Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
flurider
aktív tag
Akkor a VGA nem lesz probléma, köszi szépen.
A TPMről alaplapi TPM connector említés van a manualban, hogy lehet bővíteni TPM modullal.
Van valami kézzelfogható manual a Rufus trükkhöz? Vagy ez lmgify és pl ez is jó? Amint látom ez kb "csak" pár tickmark és kész a TMP_ignored_bootdisk (famous last words)Ti csinálnátok upgradet is vagy csak clean? A Rufus fenti oldala aztmondja mehet az upgrade, de ti mit mondtok?
Köszi szépen -
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
flurider
aktív tag
Sziasztok,
Van egy teljesen jól működő workstation gépem:
i7-5820K
ASUS X99-PRO
AMD FirePro W5000
4x4 DDR4-2800Tudok erre valahogy Win11-et rakni? A CPU 5gen (;<), viszont a teljesítménye kifogástalan.
Köszi szépen
-
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
• How To Find Which App Or Process Is Using A USB In Windows
• 5 Ways to Safely Remove a USB Drive on Windows 11Korábban a Windows 10 topikban ki lett vesézve a téma, ugyanaz érvényes a Windows 11-nél is.
-
niklebi
senior tag
Van egy USB csatolós külső HDD, ha csatlakoztatom a géphez valami azonnal elkezdi használni. Ha a kiadásra kattintok állandóan azt írja, hogy egy program használja, miközben én nem csináltam vele semmit azon kívül, hogy csatlakoztattam. Hogy tudom megtalálni mi használja a HDD-ét.
-
-
King Unique
titán
válasz
Joker88
üzenetére
•Turn On BitLocker for Removable Data Drive in Windows 11
• Backup BitLocker Recovery Key in Windows 11
Lehet, Pro kiadástól eleve adja magát a meghajtótitkosításhoz a beépített BitLocker, illetve külső meghajtókhoz a BitLocker To Go szolgáltatás.
A Hasleo BitLocker Anywhere fizetős külső programmal akár még Home kiadásnál is megoldható a BitLocker.
A legalább Pro kiadás a létrehozáshoz, a meghajtótitkosítás bekapcsolásához kell, ellenben utána a jelszó vagy helyreállítási kulcs ellenében feloldani, meg olvasni és írni a külső meghajtót a Home kiadás is tudja.
A helyreállítási kulcsot javasolt elmenteni, bár ez amúgy is alap, mert a titkosítás bekapcsolásánál addig nem is enged továbblépni, amíg nincsen elmentve valahova. Ha Microsoft-fiókkal használja a felhasználó a Windows 11-et, akkor célszerű oda menteni, ott később is megtalálható.
A BitLockernél ami még lényeges, hogy ha csak Windows 11-es PC-k vannak, akkor nyugodtan mehet az újfajta titkosítási mód (XTS_AES), a kompatibilis mód a Windows 10 1511-nél régebbi rendszerekhez kell. Alapesetben elég csak pl. egy üres vagy kevés adatot tartalmazó meghajtónál elég csak a foglalt terület titkosítása és majd menet közben titkosítja a többit, ahogyan az új fájlok lesznek rámásolva. A másik opció, a teljes meghajtó titkosítása időigényesebb, kb. annyi, mintha egy lassú formázás lenne futtatva rajta.• How to Encrypt an External Drive Using Veracrypt
Másik opció a VeraCrypt, ami eleve ingyenes és ezért Home kiadásnál is használható, valamint multiplatfomos, Windows, Linux és macOS rendszereket is natívan támogat, bár pl. az újabb Linuxok a Windows-féle BitLockert is már tudják kezelni (példa).
Tipp: így titkosíts, hogy ne szenvedj a lassúságtól sem
Ha Pro kiadású Windowst használ a felhasználó, akkor eleve magát a beépített BitLocker használata, aminek vannak is bizonyos előnyei a VeraCrypt-féle titkosítással szemben, mint azt a linkelt cikk és táblázat is szemlélteti.
-
zavart
tag
-
teptep
őstag
válasz
Joker88
üzenetére
Keresel egy Windows 11 Professional rendszerű gépet. Vezérlőpult, Bitlocker szolgáltatás bekapcsolása az adott meghajtón. Jegyezd meg a titkosítási jelszót, és mentsd el biztos helyre a 48 számjegyű helyreállítási kulcsot. Ha befejezte a titkosítást, akkor utána már Home rendszereken is fel tudod oldani (a jelszó ismeretében) a titkosítást és szerkeszeni is tudod a tartalmat.
-
Joker88
őstag
Adott egy külső, 3,5"-os meghajtó, amit mobil rackben van tartva..
Adatok vannak rajta NTFS fájlrendszeren használva. A kérdés,hogy az adatokat lehet úgy titkosítani,hogy bármely Windows-os gépen a csatoláskor jelszót kérjen ? ( Csak Windows11-es gépek vannak használatban,ha számít..) -
Fehérsólyom
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni Windows aktiválással kapcsolatban.
Lejárt a Microsoft 365 (korábban Office 365) fiókom jelszava. Ez úgy derült ki számomra, hogy egy Excel táblázatban dolgozva az kezdett teljesen lehalni (mármint maga az Excel, aztán jobb felül megjelent a háromszög, hogy probléma van). A jelszó frissítés alkalmával – habár az sikerült – valamit elrontottam és nem szándékosan kijelentkeztem a licencet tartalmazó fiókból.
Ezt követően az Office a Windows digitális licencet tartalmazó fiókkal (az Office és Windows licencek más email címekhez vannak kötve) akart minden áron bejelentkezni eredménytelenül, de legalább folyamatosan hibát dobva. Új fiók (email/jelszó) megadásáig pedig sosem jutottam el.A helyzeten csak úgy tudtam úrrá lenni, hogy a Gépházban -> Fiókok -> Saját fiókok alatt a Windows digitális licencet tartalmazó Microsoft fiók Bejelentkezési lehetőségek-nél beállítottam Az összes alkalmazás csak rákérdezés után használhatja a fiókot opciót.
Ezt követően már sikerült bejelentkezni a Microsoft (Office) 365 fiókba a megfelelő email/jelszó párossal. Az Office termékek így újra megfelelően működnek.
Sajnos azonban a Gépházban elfelejtettem vissza állítani a Bejelentkezési lehetőségek-nél a korábbi, A Microsoft-alkalmazások kérhetik a bejelentkezésemet opciót.
Csak ehhez tudom kötni ugyanis azt, hogy a Windows most azt kéri, hogy aktiváljam (sok éve pontosan azonos HW, változtatások nélkül, ha volt is újra telepítés, mindig megtalálta a Windows „magától” a kulcsot, azonnal aktiválva volt):
Nem tudjuk aktiválni a Windowst ezen az eszközön, mert nincs érvényes digitális licence vagy termékkulcsa. Ha úgy gondolja, hogy rendelkezik érvényes licenccel vagy kulccsal, válassza az alábbi Hibaelhárítás lehetőséget.Nyilván a Hibaelhárítás nem hoz eredményt.
Mit kellene tegyek? (Csak az újra telepítés segíthet?
) -
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ha törlődött az a háttérkép ami be volt állítva akkor nem csoda. Válassz másikat.
-
zavart
tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Első körben javaslom a Magyar helyesírási szótárat.
Második körben PrtSc gomb, és akkor látjuk is. -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
zavart
üzenetére
Bevolt allitva egy hatter, fekete lett, csunya.
Illetve hamondjuk valamit kiakarok jelolni es valami oknal fogna megse fekete a hatter, a kijelolt reszen fekete lesz, nagyon gaz
jaigen, masik peoblema, az ikonok is 5-5 centire vannak egymastol az asztalon. Mi tortent a windowzzal? -
zavart
tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
A háttér nekem is fekete, de én így szeretem. Szóval mi is a probléma?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hallo, 1-2 napja lefeissitette magat a win 11, es fekete a hatter, mitol lehet?
win 11 pro es aktivalva van, termekkulccsal! -
zavart
tag
Napot.
Talán tudtok segíteni.
W10 utolsó frissítések óta küzdök egy olyan jelenséggel, hogy néha pár másodpercre lefagy a gép. Egér működik de az asztal nem válaszol. Most w11 van, de ezzel is csinálja. Teszteken minden hardwer hibátlan. Driverek mindig frissítve.
Találkozott már valaki hasonló hibával?
-
-
csaba951
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tálcán kereső: Szolgáltatások
A megjelenő listában megkeresed az Arcsec vagy valami hasonló, Arc valami sort. Bal klikkel kijelölöd, jobb klikk -> Tulajdonásgok -> Leállítás.Most most már le fogod tudni törölni a fájlt.
Az is megoldás, ha ugyanitt az indítás típusát Letiltva-ra állítod és újraindítod a gépet.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Megtaláltam a fájlt, de nem törölhető. [kép] (Igen lett választva, törlési folyamat végigfut, de a fájl mégis marad az adott könyvtárban...)
Az a gond, hogy úgy van mint "rendszerfájl" ezért elég problémás a törlése...talán csökkentett módban egy próba?
Néztem Speciális Indítás Módba / Parancssorba, de a könyvtárat listázva nem látszik a fájl, így nem is tudtam törölni.
Csökkentett mód indításnak meg utána kell néznem hogyan is van. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Megadta hogy melyik sys nem tetszik neki. Kivétel nélkül minden eszközt ellenőrzöl hogy ahhoz tartozik-e. [kép] Ha igen törlöd az eszközt. Mi a probléma? Hogy rengeteg dolgot kell átnézni?
-
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kinyitogattad a kategóriákat és sehol nem volt Arc-al kezdődő nevű vagy ami arra utalna?
-
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valószínűleg az arcsoft szuper uninstall script-je jól fenthagyta a driver-t. Nézd meg az Eszközkezelőben a rejtett tételek mutatásával, és töröld ott.
-
Már egyszer kérdeztem, de lehet rosszul tettem fel a kérdést. Azóta pár dolgot kipróbáltam és egyértelműbbé vált a hiba.
Szóval három monitorom van, kettőn az asztal van kiterjesztve, a harmadikon a második monitor képe tükrözve. A problémám az, hogy akár mit állítgatok, a tükrözött monitoron a video playback darabos, akadozik. Legyen az film vagy pl egy játék átvezető videója. Mindegyik monitor 60Hz-re van állítva, és a hiba akkor jelentkezett amikor a Windows 10-ez 11-re cseréltem.
Van valami ötletetek? Köszi! -
ArcSoft TotalMedia Extreme CD/DvD/BluRay író progi - még a Pioneer BluRay íróhoz kaptam, gyári szoftver. (Az író használatban van még néha-néha külső USB-s keretben)
A gépről törölve lett, de ugyanaz...nem tudom vissza kapcsolni a memóriaintegritás védelmet.Csak a full gyalulás jöhet szóba? Restore to Defaults?
Van Medion Recovery is a gépen, ott is meg tudom csinálni. (de nem szívesen teszem, mert fullra tele a gép...le kell mindent menteni)
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha ez az arcsec.sys valami arcsoft csoda védelem szoftver miatt van, akkor én kezdetnek nem raktam volna fel ilyesmit.
-
Van egy gondom.
Kikapcsoltam a "Magelkülönítés ---> Memóriaintegritás" védelmet és most nem tudom vissza kapcsolni. (Biosba néztem a "rejtett" CPU Performance Menüt és ThrottleStop progit Winben)
Van egy illesztőprogram, ami miatt azt nem lehet. (ArcSec.sys)
Ilyen esetben mi a teendő?A Win sem indult el, BitLocker Keyt kellett megadnom, mert az utolsó frissítési Updatet törölni kellett, s csak azután indult el a rendszer és azt az Updatet már nem is tudtam telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
Aweriot
üzenetére
Azt akkor értelemszerűen az érintett Linux rendszer topikban kellett volna kérdezni, bár az tény, hogy Windows 11 specifikusan itt jobban értenek ehhez.
1. Maga a Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása pendrive-ra ugyanúgy működik Windowson és Linuxon is manuális módon, lásd pl. Option Three - Create Windows 11 Bootable USB Installation Media in Command Prompt és Windows telepítő pen készítése Linux alatt.
2. A tiszta telepítésnél a helyi fiók létrehozása már telepítőspecifikus, start ms-cxh://setaddlocalonly, OOBE\BYPASSNRO és egyéb módszerek.
Olyan telepítési adathordozót létrehozni, amelyben már előre konfigurálva van unattend.xml / egyéb módszerrel a helyi fiók létrehozása, pl. a Rufus és a Ventoy tud, utóbbi elérhető Linuxra is.3.
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11
• Switch to Microsoft Account from Local Account in Windows 11Utólag is lehet oda-vissza közvetlenül váltani helyi fiók és Microsoft-fiók között néhány kattintással, ezért sem világos miért vannak annyira rápörögve egyesek arra, hogy jaj, Microsoft-fiókkal kell telepíteni és akkor hogyan fogja helyi fiókkal használni a rendszert.

-
Geth
veterán
Az a baj, hogy túlgondolod. UEFI esetén semmilyen speciális szoftverre/mágiára nincs szükség, sőt, bonyolítva könnyebb valami használhatatlant előállítani.
Természetesen ez ráadasául OS független, ugyanígy csak egy másolás linux-ot varázsolni vagy bármilyen EFI binárist elindítani, legfeljebb az útvonalakra kell figyelni. -
-
-
-
Geth
veterán
válasz
Aweriot
üzenetére
Például: iso-ba nem kell belenyúlni, pendrive gyökerébe kell egy autounattend.xml. Nem kell húzogatni semmit, pláne ha nincs mit.
-
-
Sziasztok!
Linux alatt hogyan tudok olyan Windows 11 telepítő iso-t összerakni ami nem fog online fiókot kérni, hanem offline fiókkal telepíthető? W11 Pro lesz a cél.
Köszi!
-
Geth
veterán
válasz
Atus88
üzenetére
Nem biztos, hogy hiba. Ha a ház front panel jack kimenetéről van szó, akkor nálam pl. (alaplapra integrált Realtek hang) a Realtek Audio Console progiban lehet állítani, hogy front némítja-e a rear kimenetet, vagy külön hangeszközként kezelje, és az előbbi az alapértelmezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Rufus-al kikerülhetőek a korlátozások. A BIOS-ban van szoftveres TPM?

)