Hirdetés
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
Adott egy külső, 3,5"-os meghajtó, amit mobil rackben van tartva..
Adatok vannak rajta NTFS fájlrendszeren használva. A kérdés,hogy az adatokat lehet úgy titkosítani,hogy bármely Windows-os gépen a csatoláskor jelszót kérjen ? ( Csak Windows11-es gépek vannak használatban,ha számít..) -
Joker88
őstag
Adjatok tanácsot
Adott egy, ugyazon a Wifi hálózaton lévő 2db Windows11-es gép.
Hálózati megosztást szertnék csinálni,de csak nem sikerül.
A C: meghajtón mindkétgépnél hoztam létre egy mappát, amit elméletileg megosztottam, és a Gépházban is kivettem a jelszavas védelmet.
Mindkét gépnél a Sajátgépnél a hálózat résznél látom a gépeket, ellenben ez fogad : [kép]
Hol vétek hibát a mappa megosztásnál ?
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
valahogy nem akar összejönni..
A történet, az ez egy Teclast X98 Plus, gyári W10 Home-al.
Csodálkoztam is, de felajánlotta a Win11-re való állást. (Windows10-en normális táblagép módban használtam..)
És fel is frissítette Windows11 Home-ra.. Pedig elméletben nem kompatibilis - tudtommal..
Frankón érzékeli a kijelzőt,semmi érintő probléma nincsen.. -
Joker88
őstag
Adott egy Windows 11-re frissített táblagép. Hogyan lehet előhozni a táblagép módot? Mert a normál, PC-s asztal jelenik meg, érintőkijelzővel meg azt nem olyan tuti használni

-
Joker88
őstag
válasz
sunny1
üzenetére
őszintén,ez nagy tökönszúrás lenne az MS részéről.. hiszen sokan a Win10 frissítés végével váltanak/váltottak olyan gépekre amik képesek futtatni a W11-et.. És szerintem ezen gépek többségében nincsen meg az említett 'NPU' . Akkor most 1-2-3 éven belül mindenki cseréljen újra gépet? Nonszensz..
-
Joker88
őstag
A Windows11-ben lévő Defender 'védelmi előzményeit' hogyan lehet kitakarítani ?
A mellékelt kép csak illeusztráció,neten talált kép
-
Joker88
őstag
a sárga felkiáltójel mi lehet a HDD mellett?
A HD Sentinel szerint minden rendben..
-
Joker88
őstag
tegnap újra a WinUpdate telepített valami " 2025-04 Összesítő frissítés Windows 11 Version 24H2 x64-alapú rendszerekhez (KB5055523) " frissítést. Aztán a C: meghajtón létrejött két fura, üres mappa..
"Windows BT és ESD"
Másnál is megjelent ?
Milyen mappák ezek ?
Normális Windows 11 Pro, nem moddolt telepítés. -
Joker88
őstag
Adott két számítógép ( 1 PC és egy notebook) ugyanazzal az Outlook.com-os email címmel (microsoft fiókkal) használva,bejelentkezve.
Viszont hiába osztom meg a mappákat csak az egyik gépről látom a másik gép megosztott mappáit, a másik gépről hiába próbálok meg a hálózaton rálépni,nem sikerül csatlakozni..
A gépház megosztási dolgait átnéztem,ugyanazok mindkét gépen.. -
Joker88
őstag
Mostanában kiestem az ilyen Windows11-es hírek ömletegéből..
Szüleim gépére gondoltam feltenni a W11-et, jelenleg Win10 van rajta (de ugye bár lassan nem lesz támogatott a rendszer.. )
a hardverkonfig kb így néz ki :
Intel QuadCore i5-3470 , Asus V-P8H61E alaplap , 8 Gb DDR3 RAM , nVIDIA GT 610 2GB VGA ..
alap felhasználású gép, youtube, net, social media , ilyenek.
Támogatott rá a W11, vagy már felejtsem el a frissítést rá..
-
Joker88
őstag
Mostanában, egyre többször jelenik meg az alábbi kép induláskor.. Semmi új illesztőprogram,se más..
Win11 home
-
Joker88
őstag
Windows 11.. Home edition.
A tünet,hogy az elmúlt héten, a WiFi meg-megszakad.. Eldobja a hálózatot,majd 2 másodperc múlva újra csatlakozik.
Semmi nem fut a háttérben (pld. torrent,letöltés) , csak sima netezés, esetleg youtube van.
Idegesítő,mert ha épp úgy van, a YT videó megakad,vagy ha épp offline videót nézek/játszok kidobja a hálózatos értesítést..
Eddig ez a hiba nem állt fenn.
Valami Windows frissítés volt a héten,mert babrált jópár percet (ha esetleg számít valamit..)
Ha számít:
-
Joker88
őstag
Mostanában vettem észre,hogy a rendszer mindig vissza akar állni a majd egy éves integrált VGA driverre..
Ahogy láttam, a notebook gyártó (ASUS) oldalán is az a verzió szerepel legutóbbiként,amire próbál a W11 visszatérni.. Viszont az Intel oldalán már jóvalta újabb, bőven idei, verzió van kiadásban..
Érdemes hagyni a régebbi,vagy erőltessem az újat a rendszeren?
Tudom,integrált,meg notebook..
-
Joker88
őstag
egy külső, 2,5-es USB3.0-ás merevlemezt hogyan tudnék titkosítani Windows 11 alatt?
-
Joker88
őstag
Adott egy HP 3787 típusú , WiFI hálózaton lévő nyomtató.
Fix IP címmel rendelkezik a hálózaton.
A Windows 11-es gépre fel van telepítve az illesztő, látja is a gép.
Azonban, ha nyomtatok,nem akarja kivitelezni, általában csak másnap
Mit ronthattam el ? Vagy mit kell még beállítani?
Telefonról, azonnal nyomtatja a doksikat ! -
Joker88
őstag
Adott egy Windows 11 Home..
A kérdésem az lenne vele kapcsolatban, hogy ha hozok létre egy korlátozott fiókot, meg lehet szabni azt,hogy az általam felsorolt mappákat ne tudja megnyitni a korlátozott fiók alól ?
A másik fiók,vagyis én, rendszergazda, outlookos fiókkal bejelentkezve. -
Joker88
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
alapvetően,ha nincs kényszerből okod a W11re váltani W10ről,ne tedd.. persze, újabb, "szebb" ,meg..
illetve alapvetően a W11nek kell ún TPM chip,meg megfelelő cpu (bár ez utóbbi nem kőbevésett,olvasva itt a tapasztalatokat )
viszont ha rufus-os megkerülős telepítést csinálsz, semmi nem garantálja,hogy a jövőben kiadásra ítélt frissítéseket fel tudod telepíteni az említett két okból kifolyólag.
egyébként a Rufus-os telepítővel itt találsz instrukciókat: [link] -
Joker88
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
nincs. eszközkezelő felismeri, hallom is ahogy áramot kap és pörög a lemez..
de nem tudom betallózni a merevlemez fájljait,mert nem látom sajátgépben. De a sima "hagyományos 2,5 HDD-t ami rackben van " azt sem. ugyanugy felismeri,de sajátgépben nuku
Viszont egy másik gépen, W10-es rendszeren,gond nélkül mennek.. És ezen a kérdéses gépen,még múlt héten használtam biztonsági mentésre, fényképek,zenék,stb.
Pendrive-ot gond nélkül olvas,lát,csak a merevlemezt nem. -
Joker88
őstag
A minap frissítéseket telepített a Windows 11 ..
Múlt héten, még használtam az USB-s Sony HDD-met..
Ma viszont,magában a fájlkezelőben nem látja. Felismeri, mint látszódik a képeket, a " Számítógép-kezelés - Lemezkező" menüjében is aktív a HDD,viszont a sajátgépben nem, mintha nem lenne csatlakoztatva..
Egy másik, Windows 10-es gépen, minden gond nélkül megy a dolog..
Valaki másnál is előfordult ez az anomália?
-
Joker88
őstag
remélem,nem leszek egyedül a problémámmal..
Az Intel féle frissítés-keresővel feltelepítettem a legfrissebb ( 31 .xx)Intel VGA drivert a Windows 11-re..
Amint újraindult a gép, a WIndows Update telepíti a szerinte legújabb (30.xx-et)
Hogyan lehetne rávenni a Windows Update-t ,hogy hagyja már békén az Intel videókártya illesztőjét?
-
Joker88
őstag
Azt hol lehet beállítani hogy a "Sajátgép" egyből a csatlakoztatott merevlemezeket, USB-ket mutassa,ne csak ezt a számomra haszontalan 'Gyors elérés'-t ?
[kép] -
Joker88
őstag
Van egy frissen vett notebook.
Asus vivobook s15 513E típus. Alapból Win11 Home volt rátelepítve.
De a noti tulaja nincs megelégedve az új Windows-al..
Akadások, meg az új kis ikonok a gyorsmenüben (kivág-másol...) ,illetve mindig akár leszedni az Update a hardverhez (Intel) valami illesztőt,de sosem sikerül telepíteni..
A kérdés hogy ha kis ideig is, de vissza lehet térni probléma nélkül Windows 10 re ? Nem lesz esetleg később baj ha pl fél év múlva visszatér a W11hez ? -
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Ezen leírás alapján [link] , megtaláltam annak az install.wim fájlnak a verzióját..
22000.348
-
Joker88
őstag
Tévedésből a Windows 11et töltöttem le a letöltési segédjével és kiírattam egy USB kulcsra a telepítőjét..
És gond nélkül feltelepült, illetve be is engedett az outlookos fiókommal jelentkezni a rendszerbe,frissítések is települnek..
ez hogyan lehetséges? se TPM,se a CPU nem felel meg a követelményeknek.. -
Joker88
őstag
csak kíváncsiságból letöltöttem az MS oldaláról a telepítőt, USB-re kiírtam Rufussal, és tettem megy próbát..
Ez akkor most hogy?

Asus X554L a notebook.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A történet, az ez egy Teclast X98 Plus, gyári W10 Home-al.