Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Doner #149445 üzenetére

    Segítség a Windows aktiválási hibáihoz

    0xC004F034

    "Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha érvénytelen vagy eltérő Windows-verzióhoz tartozó termékkulcsot adott meg.

    Adja meg az eszközön található Windows 10-verzióhoz és -kiadáshoz tartozó érvényes termékkulcsot.

    Ha kulcskezelő szolgáltatás (KMS) kiszolgálójához csatlakozó eszközre telepítette a Windowst, a Windows aktiválásával kapcsolatos további információért lépjen kapcsolatba a cég támogatási személyzetével."

    Tehát pusztán csak az aktiválást kellett volna megfelelően megoldani, csak emiatt felesleges volt újratelepíteni a Windows 10-et, meg ha a csak "egy probléma" alatt ez értendő.

    0xC004C003

    "Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha a beírt Windows 10-termékkulcs érvénytelen. A termékkulcs egyedi, amelyet egy adott felhasználóhoz rendeltek egyetlen eszközön történő telepítéshez. Ha a kulcsot több eszközön használta (vagy próbálta használni), akkor az érvénytelenként van megjelölve. A Windows aktiválásához meg kell adnia egy másik Windows-kulcsot, amely egyedi az eszközön.

    Ha az eszközt egy Windows 10-et értékesítő viszonteladótól vásárolta, és a kulcs érvényességére számított, forduljon a viszonteladóhoz. Ha előtelepített Windows 10 rendszerrel vásárolta az eszközt, és az eszköz első bekapcsolásakor kapta ezt az aktiválási hibaüzenetet, lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával. "

    Ha Pro Education kiadáshoz van az adott PC-nél digitális licenc, ellenben ahelyett Education kiadás lett telepítve, akkor nem meglepő az aktiválási probléma.

    "Már meg oldódott. Végülis nem tudom mennyire jó hogy csináltam de az előbb power shellben egy parancsal kiolvastam a BIOS ba égetett kulcsot.
    Majd ezt beírtam a "másik aktiváló kulcsot adok meg" mezőbe a gép házban. Beírtam majd rámentem hogy aktiválás és csodák csodájára egyből azonnal átírta magát a rendszer Windows 10 pro education ra és a "licensz állapota: licenszelt" lett."

    Mármint ha a BIOS/UEFI-ben van tárolva a termékkulcs (UEFI OEM Key), akkor annál pont az a lényeg, hogy eleve automatikusan aktiválódik az ahhoz tartozó Windows-kiadás. Ahol ha az adott PC-nél a Pro Education kiadásra vonatozik ez, ellenben helyette Education kiadás lett telepítve, akkor az utóbbi nyilván nem fog automatikusan aktiválódni másik kiadáshoz tartozó digitális licenccel. Ellenben manuálisan megadva a termékkulcsot lehet az egyes kiadások között váltani (upgrade / downgrade) és aktiválni a termékkulcshoz tartozó kiadást, mint a mostani példa is mutatja.
    Az viszont érdekes, hogy ha eredetileg Pro Education kiadás volt telepítve és ráadásul UEFI OEM Key van az adott laptopnál Pro Education kiadáshoz, azaz automatikusan aktiválódik azon kiadás, akkor mégis hogyan lett ott 0xC004F034 aktiválási hibakód... :F

    "Honnan szerezzek pro education telepítőt?"

    How to Download Official Windows 10 ISO file from Microsoft

    Az MCT-vel letölthető ESD ISO csak Home + Pro + Education (és azok N-es változatai) kiadásokat tartalmaz, ellenben a direkt módon letölthető standard konzumer ISO már Pro Educations és Pro for Workstations kiadásokat is tartalmaz az előbbiek mellett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák