- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen processzort vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Nem kell kulcs a beaktivált Win 10-hez. De ha Belarc advisort telepíted minden telepített program kulcsát kigyűjti neked.(Win 10-ét is)
(#25254) Crytek
De a régi MBR-es HDD-ket látja.
Annyit kellene csak tenned, hogy az SSD-t egy működő gépen GPT-re alakítod. Akkor már mehet rá a telepítés- vagy amit mobdtam korábban teszel rá egy Win 7-et, majd win 7-ről indítva a telepítést upgradeled Win 10-re (akkor maradhat MBR az SSD) -
raidx
őstag
válasz
GeneraL_XTX #25040 üzenetére
Win 10 frissíthető 7, 8, 8.1 ről. Nem kell az egész sort végigjárni. Ha a 8-asod aktivált mehet a 10 frissítés és mikor aktiválta magát a tizes akár tiszta telepítést is lehet végezni. A kulcs kéréseket ki kell hagyni és amint nethez jut a friss telepítés ellenőrzi magát és aktiválódik.
@viktor82
Ha már aktiválódott a tizesed újra telepítésnél nem kell semmi kulcsot megadni. Aktivált marad alaplap cseréig. Akkor meg jöhet a telefonon aktiválás.
-
viktor82
őstag
Üdv,win8.1 ről frissitettem most újra tenném a rendszert viszont sima 10-es telepitövel milyen kulcsot adjak meg,amit kaptam a 8.1 -hez vagy kiolvassam a 10-es kulcsát?
-
GeneraL_XTX
veterán
igen, pont ezt akarnám elkerülni. Gyári win8 kulcsom van, azzal nem lehet 8.1-et feltelepíteni. Tehát azt érném el, hogy 10 le, 8-as fel, azt beaktiválni az új laphoz, frissíteni 8.1-re aztán 10-re.
Ez elég macerás, megpróbálom magát a 10et beaktiválni az új laphoz. Mivel intel-ről váltok intel lapra (konkrétan B85-ről H97-re) szerintem zokszó nélkül bírja majd a cserét.
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Lenne egy egyszerű kérdésem. Most veszek laptopot, de Windows nélkül. Első körben nem szeretnék rá W10-et venni, mert nehogy az legyen, hogy nem jön be a laptop és 14 napon belül visszaküldöm (elállási jog). Azaz van-e lehetőség feltenni mindenféle kulcs nélkül W10-et?
Lehet hülyén emlékszem, de mintha nem lenne gáz rövid távon, ha aktiválatlan a windows, max kiírja az asztalon vagy feldobja popup a tálcán. Ha meg hülyeséget kérdeztem, elnézést, de nem szeretnék vakon invesztálni windowsba, aztán nézhetek, mint Rozi a moziban.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Remélem itt találok választ,Van egy WIN 8-as kulcsom. Ezzel telepítettem egy rendszert, majd a 8.1-et és ráfrissítettem win10-re. Most viszont új gép van itthon, amire feltenném a rendszert. Muszály ezt a procedurát megint végigcsinálnom? Próbáltam win10 ISO-ból telepíteni, de az nem fogadta el a serialt.
-
Deck
titán
Van egy legális windows 8.1 a gépemen. Ha frissítek Windows 10-re és én mégis tisztán szeretném felrakni vagy később újra kéne raknom akkor mégis honnan szedhetem le legálisan? Kulcsot kapok utána, ha igen hogyan? Mert, gondolom nem mindig csak frissítéssel rakhatom fel 8.1ről a 10esre.
-
Popes
őstag
válasz
SzlobiG #24723 üzenetére
Ha Win8 pro-ról frissítettél Win10 pro-ra és nem történt hardver változás csak tisztán újraraktad a 10-et akkor hardver id alapján aktiválja magát.(nem kell kulcsot megadni neki mert úgy sem fogadja el a Win8-as kulcsot)
Egy láma kérdés de igaz nem adtál meg kulcsot a telepítésnél?Itt is találsz pár infót és linket az aktiválásról is.
LINK
-
ksanc
őstag
válasz
SzlobiG #24708 üzenetére
A win8-as kulcsot nem is fogja elfogadni. Így aktiválni csak win10-es kulccsal lehet.
Beaktiváltad a Win8-ról 10-re frissítéssel? Megnézted akkor, hogy aktivált-e?
Akkor tedd azt, amit ír: próbáld meg későbbHa nem, akkor nincs mese: Win8 vissza, frissít (aktivált, működő rendszer alól!) win10-re, majd ha az oké, akkor lehet pucolni mindent és tisztán feltelepíteni a win10-et.
-
Воланд
titán
válasz
Neil Watts #24661 üzenetére
amugy az ufsz kb mindenre beaktivalja a win-t, onnantol kezdve, hogy van eredeti kulcsod. de amig alaplapot nem cserelsz, addig az aktivacio allapota sem valtozik.
-
SzlobiG
félisten
Üdv.
Win 8.1-es kulcs win 10 újratelepítéshez jó lesz? Mer upgradeltem a win 8-at, de most újra akarom telepíteni a 10-est elfogja fogadni vajon?
-
-
lck
senior tag
-
zebede
őstag
Üdv!
Adott egy HP8470p laptop Win7 professional 64bit, hetekkel ezelőtt megkértem rá az ingyenes Win10 frissítést.
Tegnap végre megérkezett, de nem tudtam telepíteni, mert mint kiderült valamikor, valahogyan átállítottam a gépben az egész HDD-t dinamikus lemezre.
Lényeg az hogy törölnöm kellett minden particiot és újra raktam a gyári recovery lemezről a Win7-et, feltelepítettem minden létező frissítést hozzá, de most már nem jön elő a tálcán a kis ablak, amin újra tudnám igényelni a Win10-et-Ha a Media Creation Tool-al csinálom a frissítést, jó lesz az nekem?
Az akksi alá ragasztott Win7-es termékkulcsot kell beütnöm majd, vagy átugorjam mikor kéri a kulcsot és automatikusan érzékeli, hogy eredeti a Windowsom? -
gézu
őstag
válasz
szundybence #24258 üzenetére
vagy nézd meg van-e hasonló reg. kulcsod.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{6BDD1FC6-810F-11D0-BEC7-08002BE2092F}\0000\Settings
there is a 32bit DWORD entry FLIP. change the value from 0 to 1 or 1 to 0.
-
Hogy lehet becserélni a W8.1 kulcsomat W10-es kulcsra?
Feltételezem a telepítő nem fogadja el szűz installkor és nem lenne kedvem mindig 8.1-et feltenni és azt frissíteni.Mennyiért lehet most W10 kulcsot venni?
Olyasmi megoldás is érdekelne, mint amikor a samu ssd-hez dobálták az ingyen windowst, ha már arról lemaradtam anno. -
zack
nagyúr
Egyébként érdekesség, hogy az eredeti Enterprise 8.1 x64 kulcsával nem tudtam aktiválni a Win10-et.
Csak külön Win10 Enterprise kulccsal sikerült.
Nem úgy volt, hogy 8.1-ről ingyenes lesz? Mondjuk így azért jobb, hogy külön kulcs van hozzá, de azért ez elég fura volt. -
Sziasztok!
Lenne pár hülye (?) kérdésem:
0. UEFI módban telepítettem a számítógépemre egy Ubuntu Linuxot. Amennyiben ezt most el szeretném távolítani, elég csak leformáznom az SSD-t, utána telepítésnél a Windows fog betölteni, GRUB illetve minden egyéb nélkül? BIOS módú lapnál egyszerűbbnek tűnt a képlet, az UEFI kicsit megzavar, pláne hogy bentmarad a rendszer bejegyzése az uefi bootmenüjlben...
1. Tfh. vennék egy Windows 10 Pro 64 bitet OEM kiszerelésben mondjuk iponból/aquaból. Magyar nyelvűként hirdetik, de én angolul szeretném használni... Van rá lehetőség?
2. Ha felmegyek ide és kirakom pendrivera a letöltött angol ISO-t a WUDT segítségével, s felrakom akkor tudom majd aktiválni a kulcsommal?
3. Alaplap vagy CPU csere esetén bukom a licencet vagy újraaktiválható?
Köszi!
Üdv. core2
-
Anonymus23
veterán
Nem kell semmit sem csinálnod. Ma elmondta a MS-os pasi, ha van eredeti W7/8/8.1 akkor azokat fel tudod ingyenesen W10 megfelelő verzióra frissíteni. Innentől a MS eltárolja a saját szervereink, a hardvernek adva egy kulcsot. Ez az ingyenes frissítés 2016.07.28-ig áll fenn.
Ha felfrissítette magát, akkor akár azonnal is csinálhatsz egy szűz installt, amikor kódot kér csak tovább kell lépni, és ha van net elérés, akkor magát beaktiválja.
Ha OEM kulcsod van, akkor Alaplap vagy Proci csere esetén bukod a W10-et.
KB ennyi. -
M0Dair
senior tag
válasz
Mr President #23889 üzenetére
Nem jó Win 7, 8, 8.1 kulcs a 10-eshez. Úgy tudod aktiválttá tenni, hogy aktivált 7, 8, 8.1 alól telepíted fel a 10-est, tehár frissíted (Pro-ra Pro, Ultimate-re Pro stb.). Ha ez megtörtént, onnantól már bármikor felteszed frissen magától aktivált lesz (közponz megjegyzi, hogy jogosult vagy rá).
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van egy win7 prof termékkulcsom és win 10en hibát dob aktiválásnál. Azt hittem ha megadom a kulcsot az úgy jó lesz neki.
Hogy tudom ezt a problémát megoldani? -
Magnat
veterán
Jó estét,
sorry, ha már volt: van egy w7 Home Premium OEM meg egy W8.1 Pro Retail kulcsom. Ha upgrade-lem őket W10-re, utána már nem tudom reinstall után használni őket az eredeti w7/w8 verziókkal?
-
Sanya
nagyúr
válasz
gardener #23767 üzenetére
sajnos nem. Ha az ingyenes frissítés érdekel, akkor fel kell rakjad a windows 8.1-et, kulcsot beírod és aktiválod. Majd ezt követően upgradeled windows 10-re vagy a beépített lehetőséggel, vagy DVD-re, pendrive-ra letöltve. Ha felment és beaktiváltad, akkor utána többet nem kell a kulcs, hanem a géped egyik HW azonosítója alapján fogja aktiválni a windows10, szóval ha ezután egy szűz telepítést akarsz csinálni, akkor nem kell kulcsolni, hanem autómatán aktivál.
-
steele80
senior tag
MediaCreation tool segítségével akarok egy win 7 home premiumot frissíteni. Le is tölti majd elindítja a frissítést és a következő ablakban a Win 10 kulcsát kéri. És ezt nem tudom átlépni. Jogtiszta a win 7 és fogalmam sincs mi lehet a gond.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
SeatLeon08 #23523 üzenetére
Az Insider program résztvevői nem használhatják tovább a programban kapott kulcsot tiszta telepítéssel. Ez mindig csak frissítéssel működik tovább. Magyarul, a format c-vel buktad az Insider rendszert, hozzám hasonlóan. Ezt én is csak utólag tudtam meg sajnos.
-
törölt tag
Én személy szerint rá szánnám azt az időt, a clonozás is eltart egy darabig, addig felmenne a win 10 is bőven Természetesen a már telepített programok mennyisége az ami kitolja azt az idő intervallumot amíg teljesen kész nem lesz.Amennyiben nem megy a clonozás úgy is marad a tiszta telepítés.
.
premete Ezt a kis leírást elteszem én is " nehezebb napokra "
Köszi UI:Azért kíváncsi leszek, hogy a későbbiekben is aktivált marad-e a rendszer , vagy netán beadja a kulcsot !
-
premete
veterán
Megmentheted, de rá kell szánni kb. 2 órát, nekem sikerült.
