az adobe méltóztat megírni akkor váltunk böngészőt is. -
Zsankee
aktív tag
válasz
Goose-T #11954 üzenetére
32 bites Firefox, 64 bites Win7 alatt, az Adobe oldalarol letoltott flash telepitot futtatva gond nelkul felrakta a flasht. A 64 bites firefox (minefield)-et nem probaltam.
-
pzstm
titán
7068 x64-re minden kérdezés nélkül felment comodo..... cska install volt a kérdés vagy valami mást is nézzek meg?
-
tzsolesz
nagyúr
Egyre jobban várom már hogy lejöjjön.
45%-nál tartok, iszonyatosan zúg lefelé.
A comodo-ra én is kíváncsi vagyok. régen a Norton mellett használtam. De még pisilni is meg kellett tanítani ezért elfogyott a türelmem vele szemben. De mostanában újra elgondolkoztam a használatán.
-
Goose-T
veterán
Na, beszereltem a laptopomba a másik vinyómat, így felment a 64 bites Win7. Eddig nagyon fasza. Van valakinek tippje, hogy 64 bites Firefox alá hogy lehet belőni a Flasht? A 64 bites Explorer alá már sikerült, de a beta Firefox egyszerűen nagyságrendekkel gyorsabb az IE8-nál, szóval nálam csak annak van esélye.
-
Zsankee
aktív tag
válasz
Barthezz2 #11897 üzenetére
Nekem a 7068 nal a net, pontosabban a halozat es a wifi kapcsan tapasztaltam aprobb problemat. Peldaul, ha letiltom a dhcp-t,es fix ip-t rendelek hozza a wifi adapteremhez, akkor letrehoz ket kapcsolatot, egy privatot, es egy publikusat, utobbinal semmit nem lehet allitani, se atirni a nevet, bar a routerbe be tudok lepni, de a netre mar nem tudok kapcsolodni.
Ha visszaallitom dhcp-t, akkor csak egy halozati kapcsolatot mutat, es azt rendesen privatkent ertelmezi. Valamint neha szakadozik az internetkapcsolat, egy masodpercre mintha bontana a kapcsolatot, ami pont arra eleg, hogy msn es tobbi program kilep, viszont ra egy rovid idore ismet van kapcsolat, amit 7000 alatt nem tapasztaltam. -
Juteszembe a comodo még mindig agyhalott win 7 alatt valaki próbálta?
-
premete
veterán
válasz
dvdbackuper #11940 üzenetére
Soha nem volt asztali gépem, nem is lenne egyszerű elvinni magammal mindenhova, mert nemcsak a saját gépem romjait farigcsálom, hanem sok más ember kütyüjeit is.
-
válasz
Morden24 #11943 üzenetére
Igen az működik de azért nem kéne. Valami listába nem lehet betenni? valami engedélyezett programok listájába.
jagdtigger! Ránézek köszi!
És az ha kilövitek nem ártalmas? Én szeretem ha néha megkérdez pl telepítés alatt h figyu már telepíthetem? az zavar h a winampra is rákérdez, és az 57-es a ff-re is rákérdezett. Kilőttem de mégis.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
jagdtigger #11941 üzenetére
Így van, de ahhoz kell legalább két vinyó. Egyébként így használom a vista-XP kombómat is. Mert egyszer beszívtam vele.
SymbianOS: Vistán az az első lépésem, hogy az UAC-ot kilövöm, mert engem idegesített.
#11946jagdtigger Nah, ez sem hülyeség.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Kolondrum #11942 üzenetére
Gondolom ha a cucc nem trusted, akkor még mindig max. úgy, hogy kilövöd teljesen az UAC-ot.
szerk.: Ja, az is igaz, amit pzstm ír. Én azt hittem, hogy ez csak valami startup-os probléma. Ha admin módban kell indulnia, akkor szintén max. UAC teljes off (amúgy mi a rák f_száért kér egy zenelejátszó admin módot?
)
-
Azt hol tudom beállítani h az UAC ne kérdezzen rá a rivatuner,winamp indítására?
-
tzsolesz
nagyúr
pzstm, Morden24: Köszi.
ezek szerint nem lesz gond.
dunc: Osztom.
-
premete
veterán
Én is meg vagyok elégedve a windows 7-tel, az is látszik, hogy egyre jobbak a buildek; egy dolog miatt fontolgatom, hogy visszateszem az xp-t, ez pedig a windows mobile eszközök romfrissítése, ez sajnos az xp óta nem megoldott. Pendrájvról, dual boottal, vagy virtuálisan használni az xp-t pedig nekem kényelmetlen.
-
pzstm
titán
válasz
tzsolesz #11932 üzenetére
7000-es build óta x64-et használok, jelenleg 7068x64 fut.
Nem találkoztam még problémával, igaz csak tesztelés céljából raktam fel játékokat, nem vagyok aza hardcore gamer.
CODIV, COD5, Wanted, Mirrors Edge, Wheelman, Godfather2, C&C újabbak, REd Alert3, Dark Sector, burnout paradise......nem is tudom most hogy mi volt még...hirtelen ennyi -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Kolondrum #11926 üzenetére
Ha Vistától gyorsabb, akkor nekem már bejött.
Ha mindenki így gondolná mint Te, még mindig a 98Se-nél tartanánk.
Nálam fontos szempont, hogy milyen szintű kiszolgálást, biztonságot, és nem utolsó sorban kényelmet biztosít egy oprendszer. Akinek ez nem számít, az tegye föl a 98-at, mert az valóban megelégszik 128Mb SD RAM-al, meg egy P3-as procival.A RAM árak a béka segge alatt vannak, bárki megteheti már ma, hogy akár 4Gb RAM-ot pakol a gépbe, stb... nem beszélve az olcsó 2 magos procikról, akár egy E1200 9K-ért már megvásárolható, és arra bizony már nehezen hat egy nagyobb erőforrás igényű oprendszer. Ahhoz képest hogy régen egy P4-es 80K volt, meg egy 512Mb-os DDR RAM 26K, ezek filléres dolgok már.
-
válasz
Morden24 #11927 üzenetére
WoW:>> " Casual user elég minimális van, aki szalad upgrade-ért.
" Ez de kemény! Nyakam rá h 10-ből 5 ember nem értette volna! (nem itt)
tzsolesz! Tessék? Ezt nem vágom! Hol tartanánk? Nekem mondod akinek ha kijön egy új driver pakolja fel? és a többi!
Előttem most a sulim van ahol az xp a vezető OS mert a gépek nem bírnál el a nagyobb OS-t! -
Morden24
nagyúr
Igen ezzel is hardver vásárlásra kényszeritenek
Terra esetében nem volt igaz, mert nekik egyik termékükhöz sem volt rendes Vistás driver akkoriban (legalábbis ami a casual kártyákat illeti).
Creative esetében mindannyian ismerjük a buzeráns üzletpolitikájukat. Személy szerint bojkottáltam őket a francba. Sok víznek kell még lefolynia a Dunán ahhoz, hogy én újra vegyek tőlük bármit is.(Sajna én meg ilyen multimedia-freak vagyok, leginkább amúgy is filmezek a gépen kikapcsolódásként, szóval ez van
)
SymbianOS: Ez teljesen normális is, a legtöbb user-hez általában akkor érkezik új Win, amikor vesz egy új gépet. Casual user elég minimális van, aki szalad upgrade-ért.
jagdtigger: Sajnos én azt nem tudom értékelni
Mellesleg amennyire emlékszem, az alaplapi integráltakkal is volt éppen elég baj driver-ügyileg, sőt ahogyan néha itt a fórumon olvasom, van még a mai napig. -
dunc
nagyúr
válasz
Morden24 #11922 üzenetére
Igen ezzel is hardver vásárlásra kényszeritenek,mert az adot új hardver rendben lesz,de amint váltás történik az oprenszert illetően egyből szaladhatsz újjat venni! De ez a mondtoha sors különössen érinti a hangkártyákat! VGA esetébe nem ennyire drámai a helyzet,én ezek miatt szabadultam meg az 5.1 rendszeremtől,és elégetem meg az alap 2.0 hangrenszerrel....
(#11923) tzsolesz :azért óvatosan,ne engem szidj ha valami OK
Én azért szerénység nélkül állitatom,hogy haladó felhasználó vagyok,és megoldom a problémákat.(#11926) SymbianOS :mert az XP mára rendben van. De azért szerintem eljárt felette az idő,ha másba nem kinézetbe mindenképpen.
-
tzsolesz
nagyúr
Az XP azóta van újra az étlapon amióta megjelent az SP3, és nem bírtam ki hogy ne teszteljem le.Plusz egy két 3DMark06 eredmény miatt.
Így lehetséges, hogy megy az XP, és megy a Vista is a süllyesztőbe.
dunc: Ha valóban ennyire egyszerű volt megoldanod ezzel a lehetőséggel, akkor nem nagyon félek tőle.
-
Morden24
nagyúr
A hozzáállás volt tragikus leginkább.
Eredetileg egy Terratec cucom volt, amihez még 2007. májusában sem volt civilizált Vista-driver. Úgy vágtam ki, mint macskát szarni.
Aztán vettem egy X-Fi-t, aminek úgy alapjáraton nem voltak gondjai, de a kezdeti driverek Creative-osan botrányosak voltak. Miután toslinken használok hangrendszert, ezért neki is mennie kellett.
Asus Xonar lett az új áldozat: a kezdeti driverekért legszívesebben pofán nyomtam volna a szoftverírókat. Mai napig egy moddolt Essence STX drivert használok, máskülönben magasabb driververzióknál pattog a sub. A tetejébe lassan viszem gariztatni a CHS-be, mert az opt-out kontakthibás lett, és néha manuálisan kell "böködnöm", hogy bekapcsoljonSzóval ja, a hangkártya-gyártók kicsit összeszedhetnék magukat. Teszem hozzá, a Xonarral alapvetően elégedett vagyok, csak éppen nem sikerült túl plug&play-esre a drivertámogatás. Én inkább plug&wait-nek nevezném (egy évig tartott az Asus-nak, hogy ne beta-állapotú drivert adjon ki).
-
Morden24
nagyúr
válasz
virkir #11912 üzenetére
X-Fi: Mintha annó a vistához sem írt volna a creatív az aktuális kártyáihoz normális drivert, sőt megkockáztatom a mai napi siralmas a driver supportjuk.
Ja, volt X-Fi driver, csak hogy minek, azt nem tudom. Eleinte bugos volt, mint a veszett fene, pl. 4Gb ramnál kékhalál-dobálás és egyéb finomságok.
-
dunc
nagyúr
Én már nagyitóval keresem a hibákat benne,mindent állitok kiprobálok basztatom folyamatosan (ha rendbe van minden unalmas"dunc explorer"
)és nem akar meghalni!
(#11913) tzsolesz :elmondom neked,hogy amikor bejárattad a win 7 et ,útánna sikitva fogod levakarni a lomha ,nehézkes vistát a gépedről.
-
tzsolesz
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm.
Egyébként találtam: voala
A sok kérdést nem értetlenkedésből tettem föl, hanem mert egy új oprendszernél előfordulhatnak újdonságok a telepítés menetében. De akkor erről szó sincs.
dunc ha bejön, márpedig muszáj lesz neki (
), akkor nekem is főrendszerként lesz föltéve.
Hmm, nagyon jó a szerver 230-al jön a jómadár. Kb ez a max letöltési sebességem ma. (dunaweb
) Ez is csak kb délig, remélem addigra lejön.
-
virkir
veterán
válasz
Beowulf_78 #11893 üzenetére
A nagyját már leírták előttem így csak némi kiegészítést tennék hozzá.
X-Fi: Mintha annó a vistához sem írt volna a creatív az aktuális kártyáihoz normális drivert, sőt megkockáztatom a mai napi siralmas a driver supportjuk.
Nem kell kidobni semmit a gépedből de ha "extrém" feladatokra akarod használni akkor nem egy béta fázisú rendszertől kell várni a tökéletes működést.
Mert azt azért elismerheted, hogy 7 db író nem egy átlagos felhasználói igény.
A driver telepítési gondod meg megint egyedi probléma, emlékeim szerint eddig még hasonló sem fordult elő senkinél. Lehet hibás telepítés, esetleg túlzott tuning, én leginkább erre tippelnék, bár gondolom természetesen mindent alapra állítottál a telepítés idejére.
Mert az ugye régről tudott dolog, hogy nem egyformán tolerálják a winek a tuningot és rendszert alapon vagy csak minimális tuninggal telepítünk.
És végül természetese nem mi vagyunk az OP rendszerért hanem ő értünk, de te sem állsz neki bicskával vasat vágni hanem az adott feladathoz megfelelő eszközt választod. -
dunc
nagyúr
válasz
tzsolesz #11907 üzenetére
Én főrendszernek használom nagyon bejövős! Ha ügyfélnél telepitek már lenyomom a torkukon,hogy teszteljem(teszteljék) Garanciával persze(eddig 10 ből egy kérte vissza a vistát,indokolni nem tudta a halál hülye kategoria) Az első olyan Microsoft Oprendszer amiért szabad,és érdemes pénzt adni végre!
-
pzstm
titán
válasz
tzsolesz #11903 üzenetére
Vistás driverek 99%-ban jók hozzá(ha nem akkor kompatibilitást állítasz rajtuk),
XP mellé/alá/mögé/felé nyugodtan felrakhatod,
Telepítésnél figyelj oda, hogy ne felejts el kattintani, anélkül még ez a telepítő sem fog elindulni(amúgy gyerekjáték és marha gyors a telepítés)
Kulcs van hozzá, neten keresztül aktiválhatod, és 2010 márciusig lesz hazsnálható a jelenlegi legrissebb build (7068)
Itt lesznek a kulcsok, mivel gondolom keresővel sehogy nem találtad meg hozzászólások között
Windows 7 Beta Ultimate 32-Bit (X86) Product Keys
4HJRK-X6Q28-HWRFY-WDYHJ-K8HDH
QXV7B-K78W2-QGPR6-9FWH9-KGMM7
6JKV2-QPB8H-RQ893-FW7TM-PBJ73
TQ32R-WFBDM-GFHD2-QGVMH-3P9GC
GG4MQ-MGK72-HVXFW-KHCRF-KW6KY
Windows 7 Beta Ultimate 64-Bit (X64) Product Keys
JYDV8-H8VXG-74RPT-6BJPB-X42V4
D9RHV-JG8XC-C77H2-3YF6D-RYRJ9
7XRCQ-RPY28-YY9P8-R6HD8-84GH3
JYDV8-H8VXG-74RPT-6BJPB-X42V4
482XP-6J9WR-4JXT3-VBPP6-FQF4MÉs rengetegen használjuk egyetlen főrendszerként már elég régóta, és nagyon meg vagyunk vele elégedve
Úgy érzem kicsit bőlére eresztettem mondanivalómat, kávé nélkül meg még lassan gépelek...
-
tzsolesz
nagyúr
Mind a hármótoktól nagyon szépen köszönöm.
Nem voltatok szőrösszívűek.
Így gyorsabb volt. Egyébként olvasgattam a topic-ot, már régebben is.
Edween Már szedem is.
-
Edween
őstag
válasz
1 7068 build a leg frissebb itt találod
2 Daemon Tools nem megy , cak a véglegesre készül el
3 egyenlőre ne rakj fel semmilyen drivert, a win7 a legtöbbet felrakja update ből
4 igen, létre lehet hozni a duál boot os rendszert
5 csak a szokásos telepítés, mint vistánál
6 itt a topikon a keresőbe írd, aktiváló kulcsMorden24, kicsit lassan gépelek
-
Morden24
nagyúr
válasz
1. Gondolom még mindig a 7068.
2. Nem minden. Kapásból a Daemon Tools felejtős.
3. Igen.
4. Na ezt nem tudom, nem szoktam dual-bootot csinálni.
5. Kb. ugyanarra, mint bármilyen Win-telepítésnél, tehát kb. semmire.
6. Vannak public kulcsok, azokkal be tudod aktiválni. Egyébként aktiváció nélkül igen, 30 napos, valamint a 3x rearm is elvileg működik, de a különböző build-eknek különböző deadline-juk van (tehát pl. a 7000-es emlékeim szerint június vagy július legelején lejár, és akkor nem használható tovább).
A 7068-as beaktiválva 2010 március 2-ig működik. -
tzsolesz
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Úgy gondolom elérkezett az idő, hogy megvizsgáljam közelebbről ezt a híres 7-et.
Azonban kérdéseim merültek fel.
1. Melyik beta verziót érdemes fölrakni? (gondolom a legfrissebbet) Mi a verzió száma?
2. A Vistán gond nélkül futtatható fontosabb alkalmazások kompatibilisek-e a 7-tel. (Mozilla, Nero, Daemon Tools, Kaspersky Internet Security 7.0.0.125,)
3. A Vistás drieverek jók-e a 7-re is? (teszem azt Canon Pixma MP220, HP Laserjet 1010, vagy pl. alaplapi chipkészlet, stb...)
4. XP mellé létre lehet-e hozni dualboot-os rendszert? Mivel a Vistát nem szeretném szétcseszni ez miatt. ( a vista másik meghajtón van az XP-től függetlenül direkt)
5. Mikre figyeljek oda, amikor telepítem?
6. Hogyan lehet aktiválni? Billék adnak hozzá kulcsot, ha jól emlékszem. Gondolom neten keresztül 30 napos, vagy tévedek?
Előre is köszi a válaszokat.
-
zetecR
addikt
válasz
premete #11882 üzenetére
Ha azt mondom, hogy Find more providers, akkor csak az előre, az MS oldalára feltett keresőkből lehet választani. Az IE7-nél bármelyik kereső-típusú oldalba beírtam a TEST szót, rákeresett: a válasz címből saját keresőt tudtam csinálni.
Itt viszont nem találom ezt a lehetőséget.
Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest