Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
"Windows 11 PE alapú HBCD PE"
letöltötten és ugyanúgy a 22H2 verzió mint a Win10XPE max csak 22H2 , de nekem még az nem is működött. Nincs valami frissebb ? 25H2
legjobb volna Win10XPE nek megfelelő program ahol én állítom össze a bootolandó windows 11 tartalmát, de a forrás iso mindig lehetne az aktuális...
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Fast Bios beállítás miatt nem látta a pendriveot, de utána meg ezt dobta.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi. Ettől függetlenül szeretem ha az eredeti hozzászóló reagál az ilyen állításokra. Jobb ha egy fiókhoz tudom kötni a jövőben is az ilyesmit.
-
King Unique
titán
Ahol az 1. eleve kapufa mert az a licencbeszerzési mutyizás, a 2. a Recall ami már ki lett tárgyalva, a 3. meg a GDPR, aminél inkább a Microsoft 365 (Office 365) volt górcső alatt, de az a vizsgálat is elvileg aszem már lezárult és végül módosításokkal megfelelt.
A többinél meg csak a szokásos, feltételezés, találgatás... -
King Unique
titán
válasz
Aureal
üzenetére
Boot from USB Drive on Windows 11 PC
Az
Option One: Boot from USB Drive from Advanced Startup (WinRE)
szerint is próbáltad?Inkább a Windows 11 PE alapú HBCD PE rendszert kellene használni, az modern és működik Legacy (CSM) és UEFI bootolási módban egyaránt, ellenben az
old
változat max. Legacy (CSM) bootolási módban. -
-
Aureal
őstag
Win11-es gépen letöltöttem a Hirens boot cd old verziót (15.2).
A letöltött zip-ből kiszedtem a Hirens iso fájlt és Rufussal kiírtam (MBR/Legacy FAT32).
A laptop amiben bootolni kéne vele, egy 2013-as Samsung NP350E7C tip. Elvileg már tud uefi-t is, de a legacy boot módban sem látja boot eszközként a pendriveot.
Mi lehet a baja?
Köszönöm!
-
King Unique
titán
Lehet nem is vírus, hanem csak nemkívánatos PUA/PUP tartalom, amire ugrik a Windows biztonság (Defender) is, ha be van kapcsolva a PUA Protection.
+ Lehet akár téves, ún.false positive
találat is, amik akkor hozzá lehet adni a kivételekhez.Run Microsoft Defender Offline Scan in Windows 11
Van lehetőség újraindítást igénylő ún.
offline scan
futtatására is, ha a működő Windows 11 alól nem lehet eltávolítani egy malware-t, nem feltétlen kell ide pendrive-ról bootolható live rendszer.Top 14 Free Bootable Antivirus Tools You Need in 2025
Szinte kb. mindegyik ismertebb antivírus szoftvernek van optikai lemezről (pl. CD, DVD) és USB-s meghajtótól (pl. pendrive) bootolható ún. live rendszere, ha mindenáron pendrive-ozni akar a felhasználó, akkor egy ilyet érdemes letölteni és futtatni, nem egy standard "Linux boot és arról valami vírusirtó" és ott a fapados ClamAV-val szórakozni.
+ Ha már Windows 11 topik, akkor Windows 11 PE alapon ott van a HBCD PE is, abban is van antivírus szoftver a leírás alapján.

Ha nemcsak PUA/PUP, hanem komoly vírus, akkor azzal inkább a vírusirtó topicba kellene átfáradni, az annak a témája. -
-
Köszi. Akkor erre megyek tovább.

Ránéztem a hardverapróra és igen nagy szórás van a Win 11 Pro licence terén... 1500Ft-15000Ft- ig minden is van...
Lehet érdemi különbség ezek között? Azért ez mégse krumpli, hogy az egyik kevésbé fonnyadt.

-
-
Egy ismerős gépén jelez a beépített defender, hogy valamit talált (nem láttam az üzenetet). Aggódnak. Mielőtt elmegyek, mivel készüljek? A gép ilyen minigép, ami előre installált win-nel érkezett.
Linux boot és arról valami vírusirtó vagy ez ágyúval verébre? HiRens CD, ha még van olyan?
Régen volt már ilyen gondom, mert Linuxot használok. -
Köszi a megerősítést. Akkor ezen a ponton bukott is a téma... win 11 pro lesz.

Másik kérdés offline fiók megoldhatatlan vagy van rá mód?
-
-
válasz
The Goth
üzenetére
A lényeg, hogy hátrány ne érjen. Tehát azért olyat ne szedjenek ki, vagy ne korlátozzanak ami kell a normális desktop használathoz. Ugyanakkor nem szeretném cipelni a ballasztot.
És mi helyzet ezzel a licenc témával? Most akkor lehet ezt legálisan vásárolni vagy nem? Visszanézve a topikot volt némi vihar... -
The Goth
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nyugodtan használhatsz LTSC-t, nekem is az van fent jóideje.
A Próból nem tudsz normálisan annyi mindent kiszedni mint amennyire az LTSC ki van pucolva, hidd el, ezt a kört már én is végigfutottam. Ráadásul a design featureokat sem kapja meg, mint pl. az új start menű hál' istennek. -
-
roseA580
aktív tag
válasz
atus72
üzenetére
Szia!
Én is hasonlóan jártam mint Te, annyi különbséggel hogy más (Orange) a szolgáltatom.
Valamint nekem meg volt a 2 Gbits letöltési sebeség, addig el sem engedtem a szerelőt.
Viszont mikor torrentezni kezdtem a letöltési sebességem durván visszaeset, volt mikor 80-90 Mbits-re és sűrűn homokorázott a gépem videok nézése közben.
Szerintem ez nem Windows 11-es probléma, inkább az ISP-k a hibások ebben.
Ezért itt csak röviden válaszolok:1.
Ellenőrizd hogy nem vagy natolva!
Publikus vagy fix IPv4 címre van szükség a megfelelő működéshez.
Amennyiben NAT-tolva vagy, akkor ezeket szolgáltatódtól kell kérned. (valamelyiket adniuk kell!)2.
Vegyél egy WiFi kártyát a gépedbe, azzal lesz kb. 1.5 Gbits sebességed akkor is ha közben pl. torrentezel a vezetékes kapcsolaton.Ps.
A lassulás okát sejtem, de inkább publikusan nem írom le, mert bármelyik ISP hitelrontásért még beperel!
Egyébként én a Netográfal mérek, megbízhatóbb mint az Oklás speedtest.
Magyarországon talán a szelessav.hu legjobb. -
atus72
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
hidd el elsőre is értettem hogy a GE az minek a rövidítése, de a routeren wan egy 2.5-es WAN/LAN port, minek kellene akkor bonyolítani?
Valahol le van írva, hogy a F@st 5670-en 2gigabites letöltés csak link aggregációval lehet elérni? Én ilyet nem láttam de még keresem a megoldást
-
Csorbi
addikt
válasz
atus72
üzenetére
A GE az a Gigabit Ethernet rövidítése. Magyarán 2 gigabited 1 kliensen úgy lehet csak, ha LACP-vel (Link Aggregation) 2-2 gigabites csatolón összekötöd mindkét oldalon és azokat összekonfigurálod eggyé. 4 db gigabites portod van az ONT-n, tehát már csak a kliensen kell legyen 2 db, és támogassa a link aggregation-t.

-
atus72
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Ez nem a "megoldás", mert nekem meg nincs 2db GE-s (ezt a fasz ellnevezést) portom, van EGY db LAN portom ami 2.5-es, a routeren meg van 4db 1G-s port meg egy db 2.5-es WAN/LAN port ...
A leírás arról szólna (szerintem), hogy nem kell hogy legyen 2.5-es vagy nagyobb portod hogy ki tudd használni az 1G-nál nagyobb sebességet ...
Beírom a Telekom topikba, hátha .. -
Csorbi
addikt
válasz
atus72
üzenetére

Forrás: Telekom oldal -
Csorbi
addikt
válasz
atus72
üzenetére
Miért nem a Telekomos topicban kérdezel rá?
Ott releváns a kérdés leginkább. Alaplapi BIOS friss amúgy?
A LAN beállításokat jobb lesz, ha visszaállítod defaultra.
Nálam sima B550 MSI Tomahawk van, 2.5GbE LAN hálózattal, minden megy fullon a 3 db 2.5GbE kliens közt ahogy kell. -
atus72
őstag
Sziasztok,
Van egy 2/1Gbps Telekom előfizetésem, mobil telefonon (wifi) keresztül spedtest 1500-1600Mbps
Na, de a desktop gépemen az istennek nem megy 1Gbps fölé a sebesség

- AMD 3900X / WIN11
- 2.5Gbe port van a gépen (B550 MSI Tomahawk Max Wifi) RTL8215B chipset
- CAT6 kábel
- friss LAN driver (REALTEK oldaláról)
- WIN11: ethernet link sped properties: 2500/2500 (magyarul a wifi router és a pc közt él a 2.5Gb kapcsolat)- LAN friver properties:
már mindenféle beállítással próbálkoztam sikertelenül:
- EEE Max Support Speed: 2.5Gbps
- Large Send Offload: disabled
- Speed & Duplex: 2.5Gbps Full duplex
- interrupt moderation: disabled
- gigabit lite: disabledA routeren, a WAN/LAN portba van dugva a kábel (2.5GbE port).
Az admin felületen semmiféle arra vonatkozó beállítást nem találok ami esetleg azt befolyáslná, hogy LAN porton keresztül ne lehessen kihasználni a full sebességet.Valakinek egyéb ötelete hogy mit állítsak még be? Mit/mivel diagnosztizáljak esetleg?
Köszi! -
Új desktop gépre kellene Win 11-et telepítenem. Megfordult a fejemben, hogy LTSC verziót használnék elsősorban a lakossági Pro verzióban lévő bloatware mennyiség miatt... Van értelme ezzel tökölni, vagy hagyjam a fenébe, vegyek egy sima Pro-t, aztán majd kézzel kiszedem ami nem kell?
-
somasz
addikt
Üdv!
Egy 7.gen gépre korábban ráfrissítettem rufusos pendriveról a 24H2-t, de néhány hónappal később nem hajlandó magától frissíteni az WU, TPM2.0 hiányára panaszkodik. Korábbi hasonló régebbi gépek tulajai még nem panaszkodtak. Megpróbáltam szintén rufusos pendriveról a 25H2-t ráengedni, de hibát dobott: 0x8007042b 0x2000d he installation failed in the SAFE_OS phase with an error during MIGRATE_DATA operation.
Majorgeekses leírás alapján megcsináltam, amiket ajánlottak (kivéve az utolsót), így most telepítés közben az első újraindításnál egyszerűen kilép majd annyit ír, hogy a W11 telepítése nem sikerült. Semmi kód, semmi.
Van valami ötletetek, hogy merre induljak? -
csgabee
tag
Sziasztok,
Valakinek sikerült már régebbi gépeken is tökéletesen működő Win 11-et kreálni NTlite segítségével?Csináltam egyet ma,ami egész jó lett.Igaz van még mit javítani rajta,de 8gb ramnál elmegy 60%-on.
Ha valaki jártas lenne benne szívesen kipróbálnék egy minimalista rendszert.Xbox,és rengeteg számomra nem használatos dolgot kivettem belőle.Amikor telepítettem,akkor szembesültem vele,hogy böngésző nincs Pl benne.
A program nagyon jó,de szerintem az én tudásom kevés hozzá.
-
-
-
decla
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy most frissítettem a gépemet 25H2-re. Frissítés után ez fogadott. Mi lehet a gond ? Bármit állítok nem változik semmi.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Hát, ha majd jó 20-30 év múlva a 11 forráskódját is kiterítik a széleskörűnek, akkor majd neked is lesz valami bizonyítékod (vagy inkább nem), addig meg mindenki tologassa a csúszkákat kénye-kedvére.
Szép estét!
-
válasz
King Unique
üzenetére
Zárt forráskód lévén nyilván nem lehet teljesen belelátni
Köszönöm, nekem ennyi elég volt, itt részemről zárom is a vitát.

Akkor ennyi erővel majd nekiállsz itt offolni Apple, Google, Meta és más tech cégekkel is, akik adatokat gyűjtenek?
Nem, ez nyilván nem így működik.

Az már egyértelműen topikrombolás lenne, annál pedig ez a fórum sokkal többet ér.
-
King Unique
titán
Akkor ennyi erővel majd nekiállsz itt offolni Apple, Google, Meta és más tech cégekkel is, akik adatokat gyűjtenek?
Nem, ez nyilván nem így működik.
Zárt forráskód lévén nyilván nem lehet teljesen belelátni, ellenben azt látom és tudom akár tesztelni is, hogy ha kikapcsolok bizonyos opciókat, akkor azok kikapcsolnak és nem is működnek utána, diagnosztikai adatokat is meg lehet tekinteni és lehet törölni, a Microsoft-fiókba mentett adatokat szintúgy, stb.
Ha figyelmesen olvastál, akkor az uninstallálás + opcióként lett említve mégpedig pl. a Recall okán, mert azt uninstallálni is lehet, nem szimplán csak kikapcsolni.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy nem világos a Google Fotók és az Android hogyan kapcsolódik a Windows 11 témához, amikor vannak Google és Android topikok, ami témák oda valók, nem ide...
Ebben igazad van, viszont annyiból mindenképpen érinti, hogy a M$ is Big Data cég és szintén amerikai.Addig valójában nem is nagyon kell semmit bizonyítanom, amíg nem tudod azt bizonyítani, hogy a kikapcsolt opció nem kikapcsolás, uninstallálás nem uninstallálás, adatok törlése nem törlés és egyebek.

Zárt forráskódú rendszerben hogyan tudod nekem megmondani, hogy az UI-n az a csúszka pontosan milyen feladatot végez el a háttérben? Hogyan tudod ezt 100% bizonyossággal megmondani? Ezt az uninstallálással összekeverni durva csúsztatás.
-
King Unique
titán
Ezzel csak az a gond, hogy nem világos a Google Fotók és az Android hogyan kapcsolódik a Windows 11 témához, amikor vannak Google és Android topikok, ami témák oda valók, nem ide...
Addig valójában nem is nagyon kell semmit bizonyítanom, amíg nem tudod azt bizonyítani, hogy a kikapcsolt opció nem kikapcsolás, uninstallálás nem uninstallálás, adatok törlése nem törlés és egyebek.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Na és te megnézdted, ki tudsz emelni valamit ami nem a Recall, volt azon kívül hírértékű adatvédelmi ügy a Windows 11-nél?
Mi nem csak egy konkrét termékről kezdtük el a beszélgetést, hanem általánosságban az adatvédelmi problémákról és a topikkal összefüggésben is felmerültek gondolatok. Én leírtam azt, hogy mi ezzel a problémám (#32417). Konkrét adatszivárgásra van példa a közelmúltból, igaz, azok szervezeteket érintettek, nem konkrét asztali felhasználókat. Azt is megértem, hogy az adatgyűjtés kikapcsolható és kontrollálható... azonban tényleg így van-e? Ezt te sem tudod bizonyítani, hogy annak a pár csúszkának a tologászásával ténylegesen megszűnik bármilyen nem kívánatos adatforgalom. Vagy igen? -
Janika(1982)
senior tag
Nyugi,ne essetek egymásznak!
-
King Unique
titán
Na és te megnézdted, ki tudsz emelni valamit ami nem a Recall, volt azon kívül hírértékű adatvédelmi ügy a Windows 11-nél?
Ha igen, akkor írd le, linkeld, hadd nézzük, hátha azt is pontosítani kell, vagy eleve cáfolható.
Aki reálisan nézi, nem akar emiatt magyarázkodni, az ilyet eleve le sem ír egy szakmai Windows topikban, ott kezdődik.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Világosan le lett írva a #32424-ben, hogy azokból a linkekből az első a licencbeszerzéssel kapcsaltos és nem az adatvédelemmel, a másodiknál a Recall az ami igen, de az eleve csak Copilot+ PC-ken és ott is szükség esetén kikapcsolható, uninstallható, stb.
Ha valamire rákeresel a keresőben, akkor nem 1-2 találatot szokott felhozni, hanem több oldalnyit. Azokat is megnézted-e?
Te kezdted el a személyeskedést a #32416-ban a "fanatikus rajongók egoját" állításoddal
Akinek nem inge, ne vegye magára.

szakmailag és objektíven nem tudod cáfolni
Ott vannak a linkek!!!

-
King Unique
titán
Világosan le lett írva a #32424-ben, hogy azokból a linkekből az első a licencbeszerzéssel kapcsolatos és nem az adatvédelemmel, a másodiknál a Recall az ami igen, de az eleve csak Copilot+ PC-ken és ott is szükség esetén kikapcsolható, uninstallható, stb.
Te kezdted el a személyeskedést a #32416-ban a "fanatikus rajongók egoját" állításoddal és most is azt csinálod, holott én nem írtam semmi olyat és a stílusossal sem volt gond, ezt csak próbálod jobb híján ráfogni, ha már szakmailag és objektíven nem tudod cáfolni sem az én, sem a többiek állításait.

Azok a tények nem képlékenyek, ott van feketén-fehéren hogy jelenleg mi a helyzet, amit ha nem tudsz érdemlegesen cáfolni, akkor felesleges nekiállni ellenkező állításokat kreálni.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Miért, tudod bármelyik állítást is érdemlegesen cáfolni amit én vagy más írt itt az imént?
Ott vannak a linkek, már bemásoltam őket. Az "állítás" alatt én úgy látom te egyedül a Recallra írtál egy A4-es terjedelmű szöveget, ami jóformán csak egy újkeletű csepp a már amúgy is méretes tengerben.
Ha nem és csak trollkodni jöttél ide
Ez meg a szokásos, elkezded a személyeskedést, meg hogy ez is troll, az is troll. Ha jól emlékszem téged korlátoztak nem egyszer itt a fórumon a stílusod miatt. Gondolom az is azért volt, mert mindenki más troll, aki veled nem ért egyet, ugye?
Szerk.: ja és ezek az általad felsorolt "tények" nagyon képlékenyek, majd meglátjuk, hogy idén, vagy jövőre még milyen adatvédelmi botrányok lesznek, amik majd megint csak a "trollok" csőrét fogja zavarni.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Nana, kezded megint kiforgatni a másik szavait.
-
King Unique
titán
Én csak leírom az ismert, mindenki számára elérhető információkat és a tényeket, meg nyilván nem egy félmondatban, hanem rendesen kifejtve és meghivatkozva, ha már szakmai Windows topik.
Ha annyira hidegen hagy a téma, akkor nem világos miért kezdtél bele, úgy meg pláne nem sok értelme volt, hogy több állítás is pontatlan és kapásból cáfolható, amit nemcsak én, hanem mások is szóvá tettek.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem nem kell bizonyítanod semmit, teljesen hidegen hagynak az ilyen erőltetett okfejtések, de szerintem ezt a kört már lefutottuk párszor.
-
King Unique
titán
Mondjuk érdekes az első, mert ott pont nem adatvédelmi botrányról, hanem mutyizásról szó a licencbeszerzésnél, ami az érintett cégek sara, nem a Microsofté.

Itt ami adatvédelmi mizéria, az pl. a második linken lévő, csakhogy annál is az elején volt ez téma, amikor még tervezték a Felidézés (Recall) funkció bevezetését és max. az Insider Preview változatoknál volt eleinte. Ellenben mostanra már ez is változott, lásd az alábbiakat.
• Enable or Disable Recall Feature in Windows 11
• Uninstall or Reinstall Recall in Windows 11
• Enable or Disable Recall Snapshots in Windows 11
• Turn On or Off Click to Do in Recall in Windows 11A Felidézés (Recall) funkció szükség esetén eleve kikapcsolható, sőt uninstallálható is, stb.
Úgy meg pláne még kevésbé van miről beszélni, hogy jelenleg eleve Copilot+ PC kell hozzá és csak azokon működik, normál PC-ken eleve nem.
Na meg eleve NPU kell hozzá, hogy helyben tudja feldolgozni az adatokat, nem tölt fel mindent a felhőbe, sőt a működéséhez még internetkapcsolat sem szükséges, amit megint világosan leírnak.A Copilot+ PC-k egyes funkcióihoz internetkapcsolat szükséges, míg másokhoz nem. Az olyan funkciók, mint a Cocreator a Paintben, a generatív kitöltés a Paintben, a Képkészítő a Fényképek alkalmazásban és a Kép stílusának átalakítása a Fényképek alkalmazásban internetkapcsolatot igényelnek a felhőszolgáltatások eléréséhez, amelyek segítenek biztosítani a mesterséges intelligencia felelős használatát. Ezzel szemben az olyan funkciók, mint a Felidézés (előzetes verzió), a Windows Stúdióhatások (háttér elhomályosítása, hangfókusz, szemkontaktus: normál és automatikus keretezés), a valós idejű fordítások az Élő feliratok és a szuperfelbontás a Microsoft Fényképek alkalmazásban helyileg futnak az eszközön, és nem igényelnek internetkapcsolatot. A Műveletek kattintással (előzetes verzió) olyan műveleteket kínál a képeken és szövegeken, amelyek többsége nem igényel internetkapcsolatot.

Itt nem "fanatikus rajongók" vannak, hanem a Windows 11 témában az átlagnál járatosabb felhasználók, IT szakemberek, akik ha kell, akkor pontosítják a pontatlan, vagy akár megcáfolják a téves állításokat, mint pl. a jelen esetnél is. Ami a trolloknak valóban nem szokott tetszeni és aki nem fikázza csípőből a Microsoftot és a Windowst, az csak fanatikus rajongó, MS illetve stílusosan M$ bérenc és hasonló lehet, nem újdonság.

-
Csorbi
addikt
"még mindig olcsóbb, mint...."?
Mint micsoda?
Most akkor úgy kezelik ahogy akarják, vagy volt szó valami EU rendeletről az előző kommentekben?
A büntetési összegeket mindig úgy határozzák meg, hogy ne nagyon érje meg kifizetni, azaz elmenjen a kedve mindenkinek a trükközéstől.
Nálunk most épp PCI DSS audit zajlik, nem megfelelőség esetén több százezer eurós a bünti az értékesítés letiltásával egyetemben. Nem nagyon rizikóznánk. -
Csorbi
addikt
az itt-ott felbukkanó néhány hőbörgőtől eltekintve ezt az emberek nagy része használja is.
Na ne mondd már nekem, hogy egy EU szintű rendelet az csak pár hőbörgő agyszüleménye. Ugyanmá..

Az (MS) online fiókról beszélek.
Majd, ha én nosztalgiázni akarok, akkor előveszem a képeket a háttérmentésekről, nem gondolod? Hát mi a f*sz köze van ehhez bármelyik nagy tech cégnek, hogy én 10 évvel ezelőtt tűhegyre pontosan hol álltam, mit csináltam, mit ettem, meg kivel voltam? Őszintén?
Csak amihez engedélyt adsz.
Ezt neked kell tudni pórázon tartani. Például. 
De ott az adatvédelmi szabályzat, ott az ászf, olvastad már bármelyiket is? Ha neked csak natúr mindenmentes cloud backup kell, akkor nem biztos hogy a Gdrive a neked való csak azért, mert az egyik legelterjedtebb, majd' mindenbe beleintegrált, emiatt rettentő kényelmes. Ezek a cégek mind üzleti alapon működnek, szolgáltatásokat adnak el jó pénzért, és például Jolika néni lehet hogy teljesen elérzékenyül ha feldobja a telefonja hogy 3 évvel ezelőtt épp az unokáival fagyizott valahol. Márpedig sok millió Jolika néni van, pl. az USA lakossága 340 millió, és van még pár ország.

Remélem ebből lejön hogy Jolika néni is csak egy példa, viszont irgalmatlan nagy létszámot képvisel.betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset?
Ezt gondolom csak példa kedvéért írtad, nem pedig azért, mert személyeskedni akarsz.
Ha átgondolod, hogy ismerjük-e egymást, tudok-e bármit a lakhatási körülményeidről, hogy volt-e betörési előzményed, akkor azt hiszem sejted a választ. Nem kell túlgondolni.
-
-
válasz
Csorbi
üzenetére
ide tartozik már az Android
Az Android szerintem nem fizetős, hát már maga a projekt neve sem ezt sugallja.
Android Open Source Project (AOSP)
az itt-ott felbukkanó néhány hőbörgőtől eltekintve ezt az emberek nagy része használja is.
Na ne mondd már nekem, hogy egy EU szintű rendelet az csak pár hőbörgő agyszüleménye. Ugyanmá..

Talán pont ez a nosztalgia volt a céljuk, nem?

Majd, ha én nosztalgiázni akarok, akkor előveszem a képeket a háttérmentésekről, nem gondolod? Hát mi a f*sz köze van ehhez bármelyik nagy tech cégnek, hogy én 10 évvel ezelőtt tűhegyre pontosan hol álltam, mit csináltam, mit ettem, meg kivel voltam? Őszintén?
betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset?
Ezt gondolom csak példa kedvéért írtad, nem pedig azért, mert személyeskedni akarsz.
egyébként törvénybeütköző dolgot értek
Ebben teljesen igazad van és egyet is értek vele. Én nem ilyen értelemben értettem ezt aggályosnak, hanem mondjuk a teljes identitásod le van profilozva, amit ki tudja, hogy milyen visszaélésekre fel lehet használni. Ezek (sajnos) létező dolgok.
-
Csak neked speciálba, mivel úgy vettem észre, hogy minden egyes állításomra rákérdezel, amivel éppen nem értesz egyet. Mennyire nehéz szerinted ezt így kivitelezni, hogy a böngésző keresőjébe beírt pár lényeges szóval rá tudj szűrni a keresett tartalomra? Engem az se érdekelne, ha valamelyik AI-nak írnád ezeket a kérdéseket, attól is megtudnád egyből, még, ha alátámasztásként hivatkozást is kérsz tőle.
microsoft adatvédelmi botrány - Keresés
szerk.: microsoft privacy scandal - Keresés
szerk 2.: microsoft gdpr lawsuit - KeresésStílusosság kedvéért a Bing-be írtam be, ne legyen már az, hogy itt a Google-lel égetem a fanatikus rajongók egoját.
-
Csorbi
addikt
Tényleg azt gondolod hogy az volt a mondandóm lényege, hogy valaki csupán a fotók miatt tör be hozzád?
Meg mi ez a statisztikával való példálózás? Nem is értem, teljesen irreleváns, egy egyszerű példa volt, mindenki nyugodtan helyettesítse be azzal amivel akarja.
A kanadai miniszterelnökről csupán annyit mondanék: az a fotó már akkor is gáz volt amikor elkészült. Ebből mindenki nyugodtan vonja le a konzekvenciát. -
Egon
nagyúr
válasz
Csorbi
üzenetére
És amíg papíralapú képek voltak, és betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset? Mi volt a különbség? Mindenki döntse el melyikhez könnyebb hozzáférni...
Ennél ostobább práhuzamot még sosem olvastam...
Nyilván mást sem akar csinálni random betörő, mint a fényképeidet nézegetni, ez olyan életszerű...
Nem mellesleg ez a lakótelepi példa mi akar lenni? Saját magadból kiindulás? Csak azért kérdem, mert a statisztikák szerint a magyarok többsége nem lakótelepen lakik...
Azt kellene felfogni, hogy az nem érv, hogy "nekem nincs takargatnivalóm", mert ezt max. csak így gondolod, illetve ami most még nem számít annak, pár év múlva már neccse lehet. Talán a legjobb példa a kanadai miniszterelnök, aki majdnem belebukott egy 20 évvel (!) korábbi fotója újra előkerülésébe:
A PC szépfiúja volt, most egy 18 évvel ezelőtti kép rontja az esélyeit | 24.hu
De szimplán: mindenkinek joga van a magánszféra védelméhez. A GDPR nem véletlenül lett létrehozva, még ha nem is tökéletes, de az elv az maximálisan támogatandó. -
Egon
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Nem teljesen egzakt, de igen: rendszerindítás esetén mindig eltelik bő 10 mp mire megnyílik a videó, utána egy darabig megy gyorsan, de pár óra múlva belassul.
És igen, egészen biztosan a Defender okozza, mivel kivételként definiáltam a VLC könyvtárat és ééérdekes módon megszűnt a próbléma, újra gyorsan nyílik meg a lejátszani kívánt videó...
Btw más gond is van a Win11-gyel, erősen gondolkodom a Win10 visszarakásán. -
Csorbi
addikt
Ebben nincs takargatnivaló, ráadásul ezt mint szolgáltatás nyújtja. Vagy igénybe veszed, vagy sem, de mivel ez egy fizetős op.rendszer (és ide tartozik már az Android, meg az iPhone is, hiszen az eszköz árában ott a licenc) esetében egy komplett szolgáltatáscsomag, amit megveszel, és nem egy üres pucér kernelt veszel. Tetszik vagy nem tetszik, a mai internet korban már millió erre épülő szolgáltatást lehet nyújtani a különböző előfizetéseken (xbox, office, icloud, google drive, o365, stb.) át egy csomó más mindenig. Ha valakinek ez nem tetszik, akkor használjon más jellegű OS-t, tudomásul kell venni hogy erre tart a világ, és egyébként az itt-ott felbukkanó néhány hőbörgőtől eltekintve ezt az emberek nagy része használja is.
"Nekem egyszer a Google Fotók hozta fel azt nosztalgia szándékkal, hogy 7 évvel ezelőtt hol jártam, meg hol jelentkeztem be, stb. közben már emlékezni sem emlékeztem rá."
Talán pont ez a nosztalgia volt a céljuk, nem?
Aki ennél többet lát bele, ott valami nem oké. Mihez jutnak hozzá illetéktelenek? A Google-on tárolt fotóidhoz? És mi van rajtuk?
És amíg papíralapú képek voltak, és betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset? Mi volt a különbség? Mindenki döntse el melyikhez könnyebb hozzáférni...Takargatnivaló alatt bármilyen - egyébként törvénybeütköző dolgot értek, vagy a saját életének ilyen-olyan kis titkait. Ezt mindenkinek a fantáziájára bíznám, kezdve a gyerekvédelemtől a bármilyen illegális dologig.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Mindenkinek van takargatni valója. Nekem egyszer a Google Fotók hozta fel azt nosztalgia szándékkal, hogy 7 évvel ezelőtt hol jártam, meg hol jelentkeztem be, stb. közben már emlékezni sem emlékeztem rá. Ha ennyire évekre visszamenőleg gyűjtögetnek és megőriznek rólad dolgokat, az azért elég ciki, főleg, ha illetéktelenek hozzá is tudnak jutni. A M$ sem különb ezen a téren, az is mindent begyűjt rólad, amit akar és ez mellett mindig van valamilyen adatvédelmi botránya.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Csak meg lett említve, hogy annyira azért nem könnyű elrontani, ha eleve van benne UEFI only mód, meg ha nem kötelező a rendszerkövetelmények eltávolítását bejelölni.
Az meg teljesen mindegy mi van alapértelmezetten bejelölve és mi nem, ha eleve van lehetőség átállítani pár kattintással.
A Microsoft-fiók szkippelése szintén egyszerűbb a Rufus használatával sokaknak, mint a leírt egyéb módon.Hát a laikus felhasználó az nem power user a webes kereső és az AI szerint sem, erről is ennyit, ideje lenne akkor elhagyni a telepíteni tudásnál az előbbi használatát.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Te kötöttél belém a #32393-ban hogy lehetetlenség tévedni rufussal.
Amikor Pityu.nak csak az ms fiók egyszerű (rufus nélküli, MCT-vel is működő) elkerülését ajánlottam.Az meg hogy ki a "power user" és ki az átlag os telepítő eszerint nagyon eltér a véleményünk.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Dehogy az, az itt lévő felhasználók többsége már általában minimum a félig-meddig "power user" kategória és tisztában vannak az alapokkal, egy laikus általában nem is írogat egy ilyen fórumra és nem foglalkozik ilyenekkel.
Meg egyébként most mit akarsz itt bizonygatni?

A CSM vs. UEFI téma már áfolva lett, az MCT bootol mindkettőben és nincsen UEFI only mód mint a Rufusnál. Az hogy Legacy módban leakad a rendszerkövetelmények miatt, ennyi erővel a Rufus által kreált telepítési adathordozó is, ha nincsen bepipálva azok eltávolítása. Meg ez is csak a Windows 11 ISO-nál van, ellenben a Windows 10-nél nincsen. -
válasz
King Unique
üzenetére
De igen, a laikus felhasználóval érvelek. Az itt levő emberek 90%-a is az.
Akik nem veszik ki a pipát a rufus rendszerkövetelmények eltávolítása elől (ami alapból be van pipálva).
És nyilván azon gépeknél amik megfelelnek a rendszerkövetelményeknek (azaz ≡nem öregebbek 8 évnél) -
King Unique
titán
válasz
FirstTripla
üzenetére
Az ElevenForum útmutatóban ott van rá a magyarázó hivatkozás.
Use "Windows CA 2023" signed bootloaders (requires KB5025885 or Mosby) - Must select a 25H2 ISO for this option to be available.
Érdemes lehet bejelölni bekapcsolt Secure Boot esetében.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Ennyi erővel a Rufus se megy tovább, ha a rendszerkövetelmények eltávolítása elől ki van véve a pipa, nem kötelező azokat bejelölni, meg pláne ha megfelel a PC a rendszerkövetelményeknek.
Vagy GPT-UEFI, nálam és a linkelt útmutatóban is azt ajánlja fel UEFI módban telepített Windows 10/11 alól futtatva, de nyilván MBR-BIOS/UEFI esetén is adott a lehetőség átállítani az előbbire.
Itt laikus felhasználóval érvelni eleve zsákutca, mert egy laikus nyilván nem áll neki Windows 10/11-et pendrive-ról bootolva tisztán telepíteni, azt sem tudja hogyan kell, mi az a CSM, UEFI, Secure Boot és egyebek.

-
válasz
FirstTripla
üzenetére
Minden olyan eszköz esetén pipáld be amit jövő nyár után is használni akarsz secure boot módban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ilyenkor mit lehet vele csinálni?

Ha nemcsak PUA/PUP, hanem komoly vírus, akkor azzal inkább a