Alaplap csere után felhívtam a Dell Supportot, akik azt mondták, hívjam a microsoft ügyfélszolgálatot, aktiválás végett, ahol közölték, mivel oem windows volt, vegyem meg a windows 10 pro-t újra; ehhez nem volt kedvem, így a következő lépésekkel sikerült automatikusan aktiváltatnom:
1, Pendrive-ról bootoltam, majd ATI-val elmentettem minden windows rendszer particiót a backup particióra.
2, A "C"-re feltettem a géphez való w7 oemet, kulcs nélkül, net nélkül, minden driver nélkül, aktivált állapotot mutatott.
3, Betallóztam a backup particióról egy w10 pro-t, és ráfrissítettem a w7-re, felment netre és aktiválódott pár frissítés és restart után
4, Újra bootoltam pendrive-ról az Acronis True Image-dzsel, visszatettem az összes elmentett rendszer particiót (GPT miatt több volt), restart, megnéztem az aktiváció állapotát. és már aktiválva volt.
Megvolt 2 óra alatt, és megúsztam a komplett újratelepítést; a 2 órában is max. 10 perc volt a tényleges munka vele. -
BiP
nagyúr
válasz
rgeorge #23478 üzenetére
Mind a kettő weblapokat nyit meg, és mind a kettőt a Microsoft csinálta. Tehát az Edge ugyanaz, mint az IE, ezért szar és ezért nem használják. Hát nem érted?!
(#23476) VoidXs: Főleg, mivel az Insiderhez nem is kell az eredeti kulcsod, így nem is csoda, hogy nem tetszett neki.
Külön kulcsa van (volt) az Insider buildeknek, alapból egy (korlátos ideig) aktivált rendszert kaptak így a tagok. -
csaba951
veterán
válasz
Petyyyyy #23310 üzenetére
Csak a Home változatra szól a licenced! Felteheted a Professional változatot is, de ennek az aktiválásához vásárolnod kell egy Professional licenct (kulcsot).
#23313 bazsimano
Én még várok vele 3-4 hónapot! Sok gyártó még nem jött ki a Windows 10-es drivereivel vagy (még) nem túl jók ezek a driverek. A programokra is igaz ugyanez. Pár hónap múlva már sokkal jobb lesz a helyzet. Remélem! -
syler123
veterán
Volt korábban arról szó, hogy meddig tart a Dreamspark license. Én annó lementettem a képet, amin a serial van meg a lejárat, de nem teljesen értem. Azt írja hogy 24 hónapom van letölteni, vagy felhasználni a kulcsot, de most akkor mi jár le 2 év után a fel nem használt kulcs vagy maga a licensz is?
-
twine
veterán
Köszönöm a válaszod...délután óta nyomom a frissítést a hetesre..de még mindig nem ajánlotta fel magától a tízest...
Kicsit ki vagyok,, ennyi időt nem szántam erre a projektre...
De akkor most, hogy tisztába tegyük...az oem win kulcsommal simán telepíthetném a tizest?
Az eddigi kereséseimből nekem az jött le, először a hetest kell frissíteni 10re, aztán ha frissült a hetes tizesre, utána elvileg bármikor tudom a tízest tisztán telepíteni...
Akkor most hogy van ez?
Elnézést, ha evidens, és én kérdezek retard dolgot...de jó volna már egyenesbe kerülni..mert ez a komplett délutános frissítés, aminek még mindig nincs vége,, már kezd kiidegelni...
Köszönettel a türelmedért...Szerk;
Bár azt hiszem érhető volt amit írtál...frissítés nélkül nem úszom meg ?! -
raidx
őstag
.--Mivel a frissítéshez úgymond naprakész (7-8-8.1) rendszer szükséges egyébként hibával kiszáll még sz elején a tízes. A 10-es tiszta telepítése csak a frissítés után lehetséges mikor már aktiválta magát. Azt követően tetszés szerint lehet tiszta telepítést készíteni. Ha nem frissítesz akkor kell a legális kulcs tehát vásárolt példány kell.
Nyugodtan mehet az "N", ha neked arra van szükséged. -
King Unique
titán
válasz
Bali27 #23244 üzenetére
Vigyázz, mert rád fogják, hogy konteózol és paranoiás vagy...
Amúgy a Win8.1 esetében a KB3080149 ---> 2015.08.19 | KB3068708 ---> 2015.06.07 | KB3075249 ---> 2015.08.19 dátumok vannak, tehát már jóval előtte megkapta. De pont most szeptemberben, a korábbi nagy tanács okán, puszta kíváncsiságból egyesével átnézegettem őket, de Win7-nél sem találtam telemetry és diagnostic kulcsszavakra utaló megjegyzéseket az MS linkben. Tehát lehet, hogy már a 7-es is korábban megkapta, majd megnézem.
"A Windows 7 is megkapta a megfigyelgetést (telemetry)"
Eddig is benne voltak szvsz, az utóbbi hónapokban 7/8.1 esetében jött egy csomó, ilyen jellegű frissítés, illetve a Win7 felhasználói bázisa is túl nagy ahhoz, hogy ne kíváncsiskodjanak.....de persze tudjuk, ez csak és kizárólag a felhasználói élmény fokozását és javítását hivatott szolgálni. -
gabee jr
tag
válasz
szimi57 #23201 üzenetére
Pont erről volt szó a HP laptop fórumban a múlt héten.
Milyen OS-el vetted? Milyen progival próbáltad kiszedni a BIOS-ból a kulcsot?Azt gondolom tudod, hogy a frissített rendszerek sosem írják a BIOS-ba az aktiválókulcsukat. A gyártótól származó eredeti Windows verzió kulcsa viszont ott kell legyen. Ezzel próbáld meg.
-
válasz
Hegyirabló #23082 üzenetére
Ezt honnanvetted
ellenőrzött ISO-ról a legtisztább a telepítés, semmi szükség a gwx-es humbukkra.
#23086: sorozatszámot tuti nem, de még kulcsot sem
Pontosabban kéri, de át kell ugrani és akkor felhasználja a 8.1-ed adatait
.
-
faham
aktív tag
válasz
Infinity70 #23012 üzenetére
Szia,
csak a legújabb verzió megy win10 alatt én is így jártam. De elfogadja az új is a kulcsodat majd. -
törölt tag
válasz
kisza25 #23033 üzenetére
Ha már megtörtént az upgrade és aktivált a 10, akkor onnantól bármikor újratelepítheted akár formázással, akár HR-rel a rendszert (utóbbi nem töröl minden drivert, így most nem azt javaslom). Készítesz telepítőt a programjával, aztán formázod a partíciót és mehet rá újra. Kulcsot kétszer is kér, egyszer sem kell megadni, majd aktiválja magát. Persze így nem lehet majd visszaállítani a 7-et, csak azt is tisztán telepítve.
Az alaplapi programokból keress újabbat, ha támogatott a lap, akkor kell lennie (vagy lesz). Viszont ha a chipset driver nem jó, akkor az könnyen okozhat megállós-fagyós hibákat. Nézd meg azt is.
-
törölt tag
válasz
danika0670 #22905 üzenetére
Nem kell semmit aktiválni semmivel, főleg nem win 7-es kulccsal. A telepítésnél át kell lépni a kulcs beírását van erre egy gomb és a telepítés után magától aktiválódik a win 10 amennyiben már egyszer aktivált volt.
-
HeyTchiki
csendes tag
Letöltöttem pendrive-ra, 7 alatt akarom telepíteni, de kéri a kulcsot, és a kulcs beírása nélkül nem is enged továbblépni.
Hogyan tovább? -
válasz
Noninnyó #22839 üzenetére
adminként futtatott parancssorba:
slmgr.vbs -upk
slmgr.vbs -ipk xxxx-xxxx-xxxx-xxxx (ide a kulcsot)Amúgy nem tudom,h a kmspico mennyire mentes a kártevőktől/csinál-e backdoort az ember rendszerébe, ha a legcsekélyebb gyanú felmerül, h nem tiszta, akkor inkább újraraknám.
-
King Unique
titán
válasz
Воланд #22837 üzenetére
Igen, jogos, valóban sok opció nincs abban a párbeszédablakban...
(#22839) Noninnyó: igen, biztos, vagy ott, vagy gépházban meg tudsz másik kulcsot. De előtte az okosító vackot szedd le!
(#22842) t72killer: vmit lehet a háttérben mókol, de ha leszedi és marad netán utána szemét, azt egy MBAM simán kipucolja.
-
Noninnyó
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy tisztán telepített Win 10 Pro rendszer, ami - elnézést, ha warezes a téma - KMSPico-val lett aktiválva. Viszont úgy néz ki, hogy tudnék szerezni original rendszert is. A kérdés az lenne, hogy utólag a Vezérlőpult / Rendszer alatt, ahol be lehet írni másik kulcsot, megadhatom-e majd az eredetit, be fogja-e aktiválni? Vagy újra kéne rakni az egész rendszert, és már telepítéskor szépen bepötyögni?
Köszönöm! -
HeyTchiki
csendes tag
Letöltöttem innen:
Pendrive-ra másoltam rá, ha elkezdem telepíteni, kérni fog kulcsot?
Jogtiszta 7-esem van.Köszönöm!
-
ksanc
őstag
Az addig oké, de ugyan hogyan érheti meg bárkinek is az MSDN előfizetésén keresztül elérhető kulcsokat bagóért árulni?
Azon kívül, hogy nem ő fizetett érte és a fizetőt nem érdekli, mit művelnek a fiókjával. Vagy nem tud róla...Gabesz87: akkor örökké várhatsz, mert egyrészt olyan nem létezik, hogy tökéletes, másrészt úgyis pont a te géped lesz az a "minden ezredik", ahol probléma van...
-
Just486
senior tag
Üdv! Hardveraprón valaki 10.000 forintért árul retail Windows 10 pro kulcsot. Ahogy nézegettem, itthon ez 6-8x ennyibe kerül boltban vásárolva. Valakinek van bármi infója arról, hogy hogy lehet ez a kulcs ilyen olcsó, és érdemes-e ilyet vásárolni, vagy később befürödhetek vele, mert teszem azt nem hivatalos forrásból való?
-
raidx
őstag
válasz
t72killer #22624 üzenetére
Mivel az MS ISO letöltője "MediaCreationTool" felkínálja az N-est is választásként, biztos telepíthető. A kulcs kérdés. Annó valamiért, lehet figyelmetlen voltam N-es verzióval frissítettem a hetest majd latöltöttem a pro normált, telepítettem és ugyan úgy aktiválódott.
-
válasz
Partyface007 #22629 üzenetére
Tudom, hogy miről szól az N, épp emiatt választanám. Ahogy nézem külön kulcs kell hozzá
-
válasz
netpeti98 #22601 üzenetére
Telefont (Samu + Motorola android cuccok) csatlakoztatnék, de csak karbantartási célból, firmware-t frissíteni. Játékok közül pedig kettőt űzök, Diablo 3 + Starcraft2, nem olvastam róla, hogy N-specifikus problémájuk lenne (pedig tolják battle.net fórumtársak N-es rendszer alatt).
Amúgy jó alá a sima kulcs, vagy N-es kellene? (utóbbi esetben asszem bukta a dolog, legálisan van sima, nem cserélem kalóz N-re)
-
Mivel nem használom a M$-os mediaplayer megoldásokat, elgondolkoztam az N-es verzión.
Kérdés1: az N elfogadja a normál cucc (home, pro, ent...) kulcsát?
Kérdés2: ha még nincs N-es médiám, lehet egyszerű módon (pl ei.cfg fájllal) egy akármilyen win10 telepítőből N-eset varázsolni, vagy töltsem le a megfelelő iso-t?
Kérdés3: a médiaszolgáltatásokon kívül hiányzik még valami az N-ből?
-
jozsi252
veterán
Gondoltam hogy valamit elfelejtek megkérdezni.
Na szóval.. Hardveraprón látom hogy árulnak Win 10 kulcsokat. Gondolom ezek MSDN-es kulcsok, tehát nagy cégeknek a kulcsai ezek amiket elvileg csak ők használhatnak?
Szóval maga a Windows 10 legális, de mégse, mert én nem használhatnám csak a cég által "engedélyezett/hozzáadott" személyek?
Van rá esély hogy x nap/év múlva deaktiválják az adott kulcsot, így nem veszem semmi hasznát?Ha ez a megoldás felejtős, akkor elmondanátok hogy milyen módszerrel juthatok legálisan eredeti Win 10-hez? Azon kívül hogy a Pro-t megveszem 70-80k-ért Retail-ként.
-
ksanc
őstag
válasz
$p@rr0w #22568 üzenetére
win alól csináljam, win alól meg serialt kér, de a 8.1-ét nem engedi beirni mert 0-val nem kezdődhet
Mert a licenszkulcsok valóban nem kezdődnek nullával. Egyetlen vindózban sem.
Ha frissítésnél kulcsot kér, akkor valószínűleg nem passzolnak a rendszerek, tehát egy 8.1 home-ra akarsz ráhúzni egy Win10 pro-t, vagy ilyesmi. Ilyenkor egyébként is már Win10-es kulcsot vár.
Vagy nem jogtiszta a rendszer és valami fos megoldással lett "aktiválva". -
StLui
veterán
válasz
spanglee001 #22257 üzenetére
Nekem, egy 2008-as Toshiba A200 laptopon, igaz csak könyvelek kulcssoft programmal, Abev program, Chrome böngészés és ennyi amire használom, ja és sima upgrade win7-ről
-
r3dsnake
nagyúr
A dreamspark Windows 10 Education (enterprise) kulcsok OEM-ek, vagy deaktiválás után felrakható másik alaplapra?
-
válasz
andy83 #22097 üzenetére
igen, a megjelenéstől számítva, azaz 2016 júli 29 a kapuzárás.
#22099: elméletben rá lehet frissíteni kalóz win7-re is, de ebben a helyzetben hülyeség lenne. A M$ gondolom idővel blokkolja majd a kalóz aktiválásokat. Utána kéne nézni, milyen win8 verzió járt a laposodhoz, és azt feltenni majd frissíteni. A kulcs gondolom ott lapul a BIOS-ban, azzal nem valószínű, h gondod lenne.
-
BaLee
addikt
Jól látom, hogy a Win10-et új telepítésként nem lehet feltenni ha nincs hozzá kulcsom? Akarnak hozni egy laptopot, hogy telepítsek rá Win10-et de nincs rajt rendszer.
Így előbb telepítenem kell Win 7-et majd azt tudom frissíteni? -
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Keresgéltem ez ügyben, de pontos választ nem találtam.
Adott egy kb. 2 hónapos gép, windows 8.1 pro-val lett hozzá vásárolva (nem a géphez járt).
A Windows 10 megjelenésével be is lett frissítve, ám kiderült hogy hibás az alaplap amit garanciában ki is cseréltek, és most szépen itt figyel rajta az "Aktiválja a windowst" üzenet. A kulcsot ujra természetesen nem fogadja el. Mi a teendő ilyen esetben? -
válasz
Bali27 #21772 üzenetére
Ha alapon hagyod a win-t, minden tartalmat közöl a központtal, ez köztudott, nincs "több lépcsőfok" (kb csak annyi lenne, hogy bekukucskál a fürdőszoba kulcslyukán). Ezekszerint az előző verziók ennyire nem voltak kíváncsiak, ezekkel a frissítésekkel "szintre hozták" őket. Opt-out (installnál), cortana, mediaplayer és egyéb nyalánkságok kilövése és rendben vagy.
-
r3dsnake
nagyúr
Adott egy W7-es noti, amin használtam a W10-et (megjelenés napján, beaktiválva). Most clean telepítéssel feltettem újra a W10-et, és képtelen aktiválni, azt írja nem jó a kulcs (ofc nem adtam meg kulcsot). Asztali PC-n ugyanez a módszer működött jól. Mi lehet a gond?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Magisk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mobilinternet
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest