- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- HP notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mbazsika
tag
válasz
King Unique #140814 üzenetére
Köszi szépen, de nem a win 8.1 kulcsáról van szó, hanem a registry HCU/SOFTWARE/valami alatti bejegyzés értékeiről.
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Van arra valamilyen lehetőségem, hogy egy nagyjából döglött 8.1-es windows példányhoz tartozó registry-ben böngészhessek w10 alatt? (a system32/config könyvtárról van egy másolatom).
Az a baj, hogy konkrét kulcsot sem tudok, csak sejtem, hogy valahol a HCU/Software alatt van.Előre is köszi a segítséget!
-
blizzrd
senior tag
válasz
King Unique #140776 üzenetére
Igen ez lett volna a kérdés, hogy kizárólag az MS-től érdemes, vagy egyéb helyről is lehet vásárolni akár sigitális kulcsot (és nem az 1000 forintos key-re gondoltam).
Az aktiválásnak alapvetően nincs köze az adatvesztéshez, a lényege az lett volna, hogy a jelenlegi Win 7-et szeretné. 10-re lefrissíteni (Home/Pro kb teljesen mind1), és a Win10-et szeretném jogtiszta kulccsal használni. De alapvetően mindenre megkaptam a választ.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg honnan érdemes Win10 kulcsot vásárolni (Pro/Home), illetve ezzel a kulccsal milyen módon tudom lefrissíteni a jelenlegi oprendszert adatvesztés nélkül?
Köszönöm a tanácsokat előre is! -
Gre@T
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy notebookot, amelyet előzőleg digitális (kalóz) licensszel aktiváltak. Szertném hivatalossá tenni egy megvásárolt kulccsal, de a termékkulcsot hiába távolítom el. Az aktiváció nem tűnik el. A kulcs cseréje sem segített.
Tudtok erre a problémára valemilyen megoldást?
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
HTPC-hez szeretnék Win10 kulcsot venni. Ez milyen áron tehető meg jelenleg?
Egy esetleges újratelepítésnél már elveszik a kulcs, ha meg alkatrészt vagy gépet cserélnék, akkor újra kulcsot kell venni? -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #140510 üzenetére
Tegnap vettem 2,8 euróért 10 Pro Retail kulcsot. Be tudtam aktiválni gépházból a Product Key opcióval, még terminált se kellett nyitni hozzá kézi kulcs telepítéshez.
Kb ennyit hajlandó lennék rádobni a laptopra, ha értéknövelésről van szó. -
supertrezi
aktív tag
válasz
RoyBatty #140453 üzenetére
Köszönöm szépen a Te, szabonagyur, King Unique és Pyttawrx válaszát a kérdésemre!
Akkor nem veszek hozzá kulcsot, fölösleges.
Másik problémába ütköztem: eladnám lassan régebbi notebookomat, de előtte feltelepítettem rá a Win10-et. Viszont telepítés közben nem engedte helyi fiókkal létrehozni, hanem Microsoft-fiókkal kellett megtennem. Viszont ezt most már sehogy se tudom letörölni róla, nem? Hiába hoztam létre egy helyi fiókot, attól még megmaradt rajta a MS-fiók is.
Hogy csináljam ezt? Telepítés közben ne csatlakozzak a WiFire, s akkor enged majd helyi fiókkal továbbmenni? Most újra kell raknom az egészet, vagy le tudom irtani róla a MS-fiókomat, hogy az új tulajnak odaadhassam a gépet...? -
Teasüti
nagyúr
Szép estét!
Jönnék egy kis hibaelhárításért.
Új gép, Windows Media Creation Tool-lal készült egy 21H2-es telepítő usb2-es kulcsra.
Az új gépen BSOD-zik a telepítő, kmode exception not handled. Frissítettem BIOS-t, ugyanaz.
Gondoltam megnézem nem-e a telepítő hibás, így bedugtam a laptopba, advanced restart, boot from efi usb és itt is BSOD van. Oké, akkor a telepítő a ludas, szupi.
Igen ám, de az igazi probléma csak most jött: kihúztam a kulcsot, újraindul a laptop és már telepített Win10 21H1 is BSOD-zik azóta boot loop-ban ugyanazzal a semmitmondó üzenettel, mint a telepítő. Automatic Repair is BSOD-val szakad félbe.
Ezt így hogy a qrva...
MS Media Creation Tool tán vírusos?? Kiráz a hideg ettől a szótól, amit csak hozzá nem értők szoktak a szajukra venni, de más magyarázat nem jut eszembe nekem se.Szerk: Macrium Recovery WinPE se indul el, az meg azt írja, h hiányzik egy fájl és javításra van szükség, BIOS-ba tud csak belépni onnan. Szóval se működő gép, se rendszer visszaállítás. Mindjárt felgyújtom az egészet.
Segítség!
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
supertrezi #140447 üzenetére
Az Enterprise verzió valamelyik Win10 kiadás óta (talán a 1909 de lehet hogy már korábbinál is) simán átváltható PRO verzióra, az aktiválás oldalon megadod a kulcsot és rövid homokórázás után kész is vagy. Még olcsóbb megoldás egy KMS alapú aktivátor használata. Legolcsóbb ha semmit nem csinálsz, és megtanítod az öreglányt együttélni az időnként aktiválásra buzdító üzenetekkel.
-
válasz
Inkább hagyd aktiválatlanul. És kérdezd meg tőle honnan van, ki tette fel, és miért? A 4k kulcs sem lesz legális, tehát adsz a kakinak egy pofontot.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Enterprise kulcsot hivatalosan úgysem tudnál venni, szóval mindegy
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Egyik idős ismerősöm gépén aktiválatlan Enterprise van, s kérte, hogy aktiváljam. Én vennék is hozzá egy kulcsot, de nem tudom a Windowsa előéletét. Ez vagy tört Win, vagy talán kicseréltek valamit a konfigurációjában valamikor, s akkor az aktivált Windows hirtelen aktiválatlanná vált. A lényeg, hogy bizonytalan vagyok, egy kulccsal sikerül-e így aktiválnom a rendszerét, mert arról meg nem lehet szó, hogy újrarakom az öreglány Windowsát... Négyezer forintot meg azért fájna kidobni a semmire. -
King Unique
titán
válasz
Teasüti #140386 üzenetére
How to Upgrade Storage Pool for Storage Spaces in Windows 10
Szóval a tárolókészlet frissítésével elvileg megoldható, már ha megjelenik egyáltalán esetedben majd olyan opció a W10 Home clean install után.
A BitLocker-titkosítású köteteket a Home kiadás is képes feloldani a jelszó megadása után és olvasni + írni, max. létrehozni és az egyes beállításokat módosítani nem tudja, az utóbbihoz kell minimum Pro kiadás. Ha TPM van, akkor előtte a titkosítás szüneteltetésével és a helyreállítási kulcs ismeretében akár jelentős hardvermódosítás után is folytatható utólag a használata: [link], [link]. -
válasz
Teasüti #140394 üzenetére
Ha nem így volt kódoláskor konfigurálva a bitlocker [kép] akkor valójában a TPM chip tárolja a jelszót és csak a tpm chip elérés jelszavát tudod te (jegyeztetted meg a windowsal). Ekkor a home nem fog tudni mit kezdeni vele, valószínű a helyreállítási kulcs kezelését sem ismeri. Talán jobban jársz ha kikapcsolod a bitlockert átrakás előtt.
Ha kell, majd utólag visszakapcsolod wtg-vel. -
válasz
svgyula #140307 üzenetére
Szia! Köszi a tanácsokat! Próbálom értelmezni - nézzétek el nekem, mert kezd kikészíteni ez a dolog is (több probléma egyidejű fennállása van jelenleg, a PC kívül is, mármint nem csak a PC rossz jelenleg az életemben, na mind1).
A hangkártya ugye benne van a gépbe. Onnan indul a hang az Erősítő irányába, osztódik és az erősítetlen jel visszatér aztán becsatlakozik középen az aktív mélynyomóba.
Az erősítő tehát nem a PC-n belül van, hanem kívül. Egy önálló, hibátlan stereo asztali erősítő. Ez a sercegő hiba kizárólag az új gépben keletkezik, 17éve van valamelyen erősítő vagy hangrendszer valamint öt különböző gép is megfordult ez idő alatt és soha semmi gond nem volt.
Annyit kérdeznék tehát, hogy ezeket az erősítetlen kábeleket, amiknek jelenlegi állapotukban 99% semmi baj nincs, most az új gép kedvéért hogy árnyékolom és hogy szűröm? A másik, nem tudom hogy ez a sercegés ahogy keletkezik, az hosszú távon árt, vagy nem árt a gépnek? Mert ha fáj a fejem akkor bevehetem ugyan a fájdalomcsillapítót, de ha pl. a szemem miatt fáj akkor mégiscsak előnyösebb adott esetben kivizsgálni és szemüveget venni.
Jövő héten viszem vissza és kb. látom előre, hogy alaplap vagy táp csere lesz amit vagy meg kell várni amíg ott marad napokig, vagy hibafeltárás után hazahozom és amint beérkezett a cseredarab visszaviszem átépítésre + tesztelésre. És mivel egyből sikerült nem olcsó de márkás szart venni, minden esély megvan arra hogy az új is szar lesz.
Most ott vagyok ha tudnám örök-életű lenne a lerakott gép, szó nélkül visszaraknám, átpakolnám az új gépből csak a drive-okat, vennék bele 16GB memóriát és húzza bele a farkát a modern sercegő sistergő szarjába és soha többet nem vennék új PC-t.
Én, aki mindvégig azt vallotta hogy a PC-n kell játszani meg mindent is csinálni, a konzol kb. kulcstartónak való, jelenleg hányok legalább is az új épített asztali géptől.
Bocs, de ennek most ki kellett jönnie.
-
válasz
King Unique #140283 üzenetére
Értem, elvileg olyan a kulcs hogy bármilyen gép lehat alatta. De azt már majd a bolt kitalálja hogy oldja meg. De mivel ez kb. kérdéses hogy az idén egyáltalán teljesen megoldódik, addig is frankón lehet összeírni mit hogyan hebrákoltam fel a W10-re hogy normálisan menjen.
Puskából már gyorsabb lesz mint ott helyben telepítéskor kitalálva...
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Új PC-t építettem, és elkezdtek újratitkosítani a meghajtókat Bitlockerrel. Legutóbbi alkalom óta megújult (erre figyelmeztet is), illetve az alaplapomban már van TPM.
Mindegyik logikai meghajtó titkosítása ugyanúgy zajlott, viszont a rendszermeghajtóé (C) másképp történt. Kérte, hogy indítsam újra a gépet valami ellenőrzés céljából, s miután ez megtörtént, már el is kezdte a titkosítást. Nem kért jelszót, csak elmentetett velem egy recovery fájlt. Kell aggódjak, hogy reboot után meglepetés ér? A kulcsok jelenleg pendrive-on vannak, felírom őket papírra is - azzal mindenképp fel tudom majd oldani. Miért nem kért jelszót vagy PIN-t? -
Zotya84
őstag
válasz
Aureal #140096 üzenetére
Ha előtelepített "winmatricás" gépről van szó, akkor biztos, hogy az UEFI tartalmazza a kulcsot, nem kell semmilyen matrica. A telepítő olyankor meg sem kérdezi, hogy mit akarsz telepíteni, mert kiolvassa onnan a kulcsot, és annak megfelelő verzió települ. (Persze ei.cfg-t lehet úgy konfigolni, hogy hagyja figyelmen kívül, de az most nem lényeg.)
A többi csak duma, amit előadtak neked. Recovery adathordozót már vagy 10 éve nem adnak. Ott a partíció. Meg "fizikai" kulcs? Minek? Amíg a lap megy nincs vele gond, ha meg garos, akkor sincs, mert kulcsot is kapsz újat az új lappal. Garidőn túl? Hát, az necces, ha nincs felírva. (Nem kevesen viszik át a beszart régi gép kulcsát az újra. Persze, ha előtte ki lett nyerve – vagy még matricás...)
És igen, hivatalosan egyetlen évre szólt a frissítés. Gyakorlatilag meg nem. (Most épp egy 11-et fogok aktiválni egy 7 kulccsal - ha minden jól megy. Ha nem, akkor feldobok egy 10-et, azt aktiválom, majd húzom fel 11-re...
)
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #140090 üzenetére
• Ha már van matrica, akkor azon azért szükség esetén előtte meg lehet nézni és leírni a termékkulcsot, a telepített Windows 7 alól is kiolvasható ProduKey és társai programokkal.
• Egyébként meg nem feltétlen kell termékkulcs pl. ugyanazon PC-n ugyanazon Windows 10-kiadás újratelepítésénél, ami más kismilliószor le lett írva itt és a Windows 10 telepítője is világosan leírja az aktiválásnál.
• A HDD—►
SSD csere az kb. semmi, komoly hardverváltozásnak pl. az alaplapcsere és a teljes hardverkonfiguráció módosítása tekintendő, de még ez esetben is megoldható az újraaktiválás és termékkulcsot megint nem feltétlen kell ehhez megadni, lásd Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc és újraaktiválás.
• A "kulcs biosba is kerülhet manapság" gyárilag Windows 8.X/10/11 rendszerrel előtelepített PC-knél, laptopoknál szokott lenni, ott van BIOS/UEFI OEM Key és a 2. portban leírtakkal megegyezően automatikus aktiválás az OEM licenchez passzoló Windows-kiadásnál, egyéb esetben viszont nyilván nincsen. Valamint ez nem keverendő hardverazonosító alapján a digitális licenccel.
