- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#56474624 #93054 üzenetére
"WIN10 szépen elcsaklizta a 8 GB RAM-om felét. "
Ez kb mindíg így van. Ha 4gigád lenne, annak a felét használná fel, ha 16, akkor annak.
Kb a Wista óta már sokkal összetettebb a RAM kezelése windows alatt, minthogy csak az lenne benne ami feltétlenül fontos. Előtöltés, gyorsítótárazás, ez mind a memóriába megy. De, ahogy előbb írták, a RAM azért van, hogy legyen benne valami, nem azért, hogy üresen álljon
Majd, ha valaminek szüksége lesz memóriára, akkor majd "ad neki" a rendszer a gyorsítótár területből, vagy máshonnan, ahol nem olyan fontos. -
-
Cs1csó
titán
válasz
#56474624 #85136 üzenetére
A nyelvi kavarás szerintem csak simán az MS igénytelensége (spórolás) szarik a fejünkre. Ha az MS foglalkozna a magyarokkal azt egyetlen dologgal bizonyíthatná:
Magyar nyelvű CORTANA
Vagy legalább - erre panaszkodtak nem tudom pontosan hogy működik - hogy csak angol nyelvű oprendszer esetén érhető el a Cortana angol nyelvi megoldással. Magyar nyelven telepíted akkor inaktív.
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #85108 üzenetére
Milyen Windows 10-kiadást használsz? Ha legalább Pro, akkor felesleges XY külső programmal szórakozni, mivel a gépházban eleve ott van a funkciófrissítéseknél a max. 365 napos halasztási opció. Annak pedig pont az a lényege, hogy csak a build upgrade-et tiltja, ellenben a többi frissítést nem, azokat továbbra is megkapja a rendszer. Az pedig gondolom megvan, hogy az egyes Windows 10-verziók támogatása eleve véges. Tehát előbb-utóbb mindenképpen javasolt majd váltani az újabbra ahhoz, hogy továbbra is megkapja a rendszer az alapvető frissítéseket és támogatott maradjon.
Ha csak Home, akkor viszont marad a külső program, azzal egyszerű tiltani.
-
Cs1csó
titán
válasz
#56474624 #85112 üzenetére
Nem. Az alsó három a sima biztonsági frissítések azokat bekapcsolva hagyatam (az a piros azaz maradt alap állapotban tehát bekapcsolva) a többit tiltottam azaz kikapcsoltam az a ZÖLD.
A build upgrade-et mindig tiszta telepítésből csinálom windows-on belül piszok lassú és sokszor lyukra is fut.
galaxys80
Nem jó ötlet ennyi partició mert ha valami céllal van felosztva pl. adat és telepített játékok akkor lehet hogy valamelyiket alul vagy túlméretezzük és akkor megy a fejvakarás, hogy legyen az egyik nagyobb a másik rovására fölösleges. A windows reinstallok miatt a windows rendszer partíció legyen önálló a többi - persze egy lemezen belül legyen egyben.
-
Cs1csó
titán
válasz
#56474624 #85092 üzenetére
Milyen kártyaolvasó? SD és társai? Jobb lenne ha vennél egy ilyet: [link] pár ezer forintos eszköz az egyik vége usb a másikba meg akármilyen kártyát dughatsz pl. ez:
[link] de kismillió variácó van pár ezer forintért nemrég egy fényképezőgéppel kártyára készült képet is egy ilyen eszközzel vittem be a gépbe mert nem volt adatkábel a fényképezőhöz és a gépben nem volt kártyaolvasó.Filléres vacak és nem kell külön egy rendszert fenntartani ilyen célra ami fogja a helyet és megy vele az idő mikor ki - be boot-olsz róla.
-
pzstm
titán
válasz
#56474624 #78551 üzenetére
mindkét gépen chromeot hazsnálok, egyszer sem fagyott le, lépett ki. Rokonságban is mindenki azzal tolja, már tuti hívtak volna ezerrel hogy teamviewerrel nézzem meg mi lett a géppel.
Szóvala direkt fagy meg direkt kilép összeesküvés elmélet nem igazán állja meg a helyét.
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #78551 üzenetére
Pontosan, szokás szerint kissé bulvárosak! Egy másik hozzászólásnál is egy olyanról lehet kimásolva, bár a forrás megjelölése már lemaradt. Nálam 1803 alatt szintén OK a Chrome és a Firefox több gépen is, nem fagyott le, nem omlott össze egyik sem. Max. talán a Chrome-nál fordult elő olyan, hogy az upgrade után a korábbi profilt nem tudta rendesen átmenteni, de más gond nem volt.
(#78557) Doky586:
OK! Jók Windowsra ezek a külső particionáló programok, az előzőleg említett pendrive-os példánál én is egy ilyennel tettem rejtetté a kötetet és annál szintén működött. -
válasz
#56474624 #58367 üzenetére
Az nem a CU, hanem csak egy anniversary összegző frissítés.
btw, nálam a CU nem ment fel. Újraindítás után 20-on x százaléknál csinált még egy restartot, aztán eleinte még mintha jó lett volna, de nem, mert semmit sem csinált, csak forogtak a pöttyök. Egy óra után elfogyott a türelmem, rollback a régire. Pedig nem egy vacak a gépem, szóval m$ most mehet a sunyiba.
-
raidx
őstag
válasz
#56474624 #57923 üzenetére
A 16xx USB kezelése bugos volt, de hogy a 17xx-nél is az maradt.
Ráadásul Nem engedi visszatenni a TH2 lemezképét. Tiszta teelepítés és utánna visszaállítás lemezképből. Anno a 16-ossal is így szívtam. Marad is a TH2 amíg csak leehet. Ráadásul a TH2 telepítót kölcsön adtam tegnep. Most csinálhatok másikat mert csak szombaton hozzák visza. Ez a régi Intel Atomos kis masina meg nem sebességbajnok a maga 1x1,2 gigájával.
-
movax
őstag
válasz
#56474624 #55140 üzenetére
Márpedig ez kurvára nagy user error, a kövérebbik fajtából. Egy jól belőtt win10 nem szopat, pont. Még egyszer: pont! Nincs olyan, hogy "önkényesen leszed" bármiyen drivert! Tessék szétnézni, dokumentálódni, rendesen beállítani a rendszert, és akkor nincs meglepetés. Ilyen egyszerű. Tényleg ilyen egyszerű.
-
quailstorm
félisten
válasz
#56474624 #55140 üzenetére
Mivel a hiba megjavítását hiába várod ezért jobban jársz ha magadra erőlteted a magyar mentalitást, úgy veszed hogy a hiba a normális, és megtanulod hogy kell kikerülni.
Ne aggódj engem is felbaszott.
De azért van, hogy a fullgyökér user se tudja driver nélkül használni a gépet. -
quailstorm
félisten
válasz
#56474624 #55134 üzenetére
user error, user error, még több user error
Igen, nVidia driver úgy szar, én 20GB-nál vettem észre hogy valami nem stimmel, mindig nagy a vinyóm azért ilyen soká. A driver store-ban menti el a drivert. RAPR-rel szedj le mindent ami nVidia.
Ebben nem tudom mi olyan nehéz, hogy ne rakja fel a gyárit.
Aztán felrakod a legfrissebbet.
nVidia driverfrissítés módja by me:
letölt
mozgat másik partícióra
önkicsomagol nem C-re
TISZTA TELEPÍTÉS-sel frissítés (ez nem hagy fost a driverstore-ban)
majd önkicsomagoló exe törlése
a kicsomagoltat akkor törlöm ha jön a következő, ezzel megspórolom az önkicsomagolást mondjuk 7 és 8.1 közt egyszerHa valaki nem figyel, akkor lesz neki egy exe, kicsomagolt setup, C-re kicsomagolt nemtudommi program filesban és még a driverstore-ban a driver. Ez így együtt sok példányban igen masszív a C meghajtón.
(#55135) Truman: SM2.0, felejtsd el. Épp hogy Vista kompatibilis volt. Persze elképzelhető hogy meg lehet erőszakolni Vista driverrel, de az már tákolás.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #55134 üzenetére
Ha kijön a Creators update, akkor ki lehet majd kapcsolni a driver-frissítéseket, ezzel remélhetőleg mindenki baja megszűnik.
Ha valaki majd Store-os játékot vásárol, mindenképpen települni fog egy videokártya driver, ha a jelenlegi verziószáma nem éri el a minimum követelményeket.
-
goop
őstag
válasz
#56474624 #49937 üzenetére
Jah, nem, linux nem kell otthonra. De idegesítő ez a win10 gond. Mintha állandó beta tesztelő lenne az ember. Amúgy msi lapom van, win 7, 8, 10 x86 x64 driver van hozzá, szóval a támogatással nincs gond, csak mikor ms azt gondolja, hogy ő tud jobbat neked.
Legszívesebben letiltanám a frissítéseket, de anélkül meg elég rizikós a net világa.
Kemény dió... -
goop
őstag
válasz
#56474624 #49918 üzenetére
Teljesen igazad van, nálam is jöttek elő fura dolgok, pl. hibát észlelt a rendszer mentse munkáját, mert egy perc múlva újraindul a gép stb. Mondom jó, ebből elég, vissza win 8.1. Aha, ott viszont voltak apró dolgok, amik win 10 alatt jól mentek, itt viszont nem úgy, nem abban a formában, pl onedrive - kell ms fiók (@nyád), ok, de utána se lehet könyvtárat váltani, stb. Jó, vissza win 10, full szűz rendszer, + frissítések, de már szarakodik a fb chrome alatt, ff alatt jó, restart után jó... Kereső gomb néha nem megy kifagy vagy mi, szóval ha valaki tud mondani okosat, ne fogja vissza magát.
-
Apucy01
őstag
válasz
#56474624 #49918 üzenetére
Hibák nállam is voltak de könnyen orvosolhatóak voltak és többnyire az én baromságaimból történtek.
Valójában azért irtam azt a hszt ide mert olvastam másik topicban hogy valaki a win10 ujrarakása után nem tud facebook fiókjába bejutni firefox használatával sem, és én nem igazán hiszem hogy ez win10 gond lenne főleg frissen telepitett rendszernél nem hiszem.Nagyon sok ember inkább rásüti hogy nem jó ahelyett hogy megpróbálná megismerni és megtanulná használni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
#56474624 #38622 üzenetére
Ok, ha van 15 játékod amit újból le kell tölteni akkor tényleg több óra. Bár abból is sokat nem mindig kell újrarakni. Nekem az összes programnak amit használok az installere le van mentve, felrakom a Windows-t, felrakok 1-2 drivert, megnyitok 20 installert és közben netezek.
Azért egy Windows install és beköltözés nem olyan nagy feladat hogy ezen annyira gondolkozni kelljen meg tervezgetni...
-
DonMarco
aktív tag
válasz
#56474624 #37195 üzenetére
Én már arra is gondoltam,(persze lehet hogy jó nagy hülyeség) azért nem műkxik mert 32-bites rendszerü géppel írom ki az iso képfájlt ?
Holnap tübb infót fogok adni a masináról, most elteszem magamat holnapra mert az asszony már pattog mint a gumilabda
Köszönöm azért a válaszokat ! Jó éjt !
-
tonyrulez
őstag
válasz
#56474624 #36340 üzenetére
Azt pedig el is felejtettem említeni, hogy heti egyszer ha lezárom a gépet, magára hagyom pár órára, majd felhoznám a lock screen-t, semmi sem történik. Nyomogathatok bármilyen gombot, csak a sötét képernyőt látom, szintúgy restart kell neki
raidx: 5 hónapja fent van, csak az utóbbi 1-2 hétben kezdte ezt művelni. Visszaállítani nincs miből.
-
CirrMee
addikt
válasz
#56474624 #34570 üzenetére
Na nézzük csak: anno megnéztem a win8 előzetesét. Benne volt eredetileg a start menü? Na ugye...
Csak a köcsögöknek nem tetszett, hogy a letiltás után is előhozták páran, erre kód szinten kiirtották az egészet, mire elkészült a végleges, hogy ha tetszik ha nem, akkor is azt fogjuk használni, amit ránk akarnak erőszakolni. Mert ugye az volt a logikájuk, ha rá vagyunk kényszerítve a csempéikre, majd jól hozzászokunk, és utána majd veszünk tőlük csempefont is. Ott qrtak rá a bogárkák, hogy szabadúszó programozók megcsinálták a pótlást, ráadásul egész ügyesen.Ha megengeded, mint vásárló majd én eldöntöm, mi a jó nekem, és mi nem. Ne akard megszabni nekünk, hogy ha megvettük, fogjuk már be a pofánkat, mert nincs jogunk háborogni. Mert akár autót veszek, akár szoftvert, amiért fizettem, azt használni is akarom, és ha valahol hibáztak a tervezők, azt kritizálni fogom.
U.i.: satyabáék' még ezt az idétlen csempést sem tudták hibátlanul összenyomorgatni. Lásd nem működő élő csempék, stb. Gondolom azért is fogjam be a pofámat, mert ugyanilyen ócska volt az előzetesben is...
-
CirrMee
addikt
válasz
#56474624 #34494 üzenetére
Felesleges csavarni. Elhiszem hogy neked marha jó az is, ami a 8/10 -ben van alapból. De engedd már meg, hogy k*rvára rühelhessem, ha már egyszer fizettem érte.
Viszont két ember kedvéért nem álltak neki a rakat start menü pótléknak a programozók. Pláne nem a semmiért vannak még most is életben, amikor már a 10 -est tapossuk.
-
válasz
#56474624 #34279 üzenetére
nyilván, de a tálca, start menü...stb. eltűnését csak észrevenné bárki, mert az azért használva van jellemzően mindenkinél.
én is úgy álltam hozzá még januárban is - pedig már mikor megjelent, de nem kapkodtam el, tanultam a korábbi és mások hibájából, forrjon csak ki, már amennyire lehet - a windows 10 telepítéséhez az egyik saját notira, hogy ha azon előjön bármilyen probléma, akkor nem nagy gond, megy vissza gyorsan a belakott, éles 8.1 rendszert tartalmazó ssd, mert néha munkára is használva van ez a noti is, de a bő egy hónap alatt minden téren jónak bizonyult a 10-es, merem már használni akár a dj pultban is, pedig ott aztán blama lenne, ha bakizna, de szerencsére nem teszi, semmi gond vele. -
válasz
#56474624 #34270 üzenetére
nem célozgatok semmire - nem véletlenül írtam, hogy ne vegye mindenki magára, helyén kell kezelni, hiszen senkit sem akarok megbántani -, illetve szűk látókörű sem vagyok.
aki nem írja külön, annál nem lehetnem látatlanban kitalálni a telepítés módját, így bármi lehetséges.
olvass vissza, nem egy embernél derült ki itt is utólag, hogy csak ráfrissített a korábbi főverzióra, de csak a sokadik hozzászólásában kérdezte ezt, mint esetleges hibalehetőséget, addig más irányban kérdezősködött és/vagy szitkozódott.
bármennyien használhatják, jellemzően azok jelennek meg a neten és keresnek rá a témára, illetve írják le a problémát, akiknek gondja van, akiknek jól működik, azok nem annyira foglalkoznak ezzel.
kereshetsz önigazolást, mindig találni olyanokat, akiknek különböző okok miatt szintén gondjuk van - ha nem is felhasználói hiba, mert lehet hardveres oka is -, de amíg valaki nem találkozik problémával, vagy ha igen, de sikerül orvosolni és kiderül, hogy nem is maga az oprendszer milyensége volt a hiba forrása, addig mindenkit nem tudsz meggyőzni, mennyire is pocsék adott főverziós oprendszert.Sgt. Chris; inprivate-ablakban sem megy, vagy úgy igen? mert úgy nem töltődik be minden a böngésző alá, ami normál ablakban igen.
-
válasz
#56474624 #34268 üzenetére
egyrészt nem célirányosan neked írtam, másrészt ha nálam nincs probléma úgy, illetve eddig nagyjából 20 notin oldotta meg a problémákat a tiszta telepítés és azt követően már nincsenek hibák, akkor hiába súgsz bármit, nem vagyok rá kimondottan fogékony.
biztos nem tökéletes rendszer a 10-es sem - nem is létezik olyan, ami hibátlan -, de amiket itt olvasni, azok egy része vélhetően felhasználói hiba, megfelelő illesztések hiánya, esetleg ilyen vagy olyan külsős driver kereső alkalmazások által beszerzett illesztések telepítése, ami alávág a rendszernek, nem megfelelő/javasolt külsős alkalmazások használata, tört rendszer/alkalmazások/játékok és még lehetne sorolni a hibalehetőségeket, amiket nem feltétlenül említenek meg, hanem csak (részint eltúlzottan) szidják a rendszert... nem mindenki persze, aki garantáltan nem lehet érintett, az ne is vegye magára! -
válasz
#56474624 #34257 üzenetére
Én is szívok a 10-el. Nálam is hasonló hibák vannak, plusz még néha le is fagy. Letöltések közben, meg játékok alatt úgy megadja magát időnként, hogy még a reset gombra sem indul újra. Csak a főkapcsoló nyomva tartásával tudom újra indítani. Inkább én is visszamentem a 8.1-re. Egyelőre jó. meglátjuk. Persze lehet nálam valami hardver hiba van, mert a melóhelyen nincs gond a 10-el. Talán nem tetszik neki a skylake meg a ddr4-es platform, nem tudom.
-
Draken
őstag
válasz
#56474624 #34253 üzenetére
Valószínű nálam is ez lesz. Egy ideig tökéletesen működött, majd jött a nagyobb frissítés és teljesen meghülyült. Most próbálkoztam iobit driver boostal, 1 fokkal talán jobb, mert win logo után be tud tölteni egyből, de még van olyan, hogy az nv driver képtelen betölteni. Erre lehetne mondani, hogy tegyek fel korábbi drivert. Én már próbálkoztam 4-5 félével, de nem javult a dolog.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#56474624 #33855 üzenetére
Usb kezelés nálam is érdekesen alakul néha.
Ha eltávolitom az usb pendriveot, de később ujra visszadugom, mert kell még róla valami, akkor másodikra, harmadikra nem biztos, hogy ujra felismeri. Csak a rwstart (vagy eszközkezelőben tiltás, engedélyezés segít)
Ez is egy olyan dolog, amit win10 előtt soha nem láttam, de a mult héten többször is előfordult. -
GeorgeV
aktív tag
válasz
#56474624 #33448 üzenetére
Nekem meg a Windows 8.1 alatt egyik csempém sem megy, mert kiírja, hogy be kell kapcsolni a felhasználói fiókok felügyeletét. De én szoftvereket fejlesztek és ki kell kapcsolnom a felhasználói fiókok felügyeletét, mert különben saját programjaim mappáihoz sem férhetek hozzá, így a csempék kimaradnak a szórásból.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#56474624 #33244 üzenetére
Lekopogom, amióta átálltam 7-ről 10-re, nincs ilyen bajom.
Amig a preview-t használtam, addig többször előfordult, hogy a gép lememt alvásba, de azonnal ki is kapcsolt. De úgy, hogy bekapcsolni sem lehetett, mert a bios boot logo sem birt betöltődni, csak többszöri kibekapcsolgatás, áramtalanitas után. De egyszercsak ez a jelenseg mexűnt.
Már csak az a probléma maradt meg altatással kapcsolatban, hogy, ha bekapcsolás után nem altatom a gépet, akkor ki lehet kapcsolni a gépházon lévő powergombbal. De ha elmegy aludni a gép, akkor a powergomb hatástalan. Mintha meg se nyomtam volna. Csak a startmenü leállitassal lehet kikapcsolni. A billentyuzetemen nincs kikapcs gomb, de egszer probaltam egy olyan billel, amin van kikapcs gomb is, nem csak altatás, és azzal a billel ment a kikapcs a billentyuzetről.
Nem tudom mit csináltak energiagazdalkodás terén, de win7 alatt semmi ilyet nem tapasztaltam. -
King Unique
titán
válasz
#56474624 #33246 üzenetére
Nem tudok hozzászólni, mert én csak sima altatást használok, azzal nálam nincsen gond. Illetve a multi-boot miatt a fast startup is ki van kapcsolva.
"Végignézed mindet, melyik frissítés mire való?"
Újabban azt szoktam...De, ha ez megjelenne fontos frissítésként, azért az a nevéből, méretéből csak azonosítható lenne. Ugyanúgy elrejteném, ahogy a többit, aztán kész. Persze biztos feldobná újra, ahogy szokta, de max megint elrejtem. Ha megunom, akkor meg jön az a bizonyos panel.
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #33244 üzenetére
Én már inkább nem mondok erre semmit, főleg nem itt...
Nálam külön partíción van a Win10, elvagyok vele, egyelőre működik szépen, különösebb hiba nélkül. De a 8.1-et még nem szeretném lecserélni. Ha majd igen, az legyen az én döntésem, ne a gyártó mondja meg. Engem szerencsére nem cseszeget, mert megtettem a szükséges óvintézkedéseket. -
-
raidx
őstag
válasz
#56474624 #33154 üzenetére
Már a Vista korába bevezették csak nem volt alapértelmezetten bekapcsolva, egy ideig alvó állapot majd úgynevezett mély alvás ami az alvó és hibernáció keveréke. Ebből az állapotból sok gép nem tud felébredni csak mint ahogy írtad táp ki majd indítás.
S5 esetén ha a táp is leáll csak a kikapcsolás segít az élesztésba. Sajna a nem túl régi gépek között is van amik nem élednek S5 állapotbol (S5=hibridalvás). Sajnos a Win 10 ezt alapból bekepcsolja. -
vlevi
nagyúr
válasz
#56474624 #33152 üzenetére
Nekem szerencsére megyeget, van pár bosszantó apróság, amivel én együtt tudok élni, de másnak nem merném nyugodt szívvel ajánlani. Pont az ilyenek miatt, hogy annyiféle szarság van vele, mindnenkinek valami baromság előjon. Win7 topicban alig van valami hozzá-hozzászólogatás, az megy atomstabilan, deez sajnos tényleg nagyon béla. És nem is lesz jobb, mert a folyamattos fejlesztés (reszelés, kókányolás) miatt mindig lesz valami fícsőr, amivel egy szép bughalmazt is a nyakunkba kapunk
Vicc, hogy maga a rendszer alapja sokaknál nem müködik rendesen, hogy a géoet ki/be kapcsolni sem lehet, és még ezerféle baromság.
Az uwp felület is több sebből vérzik, koncepciotlan. Mit élő csmepézzek, amikor a startmenüben csak naponta 4-5 alkalommal járok? Ami meg ott van, az a csempe nem működik. Akkor meg miek erőltessem? Uwp appok kakasztrofalisak, laposon, pc-n nincs egy darab se, amit szivesen használna az ember, ráadásul maga a microsoft sem képes egyetlen normálisan működő uwp appot írni, akkor másnak hoygan sikerülhetne?
Na, kidühöngtem magam, mostmár megyek innenHibrid alvásra annyit, hogy azt külön ki kell kapcsolni, mert asztali gépen az az alap.
Admin módú parancssorból add ki a powercfg -h off paracsot. Ez kikapcsolja a hibernálást, felszabadul a hiberfile.sys méretű 4-8-16 giga tárhely, aminek hatására minden más is megszűnik, ami a hibernálást használja. Ilyen a hibrid alvás, és a fast boot és a slow shutdown is. Ez utóbbi nem külon ficsör, csak, mivel leálláskor menti a rendszert, ezért ez egy ideig eltart, szerintem sokkal tovább, mint egy normális botlás. -
vlevi
nagyúr
válasz
#56474624 #32961 üzenetére
"az alap Időjárás alkalmazás egyáltalán nem,"
Nos, nálam meg kizárólag az alap időjárás működik normálisan.
Illetve, van még, amiben van élő, pl. a store is mozog, de abban érdemi információ nincs.
De pl. a posta, naptár nálam sosem élt.
Szóval, ez nagyon változó, hogy kinél mi működik. Nekem AMD kátyám van, de én sem hiszem, hogy a videó drivernek köze lenne az egyes csempék működőképességéhez. -
TRob1
veterán
válasz
#56474624 #31010 üzenetére
Pedig elhiheted. Sőt, mondok jobbat. Azóta soha ki sem kapcsoltam, csak és kizárólag alvó mód. újraindítás eddig csak és kizárólag a frissítések miatt volt (vagy ha vmi progi kérte telepítés után) És ez nem kamu. A start menüvel sem volt soha gondom eddig. Miért mondanám ha nem így lenne? (Jah, és melyik win esetében nem jöttek folyamat a frissítések, javítócsomagok???)
Sosem mondtam hogy hibátlan a rendszer, sőt, eddig is azt mondtam hogy nincs hibátlan Windows, és soha a büdös életben nem is lesz. Meg olyan se aki mindenkinek egységesen tetszene.
ui: Olyan természetesen nálam is volt már többször hogy nem nyitott meg valamit abban a pillanatban amikor kattintottam, máskor meg igen, de ez eddig minden winnél előfordult nálam, tehát nem a 10 számlájára írom, már hozzászoktam az utóbbi 2 évtizedben (win7-en pont ugyanez van egy jó géppel apósnál, nemrég panaszkodott is rá)
-
darkhorse
tag
válasz
Nálam pl néhány apróságtól eltekintve hibátlanul üzemel a 10. Egy gépet használok mindenre (munka, játék, internet stb stb), naponta legalább 12 órát megy a gépem, a leghosszabb üzemidő pedig majdnem 18 nap.
Az egyik apróság amivel találkoztam, hogy ha bootoláskor rá van kötve a gépre a tabletem, akkor nem tölti be a monitorom icc profilját, a másik pedig, hogy néha elindul a gépház magától (nem dobja fel az ablakot, csak látom a folyamatok között). Bár az utóbbi lehet hogy nem bug hanem feature... A frissítést meg megoldottam magamnak úgy, hogy akkor frissítek amikor akarok, és azt amit akarok. Más kellemetleséggel tényleg nem találkoztam eddig.
-
tomp
félisten
válasz
#56474624 #31013 üzenetére
Csak szimpla válasz induló mondtad volt. Semmi több.
Gépház teljesen jó reakció idővel jelenik meg. Rákatt, 1-2mp és már bejött.
Egyedüli driver érdekesség nálam ami már 8.1 óta jelen van az az SD kártya olvasó. Ha tétlen állapotban van a kártya benne akkor gondol egyet a rendszer, leválasztja majd újra csatolja. Használat alatt nem csinálja. Csak a csilingelésre és az előugró üzenetre leszek figyelmes mindig. -
tomp
félisten
válasz
Nem veszi be a gyomrod?
-valaki fő oprendszerként használja napi több órában aktívan és még egy nyavalyás start menü probléma sem jött elő egyszer sem: átlagos otthoni használattal használom. Csak a frissítések telepítése után szoktam újraindítani és a start menüs hiba 1x sem jött elő.
-mindig bebootol a rendszer, egyszer sem volt gondja
-Pláne, hogy nem tiszta telepítéssel: 8.1-et frissítettem 10-re. Majd a TH2-nél szintén szimpla frissítés volt. Nem tiszta telepítés.
Hibátlan, az basszus: Na itt igazat adok! Nem hibátlan. Most a legutóbbi kommunális frissítéssel RAM telítődéskor a GPU drivert kidobja a rendszer a memóriából. Na ez oltári nagy bug. Ilyet nem láttam 7-en, 8-on, 8.1-en, 10-en, 10TH2-n sem. Csak a legutóbbi frissítéssel. Remélem javítani fogják. Ezen kívül semmi gond nincs nálam. Ja és egy 4éves laptopon fut a rendszer. -
TRob1
veterán
válasz
#56474624 #30959 üzenetére
"amíg gyakorlatilag béta fázisban van az egész win10"
Ha te még 5 hónap után is ezt érzed, akkor ez nálad szerintem nem is fog változni a közeljövőben.
Viszont én meg pl. a megjelenése másnapjától elégedetten használom, vissza nem térnék egyik korábbi winre sem. (Habár az eddigi összes winnel így voltam, ha jött egy újabb, nekem bejött és soha többé nem használtam az előtte lévőt, még régebbit meg főleg nem)
ui: Asztalin nincs panasz hónapok óta. Asus laposon nincs panasz hónapok óta. Dell laposon nincs panasz hónapok óta. Régi FuSi laptopon nincs panasz hónapok óta (Ezen konkrétan jóval jobb és még gyorsabb is mint az előtte fenn lévő 7es) Jah, és ezeken mind csak frissítés volt, egyiken sem történt azóta sem tiszta telepítés.
-
vlevi
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#56474624 #29788 üzenetére
Próbáltad script nélkül auto detektálós módon indítani a fix-et?
Innen leszedve [link] a hozzáírt infóban azt írják ennyire egyszerűen is lehet használni:
The simple explanation of using this tool is to first open a command prompt as administrator.
1: Type in "SFC /SCANNOW"
2: Download SFCFix from this page and run it. It may take up to 15 minutes.
Once the scan has completed a notepad file called SFCFix.txt will launch with the results. A text file will open showing you the results. In a perfect world, it will tell you what file was corrupted and that it was fixed. If you don't see the words FIXED/REPAIRED then it did not fix the problem.Gyorsan ránéztem hogy is megy ez és meglepődtem, mikor az sfc /scannow azt írta talált hibát, de azt javította is. A fix-nek viszont így nem maradt mit javítania
SFCFix version 2.4.5.0 by niemiro.
Start time: 2015-12-13 10:23:48.547
Microsoft Windows 8.1 - amd64
Not using a script file.
AutoAnalysis::
SUMMARY: No corruptions were detected.
AutoAnalysis:: directive completed successfully.
Successfully processed all directives.
SFCFix version 2.4.5.0 by niemiro has completed.
Currently storing 0 datablocks.
Finish time: 2015-12-13 10:24:22.348 -
AtHoS
nagyúr
válasz
#56474624 #29783 üzenetére
Bocs, kimaradt a link, ahol találtam az infót [link]
Nálam eléggé szét van esve az oldal, elég problémás így olvasni, de a hozzászólásokban találtam egy érdekes részt a hibára. Azt írták, hogy megoldás volt:
"Hey all, I thought I'd chime in since I found the fix to a similar problem. In my case, it was because a file named "Advanced.Theme-Dark_Scale-100.png" was poorly supplied by Microsoft in the DSIM/CBS restore archives. The fix is running a SFCFix.exe tool to fix that file."
Van mögötte pár link is
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#56474624 #29774 üzenetére
A hibakód alapján muszáj lesz online csomagból javítanod [link], mivel pont frissítéshez kapcsolódó fájl van lesérülve
Szerk.
Na még ilyen írást is találtam, hogy az első két sor nélkül nem végez a harmadik sor munkát és a tiedhez hasonló hibaüzenetet dob vissza
DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
DISM /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:G:\Sources\Install.wim:1 /LimitAccess
SFC /SCANNOW -
AtHoS
nagyúr
válasz
#56474624 #29756 üzenetére
Mondjuk így elég rejtélyes a gond, ha egyébként a penhez amúgy szépen hozzáférsz (tudsz rá írni és róla olvasni)
Ami ötletem még van, hogy lehet nem is "közvetlen" a hibaüzenet, hanem csak "közvetett" és nem is a kiadott paranccsal van a gond, hanem esetleg hiányzik előle
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
és/vagy
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealthMég egy helyen ezt javasolták itt:
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
sfc /scannow
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannowilletőleg a 4. hozzászólásban van egy kép berakva, ahol Group Policy-ban mutatják hol lehet beállítani a Source-ot (WU vagy Path)
Szerk.
modflow
A megjelenítési nyelv megváltoztatása [link] -
AtHoS
nagyúr
válasz
#56474624 #29753 üzenetére
Ahogy itt [link] olvasgatom így kellene használnod:
/Source:esd:Full Path to install.esd file:1 /limitaccess
Szerk
tvamos
Klónozd a 7-est az SSD-re, majd winyó ki és SSD-n frissítsd 10-re. Azt ugye tudod, hogy párhuzamosan nem fogod tudni használni a 7-es és a 10-es rendszert, mivel a frissítéssel a 7-es aktiválása átkerül majd a 10-es OS-re
-
válasz
#56474624 #29453 üzenetére
Ok, de én egy dologtól tartok, mert volt már benne részem. Nálam van egy kicsit komolyabb Hi-Fi-s rendszer, aminek az egyik eleme ez a DAC[link]. Amikor augusztus elején frissítettem Win 7-ről, akkor a rendszer átemelte a DAC Win 7-es driverét egy az egyben, szólt is szépen, egészen október elejéig, amikor az akkor kiadott néhány frissítés közül valamelyik, totál elintézte. Az ehhez a gyártási szériához kiadott hivatalos driverrel, azóta se tudtam megszólaltatni, szerencsére egy másik szériához kiadott drivert sikerült valahogy felmókolni, és azóta újra szól.
Azért tartok ettől a TH2-es frissítéstől, mert ahogy olvastam sokaknál letörölt nem oda valónak vélt drivereket, progikat, stb. Szóval nem nagyon lennék boldog, ha ismét kinyírná a DAC-ot. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged