Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
norba69
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Újratelepítés előtt próbáld ki a "dism" parancs használatát.
Emelt szintű parancssorba:
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Majd ha végzett, akkor
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBasevalamennyit segíthet, hátha nem kell újratelepíteni.
-
GEPESZ66
veterán
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Win10 frissítése WIN11-re inkompatibilis hardveren müködik meg?
A nagyobb frissítések is jönnek majd?
Érdemes ezt megcsinálnom,vagy inkább hagyjam a WIN10-et? -
jUUh
addikt
Sziasztok!
Augusztusi cumulative update már nem frissült le, azóta 0x800f0991 hibával nem jó a Windows Update. Bármi ötlet mi lehet a baja?
-
Sziasztok,
Nálatok működik az alvó üzemmód?
Én tegnap alvó üzemmódba akartam rakni - előszőr - s mikor ~3 óra múlva ránéztem, a gép még mindig ment. Ezzel szemben, a monitor kikapcsolt s mikor megmozgattam az egeret/megnyomtam egy billentyűt, továbbra sem kapott monitor jelet.
A vége az lett, hogy force restartal újra kellett indítanom a gépet.Lehet, hogy az erp zavar be?
-
niof
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Igazából az, viszont ez az egyetlen, amivel eddig én találkoztam, ami az EFF tesztjén átmegy. Szóval, akinek ez fontos, annak lehet, hogy nagyon jó. Egyébként FF alapú, szóval annyira nem sz.r.
-
gyulank
addikt

Ezek mitől lehetnek, és mit befolyásolnak?
Ezek a választható telepítések. Ezeket mindet telepítenem kéne? Jelenleg olyan dolgok vannak, hogy 1. Az 5.1 csak a tesztprogramban működik, lejátszókban nem. 2. Legalább 2x gyorsabban konvertálok avidemuxban szoftveresen, mint handbrake-ben hardveres gyorsítással a processzoron, vagy mint a K420-on (és azon nem működik a h265 sem), vagy mint a VEGA64-en. De még a hardveres gyorsítások közül is gyorsabb a processzor, mint a kártyák. Ha ezeket, vagy valamelyiküket telepítem, változik valami? -
-
TomBond
aktív tag
Van egy frissen telepített w11 amiben valamiért nem találta a képek mappát! Létrehoztam egyet, viszont most van egy amit én használok, és van egy amit a rendszer. Hogyan lehetne ezt a két mappát eggyé tenni? A másolást próbáltam, de az nem hozta meg a kívánt eredményt!
Amint látom a OneDrive kavar be pedig az elvileg teljesen ki van kapcsolva! -
niof
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Szerintem meg a Mullvad a legjobb…
-
Csupingo
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Azért ránézhetnél a biosban, hogy megfelelő e a memória feszültség. Esetleg kipróbálhatod úgy is egy ideig, hogy kikapcsolod a gyors rendszerindítást, talán a memória tartalom kiírásakor jön elő ez a hiba leállásnál.
Végső esetben eltávolítod ezt a frissítést és megvárod a következőt. Konkrétan erre sajnos nincs tippem. -
viperabácsi
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
Szia ! Csak xmp van bekapcsolva , kb 1,5 éve . Soha nem volt gond vele
Ryzen5 5600g + MSI MAG B550M MORTAR WIFI + CORSAIR 16GB Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 + HP EX900 SSD meghajtó, 250GB, M.2 2280 + FSP Aurum gold 500W + noctua NH-U9B SE2 + Western Digital 500GB M.2 2280 Blue 3DA legutóbbi frissítés óta van ez , néhány leállításnál.
-
Csupingo
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Memória nincs húzva? 1,35V-ot állítottál be neki? Proci nincs húzva? Esetleg sata kábeleket átnézni, háttértárak állapotát ellenőrizni.
-
viperabácsi
addikt
-
Csöves
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
Türelmes vagyok.
-
apollo12
veterán
Heló ezt hogy lehet ki kapcsolni, windows 11 home (előre telepitett laptop) sehogy se találom az intelligens alkalmazáskezelést.
-
King Unique
titán
válasz
Csöves
üzenetére
Mivel még hivatalosan nem adta ki a Microsoft a 23H2 verziót a nagyközönségnek, ezért evidens a válasz (= nem).
Viszont ha annyira nem tudsz várni pár hetet [vagy a következő patch keddig (október 10.), ha akkor jelenik meg], akkor nemrég volt téma itt a 23H2 ISO és 23H2 enablement package (eKB) egyéb forrásból letöltve, 22H2 verziónál elég az utóbbit (eKB) telepíteni, ha gyors in-place upgrade a cél. -
Csöves
őstag
A 23-as frissítés nem jött meg senkinek?
-
-
Csupingo
veterán
A biosban tudod bekapcsolni. Hogy ez hatással van e a mostani operációs rendszeredre, azt nem tudom, már rég kapcsolgattam. Ha legacy módban telepítettél, akkor lehet, hogy újra is kell telepíteni uefi-ben bekapcsold secure boot mellett.
A topiklakók biztos többet tudnak erről, szerintem segítenek. -
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
ASRock steel legend b550 (legfrissebb BIOS)
Ryzen 5600x
16gb RAM
Nvme Samsung 970evo 1tb
Gigabyte rtx 3060A Windows Update pontban látom hogy " ez a számítógép jelenleg nem felel meg a Windows 11 futattásához szükséges minimális rendszerkövetelményeknek"
A felsoroltak közül melyik az a hardver ami miatt ez lehet?
Előre is köszönöm!
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Szívesen,máskor is.
-
Storms
őstag
Hali!
Ez [link] működhet, vagy nem érdemes próbálkozni vele, hogy ne egyesével kelljen a fájl társításokat beállítgatni, hanem mint a windows 10-ben? Vagy van valami más tweaker, registry hack? -
Lajmund
őstag
Virág boltos játékok és amúgy minden más simán fut 11-el? Most jön nem soká az uj használt gépem i512400f és 3080 társaságában lg oled c2-re lesz kötve. Mennyire gördülékenyen? Vagy még teljesen jó a 10 pro és inkább engedjem el a 11-t?
-
Bazsi747
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen
Sokat segítettél nagyon -
Bazsi747
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szóval akkor csak kilépek az S módból és készen is vagyok? És telepíthetek külsőst is?
És nem kell vásárolnom új wint-t?
Jól értem? -
King Unique
titán
válasz
Bazsi747
üzenetére
Eleve adott a lehetőség kilépni az S módból és normál Home / Pro kiadásra váltani, ehhez nem kell új termékkulcsot vásárolni.
-
PsycHo88
senior tag
-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni mert nem találok biztos infót.
Vásároltam asus laptopot előre telepített win 11 home S-el.Viszont szeretnék rá pro vagy home verziót hogy tudjak rá telepíteni bármi mást is mert most ügye csak store-van.
Ez lehetséges egyáltalán?
Ha vásárolok digitális pro vagy home kulcsot és beírom a beállításokban akkor az működni fogy?
Vagy mit kell tennem?
Azért kérdem mert nem nagyon értek hozzá!!
Előre is köszönöm !!!! -
hhgygy
senior tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ez nem kapcsolódott ki?

-
válasz
dethroner
üzenetére
Üdv!
Pár hónapja, én is pont ugyanezzel szembesültem, és rá is kérdeztem. [link] A válaszban megerősítették, hogy a mappán belöli összes cucc törölhető manuálisan. Azóta minden driver frissítés után törlök mindent, soha, semmi gondom nem volt ebből.
Ez kb. hasonló szitu, mint az Nvidia drivereknél, ott a C/Program Files/NVIDIA Corporation/ mappában, az Installer2 mappában gyűlnek össze a driverfrissítés cuccai, így idővel az a mappa is ilyen szépen meghízik, de abból is törölhető minden, probléma nélkül. Több éves tapasztalat alapján mondom ezt. -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Hiába dobom az ablakokat jobbra vagy ballra nem rendezi el őket a win11 bal és jobb oldalt. Régen ez simán működött. Valami beállítás lenne? -
törölt tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a Desktop PC-m folyamatosan + jeleket ír? A billentyűzet vezeték nélküli, nincs beragadva gomb. Mit lehet tenni? Lehet vírus?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
1.) Megjelent, bizonyosan egy update után, az explorerben a gyorselérési eszköztáron a "Gyűjtemény" nevű ikon, ami a fotókat mutatja rákattintva.
WinAero Tweakerrrel nem látok lehetőséget még a kikapcsra, eltávolításra.
Van tippetek miként tudom kigyomlálni?2.) Windows 10 jellegű ribbon eszköztárat szeretnék az explorerben.
Ezt miként tudom úgy működésre bírni, hogy működjön. Előbb említett segédprogrammal nem sikerült.3.) OneDrive folderek átnevezése, rövidített névre továbbra sem sikerül 11 rendszeren.
Erre valaki talált már megoldást?Köszi.
-
dethroner
veterán
Hello!
Most fedeztem fel a C meghajtón ezt a mappát
19GB a mérete és amúgy is már 23.9.3 verzió van a gépemen. Ez akkor törölhető? Egyáltalán miért marad meg ennyi régi verzió?
-
Jarod1
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
hdd van vagy ssd?
van valami titkosító telepítve? -
viperabácsi
addikt
Üdv !
Pár alkalommal leállításkor ez fogad :
A 0x0000000060d45d4e címen található utasítás a 0x00000000000000bc memóriacímre hivatkozott a memory címen nem végezhető el a művelet readMi lehet ez és mi a megoldás?
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igen kaptam választ is, amit mind olvastam, meg nem kaptam, mert akkor nem tettem volna fel ismét a kérdésem a konkrét hardver javaslat igényemre, kérdésemre...
De úgy látom, itt rossz helyen járok! -
VGYke
addikt
Sziasztok!
Kérdeztem már, de most ismét neki ugornék:
Tudnátok ajánlani olyan nem feltétlen legújabb (tehát használtan is megvehető) alaplap + CPU párost, ami:
* megfelel a Winows 11 feltételeinek (CPU kiadás és alaplap BIOS TPM)
* kb. az Intel Core™i7-4820K (4 mag 8 szál, 3,9Ghz) szintjét hozza, de a platform (Intel, AMD) tök mindegy
* elfogadja a meglévő DDR3 memóriákat
* CPU nem kevés egy AMD RX 580X 8GB kártyának
Köszönök minden választ!* Mint látható, csak alaplapot és CPU-t szeretnék cserélni, a lehető leg költséghatékonyabban, mert a jelenlegi X78+Core™i7-4820K konfigurációban sz*rakodik az alaplapi BIOS chip...
-
King Unique
titán
-
-
-
Bilux
veterán
23H2 frissítést hivatalosan még itthon nem lehet felrakni win11 Pro alá igaz?

-
Geth
veterán
válasz
joelke HU
üzenetére
Nem, mert megkeresem és felteszem.
A leírások alapján ez nem mindig ilyen egyszerű, ahogy olvastam van olyan komponens amit másogy kell visszakapcsolni (külön progival), pedig vanilla rendszeren 2 kattintás.
Ezután még lehet reménykedni, hogy nem ütközöl bele egy olyan szituba, hogy a "felteszem" egyenlővé válik a gyalu + vanilla rendszer telepítéssel...
Ezt a kutatómunkát (mi nem megy, javítható-e, hogyan), mint felesleges tevékenység, inkább hanyagolom.Pláne ha olyan dolgok futkároznak a háttérben és eszik az erejét a gépnek, amire nincs szükségem.
Ezzel én is így vagyok, nincs is ilyen fent (vanilla rendszeren).De hát a Windowson kell a Mari néninek is a onedrive, teams meg a többi nyalánkság,
Itt sincs fent onedrive, teams, meg a többi nyalánkság. Ehhez semmilyen alternatív win változat nem kellett.Én örülök, hogy jelentkeztél, így aki ezzel a változattal próbálkozna/problémával találkozik, tud kihez fordulni.
-
joelke HU
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy használja mindenki ezt. Csak ez is egy létező alternatíva, ha valaki lát benne fantáziát. Ha pedig a kényszer hozza, akkor meg kb. az egyetlen.
Van a családban, aki azt sem tudta mi az a Linux, amíg muszájból azt tettem az ezer éves laptopjára Windows xp helyett. Annyira megszerette, hogy évek múltán, mikor új gépet vett, kifejezetten kérte, hogy a Windows helyett arra is a Linux Mintet tegyem fel, mert neki annyira bevált.
-
King Unique
titán
válasz
joelke HU
üzenetére
Igen, lehet, ellenben másoknak már nem feltétlen lesz, pláne egy X 100 GB-os vagy akár X TB-os SSD-nél, meg nem feltétlen ilyen áron (nem hivatalos kiadású, tákolt Windows) akarnak 20 GB-ot spórolni, meg + 3 FPS nyerni.
Na meg ha pl. az ennél és ennél leírtakat elolvasom, hogy mi minden van ész nélkül eltávolítva, letltva, vagy éppen beleintegrálva (pl. toolbox), stb., akkor köszönöm szépen, de nekem ilyen Windows biztos nem kell napi általános használatra, max. kísérletezni esetleg.
-
joelke HU
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Számomra van értelme. Én örülök annak a plusz 20 gigának is.
De mint fentebb írtam más okai is vannak a pucolt Windows használatának az esetemben. A plusz tárhely csak egy kellemes hozadéka a dolognak.
-
King Unique
titán
válasz
joelke HU
üzenetére
"120 gigás SSD van benne. Ennél viszont már nem mindegy, hogy a nyers rendszer 8 vagy 30 gigát eszik meg."
De, ez esetben kb. mindegy, mert ha 30 GB-ot, még akkor is szabad lesz a meghajtó közel háromnegyede, ha 50-60, akkor meg a fele. Ha pl. 32 / 64 GB-os rendszermeghajtóról van szó, ott lehet értelme ennek a gigabájt farigcsálásnak, ellenben amikor manapság újan 10-20 ezerért 500 GB - 1 TB SSD-ket kapni, a Windows 11-gyel előtelepített modern laptopokban is minimum 240-256 GB-os SSD szokott lenni, akkor nem sok értelme van ezzel szórakozni, emiatt nem hivatalos tákolmány Windowst telepíteni...
Egy modern asztali PC-nél, laptopnál, amelyikben van van normális CPU és legalább 4 GB RAM, ott ez a "dolgok futkároznak a háttérben és eszik az erejét a gépnek" sem feltétlen lesz téma, meg pláne hogy nem fut minden gyárilag integrált alkalmazás egyszerre, built-in appok háttérben futása eleve tiltható, a OneDrive-ot nem kötelező használni és az automatikus indítása eleve be / ki kapcsolható, stb.
-
joelke HU
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Geth: Nem, mert megkeresem és felteszem. Nyílván nem mindenkinek való, csak aki célirányosan használja.
A mai SSD méretek mellett nem fontos, de mint írtam az én gépem nem mai csirke, viszont nem akarom még kukázni, de költeni sem rá, engem ebben a formájában is kiszolgál. 120 gigás SSD van benne. Ennél viszont már nem mindegy, hogy a nyers rendszer 8 vagy 30 gigát eszik meg. Pláne ha olyan dolgok futkároznak a háttérben és eszik az erejét a gépnek, amire nincs szükségem.
Láttam én már olyan pucolt Windows 11 is, ami telepítés után összesen 2,5 gigát foglalt csak...
De amúgy érdekesek az emberek. Ha kínai Androidos gyártók mindenféle cuccal teleszórják a telefonjukat, akkor felháborodnak. De hát a Windowson kell a Mari néninek is a onedrive, teams meg a többi nyalánkság, amiről azt se tudja mire jó, de hát sose tudni mikor köll az.
-
-
joelke HU
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én is ilyen "tákolt" Windowst használok. Ghost Spectre. Mivel a gépemre tpm miatt nem menne fel a 11 illetve, hogy minden felesleges dolog ki van belőle pucolva. Még böngésző sincs benne friss telepítésnél. 8 vagy 10 gigát foglal. De ezt is azért mert defenderes verziót raktam fel. Ha az sem kell, akár 5 gigára is le lehet tolni a méretet. Azért jó mert semmi nem húzza, lassítja a gépet. Csak azt rakod fel, ami nagyon kell. Leginkább játékosok szeretik, ilyen pucolt Windows-al jobb FPS érhető el.
-
cigam
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Kik azok a sokan? Csak azért kérdem mert én nem olvastam valahol, hanem személyesen ismerek pár profi fotóst, videóst, dj-t, jómagam is egy TV-ben dolgozom, de eszükbe nem jutna ilyen tákolt op.rendszert futtatni. Mondhatni "belülről" látok rá a professzionális felhasználók mindennapjaira, de még nem láttam olyat, aki ilyesmi tákolt Windows-t használt mer az "jobb". Valószínű más körökben mozgunk hogy még nem találkoztam ilyennel.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Így-így. Ezt a melót/hobbit legtöbben mac-en tolják, de megoldják más os-en is. Tákolt win-ről sehol nem találtam infót vagy utalást.
Akkor ez a szál ki is fújt

-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Elég sok helyen olvastam már róla, hogy nem használnak ilyeneket, ennyi.
Akkor irány az a másik fórum
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mármint ha a komolyabb szintű multimédia felhasználásra célzol, akkor ott sem rémlik, hogy a tákolt Windowsokat használók lenne a többség, sőt egy részük nem is Windowst használ ilyen célra, hanem pl. KODI-t.
Már maga a "moddolás" is egyfajta tákolásra utal, meg ki tudja mi mindent módosított az ilyen rendszerek készítője, amit nem feltétlen tüntet fel a leírásban...
Ha "ott általában van hozzá Fórum rész", akkor lehet inkább ott kellene az ilyen 3rd party Windowsokat bővebben kitárgyalni, mert ebben a topikban elvileg a Microsoft által hivatalosan kiadott Windows 11 a téma, eleve azt használja az itteni fórumtagok nagy többsége is. 
-
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezek a "sokan" ott vannak Veled a szobában?
biztos vannak már olyan bevált változatok, amiket elég szakszerűen moddolnak át.
Az igazán tuti az lenne, ha supportálnák is, pl. fórum, ahova mehetnek akik ilyet használnak. Egy fellépő hibánál így lenne, aki segítsen, ha pont a buhera miatt másnál (nem buhera rendszeren) nem lehet reprodukálni.
Ezért is tartom fontosnak, hogy ha itt valaki jelentkezik egy problémával, és ha nem stock image-t használ (vagy saját maga által módosított stock image-t), hanem egy ilyen csodát, akkor ezt jó az elején tisztázni, ne raboljuk egymás idejét. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
"Sokan" azok közül, akik direkt ilyen célra használják. Nem az átlag user-ekről beszéltem.
Egy ilyen minimál Windows meg szerintem nem feltétlenül "tákolmány", azért már elég régi hagyománya van ennek, biztos vannak már olyan bevált változatok, amiket elég szakszerűen moddolnak át. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az a "sokan" max. a felhasználók egy marginális része, a többség nyilván nem ilyen tákolmány Windowsokat használ, meg pláne hogy azok nem is hivatalos kiadások.
Ez a "ne zavarjon be semmi felesleges a rendszerben a minőségbe" dolog megfelelő hardverkörnyezet, eszközillesztők és rendszerbeállítások mellett eleve adott lehet a nem tákolt Windows 11-nél is, nem világos miért kellene ehhez okvetlenül 3rd party tákolmány Windowst használni. -
King Unique
titán
• Az N kiadásokból hiányzik minden multimédia funkció, azok otthoni általános használatra eleve nem valók, meg ha ahhoz úgyis telepíteni kell a Media Feature Pack csomagot, akkor pont zéró értelme van olyat használni.
• Az Education és Pro Education kiadások oktatási célra szánt változatok, olyat akkor reális és érdemes használni, ha az adott oktatási intézmény olyan kiadással telepített PC-t ad, biztosítanak hozzá licencet, stb.
• Otthoni használatra eleve adja magát a Home és Pro kiadás, ott azok valamelyikét javasolt használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezek a választható telepítések. Ezeket mindet telepítenem kéne? Jelenleg olyan dolgok vannak, hogy 1. Az 5.1 csak a tesztprogramban működik, lejátszókban nem. 2. Legalább 2x gyorsabban konvertálok avidemuxban szoftveresen, mint handbrake-ben hardveres gyorsítással a processzoron, vagy mint a K420-on (és azon nem működik a h265 sem), vagy mint a VEGA64-en. De még a hardveres gyorsítások közül is gyorsabb a processzor, mint a kártyák. Ha ezeket, vagy valamelyiküket telepítem, változik valami?
Mivel még hivatalosan nem adta ki a Microsoft a 23H2 verziót a nagyközönségnek, ezért evidens a válasz (= nem).