• A Windows 10 a 1511-es verzió óta eleve aktiválható a kiadáshoz passzoló Windows 7 és Windows 8.X termékkulcsokkal is, ami a korábbi határidő lejárta után is működhet és szokott is technikailag, max. a hátáridő lejártó után szerzett digitális licenc nem feltétlen lesz jogtiszta a Microsoft álláspontja szerint, lásd a linkelt cikk végén leírtakat. + A Windows 11-nél szintén ugyanez a helyzet, mármint az is ingyenesen aktiválható a Windows 7, Windows 8.X és Windows 10 termékkulcsokkal.
• Ezek egyébként már számtalanszor le lettek írva itt - lásd pl. ebben, ebben, ebben és ebben a válaszban - és éppen azért nem feltétlen kellene újra és újra ragozni ugyanazt, de ugye tudjuk, hogy a kereső használata luxus... -
Aureal
őstag
válasz
Zotya84 #140094 üzenetére
Ez jogos lehet!
A MS ügyfélszolgálat is mondott ilyet, hogy kulcs biosba is kerülhet manapság eltárolásra.
Persze, aki alapos, felírja a gépet megkapva a termékkulcsot vagy lefotózza a hologram matricát, de mint a nyugdíjas ismerős is, akinek cseréltük a hdd-t ssd-re, hát fingja nem volt/lehetett ilyenekről...
Mondjuk az ő gépe egy újabb, 2018-as HP 255 G5, már w10-el előtelepítve, így a hdd-jén futó windowsban SKP-vel kinyertem a termékkulcsot amivel az új korában aktiválva volt (sztem az önkormányzatnál vki ezt megcsinálta, mert onnét kapta a gépet). Ezután én a MS storeból letőltött friss w10 iso-val felraktam neki a rendszert egy szűz ssd-re és az adott termékkulccsal tudtam aktiválni is, elfogadta. Csak arra gondoltam, hogy későbbi alkalommal nem-e lesz bibi majd nála.(Pl. behal az ssd egyszer és a win mondjuk egy akkori új ssd-re majd hogy lesz aktiválható vagy ilyesmi...)
Szóval a MS kollegina szerint "officiálisan"ilyesmi sem volna lehetséges, mert a HP-nek adnia kellett volna a géphez egy helyreállító boot pendriveot (nincs a gépben dvd meghajtó).
Mondtam hogy van a hdd-n HP recovery partíció, hisz előtelepített laptop, de szerinte mindenképpen járna akkor is külső helyreállító adathordozó eredeti, "fizikai" termékkulcsot felhasználandó vele, mivel már matricát nem ragasztgatnak.Szóval ezeket tudtam meg hivatalos forrásokból.
(Ja, meg azt is, hogy elvileg saját gépem esetén, w7 licensszel már nagyon rég nem volna szabad w10-nek aktiválódnia szerinte, pedig hivatkoztam az informatikai portálok híreire is, hogy dec. 31-ig elvileg a kisegítő lehetőségek használatával még ez elérhetővé van téve. Erről ő nem tudott, ill. konkrétan kijelentette, hogy már régóta nincs w7-ről w10-re váltásnak lehetősége továbblicenszeléssel, régi gépről. -
Aureal
őstag
Hmmm.
Felhívtuk a HP supportot meg a Mikrofost is.
A HP-s telefonos kisasszony mondta (jól törte a magyart), hogy a google-el ezt a megoldást meg azt a megoldást találta termékkulcs kinyeréshez. (Magyarul nincs hivatalos kész módszerük, ők is a neten bogarásznak. Ez mondjuk nekem meglepő!)
SSD cserét említve, azt mondta, hogy szerinte ez hardverváltozásnak számít és megadta az MS support számát, hogy inkább ott kérdezzem meg, mert windowsban nem ők az illetékesek, hiszen csak továbbértékesítik a gépeikkel azt ...Az MS kollegina (már hallhatóan is magyar volt), azt mondta el, hogy nem csak a cpu és alaplap kicserélése minősül hardverváltozásnak, hanem akár még egy RAM bővítés vagy csere is bizonyos esetekben. Meg hogy vannak olyan licenszek, amihez olyan termékkulcs is tartozhat amit hardverváltozás nélkül is csak egyetlen egyszer lehet felhasználni és aktiválni, ezután később (újratelepítéskor) újra kell igényelni és megvásárolni (csak a kulcsot, tehát nem a full windows árában van). Ezen mégjobban meglepődtem, mert pl. itt is árulnak hasonlót, bagó áron: [link]
Szóval elég összetett ügy ez innentől vagy mit tudom én már mi az igazság... -
Zotya84
őstag
válasz
Aureal #140090 üzenetére
Igen, a Win7-ig pont ez volt a fő probléma, elsősorban a notiknál, amiknek az aljára ragasztották a kulcsos matricát...
Épp ezért (is) került be az UEFI-be a kulcs - az preinstallnál. A matricás kulcs esetében meg legyen egy kis esze a usernek MS accot használni, esetleg valami egyéb formában tárolni a kulcsot. (Mondjuk én anno Retail-t vettem, így nekem az eredeti 7 kulcsom benne van az alaplapdobozban a saját kis dobozában, az eredeti helyén. És nem is vettem onnan ki, csak, mikor gépcsere volt, mert az eredetibe ment vissza az eredeti deszka – telepítéshez csak lapcserekor kellett, akkor meg a gépen tárolt verziót használtam.)
Az előtelepített gépen nem lehet, hogy nem generic key-t találtátok meg, hanem az UEFI MSDM moduljába integráltat, és azt fogadta el a tiszta telepítéshez és aktiváláshoz? Vagy ha igen: ugyanarról a gépről beszélünk, vagy másikon próbáltátok ki? Mert előbbi esetben ha nem adtok meg kulcsot, de az integráltnak megfelelő verziót telepítettétek, akkor ő maga azzal a kulccsal aktivált - tökmindegy milyen kulcsot adtok meg neki, mert a) UEFI-ből kiolvasottal, b) digitális licenccel aktivál. Ha más hardveren csináltátok, akkor meg biztos, hogy csak abban az esetben aktivál, ha nem generic key-t használtok, vagy már azon is volt a generic key-nek megfelelő verziójú rendszer korábban aktiválva.
A generic key meg nem licenckulcs, csak telepítőkulcs - tehát aktiváláshoz nem használható. Ennyi a lényegi különbség. -
Zoz
őstag
válasz
Aureal #140090 üzenetére
"a hardver részlegesen ott is cserélve volt előtte, hdd>ssd"
Ez egyáltalán nem számít. Csak az alaplap érdekes. Ha az alaplapon volt már valaha aktiválva Win10, akkor az alapján fogja aktiválni, teljesen tök mindegy, milyen kulcsot írsz be. Akár már letiltott, érvénytelen kulcs is látszólag működni fog, mivel valójában nem foglalkozik vele, ha az alaplaphoz tartozik licenc. Éppen ezért nem is kell újratelepítés esetén semmilyen kulcsot se beírni. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #140089 üzenetére
Igen arra.
Viszont akkor már totál nem értem ezeket.Most ha van egy legál MIcrosoft termékkulcsom hologram címkén és lekopik vagy leszakad, akkor a büdös életben nem tudom kideríteni, mi a valódi termékkulcs, ha csak ilyen ál termékkulcsok olvashatók ki szoftveresen?
Alapvetően nem értem akkor minek általános meg minden más 100 féle kulcs is?
Ez olyan, mint ha egy autónak is 10 féle kulcsa lehetne amivel használható volna. Illetve más esetben, ha egy gépből a SKP progival olvassák ki, és az általános, akkor hogy tudja a win magát mégis aktiválni vele. Ugyanis kipróbáltuk előtelepített w10-es gépből SKP-al kinyert termékkulcs esetén, a MS storeból letöltött tiszta telepítő, simán aktiválta vele az új rendszert (és a hardver részlegesen ott is cserélve volt előtte, hdd>ssd).
??? -
Aureal
őstag
Ha w7 termékkulccsal regisztráltam a w10-et (elfogadta), elképzelhető, hogy átírta az aktiválás során új kulcsra? Csak mert nem egyezik a w7-ével, most néztem...
-
Zotya84
őstag
Ebben csak az a szép, hogy általában simán kikapcsolható a BitLocker kulcs nélkül – amíg működik a gép. Ugyanis nem mindegy, hogy engedélyezve van a titkosítás, vagy aktiválva is van. A gyártói gépeknél én úgy tapasztalom, hogy általában az első az igaz.
Jelen esetben a kulcsot szerintem attól kellene megtudni, aki a gépet beüzemelte anno. De azok meg esélyes, hogy nem véletlenül nem hagyták itt... Mert, ha aktiválva is van, akkor azt valakinek meg kellett tennie. És ha az sincs meg: akkor biza ez a tipikus ÍJ esete. -
King Unique
titán
válasz
qqcqqc #140027 üzenetére
Nemcsak szerintem, hanem eleve részben user error is, ha adott a lehetőség előzetesen informálódni a gyártói / egyéb specifikációk és leírások alapján hogy pontosan mi van annál a PC-nél, valamint megtekintetni - már a fájlkezelőben a meghajtóikonnál a kis lakat is elég szemléletes... - és lementeni a helyreállítási kulcsot vagy akár kikapcsolni a titkosítást, ellenben egyáltalán nem él a lehetőséggel a user, szükség esetén nem kér segítséget sem hozzáértőbb felhasználótól ha laikus, stb., ezen nincs mit ragozni...
Meg ilyen alapon akkor gondolom ha épp nem a BitLocker a téma, hanem pl. az adatmentés, adatbiztonság és elszáll a rendszermeghajtóként használt SSD, ahol még véletlenül sem volt a rendszerről és a fontos adatokról máshol biztonsági másolat, akkor az ugye megint még véletlen sem a user felelőssége, mert ő éppen nem hallott ilyenről és nem tudja mi az... Hát igen, lehet akár így is hozzáállni, csak akkor ugye utólag nem kell csodálkozni ha nem tetsző vége lesz, ennyi.
-
válasz
King Unique #140019 üzenetére
Miután nem tudta, nem volt helyreállító kulcs, akkor derült ki, hogy alapértelmezetten aktív volt.
A te szemedben ez user error, de mondjuk egy informatikához nem nagyon értő ember számára a gyártó hibája. Ha valaki nem tudja, hogy van ilyen, akkor nem is nézi meg. -
King Unique
titán
És ezzel most mire is akarsz célozni, hogy a user szükség esetén előtte talán nem tudja megnézni be van-e kapcsolva a BitLocker, majd ha igen akkor megkeresni illetve elmenteni a helyreállítási kulcsot, meg annál az esetnél amire a válasz ment le lett írva hogy nem ismert a helyreállítási kulcs? Ha igen, akkor az ugye részben user error is, mármint ha adott a megtekintés, mentés, akár kikapcsolás lehetősége is, ellenben nem él vele a felhasználó...
-
Zoz
őstag
válasz
King Unique #140019 üzenetére
Csak éppen az a helyreállítási kulcs nem ismert, mivel nem a felhasználó kapcsolta be a bitlockert, sőt egészen odáig nem is tudott róla, hogy bitlockeres a gépe, amíg az nem kérte azt a kulcsot, amit senki nem ismer.
Az alaplap döglés nélkül, egy-egy rejtélyes Windows frissítés után (ami valószínűleg valami BIOS vagy firmware frissítést töltött le az alaplaphoz) is előállhat ez a helyzet.
Rákeresve a neten, rengeteg hasonló panaszt találni: "BitLocker: need a key but I never installed it - Windows 10 - Dell" -
King Unique
titán
-
TXT
őstag
válasz
King Unique #139957 üzenetére
Nos.
Hiaba inditom el "Win+R"-rel, vagy rendszergazdai parancssorral a "slui 4" parancsot, semmit nem csinal egyikkel sem!"Ha látszik a Microsoft-fiókban a másik PC, akkor normál esetben újra kellene tudni aktiválni, lásd az alábbi leírást. Ha nem megy, mert esetedben is ilyen állapot van, akkor meg az ott javasoltak."
Nekem nem ugy latszodik a ket gep, ahogy ebben vagy akar ebben az iment altalad linkelt leirasban van, hanem a microsoft weboldalon belepve a sajat MS fiokomban. De nekem nem ugrik fel egy ablakban ez igy, ahogy a kepen. Nalam konkretan ennyi van ott, ahol a leirasban szereplo illetonek a ket gep latszik:Nalam itt nincs semmilyen gep! Pedig rohadtul a MS fiokommal vagyok bejelentkezve es nincs masik fiokom!
Szoval nalam csak a weboldalon mutatja a ket eszkozt, de csak ennyit mutat roluk es semmi reszlet:Es hiaba van a MS fiokomhoz adva ez a kulcs, nekem nem jon fel egyikemlitett opcio sem. Pedig hozza van kapcsolva, lattad tegnap a linkelt kepen:
Eskuszom nem ertem akkor, hogy a francba lehetne ezt megoldani, amikor egyik belinkelt lehetoseget sem adja fel nekem opciokent ugy, ahogy azokban a leirasokban szerepel. Sem a gepe(i)m nem mutatja, sem ujraaktivalas lehetoseget nem dob fel, sem azt, hogy valamelyikhez rendelhetnem, de telefonon sem tudtam olyan opcioig jutni, miutan azokat potyogtem vegig, ami nalam volt, hogy "hany gepre van telepitve" ...
Lassan bele verem a .... de tenyleg!
-
TXT
őstag
válasz
King Unique #139935 üzenetére
Vegig probaltam mindent, semelyik nem hozott megoldast hiaba van hozzarendelve a fiokomhoz...
Semelyik nem segitett.
Plusz a "futtatas -> slui 4" konkretan semmit nem hozott elo...
A MS fiokomban ket eszkozt latok (a mostmar ket PC-m: a amirol valtanek es amire valtanek), de semelyiknel nem latok semmilyen opciot, csak az "Eszkoz eltavolitasa" opciot... de semmi reszlet roluk, sem a "Sorozatszam"-rol...
Az ugyfelszolgalattal beszelve pedig azt mondtak, hogy az az altalanos kulcs, amit a gep Windows Scirt Host-nal is irt utolso 5 szamjagyebol ez egy altalanos kulcs es ezzel nem tudjak aktivalni.Pedig RETAIL kulcsnak irja.
Tanacsuk szerint, "vegyek egy ujat"
Ha valaki meg tudja magyarazni, hogy a viharba van ez akkor, annak jovok eggyel!
-
kulcsok típusai:
VL: mennyiségi licenc céges felhasználásra, kedvező áron veszel pl. 1000 darab licencet egy csomagban
OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
NdrewSunix #139850 üzenetére
Most is WIN 10 van rajta? Be tudsz jelentkezni rendszergazda joggal? Ha igen, csinálj egy rendszer alaphelyzetbeállítást, ezzel lesz egy szűz WIN10-ed. Ha véletelnűl stimmel a kiadás, azaz home van a laptopon és home kulcsot vettél, akkor átírod a saját kulcsodra. HOME-ról tudsz upgradelni PRO-ra, ha PRO-t vettél. Visszafelé nem tudom.
Legrosszabb esetben SSD/HDD kiszerel, másik gépen installálod a WIN10-t és utána visszarakod. Win10 eléggé jól tűri a hardverváltozásokat, így letöltögeti a drivereket és megvagy.
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
W10 Pro 64 HUN-t szeretnék frissen összerakott gépre feltenni.
Mennyire valósak az olyan weboldalak, ahol csak aktiváló kulcsot árulnak? Amennyiben igen akkor tud valaki megbízhatót ajánlani?
köszi -
-
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! A barátnőm laptopján Windows 10 Pro N verzió található, amit valami ismerőse rakott rá. Természetesen elkezdett aktiválás után nyöszörögni. Mivel magához a laptophoz járt Windows és a BIOS-ban van kulcs szeretném azzal aktiválni neki. A jelenlegi verzió érvénytelennek találja a kulcsot, ha kézzel adom meg, amit a parancssorral kiolvastam a BIOS-ból.
A kérdésem az, hogy újratelepítés nélkül egyfelől az "N" verzióból csinálható-e hagyományos PRO Windows? A Windows 10 Media Creation Tool amúgy már fent van.
Mivel gyanúm szerint a licenszkód Home verzióra szól, a kulcs megadásával megtörténik-e a downgrade?
Tudom, hogy a legjobb egy friss reinstall lenne, de sajnos nincs rá egy teljes hétvégém, mire minden visszaállítok neki. Köszi!
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Cd kulcsos windows 10 van feltelepítve a gépemre, és minden adott, az 11-re való átállásra.
De még nem jött fel a képen az update menüpontban, hogy frissíthetem ...Ezt manuálisan megtudom csinálni?
Ami nekem fontos, hogy minden program maradjon a gépemen és tudjak rajta mindent úgy elérni, ahogyan az van a 10-es rendszeremen. -
Geth
veterán
válasz
Ra's al Ghul #139269 üzenetére
Csavarva egyet: van amit telepítés előtt az imageből szedek ki dism-mel.
OneDrive: első bootnál lefutó scriptem törli a reg kulcsot, ami miatt települ(ne).
Én a legtöbb olyan appot, amit amúgy sem enged törölni alapból a rendszer, meghagyok.
(Volt már olyan szagértő, aki a Store uninstall után jött rá, hogy valamit onnan kellene telepítenie - pl. driverhez app)
-
bepken
veterán
dehogy hiszti
ez egy sok éves laptop, amit a napokban sikerült újra életre kelteni (alkatrészt vadásztam bele jó ideig) és most szülők fogják tovább használni, mivel én azóta PC-n vagyok.
az MS fiókot pedig természetesen én használom továbbra is a saját PC-n (XboxPass miatt leginkább)
tehát csak amiatt merült fel bennem, hogy nem problémás e a dolog, hogy laptopon kvázi most nem vagyok bejelentkezve abba az MS fiókba, amihez egyébként hozzá van kötve a sok évvel ezelőtt laptopon aktivált kulcs. értsd: nem fog e majd rinyálni később?
-
Sztlaci
aktív tag
Az Microsoft SQL server az szükséges a win10 részére?
Kettő is van 64 bites és sima. Vagy valami hozta magával, ami esetleg már meg sincs.
Valamitől lelassult boot idő, 7-8 sec ről 15-18 másodpercre nőtt.
Keresem mi települt mostanában és ezt írja október eleji telepítésnek.
(Vagy win frissítés okozhatja a lassulást?)
Vírust két vírusirtó sem talál.
Avast van alapban, NOD online kereséssel lett elindítva, mondjuk érdekes, mert nincs a telepített szoftverek között, sehol nincs nyoma, hogy indulna a géppel, de egy hónap után rákérdezett, hogy akarom e futtatni, mert egy hónapja futott utoljára. Amikor futtattam, először, kérdezte, hogy akarom-e havonta ellenőrizni a gépet, igent választottam, csak akkor mért nincs nyoma, hogy valahol figyel a háttérben?
A rendszer visszaállítást próbáltam korábbi időpontra, (eldugták, nem véletlen, mert kaki.), telepítések előtt beugrik, hogy visszaállítási pont létrehozása, de csak az utolsó marad meg, így nincs több időpont lehetőség. Kértem a visszaállítást, de az írta, nem történt a gépen változás, igaz a Skype az eltűnt, az neki nem változás?? Újra indításnál meg feldobja, hogy nem tudja indítani, mert nincs a megadott helyen. Régebben volt olyan választás, hogy törölje, a kulcsot, most csak ok gomb van és minden újra indításnyál bejön az ablak.
Feltelepítettem a Skypot, újra, el is indul, de a nem találja az indítás helyét is megmaradt.
A feladatkezelő indítás fülön kettő van az egyiket letiltottam, így nem panaszkodik, de hát nem ez lenne megoldás? Telepített programok között is csak az új telepítés látszik.
Azért lehetne még kicsit toldozgatni, bár már itt az újabb dizájn(a Win11).
Esetleg hogy találom meg a hibás Skype indító kulcsát. Gondolom a 11-es telepítése, frissítése is átemeli a hibás indító kulcsot, a probléma megmarad?? -
Zoz
őstag
Ehhez nem muszáj gyalu, fel lehet frissíteni a meglévő 7-es rendszert is.
De új telepítésnél is elfogadja a Win7 kulcsot (sőt még a 11 is).
Viszont biztos, hogy 7-esük van? "windows 7 business x64" ilyen kiadásról nem hallottam, Vista-ból volt Business. -
bsh
addikt
üdv!
lenne egy kérdésem, csak a megerősítés végett: egy windows 7 business x64 hun oem "dobozos" (system builder 1pk) telepített gépet kéne win10-re "frissíteni" (vagyis gyalu és újratelepítés). csak simán telepítek egy win10 professionalt és elfogadja majd a win7 kulcsát? és professional lesz, nem home, ugye? telepítéskor adjam meg a win7 kulcsot, vagy majd utána aktiválásnál?
ha később esetleg a gépet le kell cserélni, akkor az így frissített licensz átvihető lesz az új gépre?
és mindez még mindig ingyenesen és legálisan frissíthető? (cégnek lenne, fontos.) -
inf3rno
nagyúr
válasz
mokus1 #139028 üzenetére
Ha használsz bitlockert, akkor a processzorba integrált TPM tárolja a titkosító kulcsot hozzá. A fájlok nagy része titkosítva van ezzel a kulccsal. Például a Microsoft oldaláról ki tudod írni a kulcsot, ha kötötted MS fiókhoz az otthoni fiókodat. Ha nincs meg a kulcs, és van bitlocker, akkor kénytelen leszel visszatenni a régit, és lekérni a kulcsot vagy kikapcsolni a titkosítást a meghajtón.
-
King Unique
titán
válasz
ferikek #138776 üzenetére
Akár azt is lehet, de akkor nem ártott volna hardveresen jobb, erősebb laptopot venni. Viszont a pár ezres olcsó termékkulcsok ki tudja honnan valók és milyenek, van hogy nem működnek (példa), Retail helyett otthoni célra nem feltétlen legálisan használható mennyiségi licences MAK kulcsot küldenek (példa), vagy éppen W10 helyett W7/W8.1 termékkulcsot (példa), stb., ellenben egy Windows 10-zel előtelepített laptopnál az OEM licenc nyilván működik és jogtiszta.
-
ferikek
aktív tag
válasz
King Unique #138775 üzenetére
Az lesz, csak van az a sok vasarolhato kulcsos weboldal meg reklam azt hittem h veszek egy dos-osat es utana egy kulcsot… de ez nem ilyen egyszeru
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy ilyen laptopot, amin FreeDos van. Szeretnék rá Windows, de nem tudom sajnos, hogy milyet vegyek (elektrronikus kulcsot szeretnék, de van hozzá sokfajta).
Otthoni felhasználás lesz.A válaszkat előre is köszönöm!
-
inf3rno
nagyúr
Van egy olyan probléma az egyik gépünkön, hogy bizonyos mezőket nem tudok kitölteni. Például most beállítottuk az MS fiókot és bejelentkezésnél hiába gépelek, nem csinál semmit. Ha rámegyek, hogy "ez a gép", és ott próbálok beírni a keresőbe kulcsszavat, akkor sem ír semmit. Viszont ha megnyitok egy szövegszerkesztőt, akkor simán tudok gépelni. Bármi ötlet, hogy mi lehet ez?
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok, Windows 10be regeditbe, meg lehet találni a termék kulcsot? valami reg bejegyzés biztos van valahol?
-
válasz
Ga3rieL #138640 üzenetére
A biztonság miatt követeli meg az MS. Szerintem csak azért köti ehhez az MS hogy vegyél olyan gépet ami támogatja a tpm 2.0-át. 3-4-5 éves gépek tutira támogatja a régebbiek nem.
A CPU-s követelmények mellett a TPM, vagyis Trusted Platform Module megléte is alapkövetelmény lesz a Windows 11 számára. A TPM egy viszonylag régi, lassan két évtizedes fejlesztés, amely sokáig csak egy opcionális kiegészítő volt a konzumer PC-kben. Nem csoda, hogy a TPM-et a Windows már jó tíz éve támogatja - a modul többek között egy a titkosítási kulcsok tárolásáért és egyéb biztonsági funkciókért felelős hardverkomponens, amelyre többek között a Device Encryption, a Windows Defender System Guard, illetve opcionálisan a BitLocker is támaszkodik.
Ez olyan mint a Ryzen szériából az 1-et nem támogatja, de a 2-őt már igen.
Az első szériára rá lehet elméletben eröltetni a 11-et, de fontos frissítést nem fog kapni a gép mert nem támogatott. -
viperabácsi
addikt
válasz
Doky586 #138636 üzenetére
Még annyi , ha hozzá rendeli a kulcsot , akkor ha kijelentkezem erről a gépről ( mondjuk eladom ) akkor tovább tudom úgy vinni ,hogy a másik ( új vételű ) gépen telepítéskor nem adok meg termékkulcsot , hanem telepítés után bejelentkezem a microsoft fiókkal . Utána automatikusan aktiválja a fiók a wint ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #138632 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Érdekelne , hogy ha van egy Retail win 10x64 elég annyi , hogy a kulcs megadása után , aktivált winen bejelentkezem a Microsoft fiókkal akkor automatikusan hozzá rendeli a kulcsot a fiókhoz ?
-
reset
senior tag
válasz
King Unique #138626 üzenetére
Köszönöm. Újraaktiválást csináltam már sikeresen a digi-kulcssal, csak az nem volt tiszta, hogy a régi gépen deaktiváljam-e a kulcsot...
-
Zoz
őstag
válasz
tordaitibi #138616 üzenetére
És ezek után ha telepítenek egy szűz Windowst kulcs beírás nélkül, az vidáman fogja magát aktiválni az alaplap alapján.
-
válasz
Doky586 #138615 üzenetére
Így van, az eladandó gépen kell megszüntetni az aktiválást, majd az újon ezután aktiválható a retail kulcs.
Van gui is de,
A Parancssor ablakba írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Windows 10 deaktiválásához az aktuális számítógépen.
slmgr.vbs / upk
majd,
slmgr.vbs / cpky
Ezzel a registryből is törlődik azaz nem lesz sehogy visszafejthető.
Reboot után a régi Win nem lesz aktivált és a kulcs felhasználható az új gépen. -
válasz
deved111 #138613 üzenetére
Ez a script önmagában semmit nem jelent arra vonatkozólag, hogy valóban RETAIL verziós.
Lefuttatva nálam is ezt írja ki.
Én úgy 2012 környékén vettem, még a Win 7-hez, egy OEM-es változatot, ezt frissítgettem először Win 10-re, majd voltak alaplap + proci + RAM cserék is, de nálam mindig elfogadta a régi kulcsot. A mai napig, ezzel a lassan 10 éves OEM-es kulccsal fut a Win, és remélem októbertől a Win 11 is.
Egyébként meg itt a fotós bizonyíték, hogy ténylegesen OEM-es a cucc, és eddig túl élt minden alaplap cserét. [link] -
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Windows 10 kulcsot honnan érdemes beszerezni
-
marositech
senior tag
Sziasztok!
Licenc kérdésem van.
Adott 5 db összerakott gép, ezekre felment a Win 10 Pro (mediacreationtoolsból lett csinálva) úgy, hogy kiválasztottam a telepítés elején, hogy nincs kulcsom.
Pár nap múlva 5 gépből 4 hirtelen aktiválódott digitális licenc-szel. Biztonság kedvéért megnéztem a sorozatszámot, mindegyik egyforma, még annak is, amin nincs aktiválva.
Aza kérdésem, hogy a 4 aktivált gépen mennyire mérvadó, hogy aktíváltat jelez a Windows? Nem lesz ebből későbbiekben probléma? Hangsúlyozom, semmi mókolás nem volt a gépeken, update és driverek kerültek a telepítés után. Évi szinten 200-300 gépet rakok készre, ilyennel még nem találkoztam. -
tirszin
senior tag
Persze, kvázi folyamatosan dolgoznak a gépen, nehéz összeegyeztetni, ezért kell, hogy a háttérben, egy másik felhasználóként be lehessen lépni.
@King Unique átnézem majd. De mint írtam, a Registry Editor-ban létrehozva NoAutoUpdate kulcsot vagy az "AUOptions"-t, nekem sosem működött. Win Pro-n, a gpedit-tel viszont igen. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #138238 üzenetére
Köszi a szokásos, kimerítő választ!
Ha tudnám, hogy melyik kulccsal aktiváltam, újra beírva, gondolom az is jó lenne. Ugye nincs az a veszély, ha nem a megfelelő kulcsot írom be, akkor meg letiltja a másik gépen? Ha nincs ilyen gond, akkor végigpróbálom.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #138236 üzenetére
Komoly egy szerviz lehet az, ahol ilyen butaságokat csinálnak és terjesztenek...
• Az, hogy a legacy (CSM) és UEFI bootolási módok közül melyik szerint lehet telepíteni a W10-et, értelemszerűen attól függ mit támogat az adott asztali PC, laptop, azaz legacy BIOS-os vagy már UEFI-s, ha UEFI-s akkor UEFI only vagy van-e CSM mód is, stb.
• Az "UEFI-ben eltárolták az első kulcsot" pl. gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopoknál jellemző, azoknál van UEFI OEM Key, ellenben egyéb esetben nincsen.
• BIOS/UEFI OEM Key valóban fix és nem lehet módosítani, ellenben lehet akár másik termékkulccsal, digitális licenccel telepíteni, valamint az OEM licenctől eltérő kiadás telepítése is megoldható.
• Ha 1x már telepítve lett azon a laptopon a Windows 10 adott kiadása (Home/Pro/egyéb), akkor a hardverazonosító alapján generált digitális licenccel újratelepítésnél automatikusan beaktiválódik és nem kell újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, + UEFI OEM Key esetén szintén, azért sem világos miért kellett a KMS bohóckodás...
• A visszaállításhoz adott értelemszerűen a KMS "okosítás" eltávolítása, gépházban az alaphelyzetbe állítás, valamint a clean install is. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Régi laptopom szervizben volt karbantartásra, valamit elszúrtak, mert nem indult el többet. UEFI-ben újratelepítették, (nekem nem így volt, használt üzleti gépnek vettem, azt mondták abban már nem lehet telepíteni, céges felhasználás miatt). Otthon láttam, hogy KMS-el aktiválták, teljesen feleslegesen, mert ez Windows 10 volt, MS fiókomban is látszódik. Erről a gépről is beléptem oda.
Volt valami KMS mappa, kitöröltem. Mostanában viszont olyan figyelmeztetés jelenik meg, hogy licence hamarosan lejár. Aktivlásnál szervezet aktiválás szolgáltatás szerepel. Miként tudnám visszaállítani az eredeti állapotot, csak újratelepítéssel? Egyébként az igaz, hogy használt üzleti gépekre nem lehet UEFI módban telepíteni a Windowst, mert UEFI-ben eltárolták az első kulcsot, amit nem lehet módosítani? -
axwellz
csendes tag
Szasztok . Segítség kell. Windows 7 be csak csökkentett modba tudok belépni.
Windows 10et szeretnék telepíteni : nem dobozosat hanem ilyen license kulcsosat (pl ezt https://gamager.com/termek/win10pro) .
Van erre lehetőségem hogy csökkentett módban ezt telepitsesm? Ha nem mit javasoltok ?
Előre is köszönöm. -
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad-em amit hosszabb szünet után ismét használni szeretnék. Pár napja elővettem, kipróbáltam, de használhatatlanul lassú volt. Win7 volt rajta, amit pár napja aktiváltam is a laptopon lévő termék kulcsal, amit el is fogadott. Közben kipróbáltam a win10-re frissítést, ami szintén gond nélkül ment, és nem kellett újra aktiválni a windowst. Közben rendeltem egy ssd-t, ami ma meg is jött. Beraktam, feltelepítettem a win7-et, telepítés közben beírtam a kulcsot, folytattam a telepítést gond nélkül. Kész voltam vele, akkor rögtön akartam frissíteni win10-re mint a múltkor, és ott már kért termékkulcsot, amit nem fogadott el. Jó, akkor leállítottam a telepítést, és be akartam írni win7 alatt, de ott se fogadta el, amit pár napja elfogadott. Az lenne a kérdésem, hogy van ennek valami átfutási ideje, amíg újra használhatom a kulcsot? Közben a kiszedett hdd-t amin elvileg az aktivált win10 volt, közben leformáztam, pont azért, hogy tudjam használni az ssd-n a kulcsot.
-
Okes, add a cimed privibe.
Nincs rajta semmi fontos, mehet a levesbe, par hetes telepites es alig hasznaltam, hobbigep.
Adhatom hozza az egyik retail kulcsomat is, csak hogy legalis legyen es be legyen a gep regelve Microsoftekhoz. Bar uefis, akkor meg eltarolja azt hiszem.De ez igy nem korrekt, a mostanin kapcsold ki legyszives a jelszokerest.
Semmi buhera nincs a rendszeren, csak a Defender van leolve es a reflektorfeny app van legyalulva.
De ezek elott sem tudtam kikapcsolni. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
feleségemnek vásároltam egy új Lenovo Thinkbook-ot dán billentyűzettel, illetve Windows 10 Pro-val (19042.1165). A láma kérdésekért sorry, 95%-ban win7-et használtam idáig.
Feltettem a magyar nyelvet, először félig magyar félig angol volt (ezen nagyon meglepődtem), de most pár +frissítés után úgy tűnik, hogy teljesen magyar lett. Emellett érdemes lenne felrakni rá egy teljesen új magyar Win10-et?
Ha majd egyébként is megy fel rá egy friss Windows, a termékkulcsot már a bios-ból fogja kiolvasni? Az alján ott a Windows matrica, de semmilyen kulcsot nem kaptam hozzá.
És kapcsolódva az első kérdéshez, lehet olyan verzióra frissíteni, ami már támogatja a virtuális asztalokhoz különböző háttérkép beállítását? Nem akarom matricázni a billentyűzetet, Macbook Air-em is holland billentyűzettel vettem, az egyik asztali háttérkép egy magyar mac billenytyűzet volt és onnan puskáztam, ha valami nem volt meg, tök jól működött.
Külső programokkal is próbálkozok, de sajnos nem jön össze azokkal sem. -
-szabi-
addikt
válasz
Doky586 #137718 üzenetére
Azért léptem be MS fiókkal mert a többi régebbi telepítésű gépet is így használom és így kényelmes, plusz belépés után rögtön aktiválta is a windowst.
Meglepett, hogy az új telepítő már ezt nem engedi ezért jöttem ide kérdezni, mint tisztázódott az új "ficsőr" menüből ki sem kapcsolható csak registry mókával. Ezt kicsit sem találom felhasználó barátnak.
Így most az újra telepített gép az egyetlen ami helyi fiókkal működik, többi MS fiókkal megy.
#137716 tordaitibi
"A gépet hozáadtam a M. fiókomhoz mert retail a kulcsom, aztán visszálltam helyire."
Ez lett nálam is a megoldás.
Megerősítem úgy működik ahogy #137717 hozzászólásban Gargouille írta. -
válasz
-szabi- #137705 üzenetére
1607 van a környékemen, abból mindent ki lehet még ölni de azt tényleg nem ajánlom.
1909-be ha jól emlékeszek sikerült jelszó és csicsa képek nélkül a boot.
Amúgy én is kínlódok ilyesmivel csak nem a bejelentkezésnél hanem a monitor standby utáni visszajövetkor vagy a reflektorfény van vagy jelszó.
Ha leölöm a reflektorfényt vagy mi a fene a neve annak a képnek, akkor nem kell jelszó és fordítva.
Olyan nincs hogy egérmozdításra monitor visszakapcsol és az asztalra dob.
Ez van, ezt kell elfogadni.
Azt nem tudom hogy ha nem a Microsoft fiókkal hanem visszaállsz helyi fiókra akkor mi van. Val.szeg jó lesz mert az én saját gépemen is így van és jelszó nélkül tudok belépni.
A gépet hozáadtam a M. fiókomhoz mert retail a kulcsom, aztán visszálltam helyire. -
kisapa
senior tag
válasz
MutantZombie #137694 üzenetére
Miért ragaszkodsz annyira a home kulcshoz? Ha aktívnak mondja a jelenlegit akkor használd így. A vásárolt kulccsal ráérsz akkor szenvedni ha valamiért az upgrade már nem működik.
-
MutantZombie
tag
válasz
King Unique #137693 üzenetére
Szerencsére nem bazári a kulcs, de így akkor remélhetőleg a format az megoldás lesz.
Csak attól féltem, hogy költök rá 20k felett, lekaparós kóddal és akkor mégsem fogadja el.
De akkor van remény.Kösz a gyors választ!
-
MutantZombie
tag
Hellósztok!
Egy olyan problémába botlottam, hogy gondoltam a nem túl legális win 7-m upgradelem w10-re. Vettem hozzá kulcsot, ahogy kell.
A W10 csoda szépen feltelepült, fut is, nem is kérdez semmit, de gondoltam, csak aktíválni kellene azt a kulcsot, amit vettem, legyen már legál.
De itt jön a furamaci. A w10 úgy látja, hogy pro-ra frissített, nekem meg home kulcsom van és az új termékkulcs megadásánál nem fogadja el, az elvileg legális kulcsot.Lehet formatálni kellett volna a c:-t és úgy felrakni, vagy ettől függetlenül el kellene fogadja és a hiba nem az én készülékemben van, hanem a kulcsban?
Mert ezek után nem tudom merjem e formatálni, mert ha akkor sem fogadja el, akkor aggódom.
-
King Unique
titán
válasz
bencze #137556 üzenetére
Nem világos mióta standard az, hogy az éppen titkosítani kívánt USB-s meghajtóra mentjük direktben pont a titkosítás közben a helyreállítási kulcsot, jó hogy alapértelmezetten nem engedi a Windows 10...
Ilyenkor szvsz alap a másik fizikai meghajtó, vagy ki lehet nyomtatni, Microsoft-fiókba menteni stb., lásd a lehetőségeket. Vagy ha annyira a titkosítani kívánt pendrive-ra kell menteni, akkor kitrükközhető, lásd nyomtatásnál a PDF-be mentés és ott a forrásmeghajtót, azaz a titkosítandó pendrive-ot megadni célnak. Aztán az már más dolog, hogy ha célirányosan szükség van a helyreállítási kulcsra mert éppen elfelejtette a user a jelszót, akkor hogyan fog ez esetben hozzáférni, de mindegy.
-
bencze
senior tag
válasz
zolee001 #137565 üzenetére
Mi gpo kérdése? A kérdés nem az volt, hogy x y gpo beállítást hogyan tudom felülbírálni mint sima user, hanem hogy a semmitmondó hibaüzenet komoly-e (ha bitlockeres a rendszer akkor gyakorlatilag nem lehet bitlockerrel titkosítani usb-t mert nem engedi elmenteni a kulcsot?) ill remélhetőleg nem ezt jelenti, akkor mit jelent valójában, és mit kell tenni hozzá, hogy a funkció működőképes legyen.
-
bencze
senior tag
válasz
zolee001 #137560 üzenetére
Az, plusz co managed környezet (sccm, intune) de nem találok a hibaüzenetre semmi Microsoft anyagot ami megmagyarázná egy usb eszköz recovery kulcsát miért nem tudom elmenteni. Más oldalakon random cikkeket, hogy a c kulcsát nem tudom a c-re menteni, oké az logikus, de nem ez a helyzet...
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz
King Unique #137426 üzenetére
Sima Pro volt a gépen és ahhoz megfelelő pro kulcsot illesztettem be.
-
válasz
CsabaSteel #137381 üzenetére
A kettőnek nincs köze egymáshoz. Csak érdekességképpen, milyen kulcsot vennél? Mármint honnan?
-
CsabaSteel
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest