- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
psztrkrsztn
kezdő
válasz
King Unique #151983 üzenetére
köszi
a most már nem működő kulcsot a hardveraprón vettem 3e ft-ért
(Win 10 Pro Retailnak eladva, mint ma kiderült WIN 8 RTM PRO RETAIL volt)erről a linkről - https://soft.direct/termek/windows-10-pro-esd/ - kérdezném vásárolhatok itt?
Vagy inkább innen amit te is linkeltél - https://www.foxmobil.eu/szoftverek/windows-10-professional
-
psztrkrsztn
kezdő
Hello,
ShowKeyPlus-szal nézve WIN 8 RTM PRO RETAIL kulcsot kaptam, WIN 10 PRO RETAIL helyett, így már érthető miért sikertelen az aktíválás... (f*ck)
kérdésem honnan érdemes kulcsot venni, hogy biztos azt is kapjam amiért fizetek?
Pl: https://soft.direct/termek/windows-10-pro-esd/
Köszi
-
psztrkrsztn
kezdő
Hello
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_151893-151893.html
sajnos nem sikerült a költöztetés, most ez a helyzet:
A hibaelhárítás sem segít, lehet valamit kezdeni, vagy új kulcs kell?
Köszi a segítséget
-
válasz
King Unique #151926 üzenetére
Én úgy emlékszek, lehetett Bitlocker akár tpm nélküli gépre is csak akkor kellett egy pendrive az indításhoz amin a kulcs figyelt.
Valamikor 2018..? körül valahogy megoldottam egy tpm nélküli gépen de hogy pontosan hogyan, már nem tudom.
Mai W10 lehet nem enged ilyet.
Secure boot és bitlocker meg tpm függvényei egymásnak? -
King Unique
titán
-
Doner
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A windows 7 kulcsal való windows 10 aktiválás végleg megszűnt? Tehát már nem fogja elfogadni a kulcsot?
-
válasz
psztrkrsztn #151893 üzenetére
"van valami teendő mielőtt aktiválom a Pro kulcsot az új gépen?"
igen. belépsz ott is a microsoft fiókba és elindítod az aktiválási hibaelhárítót. Jelentős hardvermódosítás... és a régiről átteszed a licenszet.
Az slmgr.vbs -upk semmit se ér. -
psztrkrsztn
kezdő
Hello,
rendekezem Win 10 Pro Retail kóddal, amit átvinnék egy teljesen új PC-re.
a régi PC-n most deaktíváltam a Win 10-et, a parancssorban - ezzel a sorral:
slmgr.vbs -upk
ami elvileg sikeres volt, mert újbóli futtatásnál azt írta a parancssor, kulcs nem található
DE ÉS ITT JÖN A KÉRDÉS:
a gépházban ezt látom csatolok képet.
Ilyenkor van valami teendő mielőtt aktiválom a Pro kulcsot az új gépen?
Köszi a segítséget
-
mexel
veterán
Sziasztok. Olvasgattam a win verziókról, de valahogy nem sikerült rájönnöm mi lehet az ok amire választ keresek.
Voltak HP laptopjaim, amire megvolt a win 7 pro , a gépeken a matricával és kulccsal. Ezekhez gyártottam egy win 10 pro-t, amit klónoztam, és minden gépet lehetett aktiválni a saját kulcsával. Ez így volt a HP és Fuji gépekkel is.
Most viszont van itt Lenovo gép amin szintén ott a Win 7 pro matrica plusz kulcs, de nem engedi aktiválni.
Erre a matricára OEM van írva. Ez lehet ok? Ha igen milyen win 10 pro lenne ami elfogadja ezeket a kulcsokat? -
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151835 üzenetére
Még egyszer köszönöm, hogy segíteni próbáltál.
Talán azért egy fokkal jobb, mintha tört verziót használnánk. Inkább kifizetek újra egy másik kulcsot. Ez már a harmadik ilyen kulcs lesz, lehet okosabb lenne teljes áron venni egy teljesen legális verziót. -
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151830 üzenetére
Csak a telefonos újraaktiválás nem volt meg.
Mivel már korábban utánajártam, hogy mennyire legálisak az említett módon kapható kulcsok, így nem vállaltam fel az esetleges kínos kérdéseket a win eredetét illetően.
egy kis szösszenet három évvel ezelőttről az ilyen win-ek eredetéről:
"A -****** karakterekre végződő Windows 10 termékkulcsot a Microsoft termékkulcs azonosító rendszere Windows 8 Pro Dreamsparkos kulcsként ismerte fel. Ez a termékkulcs Windows 10 aktiválására nem alkalmazható a megfelelő Microsoft Partneri szerződés nélkül.."
Ugyan az ügyfélszolgálatos akkor telefonban elmondta, hogy ez alapján nem kezdeményeznek vizsgálatot, hacsak nem én külön kérem. -
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam olyan jelenségbe, hogy frissítettem az alaplap bios-át, majd újra beállítgatva az első booltoláskor lezárt a win10, már a pin kód használatát sem engedte. Az új biosban volt minden, ME, Intel mikrokód, meg talán még TPM firmware is. Az aktiválásnál a 0xC004F211 hibakódra hivatkozik, az-az módosult a hardver. Viszont a hibaelhárítóban erre kattintva nem lehet újra aktiválni. Korábban azt jelezte, hogy a win fiókhoz kötött digitális liszenszel van aktiválva. A kulcsot itt vettem az aprón, az eladó szerint retail verzió. Tudok ezzel valamit kezdeni, vagy vegyek új kulcsot, tekintsem ezt a költséget win előfizetésnek? -
King Unique
titán
válasz
freeknight #151816 üzenetére
• Nem, nem kell semmit deaktiválni, meg a meglévő digitális licencet amúgy sem lehet csak úgy.
• Ugyanazon PC-n történő újratelepítésnél ennek kérdésnek sem kellene lenni, mivel a már meglévő digitális licencnél eleve adott az automatikus aktiválás, amit ugye a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Itt max. jelentős hardvermódosításnál (pl. alaplapcsere, PC teljes cseréje, esetleg a BIOS frissítése) téma az újraaktiválás.
• Az "oem kulcs hozzáadja magát az ms fiókhoz" akkor van, ha Microsoft-fiókkal történik a bejelentkezés, ellenben helyi fióknál nyilván nem. Digitális licenc meg ugyanúgy lehet a hardverazonosító alapján helyi fióknál is, ahogyan szükség esetén az újraaktiválás is megoldható helyi fiókkal, a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc csak egy plusz opció.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Win OEM matricám, nem laptopon, hanem irodai egybegépen. Gyárilag ezzel érkezett. Mivel többen is használják, ezért nincs microsoft fiók a gépen, soha nem is volt.
Tiszta win újratelepítés előtt állok, kell deaktiválni a kulcsot előtte? Az tiszta, hogy az oem kulcs hozzáadja magát az ms fiókhoz, de esetünkben ez nem játszik. Bocs az esetleges láma kérdésért, de se a kulcsot nem szeretném bukni, se az ms ügyfélszolgálatára telefonálgatni, szóval inkább kérdezek előtte. -
Nyíl
tag
Helló mindenki!
W10 Home-om van és egy tiszta telepítéssel szeretnék váltani W11-re, az érdekelne, hogy a W11 telepítésekor elfogadja a kulcsomat, vagy csak upgrade-elni lehet a W10-ről? -
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #151760 üzenetére
Digitális kulcsot kap, az MS fogja nyílvántartani ezt a konfigot, de fontos, hogy ez a kulcs/licence csak ehhez a konfigurációhoz tartozik.
Vannak itt ügyesebbek, okosabbak akik esetleg tudnak abban segíteni, hogy esetleg leválasztani a konfigról és az MS fiókkal tovább lehet e vinni majd másik konfigra vagy jelentősebb hardvermódosítás után se legyen próbléma. Mindenre lehet megoldás csak tudni kell a lehetőségeket. -
válasz
Imi1981 #151752 üzenetére
Ahogy mondták: sysprep.exe és leállítás. Onnan fog indulni. De te (ha nem licenszel akarod adni) akkor a fiókodban előbb tedd át másik aktiválatlan gépedre a licenszet, majd lépj ki a fiókodból. Illetve ne pro hanem home-ot javasolnák inkább. Arról könnyű pro-ra váltani pro kulcsal, de fordítva elvileg nehezebb.
-
Zoz
őstag
válasz
SoulReaver #151733 üzenetére
Ilyen pár ezer forintos kulcsról van szó? Ha igen, akkor lehet, hogy letiltották...
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151702 üzenetére
Huhh. Pompás.
Voltaképpen remélhető, hogy az alaplapot meg bármi egyebet számon tart(ott) a MS (ha tényleg ilyen rendbe szedetten mindent megfeleltet és agyonadminisztrál magának), mert ha nem alappal együtt kijött Win8.1-ről van szó, hanem a kisker külön fogott egy Win8.1-et (és viszonteladta a laptoppal), annak esetleges külön kulcsa, igazolása nem könnyen halászható elő. Persze az szerencsés, hogy minden originál a gépben, csak SSD cserebere volt és az lehet is.
Átgondolva azért nem lenne ideális csupán a mondjuk úgy: lineáris tesztelés, mert ha jól tudom, 30 napig lehetne visszalépni 11-ről 10-re igény/szükség esetén, ebben a helyzetben pedig nem én diktálom kifelé az időtényezőt, magamat meg pláne nem akarom bekorlátozni. Kényelmesebbnek is (szerelés takarékosabbnak) tűnik a párhuzamos vizsgálat, vagyis funkcionálisan: a célt legrugalmasabban szolgálóan illik ide a dual boot, és úgy külön lezongorázni a 8.1-ről a végeredményben kétféle fellépést – ha jól értjük egymást, igen, ez az a variáció az utsó mondatodban.
Bár így is időigényesnek néz ki ez az egész kitérő, amit nem kértem és szívesen kihagytam volna. Csak egyelőre nincs jobb ötletem, amivel meg tudnék ettől menekülni, vagyis kisebb áldozattal járna a megcélzott letisztázás.
-
keszo
őstag
HI
Nem tudom jó helyen kérdezem.
Elakarom adni laptopomat, legális win 10 és office 2019 van rajta
Win 10-zel adnám azzal vettem még üzletből, de az office-t nem adnám vele.
Viszont nem találom a termék kulcsomat.
Kitudom olvasni valahogy? -
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Új gépet vásároltam. Hogyan tudok legolcsóbban jogtiszta Windowst tenni rá?
Elég ha telepítem a Microsoft oldaláról pendrive-on, majd veszek hozzá termék kulcsot?
Köszönöm a segítséget! -
Curtain
senior tag
válasz
King Unique #151543 üzenetére
Most újratelepítettem és már az elején beírtam a vásárolt kulcsot. Elfogadta, így marad.
A lényeg hogy eredeti a windows és nincs fent a kms aktiváló. Köszönöm a segítséget!
-
Curtain
senior tag
válasz
King Unique #151538 üzenetére
Problémába futottam. Végülis egy olyan ssd-re telepítettem amin előtte virágbolti windows volt kms-el aktiválva. Telepítés előtt a "c" meghajtót formáztam és telepítettem a Microsoft oldaláról letöltött eredeti win-t. De bekapcsolásnál egyből aktiválja magát. Szerintem még a kms-es kulcsal vagy nem tudom. Hogy tudnám megoldani hogy a vásárolt kulcsommal aktiválódjon miután azt beírtam? Mindkét win pro verziós. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
Curtain
senior tag
A Microsoft oldaláról letöltött win 10-et fel tudom telepíteni egy teljesen szűz ssd-re aktiváló kulcs nélkül? (Egy magyar oldalról vettem kulcsot de azt írják hogy csak telepítés után aktiváljam) Csak fel szeretném telepíteni egyenlőre.
-
Geth
veterán
válasz
Wolfskin #151535 üzenetére
Javíts ki ha tévedek, de LTSC-t Volume csatornán lehet csak aktiválni, ami leszűkíti talán MAK-ra és KMS-re. Utóbbi nem kulcs alapú, így az kiesik, a MAK-ot szokták árulni, de az a számlától se lesz legális
(nem tudják bizonyítani, hogy nem adják el x másik embernek ugyanazt a kulcsot, sőt, simán találkozhat a delikvens azzal, hogy két aktiválás közben valaki más kimerítette a kulcsot).
Retail csatornán (ott nincs LTSC) legalább esélyed van rá, hogy nem MAK-ot sóztak rád (ami nem Retail), hanem valóban Retail vagy OEM példányt (ezek legálisak).
Ha ezután felmerül, hogy akkor mégis hogy árulhatják ebben a formában, az már más tészta (és személy szerint engem nem is érdekel). -
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #151533 üzenetére
Köszi, ezeket a megoldásokat megnézem.
Amúgy a rendszergazdára nem lehet számítani. Most is fórumozik, ahelyett, hogy csinálna valamit.,..
Amúgy ezt az LTSC problémát nem értem. Webshopokon teljesen legálisan árulják a kulcsokat, még ÁFÁ.-s számlát is adnak róla. De lehet tényleg frissíteni kéne, a 2021-re...
-
Bragivor
újonc
válasz
King Unique #151487 üzenetére
A kulcsokat hardveraprón vettem! 4 hónapig semmi baj nem volt velük.
3 asztali gépen volt aktiválva a Windows. Azóta az egyiken cseréltem alaplapot, gond nélkül aktiválódott az újratelepített Windows. A második gépben csak SSD lett cserélve, ott sem volt gond. Mindkét gép azt írja, hogy digitális licensszel van aktiválva.
Csak harmadiknál nem tudom újraaktiválni. A hibakód: 0x803fa067. Hibaelhárító nem tudta aktiválni, hibába klikkeltem a hardvercserére.
Írtam, hogy nem tudom melyik kulcsot, melyik géphez használtam, de egyik kóddal sem sikerült.
Microsoft fiókba beléptem, a régi gépet leválasztottam a fiókról. Microsoft fiókban nem találtam aktiválási lehetőséget. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Windows 10 Pro-t. Szeretnék a céges gépemről bootolható pendrivet készíteni belőle egy másik géphez, a Media Creation Toollal (22H2), a Microsoft oldalról, de nem hajlandó rá, errort dob, két különböző pendrive-al is. Akkor dobja, mikor kiválasztom a pendrivet, és rámegyek a továbbra.
Error Kód, hogy könnyítsem a helyzetet:
0x80070006 - 0x90018Microsoft fórumon írtak egy olyat, hogy futtassam magát a toolt a pendriveról, néha jó, de nem, az sem jó nálam.
Mit tudok még tenni, hogy elkészítsem a pendrivet? Elég vicces, hogy a saját programuk nem működik.
Csak rufus jöhet szóba? Illetve, ahhoz ISO-t hogy szerzek, ha még csak Windows kulcsom van a vásárlással?(A kérdéseim roppant noobnak tűnhetnek, de bevallom, eddigi windowsaim virágboltik voltak).
Köszönöm előre is a segítséget. -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #151483 üzenetére
Doky586, King Unique: Köszi
Akkor, ha jól értem, ezt a laposhoz kapott, azzal együtt vett kulcsot nem tudják tovább vinni egy asztali gépre? Mert felmerült, hogy váltanának, ez a lapos meg kb. kuka, mert lassú A10-es régi vacak.
-
Bragivor
újonc
Sziasztok!
Pár hónapja a Hardveraprón vásároltam 4db OEM windows kulcsot. Sajnos nem írtam fel melyik gépet melyik kulccsal aktiváltam.
Saját gépemnél hardvercsere után semmi gond nem volt, windows simán azt mondta, hogy aktiválva van.
Fiam gépénél viszont nem tudom aktiválni a windowst.
Mit lehetne kezdeni? Ki kell lépni a régi gépben a Microsoft fiókból? Vagy az új gépben belépni? -
King Unique
titán
válasz
Lajmund #151325 üzenetére
• Igen, az alaphelyzetbe állítás a minden elem eltávolítása opció használatával felér kb. egy újratelepítéssel, be / ki kapcsolható a meghajtók biztonsági törlése, stb.
• Másik opció a már linkelt módszerekkel megoldani a HDD / SSD biztonsági törlését.
• A hogyan kell pendrive-ra Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni, majd pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat.
"Ha veszek egy használt gépet amin nyers win van"
vs.
"De annyi nem tiszta ha ms-től szerzem be akkor is meguszom csak a 2 ezer forintos aktiválo kulcsal? Mert amikor rákerestem a 10 pro-ra a ms oldál 110 ezret írt
A 2 ezer szimpatikusabb"
• Ha a használt PC-n 1x már aktiválva lett digitális licenccel a Windows 10 Home / Pro kiadása, akkor nem kell új termékkulcs, mivel egy újratelepítés után eleve automatikusan aktiválódik, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
• Ha mindenképpen a vásárlás a cél és elég egy szürkezónás olcsó aktiválókód, akkor igen, saját felelősségre akár a pár ezres (volume MAK) termékkulcs is megteszi.
Ellenben ha biztosan jogtiszta és működő termékkulcs kell, meg aminél nem lesz ilyen, meg olyan ami biztosan Windows 10/11 termékkulcs és nem Windows 7/8.1 (mert ugye azzal is szoktak trükközni, példa), akkor az nem feltétlen a 2 ezres árkategória.
Másik opció a használt szoftver pl. innen, annyit bőven megérhet egy jogtiszta Windows 10/11 licenc, termékkulcs. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #151339 üzenetére
Gigabyte lapot írtam, az Asrock értelemszerűen nem segít, de azt hittem ez logikus. Nincs egyébként ilyen opcióm, szóval ez a "biosban bekapcsolod és kész" történet kezd ripityomra esni.
Ha TCG OPAL kényelmén azt érted, hogy nem kérdés, hogy be kell-e írni az OS előtt bármilyen jelszót (BitLocker menedzseli az állapotot, recovery kulcsot ment, stb), működik-e az S3-ból keltés, Secure Boot maradhat-e bekapcsolva, stb, akkor igen, pontosan ezt a kényelmet szeretném, hardveres BitLockerrel (eDrive).
SEDutil-t néztem, de a hardveres BitLockerre ott is azt írja, hogy reinstall.
ATA password-öt kerülném, egyrészt akkor már legyen egyforma, másrészt abban kevésbé bízok (több incidens volt ATA passworddel, mint BitLockerrel).#151340 tordaitibi DISM, a témához a /Cleanup-Image kapcsoló visz közelebb.
Nem tudom, hogy minden felhasználó ismeri-e, a jelek szerint nem. De ezt nem is feltételeztem sehol. -
Lajmund
őstag
válasz
Doky586 #151338 üzenetére
Köszönöm ez hasznos volt. De annyi nem tiszta ha ms-től szerzem be akkor is meguszom csak a 2 ezer forintos aktiválo kulcsal? Mert amikor rákerestem a 10 pro-ra a ms oldál 110 ezret írt
A 2 ezer szimpatikusabb. Akkor nem úszom meg hogy a régi gépből vinyo ki formázás vissza és azt is telepíteni dolgot. Pedig biztam benne higy a gyári visszaállitás gyalul mindent teljesen.
-
törölt tag
válasz
Armagedown #151294 üzenetére
Új és bontatlan alaplapokról beszélek, illetve egy őskori home prem coa matricás szerkezetről volt szó, amin biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mivel vásárláskor véletlenül pro-t raktam rá (brand irodai gépeket általában azzal szállították régebben), és reklamált az aktiválás miatt. Azóta nem volt hozzányúlva a géphez, mert csak tartaléknak vettem, és tegnapi telepítés után aktivált volt rajta a win 10 pro. Még külön mondtam unokatesómnak, hogy ha zavarja az "aktiváljá' máá' " vízjel a jobb alsó sarokban, akkor a halott gépén lévő kulcsot írja be. Épp mutatni akartam neki, hogy hova írja a kulcsot, amikor konstatáltam, hogy ez már aktiválva van. Pár héten belül ez volt a harmadik eset, amikor aktiválva volt a windows úgy, hogy baromira nem kellett volna így lennie.
Ennyire hülye nem lehetek, hogy ilyeneket hallucinálok.
De akkor inkább hanyagolom a témát, ha tényleg ennyire hülyének néztek. -
törölt tag
válasz
Doky586 #151292 üzenetére
Jelezni próbáltam egy anomáliát, és kíváncsi vagyok az okára.
#151291 Pyttawrx
Szoftverjogban nem vagyok jártas, vettem korábban "műsoros" matricákat, és kaptam mellé a számlán kívül egy kisebb paksamétát, talán erről volt szó benne.
Szerintem még mindig jobb ilyet venni, mint vírusos segédprogramokkal haxolni.
De nyilván halott gépről hajszárítóztam és pengéztem le kulcsot. Saját tulajdon volt a gép, meghalt az alaplap, macerás volt nem szabvány lapot szerezni bele. -
törölt tag
válasz
King Unique #151288 üzenetére
Nem léptem be a MS fiókommal egyik gépre sem, amikor ellenőriztem az aktiválás állapotát. Vagyis csak az egyik gépre jelentkeztem be sokkal később (xbox alkalmazás GP ultimate miatt), de teljesen új lap első beüzemelés és telepítés után már aktivált volt.
Uefi-t áttúrtam, nem találtam "biosba égetett" kulcsot, az "újabb" brand gépeken ki lehet kapcsolni, amikre már nem coa matricát raktak. Az "újabb" kifejezés relatív, mert emlékeim szerint 3. generációs intel (10+ éves) gépeken még coa matrica volt a sláger.
A home premium-os hp gépre biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mert amikor megvettem tartaléknak, akkor véletlenül pro-t raktam rá, és reklamált az aktiválás miatt. Nem értettem az okát, és utána vettem észre, hogy nem is pro kulcs volt eredetileg hozzá. Ez volt az első irodai brand gép, amire gyárilag home prem coa matricát raktak, pedig járt nálam pár (20-30 db) külföldön leselejtezett irodai brand gép. Nem foglalkoztam az aktiválással, mert úgy is tartaléknak vettem. Pár év után tegnap szükség lett a gépre, és aktiválva volt a pro telepítés után. A kettő között nem volt használva a gép.
Szóval ezért állok értetlenül a dolgok előtt.
Nem lehet, hogy valamit elizéltak a media creation tools-os telepítőben, vagy valami gixer van a hitelesítő szerverekkel?
Idióta mód szabálykövető vagyok, véletlenül se haxolnék windows-t. Amíg van rá mód, addig inkább coa matricákat veszek. Láttam a linkelt cikket, hogy ez nemsokára megszűnhet. -
nggabi
félisten
válasz
King Unique #151270 üzenetére
köszi. céges win7 licensz, 1 kulcs 50 gép, de sajnos a kezelőpulthoz már nem férek hozzá. na mindegy, majd ki fog derülni ha megint aktiválni akarok vele. pedig h örültem h éltemben először 50db legális licenszem van
erre megszüntetik.
-
King Unique
titán
válasz
nggabi #151268 üzenetére
• Ez most ilyen volume MAK típusú termékkulcs ami 50 db aktiválást tesz lehetővé, vagy 50 db külön licenc, vagy hogyan kell érteni ezt a "50dbos volume win7 licenszt"?
• A MAK termékkulcsoknál az aktiválások száma limitált, ami ha "kimerült", akkor utána lehet gond az aktiválásnál.
• Ugyanazzal a termékkulccsal a már beaktivált PC-ken elvileg működhet ugyanazon Windows 10/11-kiadás újraaktiválása, de másik PC-n, másik hardverkörnyezetben nem feltétlen, meg ha pl. a MAK kulcsnál az aktiválások száma kimerül.
• Nemrég volt téma egy másik topikban az alábbi cikkben szereplő hír, ami ha igaz, akkor nem feltétlen fog működni a Windows 10/11 aktiválása Windows 7, 8/8.1 termékkulcsokkal. Ha csak az in-place upgrade során történő automatikus aktiválásra vonatkozik, akkor viszont attól függetlenül továbbra is működhet az előbbi.
• A mennyiségi Windows licencek használata normál esetben szervezeti szinten reális és legális, ezért ilyenkor elsődlegesen értelemszerűen az adott cégnél, intézménynél kellene ez ügyben érdeklődni, meg ahol rendelkezésre bocsátották az ilyen licenceket.
-
Jazz
veterán
válasz
King Unique #151088 üzenetére
És ezzel direktbe szűz gépre nulláról mehet fel W10 install (microsoft oldaláról letöltve) és ezek a W7 kulcsok működnek így is? Vagy csak úgy ha előbb W7 megy fel, azt aktiválom, majd befrissítem 10-re?
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
ez a win10 kulcs 1900pénzért korrekt? [link]
Otthoni felhasználásra kell egy pro, csak a kulcs, semmi más nem kell. Ilyen esetben melyik a legolcsóbb megoldás?Köszi
-
King Unique
titán
válasz
HoTaZo #150968 üzenetére
Azért, mert digitális licencnél alapesetben csak az általános termékkulcs lehet kiolvasni Windows 10 alól, ami eltérő az eredeti termékkulcstól és telepítéshez való, önmagában egy új aktiváláshoz nem elég. Ha Windows 10-zel előtelepített PC és UEFI OEM Key van, akkor viszont az kiolvasható a rendszer alól, amiről már volt szó itt.
"érdemes a matricás kulcsot megadnom, nem pedig a Registryből kinyertet, ugye?"
Az előbbiek értelmében nyilván az eredeti ("matricás") és nem az általános termékkulcsot kell megadni az aktiválásnál.
"Az új gépre már, szintén bolt által, telepítve van a W10, csak aktiválnom kell"
Jó esetben elég lehet az eredeti ("matricás") termékkulcs megadása is z aktiváláshoz (példa). Ha nem és hibaüzenetet dob, akkor viszont ezen / ezen szokásos módszerekkel kell megoldani a jelentős hardvermódosítás miatt az újraaktiválást.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Furcsa helyzetben vagyok, legális W10-em van a gépen, boltban telepítették, kezemben a CD-ROM, matrica felkerült a gépre.
Most új gépre akarok átköltözni, biztonság kedvéért, rákerestem a licenckulcsra ( CMD parancs és PowerShell nem adta ki, üres a hely, ahol meg kéne jelennie, de a Registryben megtaláltam), viszont eltér a matricán lévőtől.Ez, hogy lehet?
Az új gépre már, szintén bolt által, telepítve van a W10, csak aktiválnom kell, akkor érdemes a matricás kulcsot megadnom, nem pedig a Registryből kinyertet, ugye?Bocsánat, de most nagyon láma vagyok...
Szerk. gyorsan beugrott egy ZebNet féle Keyfinder, ez pedig a matricás kulcsot mutatja...
-
riki
senior tag
Még annyit, hogy a Tiny 10 ltsc verzió . Egy átlag felhasználó home , pro kulcsa nem jó hozzá.
-
Lacccca87
addikt
válasz
King Unique #150894 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Akkor ha jól értem, ha legyalultam a rendszert akkor csak annyi a dolgom hogy kulcs nélkül telepítem a windows és amikor megadom az MS fiókom az indítás során akkor aktiválja magát automatice.
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretném kérni. Van egy WIN 10/11 kulcsom amit ugye felhasználtam a korábbi telepítés során (2020-ban win10-et). Most szeretném újratelepíteni a gépet de ha jól értem előbb le kellene választanom a kulcsot a jelenlegi telepítésről hogy az új WIN 11-es telepítés be tudja magát aktiválni gond nélkül.
Van erre valami egyszerű útmutató? (kerestem a neten de van ami nem teljesen érthető számomra)
Illetve ha MS fiókkal jelentkezek be az ne mtudom számít-e itt (lehet ahhoz rendelve kulcs?)Segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
-
King Unique
titán
Felhasználói fiók PIN-kód ≠ BitLocker helyreállítási kulcs / PIN-kód
How to Reset a Laptop without BitLocker Recovery Key
Tehát a Bitlocker helyreállítási kulcs kellene, ami ha nincsen meg vagy nem akarod megadni, akkor marad kb. a tiszta telepítés.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Eladtam ma egy Surface tabletet, de nem sikerült a visszaállítás. Vevő jelezte, hogy kéri tőle a gép a bejelentkezéshez használt pin kódot. Van lehetőség valahogy ezt újabb találkozó, illetve pin megadás nélkül megoldani, vagy nincs esély rá?
Valami helyreállítási kulcsról beszél a vevő, amit a most kér a gép, ha Gép alaphelyzetbe állítására nyom, de attól félek, ha ez választjuk, akkor ugyan visszaállítja a rendszert, de bennemarad a Microsoft accountom.
Köszi a segítséget!
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150848 üzenetére
kérdés, ha odadörgölöm az orra alá, akkor küld-e rendes w10pro kulcsot, vagy letilt... xD
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150846 üzenetére
win7ultimate eula....
ésakkormost? Menjek eladóhoz, hogy adjon w10 kulcsot legálisat, vagy ez nem jól megy így, van hátránya? -
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #150826 üzenetére
Értem amit írsz. A kérdés inkább az hogy a megvásárolt kódom buktam-e ha netán a fő gép jelezné hogy aktiválatlan. Ugyanis hiába írom most be neki a vett kulcsot, elfogadja, de kiírja hogy aktiválva van. Tehát inkább az a kérdés hogy a Microsoft fiókomnál maradt az eredeti digitális licenc, vagy azt is átírtam már azzal hogy adtam kódot is neki már. Nem szívesen buknám el a vett kódot, ami miatt vehetek megint majd. (Első digitális licenec az 7-ről való frissítéskor jött létre, még 775-ös platformban, és azt húztam a mostaniig.)
Na meg amit furcsálok hogy a laptopnak külön létrehoztam egy fiókot és azzal is aktiváltam rajta a 10-et mikor a laptop cserélve lett. Ennek ellenére abban a fiókban meg is van a gépem, de az asztali gépnél létrehozott fióknál is szerepel a laptop és az asztali PC is.
-
Zoz
őstag
Home/Pro telepítője egy és ugyanaz. A termékkulcsból tudja melyik változat kell.
Ha telepítés során nem jött fel a termékkulcs bekérése, akkor olyan a géped amit gyárilag BIOS-ba írt termékkulccsal rendelkezik. Ha az Home, akkor Home fog települni.
Aktiválás menüben válaszd a másik termékkulcs megadását, írd be a Pro kulcsodat, és átvált arra. -
King Unique
titán
válasz
Olomlovag #150780 üzenetére
Media Creation Tool Error 0x80072F8F – 0x20000 in Windows 7/8
Ha a Windows 7-nél nincsenek telepítve bizonyos frissítések, vagy egyéb probléma van, akkor nem meglepő, ha az MCT hibaüzenettel leáll.
Lásd egy másik válaszban leírtakat, hogyan kell pendrive-ra Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni, majd pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows 10-et, stb.
Ha az MCT-vel nem megy Windows 7 alatt a telepítési adathordozó létrehozása, attól még adott pl. a Rufus - a Rufus is le tudja tölteni a Windows 10 22H2 standard (nem MCT-s ESD) ISO-fájlt - és a manuális módszer is.
"Még nem vettem meg a kulcsot, de lehet, hogy így egy telepítő adathordozóval együtt kell megvennem? Tud valaki olyan boltot aki árul ilyet?"
A Windows 10 (kiskereskedelmi) forgalmazása hivatalosan megszűnt, bár egyelőre még lehet vásárolni egyéb forrásból, ahol létezik belőle USB-s kiadás is. Viszont az utóbbin jellemzően régebbi verziójú telepítő szokott lenni és nem feltétlen az aktuális 22H2, vagyis azt telepítés után eleve upgrade-elni kell majd.
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni. Remélem jó helyre írok.
Egy teljesen új gépre szeretnék Win 10 oprendszert feltelepíteni.
Jelenleg Win 7 SP1 gépemről szerettem volna a telepítő USB drive-ot létrehozni, de egy hiba miatt nem is jutok el odáig, hogy az USB boot lemezt kiválaszthassam az MCT22H2 verzió rendszergazdai futtatása után.
Innen próbáltam az eszköz letöltése gomb megnyomása után
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
És elindítottam a MCT22H2-t.Gondoltam elkészítem a boot USB drive-ot, hogy könnyen felrakjam majd a másik gépre, annyival előrébb vagyok. Próbáltam tiszta indítást, vírusírtó - kikapcsolást, regedit beállítást, stb. hiba ugyanaz. A TLS1 és TLS2 beállításaihoz már nem mertem hozzányúlni.
Van valakinek ötlete?
Még nem vettem meg a kulcsot, de lehet, hogy így egy telepítő adathordozóval együtt kell megvennem? Tud valaki olyan boltot aki árul ilyet?
Vagy valamit nem vettem észre?
Köszönöm a tanácsokat! -
w.miki
veterán
válasz
Pyttawrx #150525 üzenetére
Azt hiszem 16 GB van már benne.
A win7 termék kulcsát adjam meg, ami az akku alatt van, azt el fogja fogadni?
MCT-vel telepítsem a leírás alapján, a hivatalos Win10-et, vagy van valami speciális, régi gépekre való változat? -
carr
őstag
válasz
King Unique #150514 üzenetére
Tartottam ettől. Köszönöm. Küldtem honnan jött .. mondjuk nem is értem,magamat sem. A gépen van hivatalos win kulcs...
-
milestone
tag
Sziasztok,
Adott egy használaton kívüli Dell céges (multis) laptop, rajta Windows 10 Enterprise.
Gondoltam, elkezdem privát célra használni, így kivettem a céges SSD-t és beletettem a sajátomat. Nem emlékszem pontosan, lehet, h. módosítanom kellett az új Win telepítéshez a BIOS-t.
Kis idő múlva elvetettem ezt az ötletet, BIOS-ből töröltem a privát SSD tartalmát, majd visszaraktam a céges SSD-t.
Meglepetésemre a Bitlocker kérte a helyreállítási kulcsot.
Fel is tűnt előtte, hogy boot során megjelent egy új elem: Checking Media Presence (csak apró betűk, semmi UI) vagy vmi hasonló, ami addig nem volt.
Kikapcsoltam a Secure Boot-ot, ugyanúgy kérte, pont erre való hivatkozással.
Visszakapcsoltam, megint kérte, mondván, változtak a biztonsági beállítások.Megnéztem az aktuális céges gépről az MS fiókomat, ott van az összes regisztrált eszközöm (a régi laptop is), de nem jeleníti meg a Mutasd a BL helyreállítási kulcs opciót, nyilván a céges IT nem engedi.
Van esélyem arra, hogy ne kérje a BL a kulcsot, csak simán elinduljon a Win? Lementeném a saját dolgaimat, mielőtt visszaadnám. Céges OneDrive-ban már nincsenek fent, különféle okokból.
-
dik
őstag
Tehát most volt egy telepítés (némi kis fejlesztés volt a gépben és kellett egy új rendszer).
Tökéletesen sikerült minden rendben volt. Nem kért semmit mikor töltötte be a win 10 (jogtiszta vettem hozzá kulcsot). Mivel nem sikerül jó a szerelés át kellett tennem az SSD ami a rendszer volt mert a VGA rá fújta a meleget. Nem érte el a sata tápja ahonnan régen kata így másik sata kábelről kapja a tápot. Ezt megcsináltam majd mikor indítottam már kért jelszót vagy pint. Nem értem mi az öszefügés közte. Most minden indításnál kéri a pint. MS fiokal lép be ha jól gondolom szerintem ott van a problem, de miért nem tudom. Azt se tudom honnan vette a face fotómat meg az adataimat. Tehát miként tudom ezt eltüntetni ne kérjen semmit csak töltse be szépen a wint mint ez a kis szerelés előtt.
Tehát win betöltésnél kéri a pint, válaszolva egy kérdésre...
Néztem ezt a bejelentkezési ablakot, de ott kissé elkavarodtam. Annyira nem vágom a win 10 témát. Régiekben xp és 7 jobban benne voltam fiatalabb koromban mostmár kihagytam jópár évet és nem követem annyira az eseményeket... -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
win 10 telepítés elején ezt a hibaüzenetet írja ki és leáll:A Windows nem találja a Microsoft szoftverlicenc-szerződését. Ellenőrizze, hogy a telepítési források érvényesek, és indítsa újra a telepítést.
Rögtön az első ablakba, nyelvválasztó, majd "Telepítés" gomb után. A kulcsot nem is kéri.
A gép, ssd új, még nem volt rajta semmi.
A telepítő hivatalos helyről letöltött képfájl, csak frissítések kerültek integrálásra. Az ISO legújabb Rufussal kiírva, uefi módban telepítve, minden, ahogy kellMi lehet az oka?
-
Zoz
őstag
válasz
Doner #150252 üzenetére
Ha rossz a kulcs, akkor igen. De ha a karaktersorozat amúgy szintaktialag helyes, valóban egy termékkulcsot ír le, akkor első lépésben elfogadja, jön egy aktiválás gomb, és aztán dob hibát, ha letiltották. És ilyenkor a telefonos aktiválást sem ajánlja fel, ellenben mikor valóban net gondja van.
Ezért javasoltam a net nélküli indítást, akkor lesz telefonos aktiválás, és aztán ott kiderül mi a helyzet. -
Doner
aktív tag
Nem, mivel ha rossz a kulcs akkor csak simán megmondja hogy "érvénytelen a kulcs basszad meg".
Illetve mivel az update sem működik úgy vélem összefüggés van a két dolog között és a Windows licensz is azért van értesítési állapotban mert nem tud kommunikálni a kiszolgálóval. Ez is árulkodik hogy akkor nem értesítés lenne hanem mást ír(erre fejből nem emlékszem) de ezt az "értesítés" dolgot most látom először.
Az update nak amúgy is működnie kellene ha nincsen aktiválva a gép de itt az is halott.
A King altal küldött linkek közül mind a kettőt végig megcsinaltam minden lépéssel de akkor sem működik se az update se az aktiválás.
Ha nincsen senkinek más ötlete akkor a clean install és úgy a kulcs megadása lenne a következő lépcső. -
Zoz
őstag
válasz
Doner #150248 üzenetére
Véletlenül nem ilyen pár ezer forintos kulcsról van szó?
Akkor szoktam ilyet látni, amikor letiltott kulccsal próbálkoznak.
Esetleg kipróbálhatod, hogy net nélkül indítod a gépet, akkor feldobja a telefonos aktiválás lehetőségét. Végig nyomkodod, ha mázlid van, akkor beaktiválja, ha nincs, akkor ügyintézőhöz kapcsol, aki elmondja, hogy szoftverkalózkodás áldozata lettél, reklamálj ott ahol vetted... -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150249 üzenetére
Ez oké. Értem. De érvényes kulcsot írok be. Máskor is volt már hogy rosszat adtam meg véletlenül de olyankor nem ezt írja ki. Itt valami probléma van ami nem abból fakad hogy nem jó a kulcs.
Még próbáljam újra telepíteni clean installal hátha akkor jó lesz vagy előtte van amit még érdemes kipróbálni?Szerk: Bocsánat az alját nem láttam. Akkor ezeket még kipróbalom.
-
Doner
aktív tag
Sziasztok erre a hibakódra mi a megoldás?
Be szeretném írni az aktiváló kulcsot majd ezt írja ki:
"0x800704cf. Nem sikerült a Windows aktiválása.
Az aktiválási kiszolgálók pillanatnyilag nem érhetők el. Ellenőrizze hogy kapcsolódik e az internethez, várjon néhány percig.... Stb stb"Internetem az van éppenséggel. Viszont
A Windows update sem működik mellesleg. De gondoltam az a probléma hogy még nincs beírva a termékkulcs. Így viszont nincs ötletem. A hibaelhárító nem segített. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocsánat ha kérdésem csak részben tartozhat ide, de hát ha tudjátok rá a megoldást.
MS Office részét képző Outlookot ha megnyitom, ez az üzenet fogad:
Ha az igent választom, megnyílik még egy példányban az Outlook, ha nemet, nem történik semmi. Ezek után ha bezárom az Outlookot úgy hogy isten bizony nincs benne nyitva semmi, majd ismét megnyitom, kezdődik minden elölről, jön az üzenet.Újraindítás, ki/bekapcsolás nem segít.
Start - Alkalmazások és szolgáltatások - MS Office - Módosítás - alatt elérhető "Gyors helyreállítás", vagy "Online javítás" sem segített (csak felidegesített, mert aktíválhattam újra az Office-t, és alig találtam meg az elmentett kulcsot).Van valami ötletetek mi lehet a baj?
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy zsír új OS nélküli Asus ExperBook B1400C notim, de sehogy nem sikerül rá Windows 10-et tennem, a legfrissebb gyári szűz OS-t töltöttem le ISO-baWindows 11-et nem erőltetném, vagy ez a típus már csak ezt támogatja
Rufussal USB kulcs elkészít, boot és nem látja kapásból a M2.sata SSD-t a telepítő, amire telepíteni kelleneOké, SSD ki, készítek rá egy "Windows To Go" Windows 10 telepítést, minden lefut oké. Majd m2.ssd notiba be: boot hiba.
Mindenféle BIOS típussal is próbáltam már, több pendrive-val is és 3 db USB is van van a notin: mindenhol próbáltam a telepítést is. Semmi előrelépés.
SecureBoot kikapcsolva. Noti bios látja, és kezeli szépen a meghajtókat egyébként.
Asus sajátosság lenne? Vagy én felejtetem el egy mezei Windows telepítés jól csinálni -
Becenick
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tud okosságot.
Van egy asztali gépem és egy laptopom. Mindkettőhöz vásároltam liszenszt. Most az asztali gép lehalt és kénytelen voltam hardvereket frissíteni, mert el sem indult. Kb halvány lila gőzöm nincs, hogy melyiknél melyik termék kulcsot adtam meg. Nincs olyan azonosító része a kulcsnak, ami legalább azt megmutatja, hogy a laptopomon melyik kulcsot használtam? Előre is köszi. -
Van egy régi samsung noti (2014-es.) Win8 matricával kód nélkül (nincs sorozatszám csak windows 8 logós matrica az alján). Nem bootolt be pendriveról így nem tudtam telepíteni. Ezért egy régi már kész Win8 telepített SSD-t raktam a gépbe és a működő windows 8 alatt Win10 usb-t berakva kiválasztottam hogy telepítés és semmit ne őrizzen meg. Kérte hogy aktiváljam telepítés elött és megtettem de nem kért kulcsot. (itt rontottam el a dolgot valószínű) Win10 szépen felment és gyalult mindent ahogy akartam. Szóval szűz win10 aktiválva, öröm és boldogság.
Igen ám de az előző gép amiből eredetileg származik de már más ssdvel megy az meg most aktiválást kér. Azaz kiütötte azt az aktiválást.
Most nyilván ha a HP gép kulcsát aktiválom a HP gépen akkor kidobja a Samsung noti kulcsát.
Hogyan vehetem rá a samsung notin lévő win10-et hogy a saját kulccsát használja ami a biosában van?
Újrarakni nem tudom mert bugos a biosa, nem bootol semmilyen formában usb-ről, sem uefiben sem csm-ben kivéve akkor ha HDD van benne és nem SSD. Bios frissítés nincs rá. DVD-vel meg nem cseszekednék. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149919 üzenetére
Igen, ezen a véleményen voltam én is, csak már jó ideje nem használok semmilyen MS terméket aztán gondoltam némi megerősítés jól jön majd ha meg kell indokolnom, hogy miért ne az olcsó kulcsot vegyük...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149887 üzenetére
Tuladjonképpen arra irányult a kérdés, hogy mi a különbség a 3e forintos és a 19500Ft-os LTSC kulcsok között. Hogy meg tudjam indokolni, ha a drágább kell nekünk...
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149910 üzenetére
Itt nem volt, nagy szar az egész, de nem találtam jobbat illetve meg lettem győzve hogy rászánjak 3000Ft-ot. Most ott tartok hogy meg van a liszensz kulcs, de nem tudom azzal a toolal leszedni a microsoftról az isot mert hibát dob mikor indul. Esetleg direktlinket tudsz? Win 10 Home 64bit OEM
-
akerbis
aktív tag
válasz
akerbis #149899 üzenetére
Azt hiszem majd a Microsoft oldaláról szedem le a Win-t, mert az gondolom kulcs alapján mgfelelő verziót fog tölteni. Utána tudok bíbelődni bármelyik módszerrel. Egyébként eredeti Win ISO-ból bootolva lehetőség van a partíciók formázására? Régen tudom hogy az XP boot CD-ével lehetett.
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149896 üzenetére
Igen hát most nem veszek másik PD-t, elég olcsó a kulcs majd ha ott tartunk lesz 64-bites véve, de köszönöm az infót, jó lenne, de hát a PD csak 4GB...
Vagyis lesz 64bit, ha... ugye adott a lehetőség pendrive nélkül is telepíteni. Ezt kifejtenéd?
-
válasz
CPT.Pirk #149879 üzenetére
Szia.
1. cégként venni ilyen kulcsot (ami nem összekeverendő a licensszel) elég rossz ötlet volt. A számla semmit nem határoz ez esetben.
2.
Azt nem tudom, hogy mi a különbség a 3e forintos, meg a 20e forintos kulcs között, vagy hogy van-e egyáltalán.Ne haragudj, de úgy gondolom, hogy ezt egy IT cégnek tudni kellene.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149877 üzenetére
Ahogy Tibi írta, mi is úgy oldottuk meg eddig ezt. Rendes magyar boltból vettünk számlával ilyen olcsó kulcsokat aztán azzal működünk. Azt nem tudom, hogy mi a különbség a 3e forintis, meg a 20e forintos kulcs között, vagy hogy van-e egyáltalán.
Mi pici cég vagyunk "IT" nélkül, a megrendelő meg nagy cég egy másik kontinensen, ők majd gondolom megoldják maguknak a licenc kérdését. Viszont nekünk is kellhet licenc, legalább 1 példányban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Céges felhasználásra ipari környezetbe kellene pár W10 LTSC 2021 licencet vennünk, mint cég. A neten van minden a pár ezer forintos kulcstól a bazi drágáig. Itt a PH!-n van egy rakás 19.500Ft-os ajánlat az aprón, miközben az árgépben meg 5k körül vannak ezek a kulcsok.
Hol érdemes ilyen kulcsot venni? Az ilyen nagyon olcsó kulcsok azok az EU-n belül elvileg legálisan újraértékesített, fel nem használt SW kulcsok?
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #149856 üzenetére
"a meglévő rendszerről Windows To Go létrehozását még nem próbáltam a WinToUSB-vel, de normál esetben elvileg annak is működni kellene."
De akkor most miről beszélünk?
Mielőtt itt kérdezek alap, hogy én előtte több oldalt átolvasok, vagy videókat nézek az adott témáról.
Elméletben én is tudom mit kellene, hogyan kellene, melyik programok tudnak ilyet, DE mivel van több is, szerettem volna biztosra menni és azoktól kérdezni, akik csináltak ilyet. Nem sima telepítőből, hanem egy már telepített rendszerről.
A fő gépemre nem akartok ész nélkül telepíteni semmit és nem akartam próbálgatni, ha van egy konkrétan ajánlott jól működő kis program.
"Nincs itt véletlenül valaki, aki egy már telepített Win 10-ről készített Win to Go-t USB-s lemezre?"Nem leírást kértem. Csak egy program nevét, ami ajánlott és jó erre....
"Esetedben akkor most nem sikerül a linkelt útmutatók lépéseit követni, majd utána a külső meghajtóról történő bootoláshoz a BIOS/UEFI boot menüben kiválasztani a megfelelő eszközt illetve boot bejegyzést?
"
??? Ezek annyira alap dolgok én nem is kérdeztem ilyet. Nem az volt a gond, hogy nem tudom mit kellene csinálni, csak a végeredmény nem sikerült a kipróbált gépen. Nem rajtam múlott.
Az említett programok kb 3 lépésben végzik el a műveletet, hozzáértés sem kell hozzá, sem leírás, mert érthetően ott van, ami nem is volt probléma. Kiválasztom, hogy már meglévő rendszert akarok UBS-re - megadom a külső eszközt, bejelöli a BIOS és a partíció típusát (ezzel tisztában vagyok) - aztán Folytatás gomb. Ennyi. A többit magától megcsinálják ezek a programok. Formázást, konvertálást stb....Írtam, hogy nekem a WinToUSB nem ok, ennek ellenére kipróbáltam. De akkor sem fogom a fő rendszeren engedni, hogy azokat a registry kulcsokat átírja. Max, ha annyira nem találnék jobb programot, akkor egy lemezképből visszaállítás előtt hagynám neki...
Te mégis azt ajánlottad leginkább. Amennyiben nincs nála jobb (ingyenes), akkor megértem. Bíztam benne van másik, ami nem nyúl bele a meglévő rendszerembe. (Normális Védelmi programok ezt jelzik)"Nem derült ki, hogy pontosan mi volt ez a hibaüzenet."
De igen! Írtam. WinToUSB-nél ->
"Hiba történt a fájlrendszer ellenőrzése közben"
Többször ellenőriztem abban a gépben lévő lemezt. 2 Rendszer is van rajta.
A kiválasztott eszköz a próba idejére egy 64 GB-os Pendrive volt. (soha nem használnék azon rendszert, csak egy próba lett volna) Többször formázva lett. Látszólag az is jó.Aomei-t csak megemlítettem, az egy fizetős program. Nem azt kerestem a feltett kérdésemben.
Pár verzióval régebbit tudtam kipróbálni (promo) és szerintem az még nem kezelte a Win11-et megfelelően, azért lett a "WinPE... dll" hiba a gép újraindítása után. Itt a két sort nem fotóztam le késő éjjel. Lehet Win 10 jó lenne vele.
Bíztam benne, kapok itt jobb ajánlatot.
Amit még nem próbáltam, az a sima klónozás és azt indítani.... ennek majd csak később tudok utánanézni. -
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #149832 üzenetére
Nemrég egy másik esetnél újra ki lett tárgyalva itt ez a téma, újra le lett itt írva erre vonatkozóan a lényeg.
Ahol a meglévő, eredetileg helyi lemezre telepített Windows 10 utólagos USB-s bootolása működhet akár konvertálás nélkül is (példa), de szükség esetére van a konvertálás funkciót ingyenesen biztosító külső program is erre a célra, mint pl. a WinToUSB."a WinToUSB, 4-5 registry kulcsot is megakart változtatni, amikor elindítottam USB-re a telepítést"
Nem telepítés, hanem konvertálás kell, amit a linkelt útmutató világosan szemléltet, meg ami normál esetben pár másodperc alatt lefut... Előtte az USB-s meghajtóra pedig értelemszerűen klónozni kell a Windows 10-et majd utána konvertálni, ha nem a meglévő belső HDD / SSD lesz pl. USB-s külső házba / dokkolóba téve.
-
Krystal_s
addikt
Nincs itt véletlenül valaki, aki egy már telepített Win 10-ről készített Win to Go-t USB-s lemezre?
Van erre többféle program is, de amiket eddig néztem ez a funkció fizetős volt, vagy pl a WinToUSB, 4-5 registry kulcsot is megakart változtatni, amikor elindítottam USB-re a telepítést. Nem akartam neki engedi, de hibát írt, aztán mérgemben engedélyeztem a másik gépemen, hogy megnézzem legalább működik-e. Így sem lett jó. Hiba történt a fájlrendszer ellenőrzése közben. Lehet a dual boot miatt. :\ Mindegy, mert ezen a gépen úgysem engedném egy ilyen program reg.módosításait.
Egy free (ha van portable) programot szeretnék, mint pl a Rufus. Sajnos az csak új rendszert tud USB-re telepíteni Win telepítő ISO-ból, a meglévőt nem.
Nem tud valaki ajánlani erre egy jó programot? -
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Ha nem ez a megfelelo topik akkor szivesen veszem az iranymutatast, Win 10 Home kulcsot szeretnek venni, hol lehet jo aron hozza jutni?Koszi!
Szerk: viperabácsi ha ki tudod venni a gepbol az SSD-t, dugd ra egy masik gepre, akar kulso meghajtokent is es ha ott latja, akkor alaplapra tippelnek, ha nem, akkor lehet a vezerlo meghalt az SSD-n.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
King Unique #149673 üzenetére
Nem tudtam, hogy miféle kulcs. Inkább kitakartam.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
King Unique #149667 üzenetére
-
Czmorek
aktív tag
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149465 üzenetére
"Ööö, tehát ha a felhasználó olyan alapvető dolgokkal nincsen tisztában, minthogy honnan töltse le a megfelelő kiadást (Pro Education) tartalmazó Windows 10 ISO-fájlt, attól még nyugodtan álljon csak neki telepíteni, aztán lesz ami lesz, nem baj ha nem stimmel a kiadás és azért lesz aktiválási probléma. Érdekes... "
Szerintem ebben semmi érdekes nincsen, nem alapvető dolog számomra honnan töltsek le hivatalos pro education-t, mivel eddig még nem volt dolgom vele, Ami a kérdés szempontjából fontos hogy tudom honnan NE TÖLTSEK LE.
És igen nekiállhat telepíteni max nem fog stimmelni és megkérdezi/utána jár mit rontott el hogyan lehet megoldani. Így tanul az ember. Ha te nem követtél volna el bakit soha azzal kapcsolatban amihez hozzá nyúltál akkor te sem értenél hozzá mert nem szükséges az utána járás. Mielőtt ezt is kisarkítod természetesen ez nem igaz az élet minden területére egyformán. Én úgy gondolom egy otthoni felhasználó esetén a saját gépével ez teljesen oké.
"A hibakódok alapján pedig egyértelmű a tájékoztatás, nem stimmel a Windows-kiadás és azért nem megy az aktiválás, sőt ez már a telepítésnél is látható volt, ha nem lehetett Pro Education kiadást kiválasztani az MCT-s ESD ISO-ban."
Értem, világos. De amiről én beszéltem az az hogy nem képes észre venni az uefiban meglevő géphez kötött licenszet. Hiszen mint mondtam (és a gyakorlat is bizonyította) pusztán az ott tárolt kulcs megadásával is lehet Windows kiadás között ugrálni másodpercek alatt a megfelelő verzióval történt ismételt újra telepítés nélkül is.
"De a jelen esetben pont hasznos lehetett volna, mivel az alaphelyzetbe állításnál a már telepített kiadás kerül újratelepítésre, nem egy másik.
Dehogy szükséges szimplán csak az SSD cseréje miatt tiszta telepítés (clean install), lásd klónozás lehetősége."Én értem hogy neked mindenre van egy jobb megoldásod, és talán sokszor igazad is van, de ettől még nem jó szerintem mindent ráhagyni a microsoft-ra(csak elvi szinten mondom, nyilván ezt senki nem fogja olvasni akinek erre ráhatása van) és minden felmerülő Windowst ért kritika esetén a felhasználót hibáztatni hogy ő nem tudja jól. Szerintem attól jó egy rendszer ha a hiba elhárító képes ilyen triviális tényt észre venni hogy van már érvényes licensz a hardver hez kötve...
Én nem értem neked miért esik nehezedre ezt elfogadni és azt mondani "igen van benne valami, de sajnos ennyire nem okos egyenlőre."
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Van egy retail windows kulcsom microsoft fiókhoz kapcsolva.
Új gépet vásároltam, de az ssd átköltözött a régi gépből.Elkövettem azt a fatális hibát, hogy nem deaktiváltam a kulcsot a régi winben, és az új gépbe helyezve friss telepítést indítottam, mindent formáztam.
Természetesen a win nem látja a licencem. Megpróbáltam úgy, hogy a microsoft fiókból törlöm a régi gépet, nem sikerült. Mint utólag kiderült, ez is kapitális hiba volt, mert az aktiválási hibvaelhárítás alatt meg keresné a régi gépet, amin telepítve volt a kulcs... természetesen az így már nincs meg.Az sajnos nem működik, hogy a régi gépbe vissza az ssd, mert azt az alaplapot és procit már eladtam, kb csak a gépház van meg.
Én több megoldási lehetőséget nem látok, most akkor buktam egy legálisan megvásárolt windows kulcsot?
-
King Unique
titán
válasz
Doner #149445 üzenetére
Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
0xC004F034
"Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha érvénytelen vagy eltérő Windows-verzióhoz tartozó termékkulcsot adott meg.
Adja meg az eszközön található Windows 10-verzióhoz és -kiadáshoz tartozó érvényes termékkulcsot.
Ha kulcskezelő szolgáltatás (KMS) kiszolgálójához csatlakozó eszközre telepítette a Windowst, a Windows aktiválásával kapcsolatos további információért lépjen kapcsolatba a cég támogatási személyzetével."
Tehát pusztán csak az aktiválást kellett volna megfelelően megoldani, csak emiatt felesleges volt újratelepíteni a Windows 10-et, meg ha a csak "egy probléma" alatt ez értendő.
0xC004C003
"Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha a beírt Windows 10-termékkulcs érvénytelen. A termékkulcs egyedi, amelyet egy adott felhasználóhoz rendeltek egyetlen eszközön történő telepítéshez. Ha a kulcsot több eszközön használta (vagy próbálta használni), akkor az érvénytelenként van megjelölve. A Windows aktiválásához meg kell adnia egy másik Windows-kulcsot, amely egyedi az eszközön.
Ha az eszközt egy Windows 10-et értékesítő viszonteladótól vásárolta, és a kulcs érvényességére számított, forduljon a viszonteladóhoz. Ha előtelepített Windows 10 rendszerrel vásárolta az eszközt, és az eszköz első bekapcsolásakor kapta ezt az aktiválási hibaüzenetet, lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával. "
Ha Pro Education kiadáshoz van az adott PC-nél digitális licenc, ellenben ahelyett Education kiadás lett telepítve, akkor nem meglepő az aktiválási probléma.
"Már meg oldódott. Végülis nem tudom mennyire jó hogy csináltam de az előbb power shellben egy parancsal kiolvastam a BIOS ba égetett kulcsot.
Majd ezt beírtam a "másik aktiváló kulcsot adok meg" mezőbe a gép házban. Beírtam majd rámentem hogy aktiválás és csodák csodájára egyből azonnal átírta magát a rendszer Windows 10 pro education ra és a "licensz állapota: licenszelt" lett."Mármint ha a BIOS/UEFI-ben van tárolva a termékkulcs (UEFI OEM Key), akkor annál pont az a lényeg, hogy eleve automatikusan aktiválódik az ahhoz tartozó Windows-kiadás. Ahol ha az adott PC-nél a Pro Education kiadásra vonatozik ez, ellenben helyette Education kiadás lett telepítve, akkor az utóbbi nyilván nem fog automatikusan aktiválódni másik kiadáshoz tartozó digitális licenccel. Ellenben manuálisan megadva a termékkulcsot lehet az egyes kiadások között váltani (upgrade / downgrade) és aktiválni a termékkulcshoz tartozó kiadást, mint a mostani példa is mutatja.
Az viszont érdekes, hogy ha eredetileg Pro Education kiadás volt telepítve és ráadásul UEFI OEM Key van az adott laptopnál Pro Education kiadáshoz, azaz automatikusan aktiválódik azon kiadás, akkor mégis hogyan lett ott 0xC004F034 aktiválási hibakód..."Honnan szerezzek pro education telepítőt?"
How to Download Official Windows 10 ISO file from Microsoft
Az MCT-vel letölthető ESD ISO csak Home + Pro + Education (és azok N-es változatai) kiadásokat tartalmaz, ellenben a direkt módon letölthető standard konzumer ISO már Pro Educations és Pro for Workstations kiadásokat is tartalmaz az előbbiek mellett.
-
Doner
aktív tag
Már meg oldódott. Végülis nem tudom mennyire jó hogy csináltam de az előbb power shellben egy parancsal kiolvastam a BIOS ba égetett kulcsot.
Majd ezt beírtam a "másik aktiváló kulcsot adok meg" mezőbe a gép házban. Beírtam majd rámentem hogy aktiválás és csodák csodájára egyből azonnal átírta magát a rendszer Windows 10 pro education ra és a "licensz állapota: licenszelt" lett.Milyen szoftver vásárlás számláról beszélsz? ezt most nem igazán értem. A laptoppal együtt volt a Windows így nem kellett külön vennem.
-
Zoz
őstag
válasz
Pisti_1423 #149415 üzenetére
Nem kell kulcsot beírni, és automatikusan aktiválódni fog az alaplap azonosítója alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest