Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Egyrészt "23H2-ről 25H2-re"
Azért kérdeztem rá, mert a 24H2 óta használ a Win olyan futtató kódokat, amik megkövetelik a processzortól az SSE4.2 utasításkészlet támogatását. Ezért gondoltam, hogy egy kérdést megér. Annak meg valóban nem gugliztam utána, hogy egy Rufussal felrakott 23H2 rendszer in-place upgrade frissítésekor pontosan mikor és milyen üzenet vagy hibajelenség tapasztalható. De megválaszolta, hogy i3 gen7, az pedig ebből a szempontból nem érintett. Ennyi. -
westlake
félisten
válasz
teptep
üzenetére
Egyrészt "23H2-ről 25H2-re", másrészt ha valami nem kompatibilis, akkor az nem úgy jelentkezik, hogy nem indul el a telepítő. Egyébként pedig rossz az irány, mivel ha támogatott a CPU, akkor támogatott, ha pedig nem, akkor meg írta, hogy "...kikacsolva TPM-et meg SecBoot-ot...".
-
Legutóbbi update visszatette a Bing-et alapértelmezett keresőnek Edge alatt.
Milyen erőszakos kismalac ez a Windows.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
Szeretném frissíteni régi PC-met Win11 23H2-ről 25H2-re.
De a \setup.exe nem indul el (konkrétan nem történik semmi amikor próbálom elindítani)
Ha a sources/setup /product server parancsot indítom, akkor leáll, hogy "ismeretlen paraméter"
Ha a sources mappából indítom a setup.exe-t, akkor elindul, csak leáll hogy a gyökérből futtassam.
Rufussal is készítettem egy USB drive-ot, kikacsolva TPM-et meg SecBoot-ot, de ott is pont ugyanez a jelenség.
Természetesen adminként futnak.
Próbáltam víruskeresőt, és tűzfalat is kikacsolni
SFC, scandisk stb
Semmi nem segített.Valakinek vmi ötlet?
-
-
teptep
őstag
válasz
Jarod1
üzenetére
"be vagy jelentkezve MS fiókkal? csak úgy fogja"
A Win10 -> Win11 frissítés megtartja a helyi fiókot, nem kell MS fiókba bejelentkezni.
(Legalább is a bemutatott módon a Windows Update felületen klikkelve.)
Leírva sem láttam ilyet és több gépes átállási tapasztalat szerint sem szükséges. -
-
droti25
őstag
Sziasztok
Nem működik se egér sem billentyűzet (bluetooth) safe módban.
Eddig évekig nem volt gond most nem működik.
Valaki járt már így?
-
Jarod1
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
be vagy jelentkezve MS fiókkal? csak úgy fogja.
-
janakbacsi
őstag
megpróbáltam frissíteni win 10-ről win 11-re, de a folyamat végén azt az üzenetet kaptam, hogy a telepítés nem sikerült. mi lehet a probléma?
-
arcitec
addikt
Talán inkább az lehetne a kérdés, hogy ugyan mikor és miért jön létre. Mert előtte a kérdezőnek nem volt és példul nekem 2 gépem is van és egyiken sincs, win11 25H2.
U.I: Ok megkérdeztem Copilot-ot és válaszolt is. Ahogy írták ha már létrejött nem kell piszkálni.
Mikor jön létre? : Web Sign-in aktiválásakor, PIN vagy jelszó visszaállításakor:
Akit bővebben érdekel kérdezzen rá nála.
-
Ngtx
aktív tag
Sziasztok. Egy hete újra lett telepítve a rendszer és azóta random időközönként (játék) közben gondol egyet a gép és kidob mindenből is majd fekete képernyő. Kizárólag újraindítás oldja meg a problémát. Valakinek hasonló problémája volt? Legfrissebb Windows update meg minden is telepítve.
Hőmérsékletek rendben vannak, mert nézem őket. Pedig első körben arra gondoltam. -
Geth
veterán
Web Sign-in fiók
Ne b*szogasd, a Users könyvtár alatt teljesen normális, hogy látszódik. -
VGYke
addikt
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! 1 rendszergazda és 2 korlátozott MS fiók van Win11 alatt.
Ma, gondolom valamelyik frissítés után, az egyik (hogy miért csak az egyik?) korlátozott fiókba nem tudtam belépni PIN kóddal, újra kellett játszanom a bejelentkezést e-mail címmel, jelszóval.
Ráadásul nem volt itthon az a telefon, amin az MS Authenticator futott, meg olvashatóak lettek volna a fiókhoz kötött e-mailekre érkező levelek, így bonyolódott kicsit a bejelentkezés, de megoldódott.És most látom, időközben (? vagy nem tudom mikor, lehet már előtte?) létrejött egy WsiAccount felhasználói fiók.
Erről az AI ezt írja:
* A webes bejelentkezés funkcióhoz szükséges: Ez egy hitelesítő adatszolgáltató (credential provider), amely lehetővé teszi például a jelszó nélküli bejelentkezést a Microsoft Authenticator alkalmazással, vagy egy harmadik féltől származó SAML identitásszolgáltató használatát.
* Csak szükség esetén aktiválódik: A WsiAccount automatikusan jön létre, ha engedélyezi a webes bejelentkezést. A rendszer csak akkor aktiválja a fiókot, amikor egy felhasználó a webes bejelentkezési funkciót használja, majd a bejelentkezés után letiltja.
* Nem látható a felhasználói listában: Alapesetben nem jelenik meg a bejelentkezési képernyőn a felhasználók között, mivel a rendszer kezeli.
* Ne törölje: Ez egy rendszerfiók, és nem szabad eltávolítani, mivel bizonyos rendszerfunkciók függenek tőle.Tehát ne töröljem! Ok, de mi van ha törlöm? Bántja a szemem!
Vagy legalább a láthatóságát hogy lehet eltüntetni?
Egyáltalán miért jött ez ide nekem? -
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat.
Meg fogom próbálni.
Nem csak a kikapcs menüvel van gond.
És nem egy bizonyos alkalmazással, több külön alkalmazás ugyanazt a problémát dobja. Tehát maga a W11 kezel vmit rosszul.
Pl megnyitok egy alkalmazást bármelyiket, pl beépített file kezelő, és megnyílik az ablak, van menüsor de ures az ablak és tölt, azaz csak úgy csinál mintha. De sose tölt be.
Be kell zárni és újra nyitni, és jó.
Az Xbox alkalmazás letöltött alkalmazásainak egyiknek sincs ikonja az asztalon. Megnyílnak és futnak, de nincs ikon. Azt még nem néztem meg a windows menuben az alkalmazásoknál van e ikonja.Pl MS solitaire, nincs ikon.
Ha haza értem majd megnézem.
És frissítem is mind ahogy írtad.Lényeg hogy sok kis fura hibái vannak.
AMD Ryzen9 cpu. Semmihez nincs semmi telepítve csak ami kell. Pl nvidia driver only. És minden más is így van. Semmi utility, piszkátor, se húzó, semmi.
A gepben csak a ram van 3600-ra állítva mert olyan ram van benne, és ennyi van állítva a biosba meg w11 nek engedélyezve a hülyesége, semmi sincs húzva se semmi. -
movax
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
Próbáld a Power Optionsban (jobblikk jobboldalt lenn az energiaellátás ikonján) állítgatni a dolgokat, pl. Sleep vagy Lock kikapcs, Hibernálás bekapcs, hogy változzon valami abban a menüben és utána próbáld meg. Ugyanott: fast startup kikapcs.
Illetve Winupdate, MS Store-ban összes app update és ha inteles integrált grafikás a géped, akkor szedd le róla a régi Intel Graphics Centert, vagy hogy hívják (ha felment az új, akkor jelzi is, hogy el kellene távolítani a régit). Esetleg system restore egy korábbi állapotra.
-
lanszelot
addikt
Az enyém rengeteg apró hibát dob.
W10-el semmi gond nem volt.
Legfrissebb W10 re dobtam a 25H2 -t.
Direkt azért frissítettem hogy ne legyen gond.
Nem biztos hogy azért van, csak lehetőség.
Viszont nem rakom újra, mert igen sok időbe telik.
Amíg nem idegesít fel addig nem számom rá az időt. -
Tegnap reggel óta használom a Windows 11-et a céges gépemen, eddig Windows 10-et használtam a megjelenése óta.
Észrevettem pár furcsaságot, a többségére találtam megoldást. Azonban maradt egy, amire nem találok választ.
Ez a hiba nálatok is reprodukálható?
Edit: Friss telepítés, nem upgrade 10-ről 11-re.
-
Geth
veterán
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Soha se "buzerálom" egyik rendszerem se.
Telefonomon a gyári csengőhang van 5 éve.
Nem érdekelnek az ilyenek
Semmilyen antivírus és más szemét sincs.
Defender elég nekem. Nem kattintgatok linkekre és nem megyek idétlen oldalakra, nem telepítek tört cuccokat és defender elég.
W11 kompatibilis gép, nem mókolt W11.
Megvettem a W10 -et arra lett frissitve, nem tiszta W11 install. Ez lehet gond. -
lanszelot
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
A leállítás gombot nem lehet előhívni.
Szerintem ugyanarról beszélsz
Az egy menü több opcióval. Leállítás, újraindítás, (ha nem kapcsoltad ki) zárolás, de bekapcsolható még pl hibernálásEzek szerint ez 25H2 hiba. Jupi
Egy hiba halmaz az egész W11.
Kaptunk egy új Vista-t, köszönjük -
Geth
veterán
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Rákeresve ilyesmit legtöbbször sérült rendszerfile-ok (ellenőrizhető SFC-vel és DISM-mel) vagy GPU driver összeomlása okozzák.
-
lanszelot
addikt
Hello,
W11 25H2 van fent a gépemen.
Másnak is csinálja, hogy ha ki akarom kapcsolni és a Windows ikon-ra nyomok a tálcán, majd a power gombra első kattintásra semmi se történik? Másodszor is rá kell klikkelnem hogy kinyíljon a kikapcsolás menü.
-
zavart
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ez az ami nem működött. Most még X-elem a w baromságát, de ha belépek basztatni fog, és megint szórakozhatok a belépéssel ms fiokból. 22 és 24h2 nem kérte sosem. Ez a qwa 25h2 meg...
-
Geth
veterán
válasz
zavart
üzenetére
PIN kód mellett alternatíva az USB biztonsági kulcs (ha van), vagy az ujjlenyomat-/arcfelismerés (amelyikhez van támogatott hardver).
Ha nem passwordless a fiók, akkor ezek hiányában marad a jelszó, ami kevésbé biztonságos, mert a PIN-nel szemben nincs a konkrét rendszerhez kötve (használható pl. web-en). Illetve a jelszó általában jóval bonyolultabb. -
zavart
tag
Tagok. Kérdés.
A w11 nagyon erőlteti velem, hogy pinkódozzak. Hivatalos. Van fiókom is, de nincs kedvem pötyögéssel kezdeni. A neten látott megoldás nem jött be, hogy ms fiókban kapcsoljam ki, meg a hellot offoljam. Ötlete valakinek? -
-
westlake
félisten
Ha ebből indulunk ki, akkor a Microsoft (GitHub) szerint a illegális aktiválás sem warez. Szóval ne ebből induljunk ki, mert a nem legális aktiválásnál kevés olyan dolog van, ami kevésbé warez. Talán az ősidőkben népszerű optikai adattárolókon terjesztett szerzői jogok által védett tartalmak másolása (és terjesztése).
Én a "megoldást" ott keresném, hogy van egy szellemi tartalom, ami valakinek a tulajdona (Windows telepítő), amit talán(?) nem lehet módosított formában terjeszteni. A bypass-t bemutató videó innen meg csak egy lépés.
-
Geth
veterán
-
westlake
félisten
Lehet, hogy itt lenne már az ideje a warez fogalmának újraértelmezésére.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet rávenni ezt az aranyos rendszert, hogy amit beállítok hangkimenet, az is marjon az alapértelmezett?
És ne minden újraintásnál állítsam át.
Az új hangot megértem, hogy akkor arra teszi alapértelmezetre, habár akkor is rákérdezhetne.. , de ha egyszer már megmondtam, hogy az a másik hangrendszer nem alapértelmezett, akkor miért teszi folyton vissza? -
-
GEPESZ66
veterán
A Microsoft fiókba betudtok jelentkezni?
Nekem hibát ír ki. -
KAMELOT
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Én ilyet nem csináltam
-
King Unique
titán
válasz
F-ECT$
üzenetére
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Create Windows 11 Bootable USB Installation Media—►RufusHa a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-re kell tisztán telepíteni a Windows 11-et, valamint upgrade-elni Windows 10-ről Windows 11-re, régebbi verziójú Windows 11-ről újabb verziójú Windows 11-re, stb.

"Csak ezért nem vennék windowst, bőven jó, ha aktiválás nélkül futna rajta addig, míg a vevő majd tenne rá valamit."
Érvényes Windows 10 termékkulccsal és másik opcióként meglévő Windows10 digitális licenccel ingyenesen aktiválható a Windows 11 ahhoz passzoló Home / Pro / egyéb kiadása is, ilyenkor a Windows 11 is automatikusan aktiválódik digitális licenccel.
-
F-ECT$
titán
Vettem egy új gépet, így a régi eladóvá vált. Mindenképp szeretném a régi gépet 0-ra gyalulni eladás előtt, de egy friss windowst mindenképp szeretnék rá, hogy eladáskor a teszt progikat le lehessen rajta futtatni. A régi gépem: Asrock H97M Pro4, i5-4590, 2x4 GB ram, R9-280X, kb 6 éve tettem rá windows 10 pro-t.
Csak ezért nem vennék windowst, bőven jó, ha aktiválás nélkül futna rajta addig, míg a vevő majd tenne rá valamit.
Tudok erre win 11-et tenni, ha igen, hogy? (Leírás link is jó, ha van.) Ha a win 11 nem megy rá, akkor hogy tudok win 10-et telepíteni, így hogy már nem (nagyon) támogatott? -
-
Jarod1
veterán
Sziasztok! win10 van alaptopon és Tpm miatt azt írta a pc healt hogy nem alkalmas a win11 telepítésére, de böngészve a netet a Biosban lehet ki-be kapcsolni, és kikapcsolva volt, bekapcsoltam és a rendszer indulást baromira lassítja, bár már alkalmasnak látja így a win11 re...
A kérdés: ha win11 telepítem és biosban ismét kikapcsolom a tpm-et fog ez valami gebaszt okozni? -
Geth
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
Gugliba beírtam: "what uses webview2 in windows", Te próbáltad?
Azt írja, hogyWebView2 is used by many Windows applications to embed web content, including apps like Microsoft Office, Teams, and Outlook, as well as the Windows 11 widgets panel and Clipchamp
.
Szóval elég sok minden
Az üres mappás kérdést nem értem. Ha egy folyamat egy nem létező könyvtárba próbál írni, akkor az sikertelen lesz. Hogy ezt hogyan kezeli, az programfüggő.
Nem fogsz kapni tételeles listát, hogy melyik program érzékeny rá, és mely mappákat nem kellene törölni, akkor sem, ha üresek. -
BadStyle
csendes tag
Hello megint !
Nállam a laptopon megint beakadt egy frissítés, ma hajnalban jött a ( .NET Framework Előzetes frissítés ( KB5067931 )
Akárnyhányszor próbálom frissíteni, mindíg sikertelen, nem értem miért, esetleg más tapasztalt ilyet ? Próbáltam letölteni külön a frissítést, de úgy is sikertelen a telepítés.Amúgymeg asztalin simán felment !
Ha valaki tud használható infót, megköszönöm !
Esetleg várjak vele, lehet ezt is majd kijavítják ?

-
ledgeri
nagyúr
Tud valaki forrást arra, hogy mi használja alapból, windowson belül az edge webView-t?
Másik:
Mennyire rugalmatlan a windows 11, ha arról vam szó, hogy egy mappát épp töltene fel adattal, de nem találja, mert nincs >> mekkora kárt okoz a rendszerben egy külső program általi "keresd és töröld az üres mappákat" lefuttatása?
-
Geth
veterán
válasz
Dave567
üzenetére
Igen, UEFI módban kell telepíteni. Secure Boot tökmindegy, de nyilván jobb ha bekapcsolod. Először beállítod Setup-ra, aztán telepítés után Standard-ra. Az OS típusa nyilván Windows (whql nélkül), nem pedig Other (egyéb). Ezen kívül a TPM legyen bekapcsolva (Intel-nél PTT). Nagyjából ennyi.
-
Dave567
veterán
válasz
Dave567
üzenetére
Lehet benne valami, hogy BIOS-ban, full alap beállítás, nem turkáltam benne, csak most néztem rá.
PCH-FW configuráció PPT az be van kapcsolva, ez elvileg oké.
Viszont BOOT/Secure Boot nálam
OS Type-nál: Other OS volt ki választva, és nem Windows UEFI mode.
Secure Boot Mode? Custom volt és nem Standard.
Lehet itt a probléma?
Asus rog maximus Z790 Hero, samsung 990 Pro 1tb ssd-vel.
Több videót is megnéztem amúgy..... Most ez szerint telepítettem.
[link]
-
-
Geth
veterán
válasz
petakpa1
üzenetére
Őszintén? Nem érdekel (lásd nem érint).
Az utolsó bekezdés nálam egy az egyben teljesül mindegyik rendszeren.Ami feltűnt, hogy a portable app-okra társítást beállítani kontraproduktív (a társítás amúgyis egy függőségi viszony, a portable app pedig... hát portable: volt-nincs), azokat a topik alapján nagyobb eséllyel babrálja el

-
petakpa1
őstag
És mi ezzel Ms szándéka?
a) Egyszerűen hanyagok és már arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy-egy frissítést/verzióváltást úgy írjanak meg és adjank, ki, hogy az ne buzeráljon bele az alapértelmezetten társított alkamazások beállításába?
vagy
b) Netán ez is valami biztonsági para, hogy az a tuti ha az Ms alkalmazásokat használjuk, mert 3rd party alkalmazások potenciális biztonsági kockázatot jelentenek?
vagy
c) Egyszerűen csak a saját appjaik használatát akarják nyomatni, mert jó az a népnek?Bármelyik is áll a háttérben, pont egy olyan funkcióját veszik el a Win-nek ami erősség volt: Munka célból lehetett problémamentesen professzionális 3rd party alkalmazásokat használni tetszőlegesen ahogy a user szeretné....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

.