Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • elder troll

    senior tag

    válasz King Unique #151288 üzenetére

    Nem léptem be a MS fiókommal egyik gépre sem, amikor ellenőriztem az aktiválás állapotát. Vagyis csak az egyik gépre jelentkeztem be sokkal később (xbox alkalmazás GP ultimate miatt), de teljesen új lap első beüzemelés és telepítés után már aktivált volt.
    Uefi-t áttúrtam, nem találtam "biosba égetett" kulcsot, az "újabb" brand gépeken ki lehet kapcsolni, amikre már nem coa matricát raktak. Az "újabb" kifejezés relatív, mert emlékeim szerint 3. generációs intel (10+ éves) gépeken még coa matrica volt a sláger.
    A home premium-os hp gépre biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mert amikor megvettem tartaléknak, akkor véletlenül pro-t raktam rá, és reklamált az aktiválás miatt. Nem értettem az okát, és utána vettem észre, hogy nem is pro kulcs volt eredetileg hozzá. Ez volt az első irodai brand gép, amire gyárilag home prem coa matricát raktak, pedig járt nálam pár (20-30 db) külföldön leselejtezett irodai brand gép. Nem foglalkoztam az aktiválással, mert úgy is tartaléknak vettem. Pár év után tegnap szükség lett a gépre, és aktiválva volt a pro telepítés után. A kettő között nem volt használva a gép.
    Szóval ezért állok értetlenül a dolgok előtt.
    Nem lehet, hogy valamit elizéltak a media creation tools-os telepítőben, vagy valami gixer van a hitelesítő szerverekkel?
    Idióta mód szabálykövető vagyok, véletlenül se haxolnék windows-t. Amíg van rá mód, addig inkább coa matricákat veszek. Láttam a linkelt cikket, hogy ez nemsokára megszűnhet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák